Părintele Ilie CLEOPA: 14 ani de la trecerea în corturile drepţilor. Despre dreapta credinţă a neamului românesc

Parintele Cleopa-IlieSa stiti ca radacina si viata poporului nostru, inaintea lui Dumnezeu, este credinta cea dreapta in Hristos, adica Ortodoxia. Noi ne-am increstinat de aproape doua mii de ani, din timpul Sfantului Apostol Andrei.

Colonistii romani, carora le-au predicat Sfintii Apostoli Petru si Pavel la Roma si cei din Grecia, cand au venit aici cu legiunile romane, au adus credinta ortodoxa. Eram daci pe atunci; stramosii nostri dacii si romanii, de la care am ramas noi romanii. De atunci, de cand am primit sfanta si dreapta credinta in Dumnezeu, poporul nostru a avut viata. Pana atunci a fost mort; numai cu trupul era viu, iar cu sufletul era mort. Viata poporului roman este dreapta credinta in Iisus Hristos. Bagati de seama ! Ca popor crestin de doua mii de ani de cand suntem noi, am avut toata administratia noastra si toata traditia noastra sfanta. Sa tinem cu tarie la credinta Ortodoxa.

Ati vazut dumneavoastra, de la primii voievozi crestini ai romanilor, de cand sunt cele trei Tari Romane, Moldova, Muntenia si Ardealul, toti au fost crestini ortodocsi.
Ati vazut pe Mihai Viteazul ? Mama lui a fost calugarita. Du-te la Manastirea Cozia si vei vedea langa Mircea cel Batran, care a intemeiat aceasta manastire ca-i inmormantata acolo, o lespede de piatra pe care scrie : ” Aici odihneste Monahia Teofana, mama lui Mihai Viteazul „. Ai auzit ? El domn peste trei principate si mama lui calugarita. Apoi si Stefan cel Mare. Du-te la Manastirea Probota, unde este ingropat Petru Rares, facuta de el. Vei vedea langa dansul scris : ” Aici odihneste roaba lui Dumnezeu, Monahia Maria Oltea, mama lui Stefan cel Mare „. Ei domni si mamele lor calugarite ! Vedeti voi cata unire era intre credinta si conducere atunci ? Cel ce conducea tara avea mama calugarita si frate calugar. Asa trebuie sa murim!

Au cunoscut ca totul este desertaciune. Da, erau adevarati domni. Oricat ar fi, viata asta este umbra si vis ! Este o scurta trecere ! Dar eu cand mor, ma duc la o viata care nu are sfarsit. Cine are sa se roage pentru mine ? Asa cugetau inaintasii.

Ai vazut ca toti isi faceau cate o manastire si mormant in manastire ? Fericiti si de trei ori fericiti au fost domnii nostri ortodocsi : Stefan cel Mare si Sfant, la Putna; Ieremia Movila si Gheorghe Movila, la Sucevita; Petru Rares, la Probota; Lapusneanu, la Slatina; Alexandru cel Bun, la Bistrita; Mircea cel Batran, la Cozia. Ai auzit unde era inima lor ? Unde este inima ta, acolo va fi si comoara ta. Pentru aceea au facut ei manastiri, ca sa fie pomeniti sute de ani la Sfanta Liturghie.
Stefan cel Mare n-a fost baptist ! Mircea cel Batran n-a fost evanghelist sau adventist ! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova; nebunii astia care au iesit acum. Nici o secta nu exista in tara noastra pe atunci. Acestia vin din strainatate, platiti de masoni, sa ne strice dreapta credinta si originea noastra si radacina noastra de popor ortodox.
Ce spune Sfantul Efrem Sirul ? ” Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai „. Acestia sunt inaintemergatorii lui Antihrist. ca Mantuitorul a spus la Efeseni, prin Apostolul Pavel : Biserica este Trupul lui Hristos, iar cap al Bisericii este Hristos. Fiecare sectar care s-a despartit de Biserica, s-a despartit de Hristos. Este om al satanei.

