Singurele imagini demne de prezentat din cadrul intalnirii de la Toplita – 20 martie 2010

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, Pentru neam si tara și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Singurele imagini demne de prezentat din cadrul intalnirii de la Toplita – 20 martie 2010

 1. iuliana zice:

  Sa fim alaturi de fratii romani de pe tot pamantul! Maica Domnulu sa nu ne paraseasca, sa ne apere si sa ne dea biruinta! Impreuna aici, impreuna in Imparatia lui Dumnezeu!

 2. Vasile zice:

  Bre….daca romanii de acolo vor fi prigoniti si mai ales daca il vor marturisi pe Hristos, vor deveni mucenici!!! Slava lui Dumnezeu pentru toate!!

 3. Axa zice:

  Doamne, binecuvanteaza-i pe Romani!

 4. Nelutu zice:

  In numele rominilor harghiteni multumesc administratorilor acestui site pentru atentia pe care o acorda actiunilor intreprinse in sprijinul continuitatii limbii romane pe aceste meleaguri!Veniti in Harghita sa vedeti localitati de romani maghiarizati,vorbesc intre ei ungureste dar afirma ca ei sunt romani si ortodocsi,au biserica ortodoxa dar singurul vorbitor de limba romana este preotul!!!Daca aveti nevoie de mai multe aspecte ale „convietuirii”romano-maghiare in Harghita va stau la dispozitie!

 5. Petru zice:

  Traiasca Romania Mare Moldova Tara Romaneasca si Ardealul…Desteapta-te romane din somnul cel de moarte in care te-adancira barbarii de tirani…Traiasca garda si Capitanul…dar in primul rand Slava lui Dumnezeu

 6. carligeanu andrei zice:

  mi se face pielea de gaina….ar trebui sa reintroducem spiritul acesta in toti romanii din tara , al jertfei pentru credinta si patrie, sa fim uniti

 7. Mirela zice:

  Doamne, uneste romanii din toate colturile lumii si sa dam dovada de crestini ortodocsi!

 8. Antonia zice:

  “Trădarea” de la Toplița?
  17 March 2010 | Subiectul: Ardeal, Nationalism, Romanii de pretutindeni

  Sursa: Ionuț Țene-Napocanews

  Sincer Apelul vibrant al Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna, pentru Marea Adunare Românească de la Toplița din 20 martie m-a sensibilizat. În vremurile când extremiștii de la Garda Maghiară mărșăluiau nestinghieriți, cu însemne SS și horthyste pe bulevardele Clujului și Consiliul Național Secuiesc declara limba maghiară oficială în Ținutul Secuiesc, ca autonomie ruptă de statul român, Apelul Forumul Civic al Românilor mi-a părut ca o gură de oxigen, morală pentru neamul nostru ticăloșit de politicienii corupți de la București. M-am bucurat că pe adresa de email mi-a sosit Apelul de la diverse asociații și organizații românești din țară. Apelul l-am publicat imediat pe NapocaNews și l-am trimis mai departe…

  Pe OTV, prietenul ziarist Victor Roncea făcea un apel vibrant ca toți românii să meargă la Toplița să militeze pentru unitate națională și pentru articolul 1 din Constituție. Am aflat că vor merge la Toplița numeroși români din Uniunea Vatra Românească, Societatea Avram Iancu sau Noua Dreaptă, precum și politicieni din PRM și fostul PUNR. Chiar vorbisem cu fotoreporterul nostru Dorin Galoș să mergem sâmbătă la adunarea de la Toplița să realizăm un fotomontaj cu fotografii istorice și să-l postăm în ziar.

  Nu mare mi-a fost mirarea când mă sună redactorul șef, prietenul George Bara să-mi spună că a vorbit cu organizatorii și este dezamăgit de aceștia. Din discuția cu liderii Forumului, Solomon și Lăcătușu, aflăm că de fapt la Toplița nu va fi o mare Adunare Națională de demascare a separatismului pe criterii etnice, ci strict o ocazie pentru constituirea legală a Forumului şi a-şi afirma poziţia faţă de noile proiecte de lege ale UDMR ce vizează regionalizarea şi autonomia. Dr. Ioan Lăcătuşu, unul dintre fondatorii Forumului, a declarat pentru NapocaNews faptul că această adunare nu are nicio legătură cu comemorarea evenimentelor din 20 martie 1990 de la Târgu Mureş şi se doreşte a fi un prilej pentru organizaţiile preponderent culturale care formează Forumul să se constituie legal şi să facă o serie de declaraţii publice.Chestionat cu privire la apelul lansat în urmă cu câteva zile, prin care toţi românii erau chemaţi la Topliţa pentru a se exprima împotriva discriminării românilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, dr. Ioan Lăcătuşu a declarat: “Este vorba de 400.000 de români din aceste trei judeţe care vor fi reprezentaţi prin aceste ascociaţii. Am invitat oficial şi politicieni români, dar nu în calitatea lor de membri de partid, ci în calitatea lor de parlamentari”.

