Părintele Justin s-a întors la chilia sa din Mănăstirea Petru Vodă, azi, Miercuri, 29 Mai 2013

Parintele-Justin-la-plecare-din-M-rea-PaltinIeri dimineaţă, Marţi, 28 Mai a.c., Părintele Justin s-a împărtăşit cu Sfintele Taine şi a fost foarte liniştit şi tăcut pe tot parcursul zilei. Pe la orele amiezei a cerut să fie dus la Mănăstirea Petru Vodă, de călugări. Şi-a întărit dorinţa şi în faţa cîtorva maici din Mănăstirea Paltin, încă o dată, seara, spunînd că vrea să îi mîngîie cu prezenţa sa şi pe părinţi, iar cei de faţă i-au cerut un pic de răgaz ca să îi poată pregăti chilia.

Azi dimineaţă, Miercuri, 29 Mai 2013, a fost întrebat încă o dată dacă vrea să meargă şi a confirmat: “Păi da, măi, să mergem!” În scurtă vreme aparatura medicală necesară a fost dusă la Mănăstirea Petru Vodă şi pe la orele 10-11 dimineaţa, într-o atmosferă emoţionantă, înconjurat de toate maicile Mănăstirii Paltin, care au început să cînte încet “Hristos a înviat!”, părintele a plecat la prima sa chilie, construită aici în anul 1992.

La sosire, părinţii din mănăstire l-au înconjurat şi ei cu multă emoţie, împreună cu cei cîţiva mireni care se aflau de faţă. Cu toţii sîntem bucuroşi şi recunoscători pentru această mare binecuvîntare ce ni s-a dat.Parintele-Justin-din-nou-la-chilia-sa-din-M-rea-Petru-Voda-29.05.2013

Starea sănătăţii sale nu a suferit modificări majore în ultimele două zile. Există, însă, şi cîteva foarte mici semne de îmbunătăţire. Momentan Părintele Justin are nevoie de rugăciuni, de linişte şi de înţelegere, pentru a putea să-şi recupereze sănătatea pe care cu toţii i-o dorim. Pînă cînd voia şi pronia lui Dumnezeu va hotărî nişte schimbări majore în bine, îi rugăm pe toţi cei ce vor să-l vadă pe duhovnicul nostru să-şi amîne vizita propusă; părintele stareţ va hotărî singur cu privire la fiii duhovniceşti ce doresc să îl vadă, dacă şi cînd se va simţi în putere pentru a-i primi.

La Mănăstirea Paltin se va săvîrşi în continuare Sfîntul Maslu după slujba de seară (ora 18), iar la Mănăstirea Petru Vodă se va face Sfîntul Maslu de două ori pe zi, după slujba de dimineaţă şi după cea de seară. Toţi cei ce îl iubesc pe Părintele Justin sînt aşteptaţi să ni se alăture în rugăciune, fie aici, fie în orice alt colţ al lumii în care se află, pînă cînd Dumnezeu îi va reda însănătoşirea pentru care cu toţii ne rugăm.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Părintele Justin s-a întors la chilia sa din Mănăstirea Petru Vodă, azi, Miercuri, 29 Mai 2013

 1. Suntem alaturi, de cele doua manastiri, si de Duhovnicul nostru!
  De Arhimandritul Iustin, numai de bine!
  Biruinta Ortodoxa!

 2. Dinu zice:

  Doamne Doamne mare esti Tu.

 3. ANISOARA BALTAG zice:

  Doamne ajuta ii dorim multa sanatate abia asteptam sa ne poata iarasi binecuvanta

 4. Luisa I. zice:

  Hristos a inviat!
  Multumim pentru aceste imagini cu Parintele Iustin , toata grija ,dragostea noastra si rugaciunea noastra inlacrimata sa-l ridice din suferinta .
  Avem si noi emotii cand il vedem pe Parintele atat de slabit ,dar cu frumusetea sfinteniei zugravita pe chip…
  Sfintilor noi mucenici si marturisitori din temnitele comuniste ,rugati-va lui Dumnezeu pentru insanatosirea Parintelui Iustin !
  Maica Domnului ,iarta-ne noua pacatele , asculta-ne cererile si le implineste !

 5. gand zice:

  Nu plângem lacrima de sânge,
  ci ne mândrim cu-atâţi eroi.
  Nu! Neamul nostru nu va plânge,
  ci se cuminecă prin voi.

 6. iubire zice:

  Eu cred că mă voi ruga pentru Părinte ca pentru cei neadormiţi şi când se va muta Cer. Atât de mult îmi place să mă rog pentru el.

 7. Teodor zice:

  SLAVA TIE DOAMNE SLAVA TIE.
  Sai multumim lui Dumnezeu pentru mila sa cea mare fata de bunul Parinte Iustinsi sa ne rugam in continuare pentru sanatatea Parintelui ,ca bunul Dumnezeu sa ii dea sanatate si putere sa treaca peste boala care ii este ingaduita pentru noi si pentru pacatele noastre.
  Maica Domnului sa mijloceasca impreuna cu toti Sfinti pentru insanatosirea Parintelui Iustin.
  Trebuie doar sa ne rugam cu dragoste si sa credem ca Dumnezeu va face marea MINUNEA cu Parintele Iustin .
  Maica Domnului sa va ocroteasca si sa va acopere cu sfantul ei Acoperamant.
  Multa sanatate si putere Parintelui Iustin .

