ANATEMA celor ce practică rugăciunea împreună cu ereticii – Aceasta este măsura de sancţiune luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei

Ecumenism_eretic_BOR

In august 1983, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, imediat dupa Adunarea de la Vancouver, a predat anatemei ecumenismul.

Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mantuire. De aici anatema – si celor ce comunica in mod constient cu ereticii amintiti sau sustin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspat aparute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a crestinilor scindati!”

TALMACIREA ANATEMEI data de Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, 1983, iscalita de toti episcopii, spre a fi mereu adaugata la sfarsitul anatemelor insirate in “Credinta Ortodoxiei”, praznuita in prima Duminica a Postului Mare, Duminica Ortodoxie.

… Biserica Ortodoxa Rusa de peste hotare, condusa in acest moment de mitropolitul Filaret, se marturiseste ca fiind o parte de nedespartit a Bisericii istorice a Rusiei. Ca Biserica Locala are dreptul sa-si tina soboarele obisnuite si sa dea hotarari ce sunt obligatorii in totalitate pentru toti fii ei imprastiati in intreaga lume. Timpul va arata daca celelalte Biserici Locale vor accepta hotararea noastra privind Ecumenismul, chiar daca la vremea lor, hotararile celor zece Sinoade Locale au fost acceptate de catre toti, si au fost inscrise in “Cartea Canoanelor Sfintilor Apostoli, ale Sfintelor Sinoade Ecumenice si Locale si ale Sfintilor Parinti” a Bisericii Sobornicesti… Cat priveste Ecumenismul, fiecare Biserica Locala a avut timp suficient in decursul ultimei sute de ani pentru a-l studia, si daca o anume Biserica Locala isi bazeaza invataturile si viata pe canoanele Sfintilor Apostoli, pe canoanele tuturor Sinoadelor Ortodoxe, atunci nu poate decat sa recunoasca faptul ca Ecumenismul s-a format intr-una din ereziile care au existat din totdeauna, atat in trecut cat si in prezent, si numeste aceasta unitate o biserica. O astfel de manifestare este deja pe deplin a Antihristului.

Astfel, dand Anatema, ne-am protejat turma de aceasta ispita apocaliptica, si in mod neintentionat am ridicat o intrebare profunda constiintei tuturor Bisericilor Locale, pe care trebuie mai devreme sau mai tarziu sa o solutioneze intr-un fel sau altul. Viitoarea lor soarta duhovniceasca va depinde de raspunsul la aceasta intrebare. De jure [de drept] Anatema care a fost data de noi are un caracter strict local al Bisericii Ortodoxe Ruse de peste hotare, dar de facto [de fapt] are o semnificatie istorica imensa, pe plan universal, istoric si ecleziastic, exact fiindca Ecumenismul este o erezie de scara mondiala. Aceasta pozitie a Bisericii Ortodoxe Ruse de peste hotare este vadit constiinta tuturor ortodocsilor. Pentru noi, este o cruce grea pusa asupra noastra de Domnul. Dar nu mai putem pastra tacerea, caci tacerea in continuare ar echivala cu o tradare a adevarului, de care tradare sa ne izbaveasca Domnul pe noi toti.

Arhiepiscop Vitalie de Montreal

Mitropolitul Serafim de Pireu, în cadrul Dumnezeieştii Liturghii praznicale din Duminica Ortodoxiei din acest an (2012), a anatematizat printre alţi eretici vechi pe ereticii monofiziţi, monoteliţi şi monergişti, pe Dioscor şi Sever, pe Varlaam şi Achindin, dar şi pe papa Benedict al 16-lea şi pe cei ce se împărtăşesc cu el, pe Martin Luther, Calvin, Zwingli şi regele Henric al VIII-lea şi toate ramurile protestantismului, pe rabinii iudaismului şi pe musulmanii care hulesc Sfânta Treime, ca şi pe membrii societăţii anonime “Turnul de veghe” – martorii lui Iehova, pe cei care nu primesc Sfintele Sinoade a toată lumea – al IV-lea, al V-lea, al VI-lea şi al VII-lea, şi în cele din urmă pe cei care predică şi învaţă panerezia ecumenismului sincretist – inter-creştin şi inter-religios.

