Aiud – Săbiile generalilor / Documentar TVR1

Un mic film documentar, care a fost difuzat pe canalul TVR 1, sambata, 10.11.2012, in cadrul emisiunii Omul si Timpul.
Materialul face referire la cercetarile arheologice desfasurate la sfarsitul lunii octombrie a.c. in Fabrica din interiorul Penitenciarului  din Aiud. Au fost cautate circa 100 de sabii apartinand unor generali  si ofiteri superiori din fosta Armata Regala Romana, confiscate si duse la Aiud pentru a fi distruse, care au fost ascunse si ingropate de patru  fosti detinuti politici in anii 1957 si 1960. Cu toate eforturile depuse, de aceasta data sabiile nu au fost gasite, insa investigatiile si cautarile vor continua.

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Aiud – Săbiile generalilor / Documentar TVR1

  1. Vlad G. zice:

    Referitor la mucenicii care au murit in diversele inchisori comuniste , mi s-a recomandat de curand o carte excelenta . Este marturisirea unui fost detinut , prieten cu Sfantul Valeriu ( sfantul inchisorilor ) . A fost unul din putinii supravietuitori trecand prin foarte multe inchisori .
    Prezinta foarte bine chinurile la care erau supusi , dar si evolutia lor spirituala din captivitate , caracterele multor personaje , si intamplari cu acestea . Se poate spune ca Sfantul Valeriu , are un rol foarte important in carte , ba chiar opera se incheie odata cu moartea sfantului , urmand mai apoi un epilog . Aceasta carte se numeste „Intoarcerea la Hristos” , de Ioan Ianolide.

    Si ca sa nu spuneti ca fac reclama comerciala, sau ceva de genul , va spun ca puteti gasi cartea si online la urmatorul link : http://tineretulortodox.md/wp-content/uploads/2011/03/11613520-Intoarcerea-la-Hristos-de-Ioan-Ianolide.pdf

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s