Conferinta la Suceava: Virgiliu Gheorghe – Cand barbatii nu mai sunt barbati si femeile femei. Despre identitatea de gen

În zilele de 4 şi 5 octombrie 2012 vor avea loc în Rădăuţi, Suceava şi Fălticeni trei conferinţe care au ca invitat pe biofizicianul dr. Virgiliu Gheorghe, cunoscut publicului larg în special ca autor al volumelor de ştiinţă Efectele televiziunii asupra minţii umane (4 vol.). Intrarea este liberă.

Organizatorii au onoarea de a vă invita la aceste evenimente, care se vor desfăşura după următorul program:

 • Joi, 4 octombrie: ora 13.00:

CASA MUNICIPALĂ DE CULTURĂ RĂDĂUŢI

Titlu: Tinerii în era digitală

Erotismul mediatic şi internetul

Organizatori: COLEGIUL TEHNIC RĂDĂUŢI, COLEGIUL NAŢIONAL “EUDOXIU HURMUZACHI” RĂDĂUŢI,COLEGIUL “ANDRONIC MOTRESCU” RĂDĂUŢI.

parteneri: Protopopiatul Rădăuţi, Revista „Familia Ortodoxă”, Tipografia Accent Print, Casa Municipală de Cultură Rădăuţi

 • Joi, 4 octombrie: ora 18.00:

UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA – Sala AUDITORIUM (Corp F)

Titlu: Când bărbaţii nu mai sunt  bărbaţi şi femeile, femei…

Despre identitatea de gen

Organizatori: ASCOR Suceava, Bucovina Profundă, Revista „Familia Ortodoxă”

 • Vineri, 5 octombrie, orele 18:00:

Sala “Aurel Băeşu” – Muzeul „Ion Irimescu” , FĂLTICENI

Titlu: Efectele televiziunii şi internetului asupra sănătăţii mentale

– dereglări şi tulburări psihice

– cum ne putem salva copiii

Organizatori: MUZEUL DE ARTĂ „ION IRIMESCU” şi REVISTA “FAMILIA ORTODOXĂ”

Biofizicianul VIRGILIU GHEORGHE, este doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Tesalonic (titlul lucrării: Televiziunea şi mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan). Ultima carte publicată: Pornografia – Maladia secolului XXI (2011). Ultima conferinţă la Suceava, în octombrie 2011, a avut titlul: Revoluţia sexuală – mistificare a dorinţei şi naturii umane, la UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA.

Invitatul este şi coordonatorul secţiunii ştiinţifice a revistei Familia Ortodoxă. Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea culturii și tehnologiei media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mentală a oamenilor, pentru succesul şcolar şi profesional al tinerilor noii generaţii, pentru viaţa familiilor din societatea românească. În cărţile şi conferinţele sale încearcă totodată să ofere soluţii practice la problemele constatate.

Ne-am bucura ca aceste evenimente să vă aibă ca participant. La întâlnire vor fi alături studenţi, profesori, medici, educatori, profesori de la liceele şi şcolile din respectivele localităţi, alături, bunăoară, de orice persoană interesată de aceste subiecte. Considerăm că temele sunt foarte importante atât pentru tineri, cât şi pentru părinţii lor.

Experienţa conferinţelor pe care domnul Virgiliu Gheorghe le-a ţinut în ţară ne confirmă largul interes existent în societatea românească privind problematicile în discuţie, fapt dovedit şi prin audienţa deosebită pe care reuşeşte să o atragă.

Daţi vestea mai departe, anunţaţi şi pe alţii!

 Vă aşteptăm cu drag!
Organizatorii

Acest articol a fost publicat în Conferinte și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Conferinta la Suceava: Virgiliu Gheorghe – Cand barbatii nu mai sunt barbati si femeile femei. Despre identitatea de gen

 1. crestinul ortodox zice:

  CITITI ACESTEA SI VEDETI MAFIA IN CARE ESTE BAGATA ROMANIA , pestru smulgerea resurselor naturale ce le are de la BUNUL DUMNEZEU DATE AICI PE ACEST PAMINT !
  preluat din rev ” Familia Ortodoxa ”
  ” …Spunem aceasta întrucât compania canadiană căreia i s-a concesionat exploataţia de la Roşia Montană pe o suprafaţă de 42.82 km2, Gabriel Resources, prin firma creată special pentru acest proiect, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), deţine 80,46% din capitalul social, în vreme ce Statul Român abia 19,31%, prin firma hunedoreană Minvest Deva. Iar aceasta în condiţiile în care, aşa cum susţine Academia Română într-o luare de poziţie împotriva proiectului, în afacerile internaţionale raportul este exact invers: spre exemplu, pe piaţa petrolului, beneficiar este statul-gazdă, ce deţine 85% din capitalul social, şi abia 15% revine companiei care investeşte.1

  Nu numai atât, dar, aşa cum ne informează Academia Română, „proiectul, fiind realizat într-o zonă declarată defavorizată, firma RMGC beneficiază de scutiri de impozite pe o perioadă de 10 ani şi reduceri la taxele vamale, astfel că va exporta aurul şi argintul extras practic la preţul de cost”2.

