De ziua Sf. Iustin Martirul si filozoful: Cuvinte cu putere multă, spuse de pe patul suferinței de Părintele Justin

LA MULȚI ANI, PREACUVIOASE PĂRINTE STAREȚ JUSTIN!

Sf.Maslu-in-fata-chiliei-Parintelui-Justin Ieri, Joi, 30 Mai a.c., starea de sănătate a Părintelui Justin Pârvu a rămas neschimbată, adică destul de fragilă, pe fondul unei mari slăbiciuni trupeşti. În chilia sa de la Mănăstirea Petru Vodă părintele a petrecut neîncetat în rugăciune, ascultînd slujbele şi odihnindu-se. Spre seară a avut cîteva momente de insuficienţă respiratorie, pe fondul umezelii din atmosferă, dar au putut fi depăşite cu bine spre miezul nopţii, după dezumidificarea aerului din chilie.

Astăzi, Joi, 31 Mai a.c., după terminarea Sfintei Liturghii, părintele stareţ s-a împărtăşit cu Sfintele Taine şi s-a odihnit cîteva ceasuri. Pulsul i-a fost stabil şi respiraţia bună.

La orele 17 Înalt Prea Sfinţitul părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei, a venit şi a săvîrşit Taina Sfîntului Maslu în faţa chiliei Părintelui Justin.

Preoti-citind-rugaciuni-in-chilia-Parintelui-JustinLa sfîrşit, părintele mitropolit i-a cerut părintelui stareţ cîteva cuvinte de folos, dintre care redăm cuvîntul adresat poporului român, arhiereilor Bisericii și preoți:

Mitropolitul Teofan: – Pentru poporul român ce cuvînt lăsaţi, părinte?

Părintele Justin: – Poporul român… pentru poporul român este un cuvînt greu de spus. Poporul român este un popor biruit, pizmuit şi forţat, împins, fără stăpîn. Poporul e fără stăpîn, asta e drama cea mare. Toată lumea aceasta e fericită, e bucuroasă, are de toate, dar nu are cine să-i încălzească inimile, să-l poată menţine într-o unitate, aşa. Nu vorbim de ascetismul călugăresc de altădată, în care…

Mitropolitul Teofan: – Ce să le spun fraţilor arhierei: prea-fericitului, fraţilor arhierei din Sfîntul Sinod?

Părintele Justin: – Au o răspundere cum nu a existat şi nu există în lupta aceasta a noastră duhovnicească. Nu există o potrivire pe care să o aduci, să se facă o comparaţie în periodul istoric cu ceea ce a fost şi ceea ce este în istorie şi toate celelalte care vor veni. Dar dacă noi sîntem… în starea aceasta de sărăcie, de lipsă, de mizerie, de prigoană… Ei trebuie să trăiască o vreme de prigoană care n-are soluţie, nu există … rezoluţii şi situaţii. Din noaptea aceasta şi pînă mîine noapte să rezolvăm problemele pe planul cel duhovnicesc, spiritual şi administrativ. Dacă nu va exista această unitate şi înţelegere, atunci nu putem face nimic. Nu putem face nimic. Să fim mulţumiţi, bucuroşi, să stăm drepţi, chivernisitori, cu răspunderea înaintea lui Dumnezeu de ceea ce am realizat, cîte le-am făcut în viaţă. Dumnezeu să-i ocrotească.

Mitropolitul-Teofan-in-fata-chiliei-Parintelui-Justin3

| Mănăstirea Petru Vodă

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la De ziua Sf. Iustin Martirul si filozoful: Cuvinte cu putere multă, spuse de pe patul suferinței de Părintele Justin