Evanghelia spune : In vremea de apoi vor iesi hristosi mincinosi si pe multi vor insela. Paziti-va de sectari, care dau brosuri prin trenuri, prin gari si prin cutiile de posta si unde vad oameni, dau gratuit otrava lor. cand vei vedea o carte ca nu are aprobarea Sfantului Sinod si nu are cruce pe ea, da-o pe foc, chiar Biblie daca este ! Daca-i sectara si scrie sa nu va mai inchinati la icoane, da-o pe foc ! Nici un pacat nu ai ! Aceasta este otrava semanata de inaintemergatorii lui Antihrist. Toate sunt otrava.
Sa tineti credinta pe care ati supt-o de la piepturile maicilor voastre ! Sa tineti credinta pe care o avem de doua mii de ani ! Nu va luati dupa slugile satanei, care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpara pe cei prosti si nelamuriti in credinta, sa rupa unitatea si sufletul poporului roman si vor sa faca cele mai mari erezii si nebunii in tara asta.
Paziti-va de nebunii acestia ! Au case de rugaciuni, dar acolo-i casa satanei. Unde nu sunt preoti si arhierei, nu este Hristos. Ca Mantuitorul a spus asa la Apostoli : Luati Duh Sfant ! Carora le veti ierta pacatele, iertate vor fi. Iar carora le veti tine, tinute vor fi.Nu la sectari le-a spus acestea, ci la Apostoli, la episcopi si la preoti. Caci Apostolii, prin punerea mainilor si prin succesiunea apostolica, au dat darul Duhului Sfant la toti preotii din lume, prin hirotonii.

Deci, bagati de seama, ca sectarii nu au ierarhie canonica; n-au pe Duhul Sfant in ei; n-au cele sapte Sfinte Taie, nu cinstesc pe maica Domnului si Sfanta Cruce si nu au mantuire. Auzi ce spune Apostolul Pavel ? Luati aminte de voi si de turma voastra, intru care v-a pus pe voi Duhul Sfant pastori, zice la preoti si la arhierei.
Celor doisprezece Apostoli, pe care i-a ales Hristos, cand S-a inaltat la cer, le-a spus : Stati in Ierusalim pana va veti imbraca cu putere de sus !Si la Duminica Mare, dupa zece zile, a venit peste ei Duhul Sfant de sus, in chip de limbi de foc. Pe urma, vorbeau toate limbile de sub cer. Si dupa ce i-a imbracat cu putere de sus, i-a trimis, zicand : Mergand, propovaduiti Evanghelia la toata lumea, botezandu-i pe ei in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui, iar cine nu, se va osandi. Deci, Biserica lui Hristos are ierarhie canonica, Duhul Sfant este in Biserica si cap al Bisericii este Hristos. Toti sectarii care s-au rupt de Hristos si nu merg la Biserica, sunt fiii lui Antihrist si inaintemergatorii satanei. Sa nu va luati dupa ei ! Sa nu spuneti ca nu v-am aratat adevarul !

Sa tinem credinta noastra pe care au tinut-o toti voievozii nostri si toti protoparintii nostri si toti romanii cei adevarati. Daca vrei sa fii fiu adevarat al lui Hristos si al Tarii Romanesti, sa tii credinta cea dreapta, ortodoxa, care o tinem de doua mii de ani. Daca nu, nu esti fiu al lui Hristos si al Bisericii, si esti strain de neamul romanesc. Nu poti fi cetatean crestin si roman, daca nu ai dreapta credinta in Hristos. Esti strain. Nu esti fiu al tarii. Ca fiu adevarat al Romaniei este cel care-i ortodox, pentru ca Biserica Ortodoxa predomina in tara noastra de doua mii de ani. Iar pe cei care-s sectari sa nu-i primim in casele noastre.

