Ţara care a REFUZAT de două ori intrarea în UE. Locuitorii ei nu ştiu ce e criza

Această ţară aflată la periferia Bătrânului Continent nu a cunoscut criza, iar locuitorii ei sunt printre cei mai fericiţi de pe planetă, aceştia având al doilea venit pe cap de locuitor din lume.

Norvegia este o democraţie constituţională, care se află în nordul Europei, cu 4,9 milioane locuitori. Bogată în petrol, pește și păduri, Norvegia are unul dintre cele mai ridicate standarde de trai din lume

Spre deosebire de mult ţări europene, inclusiv România, această ţară nu are datorii. România are o datorie externă de aprope 100 miliarde de euro. Norvegia este o națiune care deţine o adevărată avere. Ţara controlează un fond suveran de investiţii care depăşeşte 550 de miliarde de dolari. Acest fond, administrat de banca centrală a statului, ocupă locul doi la nivel mondial, Norvegia fiind depăşită la acest capitol numai de Emiratele Arabe Unite, care controlează un fond în valoare de 627 de miliarde de dolari, potrivit datelor Sovereign Wealth Funds Institute. Estimările moderate susțin că până în 2017 fondul va ajunge la 800-900 de miliarde de dolari. Norvegienii au cel mai ridicat raport de rezerve monetare pe cap de locuitor din lume, acestea depăşind 110.000 de dolari.

De unde vine bogăția acestui stat?

De la natură. În anul 1969 norvegienii au descoperit petrol la Ekofisk, în Marea Nordului, la aproximativ 320 de kilometri sud-vest de coastă. De atunci, țara a început să crească economic. În 2011, 28% din veniturile statului erau generate din industria petrolieră, Norvegia fiind al cincilea exportator de petrol din lume și al treilea de gaz. Norvegia are resurse de ţiţei de 7,5 milioane de barili (aproximativ 1% din totalul mondial).

Ţara care a spus „nu” Uniunii Europene

Populația Norvegiei a votat de două ori împotriva aderării la UE în cadrul unor referendumuri organizate în 1972 şi 1994. Deși are o istorie bogată, Norvegia este de fapt un stat foarte tânăr, independent abia din 1905. În ziua de 7 iunie 1905, Parlamentul Norvegian (Storting) a luat decizia unilaterală de a declara desființată Uniunea cu Suedia ce data din 1814. Fiind o țară mică, cu o densitate scăzută a populației,  Norvegia a pendulat fără voia ei, timp de aproape 500 de ani, între cei doi vecini mult mai puternici, Danemarca și Suedia. Nerăbdătoare să își recapete independența după cel De-al Doilea Război Mondial, nu este greu de înțeles de ce poporul norvegian a fost foarte defensiv când a venit vorba ca statul lor să își cedeze parțial suveranitatea către structurile UE. Aliații și prietenii Norvegiei sunt Marea Britanie, aliat tradițional în probleme de securitate națională, și SUA, care a fost o a doua patrie pentru mulți norvegieni emigrați acolo în cursul anilor.

Cu toate acestea însă, Norvegia cooperează îndeaproape cu UE în majoritatea domeniilor, dezvoltarea UE prezentând o importanță deosebită pentru Norvegia.

Cea mai importantă legătură a Norvegiei cu Uniunea Europeană o constituie Acordul  privind Spațiul Economic European (Acordul SEE) , care a intrat în vigoare în 1994. Acordul permite Norvegiei și celorlalte țări SEE să participle la piața internă UE. Aceasta presupune faptul că în zonele incluse în Acordul SEE, cetățenii și firmele norvegiene beneficiază de același tratament ca și cele din statele membre UE, pe întreg teritoriul inclus în Acord.  În calitate de parte a Acordului SEE, Norvegia se implică în elaborarea legislației comunitare în domeniile vizate de piața internă și se supune, totodată, acesteia.  Norvegia participă, de asemenea, la programele de cooperare UE în numeroase domenii precum domeniul culturii, cercetării, politicilor regionale și educație.

Norvegia sprijină, la rândul său, eforturile de reducere a disparităților între țările UE prin două programe financiare: Granturile SEE și Granturile Norvegiene. În perioada 2009–2014, Norvegia va oferi circa 14 miliarde de NOK unui număr de 12 noi state membre UE, precum și Greciei, Portugaliei și Spaniei. Fondurile vor fi canalizate către domenii prioritare precum protecția mediului și schimbările climatice, întărirea societății civile, conservarea patrimoniului cultural, justiție și afaceri interne.

| capital.ro

Acest articol a fost publicat în anti-ue și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

36 de răspunsuri la Ţara care a REFUZAT de două ori intrarea în UE. Locuitorii ei nu ştiu ce e criza

 1. Pingback: Tara care a refuzat de doua ori intrarea in UE. Locuitorii ei nu stiu ce e criza

 2. Psalmul 50 zice:

  Este si normal sa fie asa, sa se descurce bine norvegienii. Pentru ca si-au vazut de treaba lor si nu au intins mana la cersit precum guvernele romanesti.
  100 de miliarde de euro datorie externa ?? Sa fim seriosi: banii acestia nu au ajuns decat intr-o foarte mica parte la populatie.