 1. La multi ani dragului nostru Parinte Justin!

 2. Cornel Cretu zice:

  In timp ce prea sfintitul parinte mitropolit Teofan incepea slujba Sfantului Maslu alaturi de calugari la manastirea Petru-Voda,vineri 31.05.2013 si la biserica monument istoric din satul nostru Davideni,judetul Neamt,parintele Petrica a savarsit aceasta taina (asa cum o face in fiecare vineri).
  In momentul cand s-a pomenit si ne-am rugat pentru parintele Iustin cu obstea,trebuie sa recunosc ca ,pentru cateva clipe ,mintea mea a fugit cu gandul l-a intalnirea pe care am avut-o cu parintele Iustin in chilia sa (07.02.2007).Si acest lucru mi se intampla de fiecare data la fiecare slujba in timpul cand toti ne rugam pentru parintele Iustin.
  Oameni buni, va spun ca absolut de fiecare care data IMAGINEA PLACUTA ,CALMA ,LINISTITOARE SI CUVINTELE ROSTITE CU VOCEA DULCE A PARINTELUI MA FAC SA MA SIMT EU MULT MAI STAPAN PE MINE SI MAI MAI PUTERNIC (desi datorita situatiei financiare starea materiala mi se inrautateste pe zi ce trece).ESTE INCREDIBIL CUM SI IN ACESTE MOMENTE GRELE PARINTELE IUSTIN TRECE BARIERELE SPATIULUI SI TIMPULUI SI REUSESTE SA FACA CEEA CE A FACUT O VIATA INTREAGA SI ANUME SA NE AJUTE PE NOI,MULTIMEA PACATASILOR.INDIFERENT PRIN CE CLIPE A TRECE PARINTELE FACE CE A FACUT O VIATA INTREAGA : AJUTA PE TOTI CEI DIN JURUL SAU.
  DOAMNE SI CAT DE LUCID , ACTUAL SI PLIN DE ADEVAR POATE SA FIE DRAGUL NOSTRU PARINTE IUSTIN CAND RASPUNDE PARINTELUI MITROPOLIT TEOFAN DESPRE LIPSA STAPANULUI (roman ,as adauga eu ) SI UMILINTELE LA CARE ESTE SUPUS IN ACESTE VREMURI DEOSEBIT DE GRELE POPORUL ROMAN ,DESPRE LIPSA CELUI CARE SA NE TINA IN UNITATE.EU CRED INSA ,CA UNII DIN NOI TRAIM IN UNITATE SI CEL CARE NE TINE ASTFEL ESTE BUNUL DUMNEZEU PRIN MULTIMEA SFINTILOR SI MUCENICILOR DAR SI PRIN PREOTI SI DUHOVNICI INFRUNTEA CARORA SE AFLA PARINTELE IUSTIN PARVU.
  Inchei prin a reda cele scrise de mana parinelui Iustin ,pe volumul despre viata sa (autor domnul Adrian Alui Gheorghe) ,LA 07.02.2007,ORA 23 45,pe care il pastrez ca pe un lucru sfant „UNITATE,SUFLET SI HOTAR-PROTOS. IUSTIN”.
  MULTA SANATATE VA DORESC PARINTE DRAG SI SA STITI CA TOTI CEI CU UNITATE ,SUFLET SI HOTAR SUNTEM SI VOM FI CAT VOM TRAI ALATURI DE DUMNEAVOASTRA.

  CU MULT DRAG SI DOR VA IMBRATISEAZA,
  ing. Cornel Cretu
  sat Davideni,com.Tibucani,jud.Neamt
  01.06.2013 , h 07.45

 3. Cornel Cretu zice:

  Am ramas deosebit de placut impresionat de vizita inalt prea sfintitului nostru mitropolit TEOFAN la chilia parintelui IUSTIN si a faptului ca s-a aflat in fruntea preotilor ce au savarsit Sfantul Maslu.
  Va multumim din suflet inalt prea sfintite parinte mitropolit pentru ca sunteti si in fruntea noastra a celor ce ne rugam si suntem alaturi de parintele Iustin.
  De asemenea multumesc din toata fiinta mea celor care conduc acest minunat site „APOLOGETICUM” pentru promptitudinea si constanta informarii despre starea sanatatii parintelui Iustin.Nici nu banuiti cat de utile ne sunt aceste adevarate buletine de stiri.
  Cand ganduri apasatoare si grele ,cand nevoile zilnice pe care le depasesc din ce in ce mai greu ma apasa si pe mine ca pe orice mirean ,TOTDEAUNA IN ASTFEL DE SITUATII IMI REVINE IN MINTE SI MA INSOTESTE IMAGINEA PARINTELUI IUSTIN PARVU SI TOATE ACESTE LUCRURI PESIMISTE SE TRANSFORMA DEODATA IN OPTIMISM SI INCREDERE CA TOATE SE VOR REZOLVA SI-MI REVINE CHEFUL DE VIATA. ACESTA ESTE MIRACOLUL CARE SE NUMESTE PARINTELE IUSTIN PARVU.
  SANATATE TUTUROR,

  Cretu Cornel

 4. ANISOARA BALTAG zice:

  multumim ca ne tineti la curent cu sanatatea parintelui ii doresc insanatosire cat mai grabnica fiindca avem mare nevoie de Sfintia sa

 5. LUIZA zice:

  BUNUL DUMNEZEU SA II DARUIASCA SANATATE SI CELE DE FOLOS PENTRU MANTUIRE!

