MITING ANTICIP: Bucuresti, 14 martie, orele 12, Palatul Parlamentului

afig mitingÎn vederea conștientizării de către populație a riscurilor la care se expun prin acceptarea cardului electronic de sănătate, prin introducerea programului de informatizare a sănătății și în general prin acceptarea actelor electronice (biometrice), Asociația Dreptate și Adevăr organizează în data de 14 martie 2013 , începând cu ora 12.00 și până la ora 17.00, o acțiune de protest autorizată. Acțiunea va avea loc la Palatul Parlamentului , în alveola de lângă Parcul Izvor. Vă chemăm să popularizați acest miting și să participați activ alături de toți cei care consideră că datele noastre medicale nu trebuie expuse riscurilor majore reprezentate de atacurile cibernetice și traficul de organe și nici divulgării lor prin lărgirea accesului unor persoane necunoscute, altele decât medicul curant, la informațiile medicale și personale care vor fi, de acum încolo, înregistrate într-o bază de date centralizată, anulându-se secretul profesional, confidențialitatea și dreptul la viață intimă și privată a cetățenilor români. Toți cei care consideră că actele de identitate electronice, pașapoartele biometrice și orice act electronic (cu cip) le încalcă drepturile cetățenești, că le invadează intimitatea și viața privată sunt chemați să ni se alăture și să-și exprime dezacordul pe 14 martie 2013, ora 12.00 la Palatul Parlamentului, în alveola de lângă Parcul Izvor.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Să luăm exemplu de la greci!

Pe langa afisul de mai sus, va punem la dispozitie si alte materiale de propaganda anticip:download-arrow

protest anti-cip

Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor

Asociația pentru Libertatea Românilor a inițiat în luna ianuarie mai multe acțiuni de cercetare a impactului introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor României. Aceste acţiuni au loc în condițiile în care implementarea sistemelor electronice sau biometrice ocupă un loc din ce în ce mai important pe agenda instituțiilor statului.

Implementarea sistemelor electronice se referă la :

a) introducerea actelor de identitate electronice prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82 din 18 decembrie 2012, aflată în procedură de urgență pentru aprobare la Parlamentul României
b) introducerea cardului electronic de sănătate, rețetei electronice, dosarului electronic și a Sistemului Informatic Unic Integrat( Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate)
c) în viitoarea etapă, Ministerului Agriculturii are în vedere introducerea cardurilor de acces în piețele agroalimentare, un proiect de OUG fiind postat deja pe site-ul http://www.madr.ro.

Acțiunile concrete ale ApLR au vizat:

 • reliefarea modului în care implementarea sistemelor electronice în domenii ce țin de viața privată sau de identitatea românilor aduce atingere drepturilor și libertăților cetățenești.
 • prezentarea situației existente în celelalte state membre ale Uniunii Europene, inclusiv la nivelul forurilor conducătoare, unde îndoielile asupra sistemului electronic sunt departe de a se fi rispit.
 • prezentarea neajunsurilor și deficiențelor proiectelor demarate de către autoritățile publice responsabile din România.

De la demararea acestor acțiuni, Asociația pentru Libertatea Românilor a transmis memorii către Senatul României , către comisiile permanente ale Camerei Deputaților responsabile cu avizarea proiectului de lege privind aprobarea OUG 82/2012, și a solicitat renunțarea la introducerea actelor electronice în România. În data de 5 martie, un grup de 5 reprezentanți ai ApLR a fost invitat la lucrările Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor unde au fost susținute cele mai importante puncte ale memoriului1 depus în data de 26 februarie la comisiile permanente ale Camerei Deputaților. Pe această cale dorim să mulțumim membrilor comisiei pentru deschiderea arătată, discuțiile fiind apreciate pozitiv de părțile prezente.

De asemenea, se cuvine a face mențiune deosebită despre votul Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale care a votat în unanimitate respingerea OUG nr. 82/2012.

Mulțumim celor 45 de ONG-uri semnatare ale memoriilor inițiate de ApLR și persoanelor care au înțeles să ne susțină activ în demersurile noastre adresate celor mai înalte foruri ale țării .
În privința cardurilor de sănătate și a întregului proiect de informatizare a sănătății, ApLR a transmis mai multe memorii, propuneri de modificare a Contractului Cadru 2013-2014 și solicitări de informații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Ministerului Sănătății,sindicatelor din sistemul sanitar și Colegiului Medicilor2. De asemenea, pe site-ul http://www.asociatialibertatearomanilor.ro au fost postate modele tip de refuz a cardurilor de sănătate3. Acest program de informatizare a sănătății se desfășoară în contextul în care un studiu al Comisiei Europene arată că peste 74%4 dintre europeni consideră că problemele legate de sănătate ca fiind date de natură personală și confidențiale, respectiv în condițiile în care România se află pe locul 7 în lume în privința atacurilor cibernetice5.