  Nu în ultimul rând, exploataţia presupune tratarea minereului măcinat cu cianură. Se estimează că vor fi folosite circa 196 milioane de tone de cianură în decurs de 15 până la 20 de ani, cât va dura proiectul3. Tehnica folosită este cu siguranţă simbolul barbariei moderne: frumoşii munţi din împrejurimile Roşiei Montane vor fi efectiv măcinaţi, lăsând în urmă priveliştea dezolantă a unui pământ stors de vlagă, punctat de găuri uriaşe, pline de balast otrăvit. La acestea se adaugă distrugerea aşezămintelor, a cimitirelor şi a bisericilor, precum şi a unuia dintre cele mai importante situri arheologice din România, monument protejat de UNESCO.

  Pericolul ecologic ce planează asupra întregii zone datorită folosirii cianurii în procesul de extracţie este unul real: avem un precedent în dezastrul ecologic de la Baia Mare din anul 2000, când o scăpare de cianură datorită unei exploataţii miniere a poluat masiv apele râului Tisa şi Dunării. Rezultatul? Moartea a 1200 de tone de peşte şi contaminarea resurselor de apă a 2 milioane de oameni. Iar din 1990 şi până acum au existat 30 astfel de cazuri în toată lumea, fiecare având urmări dezastruoase asupra mediului.4

  Roşia Montană: locul care ne dezvăluie resorturile crizei mondiale

  Care e însă în mod concret miza acestei afaceri? Se estimează că în decurs de 15-20 de ani se vor extrage de la Roşia Montană cel puţin 300 de tone de aur şi 1600 de tone de argint. Preşedintele Băsescu vorbea chiar de 600 de tone de aur şi 2000 de tone de argint.

  Unui ochi perspicace nu-i va fi scăpat conexiunea dintre puternica revenire în atenţia publică din ultimul timp a proiectului de exploatare şi modul în care a evoluat criza economică globală. Cum era de aşteptat, generată de o speculaţie uriaşă cu un capital fictiv, criza a condus la o creştere fără precedent a preţului aurului: dacă în urmă cu doi ani, uncia de aur (aproximativ 28 de grame) valora 670 de dolari, astăzi ea se ridică la 1244 de dolari, estimându-se că în viitorul apropiat va ajunge la 1600 de dolari. Astfel, dacă facem un simplu calcul, la preţul actual al unciei de aur, pentru cantitatea minimă de aur ce ar urma să se extragă (300 de tone), avem un profit de peste 13 miliarde de dolari în 15 ani – cel puţin; şi numai pentru aur! Un calcul care să includă şi valoarea argintului ar ridica profitul firmei canadiene mult peste această cifră. În comparaţie cu aceste profituri uriaşe, cele de care ar beneficia statul român sunt rizibile, dar nu ne îndoim că buzunarele politicienilor care au contractat această afacere s-au umflat proporţional.

  În lumina acestor evoluţii, de ce ne-am mai mira că investitorul canadian e cu atât mai determinat să-şi asigure investiţia prin orice mijloace, cu toate că din 2007 instanţa i-a anulat de două ori certificatul de urbanism pe care autorităţile locale l-au acordat cu dragă inimă şi desaga plină? Şi, în ciuda protestelor care vin din toate părţile – a oamenilor de ştiinţă români din ţară şi de peste hotare5, a specialiştilor europeni, a Academiei Române, a tuturor confesiunilor religioase din ţară, a unei bune părţi a presei şi a 95% dintre români – autorităţile locale şi partidul aflat la guvernare, în frunte cu preşedintele Băsescu, continuă să inventeze experţi pentru care exploatarea e perfect sustenabilă.

  Compania canadiană Gabriel Resources prin braţul său RMGC e însă tenace: şi-a asigurat sprijinul partidului aflat la guvernare sponsorizând campania electorală a preşedintelui Băsescu din 2004. În ultimul timp, ziare precum Evenimentul Zilei au început să facă reclamă proiectului de exploatare, iar cei mai înverşunaţi opozanţi ai acestuia din trecut, membrii UDMR, au început să aibă declaraţii mult mai împăciuitoare. În luna iunie, compania canadiană a primit un nou certificat de urbanism, urmând astfel ca procedura de autorizare a proiectului să se reia – după cum a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely.

  Deşi a afirmat că nu va aproba proiectul decât dacă este „101% convins” că proiectul nu va afecta mediul şi că va aplica legea în vigoare, ministrul a ţinut să precizeze că concentraţia de cianură ce urmează a fi folosită se integrează în limitele impuse de legislaţia europeană. Parlamentul European a votat însă în luna mai o rezoluţie prin care interzice folosirea cianurii în minerit, dar ministrul a ţinut, din nou, să sublinieze că rezoluţia nu e obligatorie pentru România.6 Aşadar, când rezoluţiile europene ne susţin interesele, acestea nu sunt obligatorii, dar când rezoluţiile europene ne batjocoresc credinţa (precum cele privitoare la promovarea homosexualităţii în societate) sau ne pun în pericol existenţa ca neam, atunci acestea trebuie aplicate de urgenţă – doar „vin de la UE şi nu se discută”.

  Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!

