De ce oare Basescu vrea ca romanii sa paraseasca Romania?

Basescu, in fata romanilor din Chicago: Va dau un motiv pentru care sa ramaneti aici

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata seara, la Chicago, ca Romania nu are cu ce sa-i convinga pe romanii din diaspora sa se intoarca acasa.

„O sa va dau un motiv pentru care sa ramaneti aici. Unul singur si bun (…) O sa va spun foarte cinstit un lucru: toti ne iubim tara, dar viata nu este numai dragoste de tara, mai este si viata de zi cu zi.

In momentul de fata, Romania nu este in masura sa asigure cetatenilor ei salarii, respectiv un nivel de trai, ca in statele care nu au trecut prin comunism, iar acest lucru trebuie recunoscut cinstit. De altfel, eu nu am niciun fel de intelegere pentru demagogia politicienilor care se protapesc la televizor si spun: ‘v-au plecat romanii din tara'”, a spus Traian Basescu, citat de Mediafax.

„Aceasta e contradictia: unii spun sa vina romanii inapoi acasa, iar somajul nostru este 7,4%, salariul mediu in Romania este 300 de euro, sa spunem, 400 de dolari”, a detaliat presedintele.

Traian Basescu a subliniat ca efortul autoritatilor se concentreaza acum pentru a asigura liberul acces al romanilor pe pietele de munca din Uniunea Europeana, cu precadere cele din Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia, „unde salariile sunt mult mai mari”.

De asemenea, presedintele le-a explicat romanilor din Chicago si motivul pentru care legaturile statului roman cu Diaspora din America sunt atat de slabe.

„Existau niste prioritati in jurul frontierelor, generate de politicile din statele respective, fie ca vorbim de Ucraina, de Republica Moldova, de romanii din Serbia. Daca a existat o bruma de resurse, prioritatea s-a dat acestor zone unde statele lor le interziceau sa isi pastreze limba, cultura, credinta. Milionul de romani din Spania si Italia, de unde au venit solicitari extrem de ridicate pentru sprijinul comunitatilor care abia s-au format.

Acesta este motivul pentru care in SUA resursele au fost mai mici, dar avem tarile din UE unde sunt concentrari mari, trimitem inclusiv dascali ca sa ii invete limba romana pe romanii nascuti acolo. Probabil ca am spus ca cei din America stiu care este spiritul american, fiecare pe cont propriu”, a afirmat Traian Basescu.

Basescu: Tarom nu va relua prea devreme cursele spre SUA

Traian Basescu a mai declarat, sambata seara, ca nu sunt sperante ca TAROM sa reia acum cursele spre Statele Unite.

„O sa fiu foarte deschis. Din cate stiu acum: nu! Pentru ca TAROM zbura utilizand doua aeronave Airbus 310, care, datorita numarului mic de locuri pentru aceasta relatie, avea 180 de locuri, si datorita competitiei extraordinare la transportul transatlantic, intre Europa si aeroporturi din SUA, nu a putut face fata concurentei. Cursa pe SUA, fiecare din ele, aducand pierderi de zeci de mii de dolari la cursa, milioane de dolari anual. TAROM este o companie care nu mai este subventionata si trebuie sa priveasca la propria ei supravietuire”, a detaliat presedintele.

| ziare.com

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, anti-politica, anti-sionism și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la De ce oare Basescu vrea ca romanii sa paraseasca Romania?

 1. geo zice:

  Bucureştiul şi-a reiterat dezacordul în legătură cu reînhumarea programată la 27 mai la Odorheiu Secuiesc

  http://www.jurnalul.ro/special/intra-sau-nu-in-tara-sicriul-cu-ramasitele-pamantesti-ale-lui-nyiro-jozsef-613501.htm

 2. Niculina Maxim zice:

  ar fi ideal daca si basescu ar parasi Romania, oricum Romania l-a parasit pe el ! na, ce sens are sa te impui intr-o relatie in care nimeni nu te mai doreste ? rationati si voi ! niciodata nu mi-a placut… perfid, lacom, avid de putere, mincinos…….. etc
  Doamne da-ne presedinte crestin, iubitor de tara si de oameni, nu de smecherii…! na, cititi-l si voi…….

