În urma adoptării legii sodomiste din Basarabia, ortodocşii adresează nemulţumirea lor către Mitropolie

Înalt Preasfinţite Vladimir,
Vlădica Mitropolit,

Noi, creştinii ortodocşi din ţară care ne-am adunat astăzi în faţa Parlamentului să mărturisim deschis hotărîtul nostru “NU!” Legii Anti-discriminare, sîntem puşi într-o stare cu adevărat vrednică de plîns: am ajuns să ne adresăm pe această cale păstorilor noştri, am fost lăsaţi ca în acest moment de cumpănă pentru întreaga ţară şi întregul popor să strigăm dintru adîncul sufletului:

De ce ne-aţi lăsat singuri în faţa lupilor? De ce Mitropolia a luat apă în gură şi nu-şi ridică glasul împotriva uneltirilor stăpînirii? Cum se face că pînă acum preasfinţiţii părinţi s-au făcut că nu aud îngrijorările turmei cuvîntătoare, că nu văd cum se încearcă pervertirea noastră ca familii şi ţară? De ce pînă acum Mitropolia nu a dat nici un aviz critic împotriva aşa-zisei „noi” variante a „Legii Anti-discriminare”? De ce Mitropolia a promis public că a convenit cu conducătorii de vîrf ai statului că înainte de votare legea va fi dezbătută în comisii şi acum se lasă fraierită de fariseii de la guvernare? De ce nu s-a binecuvîntat pînă acum ieşirea la proteste, cu toate că se ştia bine că poporul este gata să vină din orice colţ al ţării? Vladîca, unde Vă este biciul lui Hristos şi palma Sfîntului Nicolae?

Cu fiască supunere, dar şi cu adîncă nedumerire ne întrebăm dacă n-aţi uitat ce grele jurăminte aţi dat la propria hirotonire, acelea de a păstori, a veghea şi a apăra turma creştinească de atacurile duşmăneşti, aşa cum mărturiseşte şi Sfîntul Ierarh Ioan Gură de Aur: „Căci cel ce stăpîneşte, trebuie a fi mai strălucit decît soarele şi a avea o viaţă neprihănită, încît toţi trebuie să ia exemplu de la el, de la viaţa lui. Trebuie a fi veşnic veghetor a trăi cu duhul, a fi plin de rîvnă, să ardă după adevăr, încît ziua şi noaptea, mai mult ca un general, trebuie a supraveghea tabăra, a munci şi a sluji, grijindu-se pentru toţi şi pentru toate”.

Înalt Preasfinţite Mitropolit,

Am ajuns în pragul prăpastiei. Legea de discriminare a oamenilor normali este pe cale să fie votată de falşii „aleşi ai poporului” (în afară de unii care au declarat că nu vor vota), acei Iuda care s-au vîndut „partenerilor externi” pe bani şi funcţii. Dar, cu adevărat, în această stare jalnică nu am ajuns din cauza trădătorilor de la putere de la care nici nu ne aşteptăm la altceva, ci dintr-o altă pricină, cu totul gravă şi de neînchipuit pentru o ţară ortodoxă: poporul creştin a fost lipsit cu desăvîrşire de sprijinul, de grija părintească a ierarhilor Bisericii. Cine dacă nu Dvs. trebuie să trageţi clopotul luptei celei pentru valorile naţionale, creştineşti, morale? Cine dacă nu Dvs. trebuie să săriţi în apărarea turmei care este sfîşiată din toate părţile de lupii cei care deja şi pielea de oaie şi-au scos-o? Nu în zadar Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul ne preîntîmpină: „Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale. Iar cel plătit şi cel care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sînt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le risipeşte.” (Ioan 10:11-12)

Vlădica Vladimir,

Timpul diplomaţiilor a trecut. Compromisul înseamnă trădare. Tăcerea înseamnă lepădare. Alegerea Vă aparţine: să fiţi cu poporul sau să luaţi osîndă pentru cîrdăşia cu trădătorii de la guvernare.

Dumnezeu să Vă întărească întru alegerea creştinească!

