Reţeta electronică se va lansa în luna iulie şi pregăteşte implementarea cardului de sănătate cu cip

Din luna iulie, românii îşi vor putea ridica medicamentele doar cu actul de identitate.

Reţeta electronică va intra în vigoare în mai puţin de două luni. Medicii care nu au aparatura necesară pentru a emite aceste prescripţii au termen până la sfârşitul anului să se doteze. În acest interval, prescrierea electronică va funcţiona în paralel cu cea clasică.
„Prescrierea electronică intră în funcţiune la 1 iulie. Medicii ar putea da reţete în acest sistem începând cu acea zi, însă nu vor fi obligaţi, pentru că e nevoie de dotări. Devine obligatorie însă introducerea datelor din reţete în sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, ne-a declarat Dorin Ionescu, directorul CNAS.
Noul sistem va fi avantajos şi pentru medic, şi pentru pacient. Se va elimina hârţogăraia, dar şi frauda din sistem, pentru că doctorii nu vor mai putea prescrie reţete fictive pentru morţi sau pacienţi care nici nu le-au trecut pragul.

Când vine cardul, se renunţă şi la buletin
Nu va exista o reţetă propriu- zisă, ci un fişier electronic în care vor fi stocate denumirile medicamentelor.
Pacientul va merge la farmacie să-şi ridice doctoriile doar cu buletinul şi va fi recunoscut în sistem după codul numeric personal.

De la medic va primi doar o hârtie cu modul de administrare
În momentul în care vor fi livrate cardurile de sănătate (până la sfârşitul anului), nu veţi mai avea nevoie nici de buletin.
Pentru a pune în aplicare acest sistem, doctorii au nevoie de un calculator, de softuri speciale şi de o semnătură electronică, „pe care mulţi le deţin deja”, după cum spune oficialul CNAS.
„Reţeta electronică ne scapă de imprimarea formularelor, astfel economisim timp şi hârtie”, remarcă medicul de familie Cristian Sever Oană.
În varianta în care reţeaua nu funcţionează la momentul eliberării reţetei, ea poate fi prescrisă şi eliberată pe o coală A4, iar datele sunt introduse când conexiunea la internet revine.

„Nu se renunţă la informatizare”
Reţeta electronică şi dosarul electronic al pacientului fac parte din „Platforma informatică a asigurărilor de sănătate – PIAS”, care vizează administrarea informatică a banilor din sistemul de sănătate.
Oficialii CNAS infirmă zvonurile potrivit cărora s-ar putea renunţa la acest proiect.
„Finanţarea e din fonduri europene nerambursabile în valoare de 40 de milioane de euro. În ţările unde a fost implementat, costurile în sistem s-au redus cu 10-20%„, subliniază Dorin Ionescu.

| evz

Însă fraudele vor continua mai abitir prin sistemul informatic, mult mai greu de controlat, iar pasul următor va fi mult mai draconic. Sfatul este să nu acceptăm cardul de sănătate cu cip, căci avem dreptul la alternativă, fiind plătitori de Asigurări de Sănătate.

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Reţeta electronică se va lansa în luna iulie şi pregăteşte implementarea cardului de sănătate cu cip

 1. Cezar zice:

  Daca se vor implementa prea multe documente cu cip o sa trebuiasca sa ne mutam in padure. Cel putin acolo vom avea parte de mai multa pace si liniste.

 2. pavel zice:

  @admin
  „Sfatul este să nu acceptăm cardul de sănătate cu cip, căci avem dreptul la alternativă, fiind plătitori de Asigurări de Sănătate”
  avem dreptul la alternativa? este prevazut in noua lege? cum putem proceda?

 3. admin zice:

  @pavel
  trebuie sa ne batem pentru dreptul la alternativa

 4. cristian zice:

  pai da, sa ne batem… de cativa ani de zile nu vad decat batai cu vorbe, pe bloguri… in rest?
  Asa va fi si cu celelalte acte cu cip… vorba multa si nimic actiune. Iar apoi vom lua si actele. Pentru ca asa facem treburile noi, romanii…

 5. cosma zice:

  Cum ne sfatuieste si ajuta doamna judecatoare Carmen Paduraru sa procedam?

