Procesiunea cu icoana Adormirii Maicii Domnului de la Ierusalim. 2012

 semnalat de Pelerin Ortodox

Procesiunea a avut loc pe data de 25 aug. 2012, iar mâine 28 august va fi sărbatoarea Adormirea Maicii Domnului, Biserica Ortodoxă din Ierusalim fiind pe calendarul vechi.

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Procesiunea cu icoana Adormirii Maicii Domnului de la Ierusalim. 2012

 1. LEGIONARUL zice:

  Mi-e dor de tinutul Neamtului, ma gandesc zi de zi, la manastirile de acolo, la duhul de acolo, alta vitata, e alta lume, e natura , adica sufletul………..Cat despre Icoanele Maicii din acest tinut, nu se poate vorbii. Ultima care am vazut-o a fost icoana de la Manastirea Bistrita a Sfintei Ana cu Fecioara Maria., foarte veche! ca si manastirea Bistrita.

 2. crestinul ortodox zice:

 3. crestinul ortodox zice:

 4. crestinul ortodox zice:

 5. crestinul ortodox zice:

  STOP facaturilor promovate de sectari , si aceasta precum ca Miscarea Rugul Aprins este sola scriptura sau eretica !

  ne punem impotriva Cuvantului Parinte Arsenie Papacioc si impotriva Sfintilor Inchisorilor ???
  „Parintele Arsenie Papacioc (n. 15 august 1914) este un mare duhovnic ortodox român. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. A fost deţinut politic în perioada comunistă. Prin felul cum vorbeste la PESTE 90 de ani se vede harul Duhului Sfant!

  A fost condamnat de către comunişti în 1949 la 20 de ani muncă silnică pentru infracţiunea de „uneltire contra ordinii sociale”. O sentinţă absurdă, având în vedere că în urma unui alt proces din 1956, a fost achitat de această învinuire. Face parte din mişcarea ortodoxă „Rugul aprins”, alături de preoţii VasileVoiculescu, Stăniloaie, Petroniu, Sofian Ghişu, Sandu Tudor, Adrian Făgeţeanu şi alţii. Trece prin mai multe închisori, printre care se numără Suceava şi Aiud. Dupa ani mulţi de închisoare şi prigoană, devine preot paroh în Ardeal, stareţ la Mănăstirea Cozia, duhovnic la Mănăstirea Cernica şi începând din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Oare ştim să-i preţuim pe cei sfinţi şi buni …”
  Este foarte simplu si perfid sa fie adunati de sectarii si apoi protapit ca titlu pe acest articol ” Rugul Aprins sola scriptura cantata sau erezie”

  sunt atacuri perfide la adresa isihasmul monastiresc ortodox , care a constituit o forta de rezistenta impotriva comunistilor ce se instalau cu ateism si cu tot vacarmul de atunci …
  Rugul Aprins , miscarea oamenilor de cultura …

 6. crestinul ortodox zice:

 7. anonim zice:

  De ce procesiunea a avut loc pe 25 seara? Cumva ziua de praznuire a icoanei Ierusalimitissa este 26 (pe vechi)?

 8. Marian zice:

  Doamne ajuta!a trecut aproape un an de cand am calcat prin acele locuri sfinte si de fiecare data cand imi reamintesc simt o mare bucurie si un dor de nedescris de a revedea acele locuri.ma bucur ca am avut ocazia sa vad pt cateva momente si dragele noastre maicute de la ierihon.va multumim pt postare .

 9. Gabi M. zice:

  @crestinul ortodox:nu ai putea sa fii ceva mai „citet”?Ca nu se intelege nimic din comentariul dumitale,insa cred ca si mai bine ar fi sa postezi,daca vrei,video,insa comentariile lasa-le pentru altii…Cred ca acesta este si motivul pentru care te certi necontenit cu ceilalti frati…Roaga-te Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Sale sa te binecuvinteze si sa te lumineze!Doamne ajuta!

