Marea Britanie va renunta la cartile de identitate biometrice, deoarece sunt foarte scumpe si incalca libertatea cetatenilor

Cartile de identitate nationala din Marea Britanie vor fi anulate in mai putin de 100 de zile, a declarat secretarul Theresa May. Aceasta masura va fi propusa parlamentului de catre noul guvern spre a deveni lege din luna august. Cei 15 000 de cetateni englezi, care au platit cate 30 lire pentru noul document, nu vor primi nici o despagubire.

Planul laburistilor a avut drept scop combaterea fraudei, a imigratiei ilegale si a furtului de identitate – dar a fost criticat ca fiind prea scump si constituie o incalcare a libertatilor civile. Cartile de identitate tip card au fost destinate sa retina datele personale biometrice pe un cip criptat, inclusiv numele, o fotografie si amprentele digitale. Registrul National de Identitate a fost proiectat pentru a stoca pana la 50 de elemente informative.

Cardurile deja in circulatie vor ramane valabile pana cand parlamentul va adopta o legislatie care sa le elimine. Proiectul de lege privind eliminarea va fi trecut prin parlament cat mai rapid posibil, cu scopul de a anula cardurile pana pe 3 septembrie.

Odata ce cardurile vor fi declarate ilegale, Registrul National de identitate va fi „distrus fizic”.

D-na May a mai declarat: „Această lege este un prim pas din multele pe care acest guvern le va face pentru a reduce controlul statului asupra oamenilor cumsecade, care respectă legea si de a le da puterea inapoi. Cu aprobarea rapida a parlamentului, ne propunem sa expediem in istorie cartile de identitate de tip card in termen de 100 de zile. „

Odata cu renuntarea la acest sistem foarte costisitor, Marea Britanie va stopa cheltuirea a 800 milioane de lire sterline, dupa ce pana acum s-au cheltuit 250 mil.

In ciuda disparitiei cartii de identitate de tip card, un sistem separat, dar din punct de vedere tehnic asemanator, va fi aplicat in continuare pentru cetatenii straini.
Acest sistem, condus de Agentia de Frontiera din Marea Britanie, este inca in curs de aplicare. Ministrul Imigratiei, Damian Green, a declarat ca aceasta a fost o obligatie fata de UE si ca guvernul laburist anterior l-ar fi introdus in proiectul cartilor de identitate de tip card.

Aproximativ 200.000 de astfel de carduri, cunoscute acum sub numele de permise biometrice de rezidenta, au fost deja acordate lucratorilor emigranti, studentilor straini si membrilor de familie din afara Spatiului Economic European.

Pasapoartele britanice sunt pe cale de a fi actualizate la un nou standard international de securitate, dar propunerile de a adauga mai multe informatii biometrice pe viitor au fost, de asemenea, respinse.

Oare criza i-a determinat sa renunte la astfel de cheltuieli? Sau se va trece la pasul urmator – microcipul implantat? Sa fie oare doar englezii privilegiati de  o astfel de lege?

UPDATE: Anglia nu va mai fi tara Big Brother

Anglia relaxează supravegherea publică Evocand un big bang politic si o revolutie a puterii vizand libertatea unui numar cat mai mare de persoane, nu doar privilegii pentru unii, Nick Clegg a spus ca vrea sa puna capat derivelor de securitate ale guvernului laburist.

Proaspatul vice-priministru al Angliei, Nick Clegg, a tinut un prim discurs de politica generala imbucurator pentru britanici, care nu vor mai fi supravegheati la orice pas.

Evocand un big bang politic si o revolutie a puterii vizand libertatea unui numar cat mai mare de persoane, nu doar privilegii pentru unii, Nick Clegg a spus ca vrea sa puna capat derivelor de securitate ale guvernului laburist.

Anglia, cunoscuta drept tara cu camere de supraveghere la toate colturile de strada nu va mai fi atat de controlata, navigarea pe internet nu va mai fi sistematic urmarita, iar o parte din legile anti-terorism care ingradesc libertatea de expesie vor fi complet abolite (guvernul a chemat cetatenii sa spuna ce legi li se par mai deranjante).

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Marea Britanie va renunta la cartile de identitate biometrice, deoarece sunt foarte scumpe si incalca libertatea cetatenilor

 1. M. S. zice:

  Dragii mei,

  Ceea ce pot afirma cu tarie, este faptul ca oamenii cu viata sfinta, pustnici, preoti, monahi si monahii, a caror rugaciune se inalta catre Dumnezeu ca un rug aprins, stiu ca noi oamenii de rind nu suntem inca pregatiti pentru vremurile care bat la usa ! Ei cer, in rugaciunea lor fierbinte, ei cer lui Dumnezeu o aminare…

  Si stim cu totii cit de milostiv este Dumnezeu ! El este in stare sa amine sfirsitul lumii chiar si pentru rugaciunea unui singur suflet care se apropie de El suficient de mult ! Nu am nici cea mai mica indoiala in aceasta privinta !
  „De poti crede, toate sunt cu putiinta celui ce crede !”-ne spune Mintuitorul Insusi !

  SA CREDEM CA IN MAREA SA MILA PENTRU SUFLETELE NOASTRE, DUMNEZEU NU NE VA LASA SA CADEM IN INSELAREA/CAPCANA CE NE-O PREGATESTE SATANA !

  DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

  Mircea

 2. mihaela zice:

  Alte discriminari ale” colonialistilor” englezi.Numai pentru ei sa nu fie abuzuri, pentru straini… orice !

 3. mikis zice:

  Probabil vor ajunge la concluzia ca cea mai ieftina varianta o reprezezinta CIP-ul implantabil!

 4. Utzu zice:

  de ce să obligi o masă de oameni să primească buletinul, când după colţ este conjunctura prin care masele vor cere implantarea cipului..

 5. Anca zice:

  Noi cand le mai reamintim politicienilor nostri ca nu vrem acte cu cip RFID?

 6. mihailandrei zice:

  Din Ianuarie 2009 a început, cu o grabă suspectă, eliberarea de paşapoarte şi permise de conducere cu cip RFID, fără ca cineva din România să cunoască în detaliu datele stocate pe cip.

  Ni s-a spus doar, fără a putea verifica în vreun fel, că vor fi stocate datele personale, imaginea feţei şi a două amprente digitale. Dacă amprentarea unora dintre cetăţenii români din Italia ne-a umplut de indignare pe toţi, la doar cîteva luni după această idee care nu s-a pus în practică nu a fost nici o reacţie din partea nimănui la ideea amprentării obligatorii a celor ce vor să-şi facă acum paşaport sau carnet de conducere.

  Putem spune fără să greşim că primirea actelor electronice înseamnă şi nevrînd asocierea numărului 666 cu datele de identitate personală, cu numele propriu şi cu fotografia personală, cu alte cuvinte cu chipul lui Dumnezeu, călcînd cuvîntul Sfîntului Pavel:
  „Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaş Duhului Sfînt ce locuieşte întru voi, pe care îl aveţi de la Dumnezeu, şi nu sînteţi ai voştri? Că sînteţi cumpăraţi cu preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul vostru şi întru duhul vostru, care sînt ale lui Dumnezeu.” (1 Corintheni 6:19-20)

 7. Pingback: De ce MAREA BRITANIE va renunta la ACTELE BIOMETRICE si la CAMERELE SUPRAVEGHERE? Pentru ca SEMNUL FIAREI nu va fi impus cu forta … « Saccsiv’s Weblog

 8. Un om care iubește dreptatea zice:

  Se vede treaba că este și criza asta bună la ceva.
  Englezii nu au mai avut bani, sau nu și-au mai permis să cheltuiască pentru actele cu microcip.
  Și dacă Anglia, una dintre cele mai bogate țări din lume, nu-și mai permite să cheltuiască bani pentru acte biometrice, atunci stau și mă întreb dacă România, una dintre cele mai sărăcite țări din lume, își va mai permite așa ceva.
  Dar parcă văd că își va permite, pentru că la noi genocidul trebuie să fie total, nu numai material și moral, dar și spiritual.
  Acuz întreaga clasă politică ce a condus România în ultimii 20 de ani de genocid împotriva poporului român, iar ierarhia Bisericii Ortodoxe de complicitate la genocid. Garnitura a doua a partidului comunist, ajunsă la putere după lovitura de stat din dec. 1989, și-a dat mâna cu ierarhia BOR a securiștilor și a turnătorilor reciclați pentru a distruge această țară și acest neam. Nicicând în istoria acestei țări, veche de 2000 de ani, nu s-a pomenit asemenea hoție, nemernicie și asemenea distrugere. Nici dacă eram sub ocupație străină nu se petrecea așa ceva.
  Nici în 100 de ani de domnii fanariote nu s-au întâmplat asemenea jaf și asemenea distrugere ca în ultimii 20 de ani.
  Nu le ajunge că au furat miliarde de euro, dar vin și ne dau lecții pe posturile de televiziune cumpărate din bani furați. Incită la haos în speranța că vor mai pescui în ape tulburi alte miliarde de pe spinarea acestui popor gârbovit și căzut în mizerie materială, morală și spirituală.
  Iar ierarhia BOR a tăcut și tace în continuare, privind din palate și din limuzine de lux cum un popor întreg este dus la pierzare, atât materială cât și spirituală prin implementarea actelor cu microcip, prin însemnarea acestui popor cu semnul fiarei 666.
  Ierarhie a Bisericii Ortodoxe, poporul pe care pretinzi că-l păstorești nu este al lui satan, ca să fie însemnat cu semnul fiarei 666! Poporul român s-a născut ca fiind un popor al lui Dumnezeu și așa va rămâne până la sfârșitul veacurilor. V-ați vândut mulți dintre voi lui satan, dar poporul român nu-l veți putea trage după voi. Nu o să câștigați decât oprobiul unui neam întreg, precum și osânda veșnică, precum bine a zis un Bătrân Înțelept al neamului românesc. Talpa iadului o s-o câștigați.

  Ceea ce se întâmplă în Marea Britanie este un semn foarte bun pentru noi. Faptul că se motivează scoaterea actelor cu cip și prin încălcarea libertăților individuale este un lucru mare. Este semn că omenirea nu a adormit definitiv, că nu se lasă însemnată precum turma de vite și precum salamurile din galantare.
  De implantul microcipului în corp nici că se pune problema în condițiile actualului curent de opinie din Anglia, pentru că sigur va fi mai costisitor, iar libertatea individului în mod evident mai grav va fi încălcată decât în cazul actelor cu cip.
  Este un semn și o încurajare ca și noi românii să luptăm împotriva acestor nenorocite de acte cu microcip.
  Să nu le acceptăm sub nici o formă.
  Nu se sfârșește timpul acestei lumi ori de câte ori înnebunește omul, sau ori de câte ori ”elitei” mondiale îi trece prin cap vreo blestemăție. Timpul acestei lumi este al lui Dumnezeu, și sfârșitul nu va fi nici o secundă în plus, sau în minus decât cel hotărât de El.
  Și chiar dacă răul pare că a înnebunit, Dumnezeu intervine și retează răul. Întoarce un rău produs de om împotriva altui rău provocat tot de om, iar acestea se anihilează reciproc. Un rău care este criza actuală, provocată de lăcomia omului, se întoarce împotriva altui rău clocit de minți bolnave, care sunt microcipurile din acte.
  Aici este Puterea și Înțelepciunea lui Dumnezeu, care ne arată și în clipe grele că nu ne-a părăsit și că El este Stăpânul și nimic nu se va întâmpla fără voia Lui.

