Părintele Justin Pârvu la binecuvântata vârstă de 94 de ani! Întru mulți ani, Preacuvioase Părinte Stareț!

Maicile de la Petru Vodă cântându-i Părintelui Justin

Pelerini la ziua Părintelui Justin

Cuv. mitr. Teofan la aniversarea Părintelui Justin, rostit de arh. Nichifor

Întru mulți ani, Parinte Stareț Justin 2013

94-de-Ghiocei-de-viata-ai-Parintelui-Justin-ParvuAnii grei pentru mine au trecut. Anii bătrâneţii care mi s-au adăugat, au însemnat durerile şi necazurile acestui popor. Dacă tu nu te gândeşti doar la tine, atunci ajungi să te confunzi cu nevoile şi greutăţile aproapelui. Aşa că eu chiar dacă sunt la 94 de ani, trăiesc totodată vârsta celui de lângă mine, fie că sunt 25 de ani, fie că sunt 45 de ani.
Şi anii pentru mine nu mai sunt ani… Noi dirijăm timpul în raport cu nevoinţa noastră faţă de Dumnezeu. Sfârşitul lumii este sfârşitul nostru, pentru că păcatele noastre cheamă mai degrabă mânia lui Dumnezeu. Şi cu cât te nevoieşti mai mult pentru celălalt, cu atât eşti mai tânăr…

Părintele Justin Pârvu

Cu voia Domnului, am ajuns și ziua în care îi spunem din inimi “Întru mulți ani” Părintelui nostru stareț Justin Pârvu la împlinirea celor 94 de ani.

Ca și până acum, Sfinția sa, care și-a dat parte din sufletul său și ani din viață pentru aproapele și neamul românesc, priveghează pentru mântuirea noastră, ostenindu-se cu sutele de pelerini ce-i calcă zilnic pragul binecuvântatei sale chilii.

Fiecare credincios pleacă cu mai multă bucurie decât a vrut să-i facă Parintelui lor iubit prin darurile și urările în acest prag de sărbătoare. Părintele pune fiecăruia în inimă sămânța iubirii de neam și mai cu seamă a noilor martiri, ce l-au mărturisit pe Hristos în chinurile temnițelor comuniste.

Fiind camarad de suferință cu acești martiri ai neamului, Dumnezeu i-a dăruit ani îndelungați, plini de belșug și roade duhovnicești de care ne bucurăm cu toții, dorindu-ne să înmulțească Domnul anii șederii sale printre noi.

O mare bucurie duhovnicească a fost pentru Părintele slujba în ajunul sărbatoririi celor 94 de ani, “așa cum doar în Muntele Athos am mai trăit”, la care a luat parte și ÎnalPreasfințitul Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, a cărui mărturisire vă invităm să o ascultați mai jos.

Vă împărtășim câteva fotografii în care este surprinsă bucuria Părintelui și vă mulțumim pentru toate gândurile bune și rugăciunile dvs. (Mesajele dvs. de felicitare postate la rubrica comentarii vor fi printate și duse Părintelui Justin).

Cuvântul ÎPS Teodosie

| ATITUDINI

Noi apariții la editura Fundației Justin Pârvu, prilejuite de sărbătorirea Părintelui:

“Ne vorbește Părintele Justin”, vol. II

Ne-vorbeste-Parintele-Justin-vol-II

Revista ATITUDINI, nr. 27 închinată Sf. Ilie Lăcătușu

Atitudini nr. 27_coperta

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

98 de răspunsuri la Părintele Justin Pârvu la binecuvântata vârstă de 94 de ani! Întru mulți ani, Preacuvioase Părinte Stareț!

 1. Pingback: LA MULTI SI FERICITI ANI Parintelui Justin Parvu, Staretul Manastirii Petru Voda la implinirea celor 94 de binecuvantati ani! « Saccsiv's Weblog

 2. daniela zice:

  Dragul nostru Sfintit Parinte,
  Domnul Nostru Dumnezeu sa va daruiasca pentru rugaciunile Sf. Mc. Haralambie, lungime de zile alaturi de noi, iar harismele cu care ati fost inzestrat sa dea bucurie duhovniceasca si sa aline pe toti cei dragi sufletului d-voastra, suflet in care incape o imensitate de oameni. Chiar daca suntem departe, astazi suntem alaturi de d-voastra, in simtiri si in iubire.
  La multi, multi, multi si bucurosi ani! Sa ne traiti Parinte!
  Daniela cu familia/ Radauti.