ÎN CONTINUARE, TRANSCRIPTUL FILMULUI:

ANATEMATISMELE MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU
ÎN DUMINICA ORTODOXIEI – 2012
– TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO –

„Lui Arie, întâiul luptător împotriva lui Dumnezeu şi începătorul eresurilor, anatema!                    

Lui Petru Gnafevs, celui fără de minte, care zice „Sfinte fără de moarte, Cel Ce Te-ai răstignit pentru noi…”, anatema!        

Lui Macedonie, necredinciosul şi pnevmatomahul şi lui Nestorie, prigonitorul de Dumnezeu, care a spus că Sfânta Treime a pătimit, precum şi necredinciosului şi nebunului Valentin, anatema!      

Nebunilor Pavel de Samosata şi Teodot, şi celor de un gând cu el, şi celuilalt Nestorie, anatema!

Lui Petru, înfricoşătorul eretic, care a fost numit şi Lykopetru, [adică lupul-Petru], lui Eutihie şi Savelie rău-cugetătorilor, anatema!        

Lui Iacov Armeanul – Zanzalo, lui Dioscor, Patriarhul Alexandriei şi lui Sever, Patriarhul Antiohiei, necredincioşilor, împreună şi lui Serghie, Pavel şi Pir, cei de un gând cu ei, împreună şi lui Serghie, ucenicul lui Lykopetru, anatema!         

Tuturor eutihienilor şi monoteliţilor şi iacobiţilor şi tuturor ereticilor, anatema!         

Lui Varlaam şi lui Anchindin, precum şi adepţilor şi urmaşilor lor, anatema!         

Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care  – potrivit Canoanelor – nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi şi celor care se împărtăşesc cu el, anatema!         

Lui Martin Luther, lui Jean Calvin, lui Ulrich Zwingli, şi lui Henric al VIII – lea, necredinciosului rege, şi celor care s-au adunat împreună cu ei, ramificaţiilor eretice ale protestantismului, anatema!         

Celor care neagă şi hulesc Preasfânta, Cea de-o-fiinţă, Nedespărţita şi de Viaţă-Făcătoare Treime, rabinilor iudaismului, musulmanilor şi membrilor Societăţii anonime de broşuri „Turnul de veghere” a Martorilor lui Iehova, anatema!         

Celor care resping Sfintele Sinoade Ecumenice al IV – lea, al V – lea, al VI – lea şi al VII – lea, monofiziţilor, monoteliţilor şi monergiştilor, anatema!         

Celor care predică şi învaţă pan-erezia ecumenismului sincretist – inter-creştin şi inter-religios, anatema!”

Cititi si:
Interesanta și importanta rânduială, precedată de câteva necesare precizări teologice: VIDEO CU “ANATEMELE” MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-sionism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la ANATEMA celor ce practică rugăciunea împreună cu ereticii – Aceasta este măsura de sancţiune luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei

 1. Săptămâna de rugăciune împotrivă*

  *) Împotriva cui ? A Sfintei Tradiţii, a Sfinţilor Parinţi şi a Sfintelor Canoane.

  (Denumirea oficială este Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină şi înseamnă în fapt săptămâna de urâtă unire pentru rugăciune neîngăduită a creştinilor ortodocşi cu ereticii.)

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/01/21/saptamana-de-rugaciune-impotriva/

 2. Ioan Cadar zice:

  “3. Silindu-vă să păziţi unitatea Duhului, întru legătura păcii.
  4. Este un trup şi un Duh, precum şi chemaţi aţi fost la o singură nădejde a chemării voastre;
  5. Este un Domn, o credinţă, un botez”
  (Efeseni 4:3-5)
  * Biserica e una, chiar de e împărţită în biserici naţionale (patriarhii), regionale (episcopii) și locale (protopopiate); învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe e la fel peste tot.

  Biserica în Noul Testament
  http://binevestitorul.wordpress.com/2013/01/01/biserica/

 3. pcmouse zice:

  felicitari!nu au ce cauta dracii lui antihrist sa se roage cu noi in Sfanta Biserica!astia sunt dracii fara coarne

 4. Dinu zice:

  @pcmouse
  Ai vazut tu draci fara corane?, eu nu am vazut nici un drac fara coarne, si dracul care incepe sa chinuie acest sait incepe sa aiba coarne.

