O INIMĂ de rugăciune pentru Părintele Justin

Așezarea preoților din imaginea de mai jos a fost din rânduiala lui Dumnezeu, un semn că Domnul așa ne-a văzut: toți o inimă pentru Părintele!o-inima-de-rugaciune-pentru-parintele-justin-parvu2 o inima de rugaciune pentru Parintele Justin parvuMai mult de 280 de preoţi şi diaconi au venit şi au slujit în seara aceasta, începând cu ora 18, Taina Aghiasmei şi Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Paltin, pentru însănătoşirea Părintelui Justin Pârvu. De asemenea, multe sute de mireni, fii duhovniceşti ai părintelui şi închinători ai mănăstirilor noastre au fost de faţă şi s-au rugat cu zdrobire de inimă pentru sănătatea sfinţiei sale. La sfârşit, pr. Mihai Valică a ţinut un scurt cuvânt de mângâiere şi de îmbărbătare în rugăciune pentru cei prezenţi.

În numele Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu le mulţumim tuturor clericilor şi mirenilor care au venit să ni se alăture în rugăciune în aceste clipe de încercare. De asemenea, mulţumim şi obştii Părinţilor Efrem Filotheitul şi Paisie din Arizona, precum şi celorlalţi fraţi ortodocşi din toate părţile ţării şi ale lumii întregi care ne-au fost şi ne sânt alături în rugăciune în aceste clipe. Dumnezeu le va răsplăti tuturor dragostea ce o poartă Părintelui Justin şi avem nădejde că toate aceste rugăciuni sânt şi vor fi lucrătoare.

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a ascultat toată slujba din chilia sa şi i-a primit cu drag pe clericii care au venit să-l ungă cu untdelemn, întru numele Domnului. Câţiva preoţi, fii duhovniceşti ai Părintelui Justin, i-au adus duhovnicului lor spre închinare racle cu părticele de Sfinte Moaşte, de la mai mulţi Sfinţi Doctori-fără-de-arginţi şi grabnic tămăduitori. Fie ca rugăciunile Bisericii luptătoare şi ale Bisericii triumfătoare să îşi arate roadele cât mai degrabă!

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

o inima de rugaciune pentru Parintele Justin Parvu

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

67 de răspunsuri la O INIMĂ de rugăciune pentru Părintele Justin

 1. mihaela zice:

  Dumnezeu sa-l ajute!

 2. Dumnezeu sa aiba grija de SANATATEA bunului PARINTE!DOAMNE ajuta-l sa treaca si peste acest obstacol!

 3. Mihaela zice:

  Amin! Da-i Doamne sanatate parintelui nostru drag si scump!!!

 4. legionarulortodox zice:

  ****Un lucru e clar, Iustin Parvu, are o fila de aur in Cartea de Istorie,a Ortodoxiei Romanesti!****

  Fotografia, este foarte emotionanta, atatia preoti, langa Duhovnicul nostru, atatea inimi, atatea glasuri, si atatea rugaciuni, care zboara catre cer!

 5. firuta zice:

  Hristos a Inviat ! Ieri de Sf, Imparati Constantin si Elena am luat parte la Sf. Liturghie ,la una din manastirile apropiate noua ,cu hramul sfintilor mai sus amintiti,loc minunat in care mi-am adus aminte de parintele si starea de sanatate a Sfintiei Sale. Nadajdiuesc ,ca Bunul Dumnezeu ne va asculta si rugaciunile noastre, se va insanatosii si va fi din nou printre noi cu sfaturi de mare pret.Ma bucur pentru toti care se roaga si se gandesc la parintele .Doamne ajuta!

 6. vasile zice:

  NADAJDUIESC CA TATAL CERESC IL VA REPUNE PE PICIOARE DIN NOU PE PARINTELE IUSTIN SA CONTINUAM SA NE RUGAM PT DANSUL

 7. saach zice:

  Slava Domnului ca avem dragoste intre noi! Multa sanatate parintelui nostru drag.

