În Bulgaria se poate: Canonizarea a 100 de neomartiri din perioada comunismului

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare se va întruni în luna septembrie a acestui an şi va discuta numele celor propuşi spre canonizare. Se pare că proclamarea lor ca sfinţi va avea loc până la sfârşitul acestui an.
Cu această ocazie şi, totodată, cu ocazia împlinirii a şase luni de la izvorârea de mir din acest an de la Iaşi a moaştelor mai multor noi mucenici din perioada comunismului, blogul nostru va publica, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al noilor mucenici, filmările realizate atunci cu moaştele izvorând mir.
Iată că Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare dă un nou motiv şi Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru canonizarea multor noştri neo-martiri şi noi mărturisitori, între care, cum atrage atenţia păr. Mihai-Andrei Aldea, se pot enumera şi nişte ierarhi!

Iată informaţia sursa în limba franceză: L’Église orthodoxe bulgare se prépare à canoniser 100 néomartyrs de la période communiste

septembre 14, 2012 JPanev

L’Église orthodoxe bulgare se prépare à canoniser prochainement une centaine de martyrs du régime athée de la seconde partie du XXème siècle. Le métropolite de Lovtcha Gabriel, chef de la commission des canonisations auprès du Saint-Synode de l’Église orthodoxe bulgare, a annoncé que les évêques, lors de la session du Saint-Synode de la fin du mois de septembre, examineront les listes des noms des martyrs présentés par les diocèses et fixera la date de la canonisation. Hormis les 100 martyrs connus, il est suggéré de canoniser également le groupe des martyrs inconnus, afin de préserver ainsi la mémoire des nombreux martyrs disparus sans trace au cours de cette période. Il est possible que la canonisation ait lieu à la fin de cette année, mais certains évêques proposent de la fixer à 2013, ce qui permettrait d’étendre et de préciser la liste des néomartyrs.

| Blog de dogmatica empirica

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, anti-politica, anti-sionism și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la În Bulgaria se poate: Canonizarea a 100 de neomartiri din perioada comunismului

 1. vladutbanut zice:

  Merita sa fie canonizati doar sunt mucenici , nu ?

 2. Dinu zice:

  Sa invatam sa cinstim, sa invatam sa ne cinstim Sfintii nostri, sa aprecim si sa avem inima deschisa pentru a putea percepe voia Lui Dumnezeu, pentru ca daca noi nu onoram faptele Sfintilor nostri, nu are sa fie bine cu noi. Semnul si pecetea iubiri Lui Dumnezeu este Sfanta Cruce, numai un om ce duce propria sa cruce poate sa iubeasca si sa cinsteasca Sfintii si inaintasi lui. Nu este admisa indiferenta fata de cei ce s-au jertfit pentru Hristos si au biruit raul prin Domnul nostru Iisus Hristos.

 3. Bogdan zice:

  Doamne ajuta!

  Fratilor, voi ati vazut cu cata indarjire musulmanii din toata lumea s-au mobilizat pentru a-si apara credinta si a condamna nu stiu ce filmulet defaimator la adresa lui Mohamed care a aparut recent? Ati vazut cu cata inversunare s-au rasculat in atatea tari, ba au omorat si cativa americani prin Libia, inclusiv pe ambasadorul SUA?

  Cam pe cand o sa luam si noi atitudine si sa ne aparam credinta si sfintii? Nu zic sa facem ca aia, sa omoram oameni, dar macar sa ne facem auziti. Cum spunea Pr. Justin parvu: daca am fi si noi macar pe jumatate ortodocsi fata de cum sunt arabii musulmani, altfel ar arata tara asta…

  Bogdan.

 4. Elena Pop zice:

  Robii temnitelor, mucenicii Domnului, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.

 5. Elena Pop zice:

  Rugati-va ca si noi sa-l putem marturisi pe Dumnezeu la fel ca si voi

 6. grigore zice:

