Muzeul Țăranului Român, via NCRR, face educație prin pornografie și propagandă homosexuală. Directorul Muzeului ar trebui să fie demis

ŢĂRANUL ROMÂN NU A FOST, NU ESTE ŞI NU VA FI GAY
Imagini de la blocarea proiecţiei unui film de propagandă homosexuală

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul cinema-edu.ro, Noul Cinematograf al Regizorului Român (studioul Horia Bernea), din incinta MȚR, a fost lansat și este exploatat de către Asociația Culturală Macondo. Tot această asociație este responsabilă de programarea filmelor de artă la NCRR.
Asociația Culturală Macondo desfășoară de câțiva ani un proiect ”de educaţie socială şi cinematografică apărut în România, special conceput pentru elevii liceeni şi deschis profesorilor. Şi mai exact de atât, Cinema Edu constă în organizarea de proiecţii a unor filme ce te fac să gândeşti, cu mesaje ceva mai elaborate, nu cu vampiri sclipicioşi la petreceri studenţeşti ce se transformă în camioane. La finalul proiecţiilor au loc discuţii pe teme sociale între elevii din public şi invitaţi speciali.” Așadar proiectul intitulat Cinema-Edu (adică educație prin cinematograf) se adresează tinerilor liceeni, cât și profesorilor din licee.
Pe site-ul asociației anterior menționate este precizat faptul că ”Echipa asociaţiei Macondo dă startul ediției a treia [n.n – e vorba despre proiectul Cinema-Edu] pe 20 februarie 2013.” în București și în alte orașe din țară. Conform paginii Noului Cinematograf al Regizorului Român de pe site-ul MȚR, Asociația Culturală Macondo, în cadrul proiectului educativ pentru liceeni, Cinema-Edu, programase două proiecții care urmau să se desfășoare în sala Horia Bernea.
Prima proiecție, filmul The kids are allright, la care intrarea a fost liberă, nu a mai rulat în studioul Horia Bernea. Comedia în cauză, a fost trecută în categoria R de către asociația Motion Picture din America, pentru conținut sexual masiv, nuditate, limbaj licențios, consum de alcool și droguri de către tineri. În multe dintre statele în care a rulat filmul a fost nerecomandat persoanelor sub 18 ani. În film este prezentată viața a două lesbiene, care cresc doi copii. Prin această peliculă „despre familie și LGBT” promovată de asociațiile Macondo și Accept (căci proiecția făcea parte din proiectul „Luna istoriei LGBT”), cu sprijinul necondiționat al directorului general al Muzeului Țăranului Român, Virgil Ștefan Nițulescu, o instituție publică (MȚR, prin intermediul NCRR) și două ONG-uri au înteles să facă educație în rândul tinerilor și nu numai.
Având în vedere că tot acest proces de re-educare a tinerilor liceeni se face de ani buni cu concursul conducerii muzeului, precum și faptul că directorul general, Virgil Ștefan Nițulescu, ne-a încălcat dreptul la liberă informare, încercând să ne inducă în eroare în momentul în care i-am solicitat să ne transmită informații despre parteneriatul care a făcut posibilă proiecția filmului The kids are allright, în cadrul „Lunii istoriei LGBT”, solicităm în mod public demiterea domnului Virgil Ștefan Nițulescu din funcția de director general al Muzeului Țăranului Român. Totodată, solicităm conducerii Muzeului Țăranului Român să analizeze cu mai mare atenție parteneriatele pe care le va încheia în viitor, deoarece parteneriatul în baza căruia s-au proiectat filmele anterior menționate nu este în concordanță cu menirea muzeului.
În ceea ce privește evenimentele petrecute miercuri, 20 februarie, la Muzeul Țăranului Român, dorim să facem următoarele precizări:
Reprezentanții mai multor ONG-uri românești și alți oameni neafiliați au fost prezenți, în jurul orelor 18:00, la Muzeul Tăranului Român, pentru a protesta pașnic față de asocierea instituției cu propaganda homosexuală, prin proiectarea unui film în Studioul “Horia Bernea”. Am considerat și considerăm că memoria și identitatea țăranului român, prezente în MTR – datorită autenticității prezentării,  muzeul a fost premiat ca Muzeul European al Anului –, nu au nimic în comun cu homosexualitatea. Prin aceasta se  încălca statutul Muzeului Național al Țăranului Român, care la Art. 5 specifică: „Muzeul este organizat astfel încât să armonizeze activităţile unei instituţii muzeale cu acelea ale unui centru de cercetare etnologică”, iar la Art. 6, obiectul de activitate cuprinde: „cercetarea, prin metodele etnologiei, a culturii ţărăneşti trecute şi recente, protejarea patrimoniului muzeal; expunerea şi prezentarea, în expoziţia permanentă şi în expoziţii temporare, a patrimoniului pe care îl deţine” și alte activități ce țin de patrimoniul cultural național românesc.