 3. Dumitru Ciprian zice:

  Intru multi si binecuvantati ani, preacuvioase parinte Justin!
  Cu multa dragoste ne rugam pentru ca Maicuta Domnului si Sfintii temnitelor comuniste sa va tina sanatos si indelungat in zile, spre a ne fi si noua,celor plini de pacate si nevrednicii, izvor de Duh Sfant!
  Ioana-Eleonora, Delia si Dumitru – Ciprian / Iasi

 4. Lacramioara zice:

  INTRU MULTI ANI BINECUVANTATI SFINTIA VOASTRA!
  CHIAR DACA SUNTEM DEPARTE DE TARA SI DE NEAMUL NOSTRU, NU V-AM UITAT SI NE RUGAM CA BUNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI SA NE ADUCA DIN NOU IN FATA SFINTIEI VOASTRE SI SA PRIMIM BINECUVANTAREA DUMNEAVOASTRA!
  SLAVA DOMNULUI CA NE SUNTETI VOIEVOD AL TARII SI AL ORTODOXIEI !
  BINECUVANTATI SI IERTATI-NE PARINTE! Lacramioara,Andreea si Constantin / Irlanda

 5. pcmouse zice:

  La multi ani Parinte!

 6. Cristian zice:

  La multi ani !

 7. sieu zice:

  Multumim Tie Doamne pentru acest mare dar Parintele Iustin. Slava Tie Doamne!

 8. crestinul ortodox zice:

  Intru Multi Ani , Parinte Iustin Parvu Sa Ne Traiesti si Pe Calea Stramta , Anevoioasa dar DREAPTA SA NE ARATI SI SA NE POVATUIESTI ,
  Amin!

 9. Alin T zice:

  Preacucernice Parinte
  Atotputrnicul nostru Dumnezeu sa va daruiasca pacea sufleteasca, pentru ca prin aceasta sa ne putem si noi folosi de intelepciunea si iubirea pentru aproapele a cuviosiei voastre.
  Sa ne traiti intru ani multi Parinte!

  Alin si Maria/ Barlad

 10. Dinu zice:

  Cu multa iertare te rugam Parinte Iustin sa ne ierti de frica noastra de lipsa de curaj pentru a marturisi credinta cea adevarata, si de nesabuinta aceasta de care suntem noi astazi purtati iarta-ne nestaruinta si neinsistrea intru acele lucruri drepte si bune. La multi ani!!! sa ne traiti Parintele nostru iubit. Dumnezeu sa va tina ca O Lumina pentru izbavirea sufletelor noastre si pentru mangaierea noastra. La multi ani!!! Parinte.

 11. Maria Patrania zice:

  LA MULTI ANI CU SANATATE PARINTELUI IUSTIN!
  Ne rugam BUNULUI DUMNEZEU si MAICII DOMNULUI ca PREACUVIOSUL PARINTE IUSTIN sa fie alaturi de noi multi ani inainte, sa ne calauzeasca catre drumul cel drept, sa privegheze asupra noastra a tuturor si sa ne primeasca cu aceeasi caldura ori de cate ori ii trecem pragul.
  LA MULTI ANI!
  Maria din Bacau

 12. legionarulortodox zice:

  LA MULTI ANI, PARINTE FERICIT!

 13. Mircea zice:

  Parinte Iustin va iubim dupa slabele noastre puteri si va multumim .Dam slava lui Domnezeu pt ca va avem printre noi.

 14. Ramona Nicoleta Cosma zice:

  Preacuvioase Părinte Justin,

  Primiţi în astă sfântă zi a Lui Dumnezeu, urări de sănătate şi pace, să ne trăiţi întru mulţi ani luminaţi şi binecuvântaţi.

  La Mulţi Ani, Sfinţenia Voastră !

  Ramona Nicoleta Cosma cu familia
  Dej, jud. Cluj

 15. Lelia zice:

  La multi ani, Sfinte Parinte preaiubit! Sa ne ajute Dumnezeu sa ne bucuram cat mai mult de minunata Preasfintiei tale prezente!

 16. legionarulortodox zice:

  TRAIASCA IUSTIN PARVU!

 17. Amy zice:

  La multi ani, Preacuvioase Parinte Iustin! Sa traiti, sa ne fiti mereu aproape cu rugaciunele Sfintiei Voastre.

 18. Elena Turcu zice:

  La Multi Ani,Sfintenia Voastra !Sa ne traiti intru multi ani luminati si binecuvantati va dorim.Elena cu familia din Barlad,jud Vaslui.

