Pr. Gheorghe Popa, prorectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a participat la rugăciunea cu ereticii ca reprezentant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Această prezentare necesită JavaScript.

Iaşi: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor – prima zi

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Iaşi a început vineri, 18 ianuarie 2013, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, unde, la ora 17.00, s-a desfăşurat o celebrare prezidată de PS Petru Gherghel, avându-i alături la altar pe pr. Benone Lucaci, rectorul Institutului, precum şi ceilalţi preoţi din cadrul seminarului, parohiilor şi din alte congregaţii din Iaşi, seminariştii, persoane consacrate şi numeroşi laici, catolici şi ortodocşi. La celebrare a participat şi pr. Gheorghe Popa, prorectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în calitate de reprezentant al ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Toţi cei prezenţi s-au unit în rugăciune pentru unitate şi transformare spunând într-un singur glas rugăciunea învăţată de Isus. Ca semn al comuniunii, cei prezenţi şi-au oferit semnul păcii. În încheiere s-a rostit rugăciunea de angajare şi a fost oferită binecuvântarea.

În încheiere, pr. Gheorghe Popa, prorectorul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, şi-a manifestat bucuria de a fi alături de PS Petru Gherghel şi ceilalţi preoţi, precum şi credincioşi, la începerea acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor şi le-a mulţumit tuturor pentru manifestarea dorinţei de unitate făcută prin rugăciune.

| Episcopia romano-catolica de laşi

Din păcate, deşi credeam că în Mitropolia noastră astfel de acte ecumeniste şi apostate nu vor avea loc anul acesta, iată că ne facem părtaşi cu ereticii prin comuniunea cu cei care participă la aceste trădări ale dreptei credinţe.

Rămâne văzut dacă cu adevărat acest preot a fost reprezentantul MMB la rugăciunea cu ereticii, iar în acest sens aşteptăm un comunicat de presă.

Cerem în mod expres respectarea sfintelor canoane, ale hotărârii luate de Sinodul Sfintei Biserici Ortodoxe Române şi luarea de măsuri cu acest preot, care ar trebui să formeze teologi în dreapta credinţă, iar nu ecumenişti – cozi de topor care să vândă credinţa din interior. Este de apreciat faptul că IPS Teofan nu participă în mod direct la aceste blasfemii aduse Mântuitorului Hristos, aducând slavă lui Dumnezeu prin slujbe de seară în parohiile din Moldova, dar ca păstor al tuturor credincioşilor din MMB, trebuie să păzească neştirbită credinţa ortodoxă, încât să nu-i smintească pe cei mai mici ai săi şi să aplice următoarelor canoane cu cel în cauză, preot Gh. Popa:

 • Canonul 10 al Sfintilor Apostoli:  “Daca cineva s-ar ruga, chiar si in casa cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sa se afuriseasca.”
 • Canonul 45 al Sfintilor Apostoli: “Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savirseasca ceva ca si clerici (sa savirseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.”
 • Canonul 64 al Sfintilor Apostoli:  “Daca vreun cleric sau laic intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca.”

Hotărârea Sf. Sinod Nr. 4918 / 9 iulie 2008

Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni.

 BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Inregistrarea audio a cuvântului pr. Gh. Popa. La finalul înregistrării puteţi auzi şi oficierea unor rugăciuni de „sfinţirea a apei”, cu care au fost stropiţi cei de faţă.

Oare Sf. Maxim Mărturisitorul este sfânt comun al ortodocşilor cu papistaşii? Ce blasfemie poate să rostească acest profesor de teologie. Dacă Sf. Marcu a combătut erezia monofizită, cu cât mai mult nu ar fi fi fost împotriva papismului şi a ereziei ereziilor, ecumenismul?

Varianta integrală a urâciunii o găsiţi aici.

IMG_0829Alt preot ortodox, pr. ieromonah Cleofa Stefanovici din Serbia, a participat în a cincea zi la rugăciunea cu ereticii. Acest preot este student la papistaşii din Iaşi. Cum se poate aşa ceva? Ce poate să înveţe corect de la o confesiune eretică? Dar câţi dintre teologii noştri nu-şi fac studiile la ereticii din Occident? Apoi revin în ţară şi sunt făcuţi ierarhi, care introduc idei ecumeniste în sânul Bisericii. Iată de unde ni se trag toate aceste căderi. Noi nu avem facultăţi ortodoxe?

Priviţi cum înfăţişează aceşti rătăciţi sfânta cruce, jertfa Mântuitorului:
IMG_0980Arată ca o caricatură, aşa cum este şi învăţătura lor eretică, ce se îndepărtează an de an de dreapta credinţă! Cu astfel de oameni vrem noi să ne unim? Cu vrăjmaşii lui Hristos?

De ce nu se pot face publice motivele pentru care MMB nu poate participa la astfel de rugăciuni cu eterodocşii? În acest caz de ce nu este invocată, măcar, „tradiţia bimilenară a Bisericii Ortodoxe”?

Să reamintim celor ce au uitat, ce spun Marii Duhovnici despre Ecumenism
Salba Ortodoxiei romanesti nu este de acord cu erezia ecumenismului

Şi care ar trebui să fie singura poziţie a Bisericii Ortodoxe faţă de ecumenism:

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

107 răspunsuri la Pr. Gheorghe Popa, prorectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a participat la rugăciunea cu ereticii ca reprezentant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

 1. pr Cristian zice:

  sunt ani multi de cand tot spun ca se incalca mereu canoanele si s-a ajuns de mult la lepadare…am scris si un articol pe aceasta seama, intitulat „lepadarea prin masonerie sau ecumenism”…insa pe oameni nu-i mai intereseaza Adevarul !!! ci ii fac icoana „noului Daniel” alias Teofan…am spus de multe ori vorba asta : „Daniel era genul bruta cu toporul in mana, Teofan e genul pisica blanda ce zgarie rau…amandoi au aceeasi lucrare, insa alt mod de abordare…scopul e acelasi !!! … un lucru totusi deranjeaza in plus fata de cei ce posteaza acest clip, si anume mirajul ca si sub Teofan se intampla astfel de evenimente…oare chiar atat de naivi am ajuns ???

 2. Afurisit este preotul Gheorghe Popa care poarta epitrahil si se roaga cu ereticii!(conform canoanelor Bisericii) Amin!
  Sa nu va impartasiti din mana lui. Amandoi cad sub afurisanie! Dar trebuie cercetat daca cu adevarat a fost trimis de IPS Teofan, in ce conditii, poate e o viclenie la mijloc! IPS Teofan stiu ca interzisese rugaciunile in comun, poate intre timp sa prostit!

 3. Cei care stiti la ce biserici slujesc acestia, mergeti si puneti manifeste cu ce au facut preotii tradatori de Hristos, sa nu se mai impartaseasca nimeni din mana lor sau a episcopului lor. Binecuvantare sa nu primiti de la el, nici vreo Taina, ca Duhul Sfant sa scarbit de ei! Pana nu se pocaiesc public sunt sub afurisania lui Dumnezeu, si poporl care merge la bisericile lor trebuie sa stie asta!

 4. mc zice:

  Daca toti se roaga la Dumnezeu, in felul lor dar tot spre Creator isi indreapta peivirea, este o problema? Nu ar trebui sa nu fim dezbinati si mai mult sa ne unim fortele , sau sa-i atragem si pe ei ?
  Zic si eu , pentru ca sunt doar un …economist, un spectator si privesc de departe ce se intampla cu slujbasii bisericilor, sunt insa crestin ortodox.

 5. mc zice:

  Este adevarat ca Sfanta cruce nu trebuie sa reprezinte „dizain” sau un „tablou” asa cum este aceasta , dar trebuie sa le aratati dumneavostra ca gresec… poate nu stiu si deaceea cred ca totusi „colaborarea” nu strica.

 6. Adrian zice:

  Sminteala incepe de sus, de la Daniel, patriarhul mason.
  Vom mai auzi de multe cazuri, important este sa-i consideram noi ca si caterisiti si sa nu mai participam la slujbele savirsite de ei dar sa ramanem in Biserica.

 7. Valentin Dorneanu zice:

  teofan nu e un om usor de prostit

 8. Valentin Dorneanu zice:

  io cred ca el numai de gura lumii a interzis rugaciunea in comun cu ereticii, in realitate fata lui de ecumenist se vede in acest film de mai sus. deci fiind sustinatorul acestei erezii trebuie dat anatema la un loc cu cel care se numeste singur patriarh dar e cu totul in afara Bisericii.

  fiind toti ierarhii partasi la faptele unui sinod apostat prin tacere si adeziune tacita sunt si ei anatema.

  deja sunt multi ani de cand isi bat joc de un neam amarat si chinuit cu atatea mii de probleme.
  eu unul nu mai suport acest venin pe care-l toarna pe gatul unora zicand despre dragoste si intelegere, toleranta si toate atributele crestinismului, dar calcand in picioare tot ce au predat mai departe sfintii.
  astfel de serpi nu mai trebuie numiti in nici un caz preoti.

 9. Valentin Dorneanu zice:

  mie aseara mi-a raspuns unul din biserica cu haine de preot pe el ca si catolicii sunt in Biserica pentru ca ei nu mai sunt sub anatema.
  Patriarhul Atenagoras a ridicat-o in secolu trecut.
  Cel ce face asemenea afirmatii mai este preot ?

 10. Valentin Dorneanu zice:

  io sunt sigur ca pentru acele afirmatii de acum 20 de ani cum ca si catolicii au sfinte taine
  teofan a ajuns mitropolit

 11. Dinu zice:

  Afurisit este preotul Gheorghe Popa care poarta epitrahil si se roaga cu ereticii!(conform canoanelor Bisericii) Amin! Amin! Amin!

