UE se îndreaptă spre punctul final pentru care a fost creată: FEDERALIZAREA

O Europă Federală a fost planul dintru început al ocultei mondiale, însă acest lucru nu putea fi impus decât printr-o metodă paşnică, iar nu prin război. Astfel s-a lansat conceptul de uniune economico-financiară, ce din start se ştia că va fi un eşec, însă datorită crizei statele vor accepta soluţia salvatoare: federalizarea, după modelul SUA.

Dezamorsarea crizei datoriilor impune statelor UE o mai mare solidaritate însă pierderea de suveranitate pe care o presupune nu se poate face decât în tăcere pentru a nu trezi suspiciunile antifederaliştilor, relatează AFP.

Soluţia pentru a depăşi criza este să avem „mai multă Europă şi nu mai puţină”, a afirmat vineri cancelarul Angela Merkel la încheierea unui summit Italia-Franţa-Germania-Spania la Roma.

„Trebuie să dăm un semnal şi să ne apropiem într-o uniune politică. Vrem să lucrăm la o uniune politică mai importantă”, a insistat aceasta.

Preşedintele UE Herman Van Rompuy a fost desemnat să pregătească un raport cu privire la modalităţile de sporire a integrării în cadrul UE.

În concluziile sale, pe care le va prezenta liderilor UE în cadrul summitului de la 28 şi 29 iunie la Bruxelles, el „este foarte ambiţios, cu idei concrete”, a declarat pentru AFP un oficial european.
„El îşi bazează această integrare pe o uniune economică, o uniune bancară, o uniune bugetară şi o uniune politică”.

Şeful guvernului italian Mario Monti, de orientare federalist, susţine de asemenea acestă abordare. „Pentru a ieşi în bune condiţii din această criză a zonei euro şi a economiei europene, avantajul integrării este necesar”, a declarat acesta vineri.

„Cu o Europă federală nu am mai avea această discontinuitate în procesul decizional”, susţine ministrul italian al Afacerilor Externe, Enzo Moavero.

Însă federalismul este „un concept foarte sensibil în unele state”, deoarece acesta înseamnă cedarea unor părţi a suveranităţii naţionale către instanţe superioare europene, avertizează un oficial european.

Marea Britanie nu vrea să audă despre acest subiect. Franţa este la rândul său foarte reticentă la orice pierdere a suveranităţii.

Nu va fi „niciun transfer de suveranitate fără ameliorarea solidarităţii”, a avertizat de asemenea preşedintele Francois Hollande în cadrul unei conferinţe de presă comune la Roma.

„În Europa este mereu un mare entuziasm pentru împărţirea greutăţilor, dar multe rezerve când este vorba de cedarea suveranităţii la scară europeană”, declară anturajul cancelarului Angela Merkel.

Aceste rezerve sunt luate în considerare. „Cuvântul federalism nu a fost folosit în documentul pe care îl va prezenta Herman Van Rompuy, pentru că nu trebuie să trezim demoni vechi”, a explicat un oficial european.

„Preşedintele Francois Hollande nu vrea să reînvie” rănile deschise în Franţa după eşecul referendumului privind Constituţia europeană în 2005, a adăugat acesta.

În Olanda, unde alegătorii au respins de asemenea proiectul de Constituţie europeană, alegerile legislative anticipate sunt prevăzute la 12 septembrie „iar dezbaterea nu trebuie să se întoarcă spre” viitorul instituţional al UE, a insistat acest responsabil european.

„Construcţia europeană este o suită de compromisuri”, aminteşte acesta. Ea include deja elemente de federalism precum BCE şi Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), a subliniat acesta.

Francois Hollande preconizează avansarea „etapă cu etapă”. El a reamintit acest lucru în cadrul reuniunii de la Roma. „Renunţarea la suveranitate se va construi în funcţie de mecanismele de suveranitate pe care le vom putea găsi”, a afirmat el.

Această politică a etapelor s-ar aplica euroobligaţiunilor solicitate de Paris. „Această distribuire comună a datoriilor necesită neapărat o mai mare integrare politică şi va necesita cu siguranţă mai mulţi ani”, a explicat premierul francez Jean-Marc Ayrault pentru săptămânalul german Die Zeit.

| antena3

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, anti-sionism și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la UE se îndreaptă spre punctul final pentru care a fost creată: FEDERALIZAREA

 1. crestinul ortodox zice:

  >>>>“În Europa este mereu un mare entuziasm pentru împărţirea greutăţilor, dar multe rezerve când este vorba de cedarea suveranităţii la scară europeană”, declară anturajul cancelarului Angela Merkel
  >>>>Francois Hollande preconizează avansarea “etapă cu etapă”. El a reamintit acest lucru în cadrul reuniunii de la Roma. “Renunţarea la suveranitate se va construi în funcţie de mecanismele de suveranitate pe care le vom putea găsi”, a afirmat el.
  >>>>Cu o Europă federală nu am mai avea această discontinuitate în procesul decizional”, susţine ministrul italian al Afacerilor Externe, Enzo Moavero.
  >>>>“Cuvântul federalism nu a fost folosit în documentul pe care îl va prezenta Herman Van Rompuy, pentru că nu trebuie să trezim demoni vechi”, a explicat un oficial european.
  zicala romaneasca ce spunea parca ‘ tot hotul , Striga hotii , ma sariti ! ‘ se potriveste de minune cu acest h v rompuy ptu , da chiar are si fata de …

  IA UITATI-VA CE VOR ASTIA !!!
  suna cam asa „n-am reusit sa va Ocupam in trecut …, in al 2 lea razboi mondial , ne Cedati acum de BUNAVOIE a VOASTRA SUVERANITATE caci Stim noi ce sa facem cu ea !’
  Nostim ! au planuri mari acesti cotropitori de NEAM si TARA , Asta AU vrut , ei de Asta n-o sa aiba parte CACI EXISTA DUMNEZEU CEL SFANT SI DREPT CARE A DAT FIECAREI NATII SI FIECARUI NEAM O TARA , O TRADITIE , O LIMBA – francezu se intelege bine cu ai sai pe limba lui in tara sa Franta , germanii idem , englezii pentru ei limba este frumoasa acolo acasa la ei in Anglia , …iar Noi , Romanii suntem Lasati Aici in Acest Spatiu Mioritic , intre DUNARE , NISTRU SI TISA , in Gradina Sfanta a MAICII DOMNULUI cu ce avem dat SFANT DE LA BUNUL DUMNEZEU CU ALE SALE MAINI , Sa nu le cedam Sa le aparam si cu pretul CEL MARE , caci ai nostri Stramosi si Eroi au platit Tributul Suprem pentru Aceasta Tara si Acest NEam , pentru GRADINA SFANTA A MAICII DOMNULUI SI PENTRU NOI , CEI DE ASTAZI CARE CALCAM si STAM PE ACEST PAMINT SFANT NUMIT ROMANIA !
  amin!

 2. crestinul ortodox zice:

 3. crestinul ortodox zice:

 4. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (25.06.2012) « Saccsiv's Weblog

 5. agerstress zice:

  @crestinul ortodox,
  Ai pus bine problema. Aici nu poate fi vorba de „suveranitate politica” ci este vorba de suveranitatea noastra CA NEAM lasat de Dumnezeu pe fata pamantului. Nu poate fi permisa nici un fel de analogie cu situatia Americii. Aia s-au format ca state si ulterior ca federatie dintr-o adunatura de natii care se lepadasera de identitatea lor de neam in cautarea „lumii noi”. NU ESTE CAZUL EUROPEI! America s-a nascut din curvie, din concubinaj, europenii din STRAMOSI.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s