DICTATURĂ la Mănăstirea Văratec: Peste 50 de maici au fost sancţionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip!

manastirea-varatec inchisoare cu cipLa mănăstirea Văratec, un grup de peste 50 maici au trimis o scrisoare către Casa de Asigurări de Sănătate, în care își exprimau refuzul față de cardurile de sănătate cu cip. Ulterior, CAS a trimis către mănăstire lista cu maicile care au refuzat eliberarea cardului de sănătate pe numele lor. În urma acestui fapt, ieri 15 martie, stareța mănăstirii Iosefina Giosanu (sora episcopului vicar Ioachim Băcăuanu), a recurs la sancțiuni administrative, în sensul că le-a interzis acelor maici să mai poarte scofie, element din ținuta monahală ce se poartă pe cap. Avem informații că maicile respective sunt maici model, respectate de către obștea, cât și de preoți, dar se pare că nu se mai ține cont de aceste lucruri, ci doar să se facă ascultare orbește, chiar trecând peste mustrările lor de conștiință. Noi știm că ascultarea se face până la păcat. Dacă aceste maici, consideră că li se încalcă drepturile, printre care și libertatea dăruită de Dumnezeu și nu vor să-și calce pe conștiință acceptând cardul de sănătate cu cip, atunci ce autoritate vine peste Dumnezeu – ce toate le poate face, numai libertatea omului nu o îngrădește – și le impune maicilor acceptarea unor documente eliberate de statul român, supus conducerii străine de la Bruxelles.

Acum se pune marea întrebare:

MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI, PRIN ÎNTÂISTĂTORUL EI, Ips Teofan, are ceva de spus în acest caz? Are vreo anumită implicare? Este de acord cu astfel de măsuri, care dacă nu sunt luate de la Iași, ci de la Bucureşti, încalcă jurisdicția unei mitropolii asupra mănăstirilor din subordine? Când se va exprima o poziție teologică, măcar a sinodului mitropolitan, față de problema actelor cu cip? Nu vrem răspunsuri evazive prin conferințe sau smulse de unii credincioși celor ce au uitat de noi în legătură cu această problemă. Și e o problemă ce neliniștește cel puțin un milion de oameni din întreagă țară.

Nădăjduim într-un răspuns URGENT din partea MMB, nu ca în alte dăţi (1, 2) în care pur şi simplu ne-a arătat ca nu contăm pentru ei, pe dictonul: câinii latră, ursul trece mai departe.

PS: Felicitări maicilor mărturisitoare, să le pomenim cu toţii în rugăciunile noastre şi le asigurăm că Preacuviosul Părinte Stareţ al Sfintei Mănăstiri Petru Vodă le poartă în rugăciunile sfinţiei sale, ca să biruiască toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi.

Acest articol a fost publicat în anti-cip, anti-masonerie, anti-sionism, anti-ue și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

52 de răspunsuri la DICTATURĂ la Mănăstirea Văratec: Peste 50 de maici au fost sancţionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip!

 1. Sergiu zice:

  Fratilor, Va multumesc tuturor celor care ati venit la Mitingul de la Bucuresti.Eu am fost si am fost placut impresionat de curajul de care au dat acei cati au fost,chiar daca nu foarte multi, insa tb de continuat cu mitinguri, cu mesaje adresate la cat mai multa lume(mass media, oameni de rand, afise, ierarhi, guvernanti etc),ca astfel se mai trezeste cate unul altul si incet,incet vom creste la numar.
  Va multumesc inca odata si sa strangem randurile ca sa ne cunoastem si sa fim mai uniti. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 2. Tiberiu zice:

  Incepe prigoana pe fata, fratilor! Nu stiu cat timp mai putem accepta masurile dictatorile impuse de stat, dar si de la conducerea administrativa a bisericii. Se intrevede ca noul papa va incerca dominarea Ortodoxiei. Noi nu avem ierarhi care sa lupte contra ecumenismului, ci toti sunt scoliti in Apus, sunt compromisi si santajabili, incat nici nu le putem pretinde sa apere Ortodoxia. Trebuie o alta generatie de ierarhi, dar de unde sa-i luam. Am putea trece in masa sub ierarhii marturisitori din Grecia, caci acolo unde este episcopul este si Biserica. Insa episcopul trebuie sa fie ortodox, dar dintre ai nostri cati mai pot fi numiti ortodocsi? Majoritatea lor au trecut la Domnul, iar acum este generatia ecumenista.
  Bunul Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne descopere la timp macar un ierarh roman marturisitor impotriva ecumenismului si pe care sa-l preocupe nelinistea oamenilor ce nu sunt de acord cu actele biometrice, cu cip etc.

 3. pcmouse zice:

  Fericirea a VIII-a: “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor”

  Care este a opta fericire si ce inteles are?