 12. Valentin Dorneanu, nu pot fi sigur, stiu ca IPS Teofan oscileaza si e slabut, nu are vana de marturisitor si e foarte fricos. Asta se vede cu ochiul liber. Dar nu cred ca in constiinta lui crede in ecumenism, asta nu cred.
  Preotului care ti-a spus ca papistasii nu sunt sub anatema spui ca intradevar nu sunt sub o simpla anatema pe cearta dintre jurisdictii, ci sunt sub anatema a Doua Sinoade aproape Ecumenice, Sinodul de pe timpul Sfantului Fotie cel Mare unde este anatematizata erezia Filioque si toti care o adopta si Sinodul Sf Grogorie Palama unde iaras e anatematizat Filioquie si energia creeata introdusa de papistasi ca erezie noua. Apoi de Sfantul Marcu al Efesului. Deci ei sunt sub anateme mai vechi si mai moi, iar anatema de la 1054 nu face decat sa reia anatema Sfantului Fotie. Asa ca sunt sub anatema volens nolens.

 13. Dinu zice:

  Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut……
  Deci cei ce se pun la masa cu eretici sunt potrivnici si se fac vrajmasi ai lui Dumnezeu.
  Vrajmasia o sa le umple sufletul de vor sta cu acestia la masa.
  Si urgia lui Dumnezeu va atinge osul lor.

 14. Dinu zice:

  O rana se vindeca greu, dar cu scul Duhului Sfant , poarta de mantuire este pentru cei cazuti si scara de urcare pentru cei prabusiti.
  Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut……
  Daca noi vom cadea Dumnezeu are deja alti pregatiti care sa lupte.
  Deci cel ce marturiseste Adevarul in fericire se afla fie viu sau mort.

 15. Valentin Dorneanu zice:

  mie mi se pare eretica si total anapoda insasi hotararea acelui sinod din corpul articolului . zice:

  Hotărârea Sf. Sinod Nr. 4918 / 9 iulie 2008

  Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

  partea asta cu „în altă Biserică creştină” mi se pare ca ii descalifica pe cei care dau aceasta hotarare. ei practic admit minciuna ca nu numai Biserica noastra este crestina, prin insasi statutul si hotararile pe care le dau, ca fiind spre indreptare. Banuiesc ca aia a fost data dupa cazul Corneanu.

  Asemenea ambiguitati nu au ce cauta in cele mai importante locuri. sunt pervertiti si de asta nu-si mai dau seama ca Biserica e numai una.

  rugati-va va rog si pentru mine, pacatosul, Valentin.
  daca am gresit va rog sa imi aratati

 16. Valentin Dorneanu zice:

  am scris in comentariul cu filmu ala cu teofan si faptul ca e misel.
  acum vad ca nu mai apare si asta.
  Daca am gresit ca am scris si asta despre el iertati-ma si aratati-mi cum e mai bine sa gandesc si sa zic, ca nu vreau sa raman nici eu neindreptat.
  Doamne Ajuta!

 17. Ai dreptate, dar din pacate nu sunt oameni cu acrivie dogmatica si curaj in sinod….

 18. Valentin Dorneanu zice:

  io m-am gandit ca este o replica din filmul Stefan cel Mare care se poate aplica si acuma

  „Cel ce nu se pune pe sine jertfa pentru neamul sau la vremuri de rastriste e mai prejos decat cel din urma misel!”

 19. legionarulortodox zice:

  **********Si in acest an, la Tulcea, s a tinut saptamana de rugaciune, pentru unitatea crestinilor, in frunte cu episcopul.************ Asta, da stire….! Astia sunt fatis, nu trimit intermediari……!

  http://www.episcopiatulcii.ro/stiri/slujba-vecerniei-in-catedrala-episcopal-a_1563.html

  http://www.episcopiatulcii.ro/stiri/s-apt-amana-de-rug-aciune-pentru-unitatea-cre-stinilor-la-tulcea_1564.html

 20. admin zice:

  @Valentin Dorneanu
  e bine sa nu folosim cuvinte care nu ne fac cinste
  inca nu e cazul sa-l numim viclean.. sa ne rugam sa repare aceasta greseala

 21. sorina zice:

  Daca I.P.S. Teofan nu este complice la aceasta mizerie trebuie sa aplice canoanele in acest caz. Nu uitati ca Teofan este ucenicul si favoritul raposatului ecumenist viclean Teoctist Arapasu. Are acelasi stil , vazut si din avion.

 22. daniel zice:

  La multi ani tuturor romanilor cu ocazia Unirii Principatelor! Sa dea Dumnezeu sa se intregeasca neamul romanesc intre granitele lui firesti, cat mai repede! Sa ne scape Dumnezeu de toata puterea satanica ce a pus mana pe conducerea acestei tari…!

 23. STOP RFID 666 zice:

  Nimeni nu ajunge sus in ierarhie daca nu este ecumenist. Exceptia intareste regula. Daca te impotrivesti ori nu mai urci ori esti caterisit. Daca nu marturisesc mai multi e foarte usor de caterisit un preot care este incomod. Ne meritam soarta pentru ca nici credinciosul nu ia atitudine si doarme in bocanci.

  Sfintii au profetit ca ereticii vor pune mana pe Biserica.

 24. Dinu zice:

  Da se chema teoria piramidei, in masonerie se practica acesta teorie.Pentru acesta sunt vizati ierarhii.

 25. Dinu zice:

  Mare atentie frati romani la programele pilot.

 26. Maria zice:

  Valentin Dorneanu,
  Stiindu-te un comentator pe saccsiv ,nu cred ca nu ai luat cunostinta ,ca acum vreun an ,a mai fost acest video-clip postat ,nu mai stiu de catre cine ,discutandu-se despre o asa zisa inclinare a IPS teofan spre Ecumenism .Atunci am vazit si eu acest video si am comentat ,dupa ce l-am luat la „puricat „cuvant cu cuvant .
  Intrebarea care i s-a pus a fost in felul acesta :
  Care confesiuni recunosc si considera Sfanta Taina si care confesiuni nu recunosc si nu considera Sf Taina ?
  IPS Teofan raspunde ca dintre toate confesiunile doar „cele doua Biserici „,Ortodoxa si Catolica
  RECUNOSC ,Sf Taina ,pe cand Protestantismul si toate celelalte ,nu RECUNOSC .
  Aici se vorbeste de RECUNOASTEREA Tainei respective si nu de alte pareri ce tin de Doctrina sau Dogme .
  Cand faci aprecieri ,mai ales fiind vorba de un mare Ierarh si cand nici nu-l cunosti ,este cel mai intelept sa taci ,mai ales cand nu poti discerne contextul in care s-a purtat discutia si nici termenii folositi .(a recunoaste Tainele sau a nu le recunoaste ,ceea ce este diferit de a le si pune in practica .Intelegi discutia ???
  Catolicii le recunosc dar nu le pun in practica !Despre asta-i vorba si nu mai posta nazdravanii ,daca nu stii sa „traduci „corect o discutie .
  Nu sunt de acord absolut ca IPS Teofan sa fie alaturat cu ecumenistii din BOR ,aserviti Patriarhului si masoneriei .(cativa ierarhi facuti pe banda rulanta ,pe care noi ii stim ,nu-i cazul sa discutam aici ,ii va judeca Singurul Judecator ,dar pt asta nu trebuie sa punem in aceeasi oala ,toti preotii ,monahii si ierarhii din tara ,ca slava Domnului ,sunt multi care si-au pastrat credinta intacta .)
  Uscaturile sunt la Bucuresti .

 27. Maria zice:

  sorina ,
  Nu stii ce vorbesti . Roaga-te la Dumnezeu sa-ti ierte ce ti-a iesit din gura ,pt ca nu-l cunosti pe IPS Teofan.

 28. Maria zice:

  Valentin Dorneanu ,
  Nici tu nu stii ce vorbesti ,nu ai respect nici pt haina care o poarta ca este de la Dumnezeu data .
  Si eu am criticat ,dar cu simtul masurii pt ca orice preot sau ierarh ,cat de pacvatos ar fi ,daca se roaga cu credinta puternica ,o noapte intreaga pt ce a facut ,Dumnezeu il iarta grabnic pt ca este cu totul sluga a Sa ,dar tu care vorbesti in dodii ,vei face cunostinta cu iadul .
  Cum iti permiti astfel de termeni „misel etc???

 29. Maria zice:

  Vezi ca si titlul clipului este provocator ,”Teofan afirma ca papistasii AU Sfinte Taine „ceea ce nu este adevarat ,pt ca Teofan afirma ca papistasii RECUNOSC Sfinte Taine ,ceea ce este diferit .
  Recunosc dar nu le fac !!!

 30. Maria zice:

  Daca ne uitam la video-clipul cu Gheorghe Popa ,vedem o multime de gura-casca ,care pt ce au venit ???
  Daca nimeni dintre asa zisii credinciosi nu s-ar duce ,ei si-ar face „slujbe „singuri dupa care se pot prinde si in hora ca nu-i vede nimeni decat aghiuta .
  Oamenii de ce se duc ???

 31. Valentin DOrneanu zice:

  bine, fratilor Doamna / Domnisoara Maria si administrator
  va multumesc sincer.
  am vrut sa va contrazic in prima faza, dar nu mai pot.
  ceva nu ma mai lasa.
  cred ca aveti dreptate sa nu mai arunc asemenea cuvinte la intamplare si sa dea Dumnezeu sa nu le mai folosim ca si eu de la altii auzindu-le m-am vazut erou folosindu-le la fel ca ei, fara discernamant.
  iertare
  Doamne Ajuta!

 32. Valentin DOrneanu zice:

  iar despre a face cunostinta cu iadul, inca o data imi cer iertare, sora Maria roaga-te si pentru mine pacatosul si Doamne Ajuta!

