Noi minuni ale Sfântului Sfinţit Ilie Lăcătuşu

O ultimă şansă

Mergeam cu tatăl meu spre Salonic, cu autocarul, de unde aveam să mergem în Uranopoli şi de acolo în Muntele Athos. La vamă, la verificarea paşapoartelor, am fost întrebaţi de un act semnat de mamă şi eliberat de un birou notarial, de care noi nu ştiam, deci nu îl aveam. Am uitat să precizez că sunt minor, iar minorii nu pot ieşi din ţară prin vamă fără acel act, care permite trecerea. Am fost scoşi din autocar. Şoferul ne ruga să ne luăm bagajele, tata îl ruga să aştepte. Era ultimul autocar din ziua aceea, şi ar fi trebuit să mai aşteptăm alte două zile până să plecăm din nou, dar nu aveam timp, pentru că mai era o săptămână şi începea şcoala. Agentul vamal refuza să ne lase să trecem. Tata i-a spus că mergem în Muntele Athos, dar el a spus că nu crede pe nimeni, că nu ar avea încredere nici în el când e vorba de nerespectarea legii. Atunci am început să mă rog la Părintele Ilie în gând, pentru că înainte de a pleca la drum citisem câteva din minunile sale. Am fost cu vreme în urmă la cimitir, la moaştele lui. Tata mi-a spus apoi că el se ruga la Maica Domnului şi la Sfântul Nectarie. Cam după cinci minute, agentul vamal ne-a spus să vorbim cu şeful său. Şeful său nu ne-a lăsat nici el să trecem, spunându-ne că ar trebui să vină mama cu maşina la vamă. Mama era la nişte cursuri de perfecţionare şi nu putea răspunde la telefon. Dar, nici dacă ar fi răspuns, nu putea aştepta autocarul până venea ea la vamă. După alte zece minute, şeful a început să mă întrebe unde locuiesc, meseriile părinţilor, dacă mama locuieşte cu noi, şi alte lucruri asemănătoare. După ce am răspuns, într-un final ne-a lăsat să trecem, deşi conform legii era interzis. Ştiu că părintele Ilie Lăcătuşu ne-a ajutat.

(C. V.)

Un vis deosebit

Am auzit şi am citit despre mai multe vise în care Sfântul Ilie Lăcătuşu s-a arătat oamenilor. Cunosc un preot de mir care l-a visat mişcându-se în raclă, fără să ştie că alţi oameni l-au văzut cu ochii lor făcând acelaşi lucru.

Eu am avut următorul vis: părintele Ilie era într-o casă, şi trupul său a revenit la viaţă. Moaştele sale au prins viaţă, şi părintele înviase. Au venit la el mulţi preoţi şi credincioşi, bucurându-se. Îmi aduc aminte că venise şi părintele Arsenie Papacioc, unul dintre susţinătorii canonizării părintelui Ilie.

Toţi cei care îl vedeau pe părintele viu se bucurau. Eu cred că Sfântul Ilie e viu, şi cea mai bună dovadă este neputrezirea trupului său. Iar faptul că face atâtea minuni ne îndeamnă să ne rugăm lui la vreme de necaz.

Părintele emana căldură

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al fratelui întru credinţă C. V., am ajuns să mă închin la sfintele moaşte ale Părintelui Ilie Lăcătuşu pe 27 ianuarie 2011. Deşi afară era destul de frig, şi mâinile mele erau reci, după ce am atins sfintele moaşte mâna mea dreaptă s-a încălzit instantaneu până la cot. Părintele emana căldură. Pacea care m-a cuprins nu poate fi descrisă. Minunat e Dumnezeu întru sfinţii Lui!

(Teodor Bindea)

Intervenţii minunate

Încă din anul 2004-2005, fratele meu, Clănţău Petrică, din Slobozia, îmi spunea să merg la sfintele moaşte ale Părintelui Ilie. Văzând că eu nu m-am dus să mă rog la sfântul, a venit el cu mine, şi, împreună ne-am rugat la sfintele moaşte, în prezenţa doamnei Sabina, fiica părintelui.

Eu am continuat să merg mai des, auzind multe lucruri frumoase. Părintele Ilie i-a spus într-o bună zi doamnei Sa­bi­na să aibă grijă că în ziua ur­mă­toa­re o să vină nişte ţigănci care urmăresc să-i ia din ose­min­te ca să facă farmece şi să nu deschidă racla. În acea zi era multă lume, femei mai multe. Una din ele, pe care am cunoscut-o cu altă ocazie, mi-a arătat la gât şi la faţă o urmă, un semn ca o cicatrice roşiatică. Doamna fusese în zi­ua când ţigăncile au făcut scandal că nu erau lăsate să in­tre la părintele. Această doamnă a sărit în ajutorul doamnei Sa­bina şi le-a îmbrâncit pe ţigănci, fapt pentru care ţi­găn­ci­le au ameninţat-o că o omoară. Ajunsă acasă, s-a trezit pe fa­ţă cu pete negre tuciurii, pe obraz şi pe gât. I-a telefonat doam­nei Sabina şi i-a spus ce a păţit. Doamna Sabina a che­mat-o să se roage la sfintele moaşte. În scurt timp a dis­părut negreala, dar au rămas semnele, pielea era slab ro­şi­atică. În luna aprilie 2010, fratele meu Petrică a fost di­ag­nos­ticat cu tumoră la plămânul drept, de circa 12 cm, la Spitalul Nasta. Doctorii nu au riscat o operaţie. Am ajuns la Spitalul Oncologic Fundeni unde, în urma tratamentelor citostatice făcute, tumora a scăzut la cinci-şase centimetri.