În cazul lipsei unei reacţii hotărîte la această Adresare a noastră şi a luării unei atitudini canonice de excomunicare a celor care vor vota legea respectivă, vom fi nevoiţi în cel mai grabnic mod să aducem la cunoştinţa episcopatului Patriarhiei Moscove (în frunte cu Patriarhul) despre situaţia din Mitropolia Moldovei.

| mdn.md

Acest articol a fost publicat în anti-homosexualitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la În urma adoptării legii sodomiste din Basarabia, ortodocşii adresează nemulţumirea lor către Mitropolie

 1. Adela zice:

  Cred ca IS Mitropolitul nostru Vladimir ar trebui sa rosteasca anateme pentru toti deputatii care au votat pro legii anticrestine, deoarece nu s-a tinut cont de recomandarile si solicitarile crestinilor vis-a-vis de aceasta lege controversata… Controversata de sintagmele de genul „orientare sexuala”, pentru ca celelalte categorii de minoritati sunt doar de implutura in textul legii, dorinta fiind de a ne vari pe gat homosexualitatea si pacatul…

  Anateme pentru tradatorii de tara si neam!!!
  …”Cine-au indragit strainii
  Manca-i-ar inima canii,
  Manca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia.
  Stefane, Maria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Las- Arhimandritului
  Toata grija schitului,
  Lasa grija Sfintilor
  In sama parintilor,
  Clopotele sa le traga
  Ziua ‘ntreaga, noaptea ‘ntreaga,
  Doar s-a ‘ndura Dumnezeu
  Ca sa-ti mantui neamul tau!
  Tu te ‘nalta din mormant
  Sa te-aud din corn sunand
  Si Moldova adunand.
  De-i suna din corn odata,
  Ai s-aduni Moldova toata,
  De-i suna de doua ori
  Iti vin codri ‘n ajutor,
  De-i suna a treia oara
  Toti dusmanii or sa piara
  Din hotara in hotara,
  Indragi-i-ar ciorile
  Si spanzuratorile..” Mihai Eminescu

 2. Pr Timotei zice:

  Sa li se usuce mainile celor care au votat legea antidiscriminare si sa putrezeasca de vii, viermii sa ii manance daca nu se vor pocai in sac si in cenusa.

 3. Antonia zice:

  ,, În aceste ore de „tulburare şi de laşitate care ne vin de la diavol” prin lucrarea necurată a înşelării ecumeniste, nu avem nevoie de „isterii” evlavioase, nici de voci dezorganizate şi demonice, nici de injurii şi irascibilitate, ca să dobândim harul lui Dumnezeu şi să preîntâmpinăm deformarea conştiinţei noastre bisericeşti. Avem nevoie de spirit de luptă, cu ţinuta şi virtuţile Părintelui Marcu, ale blândului luptător şi mărturisitor, a cărui şi simplă prezenţă liniştea, îi asigura pe credincioşi de caracterul imuabil al dogmelor, închidea gura rău-slăvitorilor, îi împiedica pe „păstorii-lupi” să facă „deschideri” în înşelare şi îi sprijinea pe cei „bolnavi în credinţă” şi le inspira siguranţă, ca să nu se mai împrăştie. Această atitudine o transmite şi „memoriul de apărare” de mai jos al diaconului Marcu Manolis pe care l-a redactat prin iunie 1970, a doua zi după prigoana pe care a exercitat-o asupra sa Arhiepiscopul Ieronim I, pentru că Părintele Marcu a refuzat să participe la pomenirea pentru restabilirea sănătăţii ereziarhului arhiecumenist şi mason Atenagora (într-o seară a lunii martie 1970, de la sfârşitul slujbei vecerniei) şi i-a îndemnat pe credincioşii participanţi de la Mănăstirea Petraki ca nici ei să nu participe, ci să îl urmeze ieşind din Biserică. Acelaşi lucru l-a repetat şi în ziua următoare, după Liturghia Darurilor mai-înainte sfinţite.”
  Sursa:
  2012 aprilie 02 « Graiul Ortodox
  graiulortodox.wordpress.com/2012/04/02/
  Chiar daca citatul dat se refera la alt aspect al vietii duhovnicesti, este valabil si in aceasta situatie. Biserica suntem si noi.

