Conferinţă la Constanţa cu renumitul teolog Theodoros Zisis, 29 mai, ora 18

afis zisis_constantaParintele prof Teodoros Zisis, initiatorul Marturisirii de Credinta impotriva Ecumenismului si capul sinaxei antiecumeniste a clericilor si monahilor de la Volos va conferentia la Constanta pe data de 29 mai, ora 5 pm la Casa de Cultura a Constantei.

Tema conferintei va fi “Edictul de la Mediolan si conceptul de toleranta religioasa”
Va rugam sa veniti cu intrebari antiecumeniste, avand marea ocazie de a primi raspunsuri autentice din partea celui mai mare patrolog de limba greaca in viata (pr Teodoros Zisis)

organizator: Arhiepiscopia Tomisului

Va rugam sa anuntati si pe ceilalti interesati de conferinta cu parintele Theodoros Zisis.

Cine este parintele profesor Theodoros Zisis
si cu ce a imbogatit el teologia ortodoxa?

Parintele Theodoros Zisis este profesor emerit al Facultatii de Teologie Aristotelice din Salonic.  El sa nascut in anul 1940 in satul Panaghia Thasu (Maica Domnului din Thasu) ca al V-lea copil din VII.  In 1965 isi da licenta in Teologie Ortodoxa ca sef de promotie a generatiei sale.  Urmeaza cursurile superioare luand ca tema de doctorat : « Omul si universul, in iconomia lui Dumnezeu dupa Sfantul  Ioan Hrisostom » . Se casatoreste in 1968 cu Cristina  Mulachis si vor avea doi copii.  Datorita studiilor aprofundate in Patrologie ajunge conferentiar al Facultatii de Teologie din Salonic si va preda in cadul sectiei de patrologie.  In 1980 ajunge profesor universitar al sectiei de Patrologie.  In aceeas perioada publica lucrarea monumentala : « Ghenadie al II-lea, Scolarios, Viata, Scrieri, Invatatura »  Va fi ales tot in acelas an seful sectiei de Teologie Pastorala a Facultatii de Teologie din Salonic si directorul centrului de Studii Scripturistice si Patristice din Salonic.

Din 1972 pana in 1980 va face studii aprofundate in Germania la Bonn. Aici a scris o serie de studii patristice in limbile germana si franceza.  La intoarcerea in Salonic va pune bazele Fundatiei Patriarhale de Studii Patristice de la Manastirea Vlatadon. Va infiinta si  revista  Fundatiei Patriarhale « Mostenirea »  Va fi numit si seful Centrului de Studii Bizantine din cadrul Facultatii de Teologie din Salonic. A obtinut sprijin material din partea statului Elen pentru a sustine cele doua centre infiintate care sunt in prezent Centre Internationale de Studii Patristice, avand cercetatori de elita in studii patristice, profesori la Facultati de Teologie importante.

Este ales presedintele Uniunii Teologilor din Grecia de Nord si infiinteaza revista « Teologia ».  A organizat zeci de conferinte si simpozioane internationale. Cel mai recent sinpozion cu rasunet in toata Biserica este cel din 2007 despre Sfantul Ioan Hrisostom.  A fost chemat in ultimii 30 de ani de aproape toate mitropoliile, manastirile si asociatiile ortodoxe de pe teritoriul Greciei ca sa organizeze si sa sustina conferinte.  A fost chemat sa predice in zeci si zeci  de Biserici. Dintre cele mai importante simpozioane amintim : in Eghina, cu tema Sfantul Nectarie de Pentapole,la Manastierea Sf Nicodim din Gumenisa despre Sfantul Nicodim Aghioritul, etc.  Este presedinte de onoare al Uniunii Filologilor din Grecia  « Parnasos ».

Ca profesor indrumator a condus sute de masterate si zeci de doctorate, printre care, ca ucenici la Doctorat se numara si ierarhi din Sinodul BOR ( PS Daniil Partosanul, PS Sofian Patrunjel ) si zeci de preoti si teologi romani.

In anul 1991 a fost hirotonit preot si numit protoprezbiter al Tronului Ecumenic, slujind pana in  prezent in biserica Sfantul Antonie din Salonic.

 A reprezentat Patriarhia Constantinopolului si Biserica Greciei in intalniri interortodoxe si intercrestine. A participat la dialogul cu Vechii-Catolici si cu Romano-Catolicii si la intrunirile interortodoxe de la Geneva pentru pregatirea  Marelui Sinod Ecumenic, el fiind pesoana cheie in aceste pregatiri.

A pregatit numeroase enciclice ale Patriarhiei Ecumenice, fiind teologul de marca al  Patriarhiei Ecumenice.  A respins cu hotarare uniatia (metoda de prozelitism Romano-Catolic) alaturi de teologi Romano-Catolici si Ortodocsi la Freising si Munhen in iunie 1991.