Promovarea de către Muzeu a unor evenimente de țin de Mișcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la încălcarea flagrantă a statutului, cu grave consecințe pentru imaginea instituției, repetam, incompatibilă funciar cu astfel de evenimente. O instituție publică ce depozitează ethosul țăranului român nu poate să fie folosită discreționar în propaganda homosexuală și nici nu i se poate da o altă direcție, improprie, care ține de corectitudinea politică. Dacă globalismul se sprijină pe astfel de valori, noi avem dreptul de a ne apăra identitatea națională. În această cheie trebuie văzut protestul nostru de ieri. Filmul în cauză putea fi proiectat în alt loc, fără să nască discuții. Faptul că s-a dorit să fie proiectat NEAPĂRAT în Studioul „Horia Bernea” arată dorința de a uzurpa valorile la care facem referire și la premeditarea provocării pe care cei în cauză, cu complicitatea directorului Virgil S. Nițulescu, au dorit-o.  
Altă neregulă constatată este aceea că la film intrarea era liberă, deși rating-ul filmului este de +16 ani (în alte țări, acest film poate fi văzut de cei care au împlinit 18 ani) – este clasat la categoria „R for strong sexual content” -, fapt care ar trebui să aibă consecințe asupra organizatorilor, care puteau expune copiii unor imagini ce puteau provoca tare psihologice. Credem că în SUA, țara a cărei ambasadă a sprijinit acest proiect, acest fapt ar fi avut consecințe penale. În același timp, filmul, care prezenta viața a două lesbiene care creșteau copii, contravine chiar Codului Civil al României, în care, la articolul 258, paragraful 1, se stipulează: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora, precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor”; la paragraful 4:  „În sensul prezentului cod, prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie.”
Cele aproximativ 50 de persoane venite la acest protest s-au comportat într-o manieră absolut civilizată, fără a “da buzna” în incintă, așa cum pretind unii din promotorii homosexualității în țara noastră. Toate tribulațiile activiștilor pro-homosexualitate, care, prin strategia lor deja cunoscută, își doresc victimizarea și imaginau bâte și alte obiecte contondente, sunt contrazise chiar de oamenii legii prezenți în sala și de imaginile deja făcute publice. Steagul național, chipurile țăranilor lipite pe cartoane și prezența unui fluier sunt departe de imaginea belicoasă pe care o acreditează activiștii în cauză. De altfel, acest comportament non-violent poate fi certificat atât de reprezentanții presei aflați la fața locului (TVR, B1 TV), cât și de forțele de ordine. Singurul incident a fost atunci când o activistă arunca cu un pahar spre un protestatar, fapt care poate fi vazut și în imagini.
În încheiere, dorim să menționăm că acest demers a fost continuarea firească a scrisorii deschise din data de 31 ianuarie a.c., prin care peste 40 de ONG-uri cereau retragerea Muzeului din acest parteneriat nefast. Din păcate, dl Virgil Nițulescu a ales să se folosească de subterfugii pentru a-și pune în aplicare agenda, pe banii publici și întinând memoria intemeietorului MȚR, al carui nume il portă studioul, Horia Bernea, și a țăranului român.
În consecință, cerem, în mod public, ca Directorul Virgil S. Nitulescu să fie demis din funcția în care s-a arătat incompatibil, etnologia fiind, în cazul acestuia, o știință pe care nu o întelege și nu o respectă.
Organizațiile semnatare sprijină persoanele care au fost prezente la protestul de la proiecția filmului în studioul „Horia Bernea”.
Semnează:
Alianţa pentru Demnitate Naţională – Preşedinte Iulian Capsali
Asociația Basarabii – Preşedinte Eduard Dumitrache
Alianța Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc
Asociaţia  Pro-Vita București – Preşedinte Bogdan Stanciu
Liga Studenților de la Universitatea Bucureşti
Alianţa Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc
Liga de Utilitate Publică – Preşedinte Rafael Udriște
Asociația Civică a Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – Președinte Bogdan Ivan
Asociația Tinerii Creștin Ortodocși – Președinte Grama Horia
Asociaţia HRISDORIA – Preşedinte Augustin Câmpean Dorin
Asociația Tinerilor Ortodocși “Orthograffiti”- Președinte Miruna Ionescu
Revista”Orthograffiti”
Asociația Rost
Asociația Predania – Președinte Ion Gurgu
Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești din județul Alba – Preşedinte Petruța Pop
Asociaţia  Meșterilor Populari din Moldova, Iaşi – Preşedinte Marcel Lutic
Asociaţia George Ogăraru pentru Cultură şi Sport – Vice Preşedinte Andreea Ogăraru
Fundaţia “Ion Gavrilă Ogoranu”
”Asociația pentru apărarea familiei și copilului”
Asociația ”Familia ortodoxă”
Asociația dascalilor din România
Asociația “Bucovina Profundă” – Suceava
Fundatia „Sfintii Martiri Brancoveni” – Suceava
Liga Distributistă Română “Ion Mihalache” – Preşedinte Ovidiu Hurduzeu
Asociația “Ortodoxia Tinerilor” – Preşedinte Claudiu Bălan
Fundația “Sfânta Irina”
Asociația “Prietenii de Familie”
Grupul Ioan Alexandru
Asociația ”Casa Gratis Pro Deo”
Asociatia pentru Cultura și Educație “Sfantul Daniil Sihastrul” – Președinte Lucian Cornianu
Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca
Cercul studențesc “Floarea de Foc”
Revista “Foaie Națională”
Asociația “Copil dorit” – Președinte Simona Verman
Asociația “Triada”
Asociaţia Iniţiativa Creştin-Ecologistă – Preşedinte Ing. Gheorghe Cionoiu
Asociația ”Prietenii Sf. Efrem cel Nou” – Preşedinte Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