  “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor” (Matei 5, 10). Asa cum am vazut si la fericirea a patra, cuvantul “dreptate” are si aici intelesul de dreapta credinta si dreapta purtare, viata neprihanita, sfintenie, in care bineinteles este cuprinsa si virtutea sociala a dreptatii657 (Sfantul Ioan Gura de Aur, Cuvantul XV la Matei, Migne, P. G., LVII, col. 228).

  Vechiul Testament ne vorbeste de multi drepti care au fost prigoniti din pricina luptei lor impotriva pacatelor lumii in care ei traiau si pentru indreptarea acesteia spre o viata morala. Luptand pentru dreptate, au fost prigoniti proorocii. Tot din pricina aceasta a fost rastignit Mantuitorul Hristos. El a proorocit Ucenicilor Sai ca vor fi prigoniti, ca si El: “Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste” (Ioan 15, 18-19).

  Cei prigoniti pentru dreptate vor avea parte de imparatia cerurilor, asa cum a fagaduit Mantuitorul. Caci se cuvine ca lucratorii impreuna cu El la zidirea unei lumi noi sa fie acolo unde este si El: “Parinte – S-a rugat Mantuitorul – voiesc ca unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat, ca sa vada slava Mea” (Ioan 17, 24).

 4. nevrednicul zice:

  as vrea si eu va rog daca aveti cumva , adresa manastirii varatec casa_i scriem maicii starete cat de multi ar trebui sa_i scriem ,toti ar trebui, ca sa le lase pe saracele maicute in pace ca destul le robesc cu munca si nu mai au timp nici de canon sa se duca stareta la fratesu ca si acela_i la fel ca danut si ca toti mamaligile crude care spun ca_s ierarhi, singurul ierarh din tara l_am vazut la miting,

 5. ABRUDAN VIOLETA zice:

  NU VA LASATI MAICUTELOR SUNTEM ALATURI DE VOI

 6. Pingback: SCANDALOS: Pentru refuzul cardului de sanatate cu cip, 50 de maici de la Varatec au fost depuse din treapta de monah | Saccsiv's Weblog

 7. Nicolae zice:

  Ar fi bine in aceasta duminica, cei care locuim in judetul Neamt sa luam cu asalt manastirea Varatec. Sa mergem acolo la sf. Liturghie si dupa slujba sa cerem dreptate pentru aceste maici prigonite. Nu e bine sa lasam sa se creeze un precedent, caci astfel vor sa faca si cu alte manastiri. E timpul nostru al mirenilor sa facem ceva pentru monahi, care ati vazut cat de multi au fost la miting. Sa NU fim lasi! Veniti la Varatec!

 8. nevrednicul zice:

  mergem la varatec???????????????

 9. nevrednicul zice:

  stiati ca; nenea danut a poruncit ,, tutulor ,, preotilor din bucuresti sa nu vina la miting ?

 10. nevrednicul zice:

  realitatea.net/un-preot-isi-stropeste-enoriasii-cu-un-pistol-cu-apa-sfintita_1136188.html

 11. Iustina Bacosca zice:

  Aici, maica Iosefina greseste. S-a cam pripit. Mare pacat! Ferice de maicile care marturisesc pe Mantuitor. Iisus le va cunoaste la judecata de apoi. Duminica botezam o fetita la Manastirea Bistrita si nu pot ajunge la Varatec. Cine poate sa mearga acolo.
  Eu si sotul am trimis scrisori la toate institutiile, precum ca refuzam cardul de sanatate. Am primit si confirmarile de primire. Doar atat!
  Ferice de cei prigoniti!

 12. Mihai zice:

  @Iustina Bacosca
  Ma intreb cum puteti boteza ;a o manastire ortodoxa, atata timp cat sunteti catolici (cel putin sotul tau este!)???

 13. elena bogdan zice:

  nu sunt de acord cu aceste carduri

 14. Iustina Bacosca zice:

  @Mihai,
  Usurel. Se poate, dar eu voi tine copilul in brate la botez. Acum esti multumit?

 15. ADINA zice:

  TIMPUL S-A SCURTAT! ACUM ESTE PRILEJUL DE POCAINTA!Fiecare om, la un moment dat, va parasi lumea cu trupul, iar cu sufletul va merge in vesnicie, la viata fara de sfarsit

 16. lorena zice:

  O frumoasa conferinta (inregistrare video)din 27FEBRUARIE 2013 susținută de părintele Nicolae Tănase în America, despre familia crestină, avort, educația tinerilor, provocările lumii de astăzi și multe alte teme.

 17. Marcu zice:

  DACA ESTE ADEVARAT, ESTE GRAV.