 33. Valentin DOrneanu zice:

  da am realizat si eu acum ca un om de acesta pus in slujba lui DUmnezeu intr-o singura noapte poate sa se pocaiasca si a 2-a zis sa fie sfant si sa ma judece din ceruri
  sau chiar in timp ce eu vorbesc de rau despre el mi s-ar putea intampla ceva rau, nu cred ca e deloc deplasat asta. multumesc inca o data ca m-ati indreptat

 34. Valentin DOrneanu zice:

  erezia trebuie combatuta de cineva cu discernamantul sfintilor. sau cineva cu discernamant nu ca mine… Doamne Ajuta!

 35. Magda zice:

  Pana la aceasta ora nu prea s-a obosit nimeni din partea mitropoliei sa dea vreo lamurie. Tacerea spune deja care pare sa fie adevarul. Dar sa mai asteptam… poate chiar merita.

 36. Dinu zice:

  Mai fratilor sa stiti voi ca lucrurile nu sunt chiar asa, pocainta este pentru toti, dar pacatul in randul Ierarhilor nu este ingaduit deloc. Daca Ierarhul pacatueste ca si mireanul atunci nu e de bine. La ce mai ajuta Ierarhia????? daca mireanul este mai Sfant ca Ierarhul atunci de ce mai este mirean? deci sa luam bine aminte cine cu care si cine pe cine. Ca nu oricine poate sa manance o carte amara , ori cate pogoraminte ar face. Ierarhul trebuie ales de Dumnezeu nu numai de oameni.

 37. Dinu zice:

  Daca Ierarhul este ales doar prin vot slab lucru este. Ca pamantul va fi si el. Cum a fost ales Parintele Cleopa? ca unul ce avea sa conduca pe frati pe calea crucii, e doar un mic exemplu.Dar cate alte exemple nu sunt. Sa se puna in scaun cine este vrednic de Hristos nu mamaligi unse cu alifie.

 38. sorina zice:

  MARIA. Afla ca stiu prea bine cine este Teofan de cand au fost falsificate alegerile pentru Mitropolia Olteniei de Teoctist, si-n locul P.S. Damaschin – ales- a fost numit Teofan.

 39. daniel zice:

  Pentru tanti Maria, care crede ca le stie pe toate!
  Poate ca IPS Teofan n-o fi ecumenist convins, dar are tendinte ecumeniste. Se aude clar ca a zis „biserica romana catolica”. A numit-o biserica deci recunoaste ca are taine! Ce sa ne mai ascundem dupa deget. Si pentru ca sa fie si mai clara tendinta spre ecumenism a acestui ierarh (cu parere de rau scriu asta), pun aici un link la un document care se pare ca s-a semnat in secret, printre altii si de catre Teofan Sinaitul. Este vorba de acordul dintre BOR si monofiziti:

 40. Magda zice:

  @Daniel
  Intr-adevar pentru acel document mitr. Teofan inca nu s-a pocait public. Pentru acel acord cu monofizitii ar fi trebuit sa fie caterisit. Monofizitii sunt eretici si punct.

 41. daniel zice:

  @Magda,
  Pai nu numai IPS Teofan a semnat, ci si IPS Irineu Slatineanul, actualul mitropolit al Olteniei si profesori ca pr. Costantin Coman de la Facultatea de teologie din Bucuresti si altii… Oare sa fi fost atat de nestiutori? Sa-i fi luat valul?

 42. Cei car esunteti in Mitropolia Moldovei mergeti la Mitropolie si cereti explicatii! Eu am trims la randul meu mail la persoane din conducere a Mitropoliei si nu am primit nici un raspuns pana azi. Trebuie ca cei doi preoti sa fie suspendati, mai ale prodecanul de la Iasi care mai purta si epitrahil. Daca voi cei din Moldova o sa taceti, insemna ca va faceti partasi la ceea ce a facut acest preot. Aflati daca a avut acord de la IPS Teofan pentru aceasta. Fratilor, nu stati!!!
  preot Matei Vulcanescu

 43. Nicolae zice:

  La acest spectacol jalnic nu prea vad in sala spectatori ! O fi fost scump biletul ?

 44. Valentin Dorneanu zice:

  io cred oricum ca nu da nimeni 2 bani pe un mail de-al meu trimis asa la instante inalte bisericesti ca sa cer eu lamuriri pentru actele lor de ecumenism. de asta nu stiu daca se merita sa le scriu.

 45. Valentin Dorneanu zice:

  cu mila lui Dumnezeu se vor intoarcela credinta, fara ea nu

 46. Valentin Dorneanu zice:

  totusi vina poporului unde e ?
  ce trebuie sa facem noi, oamenii de rand?
  asta e intrebarea pentru cei mai multi dintre noi.

 47. Valentin Dorneanu zice:

  un lucru simplu care-mi vine imediat in minte este sa cautam Mila lui Dumnezeu.

 48. Maria zice:

  sorina,
  Se vede treaba ca esti mare pe la ierarhiile din BOR ,de le cunosti pe toate ,pana si ca s-ar fi falsificat alegerile de nu stiu unde .
  Bravo tie ,vei avea un loc in Cer pregatit pt asa isprava !
  Pt nenea Daniel,
  Daca nu esti sigur ca ar fi ecumenist ,de unde stii ca are tendinte spre ecumenism ???
  Cunosti tu 100% viata acestui ierarh ???

 49. crestinul ortodox zice:

  „pisica care zgarie rau ” ia uite maria , pe cine are in stanga …la Iasi de Unirea Principatelor ???
  ca se adevereste ASTA
  „…mai marii BISERICII sunt vanduti iar pastorii cei mici vor strange turma pe calea adevarata ”
  amin!

 50. crestinul ortodox zice:

  si nu ‘misel ‘ este cuvantul …pentru Mai Marii BISERICII Ierarhii cu lupul paznic pus in dealul mitropoliei si care s-au vandut lui mamona … misei este putin spus … LUPI IN PIEI DE OAIE ESTE ADEVARUL DESPRE ACESTIA CARE AU VANDUT PE HRISTOS precum iuda pentru ’30 de arginti ‘

 51. Maria zice:

  Din link-ul de mai sus al lui nenea Daniel ,
  „…….ne dam seama ca punctul cel mai important a fost si este recunoasterea de catre cele doua Biserici ,a existentei unei hristologii comune asa cum a fost ea formulata la primele Sinoade Ecumenice si in duhul celorlalte sinoade ecumenice .
  Propunem ca celelalte probleme nerezolvate precum ridicarea anatemelor ,intrarea in comuniunea euharistica ,recunoasterea de catre Bisericile Ortodoxe Orientale ,a Sinoadelor
  4 , 5 ,6 ,si 7 ,ca ecumenice sa fie rezolvate la timp ,cu intelepciune si rabdare crestineasca .
  In ceea ce priveste modalitatea de slujire impreuna ,trebuie sa recunoastem faptul ca structura liturgica a celor doua familii de Biserici ,este foarte diferita una de cealalta ,insa ne marturisim speranta ca obstacolele nu sunt de nedepasit .”
  Cine poate (persoane avizate )sa explice ,ce vrea sa spuna aceste fraze din tratat .
  Valentin Dorneanu ,
  Reactia ta a fost a unui crestin smerit si calculat . De ce sa ne adunam pacate cu astfel de aprecieri ,pt ca s-ar putea sa gresim si atunci ce facem ?
  Nu cunoastem omul in amanuntit ,nici nevointa lui ,nici credinta lui si nici de cate ori se roaga zilnic la Dumnezeu pt ajutor impotriva raului care patrunde in Ortodoxie .

 52. daniel zice:

  Maria,
  Am spus ca poate n-o fi ecumenist convins, nu ca nu ar fi. Adica, cred ca nu e cel mai inrait ecumenist, dar se vede clar ca are tendinte ecumeniste. Dovada stau afirmatiile lui si actele pe care le-a semnat. Cum poti sa nu fi ecumenist si sa afirmi despre catolicism ca e Biserica? Dupa cum spunea si pr Matei Vulcanescu, IPS Teofan oscileaza. Aci face unele afirmatii care il incrimineaza sau semneaza ceva rusinos si dincolo isi da binecuvantarea pentru conferinte antiecumeniste ( a se vedea conferinta de la Iasi cu Telenghidis si Metalinos).
  Eu inteleg ca voi moldovenii il iubiti. Foarte bine, dar poate ii si spuneti sa se hotarasca odata de partea cui e.

 53. Maria zice:

  Magda ,
  Ce ar fi sa incerci tu sa-l caterisesti pe IPS Teofan ?
  Cum indraznesti tu sa dai un astfel de verdict ???Stii ce inseamna asta ???

 54. Maria zice:

  Daniel,
  Dintre ierarhii BOR , ca IPS Teofan ,mai sunt doar cativa in tot Sinodul ,in sensul bun al cuvantului . Aici putem enumera ,nevointa , smerenia ,rugaciunea , comportamentul fata de oameni , schimbarile din Biserica ,in sensul bun , reticenta fata de guvernanti si de toata politica lor , unde nu-i place nu merge , slujeste pe la toate parohiile si manastirile cele mai izolate si parasite ,este modest si de o omenie de nedescris .