Iar cei care au confesiuni aprobate de stat, cum sunt catolicii si lipovenii, treaba lor. Aceia sunt cu credinta lor. Dar acestia care s-au rupt din Biserica Ortodoxa si s-au facut sectari, nu sunt fii adevarati ai tarii noastre, nici ai Bisericii, ci sunt inaintemergatori ai satanei. Asa sa stiti. Sunt prooroci mincinosi care vor sa va rupa credinta si sa duca la pierzare, poporul nostru bland. Tineti dreapta credinta si nu ascultati de ei!

Tara noastra romaneasca a fost ortodoxa dintotdeaunua si trebuie sa tina linia Ortodoxiei. Ortodocsi ne-am nascut de la origine, de la colonizarea Daciei, ortodocsi am trait timp de doua mii de ani si ortodocsi trebuie sa stam pana la moarte. Asta este adevarata credinta ortodoxa a Romaniei. Nu primiti nimic din afara, ca toti vor sa ne strice unitatea neamului, a credintei si a Bisericii. Toti acestia sunt vrajmasii Crucii lui Hristos.


Noi, dintru începutul plămădirii acestui neam, aşa ne ştim, români şi creştini ortodocşi. Aşa ne-am născut şi avem datoria să păstrăm curat şi deplin ce am moştenit de la străbuni, ca de la Dumnezeu. Dar noi, obşte ortodoxă română, să nu uităm niciodată evlavia, râvna şi jertfa domnitorilor, strămoşilor şi părinţilor noştri, cu care ei au apărat de-a lungul aproape a două mii de ani, patria şi această credinţă care le-au fost date drept sfântă moştenire de la Domnul nostru Iisus Hristos, prin Duhul Sfânt în Biserica Sa dreptmăritoare.

Nu vrem să stricăm liniştea nimănui în cele ale conştiinţei, dar nici nu vrem a ne depărta şi a părăsi moştenirea străbună în care noi simţim că stă unitatea adâncă a neamului nostru.

Pentru noi, patria şi ortodoxia sunt „grădina Raiului” dată nouă de Dumnezeu să „lucrăm în ea şi să o păzim” (Facere 2,15) cu sfinţenie.

Să ştiţi că nu toată credinţa în Dumnezeu este bună. Auzi ce spune marele Apostol Pavel: Fiule Timotei, sfătuieşte pe creştini să fie sănătoşi în credinţă. Poate să creadă cineva în Dumnezeu şi credinţa lui să nu-i aducă nici un folos, dacă nu crede cum mărturiseşte Biserica, adică credinţa adevarată Ortodoxă. Şi dracii cred în Dumnezeu! Nu spune Apostolul Iacob (cap. 2,19) că şi demonii cred şi se cutremură? Dar la ce le foloseşte diavolilor credinţa, dacă ei nu fac voia lui Dumnezeu?

Primul fel de credinţă este credinţa dreaptă, adică ortodoxă, singura care este lucrătoare şi mântuitoare.

Apoi este credinţa schismatică. Schismatici sunt acei cu stilul vechi de la noi. Ei au credinţa ortodoxă, exact ca noi, dar fiindcă nu ascultă de Biserică, se numesc dezbinaţi de Biserică. Sunt afurisiţi de Biserică, până vin şi se întorc înapoi, să asculte de Sfântul Sinod.

Credinţa schismatică este şi credinţa catolică, care înseamnă universală, dar nu mai este dreaptă, adică ortodoxă, căci au schimbat unele dogme stabilite de Sfinţii Apostoli şi Sfinţii Părinţi la cele şapte Sinoade Ecumenice. Din această cauza ei s-au rupt de credinţa şi de crezul ortodox şi cred în Papa.

Apoi este credinţa eretică. Şi sectarii cred, dar asta este credinţă eretică. Dacă cineva strâmbă credinţa ortodoxă, ea nu mai este dreaptă şi nu-i plăcută lui Dumnezeu. Că marele Apostol Pavel spune aşa: Pace peste cei ce vor umbla cu dreptarul acesta – adică cu dreapta credinţă -, şi peste toţi aleşii lui Dumnezeu. Şi iar zice: Fiule Timotei ,luptă-te ca un bun ostaş al lui Iisus Hristos, că cine nu se luptă după lege, nu se încununează (2 Timotei 2, 5).