 5. Dinu zice:

  Dumnezeu nu a facut oameni cu corne, Pentru acesta Dumnezeu a urat orice inaltime ce oameni au ridicat pentru a sa ruga si pentru a se inchina pentru asi pleca genunchi in fata unei minciuni. Relatia dintre rugaciune si inchinare este o relatie foarte apropiata.Rugaciunea cere neaparat aplecare sau inchinare, „apleacati genunchi”. Deci cam toti draci au coarne pentru ca nu se inchina lui Dumnezeu.

 6. pcmouse zice:

  dinu ocolesti subiectul.

 7. Maria zice:

  Ortodocsii n-au ce cauta in astfel de adunari (adunaturi ),in felul acesta ,sa se „roage „ei intre ei ,fara credinciosi din partea Ortodoxiei ,acesti rataciti ,impreuna cu ratacitii din cler care au dat mana cu ratacitii de toate culorile .
  Grav este atunci cand oamenii ortodocsi sunt inselati si participa cu prezenta la aceste intruniri .Din pacate sunt foarte multi naivi care nu cunosc Ortodoxia ,desi sunt botezati ortodox ,nu cunosc efectele negative asupra sufletului ,participand la adunari impreuna cu sectarii si nu cunosc ca , Ecumenismul este erezia acestor vremuri .
  Nu exista biserici ci doar „Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica ” ,Biserica Ortodoxa .Celelalte sunt ale satanei .
  Cine participa impreuna cu aceste adunaturi satanice ,este precum Iuda Iscarioteanu ,tradatorul
  Domnului .

 8. Maria zice:

  Dinu ,
  Ce tot spui acolo ???
  Sfantul Apostol Pavel ,ne indeamna „Rugati-va neincetat !”
  Asta inseamna ca atunci cand mergi pe strada ,poti face rugaciune in gand ,care ajunge direct la Dumnezeu ,dusa de Inger .
  Mai inseamna ca te poti ruga si cand stai sa te odihnesti , (chiar si cand dormi ,nu te-ai trezit niciodata spunand rugaciuni ???,daca esti omul rugaciunii si le ai in minte tot timpul ),cand lucrezi ,nu-ti stie nimeni gandul care-l ai indreptat catre Dumnezeu spunand un „Tatal Nostru” sau altceva , oricand ,in orice loc ,in tramvai ,mergand pe jos ,poti face rugaciuni neincetat ,pe care le primeste Dumnezeu ,ca si pe cele facute in Biserica ,stand in genunchi din evlavie si credinta ,cu gandul si cu inima doar la ce se slujeste si nu la cei din jur care fac sminteala .
  Deci ,te poti ruga neincetat oriunde ,in orice clipa si oricand ,completandu-le pe cele facute in Biserica in timpul Sfintei Liturghii sau la alte slujbe .
  Astfel diavolului ii scad toate puterile asupra acelui credincios ,care isi ia ca arma impotriva lui ,RUGACIUNEA .

 9. Dinu zice:

  Ce sa spun Maria, ca daca am cunoaste pe Dumnezeu bine ar fi pentru noi , dar cand vorbim fara sa ne dumirim si fara sa stim si fara sa cunoastem vorbim din ale noastre si cand vorbim din ale noastre nu inseamna neaparat ca vorbim bine. Dar Dumnezeu poarta de grija celor alesi si celor ce marturisesc Adevarul. Iar despre rugaciune este mult de zis si nu sunt eu in masura sa te invat pe tine cum sa te rogi; pentru ca prin rugaciune stam de vorba cu Dumnezeu. Si nu orice rugaciune este primita. Asa si cu rugaciunea ecumenista , noi respectam libertatea religioasa a fiecaruia sa se roage fiecare cum crede de cuviinta dar: dar nu inseamna ca este si primita si ascultata de Dumnezeu.Este primita rugaciunea ecumenista in fata lui Dumnezeu? Este primita rugaciunea sectarilor? este primita rugaciunea mea daca tu ai ceva impotriva mea? sunt multe chestiuni la care noi trebuie sa gasim raspuns si la care trebuie sa le lamurim ca nu cumva sa ratacim.