 6. elena zice:

  Pt. cei bolnavi de diabet, cancer care sunt sprijiniti cu pastile, morfina, ce pot face ei daca refuza cardul? Sunt condamnati la moarte pt ca fara card nu mai pot lua medicamentele decat cu bani. Nici eu nu sunt de acord cu, cardul de sanatate dar ce putem face?

 7. dan zice:

  Faceboo, Banks, The NWO & Micro Chipping

 8. admin zice:

  Trebuie obtinuta alternativa la card, deoarece oricum platim. Apoi, vor fi medici sau clinici de ortodocsi care vor intelege pericolul cardurilor cu cip si vor ajuta pe cei in cauza. Nu in ultimul rand taina Sf. Maslu si ulei de la moastele sfintilor nostri pot face minuni, dupa credinta noastra. Vor veni timpuri si mai stramtorate… in cazul pecetii ce ne mai intrebam? pecetea sau viata?

 9. gabi zice:

  Va intrebati cam tarziu ce e de facut. Cand a fost organizata dezbaterea cu privire la cardul de sanatate la Min Sanatatii am fost trei bezmetici.

 10. crestinul ortodox zice:

  TREBUIE SA FIM UNITI TOTI CRESTINII-ORTODOXI intr-un SINGUR GLAS IMPOTRIVA antihristului si a uneltelor sale de lepadare de HRISTOS – aceste acte biometrice , caci pentru cel ce isi iau aceste documente biometrice inseamna lepadarea de CREDINTA ORTODOXA , adica de HRISTOS si nu mai este scapare ! asta-i amagire cum ” ca sunt premergatoare pecetii antihristului ” acceptarea numarului fiarei cu semnatura omului este TOT LEPADARE de CREDINTA ORTODOXA , nu incercati sa fiti si cu DUMNEZEU si cu necuratu ,caci NU ESTE POSIBIL ASA CEVA ! caci DUMNEZEU vede spurcaciune cum cearac sa cuprinda A SA BISERICA si va trimite MANIA SA care va cerceta pe fiecare in parte !
  biometria in acte ,este inrolarea directa in hoarda fiarei si DUMNEZEU nu va mai fi cu acel om !!!
  iar pentru cei bolnavi sa ne batem noi cei sanatosi la dreptul de acces la medicatie cat se poate ca fiinte umane sa supotam CHIAR SI PRETUL SUPREM caci avem ATUNCI PARTASIA CU HRISTOS , asemeni TOTI ORTODOXII UNITI SI CU SFANTA CRUCE LA VEDERE SPRE CINSTEA EI ,caci numai astfel putem RAZBI in fata fiarei .
  Doamne ajuta !
  amin!

 11. Florinelul zice:

  E nu stiu prea multe.Dar de ce credeti ca acceptand acel card inseamna ca ne-am lepadat de credinta de Hristos…. pana la un urma este un card.(nu te obliga ex: acceptand cardul inseamna sa nu mai mergi la Biserica, sa nu mai tii post, sa nu mai faci fapte bune etc,) e doar un card…Din cate imi aduc eu aminte la o conferinta parintele Teofil Paraian a spus ceva de genul: sa-mi dati buletine cu cip , carduri etc.. ca eu nu ma supar… asta nu inseamna lepadare.Doamne ajuta!
  P.S. Sa ma iertati!

 12. admin zice:

  @Florinelul
  Nu a zis nimeni ca este lepadare de Hristos, insa acolo va duce daca tot acceptam carduri peste carduri.
  Pe p Teofil lasa-l ca la fel zicea si de slujirea cu papistasii, ca este de acord.

 13. Lili Si Mihai Dumitrean zice:

  In Italia cardurile acestea „tessera sanitara”, s-au impartit tuturor din anul 2010. Prin posta.
  Ne-am trezit si noi cu plicul si cardul inauntru. Si intr-adevar, tine loc si de act de identitate!
  Nici nu mi-a dat prin minte ca are legatura cu noul sistem electronic pe care vor sa-l implementeze…Ne „bucuram” ca ne baga si pe noi in seama…

 14. Stoica Maria zice:

  Acceptand cardul, intram deja in sistem si ne oferim identitatea celor care administreaza acest joc al sclaviei. Foarte greu sau chiar deloc nu vom mai putea iesi din el. Cipul din card are si Gps. Are multe proprietati necunoscute care nu se vor a fi cunoscute de ,,victime,, ca noi.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s