 18. Marcu zice:

  Doamna Iustina Bacosca, faceti o mare si grava greseala… este obligatoriu ca ambii nasi sa fie ortodocsi, casatoriti in Biserica Ortodoxa, spovediti si impartasiti, AMBII nasi inainte de Sfanta Taina a Botezului. NU AMESTECATI LUCRURILE SI NU VA INHAMATI LA ASEMENEA LUCRU FARA O TEMEINICA CERCETARA A DOGMELOR BISERICII LUI IISUS HRISTOS.

 19. Maria zice:

  Se pare ca stareta aceasta nu mai slujeste lui Dumnezeu ci lui Satana. Si sa nu spuneti ca ea nu stie ce este cipul din card, ci doar ca n-o intereseaza.
  Daca nu se pocaieste de fapta ei, schimbati-o sau plecati de acolo si lasati-o singura, ca altfel va pastoreste spre…iad.
  Dumnezeu sa va ajute, bravo voua celor 50 de maici, nu va lasati.

 20. Dinu zice:

  Fratilor inca se tace cate nevrednici nu se stiu despre asa zisul Fericit Daniel este o tacere, si el la radul lui tace , miroase a rea stricaciune. Nu a mai fost Biserica de mult cu un asfel de conducatar sa fereasca Dumnezeu sa explodeze buboiul plin de puroi si de cacat.

 21. Dinu zice:

  Sa nadajduim in Duhul Sfant sa sa indeparteze accest rau din viata noastra. Noi sa nu primim nimic din tot ce este rau. Fratilor nu primiti raul in viata voastra. Nu primiti cardu cipul si asa mai departe. Pute a moarteee, a stricat. Miroase rau a iad.

 22. Dinu zice:


  Sa nu va fie frica de moarte de mucenicie.

 23. Dinu zice:

  S-a umplut Tara de necredinciosi vo rog sa ne amintim, ce fel de discursurii avem.

 24. Cel mai rau este ca episcopii nostri tac. Ierarhi sunt ei oare, sau glugi de coceni ?

  Desteapta-te Sinodule din somnul cel de moarte
  In care te-adormira barbarii de dolari !

  S-a prostit lumea asta de tot, din cauza banilor, a confortului si a comoditatii.
  Moda si modernism, doua cuvinte satanice …total contrare simplitatii lui HRISTOS.

 25. Pingback: Peste 50 de maici au fost sanctionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip de monitorizare | newsinfo1000

 26. Lilica zice:

  Raspuns pentru nevrednicul:

  Am simtit eu insami frustrarea ca nu am venit la miting, intrucat parintele meu duhovnic mi-a sugerat mai bine sa-mi intaresc rugaciunea, decat sa merg acolo.
  Am facut ascultare, dar sufletul inca ma doare.

  Pentru maicutele de la Varatec – sunt alaturi sufleteste de ele, impartasesc aceleasi simtaminte si-i rog pe cei care pot, sa mearga acolo, la manastire, la Sfintele Slujbe, sa le sustina si sa lupte pentru crezul lor si al nostru, de fapt, al tuturor iubitorilor de singurul Adevar.

  Doamne ajuta-ne!

 27. maica Nectaria zice:

  Pace tuturor, calugari si mireni marturisitori. Sa nu ne temem de mucenicie , sa dam cele vremelnice pentru cele vesnice. Sa iertam, sa nu judecam pe cei ce inca se tem … sa fim blanzi si smeriti cu inima ca astfel sa primim puterea de la Cel PreaInalt Hristos Dumnezeul nostru de a fi mucenici, adevarati marturisitori pana la capat. Amin!

 28. mihai zice:

  nustiu daca sant in masura eu sa le invat pe maici ce sa faca dar le rog sa nu cedeze sub nici o forma si le inteleg ca le este ft. greu sa paraseasca locul

 29. Mihai zice:

  O cu totul si cu totul alta parere aveam despre maica stareta de la Varatec…Nu pot sa cred ca e adevarat ceea ce a facut. Daca traia doamna profesoara Vicol, trecuta la Domnul in ian 2012 sau maica Benedicta(Zoe Dumitrescu Busulenga) prietena ei, nu cred ca mai avea curajul maica stareta sa isi permita sa dea asemenea pedepse.Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa randuiasca si oameni care sa isi spuna cu fermitate punctul de vedere.Oare parintele Catana de ce nu o fi intervenit? Dansul oare stie depre toate acestea?

 30. Fratele Ioan zice:

  Astazi, jurnalista de pe Rtv , la intrebat pe preot Eugen Tanasescu de ce au fost pedepsite cele 50 de maicute.
  A raspuns ca au fost in contradictie cu Maica stareta. A mai fost intrebat daca el ar primi acte cu cip , si a raspuns ca pt el nu este o problema cip-ul, doar datele personale sa nu-i fie periclitate .

