Intalnire a Consiuliului ecumenistilor cu tema Sanatatea – dar al lui Dumnezeu… Ce dumnezeu poate fi comun cu aceste culte?

Reprezentanţii celor 18 culte din ţara noastră se vor întâlni joi, 26 aprilie 2012, în cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România. Întrunirea cu tema Sănătatea – dar al lui Dumnezeu şi responsabilitate umană va avea loc la Palatul Patriarhiei sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Mai multe informaţii despre ordinea de zi a acestei întâlniri a oferit pentru Radio TRINITAS Consilierul Patriarhal George Grigoriţă, de la Cancelaria Sfântului Sinod.

„La iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în România s-a constituit Consiliul Consultativ al Cultelor din România. În ordinea de zi a acestei şedinţe sunt mai multe puncte. Printre ele am putea remarca semnarea statutului de organizare a Consiliului Consultativ al Cultelor din România, iar apoi o dezbatere pe tema Sănătatea – dar a lui Dumnezeu şi responsabilitatea umană. Aici va fi discutată problema sănătăţii în contextul românesc actual, apoi se vor evidenţia anumite puncte de vedere privitoare la sistemul de sănătate din România şi bineînţeles se va discuta şi pe marginea proiectului de lege referitor la reforma din sistemul sanitar românesc. Cel de-al treilea punct important de pe ordinea de zi este schimbarea preşedinţiei Consiliului Consultativ al Cultelor din România, bineînţeles respectându-se ordinea menţionată în anexa legii 489/2006. Încă de la început acest Consiliu Consultativ şi-a propus să fie o voce comună a tuturor cultelor recunoscute din România în ideea de a da un răspuns societăţii româneşti la provocările contemporane”, a precizat Consilierul patriarhal George Grigoriţă de la Cancelaria Sfântului Sinod.

Consiliul Consultativ al Cultelor din România este o organizaţie de natură etică, socială, autonomă, apolitică, non-guvernamentală, fără personalitate juridică şi non-profit.

Obiectivele majore ale Consiliului Consultativ al Cultelor din România sunt: promovarea credinţei în Dumnezeu şi a importanţei acesteia în viaţa persoanei şi a societăţii, apărarea şi promovarea fiinţei umane şi a demnităţii ei, promovarea respectului faţă de creaţia divină (omul şi natura înconjurătoare), adoptarea unor poziţii şi atitudini comune faţă de probleme importante ale societăţii, manifestarea solidarităţii şi cooperării dintre Culte în domeniul spiritual, cultural, educaţional şi social, prevenirea şi medierea în soluţionarea eventualelor diferende interconfesionale şi interreligioase, inclusiv respingerea şi descurajarea oricărei forme de extremism etc.

| Basilica

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Intalnire a Consiuliului ecumenistilor cu tema Sanatatea – dar al lui Dumnezeu… Ce dumnezeu poate fi comun cu aceste culte?

 1. crestinul ortodox zice:

  CE SFIDATOR !!! SFIDARE LA ADRESA CREDINTEI ORTODOXE SI A POPORULUI ROMAN !!! SFIDARE LA SFINTII MARTIRI AI NEAMULUI ACESTUIA !!! CUM POTI SA TE INFRATESTI CU NECURATUL IN NUMELE BISERICII ,CREDINTEI STRABUNE , SFINTE , DREPT MARITOARE IN HRISTOS SI MAICA DOMNULUI PENTRU CE ??? PENTRU O MAI MULTA RATACIRE SI SMINTEALA A POPORULUI ACESTUIA !!! TREZITI-VA ROMANI , CRESTINI ORTODOXI !!! NU NE VOM LEPADA CREDINTA ORTODOXA SI SUNTEM IMPOTRIVA ECUMENISMULUI SI ECUMENISTILOR CE VOR SA OBLIGE PRIN INSASI ACEASTA ” INTALNIRE ” SA NE INSELE CREZUL ORTODOX SI SFANT IN NUMELE ” ORTODOXIEI ” SA NE DETERMINE SA ACCEPTAM ECUMENIZAREA BISERICII , SI INTR-UN FINAL SE VREA LEPADARE NOASTRA DE SFANTA SI DREAPTA NOASTRA CREDINTA ORTODOXA !!!
  AMIN!

 2. legionarulortodox zice:

  Uite asa ne dam seama de cine suntem condusi si care sunt planurile lor…………. CAM SUNTEM DE IZBELISTE, ACUM TRE SA INVATAM SA NE ALEGEM SINGURI DUHOVNICII, CARE NU SE ABAT DE LA DOGME…ATATA PUPATURA CU ACESTE CULTE LA GREU! ORICUM DACA MULTI DINTRE IERARHII SONODULUI, NE-AU LASAT DE IZBELISTE, DUMNEZEU NU O VA FACE……..NE VA DA MARTURISITORI SI EXEMPLE, OAMENI DE NADEJDE, INSA TREBUIE SA PUNEM SI NOI CONSTIINTA LA TREABA, SA ALEGEM CE E BUN, PRECUM ALBINA!