 8. victoria -alba zice:

  Doamne aduna ne atunci cand e nevoie si e nevoie sa fim uniti unii ptr altii . Doamne ai grija de pr. iustin Tu stii ca avem nevoie de SF. Sa.

 9. Cezar2 zice:

  Doamne ajută.

 10. Anca zice:

  Am reusit sa ajung si eu la Sfantul Maslu! Am trait niste clipe binecuvantate!!!

 11. Mihaela zice:

  Va rugam, dati-ne vesti cu starea sanatatii parintelui Iustin!

 12. admin zice:

  Parintele este relativ bine, dar foarte ostenit, caci au intrat la sf. sa multi preoti din cei ce au participat la Sfantul Maslu si a trebuit sa le zica cate o vorba. Este de dorit ca de-acum inainte sa fie mai protejat Parintele nostru. Sa nu slabim rugaciunea pentru sfintia sa.

 13. alexandra zice:

  Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-l miluiasca pe Parintele Iustin!Rugaciunile inaltate la ceruri din sufletele si inimile preotilor, ale credinciosilor, nu vor ramane fara raspuns, Dumnezeu e atotmilostiv si atotputernic!
  Mi-as permite sa va sugerez, sa luati legatura cu persoana ce este denumita pustnicul Ioan din muntii Raraului, care isi duce viata ca un pustinc si este recunoscut ca un mare cunascator al plantelor lasate de bunul Dumnezeu. Din cate am inteles a reusit sa lecuiasca multe boli la care medicina clasica s-a aratat neputincioasa. Ce este foarte important, acest om imbina puterea vindecatoare a plantelor cu puterea rugaciunii. Cred ca stiti despre cine este vorba, bunul Dumnezeu lucreaza si prin oameni, poate ar fi bine sa fie contactat si sa aduca un strop de bine sfantului nostru Parinte Iustin. Doamne ajuta!

 14. Virginialeontina.mihai zice:

  Multumesc Parintelui ! Multumesc lui DUMNEZEU ! multumesc tuturor !

 15. soram zice:

  Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Parintele a fost pomenit si in tara la Sf. Maslu,cu nevrednicie de noi,cei care ii suntem alaturi de la distanta…

 16. soram zice:

  Bunul Dumnezeu ne-a binecuvantat cu ploaie!
  Asa ar trebui sa ne unim in rugaciune pentru marile probleme ale acestui neam!
  Iertare!
  Sanatate Parintelui Justin!

 17. sufana zice:

  da-ti parte din inima voastra bunului parinte IUSTIN DUMNEZEU va sti cita dragoste primeste

  si cit suflet ca sa poata merge mai departe

 18. waly zice:

  acu se poate intra la PARINTE? Doamne ajuta

 19. admin zice:

  In niciun caz. Parintele se afla in terapie intensiva. Face mici exceptii cu cei din obstile celor 2 manastiri pe care le-a ctitorit.

 20. doina si gicu zice:

  rugam pe bunul Dumnezeu sa daruiasca sanatate parintelui Iustin parvu. Doamne ajuta

 21. Anca zice:

  Mai postati va rog si alte inregistrari daca mai aveti…

 22. andreia zice:

  Dumnezeu sa-i de-a sanatate sa ne mai poata da binecuvantarea sa noua si copiilor nostri!

 23. Mihaela zice:

  Va rugam mult, sa ne tineti la curent continuu cum se simte parintele..suntem terorizati de tot felul de mesaje pe telefon cum ca parintele ar fi murit! Lumea este panicata!

 24. Multa sanatate parintelui nostru drag. Doamne ajuta si ascultane rugaciunea.

 25. admin zice:

  raspundeti-le la toti ca sa verifice informatiile cu cele de pe site-ul manastirii: petruvoda.ro

 26. elena zice:

  Dumnezeu sa aiba grija de Ingerul nostru pazitor „Parintele Iustin „si sa ni-l tina printre noi cat mai mult si cat mai sanatos .Avem mare nevoie de asa un preot cat mai mult sa dainuie printre noi .El este ingerul nostru pazitor si Dumnezeu sa-l ocrotesca.Doamne Ajuta Parinte sa te avem cat mai mult printre noi .