 10. Stefan zice:

  Eu cred ca cei care vor sa se dezica de comuniunea cu cei care pledeaza ptr.ecumenism ,trebuiesc sa ia masuri reale. Daca numai comenteaza ca nu sunt de acord dar merg si se roaga cu acestia(ierarhi si preoti ecumenisti)in biserica ,sa stie ca se sac partasi si ei la ereziile poromovate de acestia.Solutia este de a se rupe de toti cei care sunt inregimentati in aceasta mare apostazie ,Daca citim din viata Sf. Marcu Efeseanul,in timpul lui credinciosii nu au mai mers la slujbele bisericii ptr.ca ierarhii lor semnasera unirea cu catolicii.

 11. Dinu zice:

  Fatarnicia isi spune cuvantul, din fatarnicia lor nu se pot rupe, si sa cunoasca si sa marturiseasca Adevarul .Una se spune alta se face si atunci din pricina acestor pacate nu este cunoastre spre Adevar.

 12. Stefan zice:

  Ceea ce Sfintii Apostoli au propovaduit,Sfintii Parinti au marturisit si au consfintit prin sfintele Canoane,Sfintii Mucenici au marturisit prin jertja de sange, astazi se calca in picioare tocmai de aceia care trebuie sa vegheze .Episcopii sunt cei care au aceasta indatorire si ei dau anatemii (in momentul cand sunt facuti episcopi )pe toti ereticii si toate ereziile din toate timpurile..Episcop mai inseamna si pandar(paznic).El trebuie sa pazeasca adevarul de credinta asa cum a fost propovaduit de Sfintii Apostoli.Dar se vede ca tocmai ei sunt cei care sunt primii care tradeaza Ortodoxia.

 13. Stefan zice:

  Lupii pazesc acum turma.

 14. Fotie zice:

  ORTODOXIE SAU MOARTE

 15. dumitru pacatosul zice:

  DOAMNE AJUTA ! Consider ca ,toti crestinii din CORABIA ADEVARATA A LUI IISUS HRISTOS ,toti avem o obligatie in fata lui DUMNEZEU si sa intervenim fiecare dupa puterile lui ,atunci cand este nevoie si la momentul potrivit . Sa avem curaj si barbatie ca ,inca nu sta nimeni la capul nostru ,cu sabia . Totusi observ ca ,DIAVOLUL are o noua metoda ,sa nu fie comuniune ,intre mireni si misionari . Aici trebuie implicarea crestinilor si cerut binecuvantare la sfarsitul sf. liturghi ,ce facem cu dictatura electronica si nepasarea tuturor …..?

 16. Maria zice:

  Dinu,
  „Rugaciunile” ecumenistilor sau ale sectarilor sau a catolicilor etc , nu sunt rugaciuni .Ce sa primeasca Dumnezeu de la ei daca acestia fac voia diavolului ?
  Noi discutam in lumina Ortodoxiei ,nu in intunecimea sectarismului .
  Daca noi ortodocsii nu-L cunoastem pe Dumnezeu ,atunci cine-L cunoaste ???
  Noi il cunoastem pe Dumnezeu ,atat cat ne-a lasat El sa-l cunoastem .
  De aceea s-a facut Om ca noi sa-L cunoastem ,prin Legea lasata noua scrisa in Scripturi ,cat si din Evanghelie .
  Sigur ca prin rugaciune stam de vorba cu Dumnezeu si de aceea trebuie sa fie facuta cu smerenie ,sa cerem numai cele de folos ca sa fie primita .

 17. Sa luam aminte zice:

  Ispitele pe care le avem sunt pe masura pacatelor din aceasta lume. O, daca am invata pocainta de la vladica pana la opinca, am fi un popor respectat.

  Ar trebui sa ne smerim in fata lui Dumnezeu si sa avem demnitate in fata celor ce vor sa fim o colonie. Insa noi facem politica in genunchi si ne semetim in fata lui Dumnezeu. Ne va arata Dumnezeu ca nu e bine asa.

  Sa-i rugam pe sfintii marturisitori sa intervina si sa impiedice toata lucrarea potrivnicului. Sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne dea cuvant cu putere multa, eficient in lupta cu lucrarea vrajmasului. Sa o rugam si pe Maica Domnului nostru sa ne ajute sa fim ortodocsi adevarati, lumina a lumii, sarea pamantului, nu niste insi caldicei, nerecunoscatori Celui Ce ne-a daruit adevarata cale de mantuire.