| FloareDeFoc

Citiţi şi:

Expoziția Măști la Veneția sau cum căpușează LGBT-ul acțiunile culturale ale Muzeului Țăranului Român
Ce s-a întâmplat în seara asta la Muzeul Țăranului Român
Academicianul Sorin Dumitrescu cere anchetarea directorului general al Muzeului Taranului

Acest articol a fost publicat în anti-homosexualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Muzeul Țăranului Român, via NCRR, face educație prin pornografie și propagandă homosexuală. Directorul Muzeului ar trebui să fie demis

 1. Dinu zice:

  Incredibil pana unde poate sa merga nesimtirea , depaseste orice limita. Saracul taran dupa ce a indurat si indura atat de multe … acum vin acesti nesimtiti si ne fac si Gay???. E strigator la cer asa ceva. Nesimtiti de guvernanti dupa ce pune taxa de 20 lei pe cap de oaie si dupa ce il jacmaneste pe taran mai ceva decat a fost in epoca primitiva. Bataie de jooc la maxim asa ceva este total revoltator nu se poate fratilor asa ceva.

 2. Muzeul Taranului Roman este un loc public, legat de traditia poporului roman care are in centru Biserica. Deci nu este propice pentru iubitii frati loviti de patima homosexualitatii. Unii au strigat in mod cu totul gresit “Moarte homosexualilor!” dialogul cu acesti oameni impatimiti consider ca trebuia sa fie mult mai pasnic si cu multa dragoste dar si cu atitudine. Unii dintre protestatari au procedat foarte bine, altii in schimb si-au dar cu dreptul in stangul.

  Mai abitir trebuiau huiduiti ierarhii care au facut ecumenism in biserica, aceeia trebuiau huiduiti bine, dar se pare ca avem o constiinta dogmatica ruginita.