Deci este o luptă şi o credinţă lucrătoare, când se face după legea lui Dumnezeu. Aceasta este credinţa dreaptă. Iar dacă nu-i credinţa dreaptă, aceea este credinţă eretică sau schismatică sau strâmbă, adică cu abatere de la dreapta credinţă ortodoxă.

Protestanţii zic „Sola Fide”, mântuirea numai prin credinţă. Omul se mântuieşte numai prin credinţă, fără fapte, zic ei. Oare nu auzi ce spune Apostolul Iacob? Credinţa fără fapte este moartă (cap. 2, 20) precum şi faptele fără credinţă. Deci credinţa care nu este unită cu faptele bune nu este mântuitoare; căci şi diavolii cred, dar nu fac voia lui Dumnezeu.

Aţi auzit ce spune marele Apostol Pavel? Acea credinţă este mântuitoare, care se lucrează prin dragoste. Credinţă cunoscătoare au şi dracii, iar credinţa lucrătoare o au numai creştinii cei buni. Credinţa care este împodobită şi îmbrăcată cu fapte bune este credinţă lucrătoare, care aduce mântuire sufletului. Numai credinţa care se lucrează prin dragoste, numită credinţă ortodoxă lucrătoare, îl poate mântui pe om.

Deci, să nu vă înşelaţi cu ideile sectarilor, care vin din sânul Bisericii Protestante, care zic că numai credinţa, adică „Sola Fide”, ajunge pentru mântuire, şi ca pot să-şi facă de cap, că n-au nevoie de sfat. Sau „Sola Graţia”, care înseamnă mântuirea prin har. Nu este adevărat!

A zis Apostolul: În dar suntem mântuiţi? Da. Dar acelaşi apostol care a spus aceasta, a spus şi: Toţi vom sta în faţa divanului lui Iisus Hristos, ca să luăm fiecare după cum a lucrat, după faptele lui. Ai auzit că cere fapte?

Şi Mântuitorul spune în Evanghelie: Când va şedea Fiul Omului pe scaunul slavei Sale… şi va răsplăti fiecăruia după faptele lui; şi în psalmul 61 zice: Că Tu vei răsplăti fiecăruia după faptele lui. Auzi ce le spune lor Hristos? Toată fapta bună sau rea, o va trage Dumnezeu la judecată. Şi în multe părţi ale Scripturii veţi găsi aceasta. Deci, numai credinţa dreaptă este mântuitoare, dacă este unită cu faptele.

Auzi ce spune Sfântul Apostol Iacob: Dacă ar veni cineva la voi şi ar fi goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele şi v-ar cere ajutor, şi le-ai zice: Du-te, frate! Mergi în pace! Dumnezeu să te hrănească; Dumnezeu să te facă sănătos, Dumnezeu să te primească, dar nu i-ai dat nimic, care ar fi folosul? (Iacob 2, 14-17). Ferească Dumnezeu! Dumnezeu putea să-l miluiască fără să-l trimită la tine. Dar l-a trimis la tine să vadă dragostea ta; să vadă credinţa ta; că tu vrei să-l ajuţi, să-l hrăneşti, să-l primeşti ca pe un străin în casa ta şi să-l adăpi.

Deci, credinţa ortodoxă unită cu fapta bună este credinţa mântuitoare. Iar acea credinţă în care nu-ţi pasă de durerea aproapelui tău, este credinţa stearpă, nelucrătoare şi nu aduce mântuire, căci credinţa fără fapte este moartă.

Credinţa mozaică, este credinţa evreilor primită prin proorocul Moise. Ei nu cred în Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, refuzând Legea cea Nouă adusă de El şi de aceea prigonesc pe creştini.