 18. A participa la aceasta „saptamana de uraciune ecumenica” este pacat mare inaintea Domnului Dumnezeu.
  Va indemn sa nu participati la o astfel de blasfemie unde se vorbeste despre „Biserici” ca si cum Biserica nu ar fi Una si se indemna la rugaciuni orite de canoanele Bisericii impreuna cu ereticii.
  La batranul Paisie Aghioritul au venit niste papo filioquisti (romano-catolici) si i-au zis sa spuna impreuna cu eu Tatal Nostru, la care Paisie a spus ca asa ceva nu se poate. Papofilioquistii il intraba: Dar ce parinte nu suntem si noi copii lui Dumnezeu? Raspunde batranul: Ba da, sunteti, dar sunteti inafara Casei! (adica a Bisericii) Deci nu putem spune Tatal Nostru impreuna. Va trebui sa intrati in casa prin Taina Sfantului botez, sa va lepadati de erezia papo filioquista si asa vom putea spune impreuna „Tatal Nostru”.
  Cu drag,
  preot Matei Vulcanescu
  Veria 2013

 19. daniel zice:

  Ar mai trebui amintite aceste anateme ale rusilor din exil si ierarhilor nostri ecumenisiti…

 20. Dli zice:

  nu poti sti niciodata cand cineva o ia dinnou pe calea cea buna, nu cred ca ar trebui noi sa judecam pe altii, daca suntem buni crestini, ci sa ii ajutam sa-si revizuiasca viata.

 21. Dinu zice:

  Care sunt cozile de topor ale apusului? de care ne aminteste Parintele Arsenie Boca? Una dintre aceste cozi este tocmai acesta mare actiune a lor in tarile ortodocse unde comunismul a vrut sa darame taria crestinilor ortodocsi. Printr-o alta actiune a lor privind cel mai mare animator al creştinismului practic, care susţinea că pentru a se ajunge la unirea bisericilor creştine, este necesară mai întîi strînsa lor colaborare pe teren practic, stratagemă ce pînă astăzi prinde la ţările ex-comuniste, sărăcite mai apoi de marile împrumuturi către finanţele internaţionale. Astfel ajutoarele acordate cu multă „dragoste” de către fraţii protestanţi au trebuit să fie răsplătite prin înmuierea dogmelor şi pogorămintele canoanelor ortodoxe, alminteri „fraţii” ortodocşi ar fi putut lesne fi consideraţi drept dezbinători ai ME şi potrivnici însuşi „dumnezeului comun”, teamă ce se va vedea mai târziu cum a zămislit în minţile ierarhilor români lepădarea de ortodoxie.
  Nu e de mirare ca astazi acesti ierarhi nu fac voia Lui Dumnezeu.

 22. pcmouse zice:

  deci pana la urma cum e bine.iesim in strada cu pancarte pe care scriem canoanele si ii atentionam ca nu este bine ce fac pe cei ce se roaga cu ereticii sau doar ne rugam si atat?daca cineva doreste emailul meu sa vb il poate cere de la admin bineinteles daca este de acord si dansul.

 23. Sa luam aminte zice:

  Daca pestele se impute de la cap, se poate curata de la coada. Extinderea ecumenismului mizeaza chiar pe coruperea ierarhilor. Numai ca Biserica Ortodoxa Romana nu este alcatuita doar din ierarhi. Daca vor vedea ca avem o pozitie ferma antiecumenista, pana la uram ne vor asculta si pe noi, caci nu vor avea ce face. Avem datoria de a lua atitudine. Suntem oi, dar nu oi fara de minte si dorim sa pastram Ortodoxia asa cum am primit-o de la Sfintii Parinti.

  Chiar in Agheasmatar am gasit scris ca avem pacat daca ,,am stiut de vreo nedreptate ce avea sa vina asupra oamenilor si nu ne-am silit, cu cuvantul, dupa putinta, a ajuta pe cei primejduiti si a opri nenorocirea.” ( p. 71).

  In cazul de fata i se face o nedreptate credintei noastre ortodoxe si trebuie sa ne doara mai mult decat daca ni s-ar face noua personal o nedreptate. Alte confesiuni, pe langa erezii, au o si o atitudine mai permisiva fata de indosarierea electronica, asadar nu avem niciun motiv sa dorim comuniunea cu acestea. Sirul compromisurilor va fi greu de stavilit.

  Cuvantul lui Dumnezeu si cuvintele sfintilor nostri sa ne calauzeasca. Nimeni nu are voie sa ne vesteasca o alta evanghelie si nici alte canoane in afara celor lasate de parinti recunoscuti ca avand viata sfanta.