 1. http://asociatialibertatearomanilor.ro/memoriu-catre-camera-deputatilor/
 2. http://asociatialibertatearomanilor.ro/memoriu-catre-presedintele-colegiului-medicilor-din-romania/
 3. http://asociatialibertatearomanilor.ro/revenire-la-propunerea-de-modificare-a-contractului-cadru-2013-2014/
 4. http://asociatialibertatearomanilor.ro/cerere-de-modificare-a-contractului-cadru/
 5. http://asociatialibertatearomanilor.ro/notificare/
 6. http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_359_en.pdf
 7. http://www.sicherheitstacho.eu/?lang=en
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

64 de răspunsuri la MITING ANTICIP: Bucuresti, 14 martie, orele 12, Palatul Parlamentului

 1. Maria zice:

  Aceasta initiativa va fi un semnal de alarma , pentru cei responsabili cu implementarea acestui
  act de urmarire a persoanelor .
  Sa adune Bunul si Multmilostivul Dumnezeu , multe persoane , cu cat vor fi mai multi , cu atat ecoul va fi mai intens in toata tara .
  Este o mare bucurie pt toti oamenii de bine care sustin protestele fata de aceste acte biometrice .

 2. danutza zice:

  ar fi bine sa se distribuie fluturasul anticip la trecatori, ca sa priceapa mai bine care e pericolul. daca vrei, poti sa il trimit. al nostru e o varianta, dar se poate imbunatati.

 3. Cosmin M zice:

  Dumnezeu sa intareasca si sa ajute pe toti cei ce se opun acestor documente si sa trezeasca pe restul.

 4. Bogdan zice:

  Am auzit zvonuri cum ca variant de lege trecuta prin Parlament nu ar mai mentiona si variant fara cip, asa cum era vorba initial… e adevarat, stiti ceva?

  Bogdan.

 5. Nikolae zice:

  Doamne ajuta! De abia astept sa particip (desi pt scurt timp). Multumesc tuturor ce au organizat evenimentul! Slava Tie, Doamne!

 6. pcmouse zice:

  am transmis mai departe pe un forum cu peste 100.000 de utilizatori si in lista mea de mess cu sute de persoane.sa vedem cati vin sa demonstreze impotriva semnelor fiarei

 7. In sfarsit vad o abordare corecta a problemei cipurilor. Eu am spus de multe ori ceea ce spune Asociatia Dreptate si Adevar si bineinteles am fost injurat si defaimat. Am explicat de nenumarate ori ca problema este orwelliana, dar cine sa inteleaga. In sfarsit vad o reacctie rationala.

 8. danutza zice:

  parinte vulcanescu, de ce este rationala abordarea asta? pt ca se refera strict la libertatile cetaneanului si nu la aspectul duhovnicesc? dv spuneti ca cipurile nu au nimic de-a face cu mantuirea , dar parintii ortodoxiei va contrazic. practic ii anulati par Parvu si altor mari duhovnici opinia. de fapt, pozitia dvs este asemenatoare cu a patriarhiei, cand par stoica a spus ca e primul care o sa-si ia pasaport cu cip…
  noi dupa cine sa ne luam???? eu merg cu par Parvu, fara suparare.
  daca ar fi numai aspectul social, nu m-ar deranja, dar nu vedeti ca toate se intampla ca sa pregateasca venirea antihristului? daca fac jocul satanei, nu ma fac partas lui ? si nu e tot o forma de lepadare de Hristos? nu reprezinta pecetea finala aceste cipuri rfid, dar pregatesc acceptarea ei. aici e problema si …cine are urechi de auzit, sa auda!

 9. pavel zice:

  intrati mai des pe http://asociatialibertatearomanilor.ro/ si informati-va corect in legatura cu toate aceste aspecte. acolo sunt argumente pertinente si legale aduse de profesionisti.

 10. pcmouse zice:

  http://saccsiv.wordpress.com/2013/03/07/chemare-la-miting-impactul-introducerii-actelor-electronice-asupra-vietii-private-si-libertatii-de-constiinta-a-cetatenilor/#comments

  uitati-va la clipurile din pagina de mai sus sa vedeti cat de departe s-a ajuns cu controlul prin cip>telecomanda..

 11. pcmouse zice:

  sa reamintim..Convorbiri răspândite în Apocalipsă http://www.youtube.com/watch?v=9DxWTCiObOQ
  si aici scurt si la obiect iata ce spune Parintele rus>http://postimage.org/image/oscuo2mhh/
  adica daca ai primit actul cu cip nalvalesc dracii peste tine.pt ca i-ai primit de bunavoie!!!spune-ti mai oameni buni direct..ca lumea nu vrea sa inteleaga…si dupa aceea cu greu vei mai putea sa nu accepti pecetea/semnul fiarei care este 666

 12. Bogdan zice:

  De ce nu se face miting si in Iasi si in alte orase mari?

 13. mihai zice:

  da si in celelalte orase trebuie la fel, exact ca la greci

 14. pcmouse zice:

  am o intrebare.patroana lui nevastamea vrea sa oblige?sa isi puna toate angajatele sa primeasca banii de salariu pe card nu in mana.ce se poate face din punct de vedere legal ca sa refuze?

 15. Emanuel zice:

  Sa dea Dumnezeu sa afle cat mai multa lume despre pericolul cipurilor, si indifferent daca unii o sa-l respinga doar din motive sociale, economice, sau stiu eu ce, iar altii o sa-l respinga din motive religioase, fiecare dupa nivelul lui de intelegere, numai sa se faca cunoscuta cat mai bine problema.