 9. Am fost sigur ca se ajunge aici. Noul pas: cip implantabil !

 10. Tardea Raluca Diana zice:

  Daca britanicii sunt asa de luminati,atunci de ce „inteligenta si democrata ambasada britanica” a sustinut mitingul gay la Bucuresti?!Tocmai din aceasta contradictie se demonstreaza ca este doar o fatarnicie.Sunt convinsa ca dupa bulibaseala mondialo-sindicala,va urma marele „salvator”,satan.Se are in vedere implantul.Nu se mai complica bilderbergii.Vor veni in frac,sub masca politetii sa ne ademeneasca,sa ne serveasca cu bomboane otravite invelite in staniol frumos colorat,cu zorzoane.Criza nu este deloc buna!Tot in planul „tovarasilor” este inclusa.
  Asa ca,romani,nu va lasati manipulati!

 11. Totul este inselare. Nu credeti ca va slabi cineva supravegherea. Dimpotriva, se vor diversifica mijloacele.

 12. Antonia zice:

  La noi, pana si pentru un bilet de tramvai trebuie sa ne milogim. Salariatii RATB deja a invatat lectia si unii sunt chiar zelosi! Incearca sa ne vare pe gat cardurile.

  Doamne ajuta sa ne recunoastem si noi saracia si sa nu mai cheltuim bani pentru inventiile antihristice!

 13. Bogdan zice:

  @mihailandrei : „Putem spune fără să greşim că primirea actelor electronice înseamnă şi nevrînd asocierea numărului 666 cu datele de identitate personală”

  De unde stii asta? Arata-ne si nou cum este asociat 666 cu datele personale…

 14. stefania zice:

  Pe data de 1 iunie, Pro Vita Bucureşti organizează Marşul Tăcerii. Un marş pentru dreptul la viaţă al copilului născut şi nenăscut. Copiii şi mamele lor au nevoie de sprijinul nostru. Problemele sunt multe dar nu avortul este soluţia.

  Avortul distruge suflete şi vieţi. Avortul lasă urme atât fizice cât şi psihice. Femeia merită respectul şi grija noastră. Prin avort ea este înjosită, tratată cu dispreţ, fără milă.

  Susţine acest marş, vino alături de noi. Ajută oamenii să conştientizeze că viaţa începe din momentul concepţiei.

  Sufletul unui copil depinde de alegerea ta. ALEGE VIAŢA!

  Copiii nenăscuţi nu pot striga şi nici nu pot răspunde dacă-şi doresc sau nu viaţa. Suntem acolo pentru cei care nu pot face nimic pentru a se apăra.

  Punctul de întâlnire va fi în parcul Tineretului, intrarea de la cluburile de tenis Livone (intre gura de metrou Brancoveanu si Cimitirul Catolic) la ora 17. Ne vom opri la Biserica Eroii Revolutiei unde vom aprinde lumânări şi vom depune flori.

  Participă împreună cu noi pe 1 iunie la Marşul Tăcerii. Nu vom striga şi nu vom da interviuri, prin tăcerea şi sobrietatea noastră vom comemora, fără a învinovăţi pe nimeni, viaţa curmată a milioane de copii în România.

  Viaţa este un dar şi merită să fie respectată ca atare!


  Contact: Roxana Goci, tel. 0744 982 925,
  http://www.provitabucuresti.ro/Primapagina/marsul-tacerii.html

 15. Mos Ioan zice:

  @ Un om care iubeste dreptatea
  Sunt de acord ca atât politicienii nostri, cât si Patriarhul Daniel si o parte din Ierarhia BOR, sunt niste criminali si banditi, deoarece au tradat poporul român si Biserica stramoseasca, prin ticalosiile si asasinatele lor.
  Dar nu sunt de acord când spui ca Anglia va renunta la supravegherea oamenilor. Astia din guvernul englez ca si toti ceilalti care conduc popoare, sunt niste asasini fara scrupule.
  Scopul lor este pecetluirea oamenilor cu cifra fiarei. Tânjesc acesti draci sa ne vada pecetluiti cu cifra satanica 666.
  Sa nu uitam, ca la ora actuala, exista o armata întreaga care lucreaza la distrugerea Crestinismului si a fapturilor create de Bunul Dumnezeu.
  Fiecare dintre noi poate lupta împotriva acestor guverne ticalosite si criminale. Sa ne împotrivim cu toate fortele noastre! Necazuri vom avea, dar sa nu abandonam Lupta!
  Sa ne rugam Domnului !
  Mucenicia a început………………

 16. Glasuri multe ,pareri multe,dar de ce nu se ia o atitudine macar asa pe acest site,de solidarizare ,macar sa incercam sa cerem sa circule alte formulare de cerere catre guvern a anularii acestor acte care implica astfel de costuri ,macar pentru costuri sa se trezeasca romanii ,daca pentru Hristos nu i-a interesat si intre timp poate cu rugaciunea sfintilor nostri parinti se vor trezi din somnul nestiintei si lipsei de interes si participare la viata adevarata.Puneti macar o petitie pe internet sa o semnam din nou,poate cautati cu juristii care sunt de buna credinta legile care ne dau dreptul sa dam in judecata statul roman pentru manipularea acestui popor,pentru ca se aplica multe lucruri netinindu-se cont de dreptul oricarui cetatean de a isi exprima o opinie,de a refuza aceste orori ce se pun peste noapte in aplicare.Chiar noi romanii trebuie sa fim mereu primii la rau,e adevarat ca cei de la toate organele de conducere nu se intereseaza de popor,dar acest lucru trebuie sa se lase acceptat fara un cuvint,romanul doar sa taca si sa se duca unde i se spune?Daca faceau asa eroii nostri noi am mai fii existat acum?Macar din rusine,respect pentru singele eroilor sa pastram si noi minima demnitate de a merge dupa legile lui Dumnezeu pe care acest popor le-a primit si le-a pazit atea secole.Nu ne ajunge cit ne-am modernizat,la ce ne-a folosit,ne-am vindut si cugetul si sufletul.Orice om daca doreste se poate opri de la greseli,sa ne oprim si noi,sa ne intoarcem si noi la moralitate,la respectul de sine,fata de copiii nostri ,fata de viitorul lor,ziua de miine ar putea sa mai existe,dar cu rugaciune,cu copii crescuti in frica de Dumnezeu,familia e caramida societatii,.Daca noi alegem sa ne intoarcem la cele rinduite de Dumnezeu ca si bune,vom vedea ca va gasi Izvorul Intelepciunii Dumnezeu solutie sa opreasca implanturile cu microcip,de ce atit pesimism ca gata ne vor implanta?Dumnezeu are friiele,nu Patriarhul sau bigbrodher-istii.Noi trebuie sa-i aratam lui Dumnezeu traind in frica Lui ca ne dorim ziua de miine,altfel cui sa i-o dea ,copiilor nostri care nici macar nu stiu ce legi a pus Dumnezeu in lume,ce ne cere sa respectam?Sa ne facem datoria de parinti in primul rind fata de copii,sa cautam sa ne intoarcem copiiii la credinta,la purtarea decenta,buna cu adevarat,sa scoatem avorturile si homosexualitatea si casatoriile de proba in afara normalitatii,afara din constitutie,si o sa vedem ca si Tatal Ceresc ne va arata ca ne este Tata adevarat si va mai lasa posibila vreme de pocainta pentru toti care mai au nevoie,Dumnezeu ne vrea pe toti ,noi de ce nu-l vrem din tot sufletul,de ce nu-l daruim copiilor nostri din tot sufletul?Dar adevara,nu secularizat,Dumnezeu si invatatura sfintilor parinti este aceeasi de la inceputul veacurilor pina la sfirsit,doar suntem ortodocsi de ce sa schimbam ce s-a mostenit de atita vreme pentru ca asa vor unii care s-au vindut?Nu putem sa ne pierdem sufletele din aceasta nepasare,nu avem voie sa fim atit de lasi si nepasatori fata de viitorul copiilor nostri.Sa ne rugam unii pentru altii sa ne trezeasca Dumnezeu datoria de parinti si de crestini-ortodocsi in suflet,sa ne rugam sa poata sa se faca ceva bun pentru acest popor si pentru celelalte ortodoxe.

 17. admin zice:

  important este sa le refuzam noi!