 31. mihail zice:

  Da fratilor, e realmente adevarat ce s-a intamplat la Varatic. Mai multi, maicile au fost numite ,,eretice” si alte cuvinte imposibil de reprodus. Pr. Catana a inceput sa le sustina, dar sfintia sa nu a fost prezent la consiliul talharesc. Daca vreti si sunteti decisi sa scriem staretei, astept un feed-back la adresa mihailortodoxis@yahoo.com
  P.S. si monahii si monahiil din Petru-Voda sunt asteptati sa scrie.

 32. sorina zice:

  Doamna Iustina , cununiile si botezurile dupa canoane nu se oficiaza in manastiri dar si unii din calugarii de astazi cauta la fetele oamenilor si la buzunare. Unele manastiri in loc sa intareasca parohiile mai mult le darama sufland in coarne si facand mofturile oamenilor decat voia lui Dumnezeu. Mihai , stareta Giosan a petrecut acum doi ani vreo trei luni dormind in camera cu o frantuzoaica sectara , la staretie, spre sminteala maicilor. A fost la Bruxel cu un grup de maici sa prezinte imbuibala de post la europarlamentari.

 33. Emanuel zice:

  Pot sa pun pariu ca cipurile din cardurile de sanatate vor scana peste cativa ani starea sanatatii fiecarui purtator. Si rezultatele vor fi transmise la sisteme de monitorizare a sanatatii cetatenilor. Si oamenii cu probleme de sanatate vor purta de buna voie aceste cipuri la ei asa cum purtam acuma fiecare cate un telefon mobil. Poate chiar telefonul mobil va avea capacitatea de monitorizare a sanatatii si altor aspecte ale vietii cetatenilor, si oamenii le vor accepta ca pe niste binefaceri. Va fi un pas inainte spre pecetluire si toti vor considera aceasta tehnologie ca fiind salvatoare de vieti. Daca vei spune NU atunci vei fi calificat ca un nebun ramas la nivelul intelectual din preistorie si vei fi marginalizat. Societatea va deveni tot mai netoleranta fata de credinciosi, fata de rugaciune. Deja acuma, de cand cu calculatoarele astea, cu televizoarele si mobilele care sunt peste tot, este mult mai greu pentru omul credincios sa se mai roage. De ce ? Pentru ca aceste tehnologii ocupa atat de mult timp din viata omului ” normal ” incat societatea nu mai are timp sa mai tolereze pe cei care vor sa isi mai dea o particica din inima lor lui Dumnezeu, sa se mai roage. Tehnologia televizorului si a calculatorului este facuta in asa fel incat sa ocupe foarte mult timp din viata omului. Acesta este dumnezeul omului contemporan, este religia sfarsitului. Peste cativa ani deja tehnologiile vor face atat de mult parte din viata noastra, incat cei care se vor opune vor fi calcati in picioare ca si cum ar fi nebuni, si daca vor voi sa reziste in societate vor fi nevoiti sa se compromita mult. Va fi tot mai greu de rezistat in societate, fugind de tehnologie. Si daca nu vei fugi nu te vei mai putea ruga, sau te vei ruga putin si de forma.
  Razboiul duhovnicesc se va purta intre religia tehnologiei si Hristos, tehnologia va face atat de mult rau in viata omului, ca si celelalte patimi care sunt omoratoare de suflet, cum este desfranarea si iubirea de bani si avere, patimi care stapanesc pe toti oamenii, inclusiv pe cei care merg la biserica. Mai ales iubirea de bani, cred ca este cea mai nociva si mai raspandita patima, cea care omoara cele mai multe suflete, caci rari sunt pe pamant oamenii care nu sunt stapaniti de aceasta patima, cei care sunt saraci. Caci oricine nu traieste pe cat posibil la nivel de saracie, este stapanit de iubirea de bani si lux, de confort. Caci in acelasi timp sunt oameni care traiesc pe strazi, in frig si foame, iar noua nu ne pasa decat sa avem noi insine si familia noastra cu ce sa cumparam nu doar paine, ci si banane si portocale si fel de fel de alimente care nu erau necesare ( decat in conceptia credinciosului modern, care crede in medicina mai mult decat in Dumnezeu ). Dar aceste patimi care au facut rau pana acuma, vor fi intrecute de tehnologie, patima care va omora umanitatea, care va aduce sfarsitul lumii peste sute de ani, si inceputul Imparatiei lui Dumnezeu, caci Dumnezeu se foloseste si de diavol pentru a mantui pe cei care L-au urmat in suferinta crucii, a lipsurilor. Chiar Dumnezeu Insusi ne va parasi pentru a ne mantui, asa cum L-a parasit pe Iisus Hristos pe cruce, luandu-I puterea dumnezeisca, pentru ca mai apoi sa I-o redea in toata deplinatatea pe cealalta lume. Trebuie sa trecem prin parasirea de Dumnezeu, prin iadul marturisirii, iadul iubirii, sa putem spune si noi ca Iisus Hristos ca Dumnezeu Insusi ne-a parasit fara sa fim noi vinovati.