 16. admin zice:

  Deocamdata, pentru acest miting, trebuie sa venim din toate zonele tarii la Bucuresti. Trebuie sa fim cat mai multi in BUCURESTI! Asa au facut si grecii la inceput. S-au adunat peste un milion.

 17. Emanuel zice:

  Oricum nu vom fi noi ca grecii. Acolo e Sf Munte, si in plus ei sunt altfel de popor, au o mandrie, o demnitate ca popor, pe care noi nu o mai avem din cauza comunismului, si nici nu o vom mai avea. Forta nationalista si ortodoxa din tara asta e foarte slaba, grecii nu au trecut prin comunism, iar acuma sunt mai independenti de ispitele europene, deci au un avantaj. La ei cand intri intr-un magazin in primul rand vezi un loc special amenajat cu icoane. Noi sper ca vom fi ancorati de barca lor de salvare, cand va fi momentul decisiv. Caci grecii si rusii vor salva lumea inca o data din gheara raului, noi sa fim multumiti ca nu ne numaram impreuna cu popoarele din vestul europei care sunt catolice sau protestante. Ca la capitolul avorturi suntem mai rai decat vesticii, adica de fapt daca nu era trecutul nostru si sfintii inchisorilor eram mai rai ca ei.
  Maine, duminica, la ora 21 e o emisiune la antena 3, despre sfintii din inchisorile comuniste, si s-ar putea sa puna intrebarea de ce nu sunt ei canonizati inca.

 18. pr. Florin zice:

  Doamne ajuta.
  Eu sunt preot si voi spune maine oamenilor la predica. Indemn si pe alti preoti sa faca la fel.
  Trebuie sa lasam frica la o parte, caci nu ne face cinste.
  Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta actiune!

 19. acc70 zice:

  e minunat ca se organizeaza un miting pe tema asta…dar aveti grija cine se poate infiltra printre ortodocsi la o astfel de manifestatie..

  cu ani in urma a fost un mic miting similar si la Brasov ( circa 100 de persoane…In Piata Sfatului )…insa majoritatea erau yoghini si nu ortodocsi, din pacate, deci eu consider ca acel miting a fost deturnat oarecum…sa nu se repete povestea si acuma

 20. Dedu zice:

  Am auzit ca ar veni si un arhiereu, episcop, la miting.
  Sper sa nu fie doar un zvon.

 21. pcmouse zice:

  acc70-banuiesc ca realizezi ca o sa fie plin de securisti printre noi.eu una sunt constient ca e posibil sa se strecoare si masoni..daca nu chiar securisti masoni.

 22. Maria zice:

  Putem si noi cei din alte zone care nu putem participa , sa ne rugam citind cel putin un Acatist , pt reusita acestui protest si pt ca Dumnezeu sa nu lase sa se infiltreze diversionisti platiti , pt ca efectul acestui miting sa-si atinga scopul nobil , de a apara demnitatea persoanei , asa cum Dumnezeu i-a dat libertate fiecarui individ , fara ca o mana de indivizi vanduti satanei , sa puna sub urmarire , oamenii pasnici de pe Planeta .
  Doar Dumnezeu Creatorul , este Stapanul absolut al omului si nu slugile Sistemului satanist .

 23. Maria zice:

  Daca ar fi un arhiereu , sau de ar fi cativa preoti , in mod sigur , lumea ar fi mult mai receptiva .
  Langa preoti , toata tara ar iesi la protest .
  Insa , cu oile fara pastor , este mai greu .

 24. Emanuel zice:

  http://ro.stiri.yahoo.com/premier%C4%83-medical%C4%83-craniu-artificial-sf-implantat-unui-pacient-130000791.html
  In cativa ani tehnica va putea sa reface scheletul uman la imprimanta. Si apoi vor urma si clonari de organe, care e de asteptat ca in cateva zeci de ani sa evolueze la un nivel in care va fi posibil sa se inlocuiasca aproape toate, sau chiar toate ( de exemplu creierul va fi inlocuit printr-un computer ) organele corpului. Si atunci se va ajunge la o speranta de a trai omul vesnic pe pamant, iata raiul lui antichrist. Asta e directia in care merge omenirea. Chestia cu cipul din carduri este un fel de fir de praf fata de cuceririle tehnologice din urmatorii cateva zeci de ani. Oamenii de atunci nu vor mai lua in discutie chestii din astea cu cipuri, caci isi vor inlocui chiar si creierul cu un computer. Se vor lua la intrecere unii cu altii care are mai multe organe artificiale, si care mai performante. Vor ajunge oamenii sa fie suflete in trupuri artificiale, oare este de necrezut ? Mie imi cam vine sa cred ca va fi asa. Ca iata ca deja azi se pot face implanturi cu aproape toate organele corpului. Si cand tehnologia va avansa pana acolo incat durata de viata a organelor artificiale va creste cu mult fata de cea a organelor naturale, atunci probabil multi vor voi sa isi mareasca durata de viata si sa devina imuni la boli. Insa vor deveni vulnerabili la virusi, mai bine zis vor fi mult mai usor de controlat de catre autoritati, caci atunci va fi mult mai usor sa faci un virus care sa atace o anumita persoana din societate, virus care se va raspandi in retea ( intr-o clipita ) fara sa afecteze decat victima. Acuma pare cu totul de necrezut, insa problema este ca tehnologia avanseaza mai mult decat exponential, nu asa cum credem noi. Si nu putem spune ce noutati ne va aduce anul viitor, dapai sa putem noi intui ce ne va aduce ziua de peste zece ani, sau de peste 30 de ani, sau de peste 100 sau 2-3 sute de ani. Asa ca ce are de trait omenirea in plan tehnologic, acuma este doar in fasa, ce va fi peste cateva zeci de ani sau sute, probabil oamenii vor deveni roboti ca in filme, sau mai bine zis ca in apocalipsa. Intrebarea este care va fi momentul in care omul isi va aduce singur pieirea caci cuceririle astea stiintifice nu vor aduce absolut nici un bine omului, ci doar pierzanie, chiar daca el va avea alta impresie, orbit fiind de mandria sa luciferica, de a deveni dumnezeu fara Dumnezeu.

