Dezbatere publică despre noile cărţi de identitate cu cip

Emiterea noilor carţi de identitate, ce vor fi puse in circulaţie dupa data de 1 iulie 2013, va fi supusă unei dezbateri publice. Cel putin asa a hotarat Ministerul Afacerilor Interne, asta după ce mai multe organizaţii neguvernamentale sunt împotriva buletinelor biometrice.

Vor exista doua variante de buletin, una tiparita si una electronica. Cea tiparita va contine numele si prenumele titularului, cetatenia, sexul si locul nasterii acestuia, semnatura, fotografia, CNP-ul si adresa de domiciliu.
Aceste date vor fi incluse si pe smartcard, noul buletin electronic. In plus, vor fi incluse numele si prenumele parintilor titularului, certificate digitale si date biometrice.

46 de ONG-uri au depus un memoriu impotriva emiterii noilor carti de identitate. Acestea spun ca dispare caracterul personal al cetateanului.

MAI a mai comunicat faptul că timp de zece zile persoanele interesate de acest proiect de HG (care poate fi găsit pe site-ul instituției la secțiunea Transparență decizională) pot trimite propunerile, sugestiile şi opiniile lor pe adresa de e-mail nicolae.ploesteanu@mai.gov.ro

| ApLR

Este important să cerem prezenţa numelui părinţilor pe actele nebiometrice.

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Dezbatere publică despre noile cărţi de identitate cu cip

 1. pcmouse zice:

  multumesc nu sunt interesat de nici un buletin 666.si nici de una bucata laser gravat cu 666 pe frunte.tehnologia folosita va fi biometrica.asta e inselare.ca ai 2 optiuni..sa nu ii credeti pe antihristii care vor sa ne cipuiasca..iata ce spune Parintele https://apologeticum.wordpress.com/2012/07/12/cuviosul-paisie-aghioritul-combate-pe-cei-ce-indeamna-la-liniste-in-problema-actelor-cu-cip/

 2. pcmouse zice:

  Interviu cu Părintele Justin: Noi mergem tot cu mucenicia! Aşa mergem până la moarte şi nu renunțăm!http://atitudini.com/interviu-cu-parintele-justin-noi-mergem-tot-cu-mucenicia-asa-mergem-pana-la-moarte-si-nu-renuntam/

 3. Ion zice:

  De ce formularile astea atat de vagi ? :
  1.Timp de 10 zile … INCEPAND CU CE DATA ?
  2. „poate fi găsit pe site-ul instituției la secțiunea Transparență decizională” – unde e link-ul ?
  Cred ca n-ar trebui sa ne punem singuri piedici, ci sa ne ajutam reciproc cu informatii cat mai exacte.

 4. Dinu zice:

  Dezbatere publica astazi inseamna sa te faca pe sub mana, asa ceva nu se mai poate. Eu cred ca incep deja vaiurile noaste pentru ca judecata de la casa Lui Dumnezeu incepe.

 5. mihai zice:

  nu categoric acestor acte ce se vor emite de acum incolo, sa primeasca ei si cu familiile lor asa ceva

 6. Elena zice:

  Asa ceva este inadmisibil si inuman. Orice persoana are dreptul la libertate, la demnitate si la intimitatea personala. De exemplu, daca un simplu cetatean trebuie sa mearga cu aceasta carte de identitate electronica si la Banca si la Taxe si Impozite si la Spital atunci:
  – De ce trebuie sa stie lucratorul de la Banca ce boli are persoana in cauza sau ce propietati mobiliare sau imobiliare are?
  – De ce trebuie sa stie lucratorul de la Taxe si Impozite ce conturi si ce bani are persoana in cauza pe la banci si cu ce boli este luat in evidenta la medic ?
  – Iar medicul la randul lui, de ce trebuie sa stie ce proprietati si ce bani are persoana in cauza ?
  Cu alte cuvinte va sti toata lumea, totul despre fiecare pana la cel mai mic amanunt, un fel de reclama si publicitate despre noi, fara acceptul noastru.
  Din punct de vedere al securitatii, sunt pesimista si cred ca infractiunile cibernetice nu vor disparea niciodata, ba din contra vor evolua si se vor perfectiona mereu.
  In concluzie: – orice act cu CIP ne expune la nesiguranta si vulnerabilitate.
  – ne lezeaza personalitatea, demnitatea umana si ne vor aduce prejudicii.
  Sa nu uitam ca in fata Lui Dumnezeu toti suntem egali si nu trebuie sa ne impingem unii pe altii spre drumul pierzarii si sa grabim venirea sfarsitului, pentru ca toti vom fi judecati.
  Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne dea sanatate sufleteasca si trupeasca si mantuire sa ne daruiasca. Amin.

