În Basarabia, un grup de persoane se opune introducerii codului de identificare(CNP-ul la noi) în acte şi cer o alternativă

Circa 300 de persoane s-au adunat în faţa Palatului Republicii pentru a se opune introducerii codului de identificare. Unii dintre ei au intenţia să rămînă acolo pînă nu vor fi soluţionate revendicările lor, iar pentru aceasta vor să instaleze corturi.

Enoriaşii solicită deputaţilor să asigure alternativa documentării populaţiei, fără atribuirea codurilor de identificare, precum şi păstrarea evidenţei manuale a acestora.

Potrivit doamnei Elena Bîtcă, Preşedintele Asociaţiei Juriştilor Ortodocşi din Moldova, protestul vine după ce, pe 22 iunie, Legislativul a votat în primă lectură modificările cu privire la actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte. Totodată, pe 26 iunie, a avut loc prima întrunire a Comisiei sinodale pe probleme morale şi de etică, care s-a pronunţat împotriva modificărilor operate, solicitînd menţinerea posibilităţii documentării alternative fără colectarea automatizată a datelor personale.

„Prin acest proiect de lege, de fapt, se modifică ideea şi principiul de documentare a populaţiei şi anume a celor care deţin formularul numărul 9 din motive religioase, fără cod de identificare. În cazul în care vor fi adoptate modificările respective, cei care deţin formularul numărul 9 vor fi documentaţi în mod automatizat, fapt ce nu va fi niciodată primit de creştini”, a spus Elena Bîtcă.

Şeful Poliţiei Municipale, Silviu Muşuc, a menţionat că în cererea prealabilă, depusă la Primărie, organizatorii au anunţat că intenţionează să protesteze timp de o lună, iar unii din ei urmează să instaleze corturi în preajma Palatului Republicii, în perimetrul străzilor Maria Cibotari şi Nicolae Iorga.

Elena Bîtcă a confirmat informaţia, spunînd că enoriaşii intenţionează să stea pînă cînd deputaţii nu se vor răzgîndi să modifice legea.

| MoldovaCreştină

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la În Basarabia, un grup de persoane se opune introducerii codului de identificare(CNP-ul la noi) în acte şi cer o alternativă

 1. pcmouse zice:

  iesim si noi in strada?

 2. crestinul ortodox zice:

  N-au stiut sa va Taie la Vreme na,….un singur lucru Va Cer VOI ATI ADUS TARA ACOLO UNDE ESTE Voi s-o Duceti unde se cuvine SA FIE , FIECARE OM SA FIE PROPRIUL SAU JUDECATOR sa Hotarasca singur daca ramine sau pleaca dintre oameni si cum va hotara el Asa Sa fie , CE POATE FI MAI DREPT DECAT ASTA !…”

  …LIBERTATEA NU POATE FI CUMPARATA !…Spuneti ca pretul libertatii este mic , va creste mereu pina intr-o Zi cand Pretul Libertatii Va fi Libertatea Insasi SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE ZIUA ACEEA !!!!!!!!!!!

 3. rabi akiba zice:

  Dom’le, ăia 300 sunt Biserica. De ce? Pentru că ei se raportează cel mai fidel la atitudinea originară a Bisericii, nu doar cultic/ritualic și cultural cum face grosul. Degeaba bagi din Minei la vecernii dacă nu te pui cu barosul pe idoli. Concret. Asta făceau creștinii pe care ni-i revendicăm. Ilegitim, de vreme ce nimic din concretețea mărturisirii lor nu ne caracterizează. E mai puțin idolatră lumea de azi de vreme ce creștinii nu mișcă nimic? Concentrați pe gorgoni si ipsilii, ei nu mai pun nicio problemă; s-a pus cineva cu ghioaga pe televiziuni, sursa principală de îndrăcire a Neamului? Sau pe Bănci – oficine ale cametei ebraice, pe cabinetele de planificare familială? A dat cineva foc boxelor și instalațiilor de sonorizare de la concertele pline de draci înfipte cu predilecție în coasta Sf. Dumitru Basarabov? Pe vreun club plin de botezați și mirunși? Haida de…
  Nu răsucind butonul televizorului se intră în etosul primilor creștini. Asta e o treabă prea privată, fără ecou. O adaptare modernă la ceva mult mai penetrant pe vremuri. Cei vechi erau scandalos de publici; unul s-a apucat să dărîme teatre, altul statui. Mîntuitorul însuși era extrem de „expresiv”. Biserica era incomodă, greu de suportat, anti-civică, o pacoste imperiului roman. Care, fie vorba-ntre noi, era exact ca cel de azi. Cu mici diferențe cosmetice.
  Cei 300 fac un arc peste timp; contrariază, incomodează, strică atmosfera civică. De-a lungul timpului grupuri de cîte 300 ne aduc aminte de origini, de refuzul oricărui pact, de faptul că in esență creștinismul nu-i din lumea aceasta. Cei 300 nu vor sa tamîieze idolii nici măcar de formă. Sunt Biserica. Restul – o poveste nesărată.

 4. crestinul ortodox zice:

 5. crestinul ortodox zice:

 6. crestinul ortodox zice:

 7. crestinul ortodox zice:

 8. Pingback: Exemplu de urmat: Sacrificiu pentru credinţă! Zeci de enoriaşi au înnoptat în faţa Palatului Parlamentului din Chişinău | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s