Lăudacii SUE

Aceştia sunt denumiţi intelighenţa Ortodoxiei româneşti? Or fi aceştia alţii decât cei din hoarda lui Băsescu?
Viziunea creştină, adică ortodoxă, asupra SUE nu poate fi decât CONTRA!

Comentariu de Rafael Udrişte:

O lectură obligatorie, care ar putea întregi perspectiva şi deci judecata asupra consecinţelor realizării unui stat multinaţional, SUE sau altfel, asupra Ortodoxiei, este articolul publicat de Florin Stuparu pe această temă: Prinţesa Europa şi Minotaurul. Scurtă povestire zoofil zootehnică.
Este foarte intersant: câţi dintre activiştii SUE au vreo idee despre etimologia cuvântului „Europa”?

Personal nu am, deocamdată, decât un singur comentariu cu privire la emisiune: la min. 15.34, dl. Papahagi spune, despre români şi România, că „nu suntem cei mai buni şi nu avem ţara cea mai frumoasă”. Îl contrazic şi îi sugerez, cu toată dragostea, să evite confuzia – de neînţeles în contextul emisiunii – între termenii „populaţie”, „popor” şi „neam”.

Să fi fost o altă premiză a discuţiei mai potrivită?

Mă gândesc la cuvintele lui Eliade: „Istoria neamului românesc n-a fost decât o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie. Ne-am alcătuit într-un uragan şi am crescut în vifor. Popor de frontieră luptam şi muream pentru toţi. Muream mai ales, plătind miopia şi neghiobia altora (…) Istoria neamului românesc este alcătuită din atâta sânge şi atâta nenoroc datorită, în primul rând, incapacităţii Occidentului de a vedea de unde vine primejdia.”

Păstrând proporţiile, în actualul context economic şi politic, lucrurile stau la fel.

Până la o altă dezbatere pe această temă, un punct de vedere personal (şi oltenesc deopotrivă): noi, românii, suntem cei mai buni iar România chiar este cea mai frumoasă ţară. E acelaşi lucru cu dragostea fiului pentru părinţi dar mai ales cu dragostea părintelui pentru copil. Bineînţeles că în termenii comparaţiei intră şi sfinţii, începând chiar cu Hristos şi Maica Sa.

Cititi si:

Cât despre Papahagi, urmăriţi aici cu ce alt anti-român se aseamănă.

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, anti-politica, anti-sionism, anti-ue și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Lăudacii SUE

 1. crestinul ortodox zice:

  Profetii Parintele Arsenie Boca acest Sfant si Martir al Romaniei care nu s-au implinit inca !!!!
  „Odata mi-a zis ca , intr-o noapte ,catre ziua ne vor ocupa trei tari Ungaria ,Bulgaria si Rusia .
  Atunci eu am zis :”ungurii or sa ne ocupe pe noi ? ” ,iar el mi-a spus : ” Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaia de foc „(Chis Aurelia , com Boiu ,jud Mures )
  Scultz ne spune „Scenariul destramarii U.E. chiar ar fi posibil intrucat sunt state mai puternice care …vz …detalii realitatea tv ”
  ….
  Parintele facuse atunci altarul in padure si intr-o predica spusese :
  ” Ma , intoarceti-va la Dumnezeu caci calul rosu bate la portile Rasaritului .Dar sa nu va intristati ca de acolo vine Mantuirea . Prigoana vine de la Apus „.
  Adica , prigoana vine din Apus ,astazi chiar in zilele noastre . (Penciu Georgeta , Fagaras )
  “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va disparea , dar va veni steaua cu sase colturi , anarhia, si va fi vai si amar de lume“
  „Zdreanta rosie ,secera si ciocanul ,steaua cu cinci colturi va disparea ,dar va veni steaua cu sase colturi ,anarhia , si va fi vai si amar de lume ”

  am sa pun doua mari intrebari la toti care citesc acest blogg , cei ce au Crezul Sfant ,
  Crezul Credintei ortodoxe si crezul de a fi roman adevarat
  -Se va destrama intr-adevar (S)U.E ?
  -este posibil sa traim aceste profetii ale Sfantului Parinte Arsenie Boca ,astazi ???

 2. Antonia zice:

  In zilele noastre, a gandi politic corect in cele ale credintei inseamna a-L trada pe Hristos. Sigur ca exista si instinctul de conservare care spune ca in situatii delicate, dintre doua rele sa alegem raul cel mai mic, iar intre doua virtuti pe cea mai mare.