 18. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ Moș Ioan
  Aveți perfectă dreptate când spuneți că guvernele lumii acesteia sunt criminale, că trebuie să luptăm împotriva celor ce vor să ne distrugă credința și vor să ne pună cipuri.
  Am făcut și eu până acum ce am putut, după umilele mele puteri, scriind pe această pagină precum și pe altele, folosind și cuvinte din Sfânta Scriptură.
  „Căci cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător și mai ascuțit decât o sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și a duhului.” (Evr.4,12)
  Vom vedea de acum încolo ce mai este de făcut.
  Eu nu sunt un admirator al englezilor și al americanilor, pentru că multe lucruri rele au pornit și pornesc de la aceștia. Ceea ce am vrut să spun este că Dumnezeu protejează această lume întorcând un rău împotriva altui rău și făcând să se anihileze reciproc. În cazul nostru criza este întoarsă împotriva cipurilor.
  Dacă ne uităm și în Apocalipsă, spre ex. la cap. 17, versetele 16-18, vedem că se întâmplă același lucru: „forțele răului sfârșesc a se devora ele între ele”. Așa ne tâlcuiește IPS Bartolomeu la pag. 1768, subsol, litera e. Evident despre Biblia Anania vorbesc și pe care invit tot românul s-o cumpere, dacă n-o are, și să citească din ea.
  Sfinții Părinți ne îndemnau să avem dreapta măsură, dreapta judecată și dreapta înțelegere. Iar atunci când ne uităm la poziția noastră pe glob și privim lucrurile și din perspectivă istorică, vedem că nu englezii și americanii sunt cei mai mari criminali ai istoriei și că nu ei au atentat secole la rând asupra identității noastre naționale.
  Vedem că rusul ortodox a urmărit secole de-a rândul distrugerea acestui neam, iar în Basarabia și Bucovina de Nord au făcut ceea ce nici păgânii de turci nu au îndrăznit să facă.
  Mulți creștini de-ai noștri îi demonizează pe englezi și pe americani, uitând că datorită democrației lor, așa imperfectă cum este, ne permitem să discutăm liber acum pe aceste pagini.
  Dacă lumea era dominată de ruși, de chinezi, sau de musulmani, nici în ziua de azi nu ieșeam din evul mediu întunecat, eram cu toții sclavi și umblam cu cătușe la picioare ca iobagul rus de la începutul sec XX.
  Rușii sunt cei mai mari criminali ai istoriei. Nemții și chinezii au fost mici copii față de ei. Stalin a căsăpit numai în Ucraina 20 de milioane de oameni, cam cât are Româna acum. Veți spune că evreii și nemții l-au trimis pe Lenin să aducă în Rusia comunismul. Așa este. Dar nu ar fi reușit să facă nimic dacă nu ar fi găsit acolo oameni precum Stalin. Iar Stalin fusese pregătit, ca o culme a ridicolului, de către Biserica Ortodoxă Rusă, într-una dintre instituțiile ei de învățământ teologic. Mai târziu, din ordinul lui Stalin bisericile și mânăstirile au fost transformate în depozite și în cârciumi, iar Cărțile Sfinte și sfintele moaște au fost arse. Eu cred că a fost și o pedeapsă de la Dumnezeu față de o Biserică ce a blagoslovit secole la rând distrugerea altor popoare, unele ortodoxe chiar, și pentru bătaia de joc strigătoare la cer ce și-o instituiseră în învățământul teologic. Vedem aceeași bătaie de joc și în învățământul nostru teologic de azi, care zămislește fel de fel de specimene care ajung până la urmă în fruntea Instituției Bisericii.
  Țara asta a noastră mică și oropsită caută și ea să se depărteze cât mai mult de marii criminali ai istoriei. Și cu cine să se alieze în lumea de azi? Cu cei care au vărsat sângele poporului român?
  Nu neg că în SUA și în Anglia sunt multe organizații care clocesc fel de fel de blestemății și se joacă cu destinele omenirii. Dar nu au venit englezii cu tancurile să ne pună cipurile în pașapoarte și în cărțile de identitate. Dacă noi nu am fi menținut în fruntea țării un sistem corupt până în măduva oaselor și în fruntea Bisericii niște slujitori ordinari ai lui satan, nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă la noi vine unul pe stradă și ne spune să mâncăm rahat, sau să dăm cu capul în baltă, noi ne supunem imediat?
  Eu zic mai întâi să facem curățenie la noi în țară și în Instituția Bisericii, iar mai apoi să ne luptăm cu restul lumii.
  În spiritul învățăturilor Mântuitorului Hristos, să vedem cauza răului mai întâi în noi și mai apoi în ”elite” și în oculta internațională. Și ca dovadă că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, în Anglia planul lor a eșuat. A eșuat pentru că laburiștii, care implementaseră planul de supraveghere a individului, au pierdut alegerile. Au pierdut și conservatorii au câștigat, iar aceștia au învățat lecția electoratului, desființând în felul acesta actele cu microcip. La ei funcționează mecanismul acesta, nu ca la noi.
  Multe defecte or avea și ei, această rasă anglo-saxonă, dar are și o mare calitate – nu se atinge dictatura de ei.
  Părintele Arsenie Boca se ruga mereu pentru americani, au apărut mărturii în acest sens. Pe lângă rugăciunile pe care le făcea, bineînțeles, pentru poporul român, se ruga și pentru americani. De ce tocmai pentru americani și nu pentru cei mai mari criminali ai omenirii, pentru ruși? De ce nu pentru chinezi, de ce nu pentru nemți?
  Știa Părintele Arsenie Boca de ce.

 19. Un om care iubește dreptatea zice:

  Pentru cei care spun că „semnul fiarei nu va fi impus cu forța”

  În spiritul adevărului, să respectăm cele ce sunt scrise în Sfânta Scriptură:
  „Și i s-a dat ei să dea chipului Fiarei un duh, pentru ca chipul Fiarei să și grăiască și să facă-n așa fel ca toți cei care nu se vor închina chipului Fiarei să fie uciși. Și pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei liberi și pe robi îi face să-și pună pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde*, fără numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei.” (Ap.13, 15-17)
  Toți cei care nu se vor închina Fiarei vor fi uciși – scrie clar și limpede.
  Ce aducător de bine, ce învățător? Va intra în forță ca un dictator și rostind blasfemii: „Cine-i asemenea Fiarei și cine poate să se războiască împotrivă-i? Și i s-a dat ei gură să grăiască vorbe mari și blasfemii; și putere i s-a dat …Și gura și-a deschis-o spre blasfemii împotriva lui Dumnezeu, să-I blasfemieze numele și locuința, pe cei ce locuiesc în cer. Și i s-a dat să facă război împotriva sfinților și să-i biruiască…” (Ap.13, 4-7)
  *Aici IPS Bartolomeu notează: constrângere economică. Adică vor fi constrânși la pecetluirea finală, altfel vor muri de foame, nu vor putea să-și cumpere nici alimente.
  Cei care nu se vor închina chipului Fiarei vor fi uciși, iar restul vor fi constrânși economic să accepte pecetluirea. Scrie clar și limpede. Iar pecetluirea se va face și cu numele Fiarei, nu doar cu numărul ei – scrie în versetul 17.
  Sfatul meu pentru voi toți este să vă cumpărați Biblia Anania ( cei care n-o aveți), pentru că acolo lucrurile mai sunt și explicate. Altfel riscăm să cădem în fantezii personale, neziditoare pentru suflet și păguboase pentru cauza creștină.
  Îi mulțumesc celui care m-a cenzurat pe blogul său pentru această opinie. Aș fi mulțumit, ca măcar respectivul să fi tras ceva învățăminte de aici.

 20. VELA GHEORGHE zice:

  @ Un om care iubește dreptatea!

  Chiar „iubesti cu adevarat” dreptatea?!

  Spui ca „rusii” au fost cei mai mari „criminali” ai omenirii?

  Te rog frumos sa ne spui ….CARE (dintre) …”rusi”, cei comunisti, cei simpli si de rand, cei crestini, cei necrestni, toti la gramada, sau numai unii dintre ei….??

  Nu cumva CRIMINALII cei mai multi si rai au fost „activistii” de partid „evrei” din randurile partidului comunist rus si si statului comunist rus care au preluat conducerea URSS in 1917, si care apoi au inceput EXTERMINE rusii crestini cei mai de seama si milioae de oameni de rand…tot RUSI?

  Sau „rusii” SIMPLII sunt „criminalii” cei mai mari din lume de care vorbesti?

  Au rusii cumva vreun „apetit” pentru crima?

  Sunt rusii oameni nevrednici de numele de „om”, si sunt nascuti si crescuti cu mentalitati criminale (citeam pe net ca britanicii considera copii romilor ca sunt crescuti de mici pentru a ajunge cu adevarat criminali si infractori, fiind educati intr-o conceptie ANTISOCIALA)?

  Asadar te rog sa-ti clarifici si „precizezi” mai clar si raspicat, ce ai vrut sa spui prin sintagma si cuvintele „rusii sunt cei mai mari CRIMINALI”…!

  Sper sa ajungi intr-o zi sa spui si sa recunosti si altceva si anume ca…RUSII au dat lumii si Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, CEI MAI MULTI MARTIRI si MUCENICI PENTRU HRISTOS, din toata istoria omenirii…!

  Poate vei scrie si despre asta si nu numai ii vei blama, crestinule orthodox…!

 21. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ VELA GHEORGHE
  Dar știi că ești culmea. Vrei să ți-i arăt cu degetul pe cei care au fost și care nu au fost criminali într-un popor de câteva sute de milioane. Asta-i bună! Evident că au fost și creștini adevărați printre ei, care au pierit în temnițele comuniste și în lagărele de muncă forțată din Siberia. Au pierit uciși tot de ai lor, de ruși și nu de evrei, așa cum v-ați învățat voi să dați vina doar pe ei pentru toate crimele din lume.
  Da, marea majoritate a populației ruse creștine și ortodoxe a colaborat cu țarii care au cotropit și au distrus alte popoare din jur, iar biserica ortodoxă rusă a blagoslovit această lucrare ”creștinească”.
  Nu vorbesc eu, vorbește istoria. Și istoria judecă lucrurile la scară globală, nu la nivel de individ, de creștin, ori de necreștin. Și în Germania nazistă a lui Hitler or fi fost și creștini care s-au opus demenței, oameni simpli care s-au opus regimului de exterminare al lui Hitler și care au fost împușcați, ori au murit în închisori pentru convingerile lor. Însă acest lucru nu schimbă faptele, crimele nazismului rămân. Iar majoritatea populației germane a contribuit la ele.
  La fel și în est, zecile de milioane de victime ale lui Stalin rămân. Și nu le-a făcut doar acesta cu o mână de evrei. Bună parte din populația sovietică a contribuit. În Ucraina, în timpul colectivizării forțate, nu stătea Stalin cu evreii să păzească toate lanurile de grâu și de porumb, ca să nu ia nimeni nici un bob, ci stăteau soldații ruși, oameni din popor. Iar ucrainenii mureau de foame cu milioanele. Ajunseseră să roadă și coaja la copaci de foame, iar cei care nu mai suportau preferau un glonț din partea rușilor care păzeau culturile. Sunt atrocități consemnate de istorie. Și nu le-a săvârșit doar Stalin cu o mână de evrei așa cum insinuezi dumneata.
  Întreabă orice istoric serios și cinstit, nu din acesta cu creierul spălat, care a fost cea mai mare amenințare la adresa acestei țări și la adresa acestui popor. Și îți va spune fără ezitare că Rusia țaristă, creștină și ortodoxă a fost până în 1917, după care URSS, iar în ziua de azi tot Rusia creștină și ortodoxă este. Uită-te cât de parșivi sunt și în ziua de azi, cum ne amenință cu bazele din Transnistria, cum mârâie pe la granițele noastre. N-ai ochi să vezi ce dezastru și ce deznaționalizare au putut să săvârșească în Basarabia și Bucovina?
  Dacă nu exista păgânul de Imperiu Otoman, ca factor de echilibru politic și militar în zonă, noi astăzi nici nu existam ca popor.
  Dar sunt destule cărți de istorie în biblioteci și în librării. Nu trebuie să-ți dau eu lecții de istorie acum.
  Poporul român nu a făcut rău la nimeni în jur, el se poate numi creștin și ortodox. ”Creștinismul” în Rusia nu a reușit să facă din poporul rus un popor pașnic, care să trăiască în bună vecinătate și în pace, creștinește, cu popoarele din jur. Ba din contră, parcă mai mult a alimentat dorința rușilor de stăpânire și de putere nemăsurată, care i-a făcut, per ansamblu, să fie cel mai criminal popor din istorie, și cel mai periculos, chiar la ora actuală, pentru pacea lumii.