  Daca mi s-ar permite sa adresez un sfat poporului roman, as spune un singur lucru: frati romani schimbati guvernul pana veti gasi unul harnic si vrednic si apoi , iesiti la munca !!!
  Atatea pamanturi nelucrate ce nu-si dau rodul lor, duc la faliment national. Cumparam toate europenismele din hypermarket-uri, iar tarinile noastre stau pline de maracini.
  Morcovi din Turcia, ceapa din Olanda, salate din Italia, capsuni din Spania, cartofi din Germania, usturoi din China, varza din China.

  Va dati seama ce absurditate ??? Varza adusa tocmai din China de peste mari si tari ??

  Ce popor puturos !! Cred ca in situatia de fata si Nicolae Ceausescu (l-as putea numi chiar membru pro-vita pentru drepturile acordate copiilor, DE A SE NASTE) se rasuceste in mormant cand vede cum in 2 decenii Romania, campioana absoluta la exporturi a ajuns sa cereseasca gologani si imprumuturi masonice, de sute de miliarde de euro.

  Daca ramaneam independenti si ne vedeam de treaba noastra, ne descurcam foarte bine. Chiar si cu o populatie de 60 de milioane de romani, Romania ar fi avut resurse. Pacat insa de tara asta, ca nu are vointa, si e scufundata in akedie.

  „Viaţa este muncă şi numai munca îi dă omului dreptul la viaţă. Apa curgătoare dă viaţă, cea stătătoare devine otrăvitoare.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

 3. crestinul ortodox zice:

  „Atatea pamanturi nelucrate ce nu-si dau rodul lor, duc la faliment national. Cumparam toate europenismele din hypermarket-uri, iar tarinile noastre stau pline de maracini.
  Morcovi din Turcia, ceapa din Olanda, salate din Italia, capsuni din Spania, cartofi din Germania, usturoi din China, varza din China.

  Va dati seama ce absurditate ??? Varza adusa tocmai din China de peste mari si tari ?? ”
  Acesta este Rodul UE si al celor care ne-au bagat in UE , ACESTA ESTE REZULTATUL !
  sa fim s’il vous plais monsieur la usile strainilor de neam si tara , argati pe pamint strain si argati la straini pe ACEST PAMINT ROMANESC !
  si noi vom fi Bastinasii unei Colonii mult dorita de UE si PA ! ROMANIA CA TARA SI POPOR !
  Si …!

  Doar atat Mai pot sa spun /
  in viu grai /
  si in versuri /
  oful sa mi-l Cant /

  Singura Mea Avere /
  si Dulce Mangaiere /
  Atat in Bucurie dar si in Durere /
  pentru un Roman Adevarat /
  CE NEAM in NEAM/
  Crestin Ortodox /
  S-o Aratat /
  ASTA-I a mea TARA /
  ROMANIA /
  Ca , dusmanii si naimitii /
  ne-au vandut si ne tradara /
  si alte , hotare imi aratara ; /
  dar pe HRISTOS /
  si a mea SFANTA CRUCE /
  n-o sa mi-l Ia /
  SA AI CREDINTA /
  CA TOT HRISTOS /
  Romane Crestine Ortodox /
  Inapoi ITI Va Da /
  TOATA ROMANIA,
  Singura Ta Avere /
  si Dulce Mangaiere !

  si ascultati , oricat ati incerca /
  n-ati reusi /
  si nu m-ati separa /
  de HRISTOS si SFANTA CRUCE /
  Doar atat Mai pot sa spun /
  in viu grai /
  si in versuri /
  oful sa mi-l Cant /
  Romania ii GRADINA SFANTA/
  De INSASI MAICA DOMNULUI /
  Si Sfinti PAZITA .
  Amin!

 4. silentzios zice:

  Ponta: Pe 30 iulie niciun crestin-democrat german nu ii va mai jigni pe romani. Ce suntem, colonie?
  Ponta nu vrea sa mai fim colonia Germaniei, el ar prefera sa fim colonia lui…

 5. grigore zice:

  Am ajuns in asa hal din cauza altora care asta au si avut ca plan. Planul a decurs asa cum s-a vrut. Tot ce pare anormal s-a facut influentand mass media sa spuna ca tot ce aveam era fier vechi, nu s-a mai investit in retehnologizare, a aparut ideea ca statul sa nu mai faca nimic si sa vina asa zisi investitori straini, fraza repetata cu obstinatie pe toate posturile, oamenii au plecat si nu mai are cine sa ia o atitudine, pamantul a fost faramitat, ar fi trebuit sa fie unite pamanturile si date niste utilaje oamenilor DAR POLITICA ACTUALA VREA CA NOI SA FIM O COLONIE IN CARE TOATE FIRMELE SA APARTINA ALTORA, IAR OAMENII SA FIE SIMPLI CARATORI DE MARFA. ASTA S-A VRUT SA FIE INTRODUS CAPITAL STRAIN LA NOI SI S-A REUSIT. Tot profitul pleaca la ei…. In Norvegia firmele sunt ale lor, nu ale altora si banii raman in tara. Mai e si dictatura supermarket urilor care aduc marfa de unde vor, deci varza din china, mere din australia, castraveti din olanda….etc Nu se vrea de catre politicieni sa ne dezvoltam, pentru ca asa au ordin, asa este ideologia actiala ca noi sa fim controlati de altii si o mare parte din bani aprox 90 la suta sa plece din tara in buzunarele lor. Pe de alta parte ei nu au tot felul de minoritati care sa-i dezbine, populatia e mica si totul se imparte la putini, nu au facut imprumuturi aberante… astea sunt o parte din cauze.

 6. crestinul ortodox zice:

  SA FIM UNITI INTR-UN GAND si FAPTA in CREDINTA ADEVARATA IN DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI !
  NU ! COLONIALIZARII BARBARE A ROMANIEI , ROMANIA NU ESTE NICI A LUI ue -colonie si NICI A LUI Ponta colonie !
  si sa faca dracu ce vrea din ASTA TARA !
  caci si DUMNEZEU VA VORBI si CAND VA VORBI , APOI VA VORBI PENTRU TOTI si Cei Buni si cei rai !
  si nu va fi Bine pentru noi toti ,CAND VA VORBI DUMNEZEU PENTRU ACEASTA TARA CRESTIN ORTODOXA !
  ‘orice pasare pe al sau glas viersuieste si pe al sau glas va si pieri ‘
  asa ca TREZIREA Romani Crestini Ortodocsi !
  si Intoarcerea la DUMNEZEU , la CREDINTA ADEVARATA CEA CRESTIN ORTODOXA si apararea ACESTUI PAMINT SFANT dat Noua de Strabunii , SFINTII Inaintasi ai Nostri !
  Sa Cerem Ajutorul si PAZA la SFANTUL ACOPERAMINT AL MAICII DOMNULUI , peste Noi Toti si Peste A Noastra TARA !
  si raspunsul NU VA INTARZIA , DAR SA CEREM CU CREDINTA ADEVARATA si nu falsa !
  BUCURA -TE , BUCURIA NOASTRA ACOPERA-NE PE NOI DE tot raul CU SFANTUL TAU ACOPERAMINT !
  Amin!

 7. crestinul ortodox zice:

 8. mircea zice:

  norveginii au carduri ,buletine cu cip ? sau folosesc doar plata cash?

 9. crestinul ortodox zice:

  ADEVARUL !!!

 10. vasile V.O. zice:

  Suntem vânduți la taraba Suntem prostiți în fiecare zi de ticăloșii neamului. Am văzut discuția despre Ponta în comentariile anterioare……… și trebuie să spun că acest ins, plin de ifose dar putred de corupt, plagiator, ginerică de profesie trebuie mai întâi să-și pună ordine în viața sa!
  1) să dea înapoi, urmașilor legali, vila lui Lucrețiu Pătrășcanu de la Poiana Brașov, luată moca;
  2) să-și cară scuze de la generațiile tinere, pentru faptul că diplomele ale acestora, vor fi puse sub semnul întrebării, fiindcă a plagiat la teza de doctorat, ca ultimul analfabet;
  3) să recunoască falsurile din CV-ul său, falsuri care i-a permis promovări nemeritate
  4) să-și recunoască copilul din prima căsătorie, ca acest copil părăsit, să poată moșteni parte din averea tatălui său;
  5) ……și pentru acestea să-și dea demisia de onoare, fiindcă România este o țară cu un popor nobil care a contribuit intens la civilizația și cultura lumii.

 11. silentzios zice:

  Ponta: „Pe 30 iulie niciun crestin-democrat german nu ii va mai jigni pe romani. Ce suntem, colonie?”
  E foarte adevarat!!! Si asta se reflecta si in viata de zi cu zi! Daca am fi o colonie germana am trai cel putin la jumatate din nivelul la care traiesc nemtii…
  Suntem colonia lui Ponta… in care nu traim nici la jumatate din nivelul Greciei: unde euro se duce catre 5 lei, dar nu conteaza; in care invatamantul isi arata roadele cu o promovabilitate de 40%, in care salariile vor fi majorate pentru 2 luni pana la alegerile din toamna, unde Nastase in capul unei liste foarte lungi se pregateste sa fie gratiat… Si daca toate legile unei tari sunt la cheremul unui om, probabil ca in curand vom asista si la cateva ordonante de urgenta privind: Rosia Montana, extractia gazelor de sist, defrisarea padurilor…