 24. http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/01/22/despre-ecumenism-profesor-dimitrie-telenghidis-credinta-ortodoxa-si-viata-bisericeascapartea-i-si-partea-ii-citeste-preot-matei-vulcanescu/
  Prima parte a textului conferintei domnului profesor Dimitrie Telenghidis de la Facultatea de Teologie din Salonic, tinut la Mitropolia Iasilor, cu binecuvantarea Mitropolitului Teofan, tradus si citit de preot Matei Vulcanescu:

  – Cand credinta ortodoxa se desparte si devine autonoma de viata credinciosului, nu mai are caracter mantuitor. Fara ca noi sa credem ortodox, nici o Sfanta Taina nu ne poate mantui. Cunoasterea este cauzata de traire, de participarea la Adevar. Faptele bune care nu sunt insotite de Dogmele Ortodoxe nu sunt primite de Dumnezeu. Omul se sfinteste prin marturisirea exacta a credintei (Sf Maxim Marturisitorul)

  Este imposibil ca ereticul sa fie evlavios. Ereticii se caracterizeaza ca necredinciosi si erezia lor ca blasfemie. Cand se anuleaza Dogma Ortodoxa se anuleaza si viata curata. Nici un folos nu are viata curata cand credinta este gresita, si nici credinta ortodoxa fara viata curata.

  Unirea dintre viata si credinta se face prin lucrarea Duhului Sfant, care este asigurata prin curatenia vietuirii. Este imposibil sa nu se clatine credinta aceluia ce are viata necurata. Dogmele se stramba in mintea lui prin viata necurata. IN schimb, cineva care este in inselare, in erezie, dar are smerenie, moralitate, virtute, viata curata, nu poate sa ramana pana intr-un final in erezie, ci este adus de Dumnezeu la Adevar, la Biserica Ortodoxa. Daca insa ramane in inselarea sa, insemna ca are cu siguranta o alta patima care nu il lasa sa ajunga la Adevar.

 25. http://www.youtube.com/watch?v=yLjoxfo08rs&playnext=1&list=PL6417C9056D15AEBC&feature=results_main …documentar despre ecumenismul necrestin!!!
  Infricosator ce se intampla cu ierarhia ortodoxa!!!…
  In asemenea conditii ,ce este de facut concret? Multi se smintesc, multora le este frica sa vorbeasca , prea putini monahi de curaj marturisesc antiecumenist …Numerosi credinciosi tulburati de ecumenismul ANTIHRISTIC se gandesc sa treaca sau chiar au trecut in biserica de stil vechi (Slatioara,A.M.D. Bucuresti)…Deci, astept pareri argumentate …mai ales de la cei care au primit harul preotiei.
  Ecumenismul practicat fara marturisire ortodoxa este ilogic , pe langa antihristic. Cum sa te rogi impreuna cu dusmanii lui Hristos?! ….
  Este biserica de stil vechi de la Slatioara o solutie corecta?
  Sfanta Treime sa ne binecuvanteze!

 26. Dinu zice:

  Ortodocsu sa se fereasca cu orice chip a savarsi nedreptatea.

 27. Verde Verde zice:

  AU INCEPUT SA IASA LA LUMINA EFECTELE DEZASTRUOASE ALE VACCINULUI IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE

  http://health.yahoo.net/news/s/nm/insight-evidence-grows-for-narcolepsy-link-to-gsk-swine-flu-shot

  STOCKHOLM (Reuters) – Emelie is plagued by hallucinations and nightmares. When she wakes up, she’s often paralyzed, unable to breathe properly or call for help. During the day she can barely stay awake, and often misses school or having fun with friends. She is only 14, but at times she has wondered if her life is worth living.

  Emelie is one of around 800 children in Sweden and elsewhere in Europe who developed narcolepsy, an incurable sleep disorder, after being immunized with the Pandemrix H1N1 swine flu vaccine made by British drugmaker GlaxoSmithKline in 2009.

  Finland, Norway, Ireland and France have seen spikes in narcolepsy cases, too, and people familiar with the results of a soon-to-be-published study in Britain have told Reuters it will show a similar pattern in children there.