  Pe data de 18 decembrie 2009, înainte ca guvernul să fie votat în Parlament, iar Adriean Videanu să fie confirmat în funcţia de ministru al economiei, acesta făcea o afirmaţie cel puţin ciudată: anume că proiectul de la Roşia Montană urma să fie cuprins în programul de guvernare. Adriean Videanu este şi cel mai mare susţinător al proiectului, afirmând că acesta va scoate ţara din criză.

  Ce se întâmpla însă în aceeaşi zi, cu câteva ore mai înainte de declaraţia viitorului ministru al economiei, în Toronto, Canada? Potrivit jurnalistului Mihai Goţiu, compania BSG Capital Markets, parte a holdingului Beny Steinmetz Group (BSG), cumpăra acţiuni în valoare de 67,5 milioane de dolari – echivalentul a 9% din compania formată special pentru proiectul de la Roşia Montană: Roşia Montană Gold Corporation (RMGC)7.

  Beny Steinmetz Group este un mai vechi prieten al lui Adriean Videanu, de pe vremea când acesta era primar al capitalei, iar compania intrase pe piaţa imobiliară din ţară prin intermediul unui apropiat al lui Adrian Năstase, Remus Truică, încă din 2008. Acesta din urmă – personaj destul de controversat, de altfel – a intrat în aceeaşi perioadă în afaceri cu strategii electorali israelieni ai fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu. Declaraţia viitorului ministru al economiei era făcută nu atât pentru opinia publică românească, ci era mai degrabă o asigurare pentru BSG că nu va investi fără folos în compania canadiană.

  Dar cine este Beny Steinmetz Group? Într-o investigaţie din 2008, Evenimentul Zilei dădea la iveală faptul că holdingul BSG este patronat de magnatul israelian Beny Steinmetz, cu o avere estimată la 3,6 miliarde de dolari, acesta fiind implicat într-o serie de incidente sângeroase în exploataţiile de diamante din Africa, Republica Sierra Leone. Compania era acuzată că a fost implicată în evenimentele sângeroase din republica africană din 2007 şi 2008, care s-au soldat cu omorârea de către poliţie a câtorva zeci de băştinaşi ce s-au revoltat împotriva condiţiilor inumane în care sunt nevoiţi să muncească. …..”

  ASEMENI SI CE S-A INTAMPLAT CU ACEA POPULATIE OAMENI SI COPII UNDE A EXPLOATAT ACEASTA COMPANIE ce a preluat si la noi , ROSIA MONTANA in Mare parte …
  SA NE FIE RUSINE DACA ASA AM AJUNS Atat de prosti incat sa ne dam si Aurul Ce-L poarta Muntii Nostri unor straini ce vor lasa in urma numai OTRAVA , BOLI SI MOARTE …
  Spunem aceasta întrucât compania canadiană căreia i s-a concesionat exploataţia de la Roşia Montană pe o suprafaţă de 42.82 km2, Gabriel Resources, prin firma creată special pentru acest proiect, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), deţine 80,46% din capitalul social, în vreme ce Statul Român abia 19,31%, prin firma hunedoreană Minvest Deva. Iar aceasta în condiţiile în care, aşa cum susţine Academia Română într-o luare de poziţie împotriva proiectului, în afacerile internaţionale raportul este exact invers: spre exemplu, pe piaţa petrolului, beneficiar este statul-gazdă, ce deţine 85% din capitalul social, şi abia 15% revine companiei care investeşte.1

  Nu numai atât, dar, aşa cum ne informează Academia Română, „proiectul, fiind realizat într-o zonă declarată defavorizată, firma RMGC beneficiază de scutiri de impozite pe o perioadă de 10 ani şi reduceri la taxele vamale, astfel că va exporta aurul şi argintul extras practic la preţul de cost”2.

  Nu în ultimul rând, exploataţia presupune tratarea minereului măcinat cu cianură. Se estimează că vor fi folosite circa 196 milioane de tone de cianură în decurs de 15 până la 20 de ani, cât va dura proiectul3. Tehnica folosită este cu siguranţă simbolul barbariei moderne: frumoşii munţi din împrejurimile Roşiei Montane vor fi efectiv măcinaţi, lăsând în urmă priveliştea dezolantă a unui pământ stors de vlagă, punctat de găuri uriaşe, pline de balast otrăvit. La acestea se adaugă distrugerea aşezămintelor, a cimitirelor şi a bisericilor, precum şi a unuia dintre cele mai importante situri arheologice din România, monument protejat de UNESCO.

  Pericolul ecologic ce planează asupra întregii zone datorită folosirii cianurii în procesul de extracţie este unul real: avem un precedent în dezastrul ecologic de la Baia Mare din anul 2000, când o scăpare de cianură datorită unei exploataţii miniere a poluat masiv apele râului Tisa şi Dunării. Rezultatul? Moartea a 1200 de tone de peşte şi contaminarea resurselor de apă a 2 milioane de oameni. Iar din 1990 şi până acum au existat 30 astfel de cazuri în toată lumea, fiecare având urmări dezastruoase asupra mediului.4

  Roşia Montană: locul care ne dezvăluie resorturile crizei mondiale

  Care e însă în mod concret miza acestei afaceri? Se estimează că în decurs de 15-20 de ani se vor extrage de la Roşia Montană cel puţin 300 de tone de aur şi 1600 de tone de argint. Preşedintele Băsescu vorbea chiar de 600 de tone de aur şi 2000 de tone de argint.