 34. Aurora zice:

  Lilica, daca un duhovnic te impiedica sa fii marturisitoare inseamna ca nu e bun de duhovnic. Ori iti cauti alt duhovnic, ori nu-l mai consulti in astfel de probleme. De ce trebuia sa-i ceri parerea ? Nu stiai ca e ”prelucrat” de mai-marii lui sa spuna NU ? Tu nu trebuie sa te consulti cu nimeni ca sa mergi la un minting impotriva lui Antihrist, ci sa faci cum iti dicteaza constiinta ta, caci aceea sigur nu greseste. Pericolul care ne pandeste prin instalarea cipului este ca un foc pe cale sa izbucneasca si pentru asta este nevoie sa punem toti mana pe galeti cu apa (rugaciune si marturisire). Tu trebuie sa ceri cuiva aprobare ca sa pui mana pe galeata ? Si duhovnicul meu TACE cand e vorba de cip, de aceea nu-l intreb nimic in acest sens si fac cum imi dicteaza inima. Citeste-l pe Parintele Paisie Aghioritul – toate cele 5 volume – si vezi ca spune acolo cum duhovnicii ii vor INFASURA pe fiii lor duhovnicesti ca pe prunci, astfel incat acestia sa nu mai deosebeasca binele de rau. Dumnezeu sa te lumineze data viitoare !

 35. Dinu zice:

  Apar stiiri ca Biserica Ortodoxa urmeaza se se impace cu Biserica Catolica, la inscaunarea Papei cine credeti ca participa???? Doamne ajuta-ne sa refuzam acest Babilon.

 36. Lilica zice:

  Nu am stiut pana nu am citit comentariile la acest articol, ca duhovnicii sunt prelucrati sa ne impiedice sa participam la miting.
  Multumesc pentru raspunsul si indrumarile de lectura date.
  Am regretat ca am cerut parerea si de aceea am scris ceea ce am scris, pentru a lua si altii aminte, sa nu procedeze ca mine.
  Sper sa se mai organizeze astfel de manifestari si atunci voi fi cu siguranta, pe baricade, muceniceste.
  Doamne ajuta!

 37. Iustina Bacosca zice:

  Este incredibil ce se poate scrie aici.
  @Marcu
  Nu facem nimic de capul nostru si nici nu vom face. Sa ne traiasca finuta!
  @Sorina
  La manastirea Bistrita este preotul de mir Gabriel, care slujeste in bisericuta de lemn. Nu mai judecati pripit, fara discernamant. De fapt, nu mai judecati!
  Urmeaza postul. Sa iesim din el mai rabdatori, fara manie si mai iubitori. Sa stiti ca pe cei rataciti de la dreapta credinta, Dumnezeu ii intoarce numai prin rabdarea si dragostea noastra autentica.
  Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne dea Darurile dupa inimile si cugetele noastre. Post cu folos pentru toti!

 38. Marcu zice:

  Stimata doamna Iustina Bacosca, nu am nici cea mai mica intentie de a va judeca. Doar Dumnezeu are acest drept si nu putem noi sa-i furam scaunul de Judecata si sa ne punem in locul Lui. NICODATA!!!. Dar sunt dator sa va semnalizez, cu dragoste in Hristos Domnul, ca este o greseala ceea ce faceti (indiferent cine, ce v-a spus, sau ce binecuvantari ati luat) pentru ca aceasta este o SFANTA TAINA!!! Nimic nu avem voie sa schimbam sau sa ”adaptam vremurilor”. Dumnezeu sa va lumineze sa faceti ce este bine si sa ma iertati, nu vreau sa va fiu ispita la inceputul Sfantului Post. Doamne miluieste.

 39. Dinu zice:

  Ispitele vin asupra binecredinciosilor in fiecare zi, dar mai cu seama in timpul postului. Daca Domnul Iisus Hristos a fost ispitit dupa ce a postit 40 de zile, cu atat mai mult omul de rand va fi ispitit. Dreptul Iov a primit ispitele spunand „Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvantat!”. Asa trebuie sa le primim cu totii, ca din mana Lui Dumnezeu, aducandu-i multumire. Uneori ispita vine sub forma durerii, suferintei. Daca durerea vine spre indreptarea omului dupa ce a cazut in pacat, sau ca incercare, ei bine, in post durerea capata o alta nuanta, ea este oricum o binecuvantare. In post, suferinta este o onoare, te face partas suferintei Lui Hristos. Daca Domnul Iisus Hristos (miel nevinovat, fara de pacat) a suferit, a fost batjocorit, torturat, rastignit, cu atat mai mult omul din zilele noastre merita suferinta. Sa fii partas suferintei Lui Hristos te apropie mai mult de El, te onoreaza, caci si durerea este o cruce care trebuie dusa. Caci El a zis sa luam crucea Lui si sa Ii urmam Lui, asadar prin suferinta in Postul Mare duci crucea cot la cot cu El.