  Ar fi bine daca ati fi unii care ati citi acatist si acolo la miting, caci in caz ca unii vor dori sa faca diversiune, ceea ce nu cred ca va fi cazul, sa se vada ca exista o diferenta foarte mare intre diversionisti si credinciosi. Insa oricum se va vedea, asa cum s-a vazut si la manifestatiile de anul trecut de dupa craciun, cand au incercat diversiune suporterii de pe stadioane, si s-a spus si la televizor.

 25. abc Marin zice:

  Azi, ora 21, Antene 3 difuzeaza o emisiune despre Canonizarea Sfintilor din Inchisori.
  Anuntati mai departe!

 26. Lastun zice:

  EU stiam de la un preot ca cardurile bancare nu au numarul 666 dar daca sotia ta nu vrea card cu cip uite ce trebuie sa faca referitor la intrearea ta …

  @ pcmouse says:
  03/08/2013 la 10:44 PM

  am o intrebare.patroana lui nevastamea vrea sa oblige?sa isi puna toate angajatele sa primeasca banii de salariu pe card nu in mana.ce se poate face din punct de vedere legal ca sa refuze?

  @ DA POATE SA REFUZE LEGAL, eu am fost acum un an in aceasi situatie ca sotia ta si ma fortau cei de la munca ca sa iau banii pe card cu cip. si uite ce am facut eu, eram la BCR si mi am facut la ei un cont si i-am zis ca sa il folosesc pentru salariu si m-am dus contul la fabrica si gata banii se livreaza in acel cont si ii ridic DAR CU UN COMISION MAI MARE FATA DE BANCOMAT.

  Sotia ta sa REFUZE SA I SE FAC CARD CU CIP; O SA TE INTREBE CEI DE LA MUNCA SI DE LA BANCA PE CE MOTIV SI O SA LE ZICI PE MOTIV RELIGIOS SI GATA, firma unde lucraza sotia ta o sa spuna bancii cu are lucreaza firma si o sa isi ia banii direct din BANCA DE LA GHISEU cu un comision mai mare.

 27. Flavian zice:

  Mergem pe dealul Voievodului Mihail si el va fi cu noi. (Acolo era Manastirea Mihai Voda care acum sta intre blocuri)

 28. Flavian zice:

  A zis Horea:
  Stiti voi ce vorb-a grait catre mine imparatul?
  Mi-a zis – Asculta mai frate,
  Un caine ca-i caine, de-oi sta si l-oi bate
  Si ziua si noaptea, in loc sa-i dau paine…
  Te musca si fuge, c-atata-i ramane,
  Dar robul ce-asuda cu ghearele-n tina
  De rabda asuprirea, e singur de vina”..

 29. Flavian zice:

  In proclamatiile lui, Tudor spunea:
  „Pe balaurii care ne inghit de vii, capeteniile noastre, atat cele bisericesti, cat si cele politicesti, pana cand sa-i suferim a ne suge sangele (SUFLETUL) din noi? Pana cand sa le fim robi?”
  Astfel Tudor intra cu pandurii in Bucuresti in 14 MARTIE 1821 si in 16 martie isi aseza tabara la Cotroceni.

  Petre P. Panaitescu – Istoria Romanilor.

 30. Flavian zice:

  „Iar daca s-a ridicat Petru-Voda in scaunul sfintit de parintele sau cel Mare si Sfant, numai la binele si la slava Neamului s-a gandit si multe fapte minunate a savarsit.”
  (POVESTEA NEAMULUI NOSTRU
  scrisa pe intelesul tuturor de Florian Cristescu, 1936)

 31. Flavian zice:

  Despre minunea savarsita pe dealul de la Izvor:
  „Ajungand in fata bisericii, Mihai ceru arnautilor sa-l duca inauntru sa-si faca rugaciunea.
  Intrand in biserica, Mihai ingenunche inaintea icoanei Sfantului Nicolae si se ruga fierbinte. In vremea aceea se duse vestea printre mahalagii ca Marele Ban al Olteniei e osandit la moarte si mult norod alerga spre intampinarea lui. (…)
  Se citi osanda si calaul, care trebuia sa-i taie capul, isi sumese manecile si lua satarul, gata sa loveasca.
  -Pleaca-ti capul! zise calaul.
  -Loveste! striga Banul cu mandrie. Un fiu de domn, nepot al lui Mircea si al lui Vlaicu, nu se pleaca inaintea nimanui!
  -Nu pot sa ucid un asemenea om! Nu pot sa-l ucid! Si o rupse la fuga.
  Vazand O MINUNE ca aceea, poporul izbucni in strigate: -Traiasca Banul Mihail. Sa se ierte osanditul.”
  Dupa ani Voievodul isi tinu promisiunea si zidi in amintirea minunii Manastirea Mihai Voda.
  (Ibidem pp. 292-293)

 32. Nu stiu cine a ales, melodia, din clipul care indeamna la acest miting……..dar da impresia ca intram la o sala de cinema, la o comedie! Nu se potriveste!

