Înmormântarea Părintelui Justin Pârvu

fragment 1

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

28 de răspunsuri la Înmormântarea Părintelui Justin Pârvu

 1. lore zice:

  au aparut mai multe greseli in titlul. Poate nu le-ati sesizat.

 2. DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ASEZE DE-A DREAPTA IN VECI VECILOR!

 3. Elena Bogdan zice:

  DUMNEZEU SA I-L IERTE

 4. Viky zice:

  Cuvioase Părinte Justin, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

 5. Elena Bogdan zice:

  Impresionant, un moment cu adevarat inaltator,parintele Justin Parvu nu a murit in inimile enoriasilor este prezent,imaginile spun totul.

 6. danutza zice:

  am ramas fara pastor…..fara patriarhul nostru de suflet, fara farul ce ce ne calauzea in furtuna, ne arata drumul spre acasa.
  ce se va intampla cu turma? vom reusi noi sa pastram in inimi invatatura sa? vom fi noi vrednici s a mai ridice din randul nostru, bunul Dumnezeu, un om de talia parintelui?
  sunt trista pentru plecarea parintelui si fericita pentru ca si-a gasit linistea si odihna binemeritate, dupa o viata de jertfa si suferinta, langa Creatorul sau.
  Dumnezeu sa il aseze in randul sfintilor!

 7. Dinu zice:

  Sa ne pregatim fratilor pentru suferinte , pentru ca acesta este calea ce Parintele nostru ne a aratat. Si ne a aratat o prin viata Sa.

 8. dokitalia zice:

  si fragment-ul 2???

 9. soram zice:

  E doar o despartire temporara!
  Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa ne reantalnim cu Parintele Justin in vesnicie!

 10. Ancuta zice:

  Dumenezeu sa-l ierte ! M-as fi asteptat sa participe si Inalt prea Sfintitul la slujba de inmormantare,am ramas profund dezamagita. Un mare Sfant Parintele Iustin, multumesc lui D-zeu ca am avut onaoarea sa-i trec de foarte multe ori pragul,speram si ma rugam la D- zeu sa ajung si vara asta in tara sa-l mai vizitez, n-a fost sa fie ! D-zeu sa-l odihneasca in pace.

 11. adrian zice:

  Sa ne rugam si noi pentru Parintele Iustin Parvu si sa ne poata ajuta din cer.
  In seara aceasta la miezul noptii este slujba de Sf. Maslu.
  Doamne miluieste!

 12. Pingback: Video: Inregistrare cu INMORMANTAREA PARINTELUI JUSTIN PARVU | Saccsiv's Weblog

 13. Ariadna zice:

  ” Odihneste Doamne sufletul adormitului Arhimandritul Iustin, Parintele nostru, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit!”
  Poporul nostru si Biserica strabuna au pierdut un rugator si aparator pe pamant, dar au castigat unul in cer!

 14. Maria zice:

  ,, Învrednicește-l Doamne de Împărăția Cerurilor, cu toată turma să stărețească și cu toți sfinții cei din veac împreună să ne bucurăm de acele nepieritoare și veșnice bunătăți pe care le-ai pregătit celor ce Te iubesc pe Tine întru nesfârșite veacuri. Amin”

 15. gabriela unitateinromania zice:

  A murit un mare om, s-a nascut un sfant! Cinstiti-l !

 16. Sa fim uniti toti fratii crestini care au inteles invatatura parintelui Justin Parvu si sa o ducem mai departe !!! Sa ducem credinta mai departe pana la sfarsitul cel nesfarsit !!!

 17. VALI zice:

  A PLECAT LA DOMNUL UN OM SFANT IMI PARE RAU CA NU SUNT IN TARA SI NU AM AJUNS LA INMORMANTAREA PR IUSTIN DAR AM FOST LA EL IL CUNOSC SI ERA UN OM VAZATOR CU DUHUL ACEASTA O MARTURISESC PT CA EL FIIND LA 150 KM DE LOCUL UNDE ERAM MI-A ZIS FAPTE PE CARE SE PETRECEAU LA LOCUL ACELA DE UNDE STATEAM SI ERAU FOARTE ADEVARATE.VESNICA LUI POMENIRE.PREACUVIOASE PR IUSTIN DACA AI AFLAT HAR INAINTEA LUI DUMNEZEU ROAGATE PT NOI PACATOSI.