 19. Anca V. zice:

  Ne rugam Bunului Dumnezeu sa va tina printre noi, Parinte Justin, desi rugaciunea noastra e egoista, fiindca aici, pe Pamant loc al plangerii este. Dar pentru ca suntem slabanogi si avem nevoie de sprijin si indrumare si avem nevoie de sfat duhovnicesc de la Oamenii lui Dumnezeu, ne rugam sa ingaduie sa mai petreceti timp aici, cu noi, pe Pamant!
  Iar pentru Sfintia Voastra ne rugam: sa va dea sanatate, sa va lipseasca de greutatile batranetii si sa va pregateasca loc in Rai, intre Sfintii Neamului nostru!
  La Multi si Binecuvantati Ani!

 20. Ionut zice:

  Sa ne traiasca parintele Iustin Pirvu marele aparator al Ortodoxiei, luptatorul impotriva cipurilor si calauzitorul nostru duhovnicesc spre Imparatia lui Dumnezeu atat de mult dorita de catre noi !

 21. sergiupasa zice:

  La multi ani,Sfinte Parinte Iustin, multa sanatate, pace si cati mai multi ani de viata. Va multumim pentru tot ceea ce ati facut si faceti pentru noi. Sa nu ne uitati nicicand din rugaciunile Sfintiei Voastre. La multi, multi ani ! Sarut mana, Sfinte Parinte Iustin….

 22. Un oarecare zice:

  La multi ani si multe bucurii duhovnicesti! Domnul sa va tina langa noi si sa va dea putere sa ne puteti ajuta pe calea mantuirii. Iar pe cealalta lume sa mijlociti pt noi pacatosii! Doamne ajuta!

 23. Cristina zice:

  La multi ani!, dragul nostru Parinte!
  Sa va dea Maicuta Domnului putere sa ne mai ingaduiti si pe noi, sa ne mai amintiti in sfintele dvs rugaciuni si sa ne iertati ca suntem nevrednici de sfintia-voastra!
  Nu am cuvinte sa va multumesc pentru toate cate le faceti pt noi!
  Cristina Dascalu si fam , Piatra-Neamt

 24. legionarulortodox zice:

  ****Avand in vedere, ca asa cum este scris, mesajele vor ajunge la Parintele Iustin****

  Vreau sa-i urez parintelui, „La Multi Ani” prin, aceste versuri!

  Marturisind pe Hristos!

  Astazi, Romani, de pretutindeni,
  Adunati sub Hristos, Pantocrator,
  Cu rugaciuni pe buze si inimi spre cer,
  Uram “ La Multi Ani”, celui ce este strajer,
  Al tarii noastre, Duhovnic, Parinte,
  Cu chipul blandetii si duhovnicesti cuvinte,
  Ce a inmuiat inimi si a schimbat pe multi dintre noi,
  Sa ne unim, in Sfanta Ortodoxie, marturisind,
  Pe Iisus Hristos, Adevarul din noi.
  Vom birui pe vrajmasi, cu semnul crucii sfinte,
  Si, cu ai nostrii frati, martiri din inchisori,
  Candele aprinse , ce stau drept dovada,
  De sange varsat, pentru acest neam si popor
  Batrane, paduri, munti, si poieni de sihastrii,
  Ce acum stralucesc, neincetat, printre astrii,
  Astazi , vedem in parintele nostru pamantesc,
  Zidirea Curata, a Lui Hristos, Cel Ceresc.

  Pentru Parintele Iustin – Bogdan din Galati

 25. Ionut zice:

  DOCUMENTAR REALIZAT DE REALITATEA TV IN TINUTUL HERTA, BUCOVINA DE NORD (IN PREZENT APARTINE DE UCRAINA) DESPRE PREOTUL ROMAN MIHAIL JAR EROU NATIONAL IN UCRAINA (PENTRU CA A INVIAT O FETITA). In prezent Pr Mihail Jar este episcopul Longhin. LEGATURA VIDEO AICI: http://www.youtube.com/watch?v=RsQlahqCcIA

 26. Mihaela zice:

  La multi ani, parinte drag! Sa aveti anii sfantului Haralambie: 110 ani,sfintia voastra alaturi de noi,in vremurile astea tulburi! Sunt convinsa ca daca cereti asta de la Hristos, El va va da cat mai multi ani alaturi de noi!

 27. ioana zice:

  Preacuvioase Parinte,
  Bunul Dumnezeu sa va invredniceasca cu ani indelungati si pe noi sa ne bucuram de dragostea dumneavoastra. Va dorim din suflet LA MULTI ANI! Va iubim nespus. Ne-ati schimbat viata cu blandetea si sfaturile dumneavoastra bune.
  Cu fiiasca supunere, Cristian, Ioana si Ioan Venter- Oradea

 28. Simona Manole zice:

  La multi ani si MULTUMESC, PARINTE! FITI BINECUVANTAT IN TOATE ZILELE!