 33. Elena Bogdan zice:

  Sunt de acord cu canonizarea Sfintii inchisorilor

 34. admin zice:

  @legionarulortodox
  altceva nu puteai sa zici? atat ai priceput? iti spun doar ca melodia e din filmul Mihai Viteazul, cand intra biruitor in Alba Iulia.

 35. elena zice:

  La Bucuresti nu pot merge multi oameni, este bine ca acest miting sa fie sustinut si de alte mitinguri organizate la nivel judetean.

 36. admin zice:

  @elena
  trebuie sa facem efortul asta de a fi TOTI la Bucuresti. Apoi se vor face si la nivel local.
  Dar trebuie sa fim cat mai multi la Bucuresti!

 37. Bun, noi avem nevoie sa se adune multi oameni, tineri in special, majoritatea, nici nu mai stiu de Mihai Viteazul si ce a facut el, cum nici eu nu stiu mare lucru. La mine actioneaza doar instinctul patriot de a apara tara.
  Trebuie actionat, prin diverse metode moderne, pentru a atrage tinerii. Psihologic vorbind, daca il arati cuiva, (melodia) nu se urneste nici sa iasa din camera….Dau un exemplu, nu stiu cine a facut acest cip, dar ti se face pielea de inaripata…..Cel mai bun exemplu, care te pune pe ganduri, cu o melodie, crancena……

  Clipul asta ar urnii si pe unul care nu are treaba cu religia, ci doar din motive sociale, nu accepta cipul!

 38. Ca si tanar, care am idee,cat de cat despre mentalitatea tinerilor(moderni), spun clar, melodia nu indeamna la nimic de a apara. Plus ca e un film, o melodie dintr un film, nu avem dovada ca e un imn autentic, de pe vremea lui Mihai Viteazul. Si una este domnitorul Mihai viteazul, si alta e melodia. Spun clar, melodia nu se potriveste, exemplul unui clip cu o melodie, care ma face cel putin sa stau pe ganduri, am pus, la comentarii . „ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane”

 39. Dinu zice:

  Daca ar fi dupa capul meu as merge la minting cu Sf. moaste, daca Episcop nu este.

 40. Maria zice:

  Este potrivita melodia aleasa pe clipul care indeamna la miting , mai curand melodia de pe clipul
  pe care scrie „dragi camarazi ” , postat mai sus , este de discoteca mai mult decat patriotica .

 41. Ai o parere foarte proasta si te rezumi la matale, te intreb si eu cum atragi tineretul cu melodia aia slaba…..chipurile, cu tenta patriotica, desi nu are nici o treaba. Habar n-ai, se pare ca nu prea interactionezi cu tinerii, sau probabil cu un grup cu gusturi perimate. Si nu asta ar fi problema, ci faptul ca tineretul asta trebuie atras, cumva……..tineretul iubeste chestiile „hard”, nu trompetute! Convingeti-va! Dupa ce ii atragi, apoi le arati tu chestiile patriotice……….un mic exemplu, cati ai convins matale, sa se intoarca la credinta sau sa mearga la biserica, daca le ai arata crucea in fata si le ai pus Biblia in brate………….nimeni………….Oamenii se atrag prin comportamentul de crestin-ortodox, nu comportamentul habotnic! Si Amfilohie Branza, spunea, nu va comportanti in lume ca si calugarii si nici calugarii sa nu se poarte ca mirenii, pentru ca fiecare are rolul si rostul lui, acolo unde este, si nu e bine sa iei modul de viata care poate ti se potriveste, dar locul e nepotrivit!

 42. Pingback: Părintele Justin (m. Petru Vodă), Părintele Simeon (m. Sihăstria) și Părintele Antim (m. Bistrița – Neamț) ne cheama la MITING | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 43. Maria zice:

  Este ca si cum vrei sa vindeci un betiv din patima , dandu-i tot bautura .
  Un tanar atras doar de muzica deochiata , cu care s-a obisnuit de-o viata , nu va renunta la aceasta , daca este impatimit . Un spirit sensibil , va intelege si stilul de muzica adecvat scopului ,
  actiunii respective si va fi atras .
  Dar sa spui ca „ai o parere proasta sau habar n-ai ” , denota o exagerata parere de sine , si multa ingamfare , ca sa nu spun altfel , ceea ce nu este deloc ortodox .

