Vor sa ne facă și dosar electronic… de sănătate

Dosarul va conţine istoricul informaţiilor medicale relevante, adică diagnosticele, procedurile medicale şi intervenţiile chirurgicale la care a fost supus pacientul, informaţii despre problemele de sănătate relevante ale membrilor de familie ai pacientului, informaţii privind cultura şi religia pacientului şi nu numai. Peste 131 de milioane de lei costă realizarea proiectului dosarului electronic de sănătate.

În acest an, pacienţii vor avea reţeta electronică şi cardul electronic de sănătate, pentru ca abia în 2013 să fie operaţional şi dosarul electronic de sănătate, ele vor putea fi folosite prin intermediul sistemului informatic unic integrat (SIUI), anunţa Lucian Duţă la sfârşitul mandatului de preşedinte al Casei Naţionale.

Avem reţetă electronică şi, declarativ, până la sfârşitul anului 2012 vom avea şi card de sănătate (potrivit HG publicate în  M. Of.

Dosarul electronic de sănătate va stoca toate informaţiile din istoricul medical al fiecăruia dintre noi, începând cu vacciunurile, continuând cu analizele făcute de-a lungul vieţii, cu bolile cronice cu care trăim, intervenţiile pe care le-am avut, tratamentele administrate, alergiile, intoleranţele. Datele pe care medicul de familie le-a stocat până acum într-un set de fişe, mai stufos pe măsură ce îmbătrânim, vor fi transferate în dosarul electronic de sănătate. Însă acestea nu sunt singurele informaţii stocate în dosarul de sănătate.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET ce informaţii despre asigurat va conţine dosarul electronic de sănătate.

Punctual, dosarul electronic de sănătate va conţine: datele de identificare ale pacientului, datele demografice care vor fi înregistrate şi actualizate în dosar într-un mod relevant din punct de vedere clinic. Mai departe, dosarul electronic va mai conţine istoricul medical relevant al pacientului, adică informaţii precum: date istorice care au legătură cu diagnosticele precedente, intervenţii chirurgicale şi alte proceduri efectuate pacientului, precum şi probleme de sănătate relevante ale membrilor de familie ai pacientului.
Dosarul electronic de sănătate va mai conţine informaţii privind consimţămintele date de pacient în timpul vieţii (pentru donarea de organe, de exemplu), indicaţii legale date de pacient în timpul vieţii, precum şi informaţiile privind cultura şi religia pacientului.

Acestea sunt datele prevăzute în Caietul de Sarcini al licitaţiei pentru „sistemul informatic integrat dosarul electronic de sănătate”, de altfel, cea mai importantă licitaţie din proiectul dosarului electronic, despre care vom scrie în continuare. Oficialii Casei Naţionale ne-au explicat că lista finală a informaţiilor pe care le va conţine dosarul  electronic de sănătate va fi stabilită în urma consultării organizaţiilor profesionale de profil.

„Datele medicale pe care le va conţine dosarul electronic sunt structurate, într-o formă primară, în Caietul de Sarcini pentru achiziţia sistemului, urmând ca datele efective care vor fi înregistrate să fie identificate în perioada de analiză, în această activitate fiind necesară consultarea şi implicarea organizaţiilor profesionale din domeniul medical”, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii CNAS.

Dosarul electronic de sănătate va gestiona înregistrările medicale referitoare la asigurat, va mai gestiona istoricului pacientului cu relevanţă medicală şi nu în ultimul rând, dosarul electronic va furniza informaţii relevante despre indicaţiile, preferinţele şi consimţămintele date de pacient în timpul vieţii, potrivit Caietului de Sarcini.

Proiectul dosarului electronic de sănătate costă peste 131 de milioane de lei.

| Economica.net

Analiza Apologeticum

Suma aceasta ar putea fi folosită pentru asigurarea condițiilor de igienă din spitalele insalubre, care pun viața pacienților în pericol. Ce justificare are varianta electronică a fișei medicale, când deja exista una pe hârtie, iar despre victime din cauza că nu aveau fișa nu prea s-a auzit. Dar despre victime cărora li s-au furat datele electronice, li s-au modificat date vitale, ca de ex. grupa sanguină, o să tot auzim, căci sistemul informatic nu este unul sigur. Această nesiguranță va duce negreșit la necesitatea existenței cipului (dosarului) direct la/în purtător. Vedeți cum acest dosar este un pas către cipul implantat? Putem spune că cipul implantat nu poate fi pecetea lui antihrist? Iar dacă acceptăm un pas către pecete, ce înseamnă această dacă nu un pas către lepădare! Acceptând noi și noi pași – cum au fost CNP-ul, C.I. de tip card – nu facem altceva decât să acceptăm să fim prinși cu mai multe lanțuri de către Sistem, care s-a dovedit a fi antihristic. Înaintând spre lepădare ne va fi mai greu să ne împotrivim. Dacă am refuza pașii premergători vom câștiga mai mult har pentru a lupta, dar dacă-i acceptăm harul se retrage, până își întoarce Dumnezeu fața de la noi. Să nu fie aceasta!