 7. Trebuie umblat cu hotarare si energic la radacina problemei. Anume: cine si de ce este (sau sunt) interesati? De cand este omenirea nu a avut nimeni o asa mare nevoie de control strict asupra individului si demografiei. Nimeni nu si-a pus problema sa stie aspecte din intimitatea individului: unde merge, de ce, cand mananca, ori cand se c… De ce vor grupurile oculte sa controleze pana si adancul de taina al omenirii? Vor oare sa loveasca radacina Creatiei? Vor indura cele mai crunte esecuri pentru ca acolo domneste numai DUMNEZEU Iisus Hristos. EL vorbeste in ascuns fiecaruia. Ascunsul este de nepatruns prin mijloace lumesti. Atunci voi, masoneilor, nu puteti realiza nimic decat sa ne faceti a va rade in nas de matrapzlacurile abjecte pe care le puneti la cale. Poate DUMNEZEU va va ingadui pana la un punct (EL stie de ce) sa va realizati aberatiile dar tineti minte: NU PUTETI DISTRUGE SUFLETUL. Nu-i cunoasteti TAINA si trupeste putem muri din cauza planurilor voastre…dar o vom face pana cand vom putea sa ne impotrivim voua, dandu-ne, din toate ale noastre (vazute si nevazute), Domnului HRISTOS. Va zbateti degeaba, dati-va si cu curu de pamant pentru ca suntem pregatiti sa murim dar voia voastra nu o vom implini…

 8. Mihailos Arhanghelos zice:

  Înapoia noastră antiHrist căci scris este Domnului Dumnezeului tău să te închini și numai Lui unuia să-i slujești! Slavă Sfintei și Nedespărțitei Treimi ! Amin. Ortodocșii nu vor primi semnul fiarei microcipul biometric în acte, pe mână sau pe frunte chiar și cu prețul pierderii vieții materiale pentru că Dumnezeu le va odihni sufletele în veșnicie pentru că faptele lor mucenicești îi vor urma! Așa să ne ajute Dumnezeu! Amin

 9. Mihai zice:

  Fara acte cu CIP.Ele ne pot face slugi pe propriile noastre averi.Sa-si puna CIP doar cei care sunt interesati sa ia aceasta decizie daca vor sa fie monitorizati….

 10. pcmouse zice:

  cititi fratilor ca sa stiti cu ce va confruntati si cand v-ati lamurit este foarte important sa aveti nadejde!

  http://www.depindedenoi.ro/articole/spiritualitate/parintele-paisie-aghioritul-despre-codul-de-bare-cu-666-si-antihrist.html

 11. elena zice:

  Trebuie informată populaţia despre dezbaterea publică privind actele de identitate, să acceseze
  MAI Transparenţă Decizională unde poate citi Proiectul de Hotărâre şi să trimită mesaje. A fost publicat pe data de 20.02.2013 şi dezbaterea durează 10 zile.
  Populaţia mai poate fi informată si dacă se trimit mesaje la comentariile deverselor articole din presa on-line a fiecărui judeţ , este bine de ştiut şi despre adresele trimise de cele 45 de asociaţii.
  Se poate proceda astfel:
  Google-ziare.ro, selectaţi ziare româneşti de la A la Z , selectaţi câte un judeţ ,selectaţi câte un ziar şi câte un articol care are şi comentarii.
  Este bine de trimis la mai multe ziare din acelaşi judeţ şi la mai multe articole , la unele publicaţii articolele apar dar după câteva minute dispar.

 12. epure gheorghe zice:

  Subscriu si eu ca nu este necesar sa se elibereze noi carti de identatate.apreciez ca acestea care saunt in circulatie intrunesc toate conditiile. Repet nu trebuie eliberate noi Carti de identitate. Cu baii aceia se pot face alte lucruri utile

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s