 55. Magda zice:

  Vai Maria, dar ce cuvioasa poti fi. Pai eu sa-l caterisesc sau sfintele canoane, care interzic comuniunea cu ereticii. Cum su care s-a luptat Sf. Maixim Marturisitorul ca fiind ortodocsi? Ia citeste mai bine acel document si ai sa vezi ca taica Teofan cu ceilalti implicati considera ca Sfintii Parinti de la Sinodul IV de la Calcedon nu au avut dragoste si a fost o neintelegere de termeni. Asa ceva este blasfemie si trebuie sa se pocaiasca de asemenea vorbe necugetate.
  Apoi, zici ca are reticenta fata de guvernanti. Ia uita-te cum a participat azi alaturi de guvernantii ce ne vand tara la FMI si a mai si facut parastas masonului de AI Cuza, care a prigonit Biserica, prin alungarea monahilor din manastiri si deposedarea manastirilor de averi, dandu-le la masoni. http://www.doxologia.ro/video/stiri/ziua-unirii-la-iasi

 56. daniel zice:

  Maria,
  Ai scos ce ti-a convenit din text. Dar sa vedem..
  Ridicarea anatemelor. Antemele nu se ridica. Se iese pur si simplu de sub ele prin revenirea la ortodoxie!
  Altceva: „Propunem, de asemenea, ca toate anatematismele si pasajele incriminatorii la adresa Bisericilor Ortodoxe Orientale si a unor sfinti cinstiti de acestea sa fie scoase din cartile de cult ale Bisericii noastre.” Una ca le numeste Biserici, apoi se recunoaste ca au sfinti si apoi se propune stergerea istoriei! Adica trecutul trebuie sters, ca vorba aia: ne-am impacat si poate am si gresit atunci cand am aruncat cu anateme peste voi si i-am condamnat pe invatatorii vostri.

  „Referitor la problema anatemelor, intalnite in cartile de cult, la slujba hirotonirii arhiereului, s-a sugerat ca aceste paragrafe, care privesc pe parintii Bisericilor Ortodoxe Orientale sa fie trecute sub tacere la oficierea slujbelor respective si inlaturate, in timp, in editiile urmatoare.”
  De aici ce rezulta? Cenzurarea slujbelor si a cartilor de cult, in asa fel incat sa nu supere pe monofiziti. Despre parintii acestori „biserici” se stie ca au scornit si alte greseli in cartile lor, in afara de monofizism.
  Si mai sunt pasaje care il acuza pe acest ierarh si pe cei care isi pun semnatura alaturi de el acolo, de ecumenism.

 57. daniel zice:

  Eu nu am afirmat niciodata ca IPS Teofan nu are parti bune! Am auzit chiar ca ar fi un mare nevoitor. I se poate citi blandetea pe chip…, dar ce folos daca aluneca spre erezie?

 58. Maria zice:

  A participat draga ,cu acesti guvernanti pe care ia-ti ales ,pentru ca altii nu sunt ,asa cum toti marii Domnitori Romani ,erau prezenti in manastiri si catedrale asa cum este obiceiul in anumite ocazii de sute de ani .Si ierarhii traiesc printre oameni si nu in pustie ,Biserica este supusa Statului si in aceste conditii ,se impune sa-i suporti ca vrei sau nu vrei .
  Cat despre Cuza ,nu cunosti decat ce scriu unii sau altii ,dupa cum le convine .
  Stii ca si Istoria scrisa de unii si de altii ,naste controverse ?
  Afla ca acest Cuza Domnitorul ca tinea la popor , se imbraca in haine de negustor si mergea prin sate sa vada cum traiesc taranii care erau slugi la boieri si le faceau nedreptate ,taranii mergand cu jalba la Cuza ,acesta voia sa se convinga de tirania boiereasca asupra taranimii .
  Ca a fost mason ,stie toata lumea ,pt ca nu a acceptat regulile impuse de masonerie ,impotriva tarii ,a platit cu abdicarea ,exilul si cu viata .
  Ziua Unirii este o mare sarbatoare ,cinstita de toate generatiile din momentul Marii Uniri si daca pe tine te lasa rece , nu esti romanca ,ci alta natie .
  Sigur ca au venit guvernantii ,ca doar na-i fi vrut sa vina Obama !!! Care-i problema ???
  Nu te mai da tu asa de avizata ,incat sa talmacesti acel document si lasa un preot sa-si spuna parerea .

 59. Maria zice:

  La manastirea Sf Trei Ierarhi , se face in fiecare an de ziua Unirii ,parastas la Mormantul Domnitorului . Care ar fi problema ta , in aceasta situatie ???

 60. Maria zice:

  ” Este necesar a vedea starea reala a conducatorilor duhovnicesti pentru a te pazi de inselare , totodata nu trebuie sa-i judeci si sa-i osandesti , necontenit orientandu-ti atentia spre sine ”
  Sfantul Ignatie Briancianinov .

 61. pr Cristian zice:

  Sunt preot si spun clar pentru toata lumea : MASONII SUNT ANATEMIZATI SI NIMENI DIN CLERUL ORTODOX NU II ESTE INGADUIT SA LE FACA SLUJBE, DE ORICE FEL !!! Este absolut penibil ce se intampla la Manastirea Sf Trei Ierarhi cu acel parastas anual, iar durerea este mai mare cu cat si oamenii apreciaza astfel de activitati … asa turma, asa pastori !!!
  Cat despre tine, Maria, ai face bine sa taci si sa-ti revizuiesti opiniile, sunt gresite ! Esti o fidela aparatoare a sistemului, insa sistemul e corupt si lepadat de Hristos !!! Parerea mea e ca gresesti f mult…iarta-mi indrazneala de a te corecta, insa trebuie sa stii asta. Stiu f bine cum stau lucrurile in Iasi, de aceea am scris si acel prim comentariu pe acest site…mai citeste-l odata si fii convinsa ca stiu ce scriu.
  Iertati-ma cu totii !

 62. pr Cristian zice:

  Lepadarea prin masonerie sau ecumenism,

  Cu multa durere in suflet, dar satul de tacerea, lasitatea, frica celor ce de mult trebuiau sa spuna cu voce tare aceste lucruri, scriu aceste cuvinte de o maxima importanta in vederea mantuirii fiecarui om in parte si mai ales al clerului ortodox chiar de pretutindeni.
  Astazi, mai mult ca oricand, se observa niste evenimente in masa ce au loc la nivel mondial, evenimente care daca nu ar duce la lepadarea crestinului de Dumnezeu ar fi mai usor de inteles nepasarea (frica, cel mai des) celor ce sunt in masura de a lua atitudine, insa din pacate ele duc la lepadare, la drumul cel mai scurt si sigur spre iad. Dintre aceste evenimente le mentionez in special pe cele mai grave si des intalnite astazi si anume ecumenismul si monstruoasa masonerie. A fi ecumenist sau mason, de cele mai multe ori sunt impreuna, inseamna in mod clar si fara alte interpretari naive a fi lepadat de Dumnezeu, lepadat de insasi taina Sfantului Botez primit la nastere, „nebotezati” dupa cum ii numea marele marturisitor parintele Ioanichie Balan. In sprijinul la cele spuse as vrea sa reamintesc ca ecumenismul a fost numit „panerezia acestui veac” de catre parintele Dumitru Staniloaie iar masoneria a fost blestemata cu blestemul anatemei de mai multe sinoade inclusiv de cel al Romaniei in 1937.
  Acum as vrea sa nuantez un pic efectele acestor lepadari prin ecumenism si masonerie mai ales in randul clericilor deoarece, din pacate, cei ce s-au lepadat deja prin cele spuse, raman in functiile in care erau, de parca totul ar fi bine, insa aici e marea durere, ca ei (clericii) s-au lepadat deja, e problema lor, dar ramanand in statutul de diacon, preot, episcop…in fata oamenilor, nu si a lui Dumnezeu, ii duc si pe ceilalti pe drumul pierzarii, caci sa fie clar pentru toata lumea : un ecumenist sau mason cleric fiind nu mai are lucrare harica, in potir raman paine si vin, nu mai are valabilitate in fata lui Dumnezeu nimic din ce savarseste ca si cleric ! A nu se uita aici canonul „ca o taina sa fie valida in fata lui Dumnezeu trebuie sa indeplineasca toate conditiile”, deci aviz celor naivi, lasi, care isi ascund necredinta dupa expresia „petru credinta omului Dumnezeu va lucra…” nu este asa, la clericul lepadat lucrare harica nu mai gasesti pentru nici o credinta. Am auzit intamplari minunate, de pilda inseland, niste oameni au adus un lemn vechi pretinzand ca e din lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului si nu mica le-a fost mirarea ca la acel lemn chiar se faceau minuni, in astfel de intamplari e valid cuvantul „pentru credinta omului…”, insa cand e vorba de lepadare, lucrurile stau cu totul altfel iar lucrare harica nu mai gasesti. De asemenea cu un cleric lepadat nu iti este permis sa slujesti nici un fel de sfanta taina, fiind coliturghisitor te faci partas de pacatul lui, la fel si locasurile, in care slujesc acesti lepadati, se spurca, fiind ele chiar locasuri de cult, frecventarea lor nefiind de folos nimanui.
  Realitatea este trista,de aceea trebuie multa trezvie, multa atentie si cercetare inainte de a ne pune nadejdea in cineva, sa fim atenti ca nu cumva sa fie ecumenist sau mason altfel ne va fi spre pierzare orice fel de contact cu acea persoana. Dupa cum elegant si plin de intensitate zicea si parintele Iustin Parvu „si nestiinta poate duce la lepadare…”, asa ca multa atentie si mereu cu Sfintele Canoane ca unitate de masura. Stiu si inteleg ca e greu, insa mantuirea sufletului va compensa orice nevointa dusa aici pe pamant. Insa pentru aceasta mantuire este nevoie ca fiecare in parte, nu numai clericii, sa ne revizuim viata dupa randuiala lui Dumnezeu, dupa Sfintele Canoane care nu sunt nici invechite nici depasite ci normative pentru mantuire.
  Sunt multe de adaugat, insa ma opresc aici. Pentru alte completari pot fi gasit la dresa de mail crycalugaru@yahoo.com
  Cu sufletul trist dar cu nadejdea mantuirii, semnez, parintele Cristian

  Întreruperea comuniunii din motive de credinta este stabilita de Canonul 15 de la Sinodul I-II din anul 861: „cei ce pentru oarecare eres osândit de Sfintele Soboare, sau de Sfintii Parinti se despart de împartasirea cea catre întâiul statator al lor care predica eresul în public si cu capul descoperit îl învata în Biserica, unii ca acestia din pricina îngradirii de sine de împartasirea cu numitul episcop înainte de cercetarea Sinodiceasca, nu numai ca nu sunt supusi certarii canonice, ci si de cinstea cea cuvenita dreptslavitorilor se vor învrednici, caci n-au osândit episcopi, ci mincinosi-episcopi si mincinosi-învatatori; si n-au rupt unitatea Bisericii prin schisma, ci s-au silit [astfel] a izbavi Biserica de schisme si dezbinari.” (vezi Pidalion).