 29. donnie yen zice:

  Intru multi ani preacuvioase parinte Justin. Speram sa va avem cat mai multi ani langa noi, pentru a lupta impotriva duhului veacului acestuia, Dumnezeu si Maica Domnului sa va dea putere sa ne intariti cat mai mult in credinta ortodoxa si sa ne ajute sa trecem cu bine peste toate incercarile fiindca a spus si George Cosbuc „viata e o lupta, o viata ai deci te lupta…”.Doamne ajuta si Domnul sa va ocroteasca.

 30. Aurora zice:

  La multi ani, Parinte ! Sa va tina Domnul cat mai mult printre noi !

 31. cristina zice:

  Dumnezeu sa va dea sanatate Parinte Arhimandrit! La multi ani!

 32. Felicia - Livia zice:

  La multi ani , parinte ! Bunul Dumnezeu sa va ajute sa ne calauziti pe drumul mantuirii ! Doamne ajuta !

 33. Vio Romania zice:

  La multi ani Sfantul nostru Parinte!

 34. Gabi Drumus zice:

  LA MULTI ANI! PARINTELUI IUSTIN. SA-I DEA DUMNEZEU SANATATE! DOAMNE AJUTA!

 35. anda zice:

  Multumim ca ati fost ,sunteti si mereu veti fi cu noi….uniti in Adevar si Viata!

 36. Irina zice:

  Dumnezeu inca ne mai da daruri, desi suntem peste masura de pacatosi, un astfel de dar pentru intreg poporul este pr. Iustin Parvu, duhovnicul si povatuitorul nostru drag. Dumnezeu sa ni-l daruiasca inca multi ani, de acum inainte. Sa aveti parte Parinte de mantuire, sanatate si sa ajungeti la varsta Sf. Haralambie, pentru ca avem nevoie de sfintia voastra. La multi ani!

 37. sorina, orastie zice:

  La multi ani, Parinte!
  Si Ii multumim iarasi si iarasi Bunului Stapan a v-a dat neamului nostru pentru intarirea in dreapta noastra credinta ortodoxa, si ne rugam Dumnezeului celui viu sa va tina sanatos, indelungat in zile, indreptandu-ne in intarindu-ne pe calea mantuirii, ca pastor bun ce ne sunteti (si celor de aproape si celor de departe) din mila Domnului si intru Slava Sa.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze intru multi si binecuvantati ani!

 38. GETA zice:

  LA MULTI ANI PARINTE MULTA SANATATE, RUGATI-VA pentru noi.
  GETA FOCSANI

 39. adina babescu zice:

  Draga parinte Iustin va doresc multi ani cu sanatate,pace putere ,Maica Domnului sa va poarte de grija si Sfintii toti sa va fie aproape.Cu mare drag Adina

 40. Cuţulab Ana-maria zice:

  Urăm din inimă părintelui Iustin ,,La mulţi ani!” şi ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i dăruiască multă sănătate şi zile senine! Îi mulţumim pentru toată dragostea pe care întotdeauna ne-o arată!

 41. Catalin Armanu zice:

  La multi ani binecuvantati, Sfinte Parinte !

 42. Elena zice:

  La Multi Ani parinte sfant si drag.Maica Domnului,Sfantul Haralambie si bunul Dumnezeu sa va daruiasca sanatate si toate cele spre mantuirea sufletului! Cu mult drag fam.Oara DOAMNE AJUTA!

 43. Citetul Gabriel zice:

  La Multi ani sanatosi si binecuvantati sa ne traiti Parinte Iustin!
  Sa nu incetati a ne pomeni in rugaciunile sfintiei voastre pe noi toti care va iubim dar si pe cei ce au nevoie de lumina si ajutorul Domnului Hristos.

 44. ioana zice:

  VA IUBIM IUBIT PARINTE SI IERTATI-NE PE NOI PACATOSII !

 45. IRINA SI FLORIN DIN IASI zice:

  LA MULTI ANI ! VA DORIM MULTA SANATATE SI-I RUGAM PE BUNUL DUMNEZEU SI PE MAICA DOMNULUI SA VA DEA PUTERE , PACE , LINISTE SI BUCURII DUHOVNICESTI.
  DOAMNE AJUTA!

 46. ion mortu zice:

  la multi ani!

 47. Pr.Ionut Lupei zice:

  Sarutam dreapta sfintiei voastre si va uram un sincer La multi ani! Fam.Pr.Lupei -Poiana Cracaoani, Neamt.

 48. pop alexandru radu zice:

  Intru Multi Ani Prea Sfintite Parinte.
  Sa va rugati pentru noi pacatosii si aici si dincolo.
  Sarut Dreapta Parinte.

