Marele protopsalt Anghelopoulos in vizita la parintele Justin Parvu

UPDATE :

mastreclass iasi

Lykourgos Angelopoulos s-a născut la Pirgos, Ileias, în 1941. A studiat dreptul la Universitatea din Atena şi muzica bizantină cu Simon Karas. Este Protopsalt al bisericii „Sfânta Irina” (prima catedrală din Atena) încă din 1982, unde a pus capăt sistemului greşit de predare al lui I. Sakellaridis prin reintegrarea Corurilor de muzică bizantină. Este fondatorul şi dirijorul Corului Bizantin Grec şi predă muzica bizantină la Conservatorul de Stat din Atena, Conservatoarele „F. Nakas” şi „N. Skalkotas”. Este Directorul Corului Bizantin al studenţilor din cadrul Conservatorului de Stat din Atena şi Preşedinte al Şcolilor de muzică bizantină din cadrul Arhiepiscopiilor Ileias, Rethymnis, Avlopotamou şi Fthiotidos. Deasemenea, colaborează cu Radioul National din Grecia în domeniul muzicii bizantine. Este implicat în proiecte de muzică contemporană (a interpretat numeroase lucrări ale compozitorilor M. Adamis, D. Terzakis, John Taverner, K. Sfetsas, G. Kyriakakis şi alţii) şi este membru al echipei de cercetători condusă de Marcel Peres, echipă ce studiază muzica veche din Occident şi legăturile ei cu muzica bizantină. Este Preşedintele Centrului de cercetare al muzicii contemporane din 2005, membru fondator al Fundaţiei Culturale Balcanice „Harta lui Riga”. Între 1998 şi 2007 a fost membru al Comitetului Artistic din cadrul Ministerul Naţional al Educaţiei şi Religiei, şi responsabil cu activitatea şcolilor de muzică din Grecia. A făcut imprimări în Franţa de muzică bizantină, creştină timpurie, ambroziană şi muzică veche occidentală.cupole

Din comorile muzicii psaltice:

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Marele protopsalt Anghelopoulos in vizita la parintele Justin Parvu

 1. Vasili zice:

  Foarte frumoasa muzica interpretata de acest Licourgos Angelopulos.

 2. Iubesc Patriarhul zice:

  Am fost putin indignat de apelativul „marele”. Scuze… e chiar mare.

 3. MARIA zice:

  Multumim pt. aceste postari !

 4. Vasilica zice:

  Dumnezeiasca muzica psaltica cantata de acest grup din Grecia .Am avut bucuria de a-i asculta in concert.Este muzica compusa de sfinti .Pacat ca nu se canta in strana la toate bisericile din tara la sf.liturghie.Aceasta muzica te inalta si iti da o stare de rugaciune .Multumim pentru postare.

 5. Valentin zice:

  Foarte frumos! Oare unde se vor mai duce sa cante? Oare vor merge la manastirea Putna? Cine stie ???

 6. mserban zice:

  Daca sunt astfel de trairi frumoase pe pamant cine poate spune ce e in cer.

 7. Mirela zice:

  Grecii spun ca la Dumnezeu se vorbeste greceste! Asta nu o stie decat El Insusi in ce limba se vorbeste in cer, dar cu siguranta mintea si graiurile acestora este luminata de Domnul!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s