 44. Personal, nu particip la miting, dar cu sigurantza nu faci valuri, daca vi cu babutele cu basmale care flutura icoane, daca obervi in majoritatera mitingurilor, si a celor religioase, ai sa observi multi tineri. Cand tinerii vad alti tineri, sunt atrasi, macar sa si faca ideea despre ce e vorba, dar cand vad numa batrani, e clar……..in sinea lor ” niste senili”, mai ales cu icoane,( „aaa, niste habotnici” Deci asculta la mine ce zic si i a aminte.
  Si nu stiu unde am zis eu ca trebuie sa faci muzica deocheata….cand am folosti „hard” e clar ca tu l ai asociat cu ceva imoral, nu. Dar e posibil data viitoare, neavand incotro ca matale nu intelegi, sa mai adaug cateva clipuri cu melodii, care te ridica de pe scaun, ca sa intelegi!
  Maria, stai jos si nu mai comenta, neintrebata! Mai iesi in lume si i a notite! Apoi, te astept cu o parere, in primul rand, reala si inteleapta, despre cum atragi tinerii…….gandeste te ca noi, tineretul nu iesim, nici cand ne taie alocatiile, pensiile, somajul, sau ce mai avem, dapai la o melodie, ca din acel clip. Deci, i a notite!

 45. Bogdan zice:

  @pcmouse
  Salariul nu se ia „pe card”, ci intr-un cont bancar, care poate sau nu poate sa aiba si card asociat. Si eu primesc de ani de zile banii in cont, dar card nu am. Initial am avut, dar din 2010 cand a trebuit sa-l schimb cu unul cu CIP am renuntat la card, dar contul a ramas si salariul intra acolo si il ridic de la banca.

  Si acum poti face la fel, faci un cont normal in lei (sau euro sau orice alta valuta) dar nu ceri si card la el. Daca ei iti ofera card, il refuzi. Iar patronului ii dai numarul de cont, adica codul IBAN. Daca ai sau nu card asociat cu control respectiv, asta el nu stie si nici nu il intereseaza.

  Bogdan.

 46. pcmouse zice:

  bogdan,de ce sa nu primeasca banii in mana ci intr-un cont?de ce sa se conformeze sistemului antihristic?de ce sa plateasca comision?de ce sa stie sistemul in orice moment cat a castigat?cand nu e cazul

 47. Iulian zice:

  Daca nu vom lua atitudine acum impotriva actelor cu cip, vom plati un pret groaznic dupa aceea.
  Sa nu fim pasivi in fata acestor probleme care ne privesc direct!

  Acest card de sanatate si baza de date care se va crea vor implica niste costuri financiare imense pe care le vom suporta tot noi din taxe si impozite.

  De asemenea vor crea posibilitatea ca traficantii de organe sa identifice foarte usor perosanele compatibile pentru a le fura organele pentru clientii lor. Astfel un miliardar batran si bolnav de oriunde din lume va putea comanda un rinichi sau un ficat de la un om sanatos, baietii intra in sistem, identifica un tanar sanatos compatibil care va fi rapit si nimeni nu va mai sti nimic de el dupa…

  Totul va fi la sigur, si ei vor putea alege sa rapeasca exact persoanele compatibile si care vor trezi cele mai mici suspiciuni prin disparitia lor.

  Poate veti spune ca si acum se pot rapi persoane… DA, asa este! Problema este ca atunci mafiotii vor rapi la sigur pe cineva pe care sa il omoare si sa ii fure organele pentru a le putea transplanta miliardarilor bolnavi. Nimeni nu va ma fi in siguranta. Chiar copilul tau poate fi donator compatibil de ficat/rinichi/inima pentru nu stiu ce miliardar din insulele Cayman…Si datorita noii baze de date mafiotii vor sti asta… Acum ei nu pot sa afle ca un copil din Valcea de exemplu sau din Vaslui, este donator compatibil, dar cand toti vom avea card de sanatate cu cip, printr-un simplu search in baza de date vor putea vedea lista tu toti donatorii compatibili din toata tara.

  Chiar crezi ca iti vei putea proteja copilul sau pe tine insuti in fata mafiei de organe care stie sigur ca tu sau fiul tau sunteti donatori compatibili pentru acel bogatas care plateste milioane bune de euro pentru organele alea…?

  Vi de pare un scenariu SF…?
  Ia sa ne amintimn de ce s-a intamplat cu bazele de date ale utilizatorilor Sony Playstation care au fost sparte de hackeri… Autorii nu au fost prinsi nici pana astazi. Nu se stie cine a facut-o…

  Sony a investit in securitate mult mai mult decat o va face judetul Vaslui pentru securizarea bazelor de date cu cetatelii posesori ai noului card electronic de sanatate….
  Asa ca nu va amagiti ca datele voastre nu vor ajunge usor pe mana tarficantilor de organe internatinali dupa ce noul card de sanatate cu cip va intra in functiune…

  Furori la Sony: cel mai mare furt de date din toate timpurile
  http://renne.ro/it/furori-la-sony-cel-mai-mare-furt-de-date-din-toate-timpurile/234

  Hackerii au furat datele personale pentru aproape toti cei 77 de milioane de utilizatori ai retelei sale de jocuri Play Station Network a Sony. Datele furate contin numele, adresele reale si de mail si, posibil, detaliile privind cardurile de credit ale utilizatorilor.