 22. VELA GHEORGHE zice:

  @ Un om care iubește dreptatea!

  Ce grave confuzii faci domnule care spui ca iubesti dreptatea (ma intreb care „dreptate”, a adevarului istoric nemasluit, sau a celor care acum sunt la putere in lume, si pe care am vazut ca ii „elogiezi” mascat pentru democratia lor,…, cu toate ca le arati cu degetul si cateva „metehne”)!

  Pana la 1812, cand a ocupat Basarabia, Rusia Tarista, Rusia cea CRESTINA ORTODOXA, NU A AVUT vreun „conflict” major, vreun razboi cu romanii!
  Nu a opresat, nu a cotropit, nu spoliat cu ceva neamul romanesc! Nu i-a atacat pe romani, nu i-a luat in robie, nu le-a pradat si jefuit avutiile si bogatiile naturale…! Nu i-a obligat in tara lor sa invete alte limbi minoritare, nu le-a asuprit credinta, cum au facut in Ardeal si Banat si alte regiuni ale Actualei Romanii, cei care erau la noi …cum spune Hrusca intr-un cantec „in gazda”…!

  In schimb Imperiul otoman despre care spui si afirmi (iresponsabil, si din lipsa de suficienta conoastere a istorie acestui popor) ca era un „factor de echilbru in regiune, a ASUPRIT SUTE DE ANI aceasta tarisoara, a stors lacrimi si gemete de suferinta de la milioane de romani, si cu deosebire din inimile a sute si mii de femei romance corora le-au furat si rapit copii si carora le-au omorat copii pe campul de lupta!

  Ne luau turcii in fiecare an peste 500 de copii, ne luau „haraci” greu, in bani si in vite, si grane si alte bogatii! Au adus in tara asta „boala” si „cariul” coruptiei, a „peschesurilor” si a purtarii lingusitoare si adulatoare fata de dregatorii din administratia statului.

  Fanariotii AU PECETLUIT si DESAVARSIT ceea ce au inceput turcii, au ruinat si distrus acest neam!

  Pana la venirea comunistilor la putere in Rusia in 1917, ce „resurse” din Romania a luat Rusia cea crestina, Russia cea tarista??
  Dar dupa instaurarea comunismului, ne-au luat de la „tezaur”, si pana la petrol si minereuri (prin societatile mixte rovieto-romane, denumite SOVROMURI) cam tot ce au putut…
  Nu Rusia cea tarista ne-a jegmanit si pradat si jefuit si golit de avutii, ci URSS, statul SOVIETIC!

  Ti se pare corect ca pentru „faptele antisociale” si infractiunile pe care le fac in Ocident tigani- rromii, care sunt „cetateni” romani, sa fie blamat si desconsiderat si „judecat cu partinire si nedreptate” de catre occidentali POPORUL ROMAN?
  Cred ca NU!
  Tot asa nu este drept si cinstit ca pentru „guvernantii sovietici” atei si anticrestini sa fie judecat cu dusmanie un intreg popor, care ne era si ne-a ramas un POPOR FRATE intru Ortodoxie!

  Nu Russia Tarista si Ortodoxa a fost „dusmanul” Romaniei, ci URSS, UNIUNEA SOVIETICA, statul COMUNIST, ATEU, ANTICRESTIN sovietic!

  De la vremurile SPATARULUI MILESCU si ale Domnitorului de tara DIMITRIE CANTEMIR, de la vremurile Sf. PETRU MOVILA AL KIEVULUI, ale Sf. VASILE DE LA POIANA MARULUI si ale SF. PAISIE VELICHIKOVSKI, pana la vremurile moderne ale Principatelor Romane conduse dupa „REGULAMENTELE ORGANICE”, intre rusi si romani nu au fost (cu exceptia episodului cuceririi Basarabiei la 1812) ADEVERSITATI si dusmanii!

  Nu poporul rus a asuprit INDELUNG si GREU si SAMAVOLNIC nemaul romanesc…NU!
  Poporul maghiar, poporul turcilor, tatarii si imperiul austro-ungar acestea au fost neamurile si semintiile care au asuprit si apasat si vaduvit si lipsit poporul roman, SUTE DE ANI, de libertate…si de bucuria trairii unei neatarnari si independente politice si economice …!

  Nu ti-ar strica nici matale sa mai citesti nitica „istorie”…!

 23. tais zice:

  @un om care iubeste dreptatea
  draga domnule, sigur esti ortodox? Mai verifica-te odata…

 24. VELA GHEORGHE zice:

  @Un om care iubește dreptatea!

  Inca ceva…!

  Ai amintit Domnule de faptul ca istoria „judeca”, oamenii nu individual, ci la scara larga, la modul colectiv…!

  Ai afirmat ca atat de poporul german (nazist) condus de Hitler, cat si poporul rus (comunist), condus de Stalin, pot fi catalogate ca popoare „criminale”, chiar daca in randurile fiecarui ppor au fost si germani buni si crestini credinciosi si de asemenea si rusi buni si credinciosi si cu Frica de Dumnezeu…!

  Si (chiar daca nu ai afirmat-o expres si direct…), ai insinuat subtil si ai lasat sa se intelaga ca pot fi numite pe buna dreptate ca fiind „criminale” si sunt VINOVATE aceste doua popoare in fata judecatii istoriei (chiar daca au avut in ele si oameni buni) tocmai pentru faptul ca NU S-AU OPUS guvernarii „dictatoriale” si „tiranice”, atat a lui Hitler, cat si a lui Stalin, ci prin tacerea lor si neimpotrivirea lor, AU INCUVIINTAT crimele si faptele abominabile ale conducatorilor lor.

  Pe de-alta parte, in mod cmparativ si antagonic, ai afirmat, in comentariile matale de mai sus ca anglo-americanii (lumea britanica si americana in genere…), au dat lumii si au ocrotit in lume, pana azi „DEMOCRATIA”, si ca de ele nu s-a atins „dictatura”!

  Si iarasi ai lasat sa se subinteleaga ca lucrul acesta presupune faptul ca in lumea britanico-americana, cei care au condus oamenii de rand nu au fost guvernantii lor, ci in realitate POPORUL DE RAND si oamenii de rand au fost cei care au guvernat si diriguit treburile politice ale natiunilor si statelor lor …!
  Daca oamenii de rand din lumea britanico-americana au fost cei care au guvernat IN REALITATE treburile tarilor lor, inseamna ca vointa colectiva a maselor de cetateni din lumea britanico-americana s-a rasfrant si s-a impus si in treburile militare si in vointa si actiunile militare ale acestor natiuni, in tot cursul istoriei…!

  Atunci cum se face soldatii americani si cei englezi, proveniti din randurile unor popoare si natiuni „democratice” NE-AU BOMBARDAT SI DISTRUS IN MARE PARTE, orasele noastre Bucurestiul si Ploiestiul, si TOATA VALEA PRAHOVEI, catre sfarsitul celui de al 2-lea razboi mondial, provocand pagube inimaginabile economiei Rmaniei si sute de morti
  si raniti???
  Inseamna ca popoarele american si britanic AU INCUVIINTAT aceste bomardamente, au fost de acord cu ele, iar soldatii americani si britanici au ascultat de vointa majoritara a cetatenilor popoarelor lor???

  De asemenea, cum se face ca LA YALTA, englezii si americanii cei „iubitori de democratie”,NU AU REACTIONAT ferm si categoric impotriva conducatorilor lor, CHURCHIL si ROSVELT, atunci cand au NEGOCIAT soarta „popoarelor Europei de Est”, lasandu-ne PRADA „dictaturii comuniste sovietice a lui Stalin”?
  Asta insema ca cetatenii cei iubitori de democratie din America si Marea Britanie AU FOST E ACCORD si AU INCUVIINTAT prin tacerea lor, ceea ce au hotarat guvernantii lor, cu privire la sorta est-europenilor…?

  Pe de-alta parte cum se face ca englezii „cei iubitori de DEMOCRATIE”, au impilat sute de ani si s-au opus cu vehementa ca „coloniile” lor, si cu deosebire INDIA sa nu isi capete independenta??

  Nu cumva lumea britanico-americana si „oamenii de rand” din aceasta lume britanico-americana AU DOAR O VAGA IMPRESIE ca ei guverneaza tarile lor, cand in realitate NIMENI dintre guvernantii lor nu tine seama de vointa lor majoritara si cu desobire nu tine seama in chestiuni militare?

  Daca a fost voia INTREGULUI POPOR AMERICAN si BRITANIC ca sa fie bombardata recent Bosnia si Serbia si lumea ex-yugoslava, atunci e grav, inseamna ca si aceste popoare , adica poporul american si cel britanic (si prin extensie si alte popoare occidentale) sunt exact ca si nemtii si rusii, adica „criminale”…si cu nimic mai vrednice de respect ca acestea doua…!

  Sau americanii de rand si englezii de rand NU AU VOIT ASTA, adica sa fie bombardate SERBIA si BOSNIA si alte foste republici din Fosta Yugoslavie (fapt pe care eu il cred cu adevarat), dar nimeni dintre cei care i-au condus nu a tinut cont de parerea si voita lor ?

  Inca un exemplu de „mojicie democratica”…
  Statul Isarel se autodenumeste „singura DEMOCRATIE” din Orientul Apropiat!
  Asta presupune ca „guvernantii”acestui popor ASCULTA de vointa poporului lor, a poporului israelian cel…democratic!
  Atunci cum se face ca la inceputul anului trecut (2009), soldatii israelieni, din randul unui popor care iubeste chipurile democratia si se crede „singurul” popor „democratic” din lumea Orientului Apropiat au putut sa comita CRIMELE si ATROCITATILE abominabile impotriva POPULATIEI CIVILE din Fasia GAZA?? Iar poporul israelian cel „democratic” A INCUVIINTAT asemenea CRIME IMPOTRIVA UMANITATII??

  Deci te-as ruga D-le „iubitor” de dreptate si admirator al „democratiei anglo-americane” SA-TI REVEZI (macar partial…) conceptia despre „popoarele criminale” care exista in lume, si care sunt un real pericol pentru pacea lumii, si care cauta cu lumanarea DISTRUGEREA PACII LUMII, si poate vei ajunge la concluzia (rezonabila) ca nemtii si mai ales rusii „sunt copii MICI” fata de alte popoare si semintii care sunt cu adevarat ASUPRITOARE A ALTOR NATIUNI, camuflate in masca unei „ipocrite si false …democratii”!

 25. tais zice:

  Defapt „democratia” este un concept antic-păgân cu origini in democratia sclavagista ateniana, preluat apoi de imperiul roman si resuscitat peste milenii de illuministi si de revolutiile masonice americana si franceza ca prim pas spre ‘unificarea’ lumii avand ca ţel ‘pacea’. Dar nu pacea lui Dumnezeu, ci una falsă..lumeasca-draceasca-antihristica.

