Iubitul şi multpătimitorul nostru Părinte Justin a trecut la Domnul!

ZÂMBETUL DIN VEȘNICIE AL PĂRINTELUI JUSTINDSC_0011Părintele Justin a fost mutat în baldachinul din curtea Mănăstirii

Pelerini la Mănăstirea Petru Vodă la trupul Părintelui Justin

Minunatul trup al Sfantului Parinte Justin Parvu1 Minunatul trup al Sfantului Parinte Justin Parvu2 Minunatul trup al Sfantului Parinte Justin Parvu3 SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCMii credincioși și-au luat ramas bun de la duhovnicul Neamului 

Reportaj despre trecerea la Domnul a Părintelui Justin (Antena1)

CHIPUL PĂRINTELUI JUSTIN DIN VEȘNICIEParintele Justin - Chipul din VesniciePROGRAMUL SLUJBELOR DE ÎNMORMÂNTARE

MIERCURI – 19 IUNIE (în Paraclis)

000  Miezonoptica, Utrenia, Ceasul 1, Sf. Liturghie
800 Acatistul, Ceasurile, 3 și 6
1600 Ceasul 9, Vecernia, Pavecernița

JOI, 20 IUNIE

000 Miezonoptica, Utrenia, Ceasul 1, Sf. Liturghie (în Paraclis)
830 Primirea ierarhilor
900 Sf. Liturghie (Altarul de vară)
1200 SLUJBA ÎNMORMÂNTĂRII

Joi spre vineri la miezul nopții se face Sf. Maslu

Ofrande la chilia Părintelui Justin

 

Parastas pentru Părintele Justin – 18 iunie 2013

Icoana cu Maica Domnului si P JustinPr. prof. Mihai Valică – Cuvânt la privegherea Părintelui Justin

Parintele Justin - Chipul din VesnicieLa căpătâiul Voievodului Ortodoxiei, Părintele Justin Pârvu

ÎMPODOBIȚI-VĂ CASELE CU ACEASTĂ MINUNATĂ ICOANĂ!

Pr Justin icoana final prel(2)

Trupul Parintelui Justin_si_uceniculROMÂNIA credincioșilor proslăvește ROMÂNIA SFINȚILOR în care s-a mutat Părintele nostru iubit JUSTIN

UPDATE3: Zecile de preoți ce s-au închinat Părintelui Justin au săvârșit și câte un trisaghion întru pomenirea  sfântului nostru Părinte. Unul dintre ele:

Trisaghion săvârșit de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Știre de la Antena 3 despre trecerea la Domnul a Părintelui Justin

Vă împărtășim minunea ce are loc pe osemintele Părintelui: Încă din timpul nopții mai multe persoane, printre care și din corpul medical ce l-au îngrijit cu total devotament pe Părintele, au observat că din ochii Părintelui curg ca niște lacrimi cu bună mireasmă. La fel și pe obraji și pe mâini se vede lucind ca un ulei, mir cu mireasmă deosebită. E semn că bunul nostru Părinte vrea să ne mângâie și să ne întărească că este printre noi și va veghea mai cu osârdie la continuarea lucrării sale din mănăstiri și din locurile ce le-a ctitorit. Mulțumim, iubite Părinte, și pentru acest dar!

Vedeți și: Părintele Justin a trecut în ceata Sfinților Părinți

Mitropolitul-Teofan-langa-sicriul-Parintelui-Justin-17.06.2013Update 2: La ore târzii în noapte, când Sf. Liturghie se sfârșise la Petru Vodă, IPS Teofan a venit să citească rugăciunile de dezlegare și s-a oficiat și un scurt parastas. IPS a întărit obștea cu nădejdea că Părintele Justin s-a dus acolo unde era deja, în Împărăția lui Dumnezeu ce-o pregustase încă din această viață. S-a stabilit că înmormantarea va avea loc joi, 20 iunie 2013, Sfânta și dumnezeiasca Liturghie începând cu orele 09.

Fiii duhovniceşti ai Părintelui Justin sînt chemaţi să vină să se închine începînd de astăzi, pentru a evita, pe cît va fi cu putinţă, aglomeraţia mulţimii de oameni la care ne aşteptăm pentru ziua de Joi, 20 Iunie. Vă mulţumim pentru înţelegere.

Update1: Trupul mult pătimitor al bunului nostru Părinte Justin a fost adus la mănăstirea de călugări, prima sa ctitorie, fiind condus pe parcursul celor 3 km de părinții și maicile celor două mănăstiri, cât și de credincioșii ce au început să sosească la Petru Vodă. Să ne rugăm cu toții pentru sufletul iubitului nostru Părinte, să priveghem în această noapte după puterea fiecăruia. Într-adevăr avem un mare sfânt în România cea cerească!

Prin aceeași boală (cancer) au trecut la cele veșnice Sfântul Nectarie din Eghina, vindecătorul de cancer, și Cuviosul Paisie Aghioritul.

Cuvioase Părinte Justin, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi
și neamul românesc!

La ora 22:40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămîni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atît i-a iubit şi după care atît a jinduit.

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost întemniţat politic între anii 1948-1964, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), iar între 1975-1991 ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (jud. Neamţ). În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

De la sfîrşitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de cîţiva ani de zile a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună. Să avem parte de rugăciunile sale!