 18. Sa ne unim intru canonizarea sfintilor inchisorilor !!! CATE POSTURI TV AU ALOCAT TIMP SUFICIENT PENTRU ACEST SUBIECT??? CAT PENTRU VIATA SI PATIMILE DIN INCHISORILE COMUNISTE A PARINTELUI IUSTIN PARVU SI LUPTA PENTRU TARA NOASTRA- GRADINA MAICII DOMNULUI ????

 19. DorianaR zice:

  Impresionant si mult prea innaltator !!!!!!!!!!!! Nu-mi vine sa cred ca parintele a plecat unde va gasi linistea deplina dupa o viata traita cu atitea chinuri indurate , doar pentru dreptate adevar credinta intr-u HRISTOS MANTUITORUL si tarisoara atit de draga ROMANIA. Am plins si pling dar sunt enorm de fericita ca am trait aceste vremuri, de a cunoaste un sfint care a facut atita bine tuturor celor care au apelat la sfintia sa , daruind din imensa COMOARA A SUFLETULUI SAU atita frumusete , incit nimeni nu-l va uita niciodata. Dumnezeule Mare!!!!!!!!!!! indura-te de noi !!!!!!!!!!!! ocroteste-ne si ne iarta si ai grija de acest COLT DE RAI care l-a lasat parintele , sa se desfasoare in armonia corectitudinea si slava lui dumnezeu asa cum si sfintia sa a demonstrat-o, cit a fost printre noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sunt convinsa ca de acolo din SLAVA CERURILOR parintele ne va ajuta si va mijloci la TATAL CERESC pentru binele nostru al tuturor !!!!!!!!!!!!Ferice tarisoara mea ca ai atitia sfinti ai neamului nostru de popor crestin iar parintele justin de mult prea dragul tau, a plecat cu tricolorul la ceruri, sa se stie ca asta este ROMANIA BINECUVINTATA!!!!!!!!!!!!Amin

 20. MARIAN zice:

  DUMNEZEU SAL ASEZE CU CEATA SFINTILOR, IAR PE NOI PE TOTI ,SA NE MILUIASCA CA UN BUN DE OAMENI IUBITOR.

 21. GabiM. zice:

  Sfinte Parinte Justin,roaga-te pentru Neamul Romanesc,pe care stim cu cata dragoste l-ai iubit si slujit, pentru care intreaga viata te-ai jertfit ! Nu ne uita,drag Parinte si Sfinte,nici pe noi pacatosii si nevrednicii care te vom pastra mereu in sufletele noastre !

 22. Pingback: MĂRTURIE: Trupul Cuviosului Părinte Justin Pârvu mărturisește că am câștigat un sfânt în Ceruri | Blog de Dogmatică Empirică

 23. Pingback: MĂRTURIE: Trupul Cuviosului Părinte Justin Pârvu încuviințează că am câștigat un sfânt în Ceruri | Blog de Dogmatică Empirică

 24. sihastru zice:

  Vazura ochii mei cum se inalta si nu se coboara in mormant cel care il inbeste pe Dumnezeu si iubeste tot ce iubeste Dumnezeu. Dumnezeu iubeste neamurile si Parintele Iusttin a iubit si iubeste neamurile. O viata pamanteasca daruita lui Dumnezeu si neamului romanesc! Dumnezeu sa il aseze de-a dreapta Sa si sa ni-l daruiasca vesnic pastor grabnic ajutator din ceruri, impreuna cu ceata Sfintilor Romani Fericiti prigoniti pentru dreptate. Hristos a inviat si ne-a daruit noua viata vesnica! Daca iubitorul Parinte Iustin a fost legionar inseamna ca toti cei care l-au condus in ziua plecarii sale la Domnul, pruncii de la sanul mamelor si fluviul de oameni ce a venit din toata tara si din afara ei, sunt legionari: Am vazut in jurul sicriului sau o mare de legionari! care il acopereau pe Sfantul Parinte si drapelul Romaniei, cu petale de trandafiri , marturisind intr-un glas „Hristos a inviat!”