În această situaţie, doctorul Horvath a zis: „Ce facem?” La care fratele a zis: „Merg pe mâna dumneavoastră, cu încredere în Bunul Dumnezeu”. Operaţia a durat vreo şase ore, şi i s‑a extirpat tumora şi lobul superior al plămânului drept. Au urmat trei luni de zile de citostatice şi tomografii, din care s-a constatat o reuşită…

(Vasile Clănţău)

Mai multe marturii despre minunile savarsite de Sf. Ilie Lacatusu gasiti pe parinteleilielacatusu.ro

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Noi minuni ale Sfântului Sfinţit Ilie Lăcătuşu

 1. Pr Timotei zice:

  Sfinte Parinte Ilie Lacatusu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.
  Sfantul Ilie Lacatusu este pentru noi un sfant de mare valoare ca exemplu atat pentru toti preotii cat si pentru orice credincios. Sa ne rugam la Sfantul Ilie Preotul!

 2. Elena zice:

  CRED CU ADEVARAT CA ESTE SFANT NU AM AUZIT DE SFANTUL ILIE LACATUSI DACAT ASTAZI CAND AM PRIMIT O CARTE CU VIATA SA SI ACATISTUL SAU DATA 29 AUGUST 2012 IN BISERICA DIN BRUXEL AM PRIMIT ACEST DAR DE A AVEA CARTEA SA .DAR MAI MENTIONEZI CA CU UN AN IN URMA VAZUSEM PE INTERNET IN RANDUL SFINTILOR UN SFANT PARINTE LACATUS SI M AM TOT GANDIT UNDE O FI TRAIT PENTRUCA NU ERA MENTIONAT VIATA LUI CACI NU STIU EXACT PE CE AM INTRAT.TE ROG PARINTE ILIE ROAGATE SI CAUTA DIN CER SI SPRE MINE PACATOASA ELENA CU FAMILIA SI AJUTAMA SA POT FI DE FOLOS CELOR SARACI DI BISERICA SF. IERARH NICOLAE MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTI SAI.

 3. Daniel zice:

  Salut si au am fost la parintele Ilie Lacatusu si mi-am pus doua dorinte. Sper sa mi se indeplineasca. Ar fi cea mai mare realizare a mea de pana acum, asta daca e adevarat ca parintele face si minuni de acest gen. Va multumesc

 4. G.M. zice:

  Oamenii cer implinirea dorintelor lor.Dumnezeu implineste dorintele oamenilor prin mijlocirea rugaciunilor Sfantului Ilie Lacatusu si a altor sfinti (toti sfintii sunt ajutatori daca-ti pui nadejdea in ei) doar daca noi credem cu tarie si fara urma de indoiala ca ei ne vor ajuta.Asa cum s-a intamplat cu Sf.Petru cand mergea pe apa spre Domnul Iisus si,speriindu-se de furtuna, s-a indoit ca va reusi…si,indoindu-se,a inceput sa se scufunde. Atata vreme cat vom crede cu tarie si fara umbra de indoiala ca Sfintul ne va ajuta, Asa va fi! Slava lui Dumnezeu si Sfantului Ilie Lacatusu, ajutatorul nostru!Laudat fie numele Domnului!

 5. Maria zice:

  As dori sa stiu cand pot fi vazute moastele sfantului parinte Ilie pt a le atinge si pt a ne ruga sfantului.

 6. Buna ziua! Programul actual al Parintelui Ilie Lacatusu este Joi, Sambata si Duminica de la ora 13 la 17 insa e preferabil sa mergeti mai devreme deoarece sunt foarte multe persoane care merg la dansul. Eu printr-o minune am ajuns in ultimul moment la dansul. Acum nu pot oferi detalii las timpul sa mai treaca insa SA AVETI TOATA INCREDEREA IN DANSUL. Atat pot spune cand am plecat de acolo nu mai eram eu. Sunt o persoana foarte realista si care stiu ce vorbesc atunci cand afirm ceva. DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA! SFINTE PARINTE ILIE LACATUSU ROAGA-TE BUNULUI DUMNEZEU PENTRU NOI PACATOSII!

 7. paula zice:

  Buna ziua! Eu am fost la Parintele Ilie Lacatusu de 30 de ori,face minuni va rog sa ma credeti!Am avul foarte multe necazuri NUMAI SFANTUL ILIE MA AJUTAT SA TREC PESTE TOATE,

 8. Oana zice:

  Buna ziua,
  Spuneti-mi va rog daca se poate sa imi dea si mie cineva numarul de telefon al fiicei Sfantului Parinte .Multumesc din suflet si Doamne Ajuta!

 9. admin zice:

  @Oana
  Fiica Sf. nu mai traieste. Va putem d nr. de tel. al nepotului, Mihai Spirache: 0721 711 400

 10. Mariana zice:

  Buna ziua!Ma numesc Mariana si am fost joi 11 apr 2013 la Parintele Ilie Lacatusu,am stat cam 5 ore dar a meritat,nu am crezut ca voi putea intra ,dar uau minune l-am privit si m-a cuprins o liniste si o bucurie ,nu se poate descrie in cuvinte ,sper din toata inima sa mi se indeplineasca ce mi-am dorit,si am sa mai merg cand am drum la Bucuresti.Domnul fie laudat!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s