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

108 răspunsuri la Iubitul şi multpătimitorul nostru Părinte Justin a trecut la Domnul!

 1. pietrarul zice:

  Dumnezeu sa il odihneasca intre sfintii Sai pe acest mare marturisitor al Lui Hristos si duhovnic al poporului, care este Arhim. Justin Parvu!

 2. pr Cristian zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu sfintii !!! Iubire vesnica marelui nostru duhovnic !!! De acum e randul nostru sa-L marturisim cum se cuvine pe Hristos !!! Modelele s-au cam dus la Domnul, dar amintirea lor va fi vesnica !!! Amin.

 3. Pr. Grec Nicoara zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 4. Pr. Grec Nicoara zice:

  Bunul Dumnezeu i-a curmat suferinta trupeasca si la luat la El.

 5. Ina zice:

  Dumnezeu să-l ierte şi cu Sfinţii să-l odihnească! E o mare pierdere că nu îl mai avem printre noi, dar dacă ne gândim la cuvintele părintelui Arsenie Boca care ne-a încredinţat ca de dincolo ne va ajuta mai mult decât a făcut-o de aici ,cu siguranţă că am
  câştigat încă un mare rugător in ceruri!

 6. LUIZA zice:

  PARINTE, BUNUL DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN CEATA CELOR DREPTI SI ROAGA-TE PENTRU POPORUL ROMAN CARE A RAMAS ORFAN SI IN DERUTA

 7. emi zice:

  Dumnezeua-l odihneasca in pace! S-a mutat intr-o lume mai buna dar ne priveste de acolo cu liniste si bunavointa, se roaga pentru noi pacatosii!

 8. iubire zice:

  Să ne bucurăm de bucuria dragului nostru Părinte Justin!

 9. radupopalex zice:

  Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace. El va fi mereu alaturi de noi ca un far calauzitor. Sa il purtam mereu in sufletele noastre

 10. Cretu Cornel zice:

  16.06.2013,ora 22:40.Este clipa de la care multpatimitorul nostru Parinte JUSTIN va avea grija de noi din ceata sfintilor mucenici a Domnului nostru Dumnezeu.Va trebui sa ne comportam ca si cum parintele este printre noi.Si cei care vom fi si cei care nu vom putea fi prezenti la inmormantare suntem alaturi de toti cei dragi si apropiati ,rudelor parintelui dar si de cei care au fost langa dansul pana in ultima clipa din aceasta viata a sa.
  MLTUMIM VA SARUTAM DREAPTA SI IAR VA MULTUMIM!

  DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L AIBA IN IMEDIATA SA APROPIERE !

  ing. Cretu Cornel
  Davideni;com. Tibucani ;jud.Neamt
  17.06.2013;00:59h

 11. LAZAR BANJAS zice:

  AVEM UN MIJLOCITOR SI SFANT ROMAN IN CERURI-AMINNNNNNNNNNNNNNNNN

 12. ioan zice:

  DUMNEZEU sa il ierte si cu Sfintii sa il fericeasca!

 13. Blagocin Veniamin zice:

  Spre uimirea mea, am aflat la ora 22.41 de trecerea sa la Domnul :( Îmi pare foarte rău pentru decesul părintelui! Cine a mai rămas acum în România? Au trecut toţi la cele veşnice… Astfel de oameni NU SE MAI NASC!!!

  Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

 14. ioana zice:

  DOAMNE AI GRIJA DE NOI AVEM NEVOIE PE PARINTE

 15. doktoru zice:

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace.Amin

 16. Ioan zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii!

 17. cezar2 zice:

  Parinte drag, mântuirea sufletului sa va dea Dumnezeu. Rugati-va va rog frumos pentru neamul romanesc. Amin.

 18. octoviv zice:

  Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului, cu Sfinţii, să îl odihnească.

 19. andrei zice:

  Părintele Justin nu a murit. Cerul s-a împodobit cu încă un mare Sfânt român mărturisitor, conducător al cetelor de sfinţi mucenici ai închisorilor comuniste. Hristos a înviat!

 20. deveghepatriei zice:

  Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca ! Legiunea Cereasca este intreaga !

 21. Ioan Cadar zice:

  “Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei.”
  (Psalmul 15:3)

 22. Ioan Cadar zice:

  De-acum mai avem un rugător în Cer pentru neamul românesc.

 23. Nicoleta zice:

  Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca dupa o suferinta indelungata pentru noi pacatosii! Hristos s-a inaltat!

 24. Serban Neicu zice:

  Dumnezeu sa te odihneasca cu Sfintii,,, mult iubite p. Iustin. Roaga-te pentru noi pacatosii si nemernicii care inca facem umbra pamantului…Roaga-te si pentru obstile clor doua manastiri facute cu sudoararea si nevointa Sfintiei Tale…

 25. Maria zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze cu Sfintii .O mare pierdere pentru noi , nu mai avem mari duhovnici , i-a luat Dumnezeu la El ,pe rand .

 26. Pingback: Trupul mult pătimitor al bunului nostru Părinte Justin a fost adus la mănăstirea de călugări, prima sa ctitorie, fiind condus pe parcursul celor 3 km de părinții și maicile celor două mănăstiri, cât și de credincioșii ce au început să sos

 27. elena zice:

  cand va fi inmormantat?