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Vor sa ne facă și dosar electronic… de sănătate

 1. crestinul o9rtodox zice:

  se pregateste ‘terenul de lupta ‘
  dar sa nu uitam cei care vrem sa fim Adevarati Crestini Ortodocsi , acestea sunt lepadari de DUMNEZEU , de Botezul crestin Ortodox , caci figuram cu un numar si nu oarecare numar ci cu numarul fiarei , in agenda antihristilor sau fiarei de la Bruxelles
  atentie mare ! sunt foarte vicleni , vicleni , vicleni !
  sa nu uitam ce a spus Cuviosul Paisie Aghioritul

  si incalcare Grava a Juramintului Lui Hipocrate pentru medici care au jurat acest Juramint !

 2. piculina333 zice:

  As vrea sa stiu pe cine si de ce intereseaza religia mea ?????????? !

 3. Dinu zice:


  Cei ce vor respecta aceste randuieli prin credinta lor pot fi biruitori, pentru ca harul si puterea Lui Dumnezeu nu este risipit si nici furat si nici vandut.

 4. Dinu zice:

  Cum am putea sa oprim pasi facuti spre pecetluirea antihristica? indiciu; Sa luam in serios credinta noastra sa nu ne batem joc de credinta si de cuvintele Mantuitorului si a Sfintiilor.
  Zelea Codreanu a spus stop nelegiuirii , noi de ce nu am putea sa o facem?

 5. LEGIONARUL zice:

  Trebuie protest de amploare…………autocare……..din fiecare oras……..ce sa mai……….!

 6. pcmouse zice:

  ee protest la romani..cine?acum scapa cine poate de fiara dezlantuita(statul integrat in ue)este usor de vb…stii ca acceptarea acestui sistem este antihristic si antimantuire.solutia?nu iti faci card cnas!nu iti faci dosar de sanatate!fara frica,te increzi in puterea celui de sus si in Harul divin.
  in caz ca ai probleme de sanatate.propun un subiect de dezbatere un sistem de ajutorare din partea crestinilor pt cei care nu vor sa accepte cardul/dracul in caz ca au probleme de sanatate.adica???sa facem cheta!!!in caz ca are vreunul din noi probleme grave de sanatate si nu are cu ce plati.ce ziceti?astept pareri

 7. pcmouse zice:

  parerea mea e ca trebuie sa ne organizam si sa ne vedem la fata cat mai curand.cum grecii fac troc in grecia asa trebuie sa ne ajutam si noi.cat mai grabnic.pt cine doreste ii poate da mesaj la admin daca doreste adresa mea de email

 8. Dinu zice:

  IMi cer scuze ca nu e legat de subiectul de mai sus, e legat de subiectul trecut . imi cer scuze

 9. Dinu zice:

  Da daca lucrurile iau amploare cu acest card de sanatate va trebuii sa refuzam si sa formam o comunitate , printre care sa fie si medici si asistenti si sa ne oferim singuri asistenta sociala nu putem da piept cu o fiara care este un sistem si noi ca indivizi de unii singuri. Avem nevoie de comunitati stranse legate impreuna ca strigatul nostru sa fie auzit mai bine.

 10. Dinu zice:

  Asistenta medicala ne-o da Hristos medicul nostru si tamaduitorul nostru, dar cand randuiala nu mai este randuiala trebuie sa ne organizam si sa luam atitudine nu se poate altfel. Nu cred ca nu sunt medici sau asistenii care sa ofere sistenta medicala celor care sunt cu probleme medicale. Sa ne rugam pentru asta, daca avem sau sunt asfel de probleme dar nu e admis sa stam si sa nu facem nimic.

 11. LEGIONARUL zice:

  A stiut Batiushka Iustin de ce a facut acel spital in Petru Voda, uite de aia tin eu la el si am incredere in oamenii aia………ca au miscat ceva, ei fac ceva……….! Noi trebuie sa fim langa ei, sa sarim ca arsi, cand se i a cineva de Petru Voda si de celelalte manastiri ortodoxe!

 12. Luca zice:

  Vorbe,vorbe, vorbe! Sunt putini care trag semnale si nici unul care sa-i uneasca pe acestia.Suntem datori sa traim, atat ca vrea Dumnezeu. Renuntam la carduri, permise, buletine si unde ne retragem? Sunt care au familii. Esti dat afara de la serviciu, la medic nu mai esti primit. Singur, treca-mearga. Dar cand mai ai in spate pe cineva nu e prea usor.
  Nu am in vedere proprietai. Dar acest „de azi pe maine” trebuie asigurat. „Ti-ajuta Dumnezeu”! Iti ajuta daca pui mana.

