iLumina, ziarul Patriarhiei, face propagandă cardului de sănătate cu cip

Incă o dovadă: Conducerea oficială a BOR este
favorabilă documentelor cu cip

card de sanatate cu cipCardul Electronic de Sănătate se va distribui în prima parte a anului 2013, va fi obligatoriu pentru toţi cetăţenii români de peste 18 ani şi va conţine datele de identificare ale posesorului, precum şi informaţii medicale despre deţinător.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat finalizarea implementării şi testării cu succes a Sistemului Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS). Momentul a fost marcat la Arad prin lansarea etapei-pilot de exploatare a sistemului, primul beneficiar fiind un veteran de război. Cardul CEAS reprezintă un instrument la purtător pentru identificarea pacientului în sistemul naţional de asigurări sociale de sănătate şi permite decontarea serviciilor medicale reale efectuate de acesta. „Implementarea cardului este încă un pas important în reformarea sistemului românesc de asigurări sociale de sănătate, prin îmbunătăţirea serviciilor medicale şi farmaceutice, precum şi prin creşterea transparenţei şi diminuarea fraudei la nivelul serviciilor medicale”, a spus preşedintele CNAS, dr. Doru Bădescu.

Cardul va conţine informaţii care pot salva viaţa pacientului

Cardul de sănătate va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru toţi cetăţenii români de peste 18 ani şi va conţine datele de identificare ale posesorului: numele acestuia, codul unic de asigurat (format din 20 de caractere şi diferit de CNP), precum şi informaţii medicale despre deţinător. Astfel, cardul va permite atât identificarea calităţii de asigurat, lucru care va certifica utilizarea corectă a fondului de asigurări sociale de sănătate pentru pacientul care s-a prezentat la medic, cât şi accesul medicilor de familie şi al medicilor de urgenţă la o serie de date medicale cu risc vital ale pacienţilor. Cu acordul pacientului, medicul de familie va încărca pe card date medicale, precum persoane de contact în caz de urgenţă, grupa sangvină, donator de organe şi boli cronice, informaţii care pot salva viaţa pacientului, putându-se evita administrarea de medicamente incompatibile cu profilul său medical.

Costul eliberării cardului, suportat de Ministerul Sănătăţii

Cardul Electronic de Asigurări Sociale de Sănătate se va distribui în prima parte a anului 2013, costul acestuia fiind suportat din bugetul Ministerului Sănătăţii. Referitor la introducerea cardului electronic de sănătate, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, a declarat că acest document medical este bine-venit.

„Ar fi bine să suporte mai mult de trei-patru diagnostice, să includă şi tratamentul pacientului în dinamică, pentru ca, în situaţia în care ajunge la spital, medicii de acolo să aibă toate datele. Nu suntem de acord cu distribuirea cardului şi nici cu editarea lui de către medicii de familie. Acestea nu sunt apanajul furnizorului de servicii medicale, ci ale asiguratului şi asiguratorului. Pacientul nu declară toate bolile de care suferă medicului de familie şi nici nu este obligat, dar CNAS are posibilitatea de a avea acces la toate datele”, a precizat dr. Doina Mihăilă.

ziarullumina.ro

* Cerere individuală către autorităţi
* Cere individuală către episcop
SEMNAŢI PETIŢIA ONLINE

Acest articol a fost publicat în anti-cip, ANTI-ECUMENISM, anti-masonerie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la iLumina, ziarul Patriarhiei, face propagandă cardului de sănătate cu cip

 1. legionarulortodox zice:

  Intotdeauna, cand vrei anumite, rezultate pozitive, intr o problema, trebuie sa fi hotarat, unit si sa ai spirit de luptator….Noi, cei care scriem aici, habar nu avem unul despre altul si. Atat timp, cat nu ne vom intalnii si nu vom discuta 200,300 de oameni……mare lucrur nu vom face, pentru ca daca formam o rezistenta atuncim, putem avea si rezultate bune. Alta alternativa, ar fi ca 2,3 ierarhi, hotarati sa i a masuri, pentru a se introduce o alternativa pentrua ceste carduri. De iesit in strada, nu e vorba, vor iesi 80……..asa ca…………degeaba! Daca suntem multi,cateva mii ar fi bine, dar vad ca petitia a fost semnata de putini oameni, ramane doar, ca fiecare in parte sa nu acdepte si sa fie considerat de ceilalti membrii ai familiei , de prieteni, de colegi, razvratit, poate sctant, nu stiu…..! Oricum, ori ne pronuntam cateva mii de ortodocsi, intr un protest pasnic, ori ies cativa ierarhi………!

 2. S zice:

  Vă rog frumos să-mi spuneţi EXACT CÂTE SCRISORI TREBUIE TRIMISE şi CUI ANUME pentru alternativa fără cip a cardului de sănătate. Vă întreb asta pentru că din formulare rezultă vreo 6 adrese. Trebuie trimise la toate separat câte o scrisoare sau la care anume? Vă rog să răspundeţi la această întrebare aici, pe blog.

