Îndemn la rugăciune pentru Părintele Justin Pârvu

Parintele-Iustin-binecuvinteazaIubiţi credincioşi,

În ultima săptamînă starea de sănătate a părintelui nostru stareţ Justin, care a slujit cu multă osârdie pe credincioşi în fiecare zi a Marelui Post, s-a şubrezit, se pare în urma unei mai vechi afecţiuni căpătate în temniţa suferită pentru dreapta credinţă şi iubirea de neam.

Zilele acestea Cuvioşia Sa primeşte o deosebit de atentă şi de profesionistă asistenţă medicală, însa cea mai de pret purtare de grijă şi tămăduire este harul pe care Dumnezeu îl trimite totdeauna pentru cei ce, unindu-se întru Numele Lui, îl cer pentru aproapele lor, căci scris este: “Orice veţi cere întru Numele Meu, aceea voi face” (Ioann 14:23), şi “Cereţi şi veti lua, ca bucuria voastră să fie deplină” (Ioann 16:24).

Să ne aducem aminte că Părintele Justin ne-a îndemnat cu vreme şi fără de vreme să nu lipseasca de la noi citirea Psaltirii, a Paraclisului Maicii Domnului şi a celorlalte Canoane şi Acatiste ale Sfintei Biserici, şi mai ales rugăciunea neîncetată: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”.

Îndreptarea vieţii noastre şi rugăciunea pentru duhovnicul nostru va revărsa degrabă mila dumnezeiască; pentru aceea noi să nu încetăm să strigăm către Domnul şi Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, către Prea-curata Maica Sa şi către toţi Sfinţii Săi pentru dobîndirea cererii noastre, pentru ca Dumnezeu să-i dăruiasca sănătate şi zile îndelungate Părintelui Justin, pentru care cea mai mare bucurie şi cel mai mare sprijin este să ne iubim unii pe alţii precum Hristos ne-a iubit pe noi.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin | petruvoda.ro, atitudini.com

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

35 de răspunsuri la Îndemn la rugăciune pentru Părintele Justin Pârvu

 1. Madalina Schiopu zice:

  Dumnezeu și Maica Domnului să-l apere și să-l întareasca în aceste clipe grele și să ne ierte pe noi, păcătoșii pentru care suferă! Să-i fie suferința aceasta treaptă spre Mântuire!

 2. Sergiu zice:

  Da,fratilor sa ne rugam cat mai multi, caci multa dragoste are Parintele Iustin fata de noi si mult bine ne a facut si mare este rugaciunea lui.Deci sa ne rugam cat mai multi, ca Dumnezeu sa l tina, caci daca il tine, pt.noi il tine mai mult. Post usor.Doamne ajuta.

 3. Ioan Cadar zice:

  “Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei.”
  (Psalmul 15:3)

 4. tibi zice:

  Tineti-ne va rog la curent cu starea sanatatii Parintelui, ca sa nu sune fiecare la manastire sa intrebe acelasi lucru, deranjand.

 5. Sanzian zice:

  Şi Domnul a zis către Satan: „Ai luat tu seama la robul Meu Iov? Că nu este nici unul ca el pe pământ, fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău. El se ţine cu putere în statornicia lui şi tu M-ai întărâtat pe nedrept împotriva lui ca să-l prăpădesc”.
  Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Cojoc pentru cojoc! Că tot ce are omul dă pentru viaţa lui.
  Dar ia întinde-ţi mâna şi atinge-Te de osul şi de carnea lui! Să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!”
  Şi Domnul a zis către Satan: „Îl dau în puterea ta! Numai nu te atinge de viaţa lui”.

 6. Dinu zice:

  Dumnezeu sa ne ierte de marele noastre pacate si sa primeasca cererea noastra pentru ca Parintele Iustin sa ne fie lasat mai mult timp printre noi ca mare nevoie avem .

 7. Radu Humor zice:

  Mă număr primtre cei care am primit binecuvântarea acestui minunat slujitor al Domnului, dar şi al Poporului Român pe care-l iubeşte şi-l îndrumă spre cele sfinte , dar şi lumeşti !
  Că oameni suntem !
  Doamne ajută-l !

 8. crestinul ortodox zice:

  Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va intareasca Sfintite Parinte si pe calea adevarata dar binecuvantata stramta si anevoioasa pasii sa ne calauziti
  AMIN !

 9. sanda zice:

  sa-l ajute Dumnezeu, un parinte mare

 10. daniel zice:

  Doamne, apara-l, insanatoseste-l si prelungeste-i viata parintelui nostru Iustin!

 11. Cristina zice:

  Maicuta Domnului, ajuta-l pe Parinte sa se insanatoseasca!

 12. Aurora zice:

  Dumnezeu sa-l tamaduiasca pe Parintele nostru si sa -l mai lase printre noi, caci vom fi foarte dezorientati fara el. Doamne miluieste ! Patimile Tale, Hristoase Dumnezeule ,sa vindece ranile si durerile noastre !

 13. Bogdan Marcel zice:

  Bunul Dum,nezeu sa il nsanatoseze degraba! Am inteles ca ar fi internat la Cluj, stie cineva la ce spital ii?????