Altă credinţă este credinţa păgână, a celor ce nu cred în adevăratul Dumnezeu. Cele mai mari religii păgâne sunt: mahomedanismul, budismul, brahmanismul, parsismul, hinduismul, şintoismul etc. Ei se închină la alţi Dumnezei, care sunt idoli sau diavoli. Ce zice psalmistul David? Idolii păgânilor sunt argint şi aur, lucruri făcute de mâini omeneşti; gură au şi nu vor grăi . .. şi celelalte. Deci, cine crede în alţi dumnezei şi nu se închină Dumnezeului Celui în Treime, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Dumnezeu care a făcut cerul şi pământul, acela are credinţă păgână.

Credinţa creştină poate fi uneori superstiţioasă, alteori fanatică. Oamenii care cred în vrăjitorii, în descântece, în vise, în vedenii şi alte năluciri, aceştia sunt oameni superstiţioşi şi au credinţa bolnavă sau stricată.

N-ai văzut ce spune Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah, la capitolul 34? Precum este cel ce aleargă dupaăvânt şi vrea să prindă umbra sa, aşa este omul care crede în vise. Că pe multţ visele i-au înşelat sş au căzut cei care au nădăjduit în vise. Cel ce crede în vise este asemenea celui ce merge la vrăjitori.

Dar ce este credinţa fanatică? Credinţa care nu are la bază dreapta socoteală. Are un elan în toate: posteşte prea mult, se nevoieşte prea mult, o ia straşnic cu postul, cu milostenia, cu lepădarea de sine, cu metaniile şi n-are un bilanţ, n-are o dreaptă socoteală. Vorba proverbului: „N-o lua lată, că rămâne negrăpată!”

Credinţa fanatică ştii cum este? Cum ai încărca o maşină cu fel de fel de bunătăţi şi pe urmă i-ai da drumul la o vale mare fără frână. Se duce şi unde ajunge, se răstoarnă. Gata! Aşa-i credinţa fanatică.

Nu aşa! Toată fapta bună trebuie s-o conducă dreapta credinţă în Iisus Hristos şi dreapta socoteală sau cumpăna dreaptă. Dumnezeiasca Scriptură zice: „Nu te abate nici la dreapta nici la stânga. Calea de mijloc este cale împărătească”. Deci, este o credinţă care nu are echilibru, o credinţă fără dreapta socoteală se numeşte fanatică. O ia într-o parte şi mai încolo se răstoarnă.

Părintele Cleopa

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Părintele Ilie CLEOPA: 14 ani de la trecerea în corturile drepţilor. Despre dreapta credinţă a neamului românesc

 1. Fabian zice:

  Multumiri pentru readucerea aminte a cuvintelor marelui duhovnic despre dreapta credinta si neamul românesc. Un text ce-ar trebui citit de toata lumea, de toti care cred ca orice credinta este buna.
  Vesnica lui pomenire si sa se roage cu sfintii acestui Neam pentru noi!