 6. Elena zice:

  Cuvinte pline de intelepciune si de adevar rostite de parintele nostru scump.Bunul Dumnezeu,Maica Domnului,impreuna cu Domnul nostru Isus Hristos si toate puterile ceresti sa-i daruiasca Parintelui Iustin toate cele catre mantuire.Doamne Ajuta!

 7. Teodor zice:

  Hristos a Inviat !
  Tot timpul Parintele Iustin a spus cuvinte tari si mari in acelasi timp,pentru noi ,ca sa ne fie spre folosul si mantuireaa noastra daca noi le-am pus sau le vom pune in practica.
  Haideti fratilor toti cei care l-am cunoscut si chiar cei care nu l-au cunoscut sa ne unim in rugaciune aprinsa pentru sanatatea Parintelui Justin,nu Parintelui ii facem un bine prin aceasta ci noua oamenilor si sufeltelor noastre . Cu cat vom fi mai uniti in rugaciune si vom striga la Dumnezeu sa se milostiveasca de noi ca sa ni-l lase pe parintele Iustin in viata pentru mantuirea si ajutorul de care noi avem nevoie acum in aceste vremuri pe care le traim.
  Bine ar fi si placut lucru in fata lui Dumnezeu ca toti Ierarhi si Preoti Biserici noastre Ortodoxe sa se uneasca si ei in RUGACIUNE pentru sanatatea Parintelui Iustin,Dumnezeu asta doreste Dumnezeu sa vada la noi iubirea noastra fata de aproapele si fata de semenul nostru si sa implinim porunca data de el.
  Dumnezeu sa ii dea sanatate si putere Inalt Prea Sfintitului Tofan cu adevarat este unul din putini Ierarhi care i face ceia ce ii sta in putinta atat prin cuvant cat si prin rugaciune ca sa nu alunecam in capcanele pregatite de cei care ne vor raul si ni-l pregatesc.
  Multa sanatate Parintelui Justin putere si intarire il lupta cu boala si ridicare grabnica din patul de suferinta.
  Maica Domnului sa il acopere cu cinstitul ei acoperamant si sa -l ocroteasca impreuna cu toti Sfinti.

 8. Anca zice:

  La multi ani dragului nostru Parinte Justin!

 9. Eufimia zice:

  Doamne, insanatoseste-l pe Parintele Iustin !

 10. Viorica Bălteanu zice:

  Sănătate părintelui Iustin, înțelepciune și unitate tuturor oamenilor de omenie, așa cum îndeamnă acesta! Trăiască România demnă! NIHIL SINE DEO!

 11. soram zice:

  „La multi ani!”-Parintelui nostru drag!

 12. crestinul ortodox zice:

  Adevarat A Inviat !
  Multa Sanatate si Multi Ani sa Va daruiasca Bunul DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI pe acest pamint sa ne fiti alaturi ca intr-adevar acest popor este biruit si impins spre marginea prapastiei iar vremurile vitrege se arata a fi pentru noi aceasta natie , acest popor roman botezat crestin ortodox
  INSA in SFANTA CRUCE A Neamului acestuia Ne Vom Ridica si Vom Lupta si Biruinta ORTODOXA VA FI pentru ca ” in acest Semn Veti Birui „, in SFANTA CRUCE
  Bucura-te SFANTA CRUCE de lemn , Lavra Pecerska , pazitoarea crestinilor ortodocsi
  Amin !

 13. Liliana zice:

  LA MULTI ANI DRAGULUI NOSTRU PARINTE IUSTIN !BUNUL DUMNEZEU SA-L INSANATOSEASCA SI SA-I MAI DARUIASCA MULT TIMP CA SA FIE CU NOI,CA AVEM MARE NEVOIE.FRATILOR;SA LUAM AMINTE LA CE NE SPUNE PARINTELE.PUTEM SA FACEM CE NE-A SPUS.CITI SINTEM;SA FIM NISTE ADEVARRATI ROMANI,CRESTINI ORTODOCSI.DOAMNE ,AJUTA-NE!