 48. Pavel zice:

  bateti apa in piua. v-am zis sa intrati pe site-ul ApLR si gasiti acolo solutii reale de refuz a cardului de salarii. eu am aplicat si a mers. iau banii cash! Si inca vreo 30 de angajati!
  va pun documentul in extenso, ca vad ca nu aveti rabdarea de a cauta si citi

  I . PERSOANELE DIN SISTEMUL BUGETAR:
  În temeiul excepţiei de neconstituţionalitate pronunţată de Curtea Constituţională prin Decizia nr. 859/16.06.2009, instituţiile bugetare au obligaţia să ne plătească salariile în numerar, la casieria unităţii, aşa cum se proceda anterior intrării în vigoare a OUG nr.149/2007 modificată ( ale cărei articole:
  5-8 ) au fost declarate neconstituţionale.

  CE FACEM:
  1) Cerere scrisă ( SOMAŢIE ) către unitate prin care se cere achitarea salariului începând cu luna … în numerar, aşa cum obligă Dec.nr. 859/16.06.2009 a Curţii Constituţionale.În somaţie se va menţiona expres că în caz de refuz, se va proceda la acţiune în instanţa specializată de litigii de muncă iar unitatea va fi obligată să achite daune în plus faţă de salariu, de 1000 lei /zi întârziere.
  În timp de 5 zile de la primirea somaţiei se va menţiona a se răspunde în scris.

  2) În caz de refuz, se face cerere la instanţa de litigii de muncă ( Tribunalul judeţean din localitatea reşedinţă de judeţ ,conform unui formular care va fi transmis de avocaţi pe internet).

  II .PERSOANELE ANGAJATE ÎN SISTEMUL PRIVAT
  1) Cerere scrisă ( SOMAŢIE) către unitate prin care se cere ca plata salariului începând cu luna ––– să se facă în numerar la casieria unităţii având în vedere lipsa unui act normativ care să oblige unitatea la plata pe card precum şi declararea neconstituţionalităţii ( Decizia nr.859/16.06.2009) Curţii Constituţionale achitării pe card, în instituţiile bugetare, a drepturilor salariale.
  Se va invoca faptul că se creează o discriminare care încalcă Legea nr. 48 din 16 ianuarie 2002, modificată, Constituţia României şi CEDO.
  În somaţie se va menţiona expres că în caz de refuz, se va proceda la acţiune în instanţa specializată de litigii de muncă iar unitatea va fi obligată să achite daune în plus faţă de salariu de 1000 lei /zi întârziere.
  În timp de 5 zile de la primirea somaţiei se va atrage atenţia a se răspunde în scris.

  3) În caz de refuz, se face cerere la instanţa de litigii de muncă ( Tribunalul judeţean din localitatea reşedinţă de judeţ ,conform unui formular care va fi transmis de avocaţi pe internet).

  Doamne miluieşte-ne pe noi păcătoşii!

  Pentru MEDIUL PRIVAT

  Nume si prenume:………………………………
  ……………………………………………………………………
  Adresa:………………………………………….
  …………………………………………………………………..
  Angajat la:………………………………………

  CĂTRE
  …………………………………………………….
  …………………………………………………….

  SOMAŢIE DE PLATĂ A DREPTURILOR SALARIALE ÎN NUMERAR

  În temeiul excepţiei de neconstituţionalitate pronunţată de Curtea Constituţională prin Decizia nr. 859/16.06.2009, instituţiile bugetare au obligaţia să ne plătească salariile în numerar, aşa cum se proceda anterior intrării în vigoare a OUG nr.149/2007 modificată ( ale cărei articole:5-8 ) au fost declarate neconstituţionale.
  Faţă de angajaţii din sistemul bugetar, mă simt în mod vădit discriminat, ceea ce mă obligă să solicit înlăturarea acestei inechităţi, în sensul ca şi dv. ca angajator din sectorul privat să vă conformaţi Deciziei de neconstituţionalitate, nr.859/2009.
  În acest sens invoc prevederile Legii nr. 48 din 16 ianuarie 2002, modificată, dispoziţiile Legii fundamentale precum şi Carta europeană a drepturilor cetăţeneşti interzic orice forme de discriminare.
  Dispoziţiile art. 6 din Codul muncii, de asemenea garantează oricărui salariat, condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nici o discriminare.
  Pentru respectarea acestor drepturi vă rugăm să procedaţi, începând din luna ………….. la plata in numerar a drepturilor mele salariale întrucât am renunţat la cardul bancar pe care îl deţineam în acest scop.
  Vă rog să îmi răspundeţi în termen de 5 zile de la primirea prezentei SOMAŢII.
  În caz de refuz vă atenţionez că voi acţiona în judecă la instanţa specializată societatea şi voi solicita a vă conforma deciziei Curţii Constituţionale precum şi plata unor despăgubiri în sumă de 1000 de lei/ fiecare zi de întârziere până vă veţi îndeplini obligaţia de achitare a salariul, în numerar şi nu pe card.

  Data……………. Semnătura……..

  Domnului preşedinte/director/…………………………
  Pentru SISTEMUL BUGETAR

  Nume si prenume:………………………………
  ……………………………………………………………………
  Adresa:………………………………………….
  …………………………………………………………………..
  Angajat la:………………………………………

  CĂTRE
  …………………………………………………….
  …………………………………………………….