 12. admin zice:

  probabil este un raspuns si la ce a spus Ilie Serbanescu: Săracii şi coloniile nu pot pierde decât lanţurile! România este şi va rămâne o colonie!
  http://saccsiv.wordpress.com/2012/07/09/ilie-serbanescu-saracii-si-coloniile-nu-pot-pierde-decat-lanturile-romania-este-si-va-ramane-o-colonie/

 13. http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/07/10/10-iulie-pomenirea-marturisitorului-traian-braileanu-care-in-temnita-aiudului-in-chinuri-s-a-savarsit/

  10 iulie – pomenirea marturisitorului Traian Brăileanu care in temnita Aiudului in chinuri s-a savarsit
  • Refuza catedra oferita de Universitatea din Viena pentru a veni in tara
  • Traian Braileanu: Teoreticianul fundamentarii metafizice a sociologiei
  • Ministru al Educatiei Nationale, Cultelor si Artelor (1940-1941)
  • Prigoana dupa prigoana
  • Condamnat la munca silnica pe viata. Este asasinat in chip bestial.

 14. vasile V.O. zice:

  pentru silentzios
  gazele de șist au fost date firmei americane ! în luna mai USL sprijinit de protopopiatele Vaslui și Bârlad protestau furibund împotriva bandiților care vor să omoare oamenii din zona Bârladului prin distrugerea ecologică a zonei respective. Recent, Ponta&comp, au parafat extragerea gazelor de șist. Preoții participanți la manifestările de protest se simt manipulați în mod ordinar de către protopopii politruci? Asta-i România oameni buni !!!!!!!!!!!!!!!!
  Urmează lista flămânzilor și nesătuilor din USL…….

 15. silentzios zice:

  Cumva stiam ca asa se va intampla si am si spus asta apropiatilor mei. Speranta moare ultima, dar moare si ea!

 16. crestinul ortodox zice:

  „si te Inchini si Crezi ca un crestin ortodox /
  Adu-ti aminte ca totul se petrece cu un scop !”

  V.O ceva informatii si despre al 3 lea „ce nu pare a fi ce pare ” adica daniel constantin .?
  ce religie are ?
  am tras semnalul din mai ! si am pus aceasta intrebare , fara raspuns , momentan !
  vor voturile noastre de incredere , da !
  mai , ne intrebam de ce se usuca Romania si ne rugam sa dea BUNUL DUMNEZEU ploaie , sa dea roade pamintul , dar cerul este incuiat si cine este pus ca ministru al agriculturii … !
  vine cu ‘paine cea de toate zilele’ ieftina cu tva 9% IAR seceta cuprinde Romania !
  deschide-ti ochii si vedeti , urechile si auziti !
  Nu realizati inca in ce … este Romania si noi care locuim pe acest pamint !

  rugati-va tot timpul cu
  DOAMNE IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU miluieste-ma pe mine pacatosul !
  si …
  CU SFANTA CRUCE PE PIEPT nu in fala ci IN ADEVAR ARATATA si TREZITI-VA dragii mei pina nu-i prea tarziu !
  iar cei care au facut pact cu necuratu pentru a trece puntea , sa nu se insele , caci nu vor mai reusi sa treaca puntea pina nu se vor lepada de acest pact cu necuratu !
  de aici haosul care este in Tara , uscaciunea care cuprinde totul , si multe altele care vor veni … intrucat DUMNEZEU NU TACE si vom avea toti de suferit datorita celor care si-au vandut sufletul diavolului si vor sa ne vanda si pe noi si Aceasta Tara , ce -a mai ramas de vandut !
  sa nu ne temem …!

  Sa nu ne temem CA sa luptam /
  pentru al nostru ADEVAR /
  caci INSASI DUMNEZEU /
  este EL /
  VESNICUL si SUPREMUL ADEVAR.

  Sa nu ne temem sa aratam LUMINA /
  caci in ADEVAR LUMINA se arata /
  iar DUMNEZEU este LUMINA/
  LUMINA din LUMINA /
  HRISTOS in SLAVA , SE ARATA /
  CU ADEVAR SI LUMINA SE IMBRACA .