 3. pcmouse zice:

  Parintele Ioan de la Rarau ne vorbeste despre actele biometrice

  ma poate ajuta cineva?nu inteleg ce spune Parintele la min 1.25

 4. crestinul ortodox zice:

  Da , legionarul ortodox ORI … ORI …
  daca nu si iarasi vedem tacerea parsiva si vicleana ca domneste peste acesti Ierarhi , atunci se adevereste ce …
  ‘si pastorii cei mici vor strange turma , o vor aduna ‘
  Amin!

 5. MARY zice:

  parintele cred ca spune ca,ce a facut costantin brancoveanu ,sa facem si noi .

 6. Proilavonos zice:

  Cei ce conduc lumea din umbra fac asa cum vor, asa cum le dicteaza stapanul lor. Nu poate nimeni in Uniunea Europeana, si chiar inafara ei, sa faca altfel decat vor acesti malefici stăpâni de moment ai planetei. Cand se schimbă guverne europene, presedinti de state sau Constitutia acestora, patriarhi, dar mai ales Papa, nimic nu se decide fara stirea , si de cele mai multe ori implicarea lor directă in aceste ” acte democratice”. Ar fi trebuit sa fim uniti să putem birui răul in aceste momente grele sau în zileie ce vor urma când va muuult mai greu căci planurile diabolice sunt meticuloase, iar B.O.R. ar fi trebuit să fie scutul și alinarea noastră, dar se vede bine ca nu este. Cred că numai nădejdea în Domnul nostru IISUS HRISTOS ne va uni, iar El ne va ajuta …dacă vom merita. Să nu primim deci semnele satanei !

 7. Lucretia zice:

  Nu-l iau si gata. Ori se gaseste o alternativa pentru crestini, ori , daca mi-l dau, eu una verific in cat timp arde! Daca ma ajuta Dumnezeu.

  Forul Ortodox Roman a amutit. Numai Dumnezeu ne ajuta fie sa traim crestineste, fie sa dam coltul, asa cum spunea Sfantul Lavrentie de Cernigov

 8. Vasile zice:

  Da, este o solutie sa distrugem microcipul, in cazul in care cardurile ne sunt trimise prin posta.
  si daca avem nevoie de diverse tratamente, e bine sa le alegem pe cele care se elibereaza fara reteta, sa ni le cumparam, sa nu ne mai folosim de „ajutorul” sistemului, care in final numai ajutor nu va fi. Dar e preferabil sa ne intoarcem la tratamentele naturale, chiar daca va trebui sa alergam mai mult pentru a le mai gasi, in rest sa ne lasam in voia Domnului, si sa nu intram in panica pentru nici un motiv, ca toate sunt ingaduite de Dumnezeu.
  Dumnezeu cu noi !

 9. pcmouse zice:

  si inca ceva..nu va obositi sa postati ceva despre acte biometrice pe ric ca vi le sterge adminii de acolo.probabil ei cred ca e oke sa ai 666 in acte,..,

 10. pavel zice:

  In opinia celor care pastoresc acest ziar se pare ca informatiile de pe card sunt cele care salveaza viata! Nu mai e Dumnezeu cel care ne salveaza! Si cine face astfel de afirmatii? Un mesager al Bisericii!
  Pt. S: Mie mi se pare evident faptul ca trebuie trimise la toate institutiile. Eu am trimis prin posta, cu confirmare de primire, pt a avea o dovada ca am expediat-o si pt ca ei sa nu o poata ignora sau sterge(ca pe cele de pe mail).
  Nu e problema de 666(caci nu avem dovada ca e 666 in cip) , ci de pierderea libertatilor care vor conduce la ce se spune in Apocalipsa: „si nu vor putea cumpara sau vinde decat cei ce au semnul”.
  Cititi documentele anexate de admin.

 11. Cezar zice:

  Ei spun ca acest card va contine „informatii ce vor salva viata pacientului„.Dar pot fi imprimate foarte bine pe o bucata de plastic cum e in cazul buletinelor actuale. Deci toata tehnologia n-ar avea rost sa o implementeze pentru ca e mai scumpa utilizarea cardului cu cip . E clar ca au ceva de ascuns! De cele mai multe ori autoritatile folosesc urmatoarele scuze cand vor sa ne cipeze: siguranta cetatenilor, utilizarea mai usoara, mai greu de falsificat. Eu zic ca va veni o zi foarte curand cand vom avea de ales: fie acceptam cipurile, fie nu vom avea dreptul la nici un serviciu de sanatate. Asa ca as propune sa invatam medicina naturista si sa apelam in viitor la doctori cu frica de Dumnezeu daca or mai fi. Trebuie sa incepem sa fim cat mai independenti de societate Surubul se strange si tot se va strange.