 28. Viky zice:

  Dumnezeu sa il odihneasca intre sfintii Sai pe Parintele Justin Parvu !

 29. Anca V. zice:

  Domnul sa il odihneasca si sa il consoleze pentru tot chinul patimit!
  Intr-adevar, nu a murit ci este intre ingeri si sfinti.

 30. Bogdan Ioan zice:

  Cand va avea loc inmormantarea?

 31. crestinul ortodox zice:

  DUMNEZEU sa-l odihneasca in pace cu Sfintii Sai si pe noi cei mici cu Binecuvantarea Sa cea Sfanta sa ne ocroteasca
  sa tinem Dreapta Sfanta Cruce a acestui Neam in marturisirea Adevarata a Dreptei Credintei ca vremuri grele ne asteapta;
  dar nu suntem, singuri in aceasta lupta impotriva raului de pe acest pamant pe calea ingusta si anevoioasa , ca Sfintii acestui pamint asta cale au purtat si Cununa Biruintei au luat
  AVEM UN MIJLOCITOR SI SFANT ROMAN IN CERURI-
  HRISTOS S-a Inaltat
  amin!

 32. mariana zice:

  DUMNEZEU SA L ODIHNEASCA CU SFINTII ROMANI CARE ATAT DE MULT IA RAVNIT INCA DIN ACEASTA VIATA.VESNICA SA I FIE POMENIREA.AMIN.

 33. Sergiu zice:

  Bunul Dumnezeu sa l odihneasca intru Imparatia Sa si sa ne aiba in rugaciunile sale catre Domnul mereu. Sa l cinstim fratilor pe Pr.Iustin ca un Sfant si sa i acordam cinstea cuvenita. A intrat in ceata Sfintilor Martiri si Marturisitori pe care i-a iubit atat de mult !

 34. Vasilica zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe parintele nostru drag Justin Parvu

 35. corina neagu zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 36. alexandra zice:

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in Imparatia Sa! Sfinte Parinte, Sfinte Parinte, cui ne-ai lasat aici? Acum trebuie sa deschidem ochii, sufletele si inima sa ascultam povetele primite de-a lungul vietii de la Sfintia Ta, trebuie sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne dea macar o farama din dragostea fierbinte ce ati avut-o pentru credinta, pentru neamul si patria roamneasca. Ce am pierdut acum, vorba cuiva, nu stiu daca se va mai naste vreodata. Vom ridica ochii la cer si il vom ruga pe Sfantul Parinte sa ne fie mijlocitor rugaciunilor. Iarta-ne Sfinte Parinte, iarta-ne ignoranta, iarta-ne neputinta si putina credinta. Imaparatia lui Dumnezeu e mai bogata cu inca un Sfant, noi mai saraci si rataciti in aceasta efemera lume.

 37. Prahovean zice:

  Dumnezeu să îl odihnească cu drepții! Avem un nou mijlocitor în ceruri, tare îmi este însă că, din păcate acum, lupii răpitori, mai ales cei în piei de oaie, ca și cozile de topor, vor face ravagii în turma Lui Hristos, pretinzându-se cu tupeu de la părintele Justin!

 38. Petru zice:

  Vesnica pomenire parintelui Justin Parvu…Bunul Dumnezeu sa-l aseze in ceata sfintilor acolo unde-i e locul.

 39. iubire zice:

  A plecat în Cer, dar ne-a trimis strălucirea sa.

 40. Cretu Cornel zice:

  MULTUMIM DIN SUFLET IPS TEOFAN mitropolitul nostru atat de drag si din ce in ce mai iubit de noi ,turma enoriasilor,pentru gestul de a fi printre primii alaturi de trupul neinsufletit al Parintelui JUSTIN.NU VA PUTETI INCHIPUI PARINTE TEOFAN CATA IMBARBATARE NE DATI.Dumnezeu sa va dea putere in continuare sa ne pastoriti cel putin cum ati facut-o pana acum.
  Inca odata felicit din toata inima pe cei toti care lucreaza la acest minunat site .
  FACETI CA DESPARTIREA DE PARINTELE JUSTIN SA TREACA MAI USOR.
  DUMNEZEU SA-L IERTE PE PARINTELE JUSTIN!
  Si cu riscul de a-l „plagia” pe domnul Andrei(pe care il apreciez deosebit pentru gandurile exprimate) zic si eu :
  HRISTOS A INVIAT !

  C. Cretu
  Davideni;com.Tibucani;jud.Neamt
  17.06.2013;10:57

 41. Vasi zice:

  Sa nu il plangem. A ajuns in Ceata Sfintilor Ceresti, de unde se va ruga in continunare pentru Neamul Romanesc si pentru omenire. II este bine acolo alaturi de Sfinti si de Bunul Dumnezeu. Dumnezeu sa I-L odihneasca in pace! Iar noi sa ne rugam la El, asa cum ne rugam la toti Sfintii Nostri si cu respect, sa ducem la indeplinire toate sfaturile si invatamintele acestui Mare Sfant. Sa-I cinstim memoria rugandu-ne si facand fapte bune.
  Doamne ajuta!