  Unui ochi perspicace nu-i va fi scăpat conexiunea dintre puternica revenire în atenţia publică din ultimul timp a proiectului de exploatare şi modul în care a evoluat criza economică globală. Cum era de aşteptat, generată de o speculaţie uriaşă cu un capital fictiv, criza a condus la o creştere fără precedent a preţului aurului: dacă în urmă cu doi ani, uncia de aur (aproximativ 28 de grame) valora 670 de dolari, astăzi ea se ridică la 1244 de dolari, estimându-se că în viitorul apropiat va ajunge la 1600 de dolari. Astfel, dacă facem un simplu calcul, la preţul actual al unciei de aur, pentru cantitatea minimă de aur ce ar urma să se extragă (300 de tone), avem un profit de peste 13 miliarde de dolari în 15 ani – cel puţin; şi numai pentru aur! Un calcul care să includă şi valoarea argintului ar ridica profitul firmei canadiene mult peste această cifră. În comparaţie cu aceste profituri uriaşe, cele de care ar beneficia statul român sunt rizibile, dar nu ne îndoim că buzunarele politicienilor care au contractat această afacere s-au umflat proporţional.

  În lumina acestor evoluţii, de ce ne-am mai mira că investitorul canadian e cu atât mai determinat să-şi asigure investiţia prin orice mijloace, cu toate că din 2007 instanţa i-a anulat de două ori certificatul de urbanism pe care autorităţile locale l-au acordat cu dragă inimă şi desaga plină? Şi, în ciuda protestelor care vin din toate părţile – a oamenilor de ştiinţă români din ţară şi de peste hotare5, a specialiştilor europeni, a Academiei Române, a tuturor confesiunilor religioase din ţară, a unei bune părţi a presei şi a 95% dintre români – autorităţile locale şi partidul aflat la guvernare, în frunte cu preşedintele Băsescu, continuă să inventeze experţi pentru care exploatarea e perfect sustenabilă.

  Compania canadiană Gabriel Resources prin braţul său RMGC e însă tenace: şi-a asigurat sprijinul partidului aflat la guvernare sponsorizând campania electorală a preşedintelui Băsescu din 2004. În ultimul timp, ziare precum Evenimentul Zilei au început să facă reclamă proiectului de exploatare, iar cei mai înverşunaţi opozanţi ai acestuia din trecut, membrii UDMR, au început să aibă declaraţii mult mai împăciuitoare. În luna iunie, compania canadiană a primit un nou certificat de urbanism, urmând astfel ca procedura de autorizare a proiectului să se reia – după cum a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely.

  Deşi a afirmat că nu va aproba proiectul decât dacă este „101% convins” că proiectul nu va afecta mediul şi că va aplica legea în vigoare, ministrul a ţinut să precizeze că concentraţia de cianură ce urmează a fi folosită se integrează în limitele impuse de legislaţia europeană. Parlamentul European a votat însă în luna mai o rezoluţie prin care interzice folosirea cianurii în minerit, dar ministrul a ţinut, din nou, să sublinieze că rezoluţia nu e obligatorie pentru România.6 Aşadar, când rezoluţiile europene ne susţin interesele, acestea nu sunt obligatorii, dar când rezoluţiile europene ne batjocoresc credinţa (precum cele privitoare la promovarea homosexualităţii în societate) sau ne pun în pericol existenţa ca neam, atunci acestea trebuie aplicate de urgenţă – doar „vin de la UE şi nu se discută”.

  Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!

  Pe data de 18 decembrie 2009, înainte ca guvernul să fie votat în Parlament, iar Adriean Videanu să fie confirmat în funcţia de ministru al economiei, acesta făcea o afirmaţie cel puţin ciudată: anume că proiectul de la Roşia Montană urma să fie cuprins în programul de guvernare. Adriean Videanu este şi cel mai mare susţinător al proiectului, afirmând că acesta va scoate ţara din criză.

  Ce se întâmpla însă în aceeaşi zi, cu câteva ore mai înainte de declaraţia viitorului ministru al economiei, în Toronto, Canada? Potrivit jurnalistului Mihai Goţiu, compania BSG Capital Markets, parte a holdingului Beny Steinmetz Group (BSG), cumpăra acţiuni în valoare de 67,5 milioane de dolari – echivalentul a 9% din compania formată special pentru proiectul de la Roşia Montană: Roşia Montană Gold Corporation (RMGC)7.

  Beny Steinmetz Group este un mai vechi prieten al lui Adriean Videanu, de pe vremea când acesta era primar al capitalei, iar compania intrase pe piaţa imobiliară din ţară prin intermediul unui apropiat al lui Adrian Năstase, Remus Truică, încă din 2008. Acesta din urmă – personaj destul de controversat, de altfel – a intrat în aceeaşi perioadă în afaceri cu strategii electorali israelieni ai fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu. Declaraţia viitorului ministru al economiei era făcută nu atât pentru opinia publică românească, ci era mai degrabă o asigurare pentru BSG că nu va investi fără folos în compania canadiană.