  Bogdan Ar trebui cineva sa dea un exemplu de mobilizare. Sa ne invatam sa mergem la sediile unor ziare stricate unde sa dam o nota de protest fata de articolele si chiar pozele pe care si le permit sa le publice, sa ne invatam sa trimitem chiar mail-uri la sediul lor in acasta idee, daca ne-am intalni si am discuta diferite probleme legate de persecutia la care incepem sa fim supusi, la legile anticrestine hotarate, la favorizarea de catre autoritati a homosexualilor care au dereglari mari a caror fapte pentru un crestin sunt pacate mari de care se fereste etc Sunt atatea lucruri rele cu care sunt atacati crestinii. Normal ar trebui sa ne intalnim si sa le discutam. DAR, unii ar fi in stare sa spuna: sa ne vedem de rugaciune, nu asa au facut unii monahi, nu asa a facut cutare etc DAR oare vremurile sunt aceleasi? Viata unui mirean este aceasi cu a unui monah?Mireanul este chiar obligat sa faca unele lucruri pe care monahul nu le poate face dar care sustine lumea cu rugaciunea lui, incat Dumnezeu pentru unii ca ei ne rabda si pe noi. Acum exista posibilitatea ca mirenii sa se adune si sa protesteze impotriva unor lucruri gresite facute de „imparat” sau de cei care iau decizii. Este chiar legiferat asa ceva, esti chiar sustinut de politie. Dar nu ne invata nimeni asa ceva pt ca atunci s-ar chema instigare, Sunt sigur ca unii gandesc ca „s-ar supara nu stiu cine,” sau ne-ar considera in mod tendentios extremisti, desi legal, ai voie sa protestezi; sau ar aparea articole in ziare. Poate ca singurele momente cand am invins prin forta au fost razboaiele de aparare, in rest noi nu vociferam pentru idei ci poate pt salarii. Musulmanii sunt invatati sa fie agresivi, e normal cand sunt o secta creata de un om de afaceri cu camile, care apoi folosindu-se de bani a atacat si popoare invecinate le-a smuls credinta crestina si iata vedem azi tari intregi idolatre aparand o aberatie. In schimb ii vedem pe greci cat sunt de uniti si cat de multi ies sa protestze impotriva atator rele cu care sunt atacati crestinii. Acestia ar fi un exemplu. Ce fac ei cum e sunt asa de apropiati si uniti. Si asa ajungem sa observam rolul nefast al mas mediei care a promovat tot ce poate fi mai rau, rolul nefast al unor minoritati care fac mult rau si nu se pot educa spre o normalitate. Sunt multe bombardamentele la care am fost supusi si care ne-au slabit, ne-au timorat, ne-au speriat sa nu fim denumiti intr-un fel, ne-au dezbinat ne-au inhibat, ne-au creat teama fata de aproapele De acea nu ne putem unii unii cu altii etc ce e de facut…

 7. Dinu zice:

  Tentative de strangere si de unire, de polarizare si de strangere sunt, dar in jurul a ce sa te strangi ? Daca cineva da tonul trebuie sa stie sa cante bine ca vor incepe multi sa gangaiasca sa incerce si iei sa cante dar cel ce da tonul trebuie sa stie sa cante bine ca sa acopere toate vocile false. Stramosi nostri cand sau strans ,sau strans in jurul muntilor. De exemplu Daci nostri cand erau in pericol sau strans acolo pe platou in Bucegi , era punctul lor in care se simtiau uniti si parca ceva nevazut le spunea sa merga acolo si sa se stranga toti, pentru cauza lor dreapta , pentru credinta lor , pentru stramosul lor comun, pentru mortii lor , pentru tot ce aveau iei mai scump. Mormintele lor era dorul lor iubirea lor unde cei adormiti stateau si se uitau la iei sa vada ce au sa faca si cum o sa faca fata raului, ce avea sa vina peste tara.

 8. Dinu zice:

  Noi ingropam mortii nostri azi, chiar si Sfintii nostri si uitam de iei, in grija Domnului parca nici nu au fost nici o data si nu au exzistat Dumnezeu cu mila. Pentru asta noi ratacim pentru ca nu stim sa ne respectam, nu stim sa ne cinstim cu adevarat stramosi nostri, am uitat de Dacii nostri am uitat de Tatii nostri de Bunici nostri am uitat de mamele noastre de bunicile noastre, cine se roaga azi pentru strabuni nostri , pentru tot neamul nostru????? Ne trebuie parastase fratilor nu doar catedrala mantuiiri nemului. Parastasele unde sunt stramosi nostri trebuie rascumparati, imviati prin noii nu se poate alfel nu este alta cale decat cu iei impreuna, oricum ar fii iei, alfel nu se poate.

 9. Dinu zice:

  Bunicul meu cand sa dus sa lupte in razboi s a dus sa lupte pentru bunica mea pentru mama mea , pentru mine , pentru tara mea , pentru noi pentru tara noastra. Daca noi astazi facem ceva nu putem face fara mortii nostri , fara Sfintii nostri. Noi avem datoria Santa sa I respectam pe iei, pe noi si pe cei ce o sa vina dupa noi. Aceasta nu se chiama Nationalism , ar insemna ca si Hristos a fost nationalist.

 10. Elena zice:

  Ce imi puteti spune de Pr Gherontie Puiu de la Manastirea Caraima?! E un luptator anticomunist si un preot duhovnicesc?

 11. gigi7 zice:

  @ Dinu: noi da! Toti! Din pacate, bunicul tau a luptat si pentru http://www.asur.ro. Un secularism fara Dumnezeu, care daca nu s-ar raspandi ca focul, te-ar face sa razi in hohote. Dar cum „toate cate sunt de la Dumnezeu sunt”, probabil ca si asta face parte din planul Domnului.