 40. Dinu zice:

  Felicitari macilor de la Varatic. Dumnezeu sa le ajute. Suntem fiinte libere, nu animale in staule.

 41. Maria zice:

  Dictatura nerusinata !!!!
  Maicile ar trebui s-o ia de cap si sa dea cu ea de pamant !!! Nu are niciun drept sa dispuna de sufletul cuiva , pt ca aceasta individa nu are dreptul sa impuna cuiva sa-si dea sufletul diavolului
  invocand pe nedrept ascultarea !!!
  Unde scrie ca trebuie sa te supui unui staret / starete si sa te inscrii la antihrist ???
  Ascultarea are o limita si aceasta este pana la EREZIE si pecetile lui antihrist .
  Aici este in joc SUFLETUL omului , peste care numai Dumnezeu are DREPTUL DEPLIN !!!

 42. GabiM. zice:

  Fratilor,cititi ce a facut acea „maica stareta” de la Varatec in legatura cu casuta in care a locuit Sfantul nostru Poet National,MIHAI EMINESCU si veti intelege implicit,de ce le-a sanctionat pe maicutele care nu au primit cardul de sanatate cu cip !!! MAICUTE DRAGI,NU VA FIE TEAMA,DOMNUL IISUS HRISTOS SI PREACURATA MAICA SA SUNT ALATURI DE VOI! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU! P.S.ma intreb de ce nu mai este posibila accesarea site-ului mihai-eminescu.net ?!?Chiar atat de teama sa le fie acelora de Sfantul nostru Poet National Mihai Eminescu?!? Doamne ajuta!

 43. GabiM. zice:

  Iertare,revin…In comentariul de mai sus am repetat fara sa-mi dau seama…Am scris prima parte si din greseala nu am trimis,apoi,am revenit la pagina si,fara sa recitesc,am completat repetandu-ma…Cu scuzele de rigoare…P.S.Fratilor si surorilor,va doresc tuturor un inceput de POST CU BUCURIE SI PACE SUFLETEASCA! Doamne ajuta!

