Reconciliere între Patriarhia Română şi cea a Ierusalimului, privind Aşezământul din Ierihon

Asezamantul romanesc din IerihonCu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 20–21 februarie 2013, o delegaţie a Patriarhiei Române s-a întâlnit la Ierusalim cu o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului, pentru rezolvarea problemei legate de Aşezământul Românesc de la Ierihon.

În urma convorbirilor, desfăşurate în spirit de frăţietate şi respect reciproc, s-a ajuns la o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă.

Cele două delegaţii au redactat împreună un document, care a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, prin care s-a ajuns la restabilirea comuniunii frăţeşti şi euharistice între cele două Biserici. Această lucrare binecuvântată constituie o contribuţie la întărirea unităţii panortodoxe (n.n. având posibile legături cu viitorul sinod panortodox, la pregătirea căruia se lucrează de zor – demisionează şi papi, mor patriarhi etc.).

Delegaţia Patriarhiei Române a fost formată din Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, Preşedinte, PC. Pr. Prof. Viorel Ioniţă, consilier patriarhal onorific, şi PC. Pr. Michael Tiţa, consilier patriarhal pentru relaţii bisericeşti şi interreligioase.

În numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, delegaţia Patriarhiei Române a adresat o invitaţie Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului, de a vizita Patriarhia Română în luna octombrie 2013. Preafericitul Părinte Patriarh Teofil a acceptat cu bucurie această invitaţie.

| basilica.ro

Citiţi şi:

Acest articol a fost publicat în anti-politica, diaspora. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Reconciliere între Patriarhia Română şi cea a Ierusalimului, privind Aşezământul din Ierihon

 1. Maria zice:

  Exista mai multe ipoteze aici, ori a intervenit Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, fiind in aceeasi barca cu PF Daniel (masoni si ecumenisti inraiti), ori Patriarhul Ierusalimului a cedat, cauza fiind banii, probabil sa se dea o parte din venituri si acolo.
  Altfel nu se explica discordia de pana acum, cat si ” impacarea ” de acum intr-un el destul de tacita.

 2. Reconciliere între Patriarhia Română şi cea a Ierusalimului, privind Aşezământul din Ierihon. Cand se va intrerupe comuniunea din motive de erezie ecumenista??
  Posted on februarie 22, 2013

  “Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 20–21 februarie 2013, o delegaţie a Patriarhiei Române s-a întâlnit la Ierusalim cu o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului, pentru rezolvarea problemei legate de Aşezământul Românesc de la Ierihon.

  În urma convorbirilor, desfăşurate în spirit de frăţietate şi respect reciproc, s-a ajuns la o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă.” | basilica.ro

  Ne bucuram pentru ca cele doua Patriarhii s-au impacat. Din pacate ambele Patriarhii sunt prinse in ecumenism si in CEB pana in gat! Ar fi fost normal ca Patriarhia Romana sau Patriarhia Ierusalimului sa fi intrerupt comuniunea cu celalata din motive de ecumenism, de participare la CEB, etc. In schimb ruperea comuniunii se face astazi din motive hilare.

  preot Matei Vulcanescu

 3. delia zice:

  Smerenie a fost si e bine. Cred ca se bucura parintele Argatu, acolo unde e.

 4. IOAN zice:

  Slava Lui Dumnezeu

 5. Patricia zice:

  Eu cred ca prin diplomatii Israelieni sa facut impacarea,plus ca toate bisericile ortodoxe si multi Ierarhi din Jerusalem ,nu erau de acord cu decizia Patriarhului,cum nu sint de acord cu el ca fiind Patriarh,atita vreme cit celalalt Patriarh e mazilit intr-o chilie,unde este culmea ironiei,hranit de un musulman si de citiva Romani care cu greu ajung la fereastra lui.

 6. Bubu zice:

  Si cu monahul Ieronim Crețu ce va fi? Să nu uităm că s-a împărtășit cu ereticii!

 7. Homosexualitatea lui Stalin si cea a lui Obama! zice:
 8. Homosexualitatea lui Stalin si cea a lui Obama! zice:
 9. Până n-o să văd câteva zeci de veşminte rupte ale ierarhilor, sfâşiate din durerea de a fi membru CMB, din părerea de rău de a fi părtaş la săptămâna de rugăciune a ecumeniştilor, şi din amărăciunea pentru profanarea Sfintelor Moaşte înstrăinate ereticilor …..până nu voi vedea sac şi cenuşă pentru că au participat la stricarea Dreptei Credinţe ….n-am să mai cred nici unui act de credinţă venit din partea unui ierarh pro-ecumenist.

 10. Maria zice:

  Dar de ce sa rupa vesmintele ca acestea n-au nicio vina , mai degraba sa-si rupa ei o mana sau un picior !
  Este suficient sa puna capat ereziilor , sa se pocaiasca sincer si sa revina pe linia de plutire .

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s