A atacat Acordul de la Balamant in care se incerca un nou tip de uniatie din partea Romano-Catolicilor,( Acord ce va fi respins oficial de Bisericile Ortodoxe la Baltimore in anul 2000) motiv pentru care va fi oprit de a continua dialogul cu Romano-Catolicii din partea Patriarhiei Constantinopolului  datorita uneltirilor Romano Catolicilor si a lipsei de constiinta dogmatica  a unor inalti prelati ortodocsi.

In 1998 va infiinta Societatea de Studii Ortodoxe care va edita trilunar revista teologica “Theoromia” considerata cea mai importanta revista teologica stiintifica a Bisericii Greciei.

Patriarhia Ierusalimului il cheama in 2006 pentru a pune bazele cercetarii patristice la Ierusalim si a periodicului « Noul Sion » .

Scrierea sa «Binefacator si curatitor tzunami. Este responsabil Dumnezeu pentru catastrofele naturale?» a fost premiata la Moscova de catre Uniunea Scriitorilor Rusi ca fiind geniala.

Alaturi de parintele Dumitru Staniloae si de parintele Ioanis Romanidis, este considerat cel mai important teolog patrolog cu zeci de traduceri din greaca veche in neogreaca, cu zeci de carti scrise care au revigorat teologia patristica din secolul nostru, aducandu-i pe Sfintii Parinti aproape de tinerii teologi si facandu-i accesibili tuturor crestinilor ortodocsi prin traspunerea simpla si obiectiva a invataturii Sfintilor Parinti, care prin parintele Theodoros Zisis au devenit si Parinti contemporani noua, Parinti ai Secolului XXI.Parintele a redescoperit Apologetica si Polemica, retrezind constiinta dogmatica in madularele vii ale Bisericii Ortodoxe.  Parintele Profesor   a fost preocupat si de scrierile ascetice si monastice dar si misionare, redescoperind pe Sfintii Colivazi(Sfantul Athanasie Parios, Sfantul Nicodim Aghioritul, etc) .

Bibliografia sa este foarte bogata, incat nu am reusit sa redam decat o foarte mica parte a operei parintelui.  Am putea conchide cu faptul ca Parintele Theodoros lucreaza pentru a face cat mai accesibila invatatura ortodoxa sanatoasa poporului lui Dumnezeu. Are zeci de omilii la radio si televiziune, dar si pe zeci de siteuri pe internet. Omiliile lui circula pe CD-uri si MP3-uri si sunt cautate de credinciosii de rand datorita simplitatii expunerii bogatiei patristice cum nimeni altul a putut sa o faca. Sotia parintelui, Cristina este in prezent monahie, iar baiatul cel mare este si el monah.  Parintele si-a dedicat viata misiunii ortodoxe si iubirea si pasiunea lui pentru Sfintii Parinti se transforma intr-un nectar din care ne adapam si noi, avand marea sansa si binecuvantare de a-l avea aproape.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-politica, anti-sionism, anti-ue. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Conferinţă la Constanţa cu renumitul teolog Theodoros Zisis, 29 mai, ora 18

 1. daniel zice:

  Doamne ajuta! Ar trebui chemat si in Bucuresti si in alte orase, cu sau fara binecuvantarea ierarhilor ecumenisti!

 2. .. zice:

  La Iasi macar sa fie invitat, sa se vada orientarea pro sau antiecumenista a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

 3. legionarulortodox zice:

  Am urmarit, sa spun asa, in ultimul timp activitatea Arhiepiscopului Teodosie, de la intalnirea, cu parintele Iustin si sfintirea Manastirii de la Poarta Alba, in amintirea martirilor, si am ajuns aici, la conferinta, aceasta, care pare ca pune inca o stampila pe „ecumenismul, este erezie”…
  Dar, in ianuarie, arhiepiscopul a participat, la saptamana de rugaciune ecumenica, unde a primit pe papistasi la catedrala din Constanta si arhiepiscopul la randul lui, a participat la rugaciune cu papistasii, la ei in biserica.

  Nu, inteleg, odata sustine ecumenismul, iar acum sustine o conferinta, anti-ecumenista, e ciudat, este, ca si cum cunoaste ca ecumenismul este erezie, dar parca participa, fortat, la aceste intalniri, din ianuarie, al fiecarui an!

  Cred, ca va fi o conferinta, foarte buna, ma bucur, sa o sustinem cu totii!