 25. silviu zice:

  sfant mucenic o plcat la Hristos de acolo o sa ne ajute mai mult sa respectam si sa tinem drumu pocaintei cum neo invatat sfintia sa. Dumnezeu sa-l ierte amin

 26. elena zice:

  Hristos S-a înălţat!

  După trei zile s-a înălţat şi ucenicul Său, Părintele nostru Justin.

  Pe parcursul acestor zile stare de tristeţe mi-a fost alinată cu unele mângâieri trimise de Părinte.
  Am ajuns luni seara cu inima frântă de durere, i-am sărutat mâna.
  Mâna părintelui se răcise, totusi în apropiere simţeam o mână care emană caldură, simţeam o mână vie atât de vie încât speram că Părintele se va trezi.
  În următoarele zile nu am mai simţit acea prezenţă vie lângă corpul Părintelui, dar simţeam pezenţa Lui în atmosferă, în jurul mănăstirii.
  Mă gândeam la clipele de bucurie pe care le trăiam când ne binecuvânta stropindu-ne cu Agheazmă, după Sfânta Liturghie. După câteva secunde am observat că stăteam lângă acel mănunchi de busuioc cu care ne binecuvânta. O tânără apropiase un aparat de fotografiat, m-am ridicat de pe scaun să văd mai bine, mănunchiul de busuioc uscat inverzise, seminţele prinsese viaţă în biserică, unde se afla Părintele.
  Retrăiam clipele când Părintele ne spunea cuvinte pline de înţelepciune. Când m-am apropiat de biserică am auzit vocea Părintelui înregistrată şi simţea prezenţa Sa aievea.
  În utima noapte înainte de înmormântare mi-a fost foarte rău……………..
  după ce am luat aghiazmă am depăşit starea critică dar continuam să mă simt slăbită dar când maicile au cântat versete despre Sfinţii închisorilor, acea stare de slăbiciune şi ceaţă a dispărut brusc şi am simţit în corp o forţă care dă viaţă. Cu siguranţă a fost intervenţia Sfinţilor închisorilor în ceata cărora a intrat şi Părintele Justin.
  Păcat că vocea maicilor prin care Părintele vorbea mulţimii venită special pentru a-i aduce un ultim omagiu, a fost bruiată şi nu se desluşeau cuvintele despre suferinţa acestor martiri.
  Părintele Justin a avut o triplă mucenicie….
  L-am rugat anul trecut pe Părinte să-mi spună câteva cuvinte pentru a-L înregistra, pentru a păstra vocea Sa. Mi-a vorbit despre acea perioadă în care a fost multă suferinţă şi pentru El şi pentru poporul nostru.
  Vineri dimineaţă am sărutat o icoană cu Părintele, pe care am atins-o de crucea de la capul Părintelui, am simţit în acea clipă prezenţa Părintelui şi acea stare de bucurie când intram în chilia Sa.
  Am atins şi o cruciuliţă de mâna Părintelui şi când mi-am pus-o la gât am simţit o forţă care dă viaţă , aceeaşi pe care am simţit-o şi când cântau maicile versete despre sfinţii închisorilor.
  Aşa cum Iisus a trimis Duhul Sfânt, aşa şi Părintele Justin ne binecuvânteză din cer.

  Părintele a făcut multe minuni şi în timpul vieţii, este necesar să faceţi
  o pagină specială pentru a aduna aceste minuni .
  Eu mă rugam în gând la Părinte când aveam ispite şi de foarte multe ori am primit ajutor.

  A apărut un articol “Părintele lucreză eliberarea cărţilor electronice de identitate a fost amânată”.

 27. Vasile zice:

  Mare duhovnic.Cum bine a spus danutza nu stim daca se vor mai ridica monahi ca dansul.Ne vor lipsi interviurile din Revista Atitudini.Sa ne ramana in minte invataturile sale despre vremurile in care traim.Dumnezeu sa-l odihneasca.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s