Un nou sistem biometric va permite identificarea persoanelor pe baza stilului de mers

Un nou laborator lucrează la crearea unui branţ special pentru pantofi ce va permite monitorizarea accesului în zonele de înaltă securitate, precum centralele nucleare sau bazele militare speciale.

Conceptul se bazează pe cercetările care arată că fiecare persoană are picioare unice şi un stil unic de a păşi. Senzorii aflaţi în branţurile biometrice verifică presiunea picioarelor, monitorizează stilul de mers şi folosesc un microcomputer pentru a compara tiparul de mers al persoanei cu tiparul aflat în dosarul respectivei persoane. Dacă tiparul de mers se potriveşte cu cel aflat în dosar, branţurile biometrice devin inactive. Dacă, în schimb, tiparul de mers nu corespunde, branţurile biometrice vor lansa un semnal de alarmă prin sistemul wireless.

Laboratorul Pedo-Biometrics de la Universitatea Carnegie Mellon are parte de o finanţare de 1,5 milioane de dolari, cercetătorii colaborând totodată cu compania canadiană Autonomous ID.

Todd Gray, preşedintele companiei Autonomous ID, afirmă că primele prototipuri au fost create în 2009, iar acum branţurile biometrice create de echipa sa nu sunt mai groase decât branţurile obişnuite. Testele efectuate au arătat un grad de acurateţe de peste 99%. Prin colaborarea cu cei de la Carnegie Mellon, cercetătorii vor să efectueze teste mai ample, „pentru a include întregul spectru al societăţii: persoane masive, înalte, subţiri, atletice, care urmează o dietă, gemeni şi aşa mai departe”, explică Gray.

Gray nu a dorit să speculeze referitor la costul unei perechi de branţuri, însă a explicat că fiecare lucrător la un sit ce foloseşte acest sistem va avea parte de propria pereche de branţuri. „La al treilea pas, sistemul îşi va da seama dacă eşti cine trebuie şi se va dezactiva. Dacă eu aş merge în pantofii tăi, şi-ar da seama aproape instant că nu sunt tu”, susţine Gray. Mario Savvides, de la Carnegie Mellon, afirmă că sistemul va putea identifica persoana chiar şi dacă aceasta este obosită sau a suferit o vătămare.

Ideea ar putea părea desprinsă din filmele science-fiction, însă cercetătorii cunosc de mai bine de un secol că oamenii au un stil unic de mers. În ultimii ani, acest domeniu a avut parte de finanţări de milioane de dolari, cercetările fiind efectuate atât de Departamentul Apărării din SUA cât şi de guvernul chinez.

Un alt centru de cercetare, The Institute of Intelligent Machines, efectuează studii asupra datelor biometrice generate de mers, unul dintre rezultate fiind o podea specială care monitorizează paşii persoanelor fără ca acestea să ştie.

Branţurile biometrice ar putea avea utilizări şi în domeniul medical. Mai multe studii prezentate în cadrul Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei Alzheimer au arătat că schimbările ce au loc în modul de mers al persoanelor în vârstă pot identifica apariţia demenţei înainte ca aceasta să se manifeste.

Tehnologia nu este privită cu ochi buni de organizaţiile care pledează pentru protejarea intimităţii. Lee Tien, avocat în cadrul Electronic Frontier Foundation, afirmă că aceste branţuri ar putea fi inserate în pantofii persoanelor în mod secret, faciltând spionarea acestora.

Sursa: Associated Press

 

 

 

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Un nou sistem biometric va permite identificarea persoanelor pe baza stilului de mers

 1. legionarulortodox zice:

  Tineri, care se doresc, a fi indoctrinati in ecumenism? Trageti singuri concluziile!

  http://www.ascorgalati.ro/component/content/article/20-proiecte-in-curs/151-vizita-ascor-in-germania.html

 2. legionarulortodox zice:

  Totul va cadea, atunci cand mintea tinerilor, (viitorul tarii) va fi intinata de ecumenism.

 3. gogu zice:

  PROSTIE SI MINCIUNA : ABATEREA ATENTIEI DE LA MOMENTUL DE CUMPANA PRIN CARE TRECE ROMANIA : SCAPAM SAU NU DE FIARA.
  STILUL DE MERS NU ESTE O BAZA A SISTEMULUI BIOMETRIC DIN SIMPLUL MOTIV CA SE POATE SCHIMBA ORICAND, IN URMA ACCIDENTELEOR SAU A BOLILOR.
  STAI LINISTIT ADMIN SMECHER : NU-I TOATA TARA BASISTA SAU PROASTA !!!

 4. STOP RFID 666 zice:

  gogu

  Si figura se poate schimba, asta nu inseamna ca nu este biometrie.

  Esti prea inteligent, blogul asta nu e pentru tine.

 5. Aurora zice:

  Este foarte perfid tot ce vor sa faca slugile lui antihrist. Sistem dracesc suta la suta !

 6. Aurora zice:

  ORTODOX
  Postarea ta se refera la mine ? Sau la biometria stilului de mers ?

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s