  Totusi sa nu uitam ca traim o perioada de cernere cand trebuie sa alegem daca suntem de partea lui Hristos sau de partea celui rau.

  Am intalnit pe alt forum asi al condeiului, probabil jurnalisti, care iau atitudine imediat cand cineva critica un aspect care-i deranjeaza pe crestini. Astfel, multi crestini renunta sa-si mai spuna ofurile pe forumurile crestine, ceea ce iar e rau. Pai de ce? Pentru ca astfel li se permite celor care lupta impotriva crestinilor sa fie formatori de opinie chiar pe forumurile crestine.

  Ar fi trist ca pe forumurile crestine ortodoxe sa gasim in viitor doar parerile sectarilor, ale catolicilor si ale new-agistilor.

  Nu am nimic cu SUE, in sine. Ar putea sa functioneze foarte bine si fara sa se atinga de valorile crestine.

 3. Pingback: VIDEO: Cumplit de smintitoare emisiune a realizatorului RAZVAN BUCUROIU avandu-i ca invitati pe RAZVAN CODRESCU, ADRIAN PAPAHAGI, RADU PREDA SI CLAUDIU TARZIU. Elogiu SUE, minciuni despre crestinismul UE, nerecunoasterea activitatii masoneriei, negarea ex

 4. Eduard zice:

  Secretarul general al Rost, Paul Ghitiu, director al Festivalului Filmului Evreiesc.

  De la Drumul Invierii spre steaua lui David

 5. pcmouse zice:

  Antonia nu intelegi…sue ca si ue este o creatie anticrestina din start.nu are cum sa nu se atinga de noi,.pt noi este creata sa ne distruga sufleteste.deci da am ceva cu acest imperiu care este total antihristic

 6. Antonia zice:

  Ba inteleg, dar, in calitate de crestini, noi trebuie sa ne ingradim un pic si din punct de vedere legal. Una e sa ne aperam dreptul legal la credinta crestina ortodoxa si alta e sa le dam dreptul sa ne acuze ca suntem impotriva sue.

  Sa tinem cu dintii de ceea ce stim sigur ca putem apara.

  In perioada Imperiului roman au existat si mucenici si eretici. Ne vor distruge sufleteste, daca ne lasam distrusi. Pe plan politic, avem sanse minime sa influentam lucrurile. Dar le putem influenta pe plan spiritual. Sfantul Gheorghe a intors la credinta prin exemplul sau pe mii de oameni caldicei si pagani.

  Iar acum, cu aceasta sue care se vrea fara Dumnezeu, provocarea e pe masura. Noi putem sa punem conditia sa acceptam sue atata vreme cat nu ne pervertesc credinta ortodoxa. Si sa ne gandim serios si la posibilitatea ca azi unul dintre noi, maine altul sa plece mai mult sau mai putin elegant dintre cei vii pentru ca a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume. Sa nu ne trezim ca Saprichie, care s-a lepadat de Hristos de frica mortii.

  Aici va fi marea ispita: sa nu ne fie frica de moarte. Dar pentru aceasta, Dumnezeu sa ne ajuta sa ne pregatim sufleteste si sa ne rugam. Mucenicia este o stare de gratie divina, totusi. Iisus cate a patimit pentru noi? Oare noi vom fi in stare sa suferim, ca sa aratam ca suntem de partea lui si nu de partea lui antihrist?

 7. clement zice:

  Pentru a ne dumiri un pic asupra dimensiunilor monstruozitatii acestor structuri globalizante, reproduc partial o informatie recenta de care sper ca va lua act cat mai multa lume.
  „Exista articole care, dupa ce le citesti te fac sa iti spui: Nu se poate, eu ma informez cu regularitate si stiu ca sunt la curent cu actualitatea tot timpul, cum de nu stiu nimic despre acest lucru?”
  EuroGendFor este un cuvant conceput pentru a naste confuzie in capul cetateanului privat de informatii certe, autorizate. De consonanta engleza, EGF este o structura conceputa de francezi, mai precis de fostul ministru al apararii, Alliot-Marie si poate fi definita drept un corp al jandarmeriei, politiei judiaciare, armatei si serviciilor secrete.
  Competentele acestei structuri sunt practic, ilimitate. Ea are drept scop ca in colaborare cu armata sa garanteze ordinea” in teritoriile europene sub criza”.
  Sarcina sa consta mai ales in reprimarea revoltelor.
  In acest moment se pregateste pentru intaia oara, angajarea acestei structuri a UE pentru a interveni in Grecia*.
  Cartierul general al EGF se afla la Vicence, in Italia unde sunt cantonati 3000 de soldati.
  Guvernele europene stiu deja ce urmeaza si pentru a nu utiliza propriile lor armate impotriva propriilor tari, vor face apel la aceste trupe paramilitare instruite in secret.
  Deviza EGF este „Lex legiferat”.
  Consiliul de razboi este alcatuit dintr-un comitet interministerial compus din ministrii apararii.si securitatii UE care decid strategia de interventie.
  Trupele pot fi trimise fie la cerere, fie dupa o decizie a UE.
  In Articolul 4 al Tratatului putem citi:” Se poate recurge la EGF pentru a proteja persoane si bunuri si pentru a mentine ordinea in caz de tulburari publice. Soldatii trebuie sa respecte legile tarii in care intervin dar, toate cladirile si terenurile pe care se afla nu mai sunt accesibile statului in care intervin”.
  Articolul 7 precizeaza lista membrilor fondatori. Acestia sunt:
  Franta
  Spania
  Portugalia
  Italia
  Olanda
  Alti membrii:
  ROMANIA (jandarmerie; HG -Boc, Blaga si Pogea-2009 fisier PDF)
  Tari partenere:
  Polonia
  Lituania
  Observatori:
  Turcia
  http://www.alterinfo.net/EuroGendFor_l-armee-privee-de-l-UE-prete-au-depart-pour-la-Grece_a75288.htlm
  *Surse grecesti afirma faptul ca deja au inceput debarcari la Iegumeniţa.
  Presa oficiala europeana tace sau ataca Grecia, adesea, intr-o maniera nedemna. Ziaristul belgian gauthier de bock, prezinta Grecia drept o tara a mizeriei morale in care barbatii batrani , in cafenele, cu o mana invartesc mataniile si cu alta pipaie tinerii ce se vand pentru a supravietuii. Sper ca abjectia acestor afirmatii sa fie sanctionata cum merita de catre numeroasa comunitate greceasca din diaspora.
  Trebuie sa spun ca m-a mirat mult timp faptul ca BOR nu a solicitat populatia ortodoxa romana in scopul trimiterii de ajutoare.Acum, dupa ce am citit informatia, inteleg mai bine in ce masura conducerea BOR este obedienta fata de Puterea politica. Daca ma insel, imi cer iertare.
  In mod cu totul surprinzator, regiunea autonoma evreiasca Birobidjan din Rusia, este singura care a trimis ajutoare Greciei.
  Pentru a nu fi asimilati unui stat ortodox tradator, propun ca cei ce au cat de cat posibilitati materiale sa ii ajute pe saracii din Grecia prin intermediul Manastirilor si sa se roage Sfintei Treimi ca si pentru propria familie.

  Ministrul de interne al Spaniei, Jorje Fernandez Diaz a anuntat ca organizarea adunarilor de protest prin internet va fi calificata drept un delict de participare la activitati criminale.
  Este evident faptul ca se incearca in acest moment crearea unei stari de protest general european pentru activarea EGF. Capitala Europei, oras in care sunt stabilite numeroase organisme decizionale importante are un deficit de 700 de politisti pentru mentinerea ordinii curente. Cine are interesul ca fortele de ordine locale sa nu poata face fata situatiilor dificile?

 8. Liviu zice:

  Se vorbeste despre Hristos. E o emisiune ce trateaza un subiect pe care nu ma asteptam sa-l vad disputat pe micul ecran. Fiecare are lucrarea lui. Orice cuvant lucreaza. S-a dat glas unor framantari necunoscute de multi. Asta conteaza. Mai ales ce a spus domnul Tirziu la min.32.
  Sigur, nu impartasesc pct. de vedere al domnului Papahagi din multe motive.

 9. un roman zice:

  Nu le-ar fi rusine! Porcii, tradatori si vanzatori de tara si de Hristos! Sa ne ferim de asemenea „ortodocsi”!

 10. Pingback: Un român nu poate fi niciodată filetist, căci a fi român este același cu a fi ortodox! Despre războiul în care ne aflăm | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s