 13. Victoria -Iasi zice:

  Doamne ajuta!

  Sunt intru totul de acord cu „legionarul” si cu „pcmouse”…nu trebuie sa stam insa cu mainile in san si asteptam pe altii sa rezolve…ca pana acum am tot lasat si nu s-a ajuns la nici un context..doar o batalie continua cu commenturi online…trebuie sa raspandim aceste informatii nu doar la nivel de acest site…ca, persoanele cu o medie de varsta de peste 40 de ani in proportie de 60 %, (conform ziarului gandul.info), nu stiu sa utilizeze calculatorul, intr-o mai mare proportie televizorul, radio!

  Trebuie, ca cineva…o monahie, un calugar, un preot sau un reprezentant al Biserii Ortodoxe…sa transmita aceste informatii si la nivel de media (televizor, radio, ziare nononline, etc.), ca sunt sigura ca ne putem baza si pe acesti oameni…

  Stiu, de asemeni, ca in televiziune se intra foarte greu, aproape deloc..si asta din cauza ca sunt conduse de neiiluminatii masoni…insa putem sa facem o cheta si sa speram ca pentru bani, ce nu fac acesti moderatori…

  Daca nu se poate face nimic prin aceste mijloace mentionate mai sus, sa ne adunam noi cei de pe online si speram cu puterea noastra de convigere sa mai deschidem ochiii si altora…si cu ajutorul lor, sa ne strigam nemultumirea in cele mai aglomerate locuri de prin orase..

  Iertati indeazneala acestei pacatoase…

 14. crestinul ortodox zice:

  Sa intelegem Odata si pentru Totdeauna , ca Trebuie sa fim Uniti si sa ne Aparam Ortodoxia, Neamul , Tara numita ROMANIA ;
  aici pe Acest Pamint este ROMANIA , avem O Constitutie a ROMANIEI si nu este ue , sue, draci , laci…
  Pentru acest Pamint Sfant , Aceasta Tara numita Gradina Maicii Domnului si aratata de insasi Maica Domnului , Cuviosului Iosif de la Partos , in vedenia minunata cand impreuna cu alti Parinti au vrut sa plece in Sfantul Munte Athos …
  vor sa faca toate acestea , intrucat stiu ca multi oameni , foarte multi romani sunt bolnavi si saraciti de desfatul , luxul si hotiile lor pentru ca acestia sa accepte usor ca apoi sa apara dezbinarile , ura si razboiul intre noi :cei care isi vor lua cardul de sanatate cu cip , isi iau si buletinul cu cip , astfel se leapada de DUMNEZEU din prima si apoi devin idem cu antihristii;
  gandesc si lupta idem cu cei din sistemul antihrsitic , impotriva celor care nu vor sa se lepede de DUMNEZEU si care nu accepta nici card sanatate cu cip , nici buletin cu cip … ;
  de asta am spus , este viclenie f mare ce se pregateste , intrucat acesta este si scopul , de a ‘divide et impera ‘ , de a dezbina si domni , si odata lepadandu-te de Harul Sfant primit la Botezul Crestin Ortodox , nu mai este persoana ta esti un sclav al sistemului si vei cere sa ti se puna pecetea , pentru ca te-ai lepadat de DUMNEZEU si Harul Sfant l-ai pierdut si vine celalalt cu coarne si faci cum zice , slujind astfel tatalui minciunei ;
  „plecati de la Mine , blestematilor , ca nu va cunosc pe voi cei ce ati slujit pe tatal minciunei (antihristul ) si mergeti in focul cel vesnic gatit voua si acestuia de la intemeierea lumii”
  Domnul IISUS HRISTOS
  TREBUIE SA LUAM ATITUDINE !
  , in massmedia , in strada daca nu se aude pina la ei si nu se intelege ;
  vom iesi sa cerem drepturile , sa luptam pentru a nu fi sclavi , hulitori sau lepadati de DUMNEZEU , pentru ca semnam cu mana noastra ca numele nostru dat la Botezul Sfant Crestin Ortodox sa fie numarul fiarei , cel d pe cip adica 666 , astfel se face inregimentarea in hoarda antihrsitului , respectiv fiarei de la Brussels
  Sa Intelegem aceste manevre viclene ale antihristilor , slujitori ai the Beast – Brussels ca sa nu vina focul Maniei Dumnezeiesti si Sfinte peste noi si sa aleaga …
  ROMANIA este un pamint Sfant si nu va rabda multa spurcaciune mult timp ,
  si sa cerem Ajutor la Maica Domnului , Sfantul Sau Acoperamint si Sfantul Parinte Arsenie Boca , este nevoie de Ajutor Sfant …
  amin!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s