 2. Emanuel zice:

  Eu cred ca pecetea lui antihrist nu e numarul 666 in sine, adica cifrele, ci ceea ce simbolizeaza ele in sufletul omului. Trei de sase, 6 este simbolul omului egoist lipsit de Dumnezeu, trei de 6 inseamna necredinta, manie si pofta. Asa a zis par Ilie Cleopa.
  Mantuitorul zice ” cand veti vedea uraciunea pustiirii in locul cel sfant … „, iar sf Maxim marturisitorul talcuieste :
  ” Uraciunea pustiirii in locul cel sfant este pacatul inchipuit in imaginatie. Ca locul cel sfant este inima, pentru ca noi suntem Biserica Dumnezeului Celui viu si Duhul lui Dumnezeu locuieste in inima noastra. „.
  Deci uraciunea pustiirii se refera de fapt tot la 666, sau mai bine zis la ce inseamna 666 in sens spiritual, adica la esenta lui 666. Adica atunci cand crestinii vor lasa credinta, se vor umple de pofte si manie, adica aceste trei patimi de capetenie vor umple crestinatatea, si nu vei mai PUTEA sa gasesti in lume nici un singur crestin care sa nu fie robit de aceste patimi ( cu rare exceptii ). Atunci va insemna ca a venit pecetea 666 si oamenii au fost pecetluiti. Ca va fi si un cip implantat, sau un tatuaj cu laser, acestea vor fi doar niste simboluri. La vremea aceea va fi cu totul alta tehnologie, caci cuvintele sfintilor parinti cum ca cipul va fi pecetea, trebuie intelese simbolic, adica se va folosi si tehnologie, nu cea din ziua de azi, care este doar inceputul, ci aceea din vremea aceea. O tehnologie se va folosi, si cred ca rolul ei va fi doar simbolic, caci atunci tehnologia ( nu a pecetii ci tehnologia in general ) va permite antihristului sa domine lumea la modul absolut si fara ca sa fie nevoie de consimtamantul oamenilor, caci tehnologia va fi suficient de avansata fata de cea din ziua de azi, incat sa nu mai fie nevoie de vre-un consimtamant. Dominarea lumii va fi la picioarele dictatorului, fara sa mai poata face nimeni nimic. Insa antihristul nu va fi un simplu dictator, ci va fi un dictator spiritual, va voi sufletele oamenilor nu doar trupurile. Si va inventa o tehnologie a pecetii pe care oamenii sa o accepte liber, si care sa devina un simbol al faptului ca se supun de buna voie.
  Sf Nil pustnicul zice ca acesta este intelesul pecetii ” al meu esti al tau sunt de buna voie nu de sila „. Deci tehnologia pecetii are un rol simbolic, nu de dictatura, caci dictatura va fi asigurata de la sine fara consimtamant liber prin celelalte tehnologii.
  Insa esenta lui 666 nu este partea tehnologica, ci decaderea crestinismului pana acolo ca nu vei mai gasi in lume nici un crestin care sa nu fie robit de pacate foarte mari, cu rare exceptii. Tot sf Nil pustnicul zice ca 666 inseamna pomenirea de rau. Deci 666 are inteles de patima, nu oarecare patima caci crestinii intotdeauna au avut patimi, ci in sensul ca crestinatatea, poporul lui Dumnezeu, va fi atata de plin de patimi, si de patimi atata de mari, de pacate atat de mari, incat harul Duhului sfant va fi extrem de putin la crestini. Vor ajunge crestinii asa cum sunt paganii din ziua de azi, la fel de pacatosi. Nu crestinii de duminica, care doar merg la biserica si care si azi sunt ca paganii, ci crestinii care se spovedesc si se impartasesc, adica cei mai ravnitori. Crestinii cei mai ” buni ” de atunci vor fi la fel ca dracii sau paganii din ziua de azi. Asta va fi pecetluirea.
  Din pricina slabirii crestinatatii in asa masura, intreaga lume va mult mai rea decat cea de acum. Par Ilie Cleopa a zis ca si un om care nu isi face cruce are 666, la fel a zis si par Arsenie Boca. Deci atunci crestinii vor fi astfel. Asta va fi pecetea sau uraciunea pustiirii.
  Apoi trei mari sfinti au zis ca sfarsitul lumii va fi dupa 8000 de ani de la Facere : sf Serafim de Sarov, sf Nil pustnicul, si sf Cosma etolianul. Toti trei au fost prooroci ai vremurilor din urma.

 3. Emanuel zice:

  De aceea si zice sf Ioan Teologul ca 666 e numar de OM, adica nu de om unit cu Dumnezeu, ci de om izolat, departat de Dumnezeu, egoist, singur. Hristos spunea ca El niciodata nu e singur caci Tatal e cu El tot timpul, insa omul egoist e singur caci e separat de ceilalti si de Dumnezeu, prin egoismul sau. Deci 666 inseamna omul singur, e numar de om, e numar de lucrare pur omeneasca, adica patimasa. Deci e simbol al patimii. Crestinii vor pecetluiti, adica nu vor mai conlucra cu harul ci vor lucra doar patimi. Toata lucrarea lor va fi doar 666, in minte, in manie si in pofta.

 4. Emanuel zice:

  :)
  Dar ce am zis fratioare ?