  SOMAŢIE DE PLATĂ A DREPTURILOR SALARIALE ÎN NUMERAR

  În temeiul excepţiei de neconstituţionalitate pronunţată de Curtea Constituţională prin Decizia nr. 859/16.06.2009, instituţiile bugetare au obligaţia să plătească salariile în numerar, aşa cum se proceda anterior intrării în vigoare a OUG nr.149/2007 modificată ( ale cărei articole:5-8 ) au fost declarate neconstituţionale.
  Relaţiile de muncă se bazează pe principiul consensualităţii şi al bunei credinţe iar “pentru buna desfăşurare a relaţiilor de muncă, participanţii la raporturile de muncă se vor informa şi se vor consulta reciproc, în condiţiile legii şi ale contractelor colective de muncă.”( art.8 Codul muncii).
  Dispoziţiile art. 6 din Codul muncii, de asemenea garantează oricărui salariat, condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nici o discriminare.
  Pentru respectarea acestor drepturi vă rugăm să procedaţi, începând din luna ………….. la plata in numerar a drepturilor mele salariale întrucât am renunţat la cardul bancar pe care îl deţineam în acest scop.
  Vă rog să îmi răspundeţi în termen de 5 zile de la primirea prezentei SOMAŢII.
  În caz de refuz vă atenţionez că voi acţiona în judecă la instanţa specializată societatea comercială şi voi solicita a vă conforma deciziei Curţii Constituţionale precum şi plata unor despăgubiri în sumă de 1000 de lei/ fiecare zi de întârziere până vă veţi îndeplini obligaţia de achitare a salariului în numerar şi nu pe card.

  Data……………. Semnătura……..

  Domnului director…………………………

 49. cornelia zice:

  de la Galati merge cineva?

 50. Salut Cornelia, eu sunt din Galati, am intrebat si eu mai sus pe cineva, dar nu cred ca merge careva, e posibil sa fim doar noi doi din Galati, printre atatea comentarii! Daca nu mergem, macar ,e bine sa ne sustinem, noi astia care simtim la fel, acum vb aici, apoi facem si schimb de mail-uri!
  Astept raspunsul tau!

 51. cornelia zice:

  eu , cu ajutorul Domnului voi merge

 52. cornelia zice:

  si sunt de acord sa tinem legatura si sa ne sustinem..mai ales ca nu am mai gasit pe nimeni care sa mearga dintre cunostinte

 53. bobo.legionarul…………id-ul de messenger, mail: bobo.legionarul@yahoo.com

 54. ana zice:

  Problema cipurilor este extrem de grava dar autoritatile nu o iau in seama. Mai mult, considera anacronica parerea celor ce sunt impotriva. Biserica ortodoxa romana trebuie sa se implice total si imediat. Numai asa poate atrage poporul si sa dea curaj. „Preoti, cu crucea-n frunte, caci oastea e crestina!” Sau sunteti mai interesati de noul „papa”?

 55. alina zice:

  Asa s-ar zice. Oricum au minimalizat si chiar ridiculizat protestele si asa destul de slabe ale oamenilor. Dupa ce ca NU au avut o discutie/acceptare publica a acestor schimbari. Ele au fost introduse in binecunoscuta maniera discretionara, Basescu, si astialalti se fac ca ploua.
  Nici nu au metodologie/ legislatie suficienta: nu reiese cine plateste in caz de confiscate a datelor personale, dar noi sarim in cap sa executam.
  In Anglia 95% din datele personale au fost accesate de altii, si au retras documentele biometrice.

 56. sirbu stefan zice:

  o DOAMNE ,daca asta e inceputul ,oare cat mai e pana la final?

 57. legionarulortodox zice:

  Vedeti ca B1 tv ataca mitingul din 14 martie! Titlul ” Calugari care ameninta cu arma” Se zice de Petru Voda. Au zis faptul ca au fost acolo niste oameni care au salutat cu salutul nazist si cica au fst adusi tinerii aia de catre manastirea Petru Voda, cam asa! A fot acolo un claugar care a zis ceva cu sa le bagam plumb in cap, ca si cum sa i impuscam din ce am inteles!

 58. oamenii de la noi sunt foarte simpli si gandesc mai mult la ziua de maine decat la aceste lucruri grave.
  ei au fost invatati de preoti sa gandesca in felul umator și asta a prins imediat la mase :
  „Vine maine cineva la tine sa iți pună pecetea ? Atunci sa stai acolo in banca ta si vezi de treaba ca nu patesti nimic.” si alte comentarii asemanatoare am primit de la preoti pe care ii consideram cu o traire deosebita. Acum nu mai am aceeasi parere despre ei. Dar sa incerc oare sa ii vad cu darul simplitatii ?

 59. lumea, inclusiv cei din biserica ne sunt impotriva.
  nu ma mai bazez pe nici un ajutor al poporului roman in chestiunea asta a cipului pentru ca acest popor a fost prea spalat pe creier. doar o minune de mai trezeste ca neam din acest somn de veci in care ni se scurge fiinta si sufletul

 60. *doar o minune ne mai trezeste

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s