 10. crestinul ortodox zice:

  anume , cum mai citet …?
  nu se intelege cans spun ‘STOP facaturilor promovate de sectari , si aceasta precum ca Miscarea Rugul Aprins este sola scriptura sau eretica ! ‘
  sau nici asta nu se intelege :

  ne punem impotriva Cuvantului Parinte Arsenie Papacioc si impotriva Sfintilor Inchisorilor ???
  “Parintele Arsenie Papacioc (n. 15 august 1914) este un mare duhovnic ortodox român. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. A fost deţinut politic în perioada comunistă. Prin felul cum vorbeste la PESTE 90 de ani se vede harul Duhului Sfant!

  A fost condamnat de către comunişti în 1949 la 20 de ani muncă silnică pentru infracţiunea de “uneltire contra ordinii sociale”. O sentinţă absurdă, având în vedere că în urma unui alt proces din 1956, a fost achitat de această învinuire. Face parte din mişcarea ortodoxă “Rugul aprins”, alături de preoţii VasileVoiculescu, Stăniloaie, Petroniu, Sofian Ghişu, Sandu Tudor, Adrian Făgeţeanu şi alţii …’
  si daca dta nu intelegi , ce Vrea si Ce inseamna ORTODOXIA si asemeni cum sunt denigrate subtil aceste Miscari Isihaste ce au aprtinut si apartin ORTODOXIEI , abtinete-te de ‘a da cu bata in balta’
  si
  SINCER
  ” comentariile lasa-le pentru altii” pentru ca mie chiar imi este greata de atata falsa smerenie , perfidie , viclenie care inabusesc tot mai mult Un ADEVAR CURAT , anume ORTODOXIA !
  catre Gabi M.
  macar . de ati sti sa marturisiti si sa aratati acest ADEVAR CURAT sau poate nici nu stiti ce inseamna si ce se cere de la noi cind spunem ‘ crestin ortodox’ ORI poate ca nu aveti acel ‘crestin ortodox’ ORI ati uitat ca HRISTOS este ORTODOX !
  si bajbuiti , balacaiti pentru Dreapta si Adevarata Credinta Crestina , ORTODOXIA
  Doamne Ajuta la ORTODOXIE!
  Ajuta-ne DOAMNE sa fim si Crestini Ortodocsi Adevarati !
  amin!

 11. crestinul ortodox zice:


  „Negreşit, trebuie să anatemizăm învăţăturile eretice, cele potrivnice învăţăturilor primite de noi, să condamnăm învăţăturile lipsite de credinţă, dar să cruţăm cu toată grija pe oameni şi să ne rugăm pentru mântuirea lor!”

  Crestinii care si-au formulat o doctrina eretica si schismatica rupandu-se definitiv de biserica, se numesc sectanti. Doctrinele ratacite de toate nuantele, sunt creatiunea fiintelor rationale razvratite, care, in conformitate cu legea liberei lor vointe, ele pot sa asculte de adevarul vointei lui Dumnezeu sau nu, afirmandu-se in viata ca niste membre deformate (Deut. 6, 1-25; 30, 1-20)

  „Episcopul, presbiterul sau diaconul numai de se va ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca (suspende), iar de le va da voie a lucra ca unor clerici, sa se cateriseasca”. -Apost. 45.

  „Nu se cade a lua binccuvantari (paine, aghiasma) de la eretici, fiindca acestea sunt mai mult niste absurditati, decat adevarate binecuvantari”. -Laod. 32.
  „Nui se cuvine a se ruga impreuna cu ereticii sau schismaticii”. -(Apost. 9,45). -Laod. 33.

  „Daca vreun cleric sau laic va intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor sa se roage, sa se cateriseasca si afuriseasca”.-Apos. 64.

