Pr. prof. dr. Mihai Valică – Predică la Duminica Sfântului Grigore Palama

Acest articol a fost publicat în anti-cip, ANTI-ECUMENISM, anti-iredentism și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Pr. prof. dr. Mihai Valică – Predică la Duminica Sfântului Grigore Palama

 1. Dinu zice:

  Transplantul de organe nu este avizat de catre Domnul Nostru Iisus Hristos, nustiu cum se face ca Biserica Ortodoxa romana poate aviza sau poate sa dea curs unei inselatorii si propagande ce pleaca de la scumpa noastra UE.

 2. Dinu zice:

  Ma intreb si eu? daca Biserica Ortodoxa Romana da unda verde transplantului de organe, mai poate sa-mi vorbeasca mie acesta biserica despre cruce? Poate sa-mi vorbeasca doar despre o cruce stramba . Campania asta „Exzista viata si dupa moarte” nu are nimic deaface cu Hristos.

 3. Dinu zice:

  De aceea, Evanghelia consemnează o întrebare, oarecum retorică: „Ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul lui?” (Marcu 8.37). Întrebarea este pusă de El, Cel Întrupat pentru plata iertării sufletului nostru. El, Cel care vine, ca un Miel spre Jertfire, pentru ca Jertfa Sa să mântuiască, deci să răscumpere, sufletul omului. De aceea Mântuitorul spune, prin cuvintele Sfântului Evanghelist Luca: „Şi cel ce nu-şi poartă crucea sa şi nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu” (Luca 14.27). Cu alte cuvinte, tocmai pentru că nu putem face nimic de unii singuri, tocmai pentru că nu ne este suficientă voinţa proprie, de aceea Hristos se face aliatul nostru sfânt, pentru ca efortul nostru ucenicesc să sporească posibilitatea mântuirii. Căci Hristos nu S-a întrupat pentru a fiinţa o nouă filozofie ci pentru a conferi firii umane deschiderea mânturii, ca proces pornit de Dumnezeu spre Dumnezeu, de dragul sufletelor noastre. Şi cât de tandru ne şopteşte aceasta, zicând: „Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine” (Matei 10.38).

 4. Dinu zice:

  La voi însă şi perii capului, toţi sunt număraţi.
  31. Aşadar nu vă temeţi; voi sunteţi cu mult mai de preţ decât păsările.
  32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
  33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
  34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
  35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
  36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
  37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
  38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
  39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.

 5. Dinu zice:

  Deci daca si perii capului ne sunt numarati decatre Dumnezeu cum poate zice un preot ortodox ca Dumnezeu nu ne face invetarul organelor, sau ca atunci cand intram in rai Dumnezeu nu ne face inventarul la organe. Cum oare se poate zice asa ceva???

 6. Dinu zice:

  Intodeauna Roamania va fi buricul pamantului pentru ca doar ea va pasa pe un buton pe care nimeni nu apasa , avem Sfintii si avem martiri avem sange in fata Domnului. Incriminarea nu ne sta partenera.

 7. crestinul ortodox zice:

  UITATI-VA PE MASS MEDIA DE CURIOZITATE ce campanie protransplant se duce !
  si cate si mai cate se spun impotriva ORTODOXIEI
  se vrea asta ‘ se vor vinde unii pe altii ‘
  nicaieri in Sfintele Canoane nu se spune sau se da voie la transplant sau vanzarea organelor … pentru ca la asta se ajunge -om sa se vand pe sine la alt om

  numai lupii in chiei de oaie propovaduiesc asa ceva sau popii spurcati ,anume popii masoni
  Insa DUMNEZEU ADEVARAT Va opri lucrarea asta marsava si blestemata
  Amin !

 8. Lastun zice:

  Proteste in Bucuresti si alte 24 de orase din Romania, pe 4 aprilie, impotriva exploatarii gazelor de sist

  http://saccsiv.wordpress.com/2013/04/01/proteste-in-bucuresti-si-alte-24-de-orase-din-romania-pe-4-aprilie-impotriva-exploatarii-gazelor-de-sist/

 9. Lastun zice:

  CUM NU A VRUT MASA MEDIA SI APROAPE TOATA PRESA ROMANEASCA SA TRANSMITA. PROTESTUL DE LA BARLAD.

  Protest in Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist de compania americana Chevron

 10. daniel zice:

  Cand a fost protestul asta?

 11. Cristina zice:

  Frumoasa predica,sf. Siluane Athonitul roaga-te pt noi!

 12. Câteva știri importante, pe care sper să le promovați! :)

  – Cea mai importantă apariție dogmatică din ultimii ani: Jean Claude Larchet, „Persoană şi Natură. Sfânta Treime – Hristos – Omul”
  http://dogmaticaempirica.wordpress.com/2013/04/02/cea-mai-importanta-aparitie-dogmatica-din-ultimii-ani-jean-claude-larchet-persoana-si-natura-sfanta-treime-hristos-omul/

  – Păr. stareț Gheorghios Kapsanis Grigoriatul despre noua oră de religie impusă în Grecia: Noua Programă de Studii pentru Ora de Religie este Îndrumător spre Religia Universală:
  http://dogmaticaempirica.wordpress.com/2013/04/01/par-staret-gheorghios-kapsanis-grigoriatul-despre-noua-ora-de-religie-impusa-in-grecia-noua-programa-de-studii-pentru-ora-de-religie-este-indrumator-spre-religia-universala/

 13. Costy zice:

  imi cer scuze pentru devierea de la continutul articolului, dar nu am cui spune ce se intampla aici unde lucrez eu. lucrez in administratia locala a unui judet din Sudul Romaniei, si conducerea institutiei vrea sa introduca legitimatii electronice cu cip la intrare si la iesire. sunt gata sa nu accept acest tip nou de legitimatie, cu toate riscurile pe care le voi avea. orice mesaj catre mine de incurajare de la voi poate fi util si incurajator. multumesc si scuze inca odata pentru nerespectarea continutului.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s