 14. VELA GHEORGHE zice:

  De ziua Numelui „IUSTIN”, ii dorim din toata inima Parintelui IUSTIN, „LA MULTI ANI !!” si insanatosire cat mai grabnica, fiindca tara noastra INTREAGA si Biserica noastra TOATA are nevoie de Parintele Iustin!

  Cat de „ASEMANATOARE” i-a fost viata cu numele Sfantului pe care il poarta!
  In Inchisorile comuniste a fost Iustin „MARTIRUL”, adica „MARTORUL” lui Hristos in fata bestiilor si calailor atei comunisti!
  Iar in Biserica noastra a fost Iustin „FILOSOFUL” cel duhovnicesc care i-a invatat mereu pe oameni si pe credinciosii Bisericii noastre, ca si cei 3 Mari Dascali ai lumii, „Filosofia Vietii Eterne” si a „ADEVARULUI INTRUPAT”, adica „INTELEPCIUNEA” cea duhovniceasca si mantuitoare de suflet, intelepciune pe care iata, nu pregeta sa o spuna si DEA lumii si Bisericii noastre Ortodoxe, chiar si pe patul de suferinta…!

  Dumnezeu SA NI-L MAI TINA…! Sa ne rugam pentru asta…!, findca noua, romanilor, ne este este DE MARE FOLOS, „ramanerea sa in trup” (cf. FILIPENI, cap.1, vers.21-25)…Caci atunci cand va pleca la Domnul va lasa in urma sa UN MARE GOL, pe care foarte greu vom reusi sa-l umplem si acoperim…

  Dumnezeu sa ni-l Blagosloveasca si insanatoseze…!

  Amin! HRISTOS A INVIAT!

 15. Anca V. zice:

  De ziua Sfantului Iustin, martirul si filosoful, ii uram insanatosire si viata lunga Parintelui Justin, luptatorul pentru credinta si demnitatea poporului roman! Domnul sa il ajute si sa ne ajute sa il mai avem intre noi, fiindca avem mare nevoie de cuvantul Sfintiei Sale!
  Atat de clar vede lucrurile si atat de clar le exprima, ca ne miram cum de mai sunt oameni cu gandirea incetosata, oameni care nu vad ce se intampla cu tara noastra si cu lumea, in general.

 16. alexandra zice:

  LA MULTI ANI Sfinte Parinte Iustin! Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa se milovisteasca spre noi, daruindu-i sanatate sfantului nostru parinte Iustin! Asa cum amintea cineva intr-un comentariu, ar fi o lucrare crestina binecuvantata ca toti ierarhii, preotii si monahii, alaturi de noi credinciosii, sa se uneasca intr-o rugaciune aprinsa pentru insanatosirea Parintelui, si asta in primul rand spre folosul si bucuria noastra. Eu cred ca Dumnezeu pe noi ne incearca acum, sa vada ravna noastra in rugaciune, daca suntem vrednici sa il avem pe Sfantul Parinte alaturi de noi.Doamne iarta-ne si ne miluieste pe noi pacatosii!

 17. Este bine, si de apreciat, sustinerea si apropierea mitropolitului Teofan, fata de Arhimandritul Iusin, mai ales acum la aceasta incercare. Pe situl Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, sunt stiri legate de Maslul Mare, de la Manastirea Petru voda si alte stiri, tot legate de Duhovnicul Iustin Parvu!
  Parintele Iustin, stie ca suntem alaturi de el, asa cum suntem, mai buni, mai rai, credinciosi sau pacatosi, din diferite colturi, ale tarii…sau poate de peste hotare!
  Nu-l uitam si il pomenim, pentru sanatate, si putere , pe cel ce a deschis, a schimbat vieti, minti si suflete!
  Biruinta Ortodoxa!

 18. daniel zice:

  Hristos a inviat! Multi, fericiti, binecuvantati, mantuitori si indumnezeiti ani Parintelui nostru Justin. Milostivul Dumnezeu sa-i daruiasca putere sa duca crucea aceasta a bolii si sa-i mai ingaduie sa stea alaturi de noi! Intarire de sus pentru toti parintii si maicile din cele doua obsti.

 19. Maria zice:

  Sanatate si La Multi Ani,bunului parinte Iustin!