  Sa nu ne pierdem nici constiinta dogmatica si sa reactionam la microbii ecumenisti, care trebuie scosi din organismul Bisericii. Daca am fi o Biserica Locala curata, curatita de erezia ecumenista, nici homosexualii nu ar avea succes la noi in tara, in sensul de a face educatie homo si a sminti pe copii si tineri.

  Biserica Ortodoxa Romana trebuie sa iasa cat mai urgent din CEB. Este o ofensa adusa lui Hristos insasi prezenta BOR in CEB.

  Erezia ecumenista este cu mult mai grava decat homosexualitatea, pentru ca ecumenismul este un pacat impotriva Duhului Sfant, alterand in mod direct adevarurile descoperite de Duhul, lipsindu-i pe oameni de puterea Harului Sau si a intoarcerii. Pacatul impotriva Duhului Sfant nu se iarta nici in veacul acesta, nici in cel viitor (Matei 12, 32), pe cand cei care au patimi precum homofilia, lesbianismului, pedofiliei, se pot intoarce si pot scapa de ele. Este suficient ca acestia sa se indrepte spre scaunul spovedaniei. Ecumenistul contesta insasi lucrarea Duhului Sfant in Biserica prin relativismul dogmatic practicat si prin insasi participarea la organisme paraecclesiale (CEB).

  Ecumenistul, in schimb, trebuie sa faca lepadare publica de toate ereziile propagate de el in Biserica, mai ales ca episcop, mitropolit, arhiepiscop, patriarh, etc. Trebuie sa blesteme ecumenismul si sa se lepede de el, sa blesteme CEB-ul si pe papa, etc. In Biserica diplomatia nu mantueste, nu se poate masura cu doua masuri, una pentru ortodocsi si alta pentru eretici. Pe unii diplomatia i-a facut sa se incurce in neadevaruri si unii chiar s-au inecat in ele. In Italia, mai bine ca preotii nostri sa slujeasca in garaje si apartamente, decat sa accepte de la papistasi capistile idolesti papale, ca apoi sa ii aiba la mana si sa le ceara compromisuri.

  preot Matei Vulcanescu

 3. grigore zice:

  Multumim celor ce au facut sa NU se difuzeze acele productii nefaste, intr-un muzeu care se vrea al taranului roman dar care a ajuns unul al indoctrinarii murdare. Cred ca acele personaje din conducere nu fac decat rau prin prezenta lor acolo, dovedind ca nu au nici minimul de moralitate pe care ar trebui sa-l aiba un om. Bine ar fi sa fie inlocuiti cu cineva care dovedeste bun simt neacceptand asemenea uraciuni intr-un muzeu legat de sufletul unor oameni a caror moralitate este una dintre cele mai curate. Se pare ca pe pagina de facebook al sus numitului „director” se gaseste o adevarata propaganda atee preluata si din alte publicatii de aceeasi sorginte. Cata discrepanta intre pregatire si functie.

 4. grigore zice:

  Am auzit la o conferinta cat de GRAV este acest mare pacat, citandu-se dintr-un sfant parinte ca diavolii care l-au impins pe om spre acest mare pacat fug apoi departe de acel om, de teama de a nu fi aruncati mai apoi si ei in cel mai ingrozitor foc al iadului. Poate nu era stiut dar acesta este cel mai dureros pentru sufletul omului, iar diavolii fug si se cutremura de teama acestui foc, cel mai cumplit dintre toate si acum citatul: „De altceva nu se tem mai mult decât de cumplitul foc şi muncă a sodomitenilor. De ce? Fiindcă nici un om nu cunoaşte acea cumplită muncă şi văpaie a sodomitenilor, ci numai diavolii o văd şi se cutremură şi se înfricoşează; că este mai cumplită decât orice altă muncă şi foc al iadului.
  De trei lucrări se tem diavolii: întâi, de spurcata faptă a sodomitenilor; al doilea, de sodomia cea peste fire care se lucrează cu femei; a treia, de malahia tăvălirii stricăciunii (bărbat cu bărbat). De aceste trei fărădelegi peste fire se tem, căci pentru aceia care fac aceste stricăciuni s-a zidit acea flacără deosebită.
  Că atunci când săvârşesc ticăloşii oameni – îndemnaţi de diavolul – aceste trei fărădelegi peste fire, fug departe ca să nu-i vadă când păcătuiesc şi să se osândească în acea cumplită şi mai înfricoşată decât toate muncile iadului, a celor ce peste fire păcătuiesc.
  Diavolii se înfricoşează de această patimă pentru frica focului aceluia; pământul tremură de lucrarea cea peste fire a sodomiei.
  Cum îndrăzniţi şi lucraţi această înfricoşată fărădelege a sodomiei, întunecându-vă de nesimţirea voastră, nesocotind ce vor pătimi aceia care lucrează această cumplită fărădelege şi vă stricaţi curăţenia?” Si continua „Acum este vremea să vă păziţi. Diavolii se păzesc de focul acela, cu toate că se vor osândi acolo în ziua judecăţii celei înfricoşate. Voi însă puteţi să vă izbăviţi dacă vă veţi păzi.
  Acesta este citatul din Sfantul Nil Athonitul.