  Dar cine este Beny Steinmetz Group? Într-o investigaţie din 2008, Evenimentul Zilei dădea la iveală faptul că holdingul BSG este patronat de magnatul israelian Beny Steinmetz, cu o avere estimată la 3,6 miliarde de dolari, acesta fiind implicat într-o serie de incidente sângeroase în exploataţiile de diamante din Africa, Republica Sierra Leone. Compania era acuzată că a fost implicată în evenimentele sângeroase din republica africană din 2007 şi 2008, care s-au soldat cu omorârea de către poliţie a câtorva zeci de băştinaşi ce s-au revoltat împotriva condiţiilor inumane în care sunt nevoiţi să muncească. ”
  PRIVITI SI CE-AU LASAT IN URMA , Aceasta COMPANIE CE A PRELUAT IN MARE PARTE ROSIA MONTANA ce Apartine Numai si Numai ROMANIEI ;
  Sa ne Fie Rusine fata de Neamul Romanesc din care spunem sus si tare ca ne tragem si de ai nostri Copii , care ne vor JUDECA , caci singuri ne vindem Aurul Ce Muntii Nostri Il Poarta , Dat de BUNUL DUMNEZEU pe Acest Pamint !
  SA NE FIE RUSINE daca suntem Atat de ‘prosti’ si acceptam Otrava , Boli si Moarte prin ce Vrea MAFIA in care este bagata acum , ROMANIA !
  Deschideti ochii , Inainte de a fi Prea Traziu !
  Poate Prea Traziu de Tot !

 2. Muritor zice:

  Rog sa inregistreze cineva video aceasta conferinta si s-o posteze pe acest site!!!
  Multumesc anticipat!
  Doamne ajuta!

 3. LEGIONARUL zice:

  Aia la Suceava, mereu fac conferitze deosebite, au conducere buna, creca si Pimen are un rol in ASCOR-ul de acolo!

 4. Vom incerca sa facem o inregistrare, macar audio, si sa o difuzam pe net.
  Multumim ca apreciati conferintele de la Suceava.
  Doamne ajuta!

 5. În zilele de 4 şi 5 octombrie 2012 vor avea loc în Rădăuţi, Suceava şi Fălticeni trei conferinţe care au ca invitat pe biofizicianul dr. Virgiliu Gheorghe, cunoscut publicului larg în special ca autor al volumelor de ştiinţă Efectele televiziunii asupra minţii umane (4 vol.). Intrarea este liberă.

  Organizatorii au onoarea de a vă invita la aceste evenimente, care se vor desfăşura după următorul program:

  Joi, 4 octombrie:

  ora 13.00:

  CASA MUNICIPALĂ DE CULTURĂ RĂDĂUŢI
  Titlu: Tinerii în era digitală
  Erotismul mediatic şi internetul

  Organizatori: COLEGIUL TEHNIC RĂDĂUŢI, COLEGIUL NAŢIONAL “EUDOXIU HURMUZACHI” RĂDĂUŢI,COLEGIUL “ANDRONIC MOTRESCU” RĂDĂUŢI.

  parteneri: Protopopiatul Rădăuţi, Revista „Familia Ortodoxă”, Tipografia Accent Print, Casa Municipală de Cultură Rădăuţi

  Joi, 4 octombrie:

  ora 18.00:

  UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA – Sala AUDITORIUM (Corp F)
  Titlu: Când bărbaţii nu mai sunt bărbaţi şi femeile, femei…
  Despre identitatea de gen

  Organizatori: ASCOR Suceava, Bucovina Profundă, Revista „Familia Ortodoxă”

  Vineri, 5 octombrie,

  orele 18:00:

  Sala “Aurel Băeşu” – Muzeul „Ion Irimescu” , FĂLTICENI
  Titlu: Efectele televiziunii şi internetului asupra sănătăţii mentale
  – dereglări şi tulburări psihice
  – cum ne putem salva copiii

  Organizatori: MUZEUL DE ARTĂ „ION IRIMESCU” şi REVISTA “FAMILIA ORTODOXĂ”

  Biofizicianul VIRGILIU GHEORGHE, este doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Tesalonic (titlul lucrării: Televiziunea şi mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan). Ultima carte publicată: Pornografia – Maladia secolului XXI (2011). Ultima conferinţă la Suceava, în octombrie 2011, a avut titlul: Revoluţia sexuală – mistificare a dorinţei şi naturii umane, la UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA.

  Invitatul este şi coordonatorul secţiunii ştiinţifice a revistei Familia Ortodoxă. Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea culturii și tehnologiei media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mentală a oamenilor, pentru succesul şcolar şi profesional al tinerilor noii generaţii, pentru viaţa familiilor din societatea românească. În cărţile şi conferinţele sale încearcă totodată să ofere soluţii practice la problemele constatate.

  Ne-am bucura ca aceste evenimente să vă aibă ca participant. La întâlnire vor fi alături studenţi, profesori, medici, educatori, profesori de la liceele şi şcolile din respectivele localităţi, alături, bunăoară, de orice persoană interesată de aceste subiecte. Considerăm că temele sunt foarte importante atât pentru tineri, cât şi pentru părinţii lor.

  Experienţa conferinţelor pe care domnul Virgiliu Gheorghe le-a ţinut în ţară ne confirmă largul interes existent în societatea românească privind problematicile în discuţie, fapt dovedit şi prin audienţa deosebită pe care reuşeşte să o atragă.

  Daţi vestea mai departe, anunţaţi şi pe alţii!

