Ortodoșii din Basarabia cer Mitropoliei să dea Anatemei pe politicienii care au votat legea ce acordă drepturi homosexualilor

Astazi, 28 mai, un grup de crestini-ortodocsi au organizat o conferinta de presa. La sfarsitul acesteia, reprezentantii grupului de initiativa au impartit jurnalistilor urmatorul text:

Comportamentul în situaţia creată din jurul „legii antidiscriminare” (aşa-numita „lege cu privire la asigurarea egalităţii”) a Mitropoliei Moldovei (MM) per ansamblu dă dovadă că în interiorul ei este multă putreziciune care nu are nimic comun cu Biserica.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, atitudinea Mitropolitului Vladimir față de „legea antidiscriminare” s-a mărginit  doar la niște declaraţii sterile și o vizită seacă a Sinodului la Marian Lupu și Vlad Filat.

Săptămîna trecută, fiind această lege pe ultima sută de metri, Mitropolia Moldovei a fost îndemnată în nenumărate rînduri să se mobilizeze la maxim pentru a opune rezistenţă votării ei grabnice în formatul actual. Înalt Preasfinţia Sa însă, după întîlnirea misterioasă de miercuri cu premierul Filat, știind prea bine că cerinţele creştinilor vor fi ignorate de către comisiile parlamentare anterior promise de Marian Lupu, a preferat totuși să ia apă în gură si să o facă pe mortul în păpuşoi, dînd de înțeles din spusele demnitarilor Ion Hadîrcă, Dumitru Diacov și Vlad Filat, că ar fi de acord cu această ultimă formulă și ca ultimii să nu-și facă griji pentru eventualele proteste.

Reieșind din cele sus menționate, sîntem nevoiţi să constatăm că Mitropolia Moldovei și-a trădat creștinii în cel mai criminal mod, iar declaraţia emisă după protestele creștinilor din ziua de vineri, nu doar că nu mai are vreo valoare, ci este o dovadă în plus a batjocoririi creștinilor. Devine din ce în ce mai evident pentru orice creştin că vina pentru eșecul în această problemă nu  revine atît demnitarilor vînduţi, de la care nici nu ne așteptam la o altă poziţie, cît poziţiei trădătoare şi laşe a MM.

În situaţia creată, considerăm că Mitropolia, în special Mitropolitul Vladimir, trebuie să întreprindă de urgenţă următoarele acţiuni, în condiţiile în care se pretinde instituţie ortodoxă:

1. Să-l determine pe președintele Timofti să uzeze de dreptul său constituţional de a reîntoarce în parlament „legea cu privire la asigurarea egalităţii”, spre a elimina expresia confuză ”și alte categorii similiare” – formulare de care se vor folosi activiştii homosexuali pentru cenzurarea majorităţii tradiţionale, aşa cum a declarat public activista GenderDoc Frolov Angela –  și a exclude din articolul 7 (cîmpul muncii) sintagma „orientare sexuală”.

2. Să ceară iertare publică pentru dezamăgirea şi înşelarea pricinuită creștinilor atît pentru acest caz, cît și pentru cazul Pasat.

3. Toţi cei 53 de deputaţi care au votat legiferarea sodomiei în ţara noastră, dimpreună cu persoanele cheie care au promovat această lege (Vlad Filat, Oleg Efrim şi Alexandru Tănase) să fie daţi nominal anatemei, ca cei care, pretinzîndu-se creştini ortodocşi, au declarat „normă” ceea ce Biserica lui Hristos numeşte în Sfînta Scriptură mîrşăvie, astfel venind cu o nouă învăţătură de credinţă, potrivnică învăţăturii ortodoxe. Cei daţi anatemei urmează a fi lipsiţi de dreptul de a participa la slujbe şi Tainele bisericeşti, pînă la pocăinţă publică pentru crima comisă împotriva propriului popor.

Dacă MM şi de această dată va ignora acest apel al creştinilor şi va continua să se atîrne laș faţă de propria turmă cuvîntătoare, unii dintre noi, creștini ortodocşi, ne rezervăm dreptul de a ne desolidariza de Mitropolitul Vladimir ca păstor al Mitropoliei Moldovei și a ne adresa Patriarhului Kiril pentru a rîndui un alt ierarh, destoinic, ortodox şi în stare să păstorească cu dragoste și să apere cu rîvnă Biserica încredinţată. Nu excludem că în viitorul apropiat, dacă Mitropolia nu va lua nici o atitudine față de această declarație, curtea mitropoliei să fie umplută de sute de creștini ortodocși, poate chiar mii.

