VIDEO: Părintele teolog Theodoros Zisis despre dialogul interconfesional

„Suntem siguri ca sfintii ne pazesc si ne conduc, pentru ca tot ceea ce spunem si ce facem nu este al nostru, ci se bazeaza pe invatatura Sfintilor Apostoli si a Sfintilor Parinti”

pr. Theodoros Zisis- citat din cuvantul de la Man. Capidava

La rugamintea auditoriului, parintele relateaza despre activitatea sa in domeniul dialogului interconfesional si al combaterii ereziei ecumenismului, precum si despre activitatea sinaxei grecesti antiecumeniste a clericilor si monahilor, in cadrul careia a initiat „Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului”, document semnat de mii de ortodocsi, clerici si mireni.
Impreuna cu alti membri ai comunitatilor ortodoxe din care face parte ca si cleric sau profesor de teologie, parintele Theodoros lucreaza neincetat la informarea poporului, pentru redesteptarea constiintei dogmatice a acestuia si (re)asumarea rolului sau de a observa si sanctiona erezia, indiferent de la ce nivel este aceasta emisa si propagata.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la VIDEO: Părintele teolog Theodoros Zisis despre dialogul interconfesional

 1. Cezar 2 zice:

  Sanatate ,sa-i dea Dumnezeu, Parintelui Iustin. antiecumenismul este de fapt maturisirea credintei drepte ortodoxe. Eu doresc, ca toti preoti nostri sa se trezeasca si sa-L marturiseasca pe Domnul nostru Iisus Hristos. Doamne ajuta-ne!

 2. Liliana zice:

  Parintele Theodoros Zisis este un adevarat parinte ortodox,ucenic al Sfintultui Marcu Evghenicul.Ii multumim lui Dumnezeu ca m-ai ridica si astazi astfel de pastori pe care ii doare inima pentru El si turma Lui.Ii multumim parintelui pentru tot ce face si ca a venit si la noi.Cit ne iubeste Dumnezeu!…Doamne,ajuta-ne!Nu ne lasa in nestiinta,prostie,adormire si impietrire.

 3. clement zice:

  Pe 6 si 7 iunie, cf. ziarului Lumina, se va desfasura la Bucuresti un Colocviu la care vor participa teologi luterani germani si ortodocsi, de la sine inteles, romani.
  La colocviu se va dezbate un subiect exceptional, acela al minunilor.
  Referitor la eveniment, diaconul Cosmin- Daniel Pricop spune, printre altele, urmatoarele:”Trebuie să spunem că întâlnirea noastră cu teologii de la Facultatea de Teologie din Frankfurt nu înseamna anularea sau diluarea propriilor noastre convingeri teologice, ci încearcă să ofere un răspuns care să problematizeze în sânul teologiei biblice ortodoxe anumite teme..”
  ” …..Sa problematizeze in sanul teologiei biblice ortodoxe anumite teme??!”.
  Imi marturisesc ignoranta si ii rog pe cunoscatori sa imi explice daca exista o teologie ortodoxa biblica si una, recunoscuta oficial, sa-i spunem, apocrifa si ii mai rog sa desluseasca intorsatura de fraza referitoare la raspunsurile ce vor avea drept scop „problematizarea” fenomenului mistic al minunilor in teologia ortodoxa.
  La Colocviu, participarea este permisa doar cu invitatie.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s