  Bogdan Ioan, inmormantarea va fi joi, ora 09.00.

 42. Pingback: Inmormantarea Parintelui Justin Parvu va avea loc joi 20 iunie 2013 | Saccsiv's Weblog

 43. DorianaR zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in ceata sfintilor pe marele marturisitor Justin Pirvu ! Suntem mult mai saraci dar bogatia care ni-a lasat-o prin tot ce a facut pentru neamul nostru de crestin, ne consoleaza si ne da speranta ca de acolo de sus ne va ajuta cit vom trai pe pamint . Suntem alaturi de toti cei dragi , apropiati parintelui si nu in ultimul rind de cei caruia i-au fost in preajma pina in ultimile clipe . MULTUMIM PARINTE PENTRU CELE MAI PRETIOASE DARURI DE SUFLET CARE NI LI-ATI DAT FIECARUIA DINTRE NOI NECONDITIONAT!!!!!!!!!!!!!!!!

 44. Laura zice:

  Domnul sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace si multa lumina !, asa cum ne-a impartasit noua PARINTELE IUSTIN pe pamant; iarta-ne parinte si pe noi !

 45. Catalin zice:

  Parintele nu a murit . E printre noi, Doamne ajuta Parinte ! Dumnezeu sa-l odihneasca !

 46. Maria zice:

  Nu spun Dumnezeu sa il odihneasca pentru ca sigur face parte din ceata sfintilor. Spun: Parinte Iustin Parvu, roaga-te pentru noi pacatosii!

 47. Ancuta zice:

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

 48. Pr. Daniel zice:

  Hristos pe Care l-a iubit toată viaţa, să-i dăruiască bunului părinte Justin odihnă veşnică şi bucuria petrecerii veşnice cu Dumnezeu şi cu toţi drepţii în Rai! Din neam în neam pomenirea lui!

 49. Bogdan Ioan zice:

  Fratilor, ce ii duceti parintelui? Sa aratam tarii si conducatorilor cat de multi l-au iubit si cat de mult. Nu ar fi frumos sa vina lumea cu steaguri la inmormantare. Inafara ca a fost unul dintre mari duhovnici ai neamului, a fost un marturisitor in temnitele comuniste si e un erou al neamului. Cred ca merita sa il cinstim la inmormantarea sa si prin prezenta noastra in costume nationale si cu drapele.
  Admin inainteaza aceasta cerere celor de la Petru Voda. Cred ca vor da binecuvantare pentru asa ceva. Si daca primiti binecuvantare anuntati pe blog. Va multumesc.

 50. Cezar zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in ceata dreptilor.

 51. elena zice:

  În anul 2006 am visat că Părintele murise, am visat cimitirul, dar când m-am uitat la mormânt Părintele stătea viu în picioare la un metru deasupra mormântului în dreptul crucii.
  A doua zi am fost la sfinţirea unei biserici şi am cumpărat o care despre viaţa Părintelui Iustin, avea şi fotagrafii şi din cimitir, exact aşa cum l-am visat şi în care nu fusesem niciodată până atunci.

 52. Andra zice:

  Cei care am mers la Petru Voda la parintele…..am vorbit cu un sfant in viata. Asta m-am gandit prima oara cand am mers, asta ma gandesc acum. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa nu uitam sfaturile parintelui si credinta ortodoxa!
  Bunul Dumnezeu sa il aseze in ceata sfintilor si sa primeasca rugaciunile sfintiei sale pentru noi pacatosii.

 53. Luisa Ivana zice:

  Nu pot sa scriu nimic .Plang .Azi am auzit vestea ..E cumplit .Am ramas fara Sfantul romanilor .Nu am stiut sa-l apreciem cum trebuie .Si rugaciunea a slabit in ultima saptamana , probabil si postul negru si parintele s-a dus.Ne-a simtit lipsa de prezenta continua …Eu una ma acuz mult. Doamne,i-ai dat darul sfinteniei la fel ca si Sfantului Nectarie ! Asa a izvorat mir din trupul Sfantului Nectarie cand a trecut la Domnul si asa se intampla si cu Parintelul nosru drag .
  Ce sa mai facem acum? Il plang si ma acuz de faptul ca nu am mai postit negru si mai mult si nu am sarguit in rugaciune si mai mult .Mi-e tare dor de dansul ,l-am vazut o singura data ,dar s-a lipit sufletului meu in duhul rugaciunii inimii.
  Iarta-ma ,Parinte Iustin ,tare mult as vrea sa te mai vad .

 54. Cristina zice:

  Parinte drag, o sa ne fie cumplit de dor de sfintia- voastra!
  Fie ca Maicuta Domnului sa va aiba alaturi!

 55. Pingback: Archimandrite Iustin Parvu has reposed in the Lord | Orthodox Views

 56. admin zice:

  @Bogdan Ioan
  Toata binecuvantarea de a purta costume nationale si drapelul Romaniei!

 57. Pingback: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a adormit. Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui. Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnu

 58. Pingback: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a adormit. Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui. Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnu

 59. Pingback: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a adormit. Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui. Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnu

 60. Pingback: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a adormit. Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui. Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnu

 61. Pingback: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a adormit. Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui. Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnu

 62. Pingback: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a adormit. Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui. Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnu

 63. Prahovean zice:

  Nu pe părintele trebuie să îl plângem acum, pe noi, pe frații, pe părinții și pe copii noștri trebuie să ne plângem!