 26. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ VELA GHEORGHE
  Iubitorule de ruși, confuzia este în mintea ta. Ai un nivel de înțelegere a lucrurilor extrem de rudimentar. Te mai și contrazici. Spui: „intre rusi si romani nu au fost (cu exceptia episodului cuceririi Basarabiei la 1812) ADEVERSITATI si dusmanii!” Adică ne-au iubit așa de mult până ce ne-au luat Basarabia.
  Mai și răstălmăcești rău intenționat spusele mele. Eu nu am spus că turcii n-au jecmănit Țările Române, sau că au fost o binecuvântare pentru noi. Am spus că au asigurat un echilibru în zonă. Fără ei rușii se întindeau peste Țările Românești, peste bulgari și peste sârbi. Iar turcii n-au deportat popoare, n-au deznaționalizat și distrus neamuri întregi, așa cum au făcut rușii tăi ”ortodocși”. Și ca niște adevărați ”creștini ortodocși”, ne-au urât de moarte că le-am stat în cale.
  Înrobitoarele Regulamente organice, despre care vorbești așa laudativ, au îngropat țăranul român, au pus un jug și mai mare pe spinarea lui. În plus interziceau Țărilor Române să aibă o legislație proprie plus alte drepturi elementare pentru o țară liberă. Toți istoricii, precum și marea intelectualitate a vremii au condamnat acest regim opresiv, înrobitor, pentru țărani în special, și rusificator al regulamentelor organice. Măi nene, tu ești român?
  Și dacă tot ai pomenit de extraordinarele relații frățești dintre noi și ruși, să pomenim și episodul din anul 1877, care este de o porcie rar întâlnită pe fața pământului, tipic rusească. Și acest episod se petrecea pe vremea Rusiei țariste ”creștine și ortodoxe”, care spui tu că a fost ca un frate pentru români.
  Armata rusă se angajase în război cu turcii la sud de Dunăre. Mâncase bătaie și se afla în pragul dezastrului.
  În disperare de cauză marele duce Nicolae, pe 7 august 1877 trimite o telegramă către Principele Carol I în care solicita ajutorul românesc, adică intrarea în luptă a armatei române. Lucru ce se petrece curând și duce la înfrângerea turcilor.
  După ce s-a terminat războiul, n-au mai recunoscut nimic rușii. Ce telegramă, ce ajutor am cerut noi? N-am făcut noi așa ceva, ziceau ei.
  Iar în semn de mulțumire, cele trei județe din sudul Basarabiei (Cahul, Ismail si Bolgrad), care fuseseră restituite Moldovei in 1856, sunt anexate, din nou, de Rusia.
  Asemenea porcie nu s-a mai întâlnit pe fața pământului. Adică te scot din groapa cu rahat în care erai înfundat până la gât, iar tu o dată ce te vezi scăpat vii și-mi dai în cap. Cam așa stau lucrurile.
  Acesta este ”poporul frate” despre care vorbești tu?!!!
  Bine că ai măcar un bun simț elementar să recunoști cele ce ne-au făcut rușii în perioada comunistă.
  Îți spun eu ție că dacă ne stăpâneau rușii atâția ani cât au făcut-o turcii, noi astăzi nu mai existam ca popor, pierdeam și limbă și identitate națională și tot. Eram deportați și rusificați, de nu se mai știa nimic de noi.

  Iubitorule de ruși, un om care iubește dreptatea îți spune că noi suntem un neam latin creștin și ortodox, singurul de fapt, iar rușii n-au fost și nici nu vor fi niciodată frații noștri. Ne-au urât și ne urăsc de moarte și nu vor fi frați cu noi în vecii vecilor. Au ciuntit această țară încă de pe vremea țarilor, iar dacă apucau cu adevărat să pună mâna pe noi, ne terminau definitiv. Nu le-a permis contextul internațional, precum și dârzenia românilor.
  Un neam latin creștin și ortodox, nu numai cu numele precum rușii, a trăit cufundat într-o mare slavă, care a urmărit să distrugă prin orice mijloace această insulă de latinitate.
  Mai citește istorie să vezi ce făceau rușii în Basarabia din ordinul țarilor. Să vezi cum populația românească era deportată și în locul ei erau aduși ruși și ucraineni din belșug, tătari și bulgari, evrei și nemți, să vezi cum toate denumirile de localități au fost rusificate, iar limba română interzisă în școli. Rușii ”creștini și ortodocși” în vremea țarilor au făcut aceste lucruri și nu bolșevicii de evrei. Au fost mai răi decât ungurii din Transilvania.
  Tu vii să-mi speli mie creierii, cu o nerușinare fără de margini. Te crezi pe razbointrucuvant, unde erai cățelușul de pază al spălătorilor de creiere de acolo și asasinai cu polologhia ta pe toți care-și exprimau un punct de vedere diferit de tiparul vostru de gândire.
  Văd că de pe pagina editată la Petru Vodă http://atitudini.com/ , a dispărut legătura către razbointrucuvant. De ce oare?
  Mă mitraliezi cu polologhia ta lipsită de orice logică elementară.
  Păi dacă noi eram în război împotriva americanilor, cum să nu ne bombardeze? Vroiai să ne mângâie, să ne gâdile? Te faci de râs.
  Când am întors armele împotriva nemților am devenit aliați cu rușii. Iar rușii când au intrat în România ne puneau pistolul la tâmplă, ne luau ceasul de la mână și ne violau femeile.
  Iar îmi întorci cuvintele după mintea ta. Eu nu am spus că americanii și englezii au fost, sau sunt sfinți, am spus că multe rele ne-au venit și ne vin de la ei. Nu am spus că democrația lor este perfectă. Este departe de așa ceva.
  Am condamnat și eu mereu târgul murdar de la Yalta, precum și bombardarea fostei Iugoslavii.

  Dar tu de ce condamni Yalta? Nu spui că sunt rușii frații noștri? Ne-au lăsat pe mâna fraților noștri. A… în cazul de față vroiai cu americanii, pe care-i hulești și-i demonizezi atâta. Nu crezi că ești caraghios?

  Au comis și englezii și americanii crime în istorie. Dar acestea nu se compară, nu au nici un termen de comparație cu crimele în masă săvârșite de ruși și de nemți, de zeci și zeci de milioane de oameni.
  Popoarele rus și german, care au permis ca să se întâmple așa ceva, nu au nici o scuză în fața istoriei și vor da socoteală în primul rând în fața lui Dumnezeu.

  Trăim într-o lume a răului generalizat. Și dacă vrem să supraviețuim ca popor și țară în această lume, trebuie să ne orientăm către răul cel mai mic. Trebuie, urmând o logică elementară și de bun simț, să ne ferim de marii criminali ai istoriei și de cei care în decursul veacurilor au vărsat sânge de român (fără ca noi să le fi declarat mai întâi război lor). Asta am vrut să spun eu, și dacă unii înțeleg cu totul altceva, nu este treaba mea.
  Îți amintesc că mai toți trădătorii de neam și de țară au fost filo-ruși. Exemplul cel mai grăitor este acest Ion Iliescu, numit de către fostul deținut politic Ticu Dumitrescu, drept pagubă sau blestemul neamului românesc. Oi fi și mata tot de-ai lui Iliescu?
  Iar membri de vază ai clerului ortodox de la noi au fost agenți KGB sub acoperire. Vezi cazul lui Epifanie Norocel. – http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=22178 . Din ăștia spală creierele credincioșilor ortodocși, făcându-i să zică: ”ce frați buni și minunați ne-au fost nouă rușii în istorie”!!!.

 27. cosmin mihai zice:

  Iarasi certuri, ca si in postul mare! mai bine sa vedem ce ne apropie si nu ce ne desparte. Demonizarea nu are granite etnice. se apropie razboiul. judecata este a lui Dumnezeu. Doamne ajuta-ne!

 28. Bogdan zice:

  Sa lasam discutiile pro si contra, mai important este sa obtinem si in Romania ceva. De ce sau nu reluam sau cand reluam petitia pentru documentele de identitate fara cipuri?

 29. VELA GHEORGHE zice:

  @ Un om care iubeste dreptatea!

  Si tu imi rastalmacesti cuvintele si ideile „dupa mintea ta”…intr-un mod nedrept, desi spui ca iubesti dreptatea!
  Daca o iubesti…fii cinstit si nepartinitor in mod desavarsit, si nu numai in ceea ce iti convine dumitale!
  Cam prea multa „malitiozitate artagoasa” a rabufbnit in raspunsul matale precedent, care tradeaza din partea dumitale o stare sufleteasca launtrica „neasezata” si „oarecum framantata” de niste patimi care ii rascolesc pe multi oameni (ranchiuna, pizma, detestarea aproapelui)!

  Eu nu cred ca te-am ofensat cu ceva…?
  Ca ti-am facut aluzie si ti-am strigat „care dreptate o iubesti si daca zici ca o iubesti pe cea cea adevarata, oare o ibesti cu adevarat sau nu”, cred ca ti-am gresit cu ceva, pentru ca din cele ce le-am „citit” din scrisul domniei tale, am vazut ca esti om cult, iar un om cult, trebuie sa fie si…nobil, pana la capat…!

  Referitor la ceea ce mi-ai raspuns despre…”rusi”!
  M-ai numit „IUBITOR DE RUSI”…!
  Ce frumos „compliment” mi-ai facut si ce bine mi-ai citit sufletul!
  DA! SUNT din toata inima mea, UN „IUBITOR” DE RUSI!

  (Dar NU sunt „urator” de americani sau englezi…!, sau de alte neamuri, fiindca eu cred ca fiecare neam ARE O CHEMARE si MENIRE de la Dumnezeu in lume si in istorie, si Dumnezeu, CREATORUL OAMENILOR i-a facut pe toti oamenii EGALI, dar a dat fiecarei natiunii DARURI APARTE, si ROLURI APARTE in omenire!

  De rusi „m-am indragostit”, de cand am inceput sa citesc si sa gust din Invataturile Sfintilor Rusi si cu deosebire ale Arhiereilor RUSI: Igantie Briancianinov, Teofan Zavoratul, Tihon de Zadonsk, Dimitrie al Rostovului, Ioan Maximovich, Teofan al Poltavei, Averchie Taushev, Filaret al Moskovei, Vladimir al Kievului, Luka al Crimei (ultimii doi fiind ukrainieni)…!
  Si de cand am citit lucrari teologice de a lui Vladimir Losski, sau ale Parintilor: Sofronie Saharov de la Essex, sau Siluam Athonitul sau Ioan de Kronstadt sai Iona al Odessei sau Ambrozie de la Optina (si mai nou citesc Viata si invatatura Sf. Serafim de Virita)!
  De cand am inceput sa cunosc CULTURA ORTODOXA RUSA, de atunci am inceput sa-i „indragesc” si IUBESC pe rusi!