  2012 aprilie 02 « Graiul Ortodox
  graiulortodox.wordpress.com/2012/04/02/

  “Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai şi-amar de lume”, spunea Arsenie Boca, în 1940, despre ascensiunea comunismului, dar şi despre ce îi va urma acestuia.

  ,,Oamenii îşi vor pierde speranta.”

  “Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”, dezvăluie Radu Cinamar, în cartea “Viitor cu cap de mort – în culisele puterii”, profeţiile părintelui Arsenie.

  Tot el scrie despre ceea ce Arsenie Boca spunea că ar fi “planul lucrării diavoleşti”, care, prin puterea banilor şi a viciilor – între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante – va conduce forţele răului spre controlul şi dominarea lumii. Dintr-o altă mărturie, dată de călugăriţa Septimia Măniş, aflăm lucruri tulburătoare pe care Arsenie Boca le-a prevăzut şi pe care, astăzi, părem a le trăi aievea: “Îmi pare rău de voi că sunteţi căzuţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul!”.
  Sursa:
  http://www.libertatea.ro/…/in-anii-80-parintele-arsenie-boca-profetea-vrem...
  In alt material, am gasit si o completare a celor spuse in citatul postat anterior:

  „Îmi pare rău pentru voi. Frica e de la diavol… Îmi pare rău pentru voi. Vor cădea mulţi dintre cei aleşi. Vă vor pune impozite, taxe şi alte dări. Nu veţi mai putea fi sfinţi… Acum nu mai e timpul sfinţilor. Acum începe timpul mucenicilor”.
  Sursa:
  http://www.fundatiaarsenieboca.ro/index.php?…parintelui-arsenie-boca...

  De aici reiese ca e bine sa ne informam unii pe altii, sa marturisim adevarul, dar sa nu uitam nici viata duhovniceasca propriu-zisa. Caci vom fi pusi sa alegem intre avantajele vremelnice si cele vesnice. Asistam la marea cernere. Dumnezeu sa ne intareasca sa putem face alegerea cea buna asumandu-ne riscurile.
  Indiferent daca suntem simpli crestini, preoti, calugari sau ierarhi, avem doua posibilitati. Sa-l marturisim pe Hristos si sa ne asumam riscurile sau sa acceptam ca Hristos din noi sa fie rastignit si sa ne alaturam pentru avantaje vremelnice lui Antihrist. Pur si simplu, cale de mijloc nu exista.
  Sa privim acest adevar cu mai multa detasare de cele pamantesti, precum parintele din urmatoarea pilda;

  Cele trei priviri

  Un om evlavios fu intrebat odata, cum se face ca el intotdeauna isi pastreaza sangele rece cu toate necazurile ce le intampina in viata.
  – Ei, bine! raspunse el. Sa stii ca totdeauna sunt cu cea mai mare bagare de seama la ochii mei, ca tot raul din lume, ca si binele, patrunde prin simturile omului la inima. Pentru aceea, in toate diminetile, inainte de a pleca la afaceri fac urmatoarele trei lucruri:
  Intai, privesc spre cer si-mi aduc aminte ca acolo, Sus am cea mai principala afacere si inspre acela are sa mi se indrepte tinta si silintele mele.
  Al doilea, plec ochii mei la pamant si ma gandesc de ce putin loc am nevoie pentru a-mi gasi si eu acolo mormantul.
  In fine, al treilea, privesc de jur imprejur si ma gandesc la marea multime de oameni care au patimit si mai rau ca mine..
  In chipul acesta, ma mangai de toate suferintele ce le indur si traiesc multumit si cu lumea si cu Dumnezeu.

 4. Antonia zice:

  Sa tragem aer in piept si sa citim pilda urmatoare:
  Cele trei priviri

  Un om evlavios fu intrebat odata, cum se face ca el intotdeauna isi pastreaza sangele rece cu toate necazurile ce le intampina in viata.
  – Ei, bine! raspunse el. Sa stii ca totdeauna sunt cu cea mai mare bagare de seama la ochii mei, ca tot raul din lume, ca si binele, patrunde prin simturile omului la inima. Pentru aceea, in toate diminetile, inainte de a pleca la afaceri fac urmatoarele trei lucruri:
  Intai, privesc spre cer si-mi aduc aminte ca acolo, Sus am cea mai principala afacere si inspre acela are sa mi se indrepte tinta si silintele mele.
  Al doilea, plec ochii mei la pamant si ma gandesc de ce putin loc am nevoie pentru a-mi gasi si eu acolo mormantul.
  In fine, al treilea, privesc de jur imprejur si ma gandesc la marea multime de oameni care au patimit si mai rau ca mine..
  In chipul acesta, ma mangai de toate suferintele ce le indur si traiesc multumit si cu lumea si cu Dumnezeu.