 5. IOAN zice:

  Sa ne rugam Bunul Dumnezeu sa ne ierte pentru pacatele noastre inainte sa ridice mana maniei Lui asupra noastra. Rugati-va fratilor pentru ei ca altfel vai si amar va fi de sufletul lor de nu se vor pocai.

 6. prconstantin zice:

  Sa faceti si o petitie online pe care sa o semnam si noi, cei din provincie.

 7. Maria zice:

  Sodoma si Gomora ,au cuprins tara si mare va fi pedeapsa de la Dumnezeu ,pt acest cumplit pacat .
  Pentru credinta unor oameni cu adevarat crestini ,Dumnezeu lucreaza prin acestia si nu se va permite la noi sa degenereze aceasta infricosatoare faradelege , intr-o tara majoritar ortodoxa .
  Este un semn bun , ca mai traiesc in tara aceasta si oameni care lupta pt moralul poporului roman ortodox , descurajand acest desfrau , care este strecurat din Occidentul satanist al lui antihrist , prin mass-media si cinematografe .
  Toata lumea trebuie sa sara in capul lor , atunci cand se manifesta !

 8. Georgian zice:

  Pentru toti secularistii din Romania le recomand sa se informeze despre cine conduce un stat puternic european: Germania. Angelea Merkel e fiica de preot, iar presedintele Republicii, Joachim Gauck este preot( pastor luteran). Ce ar spune aprigii luptatori anticrestini romani despre asta si mai mult daca presedintele Romaniei ar fi un preot si primul ministru – fiica sau fiul unui preot (nu ginerele unui fost preot – a se vedea Ponta, cu un consilier ateu prohomo, facut si parlamentar – Remus Cernea care nu a lucrat niciodata nimic, in afara de a ataca Biserica orotdoxa). La noi ar fi imposibil asa ceva, ar comenta si injura toti, sa ajunga cumva un preot presedinte! E timpul ca vocea autentica ortodoxa sa iasa la lupta pe toate fronturile pentru a promova crestini autentici, practicanti, inclusiv in politica, pentru a nu mai accepta provocarile desantate ale homosexualilor, atelior samd intr-o tara crestina care se lasa condusa de minoritati nationale, sexuale samd…

 9. Homosexualitatea lui Stalin si cea a lui Obama! zice:

  Deci, nu pastorul, ci chiar foștii lui prieteni din cluburile homosexualilor spun despre Obama ca era de-ai lor:

  http://www.ziare.com/barack-obama/presedinte-sua/un-pastor-evanghelic-sustine-ca-are-dovezi-ca-barack-obama-este-gay-1220401

  http://www.dw.de/obamas-gay-marriage-case-submitted-to-supreme-court/a-16623709

  http://www.wnd.com/2012/09/claim-obama-hid-gay-life-to-become-president/

  http://hillbuzz.org/is-barack-obama-gay

  BREAKING! Claim: Obama Hid His Gay Life To Become President! Documented Report:

  http://www.freerepublic.com/focus/f-bloggers/2933126/posts

  Si Stalin era…. A avut o relatie cu Zenoviev. S-a pastrat si corespondenta:

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s