  Sf. Ioan de Kronstadt

  Care dintre ortodocşi nu ar dori unirea cu toţi catolicii sau luteranii şi să fie una cu ei în Hristos, o singură Biserică, o singură obşte a celor credincioşi! Care însă, dintre aceste-zise biserici, mai ales dintre întîi-statatorii numiţi papi, patriarhi, mitropoliţi, arhiepiscopi şi episcopi, preoţi sau pateri se va învoi să se lepede de rătăcirile sale? Nici unul. Iar noi nu putem să ne invoim la învăţătura lor eretică fără să aducem vătămare mîntuirii sufletului nostru. Oare se pot uni cele de neunit – minciuna cu adevărul? Iezuiţii catolici în folosul papei şi a propriei lor vederi şi scopuri egoiste şi meschine, au pervertit legea conştiinţei şi legea Evangheliei, afirmând că pentru atingerea scopurilor proprii sau a scopurilor religioase, catolicii pot întrebuinţa toate mijloacele nelegiuite: adică şi ca să omoare şi ca să viclenească în tot felul şi să prigonească credinţa ortodoxă, să o numească schismatica şi o credinţa de cîini, şi să-i ardă pe ruguri pe ortodocşi, ca pe Huş şi pe alţii. Neîndoielnice sunt cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Cel ce nu este cu Mine, este împotriva Mea” (Matei 12,30). Catolicii, luteranii şi reformaţii au apostaziat de la biserica lui Hristos – ei nu sunt de un cuget cu noi, nutresc vrăjmăşie împotriva noastră, caută din răsputeri să ne omoare, ne strâmtorează în tot chipul pentru credinţa noastră, ne batjocoresc şi ne fac toate felurile de neplăceri, mai ales în aşezările lor cele mai însemnate, ei merg în chip vădit împotriva lui Hristos şi a Bisericii Sale, nu cinstesc de viaţă făcătoarea Cruce, sfintele icoane, sfintele moaşte, nu respectă posturile, strîmbă dogmele credinţei celei mântuitoare. Ei nu sunt cu noi, ci împotriva noastră şi împotrivă lui Hristos. Întoarce-i Doamne la adevărata Ta Biserică şi mântuieste-i! De greşită înţelegere de către catolici a cuvintelor Mântuitorului: Tu eşti Petru şi pe această piatră (pe Hristos, pe Care Petru L-a mărturisit Fiu al lui Dumnezeu) „voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16,18) depind toate rătăcirile catolicilor şi papilor şi mai ales părelnicul primat papal în Biserică şi părelnicul rang al papilor de locţiitori ai lui Hristos. Ci uitaţi-vă câte rătăciri sunt îngăduite în credinţa papei (iar nu a lui Hristos) rătăciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu – şi le veţi întoarce spatele cu nemulţumire şi groază! O trufie omenească! O trufie satanicească! Auzi, papă infailibil! O, iezuitism!” Catolicii recunoscându-l drept cap al bisericii pe papă, pe adevăratul Cap al Bisericii – Hristos L-au pierdut şi au rămas lipsiţi de Cap. Întreaga istorie a papismului dă mărturie că la catolici nu este Cap fiindcă ei fac lucruri necuvioase, luptă împotriva Bisericii Ortodoxe. Iar în învăţătura lor dogmatică – vai, câte erezii, inovaţii, abateri de la Adevăr! O, pierzător sistem papist! Singurul Cap al Bisericii cereşti, pământeşti şi din cele mai dedesubt este Hristos Dumnezeu!

  Sfântul Ioan de Kronstadt (+1908)

  Si diavolul este un bun teolog si incearca sa dezbine biserica , ‘ In Numele Domnului ‘ ”

  un crestin ortodox

 12. crestinul ortodox zice:

 13. crestinul ortodox zice:

  “Negreşit, trebuie să anatemizăm învăţăturile eretice, cele potrivnice învăţăturilor primite de noi, să condamnăm învăţăturile lipsite de credinţă, dar să cruţăm cu toată grija pe oameni şi să ne rugăm pentru mântuirea lor!”

  Crestinii care si-au formulat o doctrina eretica si schismatica rupandu-se definitiv de biserica, se numesc sectanti. Doctrinele ratacite de toate nuantele, sunt creatiunea fiintelor rationale razvratite, care, in conformitate cu legea liberei lor vointe, ele pot sa asculte de adevarul vointei lui Dumnezeu sau nu, afirmandu-se in viata ca niste membre deformate (Deut. 6, 1-25; 30, 1-20)

  “Episcopul, presbiterul sau diaconul numai de se va ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca (suspende), iar de le va da voie a lucra ca unor clerici, sa se cateriseasca”. -Apost. 45.

