Atitudine anti-masonică în Grecia ortodoxă. Se cere delimitarea Bisericii de ciuma masonică

de G. Zervos Directorul ziarului Ὀρθόδοξος Τύπος, nr. 1928, 25 mai 2012, pp. 1, 7.

Conducerea bisericească se află în „letargie” premeditată. Nelinişti vii faţă de tăcerea acesteia. Care este datoria istorică a Bisericii în cazul concertului masonic şi a cuvântării propagandistice a unui şef mason care au avut loc în Biserica Sfântului Gheorghe din Kerkira.

Statul se află în prăbuşire. Regimurile politice, care nu cred în idealuri, în valori, în instituţii şi nici în Dumnezeu:

 • au distrus totul şi au falimentat Statul Elen;
 • au servit intereselor ţărilor străine.
 • au luat parte la comploturi străine în privinţa chestiunilor naţionale şi a mersului ţării noastre.
 • S-au întovărăşit cu puterile duşmane distrugând în chip demonic valorile naţionale. Vreme de 30 de ani au acţionat împotriva aşezămintelor care definesc identitatea elenismului.
 • Au risipit şi au distrus ceea ce au creat „Părinţii şi Strămoşii noştri” cu strădanie, sudoare şi sânge.
 • Au batjocorit steaua în trei străluciri a vechimii: patrie, credinţă şi familie.
 • Au votat legi prin care i-au împilat şi i-au izgonit din ţară pe întreprinzători,
 • au distrus industria militară,
 • au distrus economia agrară fără de care nu poate exista o dezvoltare reală a economiei,
 • au predat instituţiile politice unor interese aşa-numite interdependente.
 • Au adaptat instituţiile şi legile la măsurile lor şi la interesele pe care le servesc,
 • au eliminat caracterul elen din educaţia tinerilor,
 • nu s-au preocupat de problema demografică,
 • au votat legi care distrug instituţia familiei,
 • au legalizat avorturile cu rezultatul că sunt asasinaţi anual 300 000 de copii nenăscuţi, al căror loc îl iau în Grecia copiii asiaticilor, ai africanilor şi ai altor oameni care intră ilegal în Grecia,
 • au votat o mulţime de legi antibisericeşti în numele modernizării Statului pe care l-au jefuit prin politica lor.
 • au distrus Statul şi au predat cheile acestuia în mâinile creditorilor lui,
 • au luptat sistematic împotriva simbolurilor naţionale şi bisericeşti contestând contribuţia Bisericii în istoria neamului.
 • Au lovit sistematic instituţia Puterilor Armate,
 • au distrus Securitatea Statului şi au permis forţelor criminale să acţioneze nestânjenit, să înjosească şi să necinstească familii şi oameni în vârstă.
 • Au propovăduit anarhia şi lipsa de respect învăţând că nu este diferenţă între tată şi fiu, între mamă şi fiică.
 • S-au îndreptat împotriva eroilor noştri, care au luptat pentru credinţă şi pentru patrie eliberând Grecia şi au „botezat” drept masoni personalităţile sfinte pentru neamul nostru ale istoriei de la 1821.
 • Au predat că în viaţa contemporană nu au nici o însemnătate valorile muncii, ale dreptăţii, ale onestităţii, şi au înlocuit valorile şi virtuţile grecilor cu furtul, acumularea ilicită de bani, îmbogăţirea facilă.
 • Au deschis graniţele şi au permis să intre în ţară ilegal familişti, delicvenţi cu pedepse mari şi spioni din străinătate, au permis cercurilor comerţului de carne vie să transforme Grecia într-un „bordel” nelimitat, adeverind, vrând-nevrând, cuvântul răposatului Gheorghe Papandréu (supranumit „Bătrânul Democraţiei”), care spunea că Parlamentul Elen este un „bordel”.

Prin nenumărate acţiuni încearcă să-i convingă pe greci că sunt apatrizi, de vreme ce problemele naţionale, precum problema cipriotă, cea a Mării Egee, a Thraciei şi-au găsit rezolvarea prin dogma conlocuirii, a coadministrării şi a coexploatării. Cel mai important este că au permis subminarea Statului prin favorizarea sectelor şi a Masoneriei.

Cititi continuarea pe Graiul Ortodox.