 27. Ioana zice:

  Mai anuntati cand maii are loc un astfel de sf.maslu, macar cu 24ore inainte.Sanatate, mantuire si inteleciune.Doamne ajuta.

 28. adrian zice:

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe Parintele Iustin!
  Doamne ajuta!

 29. BUNUL DUMNEZEU SA-L AJUTE PE PARINTELE ARHIMANDRIT IUSTIN PARVU SA-L MAI TINA SANATOS PRINTRE NOI , MAICA DOMNULUI SA AIBA GRIJA DE EL, CEI CARE L-ATI CUNOSCUT SA NE RUGAM FIECARE CAT PUTEM. DUMNEZEU SA VA DEA PUTERE. AMIN.

 30. Mălin zice:

  Parintele Justin are nevoie de odihna si recuperare.
  Daca tinem la sanatate lui cel putin cateva saptamani sa-l lasam sa-si revina dupa operatie.
  Bine ar fi ca cei de la manastire, in tot acest timp sa restrictioneze accesul credinciosilor si sa-l lase sa se recupereze daca tin la sanatatea parintelui..

 31. admin zice:

  Actualizare 2 (Joi, 23 Mai 2013, ora 17):

  Părintele Arhimandrit Justin Pârvu se simte astăzi mai bine decît ieri, deşi încă nu avem semnele medicale ale unei schimbări majore în bine, continuîndu-şi tratamentul de terapie intensivă şi de recuperare. Astăzi a mîncat puţin, însă sfinţia sa este liniştit şi s-a odihnit mai bine decît zilele trecute.

  Celor ce doresc să-l vadă pe Părintele Justin le adresăm aceeaşi rugăminte de a avea înţelegere şi răbdare să amîne acest lucru pînă cînd starea de sănătate a părintelui o va permite.

 32. crestinul ortodox zice:

  …si continuam sa ne rugam pentru sanatatea Parintelui Iustin Parvu la Sfantul Acoperamint al MAICII DOMNULUI si de la distanta pe acelasi pamint si in aceeasi Gradina -GRADINA MAICII DOMNULUI
  PreaSfanta Stapana Nascatoare de DUMNEZEU Fecioara Maria apara si pazeste pe Parintele Iustin Si pe noi cei pacatosi sub Sfant Acoperamintul Tau
  Amin !

 33. mihai zice:

  Doamne ajuta ca sa-si revina pt. ca putini ca el au mai ramas in aceasta tara

 34. ghia zice:

  Parintele nostru Arhimandrit IUSTIN PARVU , are in inima un DOR puternic, (asa am citit int-un articol), ptr acel dor am credinta ca Dumnezeu v-a asculta toate rugaciunile noastre!
  Puterea si slava lui Hristos Dumnezeu se va dovedi si acum, iar acest MUNTE AL DUHULUI IN VIATA se v-a bucura inca de aici, de pe pamant ,de implinirea dorului inimii sfintiei sale!
  Biserica de pe pamant se roaga ,cea din ceruri la fel, DUMNEZEULE AL IMPARATIEI VESNICE ASCULTA rugaciunile toate ptr Parintele nostru IUSTIN !

 35. mancuta florio zice:

  Doamne ajuta-ma si da putere sa pot merge mai departe

 36. acc70 zice:

  E minunat ce s-a intamplat… dar,as dori sa vad ca se aduna macar 100 de preoti la un loc sa tina o rugaciune de izbavire a Romaniei de sub jugul satanistilor sionisti de la U E ..
  NU mai dormiti, regionalizarea e primul pas spre desfintarea noastra nationala.. TREBUIE CA PREOTII SA SE ROAGE CA ACTIUNILE DE REGIONALIZARE SI DEZMEMBRARE A ROMANIEI SA NU REUSEASCA

 37. Anca V. zice:

  Ce frumos a fost la Sf. Maslu… Si cati preoti s-au strans in timp asa scurt! Nu mai pierim, (noi, ca natie) avem germeni de nadejde pentru viitor. Doamne ajuta!