 20. carmena olteanu zice:

  Hristos a Inviat!Bunul Dumnezeu sa-i daruiasca putere si sanatate a Preasfintite Parinte Justin.

 21. Elena Bogdan zice:

  Multa sanatate Parintelui Justin Parvu

 22. Elena Bogdan zice:

  Felicitari tuturor celor care au luptat pentru Sfantul inchisorilor Valeriu Gafencu de a nu i se ridica titlul de Cetatean de Onoare a-l orasului TG. OCNA .

 23. Dinu zice:

  Frati crestini care ati vrut si care nu ati ajuns pe la Parintele Justin si care ati dorit sa ajungeti mergeti cei care inca sunteti asteptati si participati la Sf. Maslu. Pr. este slabit cu trupul dar El ne asteapta pe toti in rugaciune. Inca ne mai asteapta MARE ESTE DUMNEZEU.

 24. Teodor zice:

  La Multi Ani ! Parintelui Justin Parvu ,multa Sanatate si izbavire din patul de suferinta.
  Sfantul Iustin martirul impreuna cu toti sfinti sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu si la Maica Domnului ca sa ii dea sanatate ,putere si lungime de zile pentru a noastra mantuire si spre Slava lui Dumnezeu.

 25. brancoveanu25 zice:

  Hristos a inviat! La multi ani Parinte Iustin! Sfintia Voastra sunteti cel care mi-a schimbat viata! Dumnezeu si Maica Domnului sa va daruiasca sanatate! Daca o vrea Domnul sa va mai lase printre noi, fie, daca nu, oricum sunt sigur ca de acolo de Sus, ne veti ajuta mai mult!

 26. GabiM. zice:

  Sfinte Martir si filozof Justin,roaga-te Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos si Maicutei Sale,Preacurata Fecioara Maria,pentru sanatatea,miluirea si mantuirea Parintelui Justin Parvu! La multi ani cu sanatate,drag Parinte Justin,noi pacatosii,ne rugam pentru Sfintia Voastra!Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 27. Ioan zice:

  La multi ani, parintelui Iustin Parvu!

 28. melabela zice:

  Hristos a inviat !
  La Multi ani parinte drag si bun,iar sf.Iustin filozoful si martirul,sa va ajute cu rugaciunile lui la Domnul nostru Iisus Hristos si la buna lui Maica .sa sa va dea sanatate si ani multi ,sa ne calauziti inca pasii nesiguri pe cararea mintuirii,ca tare mai e strimta si grea.Nu voi uita niciodata ziua cind l-am cunoscut pe parintele si cit de blind si frumos ne dojenea si ne sfatuia ,iar noi il ascultam tremurind de emotie. stind in genunchi la picioarele lui si cerindu-i timid ,cuvint de invatatura..Citesc cu Nesat fiecare stire despre sanatatea sfintiei sale si ma bucur sa vad cum se mobilizeaza preotii in frunte cu mitropolitul si mirenii,facind maslu si rugaciuni pt dinsul,parintele nostru de suflet.Doamne mai lasa-l printre noi ,ca mare nevoie avem de un asa Pastor,ca raminem orfani fara un asa parinte bun , iubitor si intelept .Sa ne unim cu mic cu mare si sa ne impletim rugaciunile catre Dumnezeu sa ni-l mai lase inca -ntre noi .Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne intareasca in credinta .Cu multa dragoste fiiasca va imbratisez parinte iustin si continuu sa .ma rog pt sfintiia voastra

 29. Cornel Cretu zice:

  Multumiri si felicitari tuturor celor care isi spun parerea pe acest subiect. Remarc in mod deosebit pe Vela Gheorghe,legionarul ortodox si Dinu..SPER CA IN CONTINUARE SA FIM ZECI ,SUTE,MII, ZECI DE MII ….MILIOANE. CURAJ FRATI ROMANI. PARINTELE JUSTIN PARVU ESTE CU NOI.
  Cu multt drag,
  Cornel Cretu
  Davideni -02.06.2013 ,h 6,31

 30. Bucurosul cu Nadejde zice:

  La multi ani Preacuviosului Parinte Iustin!
  Rugaciunile sa ne fie fierbinti!
  Hristos a Inviat!