 49. Bogdan zice:

  La multi ani parintelui Justin !

 50. valentin zice:

  La multi ani si multa sanatate Sfintite Parinte Iustin!
  Fie ca bunul Dumnezeu sa se milostiveasca de noi si sa va tina in mijlocul nostru sa ne luminati si pe noi cei pacatosi.
  Valentin, Focsani

 51. eduard zice:

  La multi ani,bunule parinte Iustin!!!

 52. eduard zice:

  Doamne ajuta!!!

 53. Elena si Ion zice:

  La multi ani scump si minunat Parinte al nostru. Dam slava lui Dumnezeu ca va avem printre noi
  si-L rugam ca sa va tina sanatos cit mai multi ani in mijlocul nostru. Va multumim pentru tot ce faceti pentru tot poporul nostru si ca ne sunteti alaturi in drumul catre Domnul . Nu-i uitati sa-i pomeniti si pe cei din familiile noastre care traiesc dupa duhul acestei lumi, departe de marele minunatii si frumuseti ale Domnului , sa se indure Domnul ca sa-I cunoasca MARETIA si BUNATATEA. Va iubim . Elena si Ion , Bucuresti

 54. curtomer zice:

  LA MULTI SI FERICITI ANI!
  Liliana,Constanta

 55. costea zice:

  La multi ani Parinte Iustin !

 56. parinte Iustin, la multi ani intru sanatate si Voia lui Dumnezeu.

 57. elena-gabriela zice:

  La multi ani!Sa va daruiasca Dumnezeu toate bunatatile ceresti. IL rog pe Domnul Dumnezeul nostru sa binecuvanteze aceasta zi aniversara si sa va dea sanatate cu indelungare de zile ca sa sa ne conduceti spre adevar si mantuire. Va doresc sa fiti mereu plin de avant la fel de bun , de drept si sfant. Sarut dreapta bunul nostru scump parinte!

 58. Ana-Camelia zice:

  La Multi Ani! dragul nostru Parinte Iustin Parvu. Dumnezeu ne-a binecuvantat sa va avem in aceasta lume, sa ne rabdati si ghidati. Chiar in perioada in care stim ca-i bucurie mare la manastire si multa lume e acolo selebrand, Dumnezeu a dat peste familia noastra 3 nenorociri cumplite. Ne-am trezit din senin cu inca doi bebelusi la noi in casa. Dumnezeu sa ne intareasca prin rugaciunle dvs. si acum de ziua dvs. unde stim cat de frumos si binecuvantat este locul acela. La Multi Ani, calda si smerita imbratasare plina de lacrimi cu dor. Binecuvantati-ne si pe noi pacatosii din California, Ana-Camelia, Alexandru-Stefan, Ioan, si Eugenia bunii care multumim la Dumnezeu ca ne ajuta cu bebelusii din casa.

 59. Aurelian zice:

  La multi ani parintelui nostru iubit! Dumnezeu sa il tina sanatos!

 60. Daniel R. zice:

  La Mulți Ani Părinte drag !

  Dă-i Doamne lungime de zile cu sănătate părintelui Iustin Pârvu, să ne păstorească după voia Ta.
  Ține-i Doamne și pe ucenicii părintelui Iustin și întreaga obște monahală de la mănăstirea Petru-Vodă și de la toate celelalte mănăstiri ortodoxe din țară, rugători neconteniți pentru mântuirea nostră.
  Doamne, îți mulțumim că îi avem printre noi.

 61. soram zice:

  „Primeste ,Doamne,fumul rugaciunii
  ce se inalta,tremurand in grai
  si urca pana sus,pe scara lumii,
  pe scaunul pe care stim ca stai.

  Ingenuncheati pe lanuri secerate,
  rugamu-ne,Stapane de apoi,
  sa-i vindeci cu azur si bunatate
  pe dusii prea de vreme dintre noi.

  Ei au plecat cu ranile deschise
  de sub inalte maluri ce se rup,
  cu visele din gand facute trup,
  cu ranile din trup facute vise.

  Primeste-i,Doamne,cum primesti tamaia,
  si daca-i culci in raiul Tau cu flori,
  sa pui,ca pe morminte,doi bujori
  pe-obrajii storsi si galbeni ca lamaia.

  Si da-le tot alintul,toata mierea
  din fagurii nescriselor scripturi,
  izvoarele,pe frunte,din paduri
  si din adanc,in suflete puterea.

  Ingenunchind in lanuri secerate
  sau la troite scunde de trifoi,
  se roaga,Doamne,intr-un glas cu noi
  un neam intreg de frunti insangerate.