 3. grigore zice:

  Se pare ca acest personaj nu mai are nimic de-a face cu romanii ci cu trusturile internationale pe care le sustine clar in defavoarea acestor locuitori. E nevoie ca romanii sa fie plecati pentru ca in 2013 pamantul sa fie cumparat de orice imdivid din te miri ce tara, pentru a se folosi de munca ieftina a acestor locuitori necunoscatori , si de pretul bun al prod agricole si al lemnului exportat… vai de capul nostru ca nu avem habar de nimic din ce se va putea intampla. Asteptam un pachet de malai pt un vot electoral ca mai apoi sa vedem cum garduri imense vor separa locurile copilariei, de pamantul cumparat pentru totdeauna de tot felul de neamuri, unele chiar dusmane noua. Asta se face si cu concursul acestor politicieni care nu mai sustin romania ci pe cei care vor sa o cumpere ajungand ca noi sa fim niste simpli caratori de marfa. Nu e nimeni sa spuna aceasta oamenilor??? II vad pe greci aproape de slujbele bisericii, tinand si la tara lor pt ca altfel ajung foarte repede o colonie, in care tot capitalul va fi al altora si asta e egal cu o distrugere. Vedem ce se intampla in acele colonii unde hotelurile apartin unora, iar bastinasii sunt cei care duc carucioarele cu marfa pentru turisti… atat ajung sa mai faca…

 4. Marin zice:

  Ma intreb de ce nu o fi ramas si el acolo definitiv ?

 5. Antonia zice:

  RUGĂCIUNEA
  Pentru neam a părintelui Gheorghe Calciu

  Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul românesc.

  Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte.

  Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat.

  Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne,
  nu numai cu buzele ci şi cu inima.
  Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă
  suntem nevrednici de mila Ta.

  Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul !

  Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc.
  Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta.

  Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată.
  Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre.

  Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive.

  Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta !
  Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin !

 6. gabriela unitate in romanis zice:

  subscriu la tot ce s-a spus mai sus…si la comentarii…e important sa ne rugam sa avem din nou un presedinte crestin si cu dragoste fata de acest pamant sfintit de lacrimi si sange, de acest neam greu incercat in lupte anti otomane, cu toti vanzatoriisi tradatorii de neam si tara si pana nu demult chinuiti in temnitele comuniste. DACA RENUNTAM E CA SI CUM CHINUL LOR AR FI FOST IN VAN SI E PACAT. SA NE TREZIM FRATI ROMANI SI SA ACTIONAM IN INTERESUL TARII. E IMPORTANT SA FIM UNITI MAI INTAI, AM MAI POSTAT DESPRE CE E BUN SI FRUMOS IN TARA NOASTRA PE http://www.unitate-in-romania.ro. PROPUN CELOR DE LA APOLOGETICUM SA FACA UN FORUM UNDE SA FIM UNITI CU TOTI,,,,SA LUAM ATITUDINE….SA STIM CATI SUNTEM CEI CARE S-AU TREZIT SI LE PASA INCA DE ACESTA TARA BINECUVANTATA DAR SI MULT INCERCATA. CACI MULT IUBIT, MULT INCERCAT !!!!