  Vă aşteptăm cu drag!

  Organizatorii

 6. admin zice:

  Nu aveti pentru ce sa ne multumiti. Conferintele fratelui Virgil ne sunt tuturor de folos.
  Primiti aprecierea noastra pentru organizarea acestor conferinte.
  Asteptam neaparat o inregistrare, audio sau video.

 7. Ioan zice:

  OFF TOPIC

  Amendamentul 10 privind restituirea tezaurului romanesc de catre Rusia a fost respins marti in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.
  „Restituirea tezaurului romanesc poate incepe cu transferarea catre Banca Nationala a Romaniei, a unui lot de lingouri si monede de aur, de 93,4 tone”, se arata in amendament. Tezaurul Romaniei, evacuat in Rusia in timpul Primului Razboi Mondial, includea, pe langa multe obiecte de patromoniu, 91,2 tone de aur, nerecuperate pana acum, si care sunt evaluate in prezent la 3,2 miliarde de euro. Din aceasta cantitate, circa 90% erau monede de aur, iar 10% aur fin, sub forma de lingouri.
  Toate acestea au fost transportate in Rusia Ţarista cu scopul de a le proteja de armata germana, care ocupase o parte insemnata a Romaniei.Tezaurul Romaniei a fost trimis in Rusia in timpul Primului Razboi Mondial, cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei, si nu a mai fost niciodata returnat in intregime. El includea tezaurul Bancii Nationale a Romaniei, valori apartinand unor diverse banci romanesti private, societati comerciale, persoane particulare, colectii de arta, bijuterii, arhive.

  http://www.stirideromania.ro/evenimente/rusia-nui-va-restitui-romaniei-tezaurul-a-hotarat-consiliul-europei/#comment

  FRATILOR, IAR SINTEM VINDUTI! CHIAR NU MAI AVEM COLOANA, NU MAI STIM SA LUPTAM PENTRU CE E AL NOSTRU?

 8. crestinul ortodox zice:

  Nu !, ca ROMANIA va si BUTOIUL DE PULBERE ….
  Pentru atata Bataie de joc , Tradare si Vanzare a noastra ca Neam si popor ;
  Tradarea Adevarului Istoric Romanesc -Trecutul Nostru , dar si Prezentul pe care il traim ESTE VANDUT SI SUNTEM TRADATI pe ale lor mese far nicio importanta ;
  „Cine sunteti voi , ROMANIA , Care Este Salutul Vostru?de ‘s’il vous plais monsieur ‘ ‘
  …..
  CHIAR NU NE DAM SEAMA OARE ATAT DE ORBI SUNTEM , ATAT DE INDOBITOCITI INCAT NU MAI AVEM NICI MACAR REACTII LA ASA CEVA !!!
  SA VA FIE RUSINE Acesti Numiti ‘ Europeni ‘, Candva ati avut nevoie de Ajutorul nostru SA FIM STAVILA SI FORTAREATA IN RASARIT pentru paganii ce vroiau a invada EUROPA , iar acum …….
  INSA AVEM PE BUNUL DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI , A NOASTRA APARARE
  Sa Luati Bine Aminte , pentru Ceea Ce Vreti sa faceti cu noi
  Tradatori si Spurcati care nu mai Slujiti Lui DUMNEZEU ADEVARAT ci lui mamona !
  amin!

 9. crestinul ortodox zice:

  SUNTEM TRADATI , JEFUITI SI VANDUTI !
  ACESTA ESTE ADEVARUL IN CARE TRAIM !
  sau
  in care vrem sa traim cu le salute roumain ‘ s’il vous plais monsieur ‘ !
  de ras si plans am ajuns !

 10. http://teologieorthodoxa.wordpress.com/2012/10/04/problema-spinoasa-a-intreruperii-comuniunii-cu-ierarhi-ce-invata-public-erezia-ce-poate-face-un-credincios-laic-atunci-cand-preotul-paroh-invata-public-erezia-si-boteaza-prin-stropire-sau-aduce/
  Ce poate face un credincios laic atunci cand preotul paroh invata public erezia si boteaza prin stropire, sau aduce papistasi in Sfantul Altar?
  4 Oct

  Raspunsul la aceasta intrebare este pe cat se poate de simplu: paraseste biserica si pe preotul care face astfel de lucrare, nu inaite de a da marturia cea buna, adica, trebuie spus preotului cum ca aici e gresit, conform canoanelor nu are dreptul sa aduca papistasi sau protenstanti sau alti eretici in Biserica, si mai ales sa predice!!!
  Trebuie mustrat preotul si aceast lucru se poate face si in scris, publicat pe internet sau unde se poate.

  Daca preotul nu ne asculta, atunci sa mai aducem marturia ortodoxa a unui preot sau doi comform Sfintei Scripturi si daca nici de acestia nu asculta sa faci o scrisoare de plagere episcopului locului, iar daca nici de episcop nu asculta (bineinteles in cazul in care episcopul este ortodox si nu ecumenist si atunci il va lauda) atunci sa iti fie tie ca un pagan si ca un vames si sa nu primesti binecuvantare, nici aghiasma, nici Sfanta Impartasanie din mana lui, nici sa te spovedeti, nici sa primesti vreo taina din mana lui, nu pentru ca Tainele savarsite de el nu ar fi valabile, dar ca protest impotriva ereziei.

