Ecumenism total la Fribourg. Un ierarh român implicat

Elveţia – Între 8 şi 9 mai 2012, în Fribourg, a avut loc o întâlnire între ortodocşi şi romano-catolici la iniţiativa Conferinţei Episcopilor Catolici din Elveţia. Mitropolitul ortodox din Elveţia Ieremia (Patriarhia de Constantinopol) şi episcopul romano-catolic Norbert Brunner au spus într-o declaraţie comună că scopul principal al reuniunii a fost de a „recunoaşte că sunt biserici surori, dar au unele diferenţe în înţelegerea recunoaşterii Episcopului Romei”

traducere după: aktines.blogspot.com

Din câte putem vedea în fotografie, la aceasta trădare a luat parte şi un ierarh ortodox român, IPS Iosif Pop, mitropolit al Europei Occidentale şi Meridionale. Numai să zâmbim nu ne vine…

Ierarh ortodox primind binecuvântarea unui eretic

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Ecumenism total la Fribourg. Un ierarh român implicat

 1. pr Cristian zice:

  Lepadarea prin masonerie sau ecumenism,

  Cu multa durere in suflet, dar satul de tacerea, lasitatea, frica celor ce de mult trebuiau sa spuna cu voce tare aceste lucruri, scriu aceste cuvinte de o maxima importanta in vederea mantuirii fiecarui om in parte si mai ales al clerului ortodox chiar de pretutindeni.
  Astazi, mai mult ca oricand, se observa niste evenimente in masa ce au loc la nivel mondial, evenimente care daca nu ar duce la lepadarea crestinului de Dumnezeu ar fi mai usor de inteles nepasarea (frica, cel mai des) celor ce sunt in masura de a lua atitudine, insa din pacate ele duc la lepadare, la drumul cel mai scurt si sigur spre iad. Dintre aceste evenimente le mentionez in special pe cele mai grave si des intalnite astazi si anume ecumenismul si monstruoasa masonerie. A fi ecumenist sau mason, de cele mai multe ori sunt impreuna, inseamna in mod clar si fara alte interpretari naive a fi lepadat de Dumnezeu, lepadat de insasi taina Sfantului Botez primit la nastere, „nebotezati” dupa cum ii numea marele marturisitor parintele Ioanichie Balan. In sprijinul la cele spuse as vrea sa reamintesc ca ecumenismul a fost numit „panerezia acestui veac” de catre parintele Dumitru Staniloaie iar masoneria a fost blestemata cu blestemul anatemei de mai multe sinoade inclusiv de cel al Romaniei in 1937.
  Acum as vrea sa nuantez un pic efectele acestor lepadari prin ecumenism si masonerie mai ales in randul clericilor deoarece, din pacate, cei ce s-au lepadat deja prin cele spuse, raman in functiile in care erau, de parca totul ar fi bine, insa aici e marea durere, ca ei (clericii) s-au lepadat deja, e problema lor, dar ramanand in statutul de diacon, preot, episcop…in fata oamenilor, nu si a lui Dumnezeu, ii duc si pe ceilalti pe drumul pierzarii, caci sa fie clar pentru toata lumea : un ecumenist sau mason cleric fiind nu mai are lucrare harica, in potir raman paine si vin, nu mai are valabilitate in fata lui Dumnezeu nimic din ce savarseste ca si cleric ! A nu se uita aici canonul „ca o taina sa fie valida in fata lui Dumnezeu trebuie sa indeplineasca toate conditiile”, deci aviz celor naivi, lasi, care isi ascund necredinta dupa expresia „petru credinta omului Dumnezeu va lucra…” nu este asa, la clericul lepadat lucrare harica nu mai gasesti pentru nici o credinta. Am auzit intamplari minunate, de pilda inseland, niste oameni au adus un lemn vechi pretinzand ca e din lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului si nu mica le-a fost mirarea ca la acel lemn chiar se faceau minuni, in astfel de intamplari e valid cuvantul „pentru credinta omului…”, insa cand e vorba de lepadare, lucrurile stau cu totul altfel iar lucrare harica nu mai gasesti. De asemenea cu un cleric lepadat nu iti este permis sa slujesti nici un fel de sfanta taina, fiind coliturghisitor te faci partas de pacatul lui, la fel si locasurile, in care slujesc acesti lepadati, se spurca, fiind ele chiar locasuri de cult, frecventarea lor nefiind de folos nimanui.
  Realitatea este trista,de aceea trebuie multa trezvie, multa atentie si cercetare inainte de a ne pune nadejdea in cineva, sa fim atenti ca nu cumva sa fie ecumenist sau mason altfel ne va fi spre pierzare orice fel de contact cu acea persoana. Dupa cum elegant si plin de intensitate zicea si parintele Iustin Parvu „si nestiinta poate duce la lepadare…”, asa ca multa atentie si mereu cu Sfintele Canoane ca unitate de masura. Stiu si inteleg ca e greu, insa mantuirea sufletului va compensa orice nevointa dusa aici pe pamant. Insa pentru aceasta mantuire este nevoie ca fiecare in parte, nu numai clericii, sa ne revizuim viata dupa randuiala lui Dumnezeu, dupa Sfintele Canoane care nu sunt nici invechite nici depasite ci normative pentru mantuire.
  Sunt multe de adaugat, insa ma opresc aici. Pentru alte completari pot fi gasit la dresa de mail crycalugaru@yahoo.com
  Cu sufletul trist dar cu nadejdea mantuirii, semnez, parintele Cristian