| mdn.md

Cititi si:

În urma adoptării legii sodomiste din Basarabia, ortodocşii adresează nemulţumirea lor către Mitropolie

Acest articol a fost publicat în anti-homosexualitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Ortodoșii din Basarabia cer Mitropoliei să dea Anatemei pe politicienii care au votat legea ce acordă drepturi homosexualilor

 1. Psalmul 50 zice:

  ȘTEFANE ! SFINTE VOIEVOD, privește ce se alege de Moldova și de toate Țările Românești.
  Praful !!
  Foc din CER să se pogoare și urâciunea s-o doboare!
  De cele mai multe ori ne rugăm să fim miluiți de Dumnezeu dar acum nu mai ajută miluirea, ci secerișul putregaiului.

 2. și tare mi-e că și patriarhul poate să facă joc de glezne la fel ca mitropolitul cu ciocul mic

 3. poate sunt muți, au un defect de vorbire

 4. să ne rugăm pentru vindecarea lor

 5. Dinu zice:

  Numai e vorba nici de rugaciune, noi datori suntem sa ne rugam , dar din drac Dumnezeu nu poti sa faci, se spune clar Dumnezeu le face voia lor , asta vor asta le da, Dumnezeu e bun cu toti, Judecata Lui e DREAPTA . Insa ca nu cumva sa fim partasi la nenorocirea lor si aici se face referire exact la acesti homosexuali. Nimic nu a vrut sa primeasca Avraam de la iei nimic sa nu primim nici noi. Doamne Doamne si iar Doamne nimic nu e mai rau in lumea asta decat sa fii parasit de Dumnezeu. De toti putem fi parasiti numai de Dumnezeu nu.Asta inseamna sodomizarea sa te lase Dumnezeu in voia ta sa te prapadesti singur ,sa fii lipsit de voia Lui Dumnezeu. Ce pedeapsa mai mare poti sa primesti decat sa fii lipsit de Dumnezeu? nu cred ca exzista una mai mare .

 6. Dinu zice:

  Dumnezeu sa le dea har acestor tineri bravi care fac aceasta declaratie, Doamne ajuta-le si ajuta-ne pe noi toti.

 7. Antonia zice:

  Dumnezeu sa-i intareasca pe fratii nostri. marturisitori.

  ,,A tacea si mortii stiu.”‘- spunea un poet. Cand e vorba de apararea credintei, Dumnezeu le numara pasii facuti pentru El.

  E vremea muceniciei.”- spunea parintele Arsenie Boca. Apoi, daca-i asa, pentru marturisirea adevarului de credinta, Dumnezeu nu-i ramane nimanui dator. Acesti tineri au un curaj daruit de Dumnezeu de a spune raspicat adevarul. E important ce va spune Dumnezeu despre marturisirea lor, nu ce va spune patriarhul, care, poate sa se lase influentat de politic. Dar mai bine sa asteptam. Puternic e Dumnezeu sa-i dea un gand bun si patriarhului.

  Asa cum spunea parintele Arsenie Boca, noi ne temem prea mult de moarte sau de pierderea unor avantaje materiale. De aceea exista pericolul sa tacem cand nu trebuie, spre osanda noastra. Caci una e sa plecam dintre cei vii cu o luna, sau cu cativa ani mai devreme pentru Hristos si alta e sa traim in pacat in acel rastimp. Sfintii Parinti ne invata .sa ne cultivam aceasta cugetare la moarte pentru a lupta cu pacatele.

  Astfel, simplu si la obiect, cand se iveste prilejul, putem sa-L marturisim mai usor pe Hristos, gandindu-ne doar la avantajele cele vesnice, Frica dispare si nu ne mai gandim la ce pierdem, ci doar la ce castigam daca suntem cu Hristos pana la sfarsit. Daca nu invingem aceasta frica, vom considera ca mucenicia e buna doar pentru altii. Doamne, ajuta-ne si ajuta-i si pe fratii nostri de dincolo de Prut.

 8. daniel zice:

  Bravo lor! Dar mai bine ar trece de la asa numita si ilegitima Mitropolie a Chisinaului si a Intregii Moldove (un titlu mincinos) la Mitropolia Basarabiei. Dumnezeu sa le ajute!