  Saruta rana tarii cu senin
  si miluieste-i cu odihna blanda
  pe cei ce-au dus a crucilor osanda
  si dorm sub damburi fara cruci.Amin.
  -Rugaciune pentru osanditii cazuti-de Andrei Ciurunga

 62. MARIAN IGESCU zice:

  La multi ani, Preacuvioase Parinte Staret Justin!Sarutam dreapta Sfintiei Voastre!

  E tare bine ca va avem cu noi pe pamant in vremurile acestea!

  Multa sanatate si ajutor de la Domnul nostru Iisus Hristos!
  Mai multe nu ma pricep sa zic.

  Cu deosebil respect,
  Marian

 63. soram zice:

  „N-am fost noi nici mai buni,nici mai sanatosi,nici mai destepti,nici mai frumosi ca altii,dar a vrut Dumnezeu ca sa ramana si cativa martori,ca sa spuna lumii cate a indurat acest neam nefericit.De aceea cred ca am supravietuit.”(Ion Gavrila Ogoreanu)
  LA MULTI ANI!!!-Parintelui JUSTIN!

 64. Vasile , Maria , Andrei si Elena zice:

  Va sarutam dreapta Preacuvioase Parinte !
  Bunul Dumnezeu sa va dea sanatate pentru ca avem nevoie de sprijinul dumneavoastra duhovnicesc.
  Multumim ca ne ascultati durerile si ne indreptati pasii pe calea cea buna.
  LA MULTI ANI!

 65. Cosmin M zice:

  La Multi Ani Parintele nostru drag!
  Multumesc Bunului si Atotputernicului Dumnezeu pentru ca mai exista oameni ca si D-vs pe acest pamant, care prin viata sfanta si prin puterea rugaciunii alaturi de Maica Domnului, Sfintii din cer, Sfintii de pe pamant, milostiviti pe Dumnezeu sa nu ne piarda.
  Dumnezeu sa va dea viata lunga iar cand lucrarea D-vs pe acest pamant se va sfarsi sa va aseze alaturi de Sfintii din Cer de unde va rugam sa ne ajutati la fel cum faceti si acum pe noi pacatosii.

 66. roman zice:

  La Multi Ani cu sanatate si bucurii parintelui Justin Parvu …sa-l mai tina bunul Dumnezeu printre noi…La Multi Ani !

 67. Bogojel Aurica zice:

  Doamne Ajuta! Doresc Parintelui nostru drag si scump, bunicutului nostru Pr. Iustin Parvu, multa sanatate, sa-l ajute toate Puterile Ceresti, Maicuta Domnului si Domnul Nostru IIsus Hristos…. sa ne ierte si sa aibe rabdare cu noi mirenii…. ca tare mult am dori sa stam cat mai mult in prezenta sa. Multe persoane din Beius il imbratiseaza si il iubesc mult mult de tot si dorim ca Bunul Dumnezeu sa ni-l mai lase, sa ne ajute, sa ne mai calauzeasca pentru a putea merge pe calea Mantuirii… sa ajungem cu totii in Rai.

 68. Vasilica zice:

  Sărut mâna Părinte drag şi Intru multi ani sănătoşi să ne trăiti!

  Doamne ajută!

 69. Mihaela zice:

  LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI, PARINTELE SUFLETELOR NOASTRE! VA IUBIM, CU IUBIREA MARGINITA A PACATOSILOR, SI-L RUGAM PE CEL CE NE-A INGADUIT SA VA INTALNIM AICI, SA TRIMITA, PENTRU RUGACIUNILE SFINTIEI VOASTRE, TOATE CELE MANTUITOARE ACESTUI NEAM GREU INCERCAT! SA NE TRAITI, FIINDU-NE MODEL, CARJA SI MIJLOCITOR, IN FATA TATALUI CERULUI! VA SARUTAM, CU RESPECT, DREAPTA BINECUVANTATOARE! ARSENIA, MATEI SI FAMILIA LOR DIN CRAIOVA

 70. VELA GHEORGHE zice:

  LA MULTI ANI ! Scump Parinte!