 7. crestinul ortodox zice:

  @Marin
  „…impotriva inamicilor sau Antihristului si cu 1 minut inainte de moarte facand o mare Sfanta Cruce spunand inaintea lui Dumnezeu ,Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si sfintilor: Miluiti-ne pe noi toti romani si va rog din tot strafundul sufletului paziti Romania de primejdii si de toate rataciri pana la sfarsitul veacului!” dar nu cu 1 minut inainte -este bine si atunci dar este mai bine daca „ne -am pregati din timp undelemnul(CREDINTA ) pentru candela inainte sosirii mirelui ” , iar frontul de care spui dta exista ,exista ,exista „razboiul mintii ” si cine are o Traire Adevarata de Crestin-Ortodox caci toti suntem , sper dar nu fatarnica ! sau infecta cu slava desarta asemeni ‘prafului de pe colbe’ – o Traire Adevarata in Aceasta RUGACIUNE A INIMII „DOAMNE IISUSE HRISTOASE ,FIUL LUI DUMNEZEU ,miluieste-ma pe mine pacatosul” Va rezista si Drept va sta in fata acestui razboi al mintii pe care insasi antihristul il porneste in aceasta Gradina a Maicii Domnului caci aici pe acest PAMINT SFANT INSASI DUMNEZEU ISI VA SPUNE ULTIMUL CUVANT mult asteptat si va Grai prin a Sa MANIE SFANTA care va starpi ce este necurat si spurcat caci pute rau de tot spurcaciunea si vrea sa se AMESTECE CU CELE SFINTE ! cineva a spus ‘unde-i Credinta Adevarata si Dumnezeu se arata’ sau „unde-s doi sau trei …in NUMELE MEU ACOLO SUNT SI EU ”
  dragii mei dezbinarea , pentru ce ! arat paiul din ochiul aproapelui dar barna din ochiul meu nu o vad , ca barna este mai mare decat paiul ! , ura si cearta dintre frati – suntem crestini -ortodoxi sau… ,nu ?, vin de la diavolul care nu doarme „ci racneste ca un leu pe cine sa mai inghita”
  ‘ un cuvant spus TREBUIE SA ZIDEASCA , NU SA DARAME ‘ caci ‘cel prin care vine sminteala mai bine ii este lui sa isi lege o piatra de gat …’ si nu imi multumi mie pentru ce am spus , multumeste lui DUMNEZEU si sa fim UNITI in HRISTOS, in CREDINTA ORTODOXA sa fim ADEVARATUL CRESTIN-ORTODOX si roaga-te frate si pentru mine pacatosul si pentru toti care ducem o lupta in Razboiul Mintii , caci vremurile se implinesc si profetiile asemeni !
  Doamne , IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU ,miluieste-ma pe mine pacatosul !
  amin!

 8. crestinul ortodox zice:

  valabil si pentru @mishi55
  si ” CEI CARE MA VOR MARTURISI IN ACEST NEAM DESFRANAT SI PACATOS , NICI EU NU MA VOI RUSINA DE EI IN FATA TATALUI MEU ” recunoasteti cuvintele !!!
  si daca „lupu paznic o fost pus la oi” – PENTRU CA TAC TOTI CEI CARE AR TREBUI SA NU TACA !!!
  de ce sa nu ne rugam ? si sa scriem !,sa spunem !, e dreptul nostru de crestin -ortodox !
  „ai mila Doamne si de noi/
  ca lupu paznic o ‘ fost pus la oi…”
  SI DUMNEZEU VA AVEA MILA , CREDETI ASTA si nu ! baiguiti ADEVARUL !!!

 9. crestinul ortodox zice:

  „cei care nu se vor rusina de MINE si de Cuvintele Mele in acest neam desfranat si pacatos , NICI EU NU MA VOI RUSINA DE EL IN FATA TATALUI MEU ” cuvintele MANTUITORULUI SI DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS
  ” de MINE ” -adica de HRISTOS -sa fim Crestin Ortodox Adevarat in HRISTOS , TRAIREA IN HRISTOS ADEVARATA si nu de fatada , sau si cu … si cu… nu mai merge fratilor !!!
  „CUVINTELE MELE” – a marturisi pe HRISTOS si celor muti si celor surzi si celor orbi in CREDINTA ORTODOXA care sunt doar cu numele sau de forma crestini ortodocsi sa-si aduca aminte de neamul din care s-au nascut si in care au fost botezati , caci noi nu stim ce purtam si tinem in ale noastre maini PIATRA DIN COLTUL UNGHIULUI ce nu au luat-o zidarii in seama , AURUL CURAT si FOCUL CE ARDE necuratia si spurcaciunea ;si lupta cea Mare se da aici pe acest Pamint fata de BISERICA ORTODOXA A NEAMULUI NOSTRU ROMANESC , fata de noi crestinil ortodocsi cai aici va fi lupta cea Mare cu antihristul in acest razboi al mintii !