 5. Antonia zice:

  “Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai şi-amar de lume”, spunea Arsenie Boca, în 1940, despre ascensiunea comunismului, dar şi despre ce îi va urma acestuia.

  ,,Oamenii îşi vor pierde speranta.”

  “Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”, dezvăluie Radu Cinamar, în cartea “Viitor cu cap de mort – în culisele puterii”, profeţiile părintelui Arsenie.

  Tot el scrie despre ceea ce Arsenie Boca spunea că ar fi “planul lucrării diavoleşti”, care, prin puterea banilor şi a viciilor – între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante – va conduce forţele răului spre controlul şi dominarea lumii. Dintr-o altă mărturie, dată de călugăriţa Septimia Măniş, aflăm lucruri tulburătoare pe care Arsenie Boca le-a prevăzut şi pe care, astăzi, părem a le trăi aievea: “Îmi pare rău de voi că sunteţi căzuţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul!”.
  Sursa:
  http://www.libertatea.ro/…/in-anii-80-parintele-arsenie-boca-profetea-vrem...

 6. Antonia zice:

  “Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai şi-amar de lume”, spunea Arsenie Boca, în 1940, despre ascensiunea comunismului, dar şi despre ce îi va urma acestuia.

  ,,Oamenii îşi vor pierde speranta.”

  “Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”, dezvăluie Radu Cinamar, în cartea “Viitor cu cap de mort – în culisele puterii”, profeţiile părintelui Arsenie.

  Tot el scrie despre ceea ce Arsenie Boca spunea că ar fi “planul lucrării diavoleşti”, care, prin puterea banilor şi a viciilor – între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante – va conduce forţele răului spre controlul şi dominarea lumii. Dintr-o altă mărturie, dată de călugăriţa Septimia Măniş, aflăm lucruri tulburătoare pe care Arsenie Boca le-a prevăzut şi pe care, astăzi, părem a le trăi aievea: “Îmi pare rău de voi că sunteţi căzuţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul!”.

  In alt material, am gasit si o completare a celor spuse in citatul

  „Îmi pare rău pentru voi. Frica e de la diavol… Îmi pare rău pentru voi. Vor cădea mulţi dintre cei aleşi. Vă vor pune impozite, taxe şi alte dări. Nu veţi mai putea fi sfinţi… Acum nu mai e timpul sfinţilor. Acum începe timpul mucenicilor”.

  De aici reiese ca e bine sa ne informam unii pe altii, sa marturisim adevarul, dar sa cautam sa ne intarim duhovniceste pentru a putea lupta cu frica de moarte si de persecutii. Caci vom fi pusi sa alegem intre avantajele vremelnice si cele vesnice indiferent daca suntem simpli crestini, monahi, preoti sau ierarhi. Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca.

 7. legionarulortodox zice:

  NOI PROTESTE, IN REPUBLICA MOLDOVA – http://unimedia.md/?mod=news&id=48176

 8. legionarulortodox zice:

  –VIDEO „OBLIGATORIU” DE VAZUT–
  –VIDEO „OBLIGATORIU” DE VAZUT–
  –VIDEO „OBLIGATORIU” DE VAZUT–…….ATITUDINE OUBLICA, A CRESTINILOR ORTODOCSI DIN REPUBLICA MOLDOVA………………..VIDEO IN PARTEA DREAPTA!
  http://www.info-prim.md/

 9. Pingback: Ortodocsii din Basarabia cer Mitropoliei sa dea Anatemei pe politicienii care au votat legea ce acorda drepturi homosexualilor | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

 10. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (03.06.2012) « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s