 71. Mariana zice:

  Intru multi ani, parinte arhimandrit Iustin! Dumnezeu si Maica Domnului si rugaciunile tuturor sfintilor sa va tina cat mai mult timp printre noi ca sa va avem model de marturisire a credintei noastre stramosesti! Doamne ajuta!
  Mariana, Bucuresti

 72. CRETU CORNEL zice:

  LA MULTI ANI ,PARINTE DRAG !
  Sunt unul din milioanele de pacatosi care v-am calcat pragul (07.02.2007-ORA 23,05) si am ramas marcat pentru tot timpul.Va multumesc pentru ca toate clipele in care sunteti prezent in sufletul meu in fiecare zi ma imbarbateaza si ma fac sa trec mai usor peste greutatile zilnice din ce in ce mai apasatoare.
  M-am bucurat sa vad ca sunteti foarte apreciat chiar si in cele mai indepartate locuri ale lumii.Undeva in sudul Italiei,la Schiavonea,in Calabria slujeste duminica din doua in doua saptamani un parinte italian,pe nume parintele Athanasio,intr-o bisericuta improvizata la parterul unui bloc,ce apartine de mitropolia Maltei si Italiei-patriarhia Constantinopolului.Intr-o duminica de prin noiembrie 2010,dupa slujba,vrand sa ne convinga ca nu este bine sa mergem la biserica romano-catolica,parintele Athanasio scoate din altar doua fotocopii a unor articole scrise de PARINTELE IUSTIN PARVU ,adresate patriarhului Romaniei in cazul cunoscut al pacatului savarsit de mitropolitul Banatului ,parintele mitropolit Nicolae.Am redat atunci cateva din impresiile cu care am ramas despre parintele IUSTIN SI CE SE INTAMPLA LA MANASTIREA PETRU-VODA.Cred ca i-am starnit parintelui Athanasio dorinta de a-l intalni pe parintele IUSTIN,dar posibilitatile mele financiare au scazut mult si imi este foarte greu sa-l pot invita in Romania.
  OAMENI BUNI ! VA INVIT SA MERGETI SA VEDETI CEA MAI CURATA MINUNE DUMNEZEIASCA A VREMURILOR NOASTRE,CARE ESTE PARINTELE IUSTIN PARVU SI INTREAGA LUCRARE DE LA MANASTIREA PETRU -VODA.CE AM SIMTIT EU DE CAND AM INTRAT IN CHILIA PARINTELUI ESTE CA O TAINA DE NEPATRUNS SI REDAT IN CUVINTE ,CARE PE MINE MA AJUTA ZILNIC FIE SI NUMAI PENTRU CA MI-L REAMINTESC PE PARINTE SI LOCURILE DEOSEBITE IN CARE TRAIESTE.ESTE UNUL DIN LOCURILE IN CARE SIMTI PUTEREA ADEVARATEI CREDINTE CRESTIN -ORTODOXE NEALTERATE ,TRADITIONALE SI DIN CARE PARINTELE IUSTIN NE SFATUIESTE SI NE INDEAMNA SA NU UITAM DE NEAMUL NOSTRU,DE CREDINTA NOASTRA SI SA NU NE DISTRUGEM. MULTUMIM DIN SUFLET PARINTE DRAG !
  Cu respect si pioasa plecaciune,
  ing. Cretu Cornel
  Davideni,com. Tibucani,jud. Neamt
  11.02.2013 -09, 20 h

  PS- As fi foarte bucuros daca si Patriarhia Romana prin toate mijloacele mass-media create si prin sprijinul nostru ar fi mai atenta cu parintele IUSTIN, MACAR DE ZIUA SA DE NASTERE

 73. Marian zice:

  La Mulți Ani intru Sanatate si Bucurie Duhovniceasca dragul nostru Părinte Justin Pârvu !

  Ovidiu Marian cu familia.

 74. Constantin zice:

  LA MULTI ANI !!!!!

 75. Maria zice:

  La multi ani ! Preacuvioase Parinte Arhimandrit ,Iustin Parvu , multumim lui Dumnezeu ,pentru ca
  ne-a dat preoti si duhovnici buni ,sfatuitori intru credinta dreapta Ortodoxa , cu blandete si cu dragoste pentru tot pacatosul care vrea sa se indrepte .Dumnezeu da viata lunga nevoitorilor si celor care aduc roade bune in gradina Sa . Sa va tina Dumnezeu ,pt noi cei ce avem nevoie , sanatos ,in viata lunga de aici incolo spre folosul credinciosilor acestui neam .

 76. danutza zice:

  sa ne traiasca sfantul parinte! sa ii dea bunul Dumnezeu zile multe si sanantate sa ne fie far in ceata actuala prin care umblam! la muuuuulti ani!

 77. daniel zice:

  Sa va tina Dumnezeu, sanatos, inca multi ani parinte, langa noi!

 78. COCA zice:

  La multi ani!cu multa dragoste

 79. Mioara C. zice:

  Ii multumim Bunului Dumnezeu ca va avem, ca va tine sanatos si ca ne faceti atata bine caci stim ca ne stati aproape, ne sfatuiti si ne ocrotiti cu rugaciunea dumneavoasta!

  Va multumim Parinte bun si drag!La multi ani intru Hristos!