  si daca “lupu paznic o fost pus la oi” – PENTRU CA TAC TOTI CEI CARE AR TREBUI SA NU TACA !!! ma refer la cei ce grijesc sau ar trebui sa grijeasca de MANTUIREA NOASTRA .
  oaia spune uite lupul dar ‘pastorul’ taci oaie si du-te intr-acolo acolo ,ca nu-i lup ,ti se pare ;
  trist dar adevarat , unii preoti ce cad ! spun si vor spune enoriasilor sai ‘ stati linistiti ,luati cipurile ,(luati semnul fiarei) ca n-are nicio treaba sufletul cu corpul , adic’ inrolati-va in hoarda dracului caci nu se vede niciun 666 ,normal ca dracu o fost viclean sa si arate numarul ! dar ce-i prost ,e foarte viclean ,semnul se vede la un scanner simplu si pe „The beast” de la BRUXELLES ,nu-i asa ?
  DOAMNE IISUSE HRISTOASE ,miluieste-ma pe mine pacatosul !
  amin!

  rugaciune ,
  Ai mila DOAMNE si de noi/
  ca lupu paznic o’ fost pus la oi/
  si n-avem un pastor sfintit ales/
  de HARUL TAU CEL SFANT CULES/
  sa ne duca la pasune’aleas/
  unde-i iarba cea frumoas’./
  Si s-arat DOAMNE ,
  lupii din apus/
  la Rasarit , o’ ajuns/
  si vor Doamne a darama /
  ce este Sfant,Curat zidit cu mana Ta/
  cu Mana Ta DAT SI LASAT/
  acestui neam oropsit si prigonit/
  mereu de altii /
  ce si-au dorit /
  a fi stapani ai acestei natii/
  si vor Doamne a spurca /
  CE- I TAINA SFANTA si LASATA /
  de Mina Ta Data /
  la strabuniI si SFINTII Acestui Neam
  unde SFANT SANGELE TAU s-a varsat /
  in vin aratat/
  si unde SFANT TRUPUL TAU /
  s-a Jertfit /
  Si In paine s-o implinit /
  CUVANTUL TAU SFANT LASAT /
  “fericiti cei ce n-au vazut /Dar au crezut”/.
  asa am fost Doamne /
  si noi/
  cei asupriti de poveri si nevoi /
  caci boul le rabda toate /
  dar pina cand Doamne/
  caci nu mai poate /
  cand biciul raului se pune/
  si corvoada nu apune!/
  astfel ochii ne inaltam/
  si la Tine Doamne ne rugam/
  VINO DOAMNE MAI CURAND /
  sa dai cu spurcaciunea jos/
  si maturand /
  AI MILA DOAMNE SI DE NOI /
  caci lupu paznic o fost pus la oi/
  amin!

 10. crestinul ortodox zice:

 11. Valentin zice:

  Pentru ca Basescu este diabolic.

 12. kosk zice:

  …pentru ca romanii sunt lesinati dupa „civilizatia occidentala” dupa o „viata mai buna si o pita alba pe masa”, iaca de ce! si asta indiferent de „sirena de alarma” indiferent de consecinte indiferent de invataturile ortodoxiei… trasa de noi cei din „celula de alarma” de altfel cei foooarte putini pe net. sa nu ne iluzionam precum ca suntem un popor ortodox (cu tot ce implica acest fapt). basescu a lovit la punct fix.

