Danion Vasile: Predică la Aiud, 14 mai 2013

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Danion Vasile: Predică la Aiud, 14 mai 2013

 1. sorina zice:

  A trecut la cele vesnice pr. Iustin ? Sau este aproape, caci predica lui Danion vorbeste despre pr. Iustin la timpul trecut. Fiti mai precisi. De ce a fost operat si care este starea lui actuala?

 2. admin zice:

  Danion vorbea evocand faptele Parintelui.. Parintele este bine acum, nu mai are dureri.. cititi in ultimul articol

 3. elena zice:

  ”Un moment emoţionant s-a desfăşurat ieri în centrul municipiului Piatra Neamţ, când 124 de militari şi-au luat rămas bun de la familii, pentru 6 luni, şi au plecat în teatrul de operaţiuni din Kandahar – Afganistan

  La ceremonialul de plecare a companiei Ground Defence Area Kandahar Airfield din Batalionul 644 Infanterie ”Jderii” a fost prezent însuşi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Alături de acesta au fost şi autorităţile judeţene dar şi un public numeros………………………………”

 4. admin zice:

  emotionant, de ce? ca merg sa omoare in numele pacii? NATO este o armata de mercenari!

  Cazul Florinel Enache: Un pas INAINTE, doi pasi INAPOI

  0Militarul român Florinel Enache a călcat în luna mai a anului trecut pe o mină în Afganistan, rămânând fără ambele picioare și o mână. Un lucru groaznic, fără doar și poate. Un om tănâr, de nici 40 de ani, în floarea vârstei și în plenitudinea forţelor, a ajuns infirm pe viaţă.

  A fost vizitat de Obama, de ministrul Apărării Mircea Dușa, a primit despăgubiri în valoare de 85.000 de dolari, iar televiziunile l-au numit erou.

  Să fie oare acesta prețul eroismului? Al unei mâini? A celor două picioare? Cum de s-a calculat tocmai suma de 85.000 de dolari și nu 100.000? Sau trebuie să se declare mulțumit cu atât, având în vedere că puteau să-i dădea 5000, 1000 sau chiar nimic?florinel_94118100

  La școală am învăţat că eroii participă doar în războaie drepte, de apărare. Nu mă pot împăca nicicum cu ideea că un soldat dintr-o ţară europeană merge să lupte pentru interesele SUA pe tărâm asiatic.

  Americanii s-au dus în Afganistan să prade. Să instaureze un guvern marionetă care să facă tot ce spun ei și să repună pe picioare culturile de mac, arse de talibani cu câțiva ani în urmă. În Afganistan se produce 90% din heroina lumii, așa că nu e foarte greu de ghicit de ce au intervenit yankeii tocmai atunci când a fost pusă în pericol această afacere bănoasă. Când se luptau cu URSS-ul în anii `80, talibanii erau ăia buni. Acum, când luptă împotriva SUA, sunt ăia răi. Sunt teroriști.

  Mercenarii au existat însă de când lumea. Oameni care își riscă voluntar viața pentru bani și anumite privilegii după pensionare. Dacă o apucă. S-a practicat în antichitate, se practică și în prezent. Dar cum să-i accept ca fiind eroi naționali pe cei care merg să lupte sub paravanul guvernului american împotriva unor țări care nu ne-au făcut niciodată nimic? Ei luptă pentru salariul lor, nu pentru țara de unde provin. De ce să empatizez cu cei care își asumă de la bun început niște riscuri? De ce să fiu solidar cu oamenii care ucid de multe ori civili nevinovați? Irakul și Afganistanul sunt doar două dintre țările care au fost puse pe butuci de americani, iar numărul civililor morți în ultimii ani este uriaș. Pentru ce mor acei oameni? Primul motiv este că le-a fost invadată țară și că se dau lupte zilnice. Ei nu sunt eroii nimănui, ci victimele colaterale ale unei mașini de război. Când moare câte un mercenar invadator, e proclamat instantaneu erou. Eroul cui? Probabil al lui Obama și al camarilei care îi finanțează campaniile electorale și partidul din care face parte. Nu văd nimic onorabil în a fi câinele de pază al teroriștilor mondiali ce zâmbesc din limunzine, cu mâinile pătate de sânge și conturile pline de petrodolari.

  wFlorinel Enache nu va mai umbla niciodată pe propriile picioare. Nu va mai putea trage într-o minge, nu va putea săpa în grădină, nu va putea merge pe stradă, nu va putea arunca la coș, nu va putea să răsfoiască o carte, nu va putea să aplaude…cât va trăi! Se pare că toate acestea valorează ceva mai mult decât 85.000 de dolari. De fapt, nu au nici un preț.

  În situația soldatului român sunt însă și câteva mii de copii afgani, despre care nu ni se spune nici o clipă că ar fi eroi. Ei nu sunt vizitați de Obama, despre ei nu se vorbește la televizor, ci continuă să trăiască în mizerie, ca niște viermi cu chip de om. Copilăria lor este un slalom permanent printre mine, obuze și ambuscade.

  Probabil că președinții și miniștri cred că sacrificiul poate fi cuantificat în bani iar nenorocirea poate fi folosită în scopuri propagandistice. Se înșeală amarnic, la fel cum se înșeală și aceia care se grăbesc să-și ofere serviciile, sănătatea și viața scamatorilor imorali și lacomi din politică.

  Poate că unii ar vrea să facă pasul înapoi, dar nu mai au picioare să-i slujească. De Goran Mrakic

 5. . zice:

  ar fi fost emotionant daca insusi ministrul ar fi spus PAS. ajunge ! Nu-mi trimit bruma de mercenari sa moara aiurea, pentru altii, pe alte pamanturi !
  Ce, ne-au atact pe noi cei din Afganistan ? Nu, s-au dus singuri, PENTRU BANI !
  Daca stau si ma gandesc bine, Romarlania nu mai are demult ARMATA ci o echipa de mercenari care face jocurile hotilor de la bruxelles si nato – intentionat am scris cu litera mica ! –

  imi cer scuze pentru limbajul mai putin academic, dar am inceput sa fac alergie la nesimtirea si marlania de astazi, raportat la SFINTII MARTIRI AI INCHISORILOR .
  Ca sa vedeti ce inseamna demnitate, ce inseamna principii , iunirea de neam si tara, va recoman o alta mare carte – Urla Haita a unui sfant inca in viata – Nae Purcarea.
  Dupa aceea mai vedem cum stam cu afganistanul si sleahta de mercenari

  bucovineanul

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s