  Adu-ti aminte CRESTINE-ORTODOX/
  sa nu uiti !,SA lupti pentru HRISTOS /
  sa lupti pentru Adevar si LUMINA
  caci in ELE te primenira /
  al Tau Neam si A ta TARA /
  si Tot in ADEVAR si LUMINA/
  si strabunii Tai se AFLARA /

  ani si ani ,caci Obarsia-i SFINTITA /
  De INSASI DUMNEZEU DARUITA /
  la Acest NEAM si Aceasta TARA /
  si la dusmani , EI nu se inchinara /

  la naimiti si dusmanii lui HRISTOS /
  Genunchii nu si-au plecat /
  IAR pentru LUMINA si ADEVAR /
  CU CREDINTA SFANTA /
  S_au LUPTAT /
  SI TOT INTRU-UN CRESTIN ORTODOX/
  S_AU ARATAT /
  TOTI SFINTII si EROII ./
  AU TRAIT si Au FOST/
  PENTRU NEAM SI TARA /
  PENTRU HRISTOS .

  asa si noi SA NE AVEM ,/
  CA FRATII /
  toti romanii crestini-ortodoxi /
  O LUPTA DREAPTA SA DUCEM /
  ORTODOXI INTRU HRISTOS/
  Toti am fost /
  Si suntem . /

  SA NE LUPTAM /
  lcu dusmanii lui HRISTOS /
  in LUPTA SFANTA sa ne Aruncam /
  caci NE Vand si NE Tradeaza /
  cu naimitii LA SFAT /
  dusmanii lui HRISTOS, ne vegheaza /

  UN NEAM si O TARA Intreaga /
  Mi-o luara
  Dusmanii lui HRISTOS , /
  si naimitii NE TRADARA /
  si vor CREDINTA NOASTRA /
  in HRISTOS si SFANTA CRUCE
  Ce NE-O RAMAS /
  A rastalmaci si a o duce /
  in a lor vas spurcat/
  de INSASI DUMNEZEU blestemat .

  Sa ne Trezim La ADEVAR SI La LUMINA/
  CREDINTA SFANTA SA NE O APARAM /
  si ai Nostri BUNI , Strabuni si Inaintasi /
  tot Romani Ai ROMANIEI/
  au fost si au aparat /
  un Neam si o Tara /
  ce pina astazi dainuira /

  SA nu uitam ,de EI sa nu ne lepadam
  pe Acestia sa nu-i TRADAM /
  EROI , MARTIRI si SFINTII Nostri/
  Sa-i Pretuim /
  in Gand , Fapta Sa-I URMAM/
  in Credinta SFANTA /
  pe naimiti , sa-i aratam /
  caci si acei EROI , MARTIRI si SFINTI /
  AI ROMANIEI /
  In HRISTOS AU VIETUIT /
  IN SFANTA CRUCE DREAPTA au BIRUIT /
  pe pagani , naimiti i-au alungat /
  si afar din Tara i-au izgonit /

  EROII , MARTIRI si SFINTI
  In HRISTOS AU BIRUIT/
  LUMINA din LUMINA !./
  AU FOST , S-AU DARUIT si AU IZBANDIT /

  O Lupta DREAPTA sa avem /
  PENTRU OBARSIA Sfintita /
  INTRU CREDINTA , LUMINA SI ADEVAR /
  DE INSASI HRISTOS DARUITA /
  sa spunem ACESTEI Lumi /
  Desarta si vicleana/
  PE AICI NU SE TRECE /
  SI DUMNEZEU VA FACE LEGE.

  Sa nu ne temem , sa aratam LUMINA /
  INTRU ADEVAR LUMINA se arata ! /
  iar DUMNEZEU este LUMINA /
  LUMINA din LUMINA /
  HRISTOS IN SLAVA , SE ARATA /
  CU ADEVAR si LUMINA SE IMBRACA .

  amin!

 17. STOP RFID 666 zice:

 18. vasile V.O. zice:

  Răspund creștinului ortodox:
  Da! Dimensiunile totale ale creștinismului ortodox ne obligă. Legionarismul ca mișcare politică morală, ca esență civică a românului activ, nu mai poate fi aplicată. Acum trăim o altă epocă de junglă. Acceptăm mizeria impusă de un partid nefast României ( FSN, PDSR, PSD, USL) ? Putem să acceptăm încălcările de lege în neștire?
  Eu cred, am fost de față la minunile moaștelor Sfințiilor Închisorilor, de la Iași. (20 martie)( trei ori consecutiv) dar nu pot crede că clonele criminalului Iliescu pot să manipuleze o lume de oameni liberi. Este vorba de România.

 19. crestinul ortodox zice:

  SUFLET DIN SUFLETUL SĂRACILOR
  „Poeziile lui ştiute pe de rost de sute şi sute de mii de oameni de toate vârstele, recitite şi cântate pe toate drumurile de pelerini umbriţi de prapori în căutarea sanctuarului ce-i adăpostea mai ales în noapte, până la revărsatul zorilor, sunt ca ale lui Vasile Militaru, suflet din sufletul săracilor, însetaţilor după Duh al anonimilor acestui popor creştin al celor mulţi şi neluaţi în seamă, al celor care nu şi-au luat sufletul în deşert în aceşti ani, al celor care şi-au luat din libertate Crucea, urmându-L pe Iisus Hristos până la martiriu. (…) Prigonit, închis, bătut, fratele Traian a iubit şi a binecuvântat: nici una din poeziile sale nu blestemă, nu loveşte, ci cheamă la viaţa nouă, singura absolut necesară de aici şi posibilă în Iisus Hristos, pe care L-a iubit şi slujit ca pe Dumnezeul şi al neamului românesc.” (Ioan Alexandru)