 8. cu drag zice:

  Nu sunt graiuri nici cuvinte ce macar franturi din a ta fiinta sa poata zamisli, caci esti ales din vremi,din inceputuri si nu acest veac firav, ostenit.Cuprinzi cu ochii lacrimand o lume intreaga iar lumea toata e cuprinsa in a ta inima arzanda.Arde preafrumoasa-ti faptura de ale dragostei focuri mistuitoare.Arde,prea mult si tare…
  Cand alene fiii tai se tanguie tu grabnic,nestavilit de cine,te faci lor ajutator.Ridici tainic a mea povara iar eu oare, sa ma -nalt cu mintea precum un muritor?Nu, parinte ,caci se aduc prin a ta vorba blanda glasuiri adanci din ceruri,sus.Ma-ndeamna la smerenie ca sa pot sa ma preschimb in viu si sa raman vesnic far de-apus .
  Iubit parinte, cand ai tai ochi intalnesc nu pot decat sa-mi plec genunchii si iarasi Doamne,mult, sa nu ma mai mandresc.Caci de cate ori prin a ta pilda vie mi-ai vorbit iar si iar despre ravnita Imparatie.Dar eu ,fiu neiubitor ascultare pe-ale mele cai am ratacit ca sa ma intorc din nou la tine si sa cersesc ce am pierdut si nu am mai primit.Si-nspaimantat fiu de-ntuneric, am cazut in ale tale brate precum demult si-am asteptat sa ma ocrotesti si sa ierti parinte ,un nevrednic de preadulcele-mi nume Iisus.
  Si iarasi tu,cu bucurie , ai lasat din ochii tai sa vie lacrimi,ai plans si inca plangi cu mine, caci m-am intors in pocainti adanci si dulci suspine .Si mi-ai spus de fii ai luminii dorind ca sa devin si eu precum ei, sa birui asta lume, si intuneric ,fiii ei .
  Cuvant de multumire nu-i destul ca sa gasesc,dar mereu si tot din a mea inima va fi si va ramane un dor dumnezeiesc.
  Blagosloviti parinte, mereu si numai El, sufletu-mi sa-mi daruiesc ! Amin

 9. Mihaela zice:

  Nu stiu cum de este starea parintelui ceva mai buna, cand fotografiile sunt graitoare!!! Faptul ca site-ul manastirii a incetat sa ne mai tina la curent cu starea sanatatii parintelui, este iarasi un semn, nu foarte bun! O tara sta cu sufletul la gura si multi, saracii, nadajduiesc intr-o minune! Desi…

 10. soram zice:

  Rugaciunea de pocainta a Sf.Siluan Athonitul
  „Doamne,indrepteaza-ne,precum o mama duioasa isi indrepteaza copiii sai mici.Da fiecarui suflet sa cunoasca bucuria mantuirii Tale si puterea ajutorului Tau.Da usurare sufletelor chinuite ale poporului Tau si pe noi.pe toti,ne invata,prin Duhul Sfant,sa Te cunoastem pe Tine.
  Se chinuieste sufletul omenesc pe pamant,Doamne,si nu poate sa se intareasca cu mintea intru Tine,pentru ca nu Te cunoaste pe tine,nici bunatatea Ta.
  Mintea noastra este intunecata de grijile lumesti si nu putem pricepe plinatatea dragostei Tale.
  Tu ne lumineaza.
  Milostivirii Tale toate ii sunt cu putinta.
  Tu ai spus in Sf. Evanghelie,ca mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si vor invia.
  Asa fa acum:ca sufletele noastre moarte sa auda glasul Tau si sa invie,intru bucurie.”

  Rugaciunea Sf. Isaac Sirul

  „Tu,Doamne,esti puternic si a Ta este lupta;lupta-te si biruieste,in ea Doamne,pentru noi.”

  „Rugaciunea este vorbirea cu Dumnezeu,intocmai cinstire cu ingerii,a bunatatilor sporire,abatere de la rautati,indreptarea pacatelor.
  In toata viata oamenilor nu este alta avere mai cinstita decat rugaciunea.Ci,sa ne rugam,ca nu desearta sa se faca osteneala noastra,precum a zis Domnul:”Cand stati,rugati-va,lasati orice aveti asupra cuiva,ca si Tatal vostru Cel ceresc sa va lase greselile voastre.”-Sf. Isaac Sirul

 11. crestinul ortodox zice:

  Binecuvantati Parinte si sa va rugati pentru noi,ca Maica Domnului cu Al Sau Sfant Acoperamint sa ocroteasca a Sa Gradina Sfanta caci ogoru-i tare intelenit si neghina ii prea multa
  Blagosloviti si ne iertati
  Amin!

 12. admin zice:

  @Mihaela
  Starea Parintelui e mai buna comparativ cu ziua precedenta… Intrucat nu sunt modificari majore de la o zi la alta nu ai ce sa scrii, decat acelas lucru si indemnul la rugaciune…

 13. Eliza zice:

  Este adevarat ca parintele va fi inmormintat la manastirea de maicute?