  Dar chiar daca ii simpatizez pe unii pamanteni si cu deosebire care sunt FRATI DE CREDINTA ORTODOXA, ma feresc sa cad in extrema si greseala de a „invinovatii pe nedrept” oamenii, si de a-i judeca cu nedreptate…!

  Or, (chiar de te superi, asta este…) la tine am vazut d-le o „aversiune” sora cu „ura” fata de rusi…
  Am vazut o repulsie si chiar detestare „exagerata” fat de rusi, fata de acest popor!
  Pentru tine nu are nici o importanta si relevanta ca sunt Crestini Ortodocsi, ca sunt frati de credinta, ca au dat lumii si omenirii valori si opere nepretuite…!
  Nu, fiidnca sunt rusi …sunt pe care (numai ca nu ai spus-o pe fata si ddirect…), ar trebui sa-i uram si …detestam…!
  De ce d-le? De ce?

  Eu nu am aversiune fata de americani sau englezi, desi pe americani (sa ma ierte Dumnezeu) nu-i prea agreez, pentru mandria si aroganta lor, si pentru faptul ca ei spun despre tara lor…”USA sunt cele mai puternice…., cele mai civilizate si dezvoltate din lume…” (am vazut cateva interviuri pe youtube cu americani care isi laudau pana la insuportare…tara lor).
  Fata de englezi (strict fata de britanicii insulari) nu am nici un sentiment deosebit, nici de admiratie, nici de antipatie (pe irlandezi ii pretuiesc pentru muzica lor, si pentru SF. PATRIK, pe care il venerez si care i-a increstinat…)
  Dar fata de Canada si Australia, am o mare …admiratie, pentru ceea ce sunt si reprezinta in lume aceste doua tari….

  Tu m-ai intrebat daca sunt „roman”…?
  DA! SUNT roman!
  Imi iubesc neamul meu romanesc si crestin ortodox!

  Dar te intreb eu pe tine, Tu esti oare crestin „ortodox”…??
  Cum poti sa vorbesti atat de agresiv si dusmanos fata de rusi, care sunt „frati de credinta” ortodoxa?
  De ce te impiedici doar de „sovietici”, de faptele lor, de gresealele lor, stii bine ca ei nu erau ortodocsi (chiar daca unii dintre ei ei erau botezati cu botezul ortodox, URAU de moarte Biserica si Ortodoxia)…

  Referitor la „politica de expansiune TARISTA” dinainte de 1917, as vrea sa iti spun ca exagerezi…
  Toate marile puteri au „asuprit” si „stanjenit” (in dezvoltarea si propasirea lor pasnica), tarile mici dimprejurul lor, sau de pe alte continente…
  Rusia a fost, este si va ramane o PUTERE a lumii!
  A avut, are si va avea UN MARE POTENTIAL si militar si economic si cultural (teologii si clericii rusi, ortodocsi AU REPROPOVADUIT OCCIDENTULUI CRESTINISMUL ORTODOX)!
  Pacate de „asuprire nedreapta”a altor neamuri au facut si francezii si nemtii si englezii si mai nou au facut si fac inca americanii!
  Printre cauzele „ideologice” cu care si-a justificat Germania Nazista „declansarea” celui de-al 2-lea razboi mondial a fost si aceea ca „se sufoca” datorita lipsei unui spatiu….”vital” teritorial (economic, politic…)!
  Fiecare mare putere a urmarit sa aiba „spatiul ei vital”!

  Dar ceea ce tu nu ai vazut sau nu vrei sa apreciezi este faptul ca chiar daca Rusia Tarista „ne-a vrut in spatiul ei” (cum ai …afirmat si argumentat), a avut o politica de „umbrela” si „suzeranitate” si obladuire fata de tarile ORTODOXE, din „spatiul” ei ORTODOX!
  Dupa cederea celei de a 2-a ROMA (Constantinopolul) sub turcii lui Mahomed al 2-lea, Moskova devine a 3-a ROMA (nu o spun eu, ci mari teologi bizantini), iar Imperiul Tarist devine un URMAS si CONTINUATOR al Imperiului Bizantin!
  Noi romanii a avut fata de Constantinopol o „supunere bisericeasca”, pana sec.19.
  Si dupa cum ne spun izvoarele istorice am avut si o „supunere” mai mult (mai mult impotetica si nu factuala) fata de scaunul imperial al BAZILEULUI Constantinopolului (dupa cum le spune Menomurot „solilor” unguri care se laudau ca se trag din …nemul lui Atila…”biciul lui Dumnezeu pe pamant”. Voievodul MENOMUROT a spus ca el nu „recunoaste” nici o alta „autoriatate” asupra pamantului sau decat a Basileului Constantinopolului. Asta inseamna ca DOMNII romanii il considerau ONORIFIC pe Imparatul Imperiului Bizantin, ca fiind „stapanul” lor, asa cum arhierei, si cu deosebire Mitropolitii ortodocsi din Tarile Romane, il cunosteau ca „stapan” si cap bisericesc pe Patriarhul de Constantinopol…)!

  Or, dupa caderea Imperiului Bizantin, Imperiul Tarist s-a considerat succesorul si continuatorul cele-i de a 2-a ROME!

  Si in conceptia TARILOR si TARINELOR din Rusia, si a Patriarhilor Moskvei, „tarile” care inainte „ascultasera” de Constantinopol si de Imperiul Bizantin si Patriarhia Constantinopolitana, trebuiau acum sa se supuna si sa asculte de Tronul Tarilor rusi si de Patriarchii rusi!

  Noi romanii NU AM DAT niciodata vreo ascultare si nu am aratat vreo „supunere” nici politica si nici bisriceasca fata de a 3-a Roma!
  Chiar daca Principatele Romane au fost mici ca intindere si putere SI ELE AU fost succesoare si continuatoare ale BIZANTULUI asa cum spunea marele nostru istoric N. IORGA ca terile romane au fost „UN BIZANT DUPA BIZANT…”!

  „Ipoteza” ta ca „de ne-ar fi ocupat rusii si ne-ar fi stapanit atatea secole cum au facut turcii…ar fi fost vai de noi…, caci ne-ar fi dezantionalizat si obligat sa invatam ruseste…etc…” este FALSA!
  Oricum in tarile romane rusii ne-au „dominat” CULTURAL plin limba slavona (cartile religioase de cult, slujbele Bisericii, si actele oficiale domnesti intocmite si redactate de „gramaticii” Domnilor romani (pana in timpurile cand turcii incep sa-si impuna un control tot mai asiduu in administratiile principatelor), erau IN LIMBA SLAVONA)!
  Si cu toate ca limba slavona era atat de folosita, oare romanii nu au mai vorbit romaneste?

  Fiindca ai facut referire la „episodul 1877”!
  Dar de ce nu spui si ca RAZBOIUL pornit de rusi impotriva turcilor A FOST PENTRU ELIBERAREA POPOARELOR BALCANICE….ortodoxe de sub ocupatia turceasca??
  Noi romanii aveam o cate de cat „independenta” incepand cu Domnia lui Cuza, dar bulgarii, sarbii, grecii, albanezii, SI- AU DOBANDIT independenta mult mai tarziu, ba chiar la inceputul secolului 20…!

  Or, Rusia Tarista A VRUT SA-I DEZROBEASCA (chiar daca spun unii istorici ca ea tintea ca obiectiv… „stramtorile” Bosfor si Dardanele si controlul comerului maritim in Mediterana si Orientul Apropiat), totusi „tarii” si „tarinele” Rusiei CRESTINE erau „socotititi” „asteptati” cu nerabdare ca eliberatori de catre popoarele balcanice (asa cum a a fost asteptat si Mihai Viteazul…), care gemeau sub turci, si sub puterepagana a SEMILUNEI
  De ce nu spui si asta ? (oare pentru ca si eu si tu am invatat din manuale de istorie din care razbatea clar o „antipatie” si „aversiune” fata de Rusia Tarista)?

  M-am intins cam prea mult cu vorba!

  Doamne Ajuta!

 30. VELA GHEORGHE zice:

  @ Un om care iubeste dreptatea!

  fac o mica rectificare!

  cand am spus „rusii” ne-au dominat cultural prin limba slavona…, am vrut sa spun SLAVII, si neamul slavilor (fiidnca ai „batut multa moneda” (argumentativa), ca noi suntem un neam latin inconjurat de o „mare slava”)!

  Dar intr-un anume fel si cu deosebire SPIRITUAL ne-au dominat si influentat cultura si spiritualitatea Ortodoxa cu deosebire rusii!

  Cartile Sf. DIMITRIE AL ROSTOVULUI si ale Sf. NIL SORSKI erau citite si pretuite cu multa cinste de calugarii din Moldova…!
  Iar acum cartile Sfintilor Episcopi rusi Ignatie Briancianinov si Teofan Zavoratul sunt citite ca lucrari de referinta obligatorii de catre marea majoritate a teologilor ortodocsi si a clericilor ortodocsi ROMANI!

  Legatura aceasta „spirituala”…FRATERNALA ortodoxa…iti scapa dumitale din vedere D-le „iubitor de dreptate”, asta nu o intelegi, intre romani si rusi!

  Intre noi romanii si rusii, SUNT MAI MULTE LUCRURI CARE NE APROPIE decat ne separa, chiar daca facem parte din doua familii diferite de semintii si popoare, cea latina si respectiv cea slava!

  In Scriptura ni se spune ca CEI CARE CRED IN HRISTOS nu mai sunt nici: evrei, nici greci, nici romani, nici sciti, ci UNA si TOTI UN TRUP IN HRISTOS…!

  Sper sa ajungi sa intelegi o data asta!

  Doamne Ajuta!