  VERB STELAR ŞI CERESC
  „Versurile lui Traian Dorz, în naivitatea lor divină, amintesc de colindele sau de ninsoarea cu fulgi albi de zăpadă a ochilor mamei mele. Acum, când poezia lui izvorăşte în verbul stelar şi ceresc, noi, colegii lui mai tineri, îl sărbătorim ca pe un moş-strămoş.” (Nichita Stănescu)

  despre poetul consacrat in OASTEA DOMNULUI , TRAIAN DORZ , un Adevarat Crestin Ortodox

  OFRANDA CALDA A POEZIEI SALE
  ” Am o aleasa pretuire pentru fratele Traian dorz si pentru poeziile pline de o inflacarata dragoste
  pentru dumnezeu , exprimata in minunatul grai al poporului nostru pe care il sfinteste si mai mult prin aceste poezii .Faca Dumnezeu sa sporeasca cresdinta poporului nostru prin acesta ofranda calda a sufletului sau .
  Preot prof . dr . Dumitru Staniloaie
  poate acel parinte , frate Stop Rfid 666 ARE SI CEVA IMPOTRIVA MARELUI TEOLOG PREOT PROF . DUMITRU STANILOAIE care arata asa de frumos lucrarea sfanta a acestui Mare Poet Crestin Ortodox TRAIAN DORZ si A OASTEI DOMNULUI in timpul prigoanei comuniste , nu ?

  http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/traian-dorz-istoria-unei-jertfe-512120.htm

 20. crestinul ortodox zice:

  OFRANDĂ CALDĂ A POEZIEI SALE
  „Am o aleasă preţuire pentru fratele Traian Dorz şi pentru poeziile pline de o înflăcărată dragoste pentru Dumnezeu, exprimată în minunatul grai al poporului nostru pe care îl sfinţeşte şi mai mult prin aceste poezii. Facă Dumnezeu să sporească credinţa poporului nostru prin această ofrandă caldă a sufletului său.”
  Preot prof. dr Dumitru Stăniloae

 21. crestinul ortodox zice:

  tot o poezie de a lui Traian Dorz , ce este si cantare indragita in BISERICA ORTODOXA si Cantata !

 22. crestinul ortodox zice:

  pt V.O. si toti Crestinii Ortodocsi din Aceasta Tara Crestin Ortodoxa
  Dusmanul unui Adevarat Crestin Ortodox este dracul si slujitorii lui , IAR „cu dracul nu se sta de vorba !”

 23. STOP RFID 666 zice:

  Vad ca m-a bagat la spam saccsiv2. Macar sa fie anuntat omul ca sa stie despre ce este vorba si mai ales sa afle care-i cauza. In schimb, inSECTARII zburda in voie pe acolo. Cat a fost fratele Vasile, Dumnezeu sa-l apere, nu am avut o ora de spam, dupa un an si trei luni de comentat, dar acum e o situatie speciala.

 24. STOP RFID 666 zice:

  crestinul ortodox

  Dar tu ai ceva impotriva Cuviosului Cleopa Ilie, care a zis ca Oastea Domnului este poarta catre sectari? Si cuvintele acestea sunt spuse cu mult timp in urma. Nu stiu cum a fost atunci, dar roadele le vedem acum……….instrumente in Biserica, neascultare, interpretari sectare, SOLA SCRIPTURA si alte rataciri, vazute si nevazute.

 25. admin zice:

  @STOP RFID 666
  Ai intrat la spam de la linkurile din mesaj

 26. STOP RFID 666 zice:

  ASTIA-S CRESTINI ORTODOCSI, CARE ,,CANTA” LUI DUMNEZEU CU INSTRUMENTE?

  PAI SECTARII NU FAC LA FEL?

 27. Dinu zice:

  Romania duce lipsa de Sfintii asta este este Adevaratu Adevar. Cei care zic ca Romania mai are Sfintii Dumnezeu sai Binecuvinteze Dumnezeu, sa le ajute si sa+i salveze de orice rau. Eu sincer nu vreau nici o salvare. Daca se va indura Dumnezeu de mine sa se indure daca nu. Le urez la toti de bine.

 28. Maria zice:

  Norvegia poate fi ea super-bogata material ,dar daca este fara Dumnezeu ,aceasta „bogatie „,nu duce la mantuire !!!
  Cu ce ne incalzeste bogatia materiala ,daca sufletul este pierdut ???