 11. crestinul ortodox zice:

  TARA DE DOR , TARA ROMANILOR , TARA DE VIS
  FARA COMPROMIS
  Noi suntem Aici , cu Muntii Carpati
  Cu R$omani de pretutindeni Astazi suntem frati
  Ne-am nascut Aici cu Codrii Strabuni
  VANTUL BATE , APA TRECE , PIETRELE RAMIN !

  Sa Dam mana cu mana Toti Romanii
  si sa lasam deoparte dusmania
  cand este vorba despre Libertate
  Nimic si Nimeni sa nu ne dezbine ,
  sa strajuim cu totii la Hotare ,
  Ca Tara Noastra nu-i de vanzare !

  TARA DE DOR , TARA ROMANILOR , TARA DE VIS
  FARA COMPROMIS !


  Asa sa ne Ajute DUMNEZEU
  amin!

 12. crestinul ortodox zice:

  … Cu Romani de pretutindeni , Astazi suntem frati …
  amin!

 13. Dinu zice:

  Amin.

 14. crestinul ortodox zice:

 15. Fabian zice:

  Virgiliu are un dar de a patrunde lucrurile in profunzime cum putini o avem. Marturie stau cartile despre efectele televizorului si calculatorului asupra mintii umane, dialogurile si conferintele lui anterioare. Cine il cunoaste isi aminteste de anii 90 cand era sufletul miscarilor studentesti din care s-a dezvoltat apoi Ascorul. Dumnezeu sa-i ajute in continuare si sa-l fereasca de ispite!

 16. Dinu zice:

  Sa auzi si sa te umesti in oarase romanesti sa treci pe strada si sa auzi slujbe date tare la maxim pe strazile din romania , arabesti, musulmani, turcesti , mai ceva Domnule ca la bisericile ortodoxe si puhoi de lume, romaneasca trecuta la islam ???????????????? ce ziceti de asta ??

 17. Dinu zice:

  Vin tot felul de araboi cu bani si se instaleaza in tara mai ceva ca in patria lor, cumpara suflete pentru islam , am ajuns sa ne vindem si sufletele si credinta sii viata si tot , pentru ceeee? pentru un trai bun ?? nu pot sa intaleg sau pentru o lipsa acuta de invatatura ortodoxa?

 18. Dinu zice:

  Este foarte adevarat ce zicea Parintele Argatu ca acolo unde omul nu este condus spre Dumnezeu prin credinta crestina ortodoxa , oameni aia de uimesc ce poate sa inghita ca hrana spirituala dar te uimesc cu adevarat.

 19. George zice:

  Sunt de acorcd cu titlul articolului. Am vazut de curand niste poze pe internet cu niste femei care faceau culturism. Ce fei de femei mai erau alea ? Ca o femeie din aia nu mai femei nu se mai poate numi. Cand ea este mai puternica decat un marbat normal…

 20. George zice:

  Va rog sa efectuati cateva corecturi… ca m-a luat un pic valul si am facut greseli gramaticale. Multumesc. Doamne ajuta !

 21. Dinu zice:

  Romania duce lipsa mare de invatatori crestini ortodoxi, crestinul ortodox nu stie ce credinta are. Crestinul ortodox nu stie sa invete pe altul credinta ce el o tine. Crestinul ortodox nu cunoaste propria lui credinta. Crestinul ortodox este plictisit de a sa credinta. Crestinul ortodox este un naiv ce ingite tot ce vede, tot ce aude si asa mai departe . Lista poate continua………………………. Nu este de bine cand se construeste asa de mult si invatatura este atat de putina. Intradevar ca noi trebuie sa cautam pe Dumnezeu , dar fratilor ce facem cu puhoiul, ce facem cu lumea care este naucita de cap si habar nu au ce mai este si aia credinta. Acesta lume vlaguita si vai de iei , cad bolnavi si prin spitale , devin donatori de organe chiar daca nu intaleg ca viata sufletului nu se poate rascupara cu nici un rinichi, cu nici o retina cu nici o bucata de os sau de piele din corpurile altor oameni. Sunt nauciti de atata informatie , nu mai stiu de cine sa asculte si in cine sa se mai increada, Acesta lumee ce facem cu ea? , ca e botezata la ortodoxi ? dar va vani vremea cand acesta lume nu o sa mai fie botezata la ortodoxi , o sa fie la musulmani la pocaiti si asa mai departe. Daca acum nu sunt solutii si nu putem sa avem grija de ai nostri , ce o sa facem dupa ce acesti oameni sunt cumparati asa cum ne este cumparat si pamantul tarii si , caile de transport de comunicare si asa mai departe….Ce o sa facem atunci?!! Cum zicea si Parintele Cleopa. Baaaaaaaaaaaaa!! ce ai sa faci atunci?!!!!!!!!!!!!!! daca acum nu esti in stare sa ai grija de propria ta curte.
  Manastirea Petru Voda rog sa faceti un fond, unde crestini doritori, sa poata trimite bani , pentru sustinerea , acelor oameni care sunt voluntari de a merge de a spune de a le repeta daca este cazul oamenilor credinta noastra adevarata si dreapta si ortodoxa.
  Este normal ca din venitul nostru sa daruim Bisericii din bunurile noastre.
  Eu asa zic ca sa faceti un fond unde lumea doritoare poate sa trimita bani si altle pentru a face ceva in acest sens.
  Daca acesta idee nu e buna cu fondul , si nustiu daca este canonic sau nu .
  Dar pentru cei care vor sa sustina financiar o lucrare crestina ortodoxa, bani lor pot fi trimisi la altare, unde zic eu, sa mentioneze pentru o misiune ortodoxa in cadrul ortodoxiei.
  De multe ori am vrut sa trimit si eu cate un banut, cate un 2 lei pentru aceasta invatatura adevarata ortodoxa. Nestiind ce sa fac cu acei 2 lei am trimis la altare dar dorinta mea s-a liberalizat prea tare. E bine ca omul sa stie unde se duc bani Lui unde anume vrea omul sa merga acesti bani. la saraci , la misiunii crestine , la construirea uneo Biserici , la nustiu ce alceva.
  Sunt crestini ortodoxi care vor sa puna acei bani specific pentru ceva anume, chiar daca trec pe la altar.
  Daca poate cineva sa ma lamureasca mai precis cu ceea ce am scris eu aici .