 13. crestinul ortodox zice:

 14. Antonia zice:

  Urmarile lacomiei:
  “Rădăcina tuturor relelor – zice Apostolul – este iubirea de arginţi”. De aici, neînţelegerile, duşmăniile şi războaiele: de aici, certurile, jignirile, bănuielile , ofensele; de aici, uciderile, tâlhăriile, profanarea mormintelor.

  Din pricina lăcomiei oraşele şi satele, drumurile, pustietăţile, munţii, văile, colinele, totul, într-un cuvânt, e plin de sânge şi de crimă. Flagelul nu cruţă nici mările, lăcomia şi asupra lor şi-a purtat urgia, piraţii o populează şi necontenit pun la cale o nouă tâlhărie. Prin lăcomie, legile firii sunt răsturnate, îndreptarele sunt clătinate, chiar drepturile omului sunt sfâşiate…

  Ce pedeapsă vi s-ar cuveni când pentru a împodobi pietrele şi pământul casei voastre sau dobitoacele fără minte care nici nu înţeleg ce-i aceea împodobire, aruncaţi în mizerie pe fratele vostru, care a avut părtăşie cu voi la bunurile cele fără nume şi pe care Domnul l-a cinstit cu ele?
  Sursa:
  http://www.ioanguradeaur.ro/category/despre-lacomie/:

 15. crestinul ortodox zice:

  “Rădăcina tuturor relelor – zice Apostolul – este iubirea de arginţi” DE AICI PORNESTE si cel mai cumplit pacat de moarte tradarea si vanzarea MANTUITORULUI a DOMNULUI IISUS HRISTOS de catre iuda ; cati oare nu sunt astazi iude si vanzatori de aproapele sau , de Neam si Tara si pentru aceasta ‘iubire de arginti ‘ isi vand mama si stramosii lor din groapa si nu numai pe cei din NEAM ii vand ; mai tragic este ca ne vand ‘ pentru BLESTEMATII 30 de arginti ‘ si pe noi un intreg popor fara drept de apel , far’ nicio mustrare de constiinta si stiti cui ne vand , celor care au declarat razboi lui DUMNEZEU si BISERICII ORTODOXE , BISERICII ADEVARATE PE CARE PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI , antihristilor , care vor sa darame SI ACEST ULTIM BASTION AL RASARITULUI , ACEASTA PIATRA PUSA DE INSASI DUMNEZEU IN CAPUL UNGHIULUI si neluata in seama de zidari ;
  dar RUGACIUNILE LA DUMNEZEU ale crestinilor-ortodoxi impreuna cu RUGACIUNILE IERARHILOR BISERICILOR ORTODOXE RASARITENE CARE AU LUAT ATITUDINE impotriva antihristilor , VOR DA ROADE si anume TREZIREA UNUI INTREG popor la ADEVARUL CREDINTEI ORTODOXE iar noi romanii vom fi ” O CREDINTA , UN NEAM si O TARA ” o Tara numita ROMANIA sau GRADINA MAICII DOMNULUI !
  amin!

 16. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (03.06.2012) « Saccsiv's Weblog

 17. bogdan zice:

  In cartea Romania si lumea in timp este descrisa suferinta prin care e posibil sa treaca Romania.

 18. Ioana zice:

  Ce sa mai spunem! E clar ce politica anti-romaneasca fac Ponta si Basescu. Si unul si celalalt au grija sa nu existe locuri de munca, nu le creeaza ca sa nu mai stea romanii pe aici. Doar au vandut aproape tot. Ce a mai ramas? Sa vanda tara dupa ce s eva goli. Asta am ales, asta avem! Nu va uitati la ce-a promis PSD-ul, ca Ponta e doar aliatul numarul unu al lui Basescu si-i face politica.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s