 29. crestinul ortodox zice:

  cand am aratat parerea unui mare Teolog despre Adevarata Oastea a DOMNULUI , si a altor poeti mari si consacrati in literarura si cultura acestui popor , am aratat si am mai spus si cu alta ocazie referitor tot la Oastea Domnului , anume ca Adevarata Fata A Oastei DOMNULUI , a fost Cea in timpul prigoanei comuniste si ca au existat Adevarati Crestini ortodocsi ca de altfel Adevarati Ostasi in Oastea lui HRISTOS , luptand prin condei si prin ale lor cuvinte si fapte impotriva ateismului barbar instalat in ROMANIA , odata cu instalarea comunismului ,;
  am mai spus de altfel , unii erau Maria -Oastea DOMNULUI , Adevaratii Ostasi cum ar trebui de altfel sa fim si noi ;
  altii erau Marta -Legionarii cu Capitanul In frunte !
  si pe de alta parte , preotii si monahii alesi de DUMNEZEU din Sfanta Biserica au luptat si sunt acuma Adevarati sfinti : Sfantul parinte Arsenie Boca , Sfantul Parinte Ilie Lacatusu si multi altii…chiar si Parintele Iustin Parvu , Parintele Arsenie Papacioc … care erau si cu Maria si cu Marta !
  si cele trei tabere aveau acelasi dusman comun „suflarea hidrei rosie , adica comuniste , asupra Credintei Crestine Ortodoxe a acestui popor ”
  si dupa roade se cunosc , Traian Dorz sa spunem daca era un insectar cum ii spui , tu , Oare de ce a mai facut zeci de ani de temnita grea si batut , umilit pentru ce ?ca era ‘dusman al poporului ‘
  sau pentru Ca Iubea in Al Sau Cuvant si a sa Fapta pe DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI si opunea rezistenta regimului ateocomunist instalat , INDEMNAND poporul la credinta adevarata si lasarea faptelor rele ?
  insa dupa moartea acestuia in 89 , au venit intr-adevar lupii in piei de oaie in Oastea Domnului si au inceput sa rastalmaceasca si sa rataceasca Adevarul acestei Lucrari Sfinte a lui DUMNEZEU !
  cum oare ?
  au publicat ei , ce a scris acest mare Poet Traian Dorz Crestin Ortodox, acesti „Peninsula Bible ” , au intrat in adunari , in turma ca adevarati ‘lupi rapitori’ scindand Acesta Miscare de rezistenta PENTRU ADEVARATA CREDINTA CRESTIN ORTODOXA , in mai multe si ca atare rezultatele sau roadele sunt astazi !
  mergi la origine si Citeste Adevarul despre cei care au fondat si care au luptat si au platit poate si cu viata lor de fi Ostasi In Oastea Domnului !
  cu parintele Ilie Cleopa nu am nimic , Dumnezeu sa-l ierte acolo ! sa lasam Judecata sa-i Apartina lui DUMNEZEU !
  Oastea Domnului a apartinut Bisericii Ortodoxe si trebuie sa Apartina Bisericii Ortodoxe , nu !
  amin!

 30. crestinul ortodox zice:

  si la Preotii Luptatori pentru Marturisirea Cuvantului Sfant si pentru Trairea Adevarata a oricarui crestin ortodox in fapte in Duhul Lui HRISTOS si nu in duhul lumii acesteia , este indeosebi si Parintele Iosif Trifa care a si inceput aceasta Miscare de Rezistenta pentru Adevarata Credinta a Neamului Acestuia de destelenire a raului si taierea raului de la radacina , un exemplu de Adevarat Pastor pentru oile sale , si in fapta si in cuvant IN Lucrarea Sa pentru HRISTOS !
  si culmea , ecumenismul si alte pacate mari , Oare de ce nu erau ‘in atata floare’ ca acuma de altfel , in acea perioada de Lupta a Oastei Domnului , A Miscarii Legionare si a Preotilor , Monahilor si Monahiilor Adevarati Luptatori si marturisitori in Oastea lui HRISTOS ? oare ca traiau in duhul lumii de atunci SAU CA TRAIAU IN DUHUL LUI HRISTOS !
  inchei tot cu Acest Adevar ;
  Oastea Domnului Adevarata a apartinut Bisericii Ortodoxe si Trebuie sa Apartina TOT BIsericii Ortodoxe !
  si Ostasi Adevarati trebuie sa fim si noi , crestinii ortodocsi , In Oastea Lui HRISTOS , Iar Un Oastas Adevarat este si Un Adevarat Crestin Ortodox si dupa Fapta si dupa Cuvant caci lupta este apriga si crancena mai ales in aceste timpuri cand…, si trebuie Sa Fim Uniti Precum O turma si UN PASTOR
  Slavit Sa Fie HRISTOS /
  In veci Amin!