 64. Daniel zice:

  Dumnezeu sa-l Odihneasca intre cei drepti si sa se roage pentru noi pacatosii!

 65. eu,om zice:

  Fiecare suflet drag ce pleaca dincolo de-a soarelui lumina..ma dezleaga de pamant..ca sa ajung eu ,om,sa nu mai pot iubi finitul ci sa tanjesc mereu si mereu spre Bucuria-mi nesfarsita!..cu Domnul,a Sa Maica si preaiubitii slujitori…..
  S-a plinit acum desavarsirea celui ce a umblat intru cele desavarsite ! Ca-i mare bucurie..sa ne bucuram ! Veseleste-te popor roman..ca te-a ridicat pe brate Sfantul si te-a strans in a sa inima ..si cu inima te-a dus acum la cele inalte..o vrednicie ce tu, doar ai primit-o!

 66. Elena zice:

  Dumnezeu sa-l ierte si sa il aseze in ceata sfintilor.Sfinte Parinte Iustin roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii!

 67. Amalia zice:

  Simt o durere imensa ca nu mai e printre noi si am ramas orfani, dar si o bucurie ca a ajuns unde a vrut o viata intreaga.
  Dumnezeu sa-l mantuiasca si pe noi sa ne ierte.

 68. Liliana zice:

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in lumina Lui.Multumim lui Dumnezeu ca ne-a daruit aceasta faclie a Sa care este bunul si dragul nostru patinte Iustin.Si eu pling in sufletul meu,dar nu pentru parintele cit pentru noi…Nu-i vom mai auzi glasul blind si sfint care ne povatuia Adevarul si ne trezea la realitate.Stiu ca ne va ajuta cu sfintele rugaciuni si din Rai.Dar noi nu vom mai putea sa-l vedem,sa-l.auzim…(Imi pare rau ca ma tingui,dar sint slaba duhovniceste.Ma simt ca un orfan.Cred ca asa se simte tot poporul roman,in aceste timpuri…).

 69. adrian zice:

  Cuvioase Parinte Iustin, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi si pentru Ortodoxie!
  Doamne miluieste!

 70. Cristina zice:

  Hristos S-a Inaltat! spre al intampina pe parinte la portile Raiului.
  Fie ca dorul de parintele sa devina pentru noi toti dor de smerenie si credinta adevarata, dor de sfintenie si mantuire. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

  Cristina (Canada)

 71. VELA GHEORGHE zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!
  Ne pare tare rau de pierderea lui…de plecarea sa dintre noi, insa ne ramane mangaierea ca acum va „mijloci” la Tronul de Slava a lui Hristos pentru noi, mult mai mutl decat a facut-o cat era in trup…
  Vesnica Lui Pomenire!

 72. Emanuel zice:

  ” Nu pe părintele trebuie să îl plângem acum, pe noi, pe frații, pe părinții și pe copii noștri trebuie să ne plângem! „.
  Exact. Daca vom plange toata viata si tot nu vom ajunge noi la masura parintelui. Dar daca nu ne vom plange aici ne vom plange dincolo. P Proclu : ” cine s-a trezit cu sufletul nu are altceva de facut decat sa planga „. Sf. moaste ale parintelui vor face minuni si vindecari.
  Majoritatea lumii gandeste ca e indreptatita sa faca pogoraminte la pacate de moarte, insa e pacaleala de la vrajmasul. Atata timp cat nu au ajuns sa cunoasca credinta desavarsit, nu cunosc nici voia lui Dumnezeu si nici nu inteleg ce suferita ii asteapta pentru ” pogoramintele ” respective, de aceea judeca cu foarte mare superficialitate problemele. Daca ar cunoaste bine credinta, ar intelege cu adevarat canoanele si le-ar implini continuu, atunci ar intelege suferinta pe care o presupune credinta si nu ar mai indrazni sa calce canoanele deloc. O dovada clara este faptul ca cu cat credinciosii ajung la o intelegere si cunoastere mai buna a credintei si canoanelor, cu atat inteleg mai bine suferinta credintei si a mantuirii si cu atat mai mult nu mai calca canoanele, ci ajung mai smeriti lui Dumnezeu. Asta se observa practic in viata credinciosilor : cei care fac pogoraminte raman la o intelegere superficiala a credintei si a conditiilor mantuirii. Superficialitatea si ” pogoramantul ” ( fals ) este una din ispitele cele mai mari ale veacului de pe urma.

 73. Un oarecare neispravit zice:

  Hristos S-a Inaltat ! Raiul e mai bogat de acum ! Noi , mai saraci ! Dar rugaciunile parintelui Iustin din rai ne vor ajuta mult ! Foarte mult ! Sus inima , romani ! Dumnezeu sa il ierte !

 74. ines zice:

  S-a dus la Domnul si ultimul nostru mare duhovnic…Oare cine ne va mai apara impotriva sistemului antihristic?
  Nu am mai auzit de alt preot care sa aiba virtutea curajului in Romania asa cum a avut-o sfintia sa.