 14. admin zice:

  nu este adevarat.. dar de ce sa vorbim de inmormantare, cand ar trebui sa cerem cu nadejde de la Domnul, tamaduire Parintelui Justin

 15. alexandra zice:

  Nu cred ca trebuie sa ne suparam pe cei ce administreaza site-ul manastirii ca nu declara ceas de ceas starea de sanatate a parintelui. Nici la spital nu se fac astfel de raportari opiniei publice. Tocmai pentru ca nu se are nimic de ascuns, se pun si poze cu Parintele. Sa nu uitam totusi ca la venerabila varsta de 94 de ani, sfintia sa a trecut prin doua operatii, doua anestezii la interval de nicio saptamana, au aparut complicatii. Acum este in perioada de convalescenta, iar daca ne dorim ca Parintele sa ne fie alaturi cat mai mult, sa ne rugam cu toata dragostea si credinta pentru insanatosirea lui grabnica. Cred ca i-ar face cu siguranta mult mai bine decat sa aruncam cu piatra in stanga si in dreapta.

 16. Lucian Niculescu zice:

  Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe Parintele nostru Iustin Parvu, si da-i putere si tamaduire!

 17. Vasilica zice:

  Doamne ajuta!

  Preasfantă Născătoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

 18. ioana venter zice:

  Parintele se va face bine. Nu e asa de usor sa-ti revii dupa 2 operatii. Eu mi-am revenit foarte greu dupa o simpla operatie de cezariana, pe cand altele zburdau prin spital.
  Multa sanatate parintelui si o viata indelungata. Asteptam vesti din cele mai bune.
  Hristos a inviat!

 19. Doriana zice:

  Slava tie Cerule si pamintule !!!!!!!!!! pentru aceasta minune de a mai lasa printre noi pe martirul si sfintul inchisorilor parintele Iustin (conteaza chiar si clipele) Sa ne rugam neincetat cum putem fiecare ca Rugaciunea aceasta a tuturor o va duce MAICUTA DOMNULUI LA FIUL EI si va ,mijloci la salvarea parintelui si a noastra, Puterea rugaciunii mai ales facuta cu mintea si inima a demonstrat de atitea ori, ca este primul si cel mai puternic medicament, asa cum insasi parintele ne sfatuia cu nespusa blindete rabdare si blagoslovitul har. Dumnezeu il va mai tine pentru aceste locuri binecuvintate pentru noi toti si pentru poporul nostru crestin care a staruit cu pretul vietii pentru a apara crestinismul prin toate mijloacele. DOAMNE AJUTA !!!!!!!!!!! PARINTELE NOSTRU SA SE INSANATOSEASCA SI HRISTOS A INVIAT!!!

 20. ANA RADU zice:

  DOAMNE ISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU ,PREA SFANTA MAICUTA DOMNULUI TAMADUIESTE IN VOIA TATALUI CERESC RANILE TRUPESTI ALE PARINTELUI NOSTRU IUSTIN PARVU. AMIN

 21. Ana Radu zice:

  SFANTA MAICUTA DOMNULUI ,DOAMNE ISUSE HRISTOASE ,SFINTE NECTARIE …..COBORATI MILA VOASTRA SPRE DRAGUL NOSTRU PARINTE IUSTIN PARVU DANDU-I INSANATOSIRE GRABNICA .DOAMNE AJUTA !!!

 22. Marian zice:

  Mai Ana Radu, Iisus se scrie cu doi de i.
  Rugati-va pentru parintele Iustin sa-l miluiasca Dumnezeu cum stie El.

 23. crestinul ortodox zice:

  Doariana , iarta-ma ca iti spun dar se spune SLAVA Tie DOAMNE Celui Ce Ai Creat Cerul si pamintul si toate Cele Vazute si nevazute
  noi si tot ce ne inconjoara suntem creatia IAR creatia se inchina in fata CREATORULUI – DUMNEZEU ADEVARAT Intru SFANTA TREIME ca numai la un semn si …stihiile se clatina
  insa omul , chip si asemanare Dumnezeiasca nu stie a se inchina sau nu vrea a se inchina
  Si suntem doar praf si pulbere in vant
  SLAVA Tie DOAMNE , SLAVA TIE
  Adevarat a Inviat
  Amin !

 24. Doriana zice:

  Iertare , pentru greseala facuta in exprimare. Aveti mare dreptate si ma bucur pentru atentionare si pentru faptul ca avem posibilitatea sa ne corectam , cu sfaturile de suflet ce sigur le voi transmite mai departe: Deh ! nu degeaba se spune , ca invatam , pina ce treccem in cealalta viata …………………….Multa sanatate Parintelui Iustin ! Asteptam vestile bune cum sufletul imi spune ca asa va fi……………SLAVA TIE DOAMNE , SLAVA TIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. lenuta71 zice:

  ne rugam pt sanatatea parintelui iustin si pt ridicarea sfintiei sale din patul durerii si al suferintei.doamne ajuta

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s