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Atitudine anti-masonică în Grecia ortodoxă. Se cere delimitarea Bisericii de ciuma masonică

 1. rabi akiba zice:

  Le iese duplicitatea congenitală pe nas. Cînd i-oi vedea cerînd de lucru prin mănăstirile românești și ducînd tava prin bodegi obscure din Slobozia sau Abrud, atunci mă voi înduioșa. Dar nici atunci nu sunt sigur.

 2. Pr Timotei zice:

  http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?p=809

  Conferinţă la Curtea Brâncovenească
  ISPITA SPIRITUALITĂŢII ORIENTALE
  cu Pr. Matei Vulcănescu

 3. Pr Timotei zice:

  Masonii care vor sa revina in Biserica Ortodoxa ptrebuie sa se lepede de masonerie , sa scuipe pe ea si sa fie Miruns cu Sf si Marele Mir: http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?p=809 al doi-lea filmulet

 4. Pr Timotei zice:

  Ce ar vrea de la noi Sfantul Mucenic Mircea Vulcanescu?
  http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?p=809
  ultimul filmulet-merita pus.

 5. crestinul ortodox zice:

  Tacere si …!

  Tacere si ‘capu in pamint’ /
  este totuna cu a zidi mormant!
  este totuna cu a darama si strica /
  ce altii au Zidit/
  Si cu Mare Pret au construit /
  BISERICA LUI HRISTOS /
  unde ne gasim noi ,toti /
  din neam in neam roman /
  crestin si nu pagan /
  si-i mai frumos ,crestin ortodox /
  ca-i mai aproape de HRISTOS /
  iar BISERICA CRESTIN ORTODOXA /
  ESTE BISERICA ADEVARATA si VIE/
  ce portile iadului /
  in veci , n-au s-o biruie .
  amin!

 6. elena zice:

  Mănăstirele din judeţ verificate de inspectorii sanitari
  Marţi, 19 Iunie 2012 00( ziar Realitatea)
  Mănăstirile din judeţ sunt în prezent, ţinta unor acţiuni de control. Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică vor să vadă dacă se respectă normele de igienă în special pe linia alimentaţiei.

  Pentru a preîntâmpina eventualele riscuri la care ar putea să se expună vizitatorii lăcaşelor de cult, inspectorii vor verifica dacă hrana oferită enoriaşilor este preparată şi servită în condiţii care să respecte legislaţia în domeniul sănătăţii publice. De asemenea inspectorii au în vedere şi verificarea spaţiilor în care sunt cazaţi turiştii, aici fiind vorba şi de verificarea lenjeriilor şi curăţenia. „A început acţiunea tematică de control în mănăstirile din judeţ. În aceste acţiuni se va mai urmări monitorizarea surselor de apă care alimentează aceste obiective prin prelevare de probe, se va urmări calitatea alimentelor şi celorlalte produse alimentare, termenele de garanţie ale acestora, păstrarea probelor din fiecare fel de mâncare gătită, respectarea circuitelor existente inclusiv aspectul ustensilelor de pregătire a mâncării. De asemenea, se urmăreşte controlul medical periodic al angajaţilor, spaţiile din blocul alimentar şi alte anexe”, a precizat jurista Nicoleta Bălţătescu, purtătorul de cuvânt al DSP.

 7. elena zice:

  articolul- „Mănăstirele din judeţ verificate de inspectorii sanitari” -este publicat în ziarul Realitatea ( Neamţ)

 8. florin zice:

  le-au placut euroii dati de ue, acum a venit scadenta… munca trebuia, nu desfatare, nu trai de huzur,acum sunt vanduti cu totul.

 9. crestinul ortodox zice:

  depinde de ei , daca se ‘Vand ‘cu Totul !
  Credinta Adevarata , Nadejde Sfanta si Iubire Nefatarnica catre HRISTOS si MAICA DOMNULUI ., au Sfantul Munte Athos linga , sa nu se lepede de acesta la comanda ue… „femeile trebuie sa aiba voie in Muntele Athos -blasfemie”;
  acum , se vede fiecare in ce directie se duce ‘dupa cum bate vantul’ sau ‘ramine drept in fata furtunii’ !