 63. crestinul ortodox zice:

  „A participat draga ,cu acesti guvernanti pe care ia-ti ales ”
  Cine io Ales Marie ca io la vot nu am mers si nu i-am ales …
  si mai spui aici
  „Biserica este supusa Statului si in aceste conditii ,se impune sa-i suporti ca vrei sau nu vrei . ”
  daca statul este antihrist atunci BISERICA Lui HRISTOS Trebuie sa se supuna lui mamona ?
  Sau trebuie a fi supusa LUI HRISTOS pentru ca are Pe HRISTOS Drept Cap Al Sau , mmh!
  ca atunci daca este supusa statului dupa cum spui atunci NU MAI ESTE BISERICA -este propietatea unor LUPI IN PIEI DE OAIE ce duc cu buna stiinta la iad turma cea cuvantatoare adica oitele proaste blande si ascultatoare
  dac ceea ce numiti voi „Biserica ” Nu Are Cap pe HRISTOS ci slujeste lu mamona adica masonilor si spurcaciunii celei mari precum si fiara antihristica ATUNCI BISERICA ADEVARATA TREBUIE APARATA SI Scoasa spurcaciunea AFARA DIN BISERICA PENTRU CA NU NE REPREZINTA SI NU SLUJESTE In Duh Sfant si Adevar Pe HRISTOS ;
  Biserica nu este A Lui Teofan , al lui Daniel Ciubotea si a altora ….ce s-au lepadat si au vandut pe HRISTOS precum iuda iscarioteanu
  care a slujit pe mamona sau care a fost parte din -masonerie, ecumenism asemeni TACIT si VICLEAN ascund ADEVARUL privind actele cu cip , ce sunt lepadare de Botezul crestin ortodox si cipul rfid 666 -pecetea fiarei acestia au gustat din paharul spurcaciunii , otrava data de mamona sau curva babylonului si SUNT SPURCATI iar SFINTII PARINTI ai ORTODOXIEI SPUN ANATEMA si Afurisit SA FIE acel episcop ce nu este Adevarat paznic al Lui HRISTOS pentru turma cuvantatoare adica noi cei mici , crestinii ortodocsi
  BISERICA este A Lui HRISTOS , A Fost , Este si Va Fi A Lui HRISTOS
  BISERICA LUI HRISTOS este Biserica Ce portile iadului nu o vor birui in veci
  INSA PLEAVA si Neghina TREBUIE ARUNCATA SI MATURATA CA MULTA STRICACIUNE ADUCE IN BISERICA CEA SFANTA A Lui HRISTOS si vom raspunde Toti Deopotriva pentru tacerea si nepasarea amarnica
  Amin !

 64. crestinul ortodox zice:

  si ganditi-va la acestea
  „cei mari ai Bisericii sunt vanduti insa pastorii cei mici vor strange in Adevar turma pe calea ce adevarata ”
  amin1

 65. Maria zice:

  Pr Cristian,
  „Esti o fidela aparatoare a sistemului ???,insa sistemul e corupt si lepadat de Hristos !”
  In acest caz ,nu mai am ce cauta intr-o biserica !!!
  Ce sa caut intr-un sistem lepadat in intregime de Hristos ??
  Multumesc pentru sfat pr Crisian .

 66. Maria zice:

  crestinul ortodox ,
  „ia uite maria pe cine are in stanga …”
  Afla „crestin „ca guvernantii ,dau navala oriunde se face cate o slujba ca aceasta ,pt a fi vazuti de lume ca vai ,sunt credinciosii alesi ,fara sa-i invite cineva !!!
  Dupa mintea ta ,ar trebui mitropolitul sa puna jandarmii pe urmele lor si sa-i scoata din biserica ???Unde s-a mai pomenit asa ceva ?
  Crezi ca mitropolitul i-a invitat sa participe la parastas ?Nu si gresesti ca judeci lucruri fara sa ai discernamant .

 67. aparam dreapta credinta, iesim din comuniunea cu ereticii, dar nu ne facem zeci de sinoade paralele. Nu am auzit de Biserica lui Marcu Eugenicul, ca o noua Biserica, in schimb am auzit de Biserica Florinita, Chiprianita, Mateita, Slatiorista, etc care se cearta intre ei si se tot rup in bucatele exact ca protestantii.

 68. crestinul ortodox zice:

  cand am zis ‘ia uite Maria pe cine are in stanga … ‘
  ala este antihristul -spurcaciunea cea mare PUSA IN GUVERNAREA ACESTEI TARI ORBILOR CA N-AVETI OCHI SA VEDETI ..si nici urechi sa auziti …
  mergeti la PREOTII CU HAR SI Inainte Vazatori SA VA SPUNA ADEVARUL ca…
  Vai DOAMNE Cata Bezna apasa pe Tara Asta
  De cand spun si Arat , de cand am vazut spurcaciunea cea mare cum s-a instalat si v-am spus ADEVARUL Ce Mi S-A ARATAT cu trei zile inainte de a se instala pe 4 mai anul acesta ca pe 7 mai l-ati instalat pe pamintul Acestei tari si Va mirati de ce DUMNEZEU Si-a Intors Fata de la noi DAR Toate Se Vor Arata intru MANIE DUMNEZEIASCA pentru ca spurcaciunea cea mare ati pus-o in guvernarea , conducerea Acestei tari si Acestui pamint Sfant…
  VOM VEDEA NU PESTE MULT TIMP ADEVARUL Aratat si Spus cand BINELE va invinge raul pe Acest Pamint si cand PROFETIILE SFINTILOR PARINTI SE IMPLINESC si SE VOR IMPLINI
  pentru ca am vazut cum in soare a fost pus cruce de foc dar incercuita cu cerc negru si intunericul a venit pe acest pamint fara sa-l vedeti si va veni ca sa si-l vedeti cu ochii trupesti …
  Doar CU SFANTA CRUCE A PREOTILOR ADEVARATI CU HAR SFANT si SFANTA CRUCE DE LEMN LAVRA PECERSKA POATE FI INFRANT …
  TREZITI-VA si numai dormiti ca spurcaciunea cea mare este pe acest pamint
  Amin!

 69. legionarulortodox zice:

  Mai fratilor, cand va aud ca tot trimiteti la episcopii, mitropolii, eparhii sau ce mai sunt, scrisorele de astea pe mail, de la caldurica……….imi vine sa las morala crestina si sa vb mai necuviincios…..
  Bai voi nu ati inteles………ca nimeni nu va lua atitudine cu nimeni, niciun patriarh nu va lua atitudine fata de un episcop, si nici un episcop fata de vreun preot din mitroplia sa, daca a cazut in chestii de genul asta, cu rugaciuni cu cei din afara Ortodoxiei………….
  Pana nu va lua atitudine 1000 de oameni, inversunati, care sa stea zi si noapte pe treptele mitropoliei…………si a doua zi, alt schimb de 1000 de oameni, si uite asa vreo 5 zile………..pana nu se va face un exemplu asemanator cum am zis mai sus, nmeni, dar absolut nimeni, nu va caterisi pe nimeni! Singura solutie, cad vrei sa schimbi ceva, sa spui ceva, sa te auda, trebuie sa iesi in strada…………………tu si alte cateva mii…………de ce nu 10 mii sau 100 de mii……! Terminati cu prostiile astea online!

 70. Asa este.
  „La celebrare a participat şi pr. Gheorghe Popa, prorectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în calitate de reprezentant al ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.” Apologeticum care este sursa acestei informatii? Pentru ca reprezentantii Mitropoliei fac pe niznaiu!

 71. sorina zice:

  MARIA Sunt preot de 20 ani si cunosc personal cazul Teofan, ascendenta sa , intelegerea cu Daniel la moartea lui Teoctist. Nu foloseste sa-mi cunosti adevaratul nume. Rivalitatea Daniel, Teofan este la fel cu Basescu. Ponta.

 72. admin zice:

  cum care? este in interiorul articolului sursa… chiar la inceput
  http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20130153

 73. RUŞINE tuturor creştinilor ce iau apărarea ierahilor NEmărturisitori! N-avem nevoie de episcopi muţi.

  Aduc aminte faptul că BIRUINŢA ORTODOXIEI are la origine mult sânge dumnezeiesc vărsat pe Golgota, când Însuşi Hristos Dumnezeu a sfinţit pământul cu Sfânt Sângele Său.

  Iar mai apoi, Apostolii şi toate catralioanele de Sfinţi Mucenici si Drept Slavitori, care au apărat Biserica, timp de 2000 de ani, cu ce credeţi ?
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SÂNGE.
  Cu SACRIFICIU.
  Cu EXIL.
  Cu RĂSTIGNIRE.
  Cu PRIGOANĂ.
  Cu SUFERINŢĂ.
  Cu SÂNGE.

  Diplomaţia este limbajul internaţional al lui Lucifer.

