Parlamentul European a respins ACTA. Exista şansa să fie retrimis spre ratificare de către Comisia Europeană

Pe 4 iulie, Parlamentul European a respins controversatul Acord Comercial pentru Combaterea Contrafacerii (ACTA) cu o majoritate covârşitoare a eurodeputaţilor – 478 de voturi împotrivă (doar 39 de eurodeputaţi au votat în favoarea textului, în timp ce 168 s-au abţinut). “Era soluţia greşită pentru protejarea proprietăţii intelectuale”, a comentat, după vot, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

La începutul anului, ACTA declanşase proteste masive, iniţial în oraşele poloneze, ulterior în întreaga Europă, reaminteşte cotidianul Rzeczpospolita. Protestatarii denunţau faptul că ACTA ar fi “conferit prerogative extrateritoriale companiilor care furnizează conţinut pe Internet, existând posibilitatea sancţionării internauţilor pentru transferul de muzică sau filme chiar şi în cercul de prieteni”. Drept rezultat, Germania, Olanda, Republica Cipru, Estonia, Letonia, Republica Cehă şi Polonia au suspendat ratificarea ACTA.

Potrivit cotidianului Rzeczpospolita, chiar şi în cazul respingerii ACTA, există totuşi şansa la nivel teoretic – dat fiind că acordul a fost modificat – ca acesta să fie trimis din nou spre ratificare de către Comisia Europeană. Cu toate acestea, eurodeputaţii deja au avertizat că nu vor accepta modificări de faţadă. În 2010, Parlamentul European a respins acordul SWIFT, forţând renegocierea sa pentru a include prevederi care să sporească protecţia vieţii private a cetăţenilor europeni.

| Presseurop

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, anti-ue și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Parlamentul European a respins ACTA. Exista şansa să fie retrimis spre ratificare de către Comisia Europeană

 1. Pingback: Parlamentul European a respins ACTA. Exista şansa să fie retrimis spre ratificare de către Comisia Europeană « Saccsiv's Weblog

 2. crestinul ortodox zice:

 3. crestinul ortodox zice:

  ue si nato sunt fiarele apocaliptice , trebuie numaidecat ca ROMANIA SA IASA DIN acestea , si AFARA , AFARA , AFARA cu spurcaciunea !
  ca va pustii totul si unde calca este focul iadului , si MANIA LUI DUMNEZEU VA FI ASUPRA NOASTRA !
  v-am spus cine este spurcaciunea si cel care a facut pact cu dracul pentru a trece puntea ORI SE LEAPADA DE ACESTA , ORI nu ajung sa mai treaca puntea !

 4. crestinul ortodox zice:

 5. ORTODOX zice:

  Diavolul si cursele lui

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s