 5. Emanuel zice:

  La inceput antihristul va avea din start tehnologie suficienta incat sa domine intreaga lume fara ca sa ii mai poata cineva rezista. Si oamenii vor sti aceasta. Insa el va spune : eu sunt bun, eu sunt hristos, sunt buda etc, nu vreau sa va fortez sa ma ascultati si sa va inchinati mie, vreau ca sa veniti de buna voie daca vreti sa intelegeti ca eu sunt dumnezeu. Va proceda ca Hristos la inceput din fatarnicie, ca sa insele. Drept dovada va inventa o tehnologie careia ii va spune pecete, similara cu cipul, adica va face o tehnologie cu rol de ritual religios, de pecete religioasa, si va spune : aceasta va fi dovada fiecaruia ca de buna voie a venit la mine si a crezut in mine si imi slujeste mie. Pecetea nu va fi impusa fortat ci fiecare o va accepta liber la inceput, daca vrea, in semn de supunere religioasa. Astfel antihristul va castiga sufletele oamenilor mai intai. Va sataniza sufletele nu numai va face dictatura militara. Caci religia lui va fi satanica, panreligie. Diferentele dogmatice pentru el vor fi ca niste porecle : tu esti crestin, tu esti iudeu, tu musulman, tot aia e.
  Apoi va observa care anume persoane ii refuza pecetea, si atunci isi va da arama pe fata si ii va prigoni. Dar se va schimba cu viclenie, caci va parea mielusel. Adica va face ca lumea sa ii creada pe cei ce au refuzat pecetea drept teroristi si ca fac violente impotriva lui chiar daca el i-a lasat liberi. Va inventa antentate teroriste si le va pune pe seama lor. Toata lumea se va intoarce impotriva crestinilor ce au refuzat pecetea ca impotriva unor teroristi. Antihristul ii va omora parand in acelasi timp ca este bun, ca lupta impotriva criminalitatii.

 6. Emanuel zice:

  Si nu ca prin pecete ii va prigoni pe crestinii ramasi nepecetluiti, adica prin pecete nu vor fi urmariti crestniii unde se ascund, ci doar ei vor fi marginalizati cu ajutorul pecetii. Pecetea va ramane un simbol religios, de inchinare la antihrist. El insa va folosi pecetea ca sa puna lumea pe crestinii care vor fi aratati de Dumnezeu lumii, ca lumea sa ii vaneze si sa ii omoare. Lumea ii va vedea ca nu au pecete si ii va omora ca pe niste teroristi.
  Antihristul va sti doua lucruri :
  – are posibilitatea tehnologica, nu prin pecete, de a identifica pe toti cei care ii sunt potrivnici, si sa ii elimine, fara ca acestia sa se mai poata apara printr-o alta tehnologie; caci diferenta dintre nivelul tehnologic al armatei si cel accesibil omului de rand este tot mai mare, pe masura ce trece timpul; tehnologii noi mereu apar si ele sunt tinute secrete si sunt folosite doar de armata si serviciile secrete impotriva umanitatii; deci pe vremea antihristului omul de rand nu va mai avea nici o aparare prin tehnologie in fata dictaturii
  – exista insa o arma a crestinului pe care antihristul nu o va putea birui : harul care ii va ascunde pe crestini de tehnologiile lui si care ii va hrani in pustie
  Atunci el va inventa pecetea ca oamenii sa adere la religia lui de buna voie, si deasemenea ca mai apoi sa faca un sistem prin care numai cei cu pecete sa mai poata cumpara sau vinde. Deci adica va incerca sa extermine pe crestini prin izolarei si infometare.
  Deci nu pecetea va avea rol de urmarire propriu-zisa, cum este in prezent cipul ( in prezent este nevoie de cip pentru a se urmari omenirea ), ci va avea rol de a atrage lumea prin inselaciune, de semn religios, si de a marginaliza si infometa pe crestini. Pe unii crestini ii va aduce Dumnezeu in fata antihristului pentru a marturisi cu viata, pe altii ii va ascunde sii ii va hrani in chip minunat. Asupra acestora pe care Dumnezeu ii va ascunde antihristul nu va avea nici o putere.