 44. Emanuel zice:

  @Iustina Bacosca
  Dumneavoastra asemena tuturor crestinilor de suprafata, adeptii ecumenismului fara dreapta socoteala, considerati ca judecata canonica, adica judecata sfintilor bisericii lui Hristos, sau judecata Duhului Sfant, este o judecata nedreapta, si acuzati credinciosii Bisericii ca nu va judeca drept. Insa Mantuitorul a zis : ” daca judecati drept judecati fii ai oamenilor „, nu a zis ” nu judecati niciodata „. Iar judecata dreapta este judecata canonica, care este judecata Duhului Sfant in Biserica, judecata prin care s-a exprimat Duhul Sfant, pentru ca pentru noi ortodocsii nu un amarat de papa este infailibil, ci sfintele sinoade ecumenice. Caci apostolul Pavel a zis ca ” si daca noi insine ( adica toti apostolii la un loc inclusiv ” infailibilul ” Petru ) sau inger din cer daca v-ar vesti alta Evanghelie anatema sa fie ” ( deci Pavel a afirmat in epistola sa ca Petru nu era infailibil, si nici macar toti apostolii si episcopii la un loc nu sunt infailibili, ci doar sinoadele care propovaduiesc neschimbat aceeasi credinta care a fost propovaduita de la bun inceput, dupa ce S-a pogorat Duhul Sfant – si e si nomal : dupa ce S-a pogorat Duhul Sfant si credinta adevarata a fost propovaduita de El prin apostoli, acea credinta este credinta Duhului Sfant – este un rationament simplu si la mintea oricarui copil, mai putin la mintea complicata a ereticilor ). Deci Apostolul Pavel nu credea in infailibilitatea apostolului Petru sau a sinodului de apostoli la un loc, ci doar in infailibilitatea credintei care deja fusese propovaduita cu putere de Duhul Sfant prin ei. Si Pavel avea motive suficiente ca sa stie, nu doar sa creada, ca ceea ce s-a propovaduit deja de la bun inceput era autentic de la Duhul Sfant – iar motivele nu erau doar minunile ci in primul rand faptul ca apostolii stiau ce stiau direct de la Mantuitorul Care le-a spus cuvintele vietii vesnice cat a fost cu ei pe pamant, dar si vedeniile pe care apostolii le aveau dupa inaltarea la cer a Lui Iisus, vedenii care aveau acelasi har care ei l-au simtit si l-au vazut si cand El li S-a aratat pe muntele Tabor – toate acestea sunt dovada ca ce propovaduiau ei era autentic. Deci ” gustul ” harului care il simteau ei erau acelasi ca si pe muntele Tabor, caci un sfant care a simtit odata harul intr-o vedenie ( care a fost autentificata de alt om duhovnicesc deja ajuns la maturitate duhovniceasca ), si daca mai apoi regaseste harul prin smerenie, are puterea sa faca diferenta dintre o vedenie falsa si una de la Duhul Sfant. Harul se transmite din generatie in generatie in Biserica Lui Hristos, si inseamna aceeasi cunoastere si intelegere ramasa neschimbata de la apostoli.
  Acelea, adica canoanele exprima infailibilitatea, pentru ca sunt in perfecta concordanta cu canoanele si invatatura apostolica. De aceea zicem in crez ” cred intru Una Sfanta, soborniceasca ( adica condusa de sinoadele ecumenice; ecumenic = a toata lumea, fapt care exprima unitatea autentica dumnezeiasca, adica in Duhul Sfant ) si apostoleasca ( adica care pastreaza intacta credinta propovaduita de apostoli de la inceput ) Biserica. Nu exista decat o singura Biserica care sa indeplineasca aceste conditii. Nu unitatea soborniceasca este singura conditie ca Bisericii, cum cred catolicii, si se lauda ca unitatea lor e garantata de o singura voce, a papei. Si la ortodocsi este o unitate, la fel de trainica, garantata de sinodul ecumenic, unde exista de asemenea un consens al tuturor episcopilor, adica o voce unitara. Insa nu aceasta este singura conditie care trebuie indeplinita. Ci mai este necesara si pastrarea aceleiasi credinte neschimbate din vremea apostolilor, iar aceasta conditie nu este indeplinita decat in Biserica Ortodoxa, caci papa el insusi afirma pe fata in conciliul vatican 2 ca el poate schimba si evangheliile, ceea ce contrazice insusi fundamentul invataturii Lui Iisus, insasi invatatura Lui Iisus de-a dreptul ( si insasi infailibilitatea lui Petru nu a existat pe vremea apostolilor, dupa cum a zis si Pavel in epistola sa, deci iata inca o dovada clara ca papa nu pastreaza apostolicitatea – se contrazice cu apostolul Pavel spunand ca Petru era infailibil ) . Deci a doua conditie, apostolicitatea bisericii, nu este indeplinita decat de ortodoxie, de aceea catolicismul nu ramane decat o unitate eretica garantata de o voce eretica, adica o organizatie omeneasca, nu divina. Se lauda cu unitatea, insa se lauda degeaba, caci unitatea o au si ortodocsii, insa nu e tot una sa ai unitate in Duhul Sfant sau sa ai unitate in erezie. De altfel, si aici atingem punctul esential, unitatea nu are alt rost decat acela de a garanta ca se pastreaza aceeasi credinta apostolica de la inceput, adica nu o doar o unitate in spatiu ci si in timp, o unitate nu doar cu ce zice papa asta de acuma, ci o unitate cu tot ce au propovaduit toti sfintii din toate timpurile, si in primul rand cu ce au propovaduit apostolii. Deci nu doar o simpla unitate in spatiu, care nu mai continua ce au propovaduit apostolii, ci unitatea trebuie sa fie si cu credinta apostolica, atunci abia unitatea este completa. Deci sobornicitate in timp si spatiu nu doar in spatiu, ca la catolici. Deci ceea ce desavarseste unitatea este conditia apostolicitatii, care este numai in Biserica Ortodoxa. De aceea doar ortodocsii au si unitate adevarata si continuitate apostolica, pe cand catolicii au doar o unitate spatiala care nu este in Duhul Sfant Care S-a pogorat la Cincizecime nu la alegerea papei Francisc.
  Deci nu putem sa ne plecam urechea la falsa acuzatie precum ca judecata Duhului Sfant este nedreapta, si sa ne abtinem de la aceasta judecata canonica in post, pentru ca asta ar fi pacatul nemarturisirii, si la fel cum ne rusinam noi sau marturisim noi in fata oamenilor, asa se va rusina sau va marturisi Mantuitorul la Judecata in fata ingerilor si sfintilor. Insa pentru crestinii de duminica cum se zice, conteaza mai degraba judecata babei de la coltul blocului ( care o crede lumea experta in cele ale credintei din cauza ca merge la biserica si posteste un post care in adevar numai post nu e ) sau judecata necanonica a unui preot mituit ( sau slab in credinta ). Cat despre preoti, va fi vai si amar la Judecata de Apoi de marea majoritate, caci daca episcopii ar respecta sfintele canoane ( ceea ce ar trebui facut, doar ca episcopii care ar trebui sa le respecte nu vor sa o faca, iar noi nu putem face nimic ca sa indreptam situatia ), probabil peste 80 % dintre preoti ar fi opriti din slujire, poate si mai multi. Daca e sa luam in calcul numai faptul ca multi obtin o parohie prin mita ( cel putin in orase nici nu mai zic ), ceea ce inseamna pacatul simoniei care se pedepseste cu caterisirea episcopului si a preotului, deja e grav. Dar se va vedea la Judecata.
  Insa crestinii de duminica cum ziceam, au impresia ca Judecata de Apoi merge pe baza de pile. Cam asa considera ei rugaciunile calugarilor si ale sfintilor, ca actioneaza ca niste pile la Dumnezeu pentru ei, care nu pot sa nu se abtina de la pacate, ca asa le cere societatea. Si din cauza asta nici nu considera ca fac vre-un pacat. Insa la Dumnezeu nu exista pile, exista doar toleranta pe lumea asta, si Judecata dreapta pe cealalta lume. Va fi o operatie chirurgicala cum zicea un parinte, care va taia cancerul, adica va desparti caprele de oi. Eu zic ca Dumnezeu la Judecata va fi atat de infiorator pentru pacatosi, incat le va zdrobi complet sufletele cu spaima si deznadejde. Se vor simti complet depasiti de sfintenia Lui, si nu vor avea nici o sansa de a se adapta la judecata Lui, caci va fi cu mult peste nivelul lor de intelegere. Sfintenia Lui este inaccesibila intelegerii a 99, 9999…% dintre oameni. La Dumnezeu nu merge cu pile, ci poti trece de Judecata Lui doar daca ai ajuns la nivelul Lui de intelegere, si ni s-au dat cateva zeci de ani pe pamant ca sa realizam aceasta induhovnicire, iar sfintele canoane ne sunt carma cea mai dreapta spre a ajunge la intelegerea Lui Dumnezeu. De fapt la Judecata nu vom fi judecati in functie de ce va zice preotul cutare care a incalcat canoanele pe pamant, sau dupa judecata unui papa eretic care considera ca el va putea modifica cu ceva Judecata DREAPTA a lui Dumnezeu, ci vom fi judecati cel putin la nivelul sfintelor canoane, care sunt limita cea mai de jos dupa care un om se poate mantui. Iar crestinilor de duminica aceasta limita inferioara, li se pare imposibil de realizat. Fiecare va avea dupa intelegerea accesibila lui.