 3. Marius Barbu zice:

  ANATHEMA LA TOTI ERETICII !

 4. clement zice:

  A protestat IPS impotriva deciziei de prelevare a organelor unei fiinte create de Dumnezeu, care nu se afla in moarte cerebrala,asa cum s-a decis in Romania?
  Fiind vorba despre Sanatate si Viata acesta ar trebui sa fie punctul cel mai important al adunarii.
  Nu de alta dar si unui eminent reprezentant de cult i-se poate intampla sa intre in fibrilatie si sa incape pe mainile unui amator de organe sfinte..
  Regula declaraii unei persoane in moarte cerebrala si deci in situatia de a-i fi prelevate organele precizeaza ca interventia se face(conform legislatiei respectate de medicii de reanimare ai UE) dupa ce au fost efectuate doua electroencefalograme plate cu durata de 20 de minute, fara a fi fost depusa la temperaturi scazute si fara a fi fost tratata cu substante narcoleptice. Altfel, interventia este considerata drept crima.
  Conforma deciziei Centrului National de Transplant si doctorului Irinel Popescu, prelevarile se vor face indiferent de locul unde a fost semnalata o persoana in stop cardiac, personalul de pe salvari fiind dotat cu recipiente specifice acestui scop!!!

 5. Clarissa din Anglia zice:

  Este infiorator ce se intimpla in Romania! Cum este cu putinta ca un cap de biserica crestin-ortodoxa, cum este Parintele Daniel, pentru ca este inainte de toate preot crestin-ortodox, ca are functia ce o are sfintia-sa, este pentru ca a fost pus acolo de oameni, prin vrerea lui Dumnezeu, care i-a dat inainte de toate hirotonisirea de preot , ca sa pastoreasca turma, nu sa o duca in ratacire. Sfintia sa preafericitul Daniel se va infatisa inaintea lui Dumnezeu si a lui Iisus Cristos ca un simplu preot dar va plati scump chiar cu mintuirea sa personala faptul ca duce in ratacire milioane de crestini ortodocsi in Romania. Singura CALE ADEVARATA DE MINTUIRE SE FACE PRIN IISUS CRISTOS si nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui satan , acest lucru nu vrea sa-l inteleaga preafericitul Daniel. Aparitia domniei sale cu aceste satane ale altor culte religioase si propaganda ieftina pe care o face, imi aduce aminte de cuvintele standard ale dictaturii comunisye, apa de ploaie, pe care o repetau activistii comunisti inainte de 1989. Cum poti sa fii cap de biserica si sa te fotografiezi alaturi de cei care NU cred in Iisus Cristos, alaturi de evrei, musulmani, catolici, anglicani, alte culte sterile de adevarul sfint biblic al lui Iisus Cristos? Ecumenismul este intr-adevar o cale oficiala de pierzanie a sufletului pentru multi preoti crestini ortodocsi romani si teologi, este una dintre capcanele amagitoare ale lui satan intinsa fetelor bisericesti in acest secol. Intr-adevar ar mai fi multe de spus si despre ideea de sanatate pe care o inteleg ei, aceste fete bisericesti , sunt niste marionete in mina lui satan cu aceasta ocazie, de ce nu se pune problema stoparii avorturilor, anularii tuturor tipurilor de vaccinuri in Romania care otravesc pe copiii nostri, a anularii eutanasierii – procedeu crud si inuman, numai Dumnezeu decide cind si cum ne va lua viata, mai este problema prelevarii de organe umane in mod abuziv si chestia cu declararea de moarte cerebrala este la fel de abuziva si nu poate nimeni preleva organe umane far acordul familiei, daca este de acord. In ce pericol este un om aparent sanatos si tinar care face o cadere de calciu pe strada si lesina sau intra in atac cardio-respirator sau moarte clinica si vin niste incompetenti de la salvare si declara moarte cerebrala, ati auzit si de piata underground – la negru – de organe? Se vind bine si acei diavoli-umani se imbagatesc, impreuna cu doctorii care vind organele prelevate.
  Nu se poate fi si cu Cristos si impotriva lui in acelasi timp! Eu vad ca sfirsitul lumii a inceput cu Romania, deja, daca si inaltele fetele bisericesti precum parintele mitropolit Daniel,se „prostitueaza” moral in fata dusmanilor lui Iisus Cristos! sa nu ma intelegeti gresit, sunt desigur si preoti care intr-adevar slujesc lui Dumnezeu, nu au functii bisericesti deosebite, dar au a o credinta Adevarata in Cristos si asta se vede din faptele lor, am intilnit asemenea preoti la Biserica crestin-ortodoza din Londra.

 6. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (30.04.2012) « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s