 4. legionarulortodox zice:

  1. Astazi, la Chisinau au protestati fratii nostri, impotriva homosexualilor. Uitati ierarhul in fruntea poporului! *****Video si fotografii superbe*****, steaguri, icoane, cruci, preoti, ierarh……asta, da, protest!
  http://www.publika.md/protest-bisericesc-impotriva-homosexualilor–sute-de-enoriasi-si-preoti-cer-anularea-legii-egalitatii-de-sanse-video-foto_1405321.html#galerie%5B1405321%5D/7/

  2.La randul lor, rasucitii au marsaluit pe o strada din Chisinau, desi aveau interdictie de la instanta de judecata.

  http://www.publika.md/zeci-de-homosexuali-din-moldova-au-marsaluit-pe-o-strada-din-capitala–in-pofida-interdictiei-instantei-de-judecata-video-foto_1405301.html

  Aseara, la eurovision care s a tinut in Suedia, intr o scena de muzica, am putut vedea, o femeie preot care savarseste o casatorie intre doi homosexuali, la urma, sarutandu se!
  Mesaje subliminale, de promovare a homosexualitatii, tari sucite, concursuri, ca eurovision cu cantece frumoase, dar, care promoveaza porcarii…………!

  Reamintesc, in Rusia, au fost interzise pentru 100 de ani, orice manifestatii, ale homosexualilor, lesbienelor….!
  http://yupi.md/paradele-gay-interzise-la-moscova-pentru-urmatorii-100-de-ani/

 5. Ioan Cadar zice:

  Doamne ajută,
  Cu ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos şi al Maicii Sale
  am mai treminat un studiu biblic ortodox:
  Vorbirea în limbi. Mai este azi prezent acest dar?
  http://binevestitorul.wordpress.com/2013/05/19/vorbirea-in-limbi-mai-este-azi-prezent-acest-dar/
  P.S. Dacă am uitat ceva versete, rog pe fraţii care citesc să îmi spună.

 6. Aurora zice:

  Nu stim care e pozitia ierarhului Teodosie, dar e bine ca da voie sa se tina o conferinta atat de importanta. Se mai lumineaza lumea.

 7. rozalia zice:

  Nu voi mai intra niciodata pe blogul saccsiv. Mi s-a acrit.

 8. Valentin zice:

  Multa sanatate acestui parinte Theodoros. Sperr ca cei care vor merge la conferinta la constanta, sa ne povesteasca si noua cate ceva.

 9. Pingback: RĂSPÂNDIȚI VESTEA! Conferinţă la Constanţa cu renumitul teolog Theodoros Zisis, 29 mai, ora 18: | Blog de Dogmatică Empirică

 10. Ciprian zice:

  offtopic

  Un film care trebuie sa ne dea de gandit, poate faceti si un articol:

 11. GHEORGHE zice:

  DUMNEZEU SA IL AIBA IN PAZA PE PARINTELE THEODOROS imi pare rau ca nu pot sa particip sunt tocmai din ROMAN .salut inca o data pe fratii mei de la fundatia SFANTUL MARE MUCENIC MINA FACATORUL DE MINUNI dupa cum spune si numele.intrebati din partea mea pe inaltii preoti romani de ce biserica ORTODOXA ROMANA NU ARUNCA ANATEMA ASUPRAmasonilor este singura din toate bisericile ORTODOXE ,PE TEMA ASTA a fost cearta din anii trecuti findca marii maestri din biserica nu se pot blestema singuri ,ei au dat alte motive pe tv ca sa nu priceapa muritorii de rand,daca sunt contra masonilor sa ii vedem la rugacini contra lor.DOAMNE AJUTA ASTEPT RASPUNS DE LA CEI CARE MAI CRED IN DUMNEZEU.DACA VOR CEI DE LA CONSTANTA SA SE ROAGE PT MINE GHEORGHE,GEORGETA .SI MARIA GEORGIANA SA GASIM LOCURI DE MUNCA .AICI IN ROMAN INCA MAI SUNT RAPENI CARE PLATESC OMUL CU 400 RON PE LUNA

 12. Ciprian I zice:

 13. minescu zice:

  http://www.radiodobrogea.ro/11941-predica-arhim-theodoros-zisis-caderea-constantinopolului/
  tocmai savarsita, slujba savarsita de profesorul emerit a fost incununata de o predica extraordinara pe acest subiect. iar la sfarsit a marturisit clar erezia ecumenismului chiar de fata si fiind langa IPS teodosie…..

 14. minescu zice:

  Conferinta de la Constanta a fost interzisa de catre Patriarhie……

 15. minescu zice:

  Intrebati-l pe pr Matei Vulcanescu despre asta , si va va confirma

 16. Pingback: Pr. Prof. Univ. Dr. Theodoros Zisis: Edictul de la Mediolan și conceptul de toleranță religioasă- conferinta de la Manastirea Sf. Ioan Casian | Graiul Ortodox

 17. Pingback: Video – GRESEALA PARINTELUI TEODOROS ZISIS: Parintele Paisie Aghioritul ar fi fost influentat de neoprotestanti in privinta semnelor vremurilor … | Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s