 75. obiectiva zice:

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace !!! a fost un MUCENIC ! am ramas saraci de tot si de izbeliste…totusi, eu cred ca la 94 de ani NIMENI nu se opereaza pentru a trai, ci pentru a muri ! mai avem vreun PASTOR in Romania ???? sau toti ne mediaza din Ceruri ???

 76. rozalia zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe parintele nostru drag!

 77. Pingback: SFANTUL JUSTIN PARVU | Saccsiv's Weblog

 78. agerstress zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in randul sfintilor Sai pe iubitul nostru parinte Iustin.
  A plecat cu convingerea ca de acolo ne va ajuta mai mult, alaturi de sfintii inchisorilor comuniste si de toti sfintii Lui Dumnezeu.

 79. Petar Snezana zice:

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace.Amin
  Petar i Snezana -Serbian, Nis

 80. O mare importanta, de care trebuie sa fim constienti, est in primul rand:
  1Marturisirea Ortodoxiei ,
  2.marturisirea impotriva ecumenismului
  3.marturisirea impotriva cipurilor!
  Important este, sa ducem mesajul Arhimandritului mai departe, asa vom arata, daca l-am iubit, am tinut la el, sau doar l-am apreciat!

 81. NICOLAE zice:

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA,SUNTEM MAI SARACI!

 82. Merita vizionat!

  Video-stire, despre Arhimandritul si Duhovnicul Iustin Parvu! Realizata de Trinitas Tv, Televiziunea Patriarhiei Romane!

  http://trinitastv.ro/stiri-video/parintele-justin-parvu-va-fi-inmormantat-joi-26866

 83. o oarecare zice:

  Hristos S-a inaltat!
  Fie ca indemnurile parintelui Iustin sa ne calauzeasca pasii. Asemenea oameni nu mor. Se nasc in ceruri pentru a se alatura celor ce-L slavesc acolo pe Dumnezeu si se roaga pentru noi. Dumnezeu sa ne ajute sa-i cinstim memoria cu vorba, cu fapta, cu gandul si cu viata noastra.

 84. lidia zice:

  Mai avem un Sfant in ceruri !
  Aici ne-a fost un PARINTE IUBITOR, UN BUN DUHOVNIC.
  Duhovnicul este cel cu care ajungi sa vorbesti cu privirea, cu inima, cu sufletul…
  Asa am fost adesea cu Parintele Iustin pe acest pamant si il rugam sa mijloceasca la BUNUL DUMNEZEU pentru mantuirea sufletelor noastre.
  Totul a trecut prea repede…..
  Acum suntem plini de regrete dar cu nadejdea ca ne va ierta….ne va ajuta…

 85. GabiM. zice:

  In Imparatia Cerurilor,cu Cetele Sfintilor sa odihneasca in pace dragul nostru PARINTE JUSTIN! Miluieste-l si il mantuieste,DOAMNE,IISUSE HRISTOASE cu dragostea si cu mila Ta!!

 86. CRISTI CRUDU zice:

  DUMNEZEU SA L IERTE! SI TE RUGAM SFINTE PARINTE ROAGA TE PENTRU PACATELE NOASTRE.

 87. admin zice:

  Trupul neînsufleţit al părintelui Justin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă din judeţul Neamţ, se află depus de duminică seara în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a aşezării monahale, ctitorită de Preacuvioşia Sa.

  Pelerinii din toate zonele ţării care l-au cunoscut pe părintele Justin Pârvu şi-au îndreptat pe parcursul zilei de luni, 17 iunie, paşii spre Mănăstirea Petru Vodă pentru a-şi lua rămas bun de la marele duhovnic. Aseară, la miezul nopţii rândul celor care aşteptau să intre în biserica ctitorită de părintele era până aproape de clopotniţă. Am întâlnit preoţi din Iaşi, veniţi împreună cu preotesele şi copiii în braţe, părinţi stareţi, monahi, monahii de la mănăstirile din Eparhia Iaşilor, numeroşi localnici din satele de la poalele Ceahlăului şi fiii duhovniceşti ai părintelui Justin Pârvu. Înainte de miezul nopţii, un sobor de preoţi care au trecut prin dreptul sicriului pentru a săruta Sfânta Evanghelie, au slujit Parastasul pentru părintele. Cu ochii înlăcrimaţi, credincioşii s-au rugat alături de slujitorii sfântului altar pentru ca sufletul părintelui Justin să se odihnească cu drepţii. Ca semn de recunoştinţă pentru sfatul bun pe care l-au găsit la părintele Justin, credincioşii au adus flori şi coroane pe care au imprimat un gând, un vers sau un mesaj. Un mesaj emoţionat a fost trimis împreună cu o cruce de flori de părintele Zenovie de la Mănăstirea Nechit, care l-a spovedit vreme de mulţi ani pe părintele Justin Pârvu: „Ne vom întâlni curând la marea de cristal”. Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Justin Pârvu a fost înconjurat pe tot parcusul nopţii de monahii şi monahiile din mănăstirile Petru Vodă şi Paltin, care au citit neîncetat Psaltirea.

