Naivitate sau plan diabolic? Cum ati caracteriza afirmatiile de mai jos si cine ar fi putut sa le emita?

X confirma:

Uniunea europeana este un proiect pasabil si vocatia europeana a romanilor se poate confirma in fapte.

Legat ideea Statelor Unite ale Europei (SUE) unii au facut o analogie, involuntar, cu sintagma folosita in contexte mai indoielnice. Se stie ca este un vechi proiect al cercurilor masonice. Se face o analogie riscata si care poate sa inflameze pe cei dispusi spre o lectura mai conspirationista a istoriei. Nu cred ca e cazul…

Poporul roman nu are o idee supraordonatoare in care sa creada si care sa-l mobilizeze in momentul de fata.

Fenomenul de Globalizare nu poate fi oprit! Nu putem combate sau bloca globalizarea…

Y confirma:

In acest proiect al SUE eu gasesc radacini crestine ale Europei… In ce priveste stat masonic sau nu, putem spune ca si statul roman este un proiect masonic, si Cuza si majoritatea bonjuristilor erau masoni.

Nationalismul este o creatie moderna de a ideologiza natiunea. As numi patriotismul, o iubire de tara, de patrie… care trebuie reinventata, dar nu ca “suntem cei mai buni, suntem tara cea mai frumoasa”… Eu cred ca acesta este mesajul crestin autentic de demolare a barierelor nationaliste, din familie si de aducere a omului la deplina umanitate.

Statul National unitar este depasit, la fel si Biserica Nationala sub aspectul conceptului si al functionalitatii concrete.

Proiectul Uniunii Europene s-a nascut in context crestin-democrat. Cei care au creat Uniunea Europeana nu au fost masoni. Konrad Adenauer in toata perioada razboiului a stat intr-o manastire, se ruga de dimineata pana seara, recita orele benedictine. Robert Schuman se ruga in fiecare zi. Deci erau crestini practicanti. Inceputurile Uniunii Europene s-au nascut tocmai din acest dezgust fata de nationalismul care de doua ori a distrus Europa. Nu mai avem ce face astazi cu Nationalismul; a fost un proiect masonic, creat ca replica impotriva catolicismului, care era majoritar in Occident. Asta e proiectul national: un proiect masonic, anti-crestin, in vederea mea. Trebuie sa depasim acest filetism. Trebuie sa revenim la intelegere plenara a Universalitatii Crestine. Hristos nu ne va intreba la Judecata de Apoi daca suntem crestin-ortodocsi sau crestin-catolici.

Pericolul nerealizari SUE este ca Europa sa devina irelevanta in globalizare care, va aduc aminte, nu a pornit dintr-o cultura asiatica, ci pana la urma este tot un rezultat al culturii iudeo-crestine; ca are o componenta iudaica sau protestanta mai mare decat ortodoxa sunt dispus sa accept…

Z confirma:

Odata cu caderea Constantinopolului, Ortodoxiei ii lipseste in mod evident un centru, nu mai are un centru in jurul caruia sa pivoteze si sa-si construiasca o unitate efectiva… Motiv pentru care, eu lansez o teza ca Bruxelles-ul, asa cum este el hulit, considerat capitala eurobirocratiei etc. etc. este si o provocare ecleziologica

Trebuie sa identificam despre ce biserica vorbim. Pe de deoparte avem la Bruxelles doua structuri bisericesti mari care incearca sa reprezinte in fata decidentilor politici pozitia crestina. Pe deoparte avem Consiliul Conferintelor Episcopale Catolice, iar pe de alta parte avem Conferinta bisericilor europene, un fel de club mai larg cu 120 de dominatiuni, structuri eclesiale, in care ortodocsii au fost prezenti de la inceput, dar prin care nu se simt tot timpul reprezentati. O consecinta a pregatirilor Marelui si Sfantului Sinod este si aceea ca intre timp avem structuri ceva mai articulate ale reprezentarii Ortodoxiei la Bruxelles si nu numai. Iata ca avem un Consiliu permanent al reprezentantelor Bisericii Ortodoxe in capitala birocratica a Europei. Pozitia catolicilor este pe linia fondatorilor ideii de Uniune europeana.

Reactia crestina la fenomenul globalizarii este una constructivaGlobalizarea din punct de vedere al gandirii crestine nu este un fenomen care trebuie redus doar la defectele sale. Din punct de vedere al sansei de a face mesajul lui Hristos audibil cu adevarat in toate cele 4 colturi ale lumii, globalizare este traducerea secularizata a Universalitatii (Ecumeni-citatii). Iar din acest punct de vedere Biserica Ortodoxa, autentica, dar si celelalte confesiuni nascute de-a lungul istoriei nu pot sa nu vada in globalizare inclusiv semnele vremii si inclusiv voia lui Dumnezeu. Ganditi-va la misiunea pe care noi o facem. Uitati-va de pilda, din punct de vedere al Ortodoxiei, ganditi-va la numarul mare al parohiilor care au aparut peste tot in lume.

Vom dezvalui apoi si identitatea celor care au putut pronunta astfel de blasfemii la adresa Ortodoxiei si Neamului Romanesc.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-sionism, anti-ue și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Naivitate sau plan diabolic? Cum ati caracteriza afirmatiile de mai jos si cine ar fi putut sa le emita?