  Chiar Mântuitorul ne avertizează în această privinţă : Ce este DA DA, ce este NU NU. Iar ce este mai mult de la diavol este.

  Cea mai înaltă teologie este aceea de a spune Adevărul.

  Însă ierarhii noştri ce fac : visează biserici surori, biserici verişoare, biserici rude, şi tot aşa.

  Doar n-o să-i urmăm „curajosului” patriarh Teoctist Arăpaşu, care s-a luat la trântă cu cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice, jucându-le în picioare şi desfiinţându-le, prin participarea sa la toate vrăjitoriile ce au avut loc la Reuniunile Ecumeniste de pe mapamond.
  El şi mulţi alţii au măturat pe jos cu mii de Sfinţi Părinţi care au apărat cu preţul SÂNGELUI şi al VIEŢII lor, ADEVĂRUL ORTODOX .

  Nu ne interesează nevoinţa şi blândeţea mitropolitului Teofan, ci ne interesează DREAPTA SLĂVIRE a mitropolitului Teofan.
  Până atunci are de făcut pocăinţă publică pentru toate semnăturile iscălite în favoarea ciumei ecumeniste, cât şi pentru tăcerea de care s-a făcut părtaş până în prezent.
  Mai este şi PĂSTOR !!
  Halal păstor. Vin lupii să muşte din turma de oi, şi păstorul tace. Şi se uită.
  Pune mă omule mâna pe bâtă (a se înţelge CUVÂNT MĂRTURISITOR) şi alungă-i pe lupi (a se înţelege masoni, ecumenişti, iude, eretici).

  Tot Sfântul Sinod să facă pocăinţă publică, pentru abdicarea lor de la MĂRTURISIRE şi de la ADEVĂR, cât şi pentru acordul tacit prin care s-a ajuns la MUTILAREA Sfintei Scripturi şi a Cărţilor de Cult din Biserica Ortodoxă Română.

  Are cineva cunoştinţă de vreun act de pocăinţă publică făcut de globe-trotterul, pe la întrunirile pan-eretice-magico-oculte ecumeniste, Teoctist Arăpaşu ?
  S-a îmbrăcat în sac şi cenuşă cumva pentru mizeriile alea de deplasări în străinătate, prin care l-a jucat în picioare pe HRISTOS şi pe Sfinţii Mucenici ?
  Ştie careva dacă patriarhul s-a autodenunţat pentru mizerabilul act de a se considera mai mare decât toate Hotărârile celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice, la care au participat alături de DUMNEZEU DUHUL SFÂNT, mii de Sfinţi Părinţi care nu numai că nu umblau în limuzine Buick, ci n-aveau nici măcar pat, singurul lor reazem pt odihnă fiind ORTO-DOXIA.

  P.S. În materie de ADEVĂR nu se face nici un compromis.
  MÂNTUITORUL si Sfântul Ioan Botezătorul, nu s-au sfiit să le zică falşilor învăţători : pui de năpârci, morminte văruite, satane, şerpi, pui de vipere, nebuni şi orbi, etc.

  Notă ! Vă rog, să nu vină careva şi să zică ceva de genul : Da, dar cuvintele acelea au fost spuse de Însuşi Dumnezeu. Cine eşti tu să zici şi tu la fel ?
  Ei bine, vă zic de ce nu permit o astfel de replică ! Pentru că ORTODOXIA se mărturiseşte şi PUNCT.

  HRISTOS a spus ADEVĂRUL. Şi Punct. Nimic mai mult.

 74. Pingback: CINE VREA SĂ COMPROMITĂ MITROPOLIA MOLDOVEI? | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 75. Valentin Dorneanu zice:

  io vreau sa ii multumesc sorei Maria ca mi-a aratat calea cea dreapta si ma rog acuma la Presfanta Fecioara Maria sa o izbaveasca si pe ea de tot raul.

 76. Valentin Dorneanu zice:

  intr-adevar un om pacatos ca mine daca se incumeta si ii judeca pe ierarhi si pe unii care pot avea harul lui Dumnezeu si ii insulta cu niste cuvinte venite din rautatea inimii lui e vrednic de iad si intr-adevar daca nu se va pocai va face cunostinta cu diavolul si cu chinul cel vesnic.

  rugati-va fratilor ca e mai mare ispita sa-i judecam pe ierarhi.
  io va spun ca unul patit … inca am scapat usor si multumesc Lui Dumnezeu si Maicii Sale
  si sorei Maria care m-a mustrat si mi-a adus aminte de iad.
  Bunul Dumnezeu si Maica Domnului cu sfintii si toate puterile ceresti
  sunt aparatorii nostri, nu acuzele si jignirile.
  Eu am gresit , va rog sa ma iertati si rugati-va pentru mine pacatosul, Valentin.
  cu adevarat nu stiu cine e eretic pentru ca eu nu am dreapta socoteala.

 77. Maria zice:

  Masoneria conduce BOR ! Teoctist a fost inlaturat (achitat )de masonerie si inlocuit cu Daniel ,
  pregatit si instruit inca de cand nu era inca in manastire .
  In cei 18 ani de arhierie ,a facut parjol in Ortodoxie .
  Multi stiu aceasta dar nimeni nu va varsa „sange „, sa-l dea jos .
  A avut timp sa-si faca multi adepti ,sustinatori ,tradatori ai credintei ,ecumenisti indraciti ,insa nu toti sunt lepadati si fac parte din grupul de tradatori .Sunt ierarhi si preoti ,inca „curati cu inima „.

 78. Pingback: Ecumenism in Mitropolia Moldovei: Preot ortodox in “altarele” papistasilor si Tipicul Bisericesc plin de evocari ale paganilor si ereticilor « Saccsiv's Weblog

 79. Ba NU !
  Ruşine şi mustrare, tuturor ierarhilor care nu-şi fac datoria de PĂSTORI de turmă, şi care aşteaptă ca bordurile şi pietrele de pe străzi să strige în locul lor.

  Că nu i-am judecat dacă au mâncat brînză şi cârnaţi în Vinerea Mare, ci i-am mustrat pentru atitudinea lor PRO-PAPISTĂ, PRO-TĂCERE, PRO-ISCARIOTISTĂ în a vinde Ortodoxia, şi strădania miliardelor de Sfinţi ce au umplut Cerul, jertfindu-se pentru Adevăr.

  Ce-ar mai fi fost ca Sfântul Ioan Botezătorul să se pitească după umbra sa, să-i fie frică să strige Adevărul pt care a fost trimis în lume ?!

  Omule, ierarhe, episcopule, când ai acceptat această Sfinţită slujbă a Episcopiei, te-ai angajat în lupta pentru păstrarea INTACTĂ a ORTODOXIEI, aşa cum ne-a fost predanisită de Sfinţii Apostoli, Patriarhi, Mitropoliţi şi Mucenici de la începuturi.

  Pe cînd, tu ierarhe, faci invers: te îmbraci în straie arhiereşti şi devii cuier al veştimentelor dumnezeieşti, fără să îndeplineşti îndatorirea pe care cu jurământ ai făgăduit să o cinsteşti şi să o păstrezi.

  Atâta timp cât ierarhul nu-şi face datoria, norodul are datoria să-l certe pe păstorul care nu-i apără de lupi.

  Ruşine şi mustrare, ierarhilor ce tac.

  Ruşine şi mustrare ierarhilor care în 1999 s-au dus să îi sărute papucul PAPEI, când a venit la Bucureşti.

  P.S.
  „Dacă ai primit ochi să vezi valul tulburatei mări, dezvăluie cu limpezime şi echipajului corabiei, ca nu cumva să fii învinovăţit de naufragiul ce se va întâmpla.” (Sfântul Ioan Scărarul)

 80. Florian zice:

  Si in partea de vest îi tot la fel cel mai bun exemplu Ep.Sofronie

 81. legionarulortodox zice:

  I-am prins!
  „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Iaşi s-a încheiat vineri, 25 ianuarie 2013, în catedrala episcopală “Adormirea Maicii Domnului”, unde, la ora 17.00, s-a desfăşurat o celebrare prezidată de PS Petru Gherghel, avându-i alături la altar pe PS Aurel Percă, episcop auxiliar, pr. Iosif Dorcu, responsabil al Oficiului pentru Ecumenism şi Dialog Interreliogios, pr. prof. dr. Ioan Vicovan, delegat al ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, precum şi alţi preoţi din Iaşi, împreună seminarişti, persoane consacrate şi numeroşi credincioşi catolici şi ortodocşi.”

  Se pare ca Teofan, a avut un trimis!

  http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20130189

 82. legionarulortodox zice:

  **********A comis-o si Teodosie al Constantei, stire oficiala pe situl arhiepiscopiei tomisului************
  http://www.arhiepiscopiatomisului.ro/stiri/430-saptamana-de-rugaciune-la-constanta

  In toate regiunile tarii, a avut loc aceasta saptamana a ereziei, in orase mari, mici.etc.

 83. legionarulortodox zice:

  La Bacau, au slujit uni cu altii ……imagini, care numai au nevoie de vreun comentariu!
  Poate cele mai vadite imagini!
  http://www.pfib.ro/articole1.php?id=s20130125

  CAM ASTA E SITUATIA, FUGA LA MANASTIRI SI LA DUHOVNICII IMBUNATATITI, SI ORTODOCSI CU “O” MARE. IN LUME, CAM PUTINI DUHOVNICII, CU DUHUL ADEVARULUI ORTODOX, CU HRISTOS, DAR MAI SUNT.

 84. Afară cu bolşevicul de Teodosie. Afară şi cu ceilalţi episcopi trădători.

  S-au luat la trîntă cu DUMNEZEU DUHUL SFÂNT.

  Ăştia sunt episcopi ?? Ăştia sunt slujitori ?
  Ba nu: sunt numai nişte răzvrătiţi de la Adevăr.