 45. FRECAN AURELIAN zice:

  Mai fratilor!!!!!!! SFINTII TOTI care l-au marturisit pe Domnul nostru Iisus Hristos ,au fost scuipati,batuti,inchisi,flamanzi,batjocoriti, omorati pentru ca propovaduiau adevarul.Si adevarul este HRISTOS.In zilele acestea nu se mai acepta adevarul pentru ca este dureros,adica luati aminte la cuvintele Parintelui Adrian Fageteanu „SUNT VICLENI,VICLENI ,VICLENI”.Cu toata dragostea am participat la acest miting de acum,si as dori daca ma aude cineva,s-a se citeasca tare in Biserica care mai este ÓRTODOXA’ ANATEMELE’ lasate de Sfinti Parinti. DOAMNE AI MILA DE NOI ,AMIN.

 46. Iustina Bacosca zice:

  @Emanuel,
  Dintre toti cei cu care am comunicat aici dumneata ai batut campii cel mai tare. Cine a spus ca sunt adepta ecumenismului?! Rau v-ati mai infierbantat. Cuvinte multe, scrise cu patima si nervi …Fiecare dupa starea lui.

 47. Ioana zice:

  Doamne ajuta, in loc sa judecam pe unul si pe altul, nu este datoria noastra, mai bine ne-am uni sa facem ceva constructiv pentru sufletul nostru, sa luam masuri, deoarece cei mari ai bisericii nu fac nimic, doar se supun orbeste comenzilor, nu mai au grija de sufletele noastre, ale credinciosilor, toti umbla dupa functii si bani, in rest nimic.Putini mai sunt cei care il slujesc cu adevarat pe Dumnezeu, si sunt prigoniti deja, raul abia incepe, va fi mai rau decat pe vremea comunistilor.Post usor si sa ne rugam pentru luminarea mintii celor ce conduc biserica.

 48. Maria zice:

  Emanuel ,
  Corect tot ce ai scris in acest comentariu ! Adevar si intelepciune !

 49. marieta zice:

  Dumnezeu sa va dea tarie si putere de marturisire,Cuv.Maici! Nu va lasati caci nu euzefina este
  mintuirea Sf.voastre.Este sfintenie si fara scofie.

 50. maria zice:

  adevarat ca maicile din m-rea varatec,trebuie sustinute de noi oamenii de rand si chiar daca au fost pedepsite ele tot nu vor accepta cardurile cu cip.cele 50 de maici ar trebui sa ne fie exemplu.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s