 38. Serban Neicu zice:

  Sfintul Maslu sa-i ajute…sa fie sanatos si cu lungime de zile ca tare multa nevoie avem de p. Iustin.

 39. Anca V. zice:

  Am uitat sa spun despre INIMA. Ce frumos ca s-au asezat preotii pe conturul acela in forma de inima… Bunul Dumnezeu a vazut din cer cum bate inima tarii pentru Parintele Justin.
  Nadajduiesc ca au fost primite rugaciunile bunilor parinti.

 40. Radu Humor zice:

  Impreaionantă lucrare duhovnicească !
  Fie ca Bunul Dumnezeu să-l aibă în dreapta Lui pază !
  Doamne Ajută !
  Aşa cum ne-a adunat când era în putere, tot aşa o poate face şi când puterile lumeşti scad, dar în schimb cresc cele cereşti !
  Miracolul credinţei este de netăgăduit, iar speranţa izbăvirii este de nedomolit !
  Mai lasă-ni-l Doamne, că prea multe păcate mai Ai de iertat prin el pentru noi !

 41. Aurora zice:

  Este absolut coplesitor ! Mi-au dat lacrimile ! N-am mai vazut asemenea manifestare de iubire. Dumnezeu sa-i mantuiasca pe preotii care au slujit si sa-i pazeasca de pericolul ecumenist !

 42. Vamanu Mariana zice:

  BUNUL DUMNEZEU SA-I DE SANATATE SI ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI SA-L OCROTEASCA. SA NE RUGAM PENTRU SANATATEA PARINTELUI IUSTIN FIINDCA IN ACESTE ZILE NEGRE PE CARE LE TRAIM AVEM NEVOIE DE ASTFEL DE SFIINTII.

 43. ioana zice:

  SA NE IUBIM UNII PE ALTII , SA NE RUGAM UNII PENTRU ALTII , ASA CUM NE INVATA PARINTELE IUSTIN PARVU . IL IUBIM DIN TOT SUFLETUL PENTRU TOATE RUGACIUNILE FACUTE PENTRU ACEST POPOR CARE-L IUBESTE MAI PRESUS DE TOT . PARINTELE IUSTIN ESTE UN SFANT PENTRU NOI . IL IUBIMMMMMMMMM SI NE RUGAM PENTRU EL.

 44. Mariana-Tatiana zice:

  DOAMNE, DUMNEZEULE SFÂNT ŞI BUN ÎŢI MULŢUMIM CĂ AI LĂSAT PRINTRE NOI DRAGOSTEA ŞI LUMINA TA PRIN PĂRINTELE NOSTU DRAG, IUSTIN. EL ESTE SPERANŢA NOASTRĂ PENTRU VIAŢA VEACULUI CE VA SĂ VINĂ … EL A TRANSCES DURERE , SUFERINŢĂ ŞI ÎNTUNERIC, EL NE POARTĂ SPRE LUMINĂ CU BLÂNDEŢE, ÎNŢELEGERE ŞI MULTĂ, MULTĂ DRAGOSTE…
  TE RUGĂM DOAMNE, NU NE LĂSA PE NOI SINGURI ŞI PĂRĂSIŢI….
  TE RUGĂM DOAMNE, CU TOATĂ NĂDEJDEA, INTĂREŞTE FIINŢA SA ÎN TOATE ALE SALE, CA SĂ FIE NOUĂ LUMINĂ CĂLĂUZITOARE SPRE ÎMPĂRĂŢIA TA….ŞI ÎNGER AL TĂU PE PĂMÂNT…
  IARTĂ-NE , DOAMNE…. ŞI AJUTĂ NEPUTINŢELOR NOASTRE

 45. bordeianu benoni zice:

  Bunul Dumnezeu sa l intareasca si sa l ridice din patul de suferinta sa ne fie din nou vindecatorul sinadejdea multora dintre noi cu rugaciunile sale pline de har si intelepciune

 46. Maria Cozma zice:

  Bunul Dumnezeu sa il ocroteasca ,sa mai poata fii alaturi de poporul roman.Doamne Ajuta,

 47. adina zice:

  acc70 are perfecta dreptate. si multa sanatate parintelui Iustin

 48. Mihaela zice:

  Hristos a inviat! Sa ne rugam cu totii ca parintele sa se faca sanatos si sa ne pastoreasca ani multi de acum in colo. Imi doresc ca in aceasta vara sa pot merge cu copii la parinte sa-i binecuvanteze. Doamne ajuta!

 49. Geanina zice:

  Rugaciune catre Sfantul Arhanghel Rafail

  Cu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu Soborul cel ingeresc si cu ceata dreptmaritoare a Sfintilor, auzind glasurile noastre indelung rugatoare, indupleca-te spre noi, Rafaile, Sfant si Inaripat Voievod, si cercetandu-ne indeaproape, cu multimea harurilor anume incredintate tie, nu ne lipsi pe noi, nevrednicii, de puternicul tau ajutor, intru care cutezam a nadajdui; si purtand lamura rugaciunilor noastre dinaintea lui Hristos, Domnul vietii si al invierii, mijloceste pentru noi, ca mila Lui asupra-ne sa se pogoare in tot ceasul, plinind trebuintele noastre sufletesti si trupesti dupa voia intelepciunii Lui, iar nu dupa cugetul nostru cel intinat.

  Fie ca tot sufletul crestinesc aflat in boala sau in neputinta, tulburat in casa sau in patul lui, calator pe uscat, pe apa sau prin vazduh, fiecare dupa nevoia pe care o poarta, sa capete, prin ingereasca ta mijlocire, indreptarea si ocrotirea Domnului Dumnezeu, in ceasul de fata si in toata vremea vietii lui, precum si raspuns bun la Judecata cea infricosatoare, cand si tu de fata vei fi, cu ostirile cele ceresti. Nu ne masura cu asprime, Sfinte Arhanghele Rafail, putinatatea credintei si nedesavarsirea cuvintelor, ci plineste tu, dinaintea Tronului Slavei, cele de lipsa noua, ca un ales intre alesi si neamului oamenilor pururea sprijinitor. Si pe milostivul Dumnezeu roaga-L, cu intreg Soborul Puterilor Ceresti celor fara de trup, ca mai presus de toate sa ne dea noua harul iubirii atotcuminecatoare si buze vrednice a proslavi, dimpreuna cu corurile cele ingeresti, pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Treimea cea de-o-fiinta si nedespartita, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin
  .NOTA: Sfantul Arhanghel Rafail este, conform traditiei, vindecatorul celor bolnavi si calauzitorul tainic al celor ce calatoresc cu treburi si cu griji, precum si ocrotitorul nuntii si al dragostei conjugale.

 50. patricia din braila zice:

  rugam pe bunul Dumnezeu sa daruiasca sanatate parintelui Iustin Parvu. Doamne ajuta

 51. Cristina zice:

  Maicuta Domnului sa-l ajute pe preabunul nostru Parinte sa se ridice din patul durerii , sa alunge de la sfintia-sa toate relele si tot raul din trup si din jur, sa-l vedem din nou zambind , pentru ca stiu ca nimeni din lumea aceasta nu ne iubeste mai mult decat Parintele, pe noi , toti care l-am cunoscut si intreg neamul romanesc!
  Doamne. ajuta!

 52. Flavian zice:

  Poate ar trebui subliniat faptul ca Inima de rugaciune nu a fost formata la initiativa cuiva, preotii s-au asezat in cerc si a iesit RUGACIUNEA INIMII NEAMULUI pentru Duhovnicul sau (Neamul Romanesc cel autentic…), a fost chiar si aceasta o lucrare a Harului care ne-a confirmat si ne-a intarit in adevarul biruintei Parintelui Justin asupra mortii si asupra tuturor vrajmasilor vazuti si nevazuti.