  „Părintele Justin Pârvu a fost un om plin de dragoste pentru cei din jur”

  Mulţimea de pelerini care au venit să-l vadă pentru ultima dată pe părintele Justin ne-au mărturisit că îşi aduc aminte de sfatul Cuvioşiei Sale şi de îndemnurile pentru păstrarea credinţei.
  Simona Postelnicu din Piatra Neamţ: „Părintele Justin Pârvu fost un om plin de dragoste pentru cei din jur. Întotdeuna ne-a oferit sfaturi pentru problemele cu care ne confruntam. Mi-a rămas în suflet modul Cuvioşiei Sale de a fi şi faptele bune pe care le-a săvârşit”.
  Vasile Budăi din Broşteni, judeţul Suceava: „Părintele Justin Pârvu a fost unul din cei mai mari părinţi care ne-a învăţat să fim buni creştini şi să avem credinţă în Dumnezeu. Părintele ne-a îndemnat mereu să ne iubim unii pe alţii şi să iertăm greşalele celor din jur”.
  Ana Scripcaru din Poiana Teiului, judeţul Neamţ: „Părintele Justin Pârvu ne-a ajutat prin rugăciune şi sfat în foarte multe necazuri de-a lungul anilor. Am găsit mereu mângâiere alături de Cuvioşia Sa”.

 88. Laur006 zice:

  Nu-i adevarat ca nu mai avem parinti induhovniciti! Problema e ca noi (marea majoritate) nu suntem vrednici de oameni ca Parintele, ca atare nu ii „vedem” si nu ii „auzim”. Dar daca ne sarguim, vom putea gasi duhovnici buni, duhovnici care acum vor fi povatuiti de Sus si prin persoana Parintelui Iustin Parvu.

  Doamne, Iisuse Hristoase! Arata-Ti mila si intareste-ne credinta prin darul neputrezirii trupului care a fost binecuvantat de sufletul si mintea bunei tale slugi, Iustin! Amin!

 89. Pingback: COMUNICAT al zeci de ONG-uri crestine din ROMÂNIA: Societatea Civilă Creştină NU va vota pentru REVIZUIREA CONSTITUȚIEI. Iată și de ce! | Blog de Dogmatică Empirică

 90. Luisa Ivana zice:

  Am deschis intotdeauna acest site ca sa aflu cuvantul de folos al Parintelui Iustin .Fiind departe de Petru Voda (Bals ,Oltenia ) ,m-am folosit foarte mult de tot ce a spus dansul si s-a transmis aici, alaturi de revista Atitudini .Intotdeauna asteptam semnalul dat de Parintele in legatura cu adevarata viata duhovniceasca ,iar imaginile cu dansul sunt ca si adevarate intalniri de taina ale fiecaruia cu acest sfant parinte .Mi-a dat puteri curajul dansului ,am facut ceea ce ne ruga sa facem ca sa ne impotrivim cipurilor .Imi lipseste foarte mult ,dorul de dansul nu poate fi exprimat in cuvinte …
  Ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa ajung la Petru Voda si sa-i sarut dreapta Bunului Parinte Iustin , in toamna lui 2010.De atunci si chiar mai dinainte ,stiam ca sarut mana unui Sfant .
  Ce fericit e Raiul cu tine ,Parinte ,si ce tristete ai lasat in tara ta mult iubita !

 91. Fratii rusi, alaturi de pierderea noastra!

  Pe celebrul sit: http://www.pravoslavie. ru Prima pagina,este a Parintelui Iustin Parvu!

  Acest sit, scris foarte mult despre mari duhovnici, din tara noastra, se poate vedea pe sit!

 92. ines zice:

  Slava lui Dumnezeu!MINUNE A PARINTELUI IUSTIN PARVU! Uitati ce mesaj am primit pe email acum o jumatate de ora:.
  Vă împărtășim minunea ce are loc pe osemintele Părintelui Iustin: Încă din timpul nopții mai multe persoane, printre care și din corpul medical ce l-au îngrijit cu total devotament pe Părintele, au observat că din ochii Părintelui curg ca niște lacrimi cu bună mireasmă. La fel și pe obraji și pe mâini se vede lucind ca un ulei, mir cu mireasmă deosebită. E semn că bunul nostru Părinte vrea să ne mângâie și să ne întărească că este printre noi și va veghea mai cu osârdie la continuarea lucrării sale din mănăstiri și din locurile ce le-a ctitorit. Mulțumim, iubite Părinte, și pentru acest dar!

 93. LgMihail zice:

  au zis astia pe la pro-tv, mi se pare, cum ca busuiocul uscat cu care parintele Iustin stropea s-ar fi inverzit! Va rog, cautati stirea, confirmati informatia, reactualizati-o… nu o gasesc pe nicaieri!

 94. Ina zice:

  O fetiţă de 4 anişori, după ce s- a închinat astăzi la Părintele Iustin, in maşină spre casă a cântat troparul sfinţilor şi la final a spun Preacuvioase Părinte Iustine, adăugând ca nu vă mai fi Părintele Iustin de acum , pentru că va deveni Cel Mai Mare SFÂNT al Lui DUMNEZEU.