 31. Maria zice:

  TOT RFID,
  Ce am vazut in acest video-clip ,pe care l-ai postat ,m-a uimit !!!!
  Intr-adevar ,acestia (Oastea Domnului ),din punctul meu de vedere ,nu se pot numi ortodocsi !!!
  Sa canti romante acompaniat de instrumente muzicale ,in Altar ,fie el si de vara ,in curtea Bisericii
  si sa spui ca esti ortodox ,este culmea ironiei !!!!!
  Au alunecat foarte rau ,spre sectarism ,ca si cei stilisti ,introducand cu de la ei putere ,diverse rugaciuni si cantece ,departandu-se de Ortodoxie !!!
  Ori in Ortodoxie ,nimic nu se schimba ,niciun cuvant din Lege ,sau sensul unui cuvant din Lege !!!
  De aceea au aparut sectele ,pt ca s-au departat de dreapta credinta apostoleasca si de invataturile sf Parinti ,tot schimband si inventand tot ce le trecea prin minte ,indemnati de cel rau ,ca sa-i acapareze ,in tabara lui !!!
  Pai ,la Biserica ,tii slujbele asa cum sunt ,te rogi impreuna cu credinciosii ,fara a iesi din TIPAR ,transformand Biserica in spectacol de muzica profana ,nepotrivita utilizarii ei ,chiar daca are uneori un accent religios .
  Caracterul acestor manifestari ,este strain Bisericii Ortodoxe !!!

 32. Maria zice:

  Rectific , PT. STOP RFID 666

 33. crestinul ortodox zice:

  SI inchei TOTUSI cu Acest Adevar ;
  Oastea Domnului Adevarata a apartinut Bisericii Ortodoxe si Trebuie sa Apartina TOT BIsericii Ortodoxe !
  si Ostasi Adevarati trebuie sa fim si noi , crestinii ortodocsi , In Oastea Lui HRISTOS , Iar Un Oastas Adevarat este si Un Adevarat Crestin Ortodox si dupa Fapta si dupa Cuvant caci lupta este apriga si crancena mai ales in aceste timpuri cand…, si trebuie Sa Fim Uniti Precum O turma si UN PASTOR
  Slavit Sa Fie HRISTOS /
  In veci Amin!

  si tu Maria , vorbesti de crestini ortodocsi , parca spuneai ca esti la catolici , sau nu am inteles bine ?

 34. Maria zice:

  crestinul ortodox,
  Postez de mai bine de un an pe saccsiv ,ne intalnim in mesaje ,si nu ti-ai dat seama ca sunt ortodoxa ?????
  Poate te referi la o alta Marie ,care a intrat pe saccsiv2 acum recent si caruia i-am facut observatia ,sa-si schimbe nickul sau sa-si scrie numele cu litera mica ,pt a nu ma confunda cu ea ,tocmai si pt faptul ca a marturisit ca este catolica !!!
  Nu a vrut sa-si schimbe numele cu care intra pe saccsiv2 ,atunci am apelat la admin blogului ,care a schimbat numele ei in Maria2 !
  Aceasta catolica ,presupun ca este una si aceeasi persoana cu o Marie care a postat pe Razboi Intru Cuvant ,injurii la adresa fratelui saccsiv Vasile ,dupa care eu am apostrofat-o pe blogul saccsiv2 pt aceasta obraznicie .
  Atunci probabil ,din razbunare ,posta cu numele meu ,ca sa creeze confuzie in comentarii !!!
  Acum ai inteles despre ce este vorba ??????
  Va posta de acum cu nick-ul Maria2 !!!
  Dar poate se va razgandi ,ca si asa vorbea in dodii !!!

 35. gigi zice:

  Quote:
  “biserica” reformata, protestanta, lutherana samd… au reformat, scurtat, eliminat din randuieli si invataturi pana au adus omul in stadiu de indracit. Am auzit istorii asemanatoare si in Norvegia, tara cea mai socializata unde e cel mai “bine” ca sa “traiesti”.
  O familie tanara aveau grija de bunica sotului. Avea in jur de 70 de ani si intr-o zi batranei i se facuse rau. Sistemul norvegian nu permite ca sa te prezinti direct la medicul de familie, ci te programeaza un asistent social, care de obicei primul lucru e sa te faca ca sa renunti. Deci au telefonat, li s-au cerut detalii si au fost lamuriti ca nu e nimic grav, ca e ceva banal si normal la varsta ei, ca-si va reveni fara nicio interventie medicala. Dupa ceva timp, starea bunicii se inrautateste. Nepotii telefoneaza din nou, insa li se explica ca asta e ceva normal la varsta ei, sa stea linistiti ca e un mic hop si bunica isi va reveni. Dupa alt timp bunica lor nu mai da semne de viata. Telefoneaza iarasi, li se cer alte detalii si primesc vestea ca bunica lor a murit. Bineinteles ca apare frustrarea in sanul tinerei familii si au inceput ca sa ceara explicatii pe ton vehement. Li s-a explicat ca e normal ca la acea varsta oamenii sa mai si moara. Singurul medic care a venit la batrana a fost legistul care a constatat decesul si a intocmit actele. By the way… varsta de pensionare in Norway este la 67 de ani

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s