 31. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ VELA GHEORGHE
  În enumerarea ta de sfinți ruși ai uitat de cel ce a zis: „Adevăratul țel al vieții creștine este dobândirea Duhului Sfânt”, adică de Sf. Serafim de Sarov. Da, au avut și sfinți și mari oameni de litere, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei, în special atitudinea dușmănoasă a poporului rus față de români.
  Lasă-l în pace pe Sf. Ierarh Luca al Crimeii, chirurgul fără de arginți, că ucrainenii și alte popoare din Crimeea au fost și ele victime ale rușilor.
  Cei care varsă sângele altor creștini ortodocși nu pot fi frați de credință cu mine. ”Legătură spirituală” și ”fraternitate” cu rușii au avut doar cozile de topor ale acestui neam, trădătorii de Dumnezeu, de neam și de țară.
  Nu numai pe vremea comunismului, dar și în vremea țarilor ”creștini și ortodocși” rușii au vărsat sângele românilor și al altor creștini. În Basarabia au fost mai răi decât ungurii în Transilvania.
  Sf. Ierarh Luca al Crimeii zicea: „Ascultați de conștiință și veți avea Harul lui Dumnezeu asupra voastră”.
  Eu atunci când scriu pe aceste pagini ascult de conștiința mea, care în cazul de față îmi spune să avertizez, pe cei care îmi sunt într-adevăr frați de credință, despre pericolul rusesc, care pândește această țară și acest popor. Pentru că istoria în vremea comunismului a fost măsluită, iar azi foștii agenți KGB în sutană spală creierele creștinilor ortodocși.
  Mă faci să zâmbesc. Mă întrebi dacă sunt creștin ortodox. După mintea ta doar cei cu creierele spălate și doar filo-rușii sunt ortodocși.
  Te înșeli amarnic atunci când spui că manualele noastre de istorie cultivau antipatie și aversiune față de Rusia țaristă. Comuniștii ruși au preluat de la țari politica de expansiune și cea de distrugere a popoarelor vecine. Lucrul acesta le-a convenit foarte bine și erau mândri de moștenirea lor.
  Atâta îți trebuia să zici, că rușii au fost parșivi în istoria lor, nu conta care istorie, înainte sau după 1917, că te dădeau afară din școală. Te mai și pitulau. Manualele de istorie comunistă propovăduiau pupatul necondiționat în fund al rușilor, reflex pe care mulți l-au păstrat și în ziua de azi.
  Ce influențe slavone?! Tot ce prindeau sub stăpânire deportau masiv, aduceau alte neamuri, iar rămășițele le rusificau, de nu se mai știa nici de limbă și nici de vreun popor.
  Ce eliberatori de popoare?! Rușii doar au înrobit popoare, nu le-au eliberat. Când au trecut Dunărea nu au făcut-o din dorința de a elibera popoare de sub jugul turcesc, ci își urmau visul de a transforma Marea Neagră într-un lac rusesc (zici că istoricii spun acest lucru, dar tu ești deasupra adevărului istoric).
  Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Și drept urmare s-au răzbunat pe noi, cei care i-am ajutat și ne-au luat cele trei județe din sudul Basarabiei. Că restul Basarabiei îl luaseră mai înainte, frații tăi.
  Vezi ce zice Părintele Stăniloae aici http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/03/interviurile-veghea-foto-inedite.html despre români și despre slavi:
  „Avem luciditatea latină în ortodoxie, pe care nu o au slavii şi nu o au grecii.
  Grecii sunt mai raţionalişti, mai reci, slavii sunt mai haotici aşa. Cineva spunea că atunci când citeşti un text slav, trebuie să vezi ce e dedesubtul rândurilor nu ce e în rânduri.
  Slavii au un sentiment de ceva neluminat, întunecat. Noi suntem un popor deosebit. La noi este o luminozitate în poporul nostru, e o cuviinţă, e o delicateţe, o blândeţe, o bunătate, o generozitate, o căldură, o curăţie, sunt nişte virtuţi… Noi vorbim foarte mult de lumină, noi zicem şi lumii lumină; lume de la lumină… noi avem nişte adâncimi foarte clare, nişte adâncimi luminoase, lumina e adâncimea noastră… basmele, iarăşi; e-atâta bunătate, atâta lumină în ele… avem colindele, doinele sau dorul – cuvinte fără echivalenţă la alte popoare.
  Creştinismul nu a putut să prefacă aşa de mult pe slavi în felul lor slav de a fi.”
  Auzi ce zice Părintele: Creștinismul nu a putut să schimbe pe slavi din felul lor slav de a fi, (adică nu i-a putut lecui de setea de distrugere a altor neamuri); nu i-a făcut să renunțe la modul lor parșiv, ascuns de a fi, așa încât dacă citești ceva scris de către slavi trebuie să fii atent la dedesubturi și ascunzișuri; sunt un popor ascuns și întunecat, nu sunt un popor deschis și plin de lumină ca noi; bunătatea și lumina sunt adâncimile noastre.
  Concluzia este clară, ca lumina zilei: nu avem nici un fel de afinitate, în nici un plan, nici în cel spiritual și nici în cel moral cu rușii.
  Nu știi ce vorbești. Mistifici istoria, pe deasupra.
  Ia aminte aici:
  „Ca fii ai luminii să umblați – pentru că roada luminii este în orice bunătate, dreptate și adevăr – ,osebind ce este bine plăcut Domnului.
  Și nu fiți părtași la faptele cele neroditoare ale întunericului, ci mai degrabă osândiți-le fățiș; căci pe cele ce le fac ei întru ascuns, rușine este chiar a le spune.
  Dar toate cele osândite fățiș sunt vădite de lumină, căci tot ceea ce-i vădit e lumină.
  De aceea zice: deșteaptă-te tu, cel ce dormi, scoală-te din morți și-asupra ta va lumina Hristos.” (Ef. 5, 8-14)
  Să nu umbli ca fiu al minciunii zice, să nu ascunzi nemernicia rușilor pentru că te vei face părtaș la toate crimele lor, precum și la crimele cele viitoare ale rușilor asupra poporului român, pentru că cei cărora tu le speli creierii acum se vor arunca singuri în gura lupului.
  Te pui contra adevărului, te pui contra curentului și habar nu ai care este curgerea lui.

  Iubitorule de ruși, ia aminte la avertismentul și la prorocia Sfântului Arsenie Boca, consemnată în Cartea „Noi mărturii despre Părintele Arsenie Boca”, vol. 2, la pag. 106:
  „Ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia.”
  Cum ungurii și bulgarii n-au forță să ne ocupe ei singuri pe noi, rezultă că rușii stau în spatele acestei acțiuni.
  Auzi tu ce zice Părintele? Rusia va împărți această țară a noastră și va da și ungurilor și fraților lor bulgari câte ceva. Rușii vor vărsa în curând din nou sânge de român. Iar tu după cât de filo-rus te văd, vei fi sigur printre colaboraționiști.
  Însă fericirea peste nemernicii de ruși, unguri, bulgari și românii trădători de neam și de țară ( căci vor fi destui și din aceștia) va fi scurtă.
  „Pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”, ne spune Sfântul Arsenie Boca.

 32. VELA GHEORGHE zice:

  @ Un om care iubeste dreptatea!

  Nu esti „prooroc” sa stii ce voi face eu in viata…!

  Daca am spus ca iubesc Rusia si pe rusi, trebuie sa intelegi ca iubesc Russia CRESTINA Ortodoxa si pe rusii „CRESTINI” ortodocsi (care sunt iubitori de Ortodoxie)!
  Nu ma intereseaza altceva din si de la Russia in afara de „comorile” ei spirituale ortodoxe si de Sfintii ei si Manastirile ei!

  Nu ma intereseaza politica Russiei, nici neotendintele ei de inarmare militara…!
  Nu ma intereseaza Rusia razboinica, nici Russia cea lumeasca (care este o putere pamanteasca a lumii de azi) ci doar Russia cea pasnica si duhovniceasca, Russia cea Crestina si Ortodoxa…!

  De dragul Sfintilor rusi doresc sa invat si limba rusa (nu am studiat-o nici in gimnaziu si nici in liceu), si nazuiesc sa fac un pelerinaj (fiindca nu am fost nicodata in Rusia pana acum…) la Sfintele Manastiri: TOLGA (unde sunt moastele Sf. Ignatie Briancianinov) VISENSKI (VASA) (unde sunt moastele Sf. Teofan Zavoratul) , DIVEEVO (unde sunt moastele Sf. de care ai zis ca l-am uitat sa-l amintesc ….Serafim de Sarov), VIRITA (unde sunt moastele Sf. Serafim de Virita) ALEKSANDER NEVSKI, si altele…, si eventual as vrea sa vizitez ERMITAJUL si alte muzee celebre din Russia…!

  Referitor la „profetia Parintelui Arsenie Boca”…
  DEPINDE de noi romanii, daca aceasta „profetie” se va implini sau nu!
  DA! Depinde de noi!
  Au fost facute de Sfintii si Proorocii lui Dumnezeu si „profetii” care pana la urma NU S-AU IMPLINIT (cel mai graitor exemplu in acest sens este „profetia” NEIMPLINITA despre distrugerea cetatetii NINIVE, pe care a facut-o Sf. Prooroc IONA…., fiindca niniviteni s-au pocait si intors la Dumnezeu din toata inima lor)!

  Daca noi romanii, am avea cu adevarat o „luciditate” duhovniceasca (nu contest ceea ce a spus Parintele nostru Dumitru Staniloae), IN MASA, adica o gandire crestina ortodoxa „populara” REALA, care sa fie insusita si prezenta in mentalitatea marii majoritati a romanilor si daca marea majoritate a romanilor nu ar „zacea” in INSELAREA DE OBSTE a unei gandiri secularizate si NEortodoxe (care troneaza tiranic ca „mod de gandire comuna” peste capetele celor mai multi romani), si daca am avea o CREDINTA FIERBINTE si LUCRATOARE IN HRISTOS, si daca AM FACE POCAINTA cu multa ravna (ca si ninivitenii de odinioara), pentru PACATELE MARI si STRAIGATOARE LA CER pe care le fac si le-au facut romanii pana acum (intre care pacate PRUNCUCIDEREA este de departe cel mai grav si mai greu pacat al neamului nostru… ) atunci Dumnezeu ne-ar pazi si feri si ocroti de toate relele si primejdiile si necazurile care ar putea veni peste noi, asa cum i-a pazit pe evreii din Vechiul Testament, cata vreme acestia l-au ascultat si au implinit Voia Lui…!

  As vrea sa te fac atent totusi la ceva…!
  Ai spus (folosindu-te de citatul din Opera Parintelui Staniloae), ca rusii nu ar fi atat de „lucizi” ca noi…!
  Este necesar sa facem o precizare importanta ca sa intelegem ceea ce a spus Parintele Staniloae!

  Cred (este o prere a mea personala…) ca Parintele Staniloae s-a referit la „poporul de rand rus”, si nu la TEOLOGII rusi, sau la CLERICII RUSI si SFINTI RUSI care au scris si lasat omenirii si lumii ortodoxe opere nepretuite de invatura mantuitoare de suflet…!
  Iar cand Parintele Staniloae a spus ca la noi, la romani, ar fi mai multa „lumina” (in patrunderea Tainelor Credintei), cred ca s-a referit iarasi la porul de rand, SI NU LA TEOLOGII ROMANI!

  Daca vei citi ceva din Operele Sfintilor Igantie Briancianinov si Teofan Zavoratul sau din Opera Teologului Vladimir Losski (si a altor teologi rusi contemporani), sau din opera Parintelui SOFRONIE SAHAROV de la Essex, vei vedea ca a fost MULTA LUMINA in gandirea acestor Sfinti si Teologi si Parinti contemporani!