 31. Luisa I. zice:

  Hristos a inviat !
  Si azi gandul ni se indreapta catre Parintele nostru drag ,Iustin Parvu .Si azi plangem la fel ca ieri ,ca alaltaieri ,insotind rugaciunea cu tanguiri tacute ,rugandu-L pe Dumnezeu sa nu ni-l ia pe iubitorul de romani …
  Si Mitropolitul Teofan ,ce bine ca nu-l paraseste pe Parintelul nostru bun …Un ierarh bland si foarte iubit si el de multi romani .
  Doamne , faca-se voia Ta!

 32. ioana zice:

  TE IUBIM PARINTE DRAG SI SFANT.

 33. Delacruce zice:

  As vrea sa spun un lucru. A spune la multi ani unui om care are deja o varsta venerabila , parca nu suna cum trebuie. Parintele Adrian Fageteanu , la o astfel de urare , a avut o replica uluitoare : ,,asta nu-i treaba ta , e treaba Lui Dumnezeu”. Si cred ca a avut mare intelepciune. Sunt cam disperati unii sau unele de prin jurul Parintelui Iustin , s-au folosit enorm de mult de numele lui , au profitat cat au putut si l-ar dori nemuritor. Multe se vor schimba dupa plecarea sa . Ei bine impactul cu aceasta realitate viitoare ii sperie pe unii,, petruvodisti”.

 34. alexandru zice:

  Cu mare durere in inima asist neputincios la un eveniment important din viata Bisericii si a tarii noastre ,acela ca un mare om ,un adevarat patriot,un adevarat Sfant in viata,care a luptat si pe plan duhovnicesc dar si pe plan lumesc si a suferit ,a plans si plange pentru acest popor si aceasta tara, sa aiba integritatea si independenta ei.Eu sunt unul dintre cei mai pacatosi oameni posibili,si marturisesc in numele Domnului nostru Iisus Hristos ca atunci cand mi-a fost viata grea ,confuza si amara,am trimis un frate de al meu la Parintele si i-a spus despre mine,si Parintele Iustin m-a ajutat de la distanta perioada lunga cu rugaciunea.Parintelui si altora daorez sanatatea mea, spre slava lui Dumnezeu.Multumesc Parintelui din toata inima mea,am vrut sa ajung la chilie dar nu am putut,sunt privat de libertate,dar cred si sper intr-o minune sa ajung la Parintele si sa ii multumesc fata catre fata.As dori ca Parintele sa nu se mahneasca si, sa se gandeasca ca avem Stapan pe Dumnezeu.Mereu au fost perioade dificile,asta e Romania,tara mantuirii !

 35. Vasilica zice:

  Doamne, ajută!
  Presfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

 36. Banu Elena Laura zice:

  Doamne ajuta! Ar trebui sa fim mai uniti ca niciodata in rugaciune pt Parintele nostru iubit si pentru motivul dorintei Lui de a trai: apropierea noastra de Dumnezeu si refuzul la o viata fals libera in care se urmareste pierderea sufletelor.

 37. elisays zice:

  Citate din spusele parintelui Paisie Aghioritul, cunoscut de altfel si ca prooroc.

  „- Gheronda, ce fel de ortodocşi suntem? Ştiţi ce viaţă păcătoasă duc grecii? Zi şi noapte se distrează si se tăvălesc în păcat. Cum ne va ajuta Dumnezeu să luăm Constantinopolul?
  – Există aluat şi el ţine Biserica şi Grecia, a spus Stareţul. Pentru acest aluat Dumnezeu va face ceea ce va face.”

  Sa dea Dumnezeu sa avem si noi românii „aluatul” asta!
  Iar in raspunsul urmator e o speranta si pt România, ca tara ortodoxa.

  „- Gheronda, ce influenţă va avea Comunitatea Europeană asupra Greciei?
  – Ascultă! În America au mers oameni din diferite locuri. Fiecare a adus cu el peticul său şi astfel s-a făcut acolo un covor din petice. În Comunitatea Europeana însă, ţările care intră sunt covoare gata ţesute. Iar aceste covoare, oricât ai încerca să le uneşti, niciodată nu se vor putea potrivi. Aşadar, nu te teme urmările nefaste venite din partea Comunltaţii Europene. Ţările Europei niciodată nu se vor putea uni deplin încât să ne poată vătăma.”

  „Şi, fiindcă Stareţul m-a văzut că am căzut pe gânduri, mi-a spus:
  – Aşa cum ştii, eu nu citesc ziare. Aceste lucruri le aflu din altă parte…”

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s