 10. cddp zice:

  Ca si in Grecia, masonii distrug totul si in Romania.

 11. crestinul ortodox zice:

  iar la noi ,

  Tacere si …!

  Tacere si ‘capu in pamint’ /
  este totuna cu a zidi mormant!
  este totuna cu a darama si strica /
  ce altii au Zidit/
  Si cu Mare Pret au construit /
  BISERICA LUI HRISTOS /
  unde ne gasim noi ,toti /
  din neam in neam roman /
  crestin si nu pagan /
  si-i mai frumos ,crestin ortodox /
  ca-i mai aproape de HRISTOS /
  iar BISERICA CRESTIN ORTODOXA /
  ESTE BISERICA ADEVARATA si VIE/
  ce portile iadului /
  in veci , n-au s-o biruie .
  amin!

 12. crestinul ortodox zice:

 13. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (20.06.2012) « Saccsiv's Weblog

 14. Tuturor acelora care vorbesc cu dispret si fara pic de dragoste la adresa grecilor, le zic raspicat: „SA VA FIE RUSINE!!!
  Ar trebui sa intelegeti ca ceea ce se intampla in intreaga lume nu e nici pe departe de luat in deradere…Decat sa faceti bascalie sau sa va bucurati de raul altora, mai bine v-ati ruga in felul acesta ati fi de folos si dumneavoastra si altora!!!

 15. rabi akiba zice:

  Acum cîțiva ani, fiind în Atos, la reproșul că își restaurează/modernizează mănăstirile pe bani de coloratură ideologică (UE și alte șerpării- și să nu-mi spui că banii n-au miros/culoare că îmi ai pe conștiință leptopu) părintele X, un avizat, a răspuns că doar le papă lozu ălora dar ei rămîn tot feciorelnici, că nousul lor e mai tare ca al ălora, că ortodoxia i thanatos. Un răspuns emblematic, trebuie să recunoașteți, Lili & Mihai. Extrapolați oleacă, acum.
  Preumblîndu-mă de colo colo, pedestru, cine crezi că spărgeau piatră sub un soare ucigaș, la ora două, cînd tot grecu, fie mirean, fie călugăr, fie popă, bagă isihie la umbră? Românii și albanezii tată. Pentru cîțiva creițari pe care-i trimiteau prin pelerini la neveste și copii, ca și căpșunarii, ca și spălătorii de babe din Italia, ca toți robii ăștia eterni care-s românii. Brusc mi-am adus aminte de domniile fanariote, de satele de iobagi și copii flămînzi închinate Atosului și altor locuri sfinte, stoarse binișor întru isihia călugărului grec (ăla a lu Kazanțakis, l-am văzut, e același, acum poartă și celular la centură), de conferințele despre teoză si kenoză ale avilor atoniți simultane cu presiunile acelorași de recuperare a metocurilor, adevăratul scop al sfintelor vizite prin România. Aproape de Cavsocalivia, în fața unei vile cochete cu vedere la mare, chilie sau catismă, ce-o fi fost, cu Nissan la garaj, un basarabean sleit de muncă: „ne-njură popii aștia greci, vai de zilele noastre…” . Așadar, grecu cu banu greu de la Stat, recompensat pentru stat, românu cu cocoașa ruptă, umilit, uscat de dorul copiilor lăsați acasă. Si tot grecu trebuie compătimit. Mai nou și Năstase trebuie plîns, așa ni se cere. Poate și Iuda, nu?
  Cîți greci au lucrat la construcția rețelei de autostrăzi care le strabate țara? Niciunul. Doar albanezi, bulgari, români. Grecu era la isihie în timpul ăsta.
  Cum se raportează grecii la aromânii băștinași, nu venetici, în Grecia?
  De ce i-aș plînge pe acești „truditori” ai tavernelor care țipă cu disperare de moarte că au pierdut al 15-lea și al 14-lea salariu, pe acești evazioniști fiscali din tată în fiu, pe acești gălăgioși corciți cu turcii care au tolerat hoțiile mai marilor lor tocmai că le pica și lor ceva, pe acești fanfaroni trîndavi? Codoșlîcul si aroganța se plătește. Fie că ești popă, fie că nu. Plătești…ca popa.
  Mie nu mi-e rușine! N-am de ce.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s