  Sf. Igantie Briancininov a readus in discutie invatatura fundamnentala despre INSELARE, care incepuse sa fie cam „uitata” chiar de monahi, nu numai in Russia Pravoslavnica, ci in multe parti ale spatiului Crestinatatii Ortodoxe de Rasarit…!
  Dtaorita Sf. Iganatie Braincininov, conceptele „duhovnicesti” de: „inselare”, „inselare de sine”, „inselare de obste”, „gandirea cazuta a firii celei vechi”, „parerea de sine”, „cugetarea patimasa rationala-filosofica”, s.a, sunt concepte PE CARE teologii si clericii din lumea Ortodoxa, si cu deosebire din Institutiile de Invatamant Teologice, LE-AU REINTELES noima si sensul lor autentic si VALOAREA LOR in teologia Ortodoxa, si au inceput sa le „folosesca” ca niste „instrumente” si „unelte deosebit de pretioase” (asa cum sunt bisturiurile sau pensele sau foarfecele sau alte instrumente medicale pentru medici…) in activitatea si misiunea INVATAOREASCA a Bisericii!!

  Dar, ce folos pentru romani, ca poporul nostru de rand „mosteneste o luciditate latina”, cata vreme TEOLOGII si CLERICII nostri actuali, sunt „furati” de inselarea ecumenista, si de alte erezii vnite din Apus…?
  In afara de Parintele Staniloae si alti cativa Teologi romani din perioada Interbelica, foarte multi teologi romani actuali, si chiar IERAHI, considera ca daca un teolog sau cleric nu cugeta ECUMENIST, nu este teolog adevarat…!!

  Or fi rusii de rand mai putin luminati, dar au avut si au inca PASTORI si teologi DEOSEBIT DE LUMINATI si „fideli” INVATATURII CURATE A SFINTILOR PARINTI, si HOTARATI ferm, sa pastreze INTACTA si CURATA si NEALTERATA si NEMODIFICATA si NEMASLUITA DOCTRINA ORTODOXA PATRISTICA a Bisericii!

  Iar romanii, or fi ei „luminati” (desi realitatea este SUMBRA, caci asa cum am spus mai inainte GANDIREA SECULARIZATA domneste cu tiranie peste mintile romanilor, dovada fiind avorturile, si concubinajele si alte grave pacate si faradelegi in care zac cei mai multi romani…. ), dar pastorii lor, si teologii ortodocsi de azi, romani (unii dintre ei fiind chiar Profesori de Teologie), sunt INTUNECATI rau de tot, si smintesc poporul aruncandu-l in necredinta sau erezii….!

 33. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ VELA GHEORGHE
  Într-adevăr, realitatea este sumbră în această țară, în toate planurile. Păcatele noastre ale tuturor ne trag la fund, iar prostituția spirituală practicată la vârful ierarhiei BOR atrage mânia lui Dumnezeu asupra acestui neam și asupra acestei țări. Din vremea comunismului și continuat în ziua de azi s-a practicat o selecție inversă în instituțiile de învățământ teologic, cu consecințe dezastruoase pentru viața Bisericii noastre.
  Ecumenismul și masoneria infectează structurile BOR până la vârf, aidoma unui cancer aflat în metastază.
  Doar marea milă a lui Dumnezeu ne mai ține. Și îi mai ține printre noi pe acești câțiva mari Duhovnici, ca să nu ne rătăcim definitiv.
  Comunismul a dat o lovitură de moarte poporului român, în sensul că aproape l-a ucis sufletește. Toate valențele spirituale și virtuțile acestui neam născut creștin, despre care atât de frumos vorbește Părintele Stăniloae, aproape că au fost anihilate. Distrugerea valorilor și inversarea scării valorice continuă și în ziua de azi. Și acest lucru se resimte absolut în toate domeniile. Teologi, ierarhi și preoți fără nici un fel de chemare, țin să-și demonstreze ”genialitatea” și se consideră pe ei pătrunși de o ”iubire” față de aproapele, mai mare decât cea a Sf. Părinți, și în numele acesteia negociază adevărurile fundamentale de credință prin adunările ecumeniste. Fariseică iubire. Fariseii din vremea Mântuitorului erau mici copii față de aceștia.
  Măcar în ce privește ecumenismul avem un punct de vedere comun.
  Înșelare… Marea înșelare, cu consecințe grave pentru creștinism și pentru unitatea lui, s-a produs în momentul în care a fost alungat Sf. Ioan Gură de Aur, cel care luptase și pentru țarina văduvei, cel care mustrase și pe împărați. De atunci Instituția Bisericii (Instituția și nu Biserica văzută în ansamblul ei) a slujit cu mare zel puterea cea lumească, indiferent care a fost ea. A slujit stăpânului lumii acesteia, care știm cu toții cine este și ce urmărește. Prin mila lui Dumnezeu au fost excepțiile, au fost Sfinți și cuvioși Părinți care au ținut calea cea dreaptă a dreptei credințe. Tot așa printre slujitorii Bisericii din Rusia au fost și oameni luminați care au lăsat în urma lor opere teologice valoroase.
  Însă Instituția Bisericii Ruse a slujit puterea țaristă, a blagoslovit cotropirea altor popoare. În plan intern Rusia a avut la începutul sec. XX cel mai retrograd și cel mai represiv regim cunoscut în lumea de atunci, cu o situație extrem de grea a marii mase de țărani. Nu prindea comunismul în Rusia dacă nu găsea largi categorii de oameni oprimați la sânge. Față de această situație Biserica Rusă tăcea cu desăvârșire și blagoslovea politica țaristă.
  Ar fi interesant de știut dacă vreun cuvios sau vreun sfânt rus a făcut închisoare în perioada țaristă pentru că a sărit în ajutorul categoriilor sociale oprimate, dacă a avut vreun ierarh curajul să mustre pe țari, urmând exemplul Sf. Ioan Gură de Aur.
  Păstorul pe care nu-l mai interesează soarta turmei sale, încetează de a mai fi păstor. Devine doar profitor.
  Ciuma comunistă nu prindea în Rusia, dacă Instituția Bisericii își făcea datoria față de mase, o datorie de conștiință față de poporul păstorit.
  La noi nu erau în 47 nici 1000 de bezmetici și de trădători comuniști, dar tancurile sovietice și un târg murdar al istoriei au aruncat acest popor în brațele dezastrului.
  Dar așa cum spunea Părintele Iustin Pârvu, fibra acestui neam nu a pierit cu desăvârșire.
  Acest Părinte al nostru, împreună cu alți câțiva, face o lucrare mare, pentru că îi pasă de soarta acestui popor, luptă pentru acest neam, nu separă lupta pentru dreapta credință de lupta pentru existența acestui neam oropsit și greu încercat de istorie. Cine va duce mai departe dreapta credință dacă acest neam va pieri?
  Lui îi pasă, el este plin de compasiune pentru fiecare dintre noi și pentru neamul întreg, are o inimă mare care ne cuprinde pe noi toți, iar Harul este pe măsura inimii. Uită-te la ochii lui și vei vedea o mare de bunătate și de compasiune izvorând din ei. Aici este noblețea sufletească, aici sunt calitățile acestui neam, despre care vorbește Părintele Stăniloae și care încă mai dăinuie în acest neam. Dar din păcate prea puțini urmează exemplul Părintelui Iustin.
  Iar Părintele Stăniloae, când a făcut acea descriere a neamului românesc, a avut cu siguranță un ochi ațintit și spre viitor. Eu cred, precum probabil și el a crezut, în regenerarea morală și spirituală a acestui neam. Aici suntem toți chemați să punem umărul, fiecare după umilele lui puteri. Aici se va vedea noblețea fiecăruia dintre noi.
  Să-mi fie cu iertare dacă am folosit uneori un ton prea dur și mulțumesc pentru această provocare, pentru că de fiecare dată descopăr și învăț lucruri noi.
  Vreau să închei cu câteva cuvinte ale celui care a fost săltat în trup la cer și care va veni în vremurile din urmă dimpreună cu proorocul Ilie ca să vestească a Doua Venire a Domnului.
  Zice Enoh:
  „ Și acum vă zic vouă, fiii mei, să iubiți dreptatea și să-i mergeți alături;
  Căci trebuie primite căile dreptății,
  Iar căile fărădelegii trebuie de îndată nimicite și șterse.

  Și unor oameni dintr-un neam li se vor arăta căile silniciei și ale morții,
  Și ei se vor ține departe de ele,
  Și nu le vor urma.”
  Un neam va cunoaște ororile istoriei, dar va rămâne bun și blând și nu va urma calea de a face rău, nimănui.
  Legând această profeție a lui Enoh de descrierea făcută de Părintele Stăniloae și de o altă profeție a Sf. Arsenie Boca, cum că Bucureștiul va deveni al doilea Ierusalim, vă las pe domniile voastre să trageți concluziile.

 34. XploooD zice:

  Am vazut niste discutii aici intre doi oameni cultivati, nota 10 pentru amandoi (mi-as dori sa stiu si eu atata istorie cat stiu domniile voastre , dar din pacate mie imi place electronica ). As avea si eu o nelamurire , in momentul cand vine unul si iti pune pistolul la cap, si e gata gata sa traga , o sa te mai gandesti la istorie ? o sa te mai gandesti cat de crestin este el sau tu ? o sa te mai gandesti la bibanii mari si ce crime au facut ei in lumea asta ? o sa te mai gandesti ca coca-cola, sarea, si multeeeeeeee altele nu sunt bune( ca te omoara incet) ? NU CRED
  Cred ca in momentul ala o sa te gandesti la tine , la familia ta , si la cum sa ii rupi capu’ lu ala ,deci hadeti sa revenim cu picioarele pe pamant si sa traim in prezent.
  Respect

 35. Pingback: E-Romania – un pas hotarator spre dictatura! « Juridice.ro

 36. Pingback: Judecator Carmen Elena Paduraru: „E-ROMANIA – un pas hotarator spre DICTATURA” « Saccsiv's Weblog

 37. Pingback: E-Romania – un pas hotarator spre dictatura « 2blackjack1$'s Blog

 38. Pingback: E-Romania – un pas hotarator spre dictatura | Proconsul

 39. Pingback: E-Romania – un pas hotarator spre dictatura « Bucovina Profundă

 40. Iancu zice:

  Salut,
  Incepand cu 1 ianuarie toti cei care au asigurare medicala vor vi OBLIGATI prin lege sa isi cumpere din banii proprii cardul de sanatate cu cip. Nimeni nu ia atitudide. Stati aici si spuneti ca sunteti contra dar nu vad nicio actiune care sa opreasca acest fapt.

 41. Pingback: Actele biometrice se reintorc in Marea Britanie « † Apologeticum

 42. Pingback: E-Romania – un pas hotarator spre dictatura - Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s