 12. Maria zice:

  In general se cunoaste destul de bine pozitia celor care sunt in varful piramidei din BOR ,din moment ce patriarhul este omul Ocultei Mondiale ,mason cu diploma ,vandut Sistemului ,cu voie sau fara voie .Ori , daca a intrat in acest Sistem si nu executa ordinele ,(de subtiere a credintei ,care duce la distrugerea Ortodoxiei ),este trimis fortat pe lumea cealalta .
  Bine este de cei „mici „,cu functii mici , smeriti ,cu credinta curata si devotati lui Dumnezeu ,
  pericol ,pt cei care cauta sa ajunga tot mai sus in ierarhie ,”calcand pe cadavre „,care cred ca viata se sfarseste aici pe pamant si nu vor da socoteala Stapanului ,pt ca au risipit turma .
  Salvarea acestora este sa nu mai faca compromisuri ,sa iasa cu pretul vietii din Sistemul antihristic in care singuri s-au bagat ,pt a fi ajutati sa ajunga sus ,sa ceara ajutor lui Dumnezeu si sa previna populatia de pericolul primirii acestor acte biometrice dracesti .
  Altfel oamenii vor cauta singuri sa scape ,fara ajutor de la ei ,fiind luminati de Dumnezeu ,fiecare dupa credinta si faptele bune .

 13. valentin zice:

  se vede pe ochii lui si peste tot chipul parintelui o liniste pe care indemnatorii la cipuri nu o au si nu pot sa aiba asa liniste in suflete.

 14. Iani zice:

  Doamne ajuta! Spuneti-mi va rog, pe ce adresa de mail trimitem cererile impotriva cardurilor de sanatate? Multumesc!

 15. Aceste cipuri,pe care vor sa ni le bage cu forta in documente,sunt puse cu un scop clar; CONTROLUL TOTAL AL POPULATIEI GLOBULUI. Prin aceste documente biometrice,ei vor sti despre fiecare persoana,unde se afla,ce activitati are,cu cine se intalneste si asmd. Consider ca sunt o persoana libera si am dreptul sa refuz aceste documente,pt ca sunt crestin-ortodoxa si nu vreau sa am vreo legatura cu acest tip de documente.Ni se incaalca grav,dreptul fundamental la religie si la libertatea de a decide.Trebuie sa ne opunem vehement si sa ne unim,pt ca daca vom fi multi si vom fi hotarati,cu ajutorul lui Dumnezeu,vom reusi. Patriarhul Daniel,daca este cu adevarat credincios si este slujitorul Domnului,trebuie sa tina o conferinta de presa si sa combata ,public,aceste doc. biometrice,care sunt in neconformitate cu dogmele crestine si cu Sfintele Scripturi. Acum se va vedea daca BOR,este o biserica cu adevarat crestina sau a devenit un lacas al ecumenismului.

 16. BLAGA MIHAI zice:

  ESTE FOARTE CLAR:PENTRU CEI CARE VOR SA SE MANTUIASCA NU TREBUIE SA ACCEPTE ACESTE ACTE.DIMPOTRIVA TREBUIE SA LUPTAM CU TOATA CREDINTA,PUTEREA SI VOINTA IMPOTRIVA IMPLEMENTARII ACESTORA AVAND NADEJDE NESTRAMUTATA IN DOMNUL ISUS HRISTOS SI MAICA LUI PRESFANTA CARE NU NE VA PARASI!

 17. Apa trece pietrele raman zice:

  Cred ca trebuie sa ne infrormam unii pe altii noi intre noi, nu sa asteptam sa ne aperele interesele cei cativa oameni care conduc destinele crestinilor din Romania. Daca suntem interesati cu adevarat, in cele din urma vom primi si sprijin. Dar asa, daca ne grabim sa ne urcam la volan indiferent de permisul pe care-la avem, daca ne grabim sa plecam in strainatate cu orice tip de pasaport, ce sa mai spuna si ierarhii?

  La fel se poate intampla si in cazul cardurilor de sanatate. Daca ne vom grabi sa luam cardul de sanatate, nimeni nu are cum sa ne ajute. Trebuie reactie, totusi. In trei, saptamani nu s-au adunat nici macar 300 de semnaturi! Macar aceasta cale daca am folosi-o si tot ar fi cerva. E dreptul nostru de a ne exprima opinia fata de ceva care nu ne convine.

 18. crestinul ortodox zice:

  „…DOMNUL IISUS HRISTOS SI MAICA LUI PREASFANTA CARE NU NE VA PARASI ! ”
  AMIN!

 19. Survival zice:

  Iar acele „informatii care pot salva viata pacientului” nu puteau fi tiparite pe verso, evenual cu un font foarte mic, greu de citit cu ochiul liber dar totusi clar? Sau care-i problema cu formatul buletinului vechi, ar fi fost mult mai ieftin si usor de implementat.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s