  Their fate, coping with an illness that all but destroys normal life, is developing into what the health official who coordinated Sweden’s vaccination campaign calls a “medical tragedy” that will demand rising scientific and medical attention.

  Europe’s drugs regulator has ruled Pandemrix should no longer be used in people aged under 20. The chief medical officer at GSK’s vaccines division, Norman Begg, says his firm views the issue extremely seriously and is “absolutely committed to getting to the bottom of this”, but adds there is not yet enough data or evidence to suggest a causal link.

  Others – including Emmanuel Mignot, one of the world’s leading experts on narcolepsy, who is being funded by GSK to investigate further – agree more research is needed but say the evidence is already clearly pointing in one direction.

  “There’s no doubt in my mind whatsoever that Pandemrix increased the occurrence of narcolepsy onset in children in some countries – and probably in most countries,” says Mignot, a specialist in the sleep disorder at Stanford University in the United States.

  30 MILLION RECEIVED PANDEMRIX

  In total, the GSK shot was given to more than 30 million people in 47 countries during the 2009-2010 H1N1 swine flu pandemic. Because it contains an adjuvant, or booster, it was not used in the United States because drug regulators there are wary of adjuvanted vaccines.

  GSK says 795 people across Europe have reported developing narcolepsy since the vaccine’s use began in 2009.

  Questions about how the narcolepsy cases are linked to Pandemrix, what the triggers and biological mechanisms might have been, and whether there might be a genetic susceptibility are currently the subject of deep scientific investigation.

  But experts on all sides are wary. Rare adverse reactions can swiftly develop into “vaccine scares” that spiral out of proportion and cast what one of Europe’s top flu experts calls a “long shadow” over public confidence in vaccines that control potential killers like measles and polio.

  “No-one wants to be the next Wakefield,” said Mignot, referring to the now discredited British doctor Andrew Wakefield who sparked a decades-long backlash against the measles, mumps and rubella (MMR) shot with false claims of links to autism.

  With the narcolepsy studies, there is no suggestion that the findings are the work of one rogue doctor.

  Independent teams of scientists have published peer-reviewed studies from Sweden, Finland and Ireland showing the risk of developing narcolepsy after the 2009-2010 immunization campaign was between seven and 13 times higher for children who had Pandemrix than for their unvaccinated peers.

  “We really do want to get to the bottom of this. It’s not in anyone’s interests if there is a safety issue that needs to be addressed,” said GSK’s Begg.

  LIFE CHANGED

  Emelie’s parents, Charles and Marie Olsson, say she was a top student who loved playing the piano, taking tennis lessons, creating art and having fun with friends. But her life started to change in early 2010, a few months after she had Pandemrix. In the spring of 2010, they noticed she was often tired, needing to sleep when she came home from school.

  But it wasn’t until May, when she began collapsing at school, that it became clear something serious was happening.

  As well as the life-limiting bouts of daytime sleepiness, narcolepsy brings nightmares, hallucinations, sleep paralysis and episodes of cataplexy – when strong emotions trigger a sudden and dramatic loss of muscle strength.

  In Emelie’s case, having fun is the emotional trigger. “I can’t laugh or joke about with my friends anymore, because when I do I get cataplexies and collapse,” she said in an interview at her home in the Swedish capital.

  Narcolepsy is estimated to affect between 200 and 500 people per million and is a lifelong condition. It has no known cure and scientists don’t really know what causes it. But they do know patients have a deficit of a brain neurotransmitter called orexin, also known as hypocretin, which regulates wakefulness.

  Research has found that some people are born with a variant in a gene known as HLA that means they have low hypocretin, making them more susceptible to narcolepsy. Around 25 percent of Europeans are thought to have this genetic vulnerability.

  When results of Emelie’s hypocretin test came back in November last year, it showed she had 15 percent of the normal amount, typical of heavy narcolepsy with cataplexy.

  The seriousness of her strange new illness has forced her to contemplate life far more than many other young teens: “In the beginning I didn’t really want to live any more, but now I have learned to handle things better,” she said.

  TRIGGERS?

  Scientists investigating these cases are looking in detail at Pandemrix’s adjuvant, called AS03, for clues.

  Some suggest AS03, or maybe its boosting effect, or even the H1N1 flu itself, may have triggered the onset of narcolepsy in those who have the susceptible HLA gene variant.

  Angus Nicoll, a flu expert at the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), says genes may well play a part, but don’t tell the whole story.