  “Nu se cade a lua binccuvantari (paine, aghiasma) de la eretici, fiindca acestea sunt mai mult niste absurditati, decat adevarate binecuvantari”. -Laod. 32.
  “Nui se cuvine a se ruga impreuna cu ereticii sau schismaticii”. -(Apost. 9,45). -Laod. 33.

  “Daca vreun cleric sau laic va intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor sa se roage, sa se cateriseasca si afuriseasca”.-Apos. 64.
  Sf. Ioan de Kronstadt

  Care dintre ortodocşi nu ar dori unirea cu toţi catolicii sau luteranii şi să fie una cu ei în Hristos, o singură Biserică, o singură obşte a celor credincioşi! Care însă, dintre aceste-zise biserici, mai ales dintre întîi-statatorii numiţi papi, patriarhi, mitropoliţi, arhiepiscopi şi episcopi, preoţi sau pateri se va învoi să se lepede de rătăcirile sale? Nici unul. Iar noi nu putem să ne invoim la învăţătura lor eretică fără să aducem vătămare mîntuirii sufletului nostru. Oare se pot uni cele de neunit — minciuna cu adevărul? Iezuiţii catolici în folosul papei şi a propriei lor vederi şi scopuri egoiste şi meschine, au pervertit legea conştiinţei şi legea Evangheliei, afirmând că pentru atingerea scopurilor proprii sau a scopurilor religioase, catolicii pot întrebuinţa toate mijloacele nelegiuite: adică şi ca să omoare şi ca să viclenească în tot felul şi să prigonească credinţa ortodoxă, să o numească schismatica şi o credinţa de cîini, şi să-i ardă pe ruguri pe ortodocşi, ca pe Huş şi pe alţii. Neîndoielnice sunt cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: “Cel ce nu este cu Mine, este împotriva Mea” (Matei 12,30). Catolicii, luteranii şi reformaţii au apostaziat de la biserica lui Hristos — ei nu sunt de un cuget cu noi, nutresc vrăjmăşie împotriva noastră, caută din răsputeri să ne omoare, ne strâmtorează în tot chipul pentru credinţa noastră, ne batjocoresc şi ne fac toate felurile de neplăceri, mai ales în aşezările lor cele mai însemnate, ei merg în chip vădit împotriva lui Hristos şi a Bisericii Sale, nu cinstesc de viaţă făcătoarea Cruce, sfintele icoane, sfintele moaşte, nu respectă posturile, strîmbă dogmele credinţei celei mântuitoare. Ei nu sunt cu noi, ci împotriva noastră şi împotrivă lui Hristos. Întoarce-i Doamne la adevărata Ta Biserică şi mântuieste-i! De greşită înţelegere de către catolici a cuvintelor Mântuitorului: Tu eşti Petru şi pe această piatră (pe Hristos, pe Care Petru L-a mărturisit Fiu al lui Dumnezeu) “voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16,18) depind toate rătăcirile catolicilor şi papilor şi mai ales părelnicul primat papal în Biserică şi părelnicul rang al papilor de locţiitori ai lui Hristos. Ci uitaţi-vă câte rătăciri sunt îngăduite în credinţa papei (iar nu a lui Hristos) rătăciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu – şi le veţi întoarce spatele cu nemulţumire şi groază! O trufie omenească! O trufie satanicească! Auzi, papă infailibil! O, iezuitism!” Catolicii recunoscându-l drept cap al bisericii pe papă, pe adevăratul Cap al Bisericii — Hristos L-au pierdut şi au rămas lipsiţi de Cap. Întreaga istorie a papismului dă mărturie că la catolici nu este Cap fiindcă ei fac lucruri necuvioase, luptă împotriva Bisericii Ortodoxe. Iar în învăţătura lor dogmatică — vai, câte erezii, inovaţii, abateri de la Adevăr! O, pierzător sistem papist! Singurul Cap al Bisericii cereşti, pământeşti şi din cele mai dedesubt este Hristos Dumnezeu!

  Sfântul Ioan de Kronstadt (+1908)

  Si diavolul este un bun teolog si incearca sa dezbine biserica , ‘ In Numele Domnului ‘ ”

  un crestin ortodox

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s