 9. crestinul ortodox zice:

  rugaciune ,

  Ai mila DOAMNE si de noi/
  ca lupu paznic o’ fost pus la oi/
  si n-avem un pastor sfintit ales/
  de HARUL TAU CEL SFANT CULES/
  sa ne duca la pasune’aleas/
  unde-i iarba cea frumoas’./
  Si s-arat DOAMNE ,
  lupii din apus/
  la Rasarit , o’ ajuns/
  si vor Doamne a darama /
  ce este Sfant,Curat zidit cu mana Ta/
  cu Mana Ta DAT SI LASAT/
  acestui neam oropsit si prigonit/
  mereu de altii /
  ce si-au dorit /
  a fi stapani ai acestei natii/
  si vor Doamne a spurca /
  CE- I TAINA SFANTA si LASATA /
  de Mina Ta Data /
  la strabuniI si SFINTII Acestui Neam
  unde SFANT SANGELE TAU s-a varsat /
  in vin aratat/
  si unde SFANT TRUPUL TAU /
  s-a Jertfit /
  Si In paine s-o implinit /
  CUVANTUL TAU SFANT LASAT /
  “fericiti cei ce n-au vazut /Dar au crezut”/.
  asa am fost Doamne /
  si noi/
  cei asupriti de poveri si nevoi /
  caci boul le rabda toate /
  dar pina cand Doamne/
  caci nu mai poate /
  cand biciul raului se pune/
  si corvoada nu apune!/
  astfel ochii ne inaltam/
  si la Tine Doamne ne rugam/
  VINO DOAMNE MAI CURAND /
  sa dai cu spurcaciunea jos/
  si maturand /
  AI MILA DOAMNE SI DE NOI /
  caci lupu paznic o fost pus la oi/
  amin!

 10. gabi zice:

  Rusine sa ne fie, caci noi dormim si nu suntem in stare sa facem ceva nici acum, in al doisprezecelea ceas. Fratii nostrii mai oropsiti si mai lipsiti ce cele materiale (sau poate tocmai de aceea, ca nu prea au ce pierde) iau atitudine, iar noi stam cu capul in pamant. Ne-au bagat pe gat reteta electronica, or sa ne bage si cardul de sanatate si permisul si cardul de identitate, ba poate se va ajunge si la cipul implantat si noi ce facem? O mana de crestini suntem, ma uit ca pe saituri suntem cam aceasi oameni care ne spunem parerea, hai sa luam si noi atitudine, de ce ne e frica? Avem copii care merita orice sacrificiu.

 11. io zic să ne retragem din societatea asta care nu ne mai vrea și să îi lăsăm liberi și stăpâni pe orientarea lor sexuală, bisexuală și cu toate celelalte moduri – ecumenistă, papo-fascistă, comunistă, masonic-globalistă etc.
  pur și simplu să ne rugăm noi și să nu mai dăm mărgăritarele în fața oricăruia dintre acești porci – fie că e patriarhul satanic, fie că sunt guvernatorii posedați etc.

 12. daniel zice:

  Pentru Valentin Dorneanu:
  Ce spui tu, cred ca e o mare prostie! Sa ne retragem?? Pai vom da seama in fata lui Dumnezeu pentru faptul ca n-am marturisit adevarul in fata intregii lumi. Si pe fratii nostri care sunt in confuzie cui ii lasam??

 13. crestinul ortodox zice:

  din fata Maniei lui DUMNEZEU , Valentin Dorneanu , unde vom fugi !!! Cat se va putea sa spunem ADEVARUL si lucrurilor pe nume , SA LE SPUNEM AICI sau prin VIU GRAI ca altfel daca tacem VOM FI PARTASI CU ei , cu cei care rastignesc pe HRISTOS si care au declarat razboi LUI DUMNEZEU , anume antihristu si slugile sale din apus – cele doua fiare blestemate dar apocaliptice !!!
  iar la acestea ” fie că e patriarhul satanic, fie că sunt guvernatorii posedați ” doar cu SFANTA CRUCE inainte si armele Sfinte ale Crestinului Ortodox Adevarat anume Credinta Adevarata , Dragoste Adevarata , Nadejde Adevarata toate Acestea intru HRISTOS sa fie ca vom birui !
  „Indrazniti , ca Eu am biruit lumea !
  Si apropiindu-se IISUS , le-a vorbit lor , zicand : Datu-Mi- s-a toata puterea in cer si pe pamint .
  Drept aceea mergand , invatati toate neamurile , botezandu-le in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh .
  Invatandu-le sa pazeasca , toate cate v-am poruncit voua ; si iata , Eu cu voi sunt in toate zilele , pina la sfarsitul veacului „(evanghelia dupa Matei)
  amin!

 14. Pingback: Republica Moldova şi „legea egalităţii de şanse” | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s