  Deci să înțelegem că dr. Lăcătușu a dat-o la întors, să o spunem pe românește. Adică problema Ținutului Secuiesc nu mai este o problemă separatistă care atentează la siguranța și unitatea națională, ci una strict a românilor din județele Harghita, Covasna și Mureș. Ca urmare, în viziunea liderilor Forumului, numai cei cu buletin din aceste județe pot participa la manifestare. Ca urmare, nu e și problema românilor din celelalte județe? Deja pare că în viziunea lui dr. Lăcătușu chestiunea din HarCov și Mureș e deja din altă țară, separată de România, adică o problemă internă a Ținutului Secuiesc. Eu român din Cluj-Napoca nu pot participa la miting dacă nu am buletin de Mureș sau Harghita să manifest liber pentru situația și statutul românilor dn România. Ciudat, nu? La o analiză mai atentă, parcă constituirea Forumului aparține din punct de vedere extern structurile și serviciile speciale ale statului. În acest fel pusă problema Forumul HarCov și Mureș nu e altceva decât o oficină finanțată de MAE, la fel ca pentru Forumul Românilor din Bucovina de Nord – Ucraina sau a Forumului Românilor din Gyula – Ungaria sau a Forumului Românilor din Banatul sârbesc și exemplele pot continua. Pusă în acest mod de gândire organizarea manifestării de la Toplița din 20 martie nu face decât să-i pregătească pe românii din cele trei județe să trăiască ca minoritate în viitorul stat: Ținutul Secuiesc. Adică, pe viitor: Lăcătușu, Solomon sau Manolache vor reprezenta minoritatea românească în parlamentul secuiesc și în viitorul guvern autonom de la Sfântu Gheorghe. Parcă toată treaba e un scenariu pus la cale de băieții din unele servicii măgureanuiste, ca să-i pregătească pe românii din statul național unitar român să treacă printr-o tranziție firească, fără incidente sângeroase civile și să trăiască, ca minoritate în viitoarea autonomie secuiască. Încăpățânarea lui dr. Lăcătușu, fost lucrător MAI, de a face o adunare strict locală cu problemele minoritare ale românilor și nu una națională de împotrivire privind regionalizarea pe criterii naționale a României îmi ridică mari semne de întrebare? Nu știu de ce, dar dr. Lăcătușu vrea adunare numai pentru românii din viitoarea regiune: Mureș, Harghita, Covasna votată în Senat la înțelegere între PDL și UDMR? Să fie viitorul cadru legal al unui stat maghiar în inima României?

  Poate unii mă acuză de scenarită sau o imaginație mai bogată, dar personal am studiat pe teren în Kosovo problema albaneză și sârbească și vă spun că și acolo s-a început ruperea teritoriului de la Câmpia Mierlei de Serbia, începând cu o Adunare a sârbilor din provincie pentru a-și apăra drepturile ca minoritate, pretext folosit de albanezi să-și proclame independența față de Serbia. Forumul sârbilor de la Kosovska Mitrovița a devenit matricea formării parlamentului și guvernului sârb din Kosovo-ul independent albanez. Istoria văd că se vrea să se repete în inima României și poate și scenariștii sunt aceeași…

 9. Mihaela zice:

  Nu mi-a placut deloc politizarea intalnirii.Vadim si-a facut reclama, ca si Ponta, dar, in fond , ei nu au facut NIMIC,cand aveau puterea .Eu i-am scris lui dr. Lacatusu, care de asemenea, mi-a spus ca nu este nevoie sa vin la Toplita, in calitate de roman solidar .Sunt DEZAMAGITA

 10. George Bara zice:

  Asa ne-a spus si noua: NU VENITI! Ca de fapt e doar o adunare de ONG-uri etc. Si el de fapt organiza acolo o intalnire cu Vadim si Ponta, sa isi faca campanie electorala. Jalnic.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s