 1. Florin zice:

  Sa ascultati neaparat aceasta predica. Este foarte legata de subiectul acestui articol.

  Pr. Amfilohie – Impotriva Uniunii \ Sclaviei Europene , impotriva Masoneriei si Ecumenismului p1/2

 2. LgMihail zice:

  Nu am ce comenta. Sunt curios pana peste cap cine sunt saracii astia?

 3. kosk zice:

  O inalta fata bisericeasca+ administratoru blogului Politeia +..aaa.. Andreea Esca?
  :))

 4. crestinul ortodox zice:

  in Tara aceasta DRAGA nou romanilor crestini-ortodoxi numita Romania sau GRADINA MAICII DOMNULUI suntem peste 90% crestin – ortodoxi , restul sunt celelalte culte iar daca vor sa ni se alature ii primim cu bucurie si bratele deschise in BIserica Ortodoxa Adevarata cu BOTEZ IN APA SFANTA SI BOTEZ DE FOC adica impartasirea cu TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS si nu viceversa , caci au mai incercat si altii si nu le-a mers , chiar nu a fost posibil din VOINTA DIVINA 2000 de ani SI nici de acum incolo nu va fi posibil !
  AMIN !

 5. Traian P. zice:

  Unul dintre dumnealor este un creştin adevărat care ştie pe ce lume trăieşte şi nu un iresponsabil, îl citez, ca aceia ce se împotivesc SUE. De ce s-o fi supărat aşa pe final de emisiune pro SUE domnul Y? Mai spunea tot Y că naţionalismul este anti-creştin. Asta da idee.

  X :
  „…iar publicul larg a simţit nota de impuritate în acest tip de discurs şi de aceea nu şi l-a asumat…” Aici are dreptate, publicul larg simte impuritatea.

 6. Just PF zice:

  la emisiunea de pe Tvr cu Radu Preda;Papageani de la fundatia lui baconschi; un erudit ortodox depasit credul naiv

 7. Traian P. zice:

  Am greşit cu ceva? Dacă da, îmi cer scuze.

 8. ORTODOX zice:

  Omul – făptură minunată

 9. Muritor zice:

  Curată spălare de creier pentru publicul larg – se vede clar că e plan diabolic şi în ce horă joacă cei 3 „‘telectuali ortodocşi” (citeşte kakodocşi).

 10. Romeo2110 zice:

  Dupa 1453, in Rusia au aparut tot felul de mesianisme slavofil-politice si culturale legate de sintagma „a 3 a Roma”. Lumea din afara Rusiei le-a privit ca o forma de imperialism; si au existat suficiente motive in acest sens.

  In cartea Ideologia rusa, este citat Sf Tihon de Zadonsk (aprox):
  „Cand imparatia crestina rusa a tzarilor va cadea, nimic nu va mai sta in calea lui antihrist”.
  In 1917, unui vietuitor de la Athos i s-a descoperit pierderea puterii de catre tarul Nicolae al doilea. A exclamat: „Ultima imparatie crestina a fost distrusa.”

  Cum se spunea pe Razbointrucivant, vocatia-istorica Rusiei a fost de continuatoare a imperiului bizantin. Cand aceasta vocatie s-a transformat in dorinta de a fi un imperiu lumesc, li s-a luat puterea.

  Acum Putin afiseaza vulturul bicefal pe fundal rosu-stema tzarilor. Ca om politic, nu poti da mesaje mai explicite. Pe coperta unei reviste de politica, luna trecuta era un titlu mare, despre „neo-feudalismul lui Putin”, si sepre „neo-liberalismul lui Obama”. Dincolo de atitudinea fata de Romania a lui Putin, Rusia pare sa incetineasca marsul lui Atihrist. Dupa ce va pierde al 3 lea razboi mondial, raul va fi institutionalizat, iar aparentele de democratie vor fi brutal abolite.

  Posibil ca Adenauer sa nu fi stiut ce se face (in profunzime); la fel cum si din cei 17 „parinti” fondatori a SUA, numai 11 erau masoni IAR RESTUL NU (de presupus ca nu stiau detaliile). Totusi SUA si EU au aceiai parinti antihristi.

 11. Romeo2110 zice:

  Singura alternativa la imparatia lui antihrist este o imparatie crestina.
  Din nefericire, singura imparatie cu crestini ortodocsi (160 milioane – 20% musulmani si din rest doar jumatate botezati, este Rusia.)

  Romania trebuie sa-si vada de drumul ei, in contextul unei bipolaritati SUA+SUE vs Rusia. Rusia ne e ostila din pacate.

 12. Pingback: VIDEO: Cumplit de smintitoare emisiune a realizatorului RAZVAN BUCUROIU avandu-i ca invitati pe RAZVAN CODRESCU, ADRIAN PAPAHAGI, RADU PREDA SI CLAUDIU TARZIU. Elogiu SUE, minciuni despre crestinismul UE, nerecunoasterea activitatii masoneriei, negarea ex

 13. levant akimitzian zice:

  Da, chiar și gramatica limbii materne e o capcană pe care ne-a întins-o vrăjmașul și pe care cei mai mulți am neglijat-o…E chiar folositoare stăruința în rugăciune; ne ferește de mult penibil…

 14. Pingback: Un român nu poate fi niciodată filetist, căci a fi român este același cu a fi ortodox! Despre războiul în care ne aflăm | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s