 80. Ioan zice:

  La multi ani, Preacuvioase Parinte Iustin Parvu! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va tina sanatos, pentru a ne sfatui in continuare ce sa facem in aceste vremuri grele.

 81. LA MULTI ANI CU MINTUIRE Pr. IUSTIN

 82. GabiM. zice:

  Cu sanatate si bucurii intru multi ani sa ne traiti,Preacuvioase Parinte Justin! MANTUIRE sa va dea Dumnezeu si rugati-va si pentru a noastra,celor multi,mici si pacatosi mantuire! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 83. CAMELIA zice:

  LA MULTI ANI! PARINTE.DUMNEZEU SA VA TINA SANATOS.DOAMNE AJUTA.

 84. Florian zice:

  Sarut mâna,parinte, va doresc un sincer si călduros La mulți ani! va multumesc mult pt tot ce ati facut pt noi romanii si crestinii, ca dv. nu uitati de niciunul dintre noi chiar daca noi nu facem la fel…

 85. La multi ani parinte !

 86. LACRAMIOARA CIOBANU zice:

  Să vă dea Dumnezeu sănătate, zile îndelungate, putere multă pentru a sustine cu rugăciunea acest popor bolnav sufletește, să puteți tine unită obștea pe care o păstoriți și așa să rămână în veac.
  Vă dorim un colțișor de rai și mântuire!
  Să ne trăiți mulți ani Părintele nostru iubit IUSTIN!

 87. alina-simona zice:

  La multi ani Parinte! Doamne ajuta.

 88. Maria zice:

  Sarut dreapta parinte Iustin! Va multumesc din suflet pentru cuvintele care m-au incurajat si mi-au indreptat pasii catre mila Bunului nostru Dumnezeu! Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Sa cea Preasfanta, Pururea Fecioara Maria, sa va ocroteasca mereu! Iertati-ma!

 89. ana zice:

  La multi ani preacuvioase parinte,rugati-va pentru iertarea pacatelor si mantuirea sufletelor noatre! Doamne ajuta!

 90. La o zi, dupa implinirea varstei de 94 de ani, si rusii vorbesc, despre Marele Duhvnic al Romaniei

  http://www.pravoslavie.ru/put/59364.htm

 91. Un gand smerit ,inalt spre cer : Slava Tie Doamne intru imparatia Ta ,ca ne-Ai dat aici pastori alesi ,Multumim Doamne pentru acest dar ,
  Parintele Iustin si ni-l tine bine si indelungat in zile ! Faca-se voia Ta ! Amin ! La multi ani Pr.Arhim. Iustin !

 92. patricia din braila zice:

  la multi ani! multa sanatate, bucurii si multe realizari, sa traiti multi ani parinte, sper sa va mai pot vizita in viata asta

 93. Ioana zice:

  LA MULTI ANI! SFINTE PARINTE IUSTIN PARVU VA MULTUMIM, NOI PACATOSII, PENTRU RUGACIUNILE FIERBINTI SI ADEVARATE CARE IATA AJUNG LA BUNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI PRIN RAVNA SI CREDINTA DUMNEAVOASTRA. SARUTAM DREAPTA!

 94. viata lunga si sanatoasa pentru parintele iustin parvu pentru a avea putere sa se roage pentru noi pacatosii cum stie dansul mai bine LUMINITA-ELENA PITESTI

 95. Carmen zice:

  La mulţi ani Sfinţite Părinte!

 96. Popescu zice:

  IERTAŢI ŞI BINECUVÂNTAŢI ,PREACUVIOASE PĂRINTE IUSTIN!
  BUNUL DUMNEZEU,PENTRU RUGĂCIUNILE PREACURATEI MAICII SALE ŞI ALE TUTUROR SFINŢILOR,SĂ VĂ DĂRUIASCĂ TOATE CELE DE TREBUINŢĂ SPRE MÂNTUIREA PERSONALĂ ŞI A NEAMULUI ROMÂNESC DIN TOATE TIMPURILE SI DIN TOATE LOCURILE!
  MULŢUMIM DIN SUFLET PENTRU CĂ FIINŢAŢI ŞI DESCOPERIŢI IN FIECARE SUFLET,,OMUL TAINIC AL INIMII” SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU ŞI A NOASTRĂ MÂNTUIRE!
  ÎNTRU MULŢI ANI DIN CLIPA VEŞNICIEI!AMIN!AMIN!AMIN!
  Cu umilă preţuire şi dragoste in Hristos Domnul,
  Ioan păcătosul cu familia

 97. Pingback: Părintele Iustin Pârvu A RĂMAS deși s-a dus să hodinească… Se hodinește rugându-se pentru noi, să ne întărim În Credință ! | Sfinxul

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s