  Doamne ajuta!

 12. . zice:

  Daca nu-i canonizeaza BOR in mod oficial e una. Important este ca unii preoti ii cinstesc si li se inchina ca si cum acestia ar fi deja canonizati.
  sunt unul din putinii crestini ortodocsi fericiti. Parohul Catedralei nu doar ii cinsteste, inchinandu-li-se, dar in fiecare miercuri dimineata se citeste acatistul lor, iar credinciosii ii cinstesc in aceeasi modalitate si li se inchina.
  Deci, daca ,,mai marii, au inca retineri sau cine stie ce-i indeamna la un asemenea comportament, unii crestini i-au trecut deja in ceata sfintilor, ii cintesc si li se inchina !
  Poate chiar nici nu are rost sa se astepte o canonizare oficiala. Atata timp cat crestinii ortodocsi ii cinstesc , ,,mai marii, BOR sa doarma in continuare ! somn usor !

  bucovineanul

 13. Petru zice:

  Iata mai jos citeva predici (in engleza) foarte curajoase:

 14. Petru zice:

  PS – pentru a avea sonor, schimbati caliltatea imaginii la HD

 15. 13 septembrie – 113 ani de la nasterea lui
  Corneliu Codreanu
  ultimul Voievod Sfânt al românilor

  Înainte de Ziua Crucii se năştea în 1899 Corneliu Zelea Codreanu a cărui viaţă a fost o continuă înălţare a crucii neamului românesc, la vederea căreia poporul a strigat “Doamne miluieşte!” înţelegând că cel ce ridica crucea neamului era trimisul Arhanghelului dreptăţii, Mihail, iar cei ce slujeau poftelor spurcate şi intereselor străine au strigat “Rastigneşte-l!”, nesuferind a căuta spre puterea ce sta să se nască din îndemnul lui adresat românilor de a ridica împreună şi fiecare în parte crucea acestui neam. Mânuieşte, Doamne, acest neam ortodox al românilor şi binecuvântează moştenirea Ta între noi; biruinţă dăruieşte mărturisitorilor legionari asupra potrivnicilor Tăi şi cu Sfântă Crucea Ta păzeşte pe poporul Tău!
  (articolul intreg: http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/09/16/13-septembrie-113-ani-de-la-nasterea-lui-corneliu-codreanu-ultimul-voievod-sfant-al-romanilor/)

 16. Dinu zice:

  Se dau lupte pentru monopolul global, nu doar pentru monopol de tara, vin cu strategii ascunse lasa sa rasufle din cand in cand presiunea maselor de oameni prin cateva drepturi cica castigate in legislatii ca nu cumva sa expodeze unele mase de oameni. Merg pe teorii ascunse de controlare a maselor de oameni, pentru a ne tine in inchisori energetice, ca nu cumva sa avem libertate totala, necontrolabila de iei. Daca Sfintii inchisorilor au stat in inchisori si au suferit cu trupul, noi astazi stam tot in inchisori enrgetice unde suferim cu sufletul.

 17. Dinu zice:

  Cel care nu lupta , este un sclav, nu are drepturi si libertati, nu are aparare si nu este nimic alceva decat materie. Zelea Codreanu spunea: Aruncati darul in soarta, daca vrei sa castigi. Ca unul care stia ce dar are , ca unul care stia ce credinta poarta si la ce fel de iubire este chemat, nu ezita sa nu lupte sa nu arunce mereu cu darul lui in soare. Pentru ca stia ca de la soare primise darul sau. Hristos este Soarle nostru ce straluceste astazi pe cer.

 18. ghita doru zice:

  un singur glas cel al parintelui parvu, sa-i dea dumnezeu sanatate, a ridicat glasul pentru canonizarea martirilor ortodoxiei .,, restul tacere… adevarul doare cand doar te lovesti de el , dar aici este alceva este vorba de o carasa nepasare sunt destule dovezi ale sfinteniei inca din viata traita de ei, inclusiv biserica rusa ortodoxa isi canoniozeaza preotii si calugarii , mirenii marii terori ale lui stalin, de ce noi nu? sunt niste butoane ascunse care dau anumite comenzii

 19. Petru zice:

  Parintele Justin Parvu (sa-i de-a bunul Dumnezeu sanatate si sa-l mai tina printre noi) a spus foarte clar ca:,,solutii omenesti nu mai sunt”……Singura solutie care ne-a mai ramas este plecarea genunchilor la rugaciune .
  Doamne miluieste !

 20. Ciprian zice:

  Doamne,ajuta!
  Azi,19.09.2012, se implinesc 6 luni de la minunea izvorarii de mir de la Iasi.
  Asteptam cu mare nerabdare filmele!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s