  “Yes, there’s a genetic predisposition to this condition, but that alone cannot explain these cases,” he said. “There was also something to do with receiving this specific vaccination. Whether it was the vaccine plus the genetic disposition alone or a third factor as well – like another infection – we simply do not know yet.”

  GSK is funding a study in Canada, where its adjuvanted vaccine Arepanrix, similar to Pandemrix, was used during the 2009-2010 pandemic. The study won’t be completed until 2014, and some experts fear it may not shed much light since the vaccines were similar but not precisely the same.

  It all leaves this investigation with far more questions than answers, and a lot more research ahead.

  WAS IT WORTH IT?

  In his glass-topped office building overlooking the Maria Magdalena church in Stockholm, Goran Stiernstedt, a doctor turned public health official, has spent many difficult hours going over what happened in his country during the swine flu pandemic, wondering if things should have been different.

  “The big question is was it worth it? And retrospectively I have to say it was not,” he told Reuters in an interview.

  Being a wealthy country, Sweden was at the front of the queue for pandemic vaccines. It got Pandemrix from GSK almost as soon as it was available, and a nationwide campaign got uptake of the vaccine to 59 percent, meaning around 5 million people got the shot.

  Stiernstedt, director for health and social care at the Swedish Association of Local Authorities and Regions, helped coordinate the vaccination campaign across Sweden’s 21 regions.

  The World Health Organization (WHO) says the 2009-2010 pandemic killed 18,500 people, although a study last year said that total might be up to 15 times higher.

  While estimates vary, Stiernstedt says Sweden’s mass vaccination saved between 30 and 60 people from swine flu death. Yet since the pandemic ended, more than 200 cases of narcolepsy have been reported in Sweden.

  With hindsight, this risk-benefit balance is unacceptable. “This is a medical tragedy,” he said. “Hundreds of young people have had their lives almost destroyed.”

  PANDEMICS ARE EMERGENCIES

  Yet the problem with risk-benefit analyses is that they often look radically different when the world is facing a pandemic with the potential to wipe out millions than they do when it has emerged relatively unscathed from one, like H1N1, which turned out to be much milder than first feared.

  David Salisbury, the British government’s director of immunization, says “therein lies the risk, and the difficulty, of working in public health” when a viral emergency hits.

  “In the event of a severe pandemic, the risk of death is far higher than the risk of narcolepsy,” he told Reuters. “If we spent longer developing and testing the vaccine on very large numbers of people and waited to see whether any of them developed narcolepsy, much of the population might be dead.”

  Pandemrix was authorized by European drug regulators using a so-called “mock-up procedure” that allows a vaccine to be authorized ahead of a possible pandemic using another flu strain. In Pandemrix’s case, the substitute was H5N1 bird flu.

  When the WHO declared a pandemic, GSK replaced the mock-up’s strain with the pandemic-causing H1N1 strain to form Pandemrix.

  GSK says the final H1N1 version was tested in trials involving around 3,600 patients, including children, adolescents, adults and the elderly, before it was rolled out.

  The ECDC’s Nicoll says early warning systems that give a more accurate analysis of a flu strain’s threat are the best way to minimize risks of this kind of tragedy happening in future.

  Salisbury agrees, and says progress towards a universal flu vaccine – one that wouldn’t need last-minute changes made when a new strain emerged – would cuts risks further.

  “Ideally, we would have a better vaccine that would work against all strains of influenza and we wouldn’t need to worry about this ever again,” he said. “But that’s a long way off.”

  With scientists facing years of investigation and research, Emelie just wants to make the best of her life.

  She reluctantly accepts that to do so, she needs a cocktail of drugs to try to control the narcolepsy symptoms. The stimulant Ritalin and the sleeping pill Sobril are prescribed for Emelie’s daytime sleepiness and night terrors. Then there’s Prozac to try to stabilize her and limit her cataplexies.

  “That’s one of the things that makes me feel most uncomfortable,” she explains. “Before I got this condition I didn’t take any pills, and now I have to take lots – maybe for the rest of my life. It’s not good to take so many medicines, especially when you know they have side effects.”

  (Reporting by Kate Kelland; Editing by Will Waterman)

 28. Pingback: Pr. Gheorghe Popa, prorectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a participat la rugăciunea cu ereticii ca reprezentant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s