  Întreruperea comuniunii din motive de credinta este stabilita de Canonul 15 de la Sinodul I-II din anul 861: „cei ce pentru oarecare eres osândit de Sfintele Soboare, sau de Sfintii Parinti se despart de împartasirea cea catre întâiul statator al lor care predica eresul în public si cu capul descoperit îl învata în Biserica, unii ca acestia din pricina îngradirii de sine de împartasirea cu numitul episcop înainte de cercetarea Sinodiceasca, nu numai ca nu sunt supusi certarii canonice, ci si de cinstea cea cuvenita dreptslavitorilor se vor învrednici, caci n-au osândit episcopi, ci mincinosi-episcopi si mincinosi-învatatori; si n-au rupt unitatea Bisericii prin schisma, ci s-au silit [astfel] a izbavi Biserica de schisme si dezbinari.” (vezi Pidalion).

 2. clement zice:

  Cred ca IPS Iosif a participat la reuniunea organizata de Institutul de Studii Ecumenice pentru ca spera sa primeasca ordinul „Trandafirul de argint al Sfatului Nicolae al Myrei”
  Probabil ca a fost mahnit, caci premiul l-a primit msr. Mannini. Ce sa-i faci, trebuie sa perseverezi in temenele ecumenice pentru a fi luat in seama de tartorii din Elvetia.
  Observand orientarea spre devalmasie religioasa a mitropolitului, presupun ca nu a participat in Grecia la conferinta : „Teologia patristica si erezia post-patristica” si nici nu aproba Anatema cf.typicon, pronuntata de Mitropolitul Pireului asupra ratacitilor Bisericii lui Hristos si a Papei insusi..

 3. crestinul ortodox zice:

  doar DUMNEZEU sa vina si sa faca A SA DREPTATE in Tara Aceasta , sa separe graul curat de neghina si pleava intrucat miroase a spurcaciune din ce in ce mai urat mai ales cand se vrea la un loc cu CELE SFINTE si cat Oare Va mai Ingadui DUMNEZEU , aceasta batjocura ! „la nesfarsit ,pentru credinta noastra ” momeala la pacatul impotriva Duhului Sfant sa crezi ca Surcaciunea va fi deopotriva cu Sfintenia !!! ei, cata inselare amarnica aduce dracu, dar si MANIA SFANTA va fi grozava cand se va taia raul de la radacina si nu va ingadui ca CELE SFINTE SA fie cuprinse de cele spurcate !
  ai mila Doamne si de noi cei mici!
  amin!