 53. Flavian zice:

  Felicitari pentru imortalizarea acestei INIMI.

 54. Flavian zice:

  Iata ce bine se potrivesc acum si versurile lui Cosbuc:

  „În țara românească/
  De-a pururi să trăiască/
  Credința strămoșească/
  Și graiul din bătrâni./
  Spre Domnul țării gândul/
  De-a pururi noi avându-l,/
  SUS INIMA, ROMANI!”

 55. Ana zice:

  Hristos a inviat ! Insanatosire grabnica parintelui nostu Iustin Parvu. D-zeu sa aiba grija de el,cum a avut el grija de noi.

 56. Luisa I. zice:

  Sfinte Ilie Lacatusu ,ridica-l pe Parintele nostru Iustin din patul suferintei ,intareste-i sanatatea caci mult il iubim .
  Cred ca de-abia asteptati sa va intalniti acolo in Imparatia Cerurilor ,dar cunoscandu-ne plansul inimii ,stiu ca nu veti trece cu vederea cererile noastre .Amin .

 57. Ana Maria zice:

  L-am cunoscut personal pe Parintele…E cea mai mare si frumoasa minune care mai este printre noi!Datorita lui am invins niste obstacole si am trecut mai usor prin niste incercari!…Cu adevarat face minuni prin rugaciunile pe care le inalta catre cer pt.noi!Sper si ma rog Bunului Dumnezeu sa-i dea multa sanatate si putere de a merge in continuare pe drumul vietii alaturi de noi;Mi-e de-ajuns sa-l stiu in viata,chiar daca nu pot ajunge acolo,la manastire,si parca totul devine mai usor de suportat,iar viata mi se pare mai frumoasa si mai sigura!DUMNEZEU SA FIE CU EL SI CU NOI!DOAMNE-AJUTA!Amin!

 58. admin zice:

  @Flavian
  Cu siguranta ca nu se gandeste nimeni ca ar fi putut fi coordonata o astfel de asezare.. se vede si pe inregistrarea video ca totul decurge de la Sine

 59. Mihaela zice:

  Hristos a Inviat! Cum se mai simte parintele?

 60. carmen zice:

  Maica Domnului nostru Iisus Hristos sa-i dea parintelui nostru putere si sanatate …desi nu am fost demult la sfintia sa stiindu-l bine si acolo la Petru Voda am avut liniste si siguranta ca parintele nu ne uita in a sa rugaciune…acum e randul nostru sa ne rugam Lui Dumnezeu pt parintele Iustin

 61. Vasile Lupu zice:

  HRISTOS A INVIAT DIN MORTI CU MOARTEA PRE MOARTE CALCAND!!!
  MULTA SANATATE SI INSANATOSIRE RAPIDA DRAGULUI NOSTRU PARINTE!
  BUNUL DUMNEZEU,IISUS HRISTOS,MAICA DOMNULUI CU TOTI SFINTII SI APOSTOLII SA-L AIBA IN PAZA PE PARINTELE IUSTIN FIINDCA MAI AVEM MARE NEVOIE DE EL.
  DOAMNE AJUTA!!!

 62. OANA zice:

  HRISTOS A INVIAT!!
  Rugam pe Bunul Dumnezeu sa aiba in paza pe Parintele Iustin si sa-l ridice din patul durerii si a suferintei. DOAMNE AJUTA!!!!

 63. waly zice:

  HRISTOS A INVIAT! Insanatosire grabnica ……..avem inca nevoie de binecuvantarea sfintiei sale….am putea ceda toti cate o zi din viata noastra pentru sfintia sa……DOAMNE AJUTA!

 64. vali zice:

  CUM SE MAI SIMTE PARINTELE?

 65. vali zice:

  poate ne spuneti cum se simte Parintele……….

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s