 7. Ioan Cadar zice:

  666 are legătură cu finanţele:
  „Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.”
  (II Paralipomena/Cronici 9:13)

 8. Ioan Cadar zice:

  Deci, 666 presupune controlul unora, bănuim cine, asupra noastră, inclusiv financiar.

 9. ghita doru zice:

  dumnezeu sa-l fericeasca , dar a gresit la adresa ortodoxilor de stil vechi, facandu-i sectantii, o atitudine rautacioasa celor care s-au opus xenofobismului catolic.

 10. Scrisoarea adresata Patriarhului Teodor al Alexandriei a fost publicata in Orthodoxos Tipos, una din cele mai importante publicatii de limba greaca ortodoxa. Pentru noi este o foarte important, pentru ca reprezinta pozitia noastra ortodoxa si alergia la microbul ereziei, unindu-ne astfel cu Parintii de la Sinodul IV Ecumenic si glasuind impreuna: Anatema Monofizitilor, Miafizitilor de tot soiul, Copti, Sirieni, SiroIacobiti, Malabarieni, etc.

 11. STOP RFID 666 zice:

  Parinte Matei Vulcanescu

  Care e pozitia dvs. referitoare la cipuri?

 12. crestinul ortodox zice:

  pentru Asta am vrut a Arata si a Spune ADEVARUL dar mi s-a inchis gura …. pe nedrept
  insa
  insa , ADEVARUL va rasari precum lumina si lupii in piei de oaie sau iuda iscaoriteanu ca sunt multe iude astazi care nu se vad dar se aud si se simt cu miros a vanzatori si tradatori cxatre dusmanul
  SI cand ADEVARUL Va Rasari Intru LUMINA NEPIERITOARE vor cadea ca secerati si fulgerati in LUMINA SFINTEI CRUCI BIRUITOARE ,
  Amin!

 13. crestinul ortodox zice:

  ORTODOXIA Este Una SINGURA este ADEVARUL ,
  iar Cine marturiseste ADEVARUL , Marturiseste ORTODOXIA care este Acea Cale ce duce la ADEVAR si duce la Acea Viata intru Domnul IISUS HRISTOS , LUMINA ADEVARATA
  „Eu sunt Calea , Adevarul si Viata ” iar cine nu marturiseste ADEVARUL , slujitor al minciunei se face , slujitor al tatalui minciunei este iar cine crede ca slujeste la doi domni se inseala amarnic caci
  VICLENIA I SE VA CITI PE FATA si ADEVARUL IL VA SECERA CA SI CUM NU AR FI FOST
  „Timpul; Sfintilor A trecut , acum este timpul mucenicilor „

 14. crestinul ortodox zice:

  si drept concluzie ,
  aceeasi intrebare , O Adresez acestui pr Matei Vulcanescu
  Care e pozitia dvs. referitoare la cipuri?

 15. crestinul ortodox zice:


  Sa Strangem randurile
  fara acte biometrice , fara 666
  AFARA CU masonii ,
  Afara CU jidanii din Institutiile Statului si de pe Acset pamint Sfant ca ne este drag noua crestinilor ortodocsi
  AFARA CU spurcaciunea cea mare din Tara Crestin ORTODOXA
  Pastorii ADEVARATI sa stranga oitele intrucat TOACA TREBUIE A BATE peste tot in ORTODOXIE
  ORTODOXIA ESTE si Romania si data jos aceasta corvoada blestemata a spurcaciunii ,,,
  Jos de pe spatele „BOULUI ” ce a inceput a rage si … ca altfel ne va ingenunchea si VOM PLATI MUUULT pentru TACEREA si NEPASAREA MISELEASCA , vom plati amarnic cu varf si indesat pentru ca avem pietre in loc de Inimi Care Sa Bata si Sa simta Romaneste in Credinta SFANTA ce ne-a fost data , ORTODOXIA
  amin!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s