 4. Vulturul legionar zice:

  Cum se manifestă necuratul în zilele noastre, să-i ducă în înselare chiar si pe cei aleşi de va fi cu putinţă.
  Venirea antihristului se aproprie cu pasi rapizi şi doar trăirea în Duhul lui Hristos, o să ne salveze cel mai de pret dar- sufletul.
  Doar trăirea în Duh şi Adevăr(Duh- Sfânta Treime, Biserica Ortodoxă a cărui Cap este Hristos, şi Adevăr-dreapta credinţă care trebuie mărturisită dacă va fi nevoie chiar cu preţul vieţi(să nu fie să ne lepădăm ca Sfântul Apostol Petru sau cel mai rău ca iuda, să ne ajute Bunul Dumnezeu să nu fie aşa, iar dacă o să o fac eu sau sper că nu, să avem exemlul Sfântului Apostol Petru de urmat, să ne ajute Bunul Dumnezeu, că fără de El nimic n-o să putem face pt sufletul nostru).
  Pentru turma mică a lui Hristos ne rămâne să participăm cât mai des la Sfânta Spovedanie şi cu mila Sa, la unirea cu Hristos prin Sfânta Împărtăşanie.
  SĂ STĂM BINE, SĂ STĂM CU FRICĂ(Să nu ne pierdem sufletul nu de frica pt ce putem pătimi prin mărturisirea dreptei credinţe când o să fie cazul) SĂ LUĂM AMINTE!

 5. crestinul ortodox zice:

 6. Mosu Nervos zice:

  Foarte grav ce se intampla!
  Cum bine spune parintele nostru drag Iustin Parvu, ne vom duce credinta in vagaunile muntilor pina la urma.
  Slab mai este omul….

 7. Pingback: FOTO: Ierarh ortodox primind “binecuvantarea” unui eretic « Saccsiv's Weblog

 8. daniel zice:

  Ce credeti fratilor, daca scoatem la imprimante aceasta imagine, cu acest titlu, si o impartim pe la biserici credinciosilor, dam dovada de rautate? S-ar putea adauga si o fraza prin care sa explicam ca cel care miruieste este romano catolic iar romano-catolicismul este erezie. Credeti ca ar fi bine?

 9. Gigi zice:

  In imagine nu e IPS Iosif Pop. Cautati si voi pe google sa vedeti cum arata. Nu e asa de batran, nu era barba alba. Ca o fi luata parte e altceva…

 10. Maria zice:

  daniel ,
  Asa ar trebui sa facem ,nu dam dovada de rautate ci dam dovada de aparatori ai Dreptei Credinte Ortodoxe !Este foarte grav ,daca un ierarh ortodox ,a ajuns sa ia „binecuvantare „de la eretici !

 11. clemenet zice:

  @Gigi
  In fotografia de grup, IPS Iosif este al treilea stanga – jos, barba neagra.Imaginea aceasta are legatura cu titlul articolului. Daca vrei neaparat sa vezi in ce companii ecumenice invarte politichia IPSul, gasesti albume intregi, pe net.
  Cea de a doua fotografie cred ca este pusa din greseala, nu are legatura cu Freiburgul ,dar are legatura cu BORul si subiectul in discutie.

 12. admin zice:

  @Gigi, @Clement
  acel ierarh din a doua fotografie pare sa fie mitropolitul Ieremia. In orice caz este vorba de un cleric ortodox, ceea ce este inadmisibil.

 13. Antonia zice:

  Sincere compasiuni, oricine ar fi. Caci nu se cuvine sa vindem comoara cea vesnica pentru avantaje vremelnice. Sfantul Gheorghe era general vestit si ar fi putut obtina avantaje mult mai mari, dar a ales mucenicia pentru dragostea lui Hristos, facandu-se pilda celor din jur.

  Mare ispita se abate in zilele noastre in primul rand peste cei alesi sa ne conduca, dar si pentru noi toti.
  Unii nu-si dau seama de responsabilitatea pe care o presupune demnitatea de ierarh. Multi sfinti au privit cu teama toate rangurile ierarhice din cauza ispitelor mari si mici.

  Ispitele mici precum mandria si slava desarta se pot face pricina pentru cele mari. Astfel, simpla participare la o actiune comuna cu neortodocsii poate fi ,,valorificata”. Gesturi de o semnificatie grava gandite din timp, aparate de filmat bine pozitionate! Astfel, cel obisnuit din timp sa fie tolerant se lasa uns in loc sa-i unga el pe cei din jur.
  Doamne, ai mila de noi si nu ingadui ispite peste puterile noastre.

 14. legionarulortodox zice:

  Nu cumva e nenea…? seamana bine, cioculetz…! http://lacasuriortodoxe.over-blog.com/article-32311404.html e vorba tot de Fribourg!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s