 95. Pingback: Parintele Justin Parvu a izvorat lacrimi de mir. La capataiul Duhovnicului Neamului. Omagiu Sfantului lui Dumnezeu de la Petru Voda. VIDEO/FOTO/CANT IN MEMORIAM | Victor Roncea Blog

 96. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (19.06.2013) | Saccsiv's Weblog

 97. grigore zice:

  Spuneam si eu ca se va vorbi despre parinte intr-o conferinta despre Sfintii Inchisorilor ce se va tine in Bucuresti la Muzeul Taranului Roman MIERCURI 19 iunie la ora 18
  Numele muzeului este patat de evenimente datorate unui director dar conferinta e organizata de ortodocsi care ii cinstesc pe sfintii care au patimit intre care se afla si parintele Iustin. M-as bucura sa apara aceasta informatie.

 98. Angheliky zice:

  ” granicerul37 1 day ago

  Este parintele Teodot,mare iubitor de Dumnezeu,Neam si TARA.Crede in tot ce a lasat Capitanul, mostenire pentru neamul Romanesc”

 99. grigore zice:

  Conferinta s-a amanat, sala era inchisa iar personalul de la Muzeul Taranului nu stia nimic de conferinta. Au venit oameni sa asculte, dar s-au intors inapoi nestiind nimic despre cauza amanarii. cei care conferentiau poate merg la inmormantarea parintelui Iustin, unde o sa fie foarte multa lume. Parinte Iustin care ai spus atatea adevaruri si ne-ai descoperit vietile marturisitorilor din inchisori, roaga-te pentru noi.

 100. elena zice:

  Parintele va fi cu noi permanent si ne va veghea de acolo din cer.DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L AIBA IN PAZA SA!

 101. gabi zice:

  Am avut bucuria sa ajung si eu la parintele Iustin acum vreo trei ani..
  Am asteptat in cameruta sa intram eu si sotul meu si, gandind ca este tarziu si il obosim am dat sa plecam, In drum spre iesirea din manastire am intrat in vorba cu un calugar, care ne-a intrebat daca am fost la parintele, Am spus ca nu si atunci ne-a indemnat sa mergem inapoi, In cateva minute am intrat in camaruta parintelui, de unde prima oara statusem ore bune si era foarte multa lume, ora fiind foarte intarziata, M-am gandit mereu de atunci ca dragul nostru parinte nu ne-a lasat sa plecam de acolo fara a lua binecuvandere,
  Sunt convinsa ca ne priveste pe toti din cer si se roaga pentru noi de acolo, din rai.
  Suntem mai bogati cu inca un sfant care ne ocroteste de sus.

 102. elena zice:

  Odihneste Doamne sufletul Lui in ceata Sfintilor Tai!!Drum Luminat Parinte si roagate pentru noi.Amin!! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace, consider ca e o mare pierdere pt biserica noastra. Dumnezeu sa il odihneasca cu cei drepti, si sa se roage si pt noi pacatosii de acolo de sus!Cu Sfintii odihneste Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu, sufletul robului Tau Justin !!!
  Referitor la stirea cum ca busuiocul uscat cu care parintele Iustin stropea s-ar fi inverzit se gaseste aici pe saitul de la observator antena 1 (la minutul 29:43 secunde) http://www.emisiuni-a1.ro/news/observator_19_de_marti_18_06_2013_ora_19_00_reluare/2013-06-19-665

 103. Pingback: Elldor.Info » Minunile Părintelui Justin Pârvu. “Din ochii Părintelui curg ca niște lacrimi cu bună mireasmă”

 104. A murit un mare om, s-a nascut un sfant. Cinstiti-l ! Sa ne unim toti fratii crestini care am inteles invatatura parintelui Justin Parvu si sa i-o ducem mai departe ! Caci: “Cel care luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată” !

 105. Luisa I. zice:

  Hristos s-a inaltat!
  Azi am ajuns din Oltenia la Parintele Iustin ca sa ne luam ramas bun de la dansul .Parintele era alb ,emana o mireasma placut mirositoare ,parea foarte usor in mainile celor care ridicau sicriul .Parintele Iustin avea ceva din frumusetea de sus .
  Mi-am dorit sa-l mai vad o data pe Sfantul romanilor .Il rog sa ma ierte pentru intarziere si sa ajute cu rugaciunea lui iubitoare tot neamul romanesc .
  Dragul si iubitul meu Parinte ,ce mult imi lipsesti ! Nu stiu cum se va desfasura viata mea de acum inainte fara cuvantul si blandetea ta !…
  Aceasta inmormantare va ramane in memoria miilor de romani care l-au iubit si urmat.
  Vesnica lui pomenire !

 106. Alex zice:

  S-au dat si sarmale de s-au inghesuit atatia?

 107. Luisa I. zice:

  Hristos s-a inaltat!
  Si azi ca si ieri,ca si in celelalte zile , plang plecarea Parintelui Iustin . Am realizat ca este foarte greu fara dansul langa noi si ca nu mai este timp pentru altceva decat timp pentru suferinta.
  Iti multumesc ,Parine drag,ca m-ai asteptat si pe mine ca sa te mai vad o clipa in marea aceea de oameni de la Petru Voda , care se imbulzeau ca si mine pentru a-si lua ramas bun .
  Atat de mult ne-ai iubit incat ne-ai adunat pe toti cei dragi langa tine ca sa petrecem impreuna ultimele clipe !…
  Sfinte drag ,ajuta-ne sa-ti urmam !

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s