  RUŞINE şi MUSTRARE ierarhilor care se apleacă să îi sărute papucul Papei.

 85. Nicolae zice:

  @ Legionaruluiortodox De ce sa dam fuga la manastiri cand avem bisericile aproape !?!? Oare ierarhii nu sunt dintre calugari , adica din manastiri !?!? Ce facem cu bisericile , le inchidem ?

 86. admin zice:

  @Nicolae
  Cati dintre ierarhi au facut calugarie? Oare studiile in blugi prin sinagogile ereticilor se numesc calugarie?

 87. legionarulortodox zice:

  Mai Nicolae, eu stiu de la mine din episcopie, ca vicarul e in Franta, la studii, ce sa caute frate un ortodox la studii, intr o tara majoritara catolica? Ba mai nou, islamica! Dau un exemplu, ce pravila, mai faci tu cand ai lcd-ul in camera, cand vizitezi centre culturale, protestante si participi la simpozioane, cu mese festive, cu fructe de mare si vinuri alese, si te asemeni aproape cu mireanul, cand esti monah, de fapt! Nu am vazut ceva concret, dar sunt sigur ca astea se fac, sau sub alte forme, mai mult sau mai putin moderne!
  Eu nu stiu, dar vad lucrurile altfel, difera ceea ce simti de la o biserica la alta, dar depinde si de duhul tau asta. Daca ai duh ravnitor, si te silesti, ai sa simti slujbele formale si ai sa simti si slujbele smerite, facute de catre preotii induhovniciti.
  Si inca ceva, care m a indignat de multe ori, in lume, sunt destule biserici care sunt inchise!, am vazut eu! Inchise in multe zile ale saptamanii, sau deschise 3-4 ore pe zii……..nu mi se pare normal. Lasa frate Biserica deschisa, macar pana la un 5.***La una dintre bisericile care merg, duminica seara, de multe ori, se face Paraclisul Maicii Domnului, si e biserica de mir, nu catedrala cu program manastiresc, eu nu am fost, dar duminica dupa slujba de dimineatza, cand mai merg, ne zice sa venim seara la Paraclis. Multe din Biserici, duminica, dupa slujba, se inchid, dar aici unde stiu eu , se mai face de multe ori, Paraclisul, dupa amiaza duminica, cand multi stam tolaniti acasa.
  Altfel parca simti Duhul la o Biserica cu slujbe mai frecvente si altfel, unde multe slujbe sunt mai formale.
  Trebuie alesa cu grija Biserica unde mergi. Bine….daca nu se coboara Duhul Sfant pentru nevdrednicia preotului, (desi,stiu, ca Duhul Sfant se coboara, ori de cate ori este chemat) sigur, se coboara pentru cativa credinciosi traitori! Sunt valide slujbele, dar nu cred ca-ti va intari curajul de marturisire, si poate nu ai parte de predici actuale……Ca sa te intaresti, iti trebui duhovnic iscusit, si din partea ta, nevointa mare!
  Numai vorbesc, se predica uneori in asa fel, incat,multi batrani, habr nu au, si nu inteleg nimic…
  Concluzia…. sunt preoti buni, dar uni mai cad, din nestiinta, sau dintr o prostie! Iar altii cad de tot!
  Si mai raman cei induhovniciti…..Oare nu se cade sa mergem la ei? Daca, mergem la Parintele Iustin…..asa departe………..pentru ca il considram deosebit, sau fiecare dupa cum simte, atunci se cade si in lume, sa cautam in orasul nostru, preotul cel mai potrivit pentru noi, sau preotii…! Cu siguranta sunt destui!

 88. Nicolae zice:

  Inseamna ca ne meritam soarta si ca popor si ca biserica ! Vad ca pe acest site sunt multi cunoscatori si Ortodoxiei, dar putini marturisitori ! Eu , recunosc , sunt caldicel , mai la inceput , dar de ce nu luati atitudine, voi cei tari , atunci cand sunt hirotoniti episcopii ? De ce nu spuneti clar si raspicat : NU ESTE VREDNIC ! AFARA DIN TURMA CU EL ! De ce nu veniti 10 , 20 , de crestini vrednici si nu le aratati ADEVARUL , pe MANTUITORUL IISUS HRISTOS !!! Nu te teme, turma mica ! De ce nu mergeti si nu luati atitudine atunci cand este Sinod ?De ce nu cereti preotilor sa tina biserica deschisa zilnic , caci biserica e a oamenilor , nu a preotilor ? De ce nu le spuneti sa va lase pe voi sa stati in biserica si sa-l propovaduiti pe Hristos Cel Rastignit si Inviat ? Curaj , nu te teme , turma mica ! Ieri , „patriarhul” daniel nu a slujit Sfanta Liturghie cu poporul , a stat la caldura si spune ca a „participat” la Sfanta Liturghie in paraclisul patriarhal ! ! ! De ce nu a „participat” impreuna cu poporul in catedrala patriarhala ? Cu catolicii a participat la „slujbe” , dar cu ortodocsii , nu ! De ce oare ? E bolnav , are ceva pe suflet sau nu iubeste slujirea ? A luat cineva atitudine fata de aceste abateri grave ,care trebuie sa aduca imediat caterisirea ? Nimeni ! Nici duminica anterioara nu a slujit Sfanta Liturghie ! El e platit pentru a sluji cu bani multi , foarte multi din bugetul statului ! Cred ca e timpul ca mirenii sa luam atitudine fata de acesti impostori in sutane si cu mitre pe cap !Preotii sunt traumatizati cu caterisirea , unii au familie , copii si se tem sa nu-si piarda painea dar noi nu avem ce pierde ! Doamne ajuta !

 89. legionarulortodox zice:

  E greu sa marturisesti, si nu o poti face, decat cu ajutorul Lui Hristos…dar ne silim, altii mai mult, altii mai putin….Cat despre atitudine, nu ai cu cine, noi, cei de aici, suntem o mana de oameni…
  Cand merg la conferintele mari, totul e frumos, limpede, dragoste, nu se vorbeste deloc, despre adevaratele probleme, despre dramele copiilor, cazurile sociale, despre saracie, rar si putin,se vorbeste la obiect si in duh Ortodox,doar 2, 3 cuvinte. Limbajul de pateric din ce in ce mai slab…. in rest, se mascheaza totul cu cuvinte ecumeniste.

  Tineretul e si el impartit, sunt care se roaga, se silesc, dar nu au curaj, ei merg sub asa zisa ascultare fata de ierarh, sau nu au treaba, cu ce face ierarhul…cica, nu vor sa-l judece……..
  Mai sunt o parte, care stiu despre nereguli si sunt retrasi…..isi aleg biserica, duhovnicul si cam atat.
  Mai sunt altii care stiu, si probabil vor aparea, la momentul potrivit, sa marturiseasca…
  Iar multi, multi, habar nu au………..de ecumenism si altele!
  Osanda celor care judeca e grea, insa ca fii ai bisericii, vrem sa fim condusi, de un ierarh cum trebuie.
  De exemplu, la slujba, se pomeneste ierarhul si la vohodul mic………………una e cand il pomenesti si stii ca e un traitor adevarat, si alta e sa-l pomenesti, cand stii ca face numai sminteli!

 90. Maria zice:

  Eu consider ca trebuie pomenit tot omul si mai ales acesti slujitori care o iau pe aratura ,poate ii lumineaza Dumnezeu si revin pe drumul drept ,altfel cum sa se faca rugaciuni pt indreptarea lor ,ca doar nu le dorim pieirea ???

 91. legionarulortodox zice:

  Avem dreptul, sa cerem ca si fii ai Bisericii, sa fim condusi, de un ierarh ORTODOX, fiecare in ce episcopie, este…..!

 92. Maria zice:

  Dar de la cine sa cerem ,daca cel care trebuie sa-l puna este mason ecumenist etc???

 93. Legionarul zice:

  Tebuie sa ne nevoim si noi, ca sa ne dea Dumnezeu un ierarh traitor, insa….ce frumoasa era viata Sfantului Nicolae, care era mereu pe drumuri, ajuta saracii si sufleteste si material! Pai cu un erarh ca el, oamenii se pot schimba in preajma lui! Nu stiu daca mai ai cui sa ceri de aici din lume, deoarece vremurile sunt inaintate, nu ramane decat sa ne intarim, sa ne rugam si sa asteptam, atitudine nu prea putem lua, decat dupa ce ne cunoastem multi si ne adunam cateva mii…atunci putem face o actiune,dar totul e slabanogit. Si eu ma gandeam aseara, eu fiind atras mult de Manastirile din Moldova…..si ma gandeam cum va fi, daca ierarhii de aici intra in tot felul de mocirle, ce va fi cu manastirile astea, cu frumusetea lor!?……sper sa nu fie prigoana…..prea curand…..dar sigur, vor veni cu tot felul lucruri viclene, astfel incat pe monah sa-l faca sa arata ca mireanul…..acesti ecumenisti, masoni, vor incerca sa slabeasca Duhul Ortodox din manastiri!Pentru ca multi preoti din lume, au duhovnici, de manastire, si ei vor vrea sa slabeasca duhul calugarilor din manastire, astfel nici ei poate nu vor mai avea puterea sa intareasca preotii de mir, pe care ii au, si uite asa se slabeste baza, dupa parerea mea!
  Multi, vor marturisii din manastiri, dar altii vor merge in pustie!