 14. Cezar2 zice:

  Doamne Iisuse Hristoase fiul Lui Dumnezeu, da-i sănătate Parintelui Iustin Parvu si întărește l cu duhul tau cel sfânt. Amin.

 15. Patricia Cristodor zice:

  Ma rog in fiecare zi pentru Sfintia Sa Parintele Iustin Parvu, cu nadejdea secreta ca intr-o zi ma voi putea impartasi de binecuvantarea de a-l cunoaste personal si de a auzi din gura sa sfintita cateva cuvinte croite anume pentru mine. Stiu insa ca dragostea lui Dumnezeu pentru Sfintia Sa este mult mai mare decat cea din care purcede smerita mea rugaciune si Insusi Dumnezeu, cu Iconomia Lui mai presus de cugetele noastre ii va purt de grija. Doamne ajuta!

 16. vasilica zice:

  Dumnezeu să-i dea sănatate părintelui nostru drag Justin Pârvu.

  Doamne ajută!

 17. Dinu zice:

  Fratilor , Hristos a inviat!!!

 18. vasilica zice:

  ADEVARAT A INVIAT!

 19. Lastun zice:

  Adevarat a inviat!

 20. Vasilica zice:

  LA IERUSALIM LA MORMANTUL SFANT
  VA TRIMIT O RAZA VOUA PE PAMANT
  SFANTA MEA LUMINA EO-NCREDINTARE
  CA ORTODOXIA E MANTUITOARE!

  HRISTOS A INVIAT!

 21. Dinu zice:

  Pastele din anul acesta este un Sfinte Paste mai deosebit, pentru ca arata inceputul in chip de Lumina si perioada jertfiri. O perioada care nu are deaface cu astronomia si nu are deaface nici cu stiinta nici cu cunostinta. Intalegerea umana nu poate patrunde si nu poate intra in camarile Lui Dumnezeu fiind oprita de Slava Domnului Dumnezeului nostru. Prin Lumina ai venit Hristoase si ca un Miel ai plecat dintre noi, nu avem nici ganduri nici cunostinta si nici putere a te patrunde Doamne, suntem intr-o continua asteptare si prin mila Ta ne invrednicim a te cauta. Sa nu ne lasi pe noi fara dorul Tau fara cautarea Ta ca Tu Insuti ai trecut prin moarte cautandu-ne pe noi , nu ne-ai aflat in viata si ai mers mai departe cautandu-ne in moarte, cautandu-ne in locuinta mortilor , cautandui pe cei dupa care ai venit , pe Adam si pe Eva. Tu ca un Dumnezeu Adevarat ai linistit pe Maria si aratandu-ne noua cine a iubit.

 22. Pingback: HRISTOS A ÎNVIAT! Sfintele Paști 2013 alături de Părintele Justin Pârvu | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 23. GabiM. zice:

  HRISTOS A INVIAT!!! Cu sanatate si bucurie,Sfintite si drag Parinte Justin,sa ne traiti intru multi ani!Ne rugam in fiecare zi Domnului nostru Iisus Hristos si Preacuratei Maicii Sale,pentru dragul nostru Parinte,pentru obstea acestei Sfinte Manastiri.Cu speranta ca vom putea reveni curand,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

 24. GabiM. zice:

  HRISTOS A INVIAT frate admin!Spune-mi te rog,este mai bine Parintele?O sper din toata inima! Ai sti sa-mi spui daca as putea in vre-un oarecare fel,cu plata,cumva,sa stau doua saptamani la Manastire,caci am mare nevoie…Sau daca nu stii,sa ma indrepti catre cineva care stie? Sa il intreb pe Parintele meu Duhovnic(la telefon???)?!? Astept sa ma indrumezi cumva…Doamne ajuta si Mantuire,frate!

 25. Dumnezeu să-l păzească de tot răul şi să-l întărească pe Părintele Arhimandrit Justin Pârvu întru Mărturisirea şi Apărarea Dreptei Credinţe în România,şi în toată lumea.

 26. CU ADEVĂRAT HRISTOS A ÎNVIAT! Spre Mântuirea tuturor.

 27. admin zice:

  Adevarat a inviat!
  V-am raspuns pe mail.

 28. Pingback: Să ne rugam impreuna pentru Parintele Justin, care va fi supus unei intervenții chirurgicale spre sfarsitul acestei saptamani. | cristinadavidniculiu

 29. GabiM. zice:

  HRISTOS A INVIAT! Multumesc tare mult si imi cer scuze pentru insistenta,dar observ ca nu functioneaza astazi mailul meu,inca nu am reusit sa il deschid…DOAMNE AJUTA!

 30. Ramona Faraian zice:

  Sa ne rugam ca Domnul sa le randuiasca pe toate asa cum stie El mai bine.

 31. rozalia zice:

  Cata liniste, incredere si cat bine mi-a dat mereu dragul nostru Parinte Iustin Parvu. Doar gandul ca este acolo mi-a fost incurajator. Multumim Parinte pentru binecuvantari, pentru lectia de crestinism si patriotism! Dumnezeu sa va ocroteasca! Hristos a inviat!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s