 22. Dinu zice:

  Cunosc faptul ca o Mitropolie nu se poate baga in terenul altei Mitropoli, ca o lucrare plecata dintr-o anumita Mitropolie nu poate lucra pe terenul altei Mitropolii daca acesta nu este deacord. Randuiala trebuie tinuta . Insa nu cred ca este normal ca o LUCRARE Duhovniceasca sa fie tinuta pe loc de catre oameni. Sau din cauza oamenilor sa nu se poata invata lucrul cel bun.
  Din mica mea, si din putina mea cunostinta stiu ca lucrarile Duhovnicesti pleaca si sunt tinute de Oameni Duhovnicesti, sa se opuna cine o vrea , dar lucrurile lui Dumnezeu trebuie infaptuite.

 23. crestinul ortodox zice:

  CE ESTE DE LA DUMNEZEU VA STA IN PICIOARE indiferent de Orice si Oricine ce va sta in cale !
  Trebuie sa ne Adunam , Crestini Ortodocsi si Preoti Ortodocsi Adevarati din BISERICA Lui HRISTOS intrucat vrajmasii lovesc in ORTODOXIE , in Biserica Lui HRISTOS , spre a risipi turma si a o duce la pierzare !
  a fost o intamplare ieri , alaltaieri data pe massmedia
  ‘baciul beat care si-a dus turma la pierire’
  un cioban beat crita , nestiind ce face sub aburii alcoolului si sub influienta necuratului , a impins turma de mioare spre sosea la pierire ;
  Neveghind , nepazind turma sa vada daca vine ceva sau cineva sa le puna in pericol vietile … si astfel a fost lovit grav atat ciobanul cat si marea majoritate a turmei care a pierit , loviti in plin de un microbuz , ce venea pe sosea !
  ei , asta inseamna un pastor ce slujeste interesului , patimei sale proprii si nu un Pastor Adevarat care-si pune totul la bataie pentru grija fata de mioarele sale , sa le ocroteasca caci Stapanul Sau i le va cere din mainile sale , pe mioare
  ‘cate mioare ti-am dat si cate mi-ai adus !’
  asemeni , pentru noi crestinii ortodocsi suntem O Turma si Un Pastor , ‘oitele’ din Biserica lui HRISTOS unde Pastorii Adevarati sau Preotii Adevarati se caznesc , alearga si isi pun sufletul inainte pentru ca oitele sa nu se piarda sau risipeasca , sa nu le loveasca dusmanii astfel incat sa se risipeasca turma spre pierire !
  Preotii Adevarati , Pastori Adevarati , stau de paza si vegheaza vigilenti la orice fur noapte sau zi , sunt atenti ca turma sa fie aceeasi sau sa mai gaseasca , sa aduca si alte oite ratacite din spini sau de pe marginea prapastiei pentru ca astfel il va fi rasplatita munca de STAPINUL SAU !
  Caci prin OITE SE MANTUIESTE SI PASTORUL
  intrucat tot Asa si STAPINUL ATOPUTERNIC DUMNEZEU , va intreba , poate cand nimeni nu se va astepta …
  „Cate mioare Ti-am dat si cate mi-ai adus in „staul „, adica in BISERICA LUI HRISTOS ? ”
  Asa ca ,
  CE ESTE DE LA DUMNEZEU VA STA IN PICIOARE indiferent de Orice si Oricine ce s-ar impotrivi si vrea a darama CE ESTE DE LA DUMNEZEU !
  nu se pun contra cu cei care fac Acea LUCRARE DE LA DUMNEZEU ci se PUN INSASI CONTRA LUI DUMNEZEU
  amin!

 24. Ioan Cadar zice:

  Ca să luptăm cu ispitele este nevoie de multă rugăciune, că aşa ne-a îndemnat Mântuitorul:
  „Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul neputincios.” (Marcu 14, 38).

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul.

 25. Rares zice:

  subscriu la cele spuse de fratele Dinu.Apropo, exista vreo inregistrare a conferintei? poate posta cineva un link cu ea daca exista? Multumesc anticipat, Doamne ajuta!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s