 94. Maria zice:

  In unele din manastiri (cele de maici ),duhul nu mai este acelasi .
  A patrund adanc duhul lumesc , chiar si in unele manastiri de calugari ,datorita ilustrului nostru ,
  „pastor ” care a ” prostit „in Moldova 18 ani . Este imposibil ca cineva sa indrepte stricaciunile facute ,in aceasta lunga perioada ,mai ales ca si-a lasat peste tot ghimpi si iscoade ,in care nu poti avea incredere , nici sustinere in indreptarea lucrurilor .Nu sunt multi dar este suficient unul
  in fiecare manastire .
  Daca este scris sa se indrepte lucrurile ,le va indrepta Dumnezeu ,daca suntem osanditi pt pacate ,toate vor degenera si va trebui sa fugim in munti si sa ne rugam cu privirea la Cer catre Dumnezeu .

 95. Nicolae zice:

  @ Maria , Pacate mari si urate a proliferat daniel in manastiri ! Se apune ca un neispravit arunca o piatra in balta si nici o suta de intelepti nu o pot scoate ! Am aflat multe , multe lucruri urate , strigatoare la cer pe care le face acest neispravit ! Sa stam bine , sa stam cu frica , sa luam aminte ! P. S . Le multumesc celor care mi-au raspuns mai sus ! Sa fiti binecuvantati ! Eu insa cu serviciul meu trebuie sa fac o calatorie lunga si nu stiu cand voi reveni , dar sigur la reintoarcere voi scrie iarasi ! Doamne ajuta !

 96. Maria zice:

  rasfoind comentariile ma cutremur si ma ingrozesc! JUDECATI, JUDECATI, JUDECATI!…o sa ne vina randul la toti si atunci vom arata cu ce suntem mai buni!…sunt ORTODOXA dar mi-e rusine cand citesc f multe comentarii! Doamne-ajuta!

 97. legionarulortodox zice:

  E clar, ca cel mai mult te a deranjat, ca toti sau luat si de Teofan, de faci zarva pe aici. Si mie imi place Teofan si am auzit ca e un nevoitor……dar e fricos.Nu a iesit sa zica nimic, asta e primul semn de intrebare, si nu va iesi, macar un punct de vedere de ce s a intamplat la Iasi…..Dar asta e si la mintea cocosului, e clar ca stia….de cine va participa la erezii acolo. Totusi, nu vreau sa fiu rautacios, mergi si intreaba-l personal………daca e smerit va discuta cu tine! Vb serios , mergi si vb personal cu el, pare ca ca esti din zona de acolo! e normal si fac apel catre toti, ca fii ai bisericii, avem dreptul sa discutam, cu preotii si ierarhii…..mi se pare normal!

 98. Maria zice:

  legionarulortodox,
  Maria de sus care spune „JUDECATI ,JUDECATI …”nu sunt eu !!!
  Ar trebui sa-si schimbe nik-ul sau sa-si spuna Maria2 ca se ne deosebim ,dar am inteles ca aceste cuvinte mi-au fost adresate ,impinse de comentariul Mariei2 .
  Eu nu inteleg de ce nu mergeti preotii care cunosc bine dogmele si sa puna problema corect ,la IPS Teofan si tot indemnati oamenii simpli sa mearga sa spuna ce ???
  Noi aici comentam intr-un fel ,acolo cand te trezesti in fata unui ierarh si trebuie sa intri in audienta , ce poti sa spui ca si un om simplu care nu cunoaste canoanele Bisericii ,decat ce aude din predici sau din cartile citite .
  Preotii se tem ca cine stie ce urmari vor avea interventiile lor si indeamna oamenii .
  Sunt probleme mari si foarte complexe , de competenta preotilor .
  Cum scrieti aici comentarii ,trimiteti lui Teofan si la toti cei mai mari de pe acolo ,mustrari de tot felul pt ce au facut si cereti-le socoteala .
  Am mai spus ca nimeni dintre credinciosi ,nu stie nimic despre ecumenism si despre „rugaciunile” lor comune .
  Despre acest subiect cred ca nu voi mai discuta ,ca s-a discutat inca prea mult si vom ramane doar cu vorbele si cu judecata ,vorba Mariei2.

 99. Maria zice:

  Si inca ceva ,
  „Si mie imi place Teofan si am auzit ca e un nevoitor ..dar e fricos ”
  Pai daca e fricos ,asa l-a inzestrat pe el Dumnezeu si nu putem noi oamenii sa-l facem viteaz precum Sf Stefan cel Mare .
  Cine stie cati dintre noi vom fi viteji sau cati vom fi fricosi ,atunci cand va veni pecetluirea lui antihrist .
  Daca-i asa fricos ,poate se roaga mai mult ,decat unul mai impunator ,mai vrednic si Dumnezeu nu-l va pierde ,pt rugaciunile lui .
  Eu nu fac niciun fel de zarva ,am citit comentarii mult mai aspre si mai acuzatoare ,decat ale mele !

 100. legionarulortodox zice:

  ****In primul rand,ca sa mergi la un ierarh, sa-l intrebi, de ecumenism, nu trebuie sa ai scoli inalte si nici studii teologice, cum zicea Arsenie Papacioc, …”Teologia nu se invata la scoala, ci pe front” ,cam asa.

  ****Apoi, mergi la librarie, cumpara cartea „Singur Ortodoxia” scrisa de parintele care l-am amintit mai sus, acolo vei gasi Canoanele, care combat ereziile! Mergi cu cartea la ierarh si intreaba-l, cum e cu ecumenismul si rugaciunile in comun, daca, Canoanele scrise in carte, spun sa ne indepartam de ei…..! Trebuie sa ai curaj, doar!

  ****Frica, de unde este……………de la cel rau…………….deci, fricosii, se zice, ca nu se mantuiesc. Si e valabil pentru toata lumea, asta!
  Concluzia:
  Incotro ne indreptam, nu e bine deloc, asta e clar, daca s a ajuns sa se incalce Canoanele de catre slujitori, in foarte multe orase, an de an….inseamna ca ne aflam pe un drum tare anevoios.
  Si cel mai grav nu cred ca este asa zisa judecata a noastra, ci……..ca intradevar, s a ajuns la un nivel mare, de indiferenta fata de popor.

 101. Maria2 zice:

  eu cred ca raspunsul pentru probleme ar fi RUGACIUNEA si sa cautam sa ne schimbam pe noi si apoi prin comportamentul nostru pe ceilalti! Bunul Dumnezeu nu obliga pe nimeni! sa ne ducem CRUCEA fiecare dupa cum am invatat de la Duhovnic si de la Sf Parinti! comentariul meu a vizat comentariile citite atunci de la acest articol si nu numai! …,,Cand citim sau cand auzim din Sfintele Scripturi aceste porunci dumnezeiesti : ” Fiti sfinti sau fiti desavarsiti „, care este in fond acelasi lucru, le primim cu greutate la prima auzire, ni se pare ca e cu neputinta de infaptuit sfintenia cu propria noastra viata ! Daca privim insa la vietile sfintilor, despre care stim ca au fost si ei oameni pamanteni ca si noi, si vedem ca ei au putut implini aceasta porunca a sfinteniei, a desavarsirii, prindem si noi curaj si smerita indrazneala. Mai ales ca sfintenia si desavasirea nu inseamna numai semne si miununi; putini sfinti au facut minuni in viata lor pamanteasca.

  Minunile sunt daruri speciale, in plus, si nu totdeauna sunt insusirile sfinteniei. In privinta aceasta, Mantuitorul ne-a spus niste cuvinte care pe multi trebuie sa ne puna pe ganduri. El a zis printre altele : In ziua aceea a judecatii multi Imi vor zice : Doamne, Doamne ! Oare nu in numele Tau am prorocit, si nu in numele Tau am scos demoni si n-am facut noi atatea minuni in numele Tau? Se vor apara oamenii. Si atunci voi zice lor , spune Mantuitorul Hristos : Niciodata nu v-am cunoscut pe voi ! – cumplit raspuns ! Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati faradelegea (Matei 7, 22-23).

  Sfintenia sau desavarsirea nu presupun numaidecat semne si minuni, asa cum suntem obisnuiti sa credem uneori. Minuni, ce pot sa uimeasca pe oameni, ajung sa faca si vrajitorii si scamatorii si fachirii, ajutati de puterile intunericului. Dar sfintenia nu pot sa o dobandeasca decat cei blanzi si smeriti cu inima, cei plini de dragoste pentru Dumnezeu si pentru aproapele lor. Sfintenia cea bineplacuta lui Dumnezeu trebuie sa aiba macar aceste trei insusiri.

  Instrainarea omului de rautati si de patimi. Noi suntem numiti vase de lut si aceste vase trebuie curatite ca sa poata intra si sa poata ramane in ele harul Sfantului Duh, adica sfintenia. In Imparatia lui Dumnezeu nimic necurat nu intra spune Sfantul Apostol Pavel. Asa incat trebuie sa ne curatim trupul nostru de patimi si de rautati.”-Duminica Tuturor Sfintilor – CRESTIN ORTODOX.RO…Dea Bunul Dumnezeu tuturor aceasta DESAVARSIRE, pentru ca in final suntem toti frati, mai rai sau mai buni! Iertati-ma!

 102. fratilor, iubiti-va, nu va atacati prin cuvinte defaimatoare. ca mult bine este pentru cei care primesc defaimarea si nu raspund raului cu rau

 103. mai mult sa ne rugam pentru iertarea pacatelor noastre, dar si pentru ale celor din acele functii importante ale ierarhiei bisericesti

 104. Pingback: DICTATURĂ la Mănăstirea Văratec: Peste 50 de maici au fost sancţionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 105. Pingback: SCANDALOS: Pentru refuzul cardului de sanatate cu cip, 50 de maici de la Varatec au fost depuse din treapta de monah | Saccsiv's Weblog

 106. Pingback: Peste 50 de maici au fost sanctionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip de monitorizare | newsinfo1000

 107. Pingback: DICTATURĂ la Mănăstirea Văratec: Peste 50 de maici au fost sancţionate pentru că au refuzat cipul! | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s