NU homosexualitatii! Pr. Gheorghe Metalinos si prof. Dimitrie Telenghidis alaturi de ortodocsii din Basarabia in lupta contra legii antidiscriminare

Pentru aderarea la UE, Basarabia este obligata sa aprobe legea antidiscriminare, ce ofera drepturi minoritatilor sexuale, religioase s.a., drepturi care contravin moralei crestin-ortodoxe si reduc insusi drepturile majoritatii. Dar, spre deosebire de Romania, in Basarabia preotii sunt mult mai uniti si reusesc sa tina piept tavalugului evreopean, sionist ce vrea sa spurce si ultimul taram romanesc, inca nealterat decat de ciuma bolsevica.

Este de admirat si de luat exemplu cum se mobilizeaza preotii basarabeni, alaturi de ierarhii lor, prin conferinte, emisiuni tv, actiuni in strada, scrisori catre conducerea tarii, pentru a pazi trupul Bisericii de spurcaciunile occidentale. Ultima actiune a fost un sir de conferinte, avandu-i ca invitati din Grecia pe renumitii teologi Părintele Profesor Emerit Gheorghe Metallinos, prof. de Liturgică a Universităţii Teologice din Atena si dl. Dimitrios Țelenghidis, prof. de dogmatică ortodoxă a Universităţii Aristotelice din Tesalonic, ucenicul Cuv. Paisie Aghioritul, alături de traducătorul Ioan Croitorul, profesor al Facultăţii de Teologie din Târgovişte (România), toti luptatori pentru apararea Ortodoxiei.

Incident cu adevarat discriminatoriu

Exact la sosirea pe aeroportul din Chisinau distinsii profesori din Grecia, Parintele Metallinos si domnul Telenghidis au fost opriti de politia moldava si au primit ordin ca sa se intoarca cu primul avion inapoi in Grecia. Dupa cateva ore prin trimiterea de avocati in specializarea Drepturilor Omului li sa permis accesul in Rep Moldova, si aceasta numai cu amenintarea celor de la Mitropolia Moldovei cum ca vor fi chemati ziaristii si se va creea un scandal international. Se pare ca oamenilor de stat din Rep Moldova nu le-a placut tema simpozionului si anume ”Uniunea Europeana si rezistenta ortodoxa”

Prima intalnire a fost in orasul Balti, unde s-a concluzionat ca „Biserica doreşte să fie auzită când nu stă indiferentă faţă de Legea antidiscriminare. Astăzi, la întâlnirea de la Bălţi, PS Marchel episcop de Bălţi şi Făleşti, a îndemnat feţele bisericeşti şi enoriaşii să protesteze împotriva acestei legi. Punctul central, este stoparea acestui proiect diabolic şi când acest proiect va urma calea de la Guvern spre Parlament, să ne adunăm toţi la Chişinău şi să protestăm, să spunem că nu dorim sodomizarea societăţii.

La discuţie au participat profesori universitari din Grecia, care au împărtăşit poporului Ortodox din Moldova cum această lege nu şi-a găsit sprijin în poporul elin.

În cadrul întrunirii, a fost întocmită o adresare către preşedintele ţării, Nicolae Timofti, prin care îi cer să convingă autorităţile să renunţe la adoptarea Legii antidiscriminare. Adresarea a fost semnată de aproximativ 450 preoţi, credincioşi şi aparători ai moralului omenesc. Şi nu de 200 – 250 semnşturi cum declară unele surse…”
| ephbalti.md

„Mobilizare religioasa si la Chisinau. Dupa apelul eparhiei de Balti, mai multi enoriasi si preoti din capitala Basarabiei au cerut conducerii tarii sa nu le ofere drepturi homosexualilor. Acestia au strans semnaturi impotriva Legii antidiscriminare si au dezbatut problema cu doi preoti eleni care le-au povestit cum a evitat Grecia adoptarea acestui document.

Preotii greci spun ca tara lor a aderat la Uniunea Europeana fara a adopta legea antidiscriminare. Ulterior a fost pusa o asemenea conditie insa preotii si enoriasii au opus rezistenta. Si crestinii de la Chisinau spun ca nu vor ceda.

Biserica se pronunta categoric impotriva adoptarii Legii antidiscriminare. Ieri, peste 400 de preoti si enoriasi au semnat o declaratie prin care ii cer sefului statului sa nu permita adoptarea legii. Mai mult, acestia ameninta cu proteste in masa daca proiectul va ajunge in Parlament. Adoptarea legii este o conditie pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeana.” | protv.md

“Oamenii legii” au confiscat 40 de broşuri cu “mesaje antihomosexuale”, de la un grup de enoriaşi din Bălţi, Republica Moldova. Poliţia a efectuat percheziţii şi în două biserici din oraş, dar nu a găsit nimic, informează Publika TV. Potrivit spuselor poliţiştilor, credincioşii ar fi primit de la angajaţii bisericilor pliantele incriminate. Materialele confiscate vor fi trimise Procuraturii. “Au comunicat că în biserica Sf. Parascheva şi soborul Constantin şi Elena ale Episcopiei din Bălţi şi Făleşti se răspândesc broşuri cu denumirea ‘Manifestul Homosexualilor. Acum şi în Moldova’. A fost sancţionată percheziţia. Astfel de broşuri nu au fost depistate”, a declarat pentru Publika TV ofiţerul de presă al Comisariatului de Poliţie Bălţi, Elena Pavliuc.

Oraşul Bălţi din nordul Republicii Moldova a devenit în luna februarie o “zonă interzisă pentru gay”. Un proiect de decizie în acest sens a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal şi a fost votat de aleşii locali comunişti cu 23 de voturi pentru din 35. Prin acest proiect, Consiliul din Bălţi declară teritoriul municipiului drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Proietul mai prevede că în această zonă va fi interzisă propaganda agresivă a homosexualităţii. Consilierii liberal-democraţi au votat împotrivă şi au declarat că este un proiect absurd şi contravine legislaţiei Republicii Moldova.

Proiectul Legii Antidiscriminare, aprobat de Guvernul din Republica Moldova în februarie 2011, a împărţit societatea în două. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, dar şi unii politicieni, au spus că adoptarea Legii ar duce la înmulţirea acţiunilor de propagandă ale minorităţilor sexuale. În urma acestei opoziţii, proiectul de lege controversat a fost retras temporar din Parlament. Săptămâna trecută însă, ministrul Justiţiei a declarat într-un interviu că Guvernul se pregătește să remită din nou în Parlament proiectul cu privire la Legea Antidiscriminare, retras în urmă cu un an. | FrontPress.ro

Legea antidiscriminare – ce drepturi pierzi tu?

Dincolo de basmele care ni se spun la TV, care vor fi consecinţele reale ale adoptării legii care face atâta vâlvă în ultima vreme..?
Nu este nevoie să ne dăm cu presupusul pe marginea acestui subiect, pentru că avem experienţa bogată a statelor care demult au început protecţia minorităţilor sexuale la nivel oficial. Aşadar, consecinţe:

1. Paradele gay vor deveni o “tradiţie”, iar fiecărui homosexual de paradă îi va reveni cel puţin un poliţist care să le asigure protecţia (vezi cazul Bucureşti). Va fi interzisă organizarea vreunui protest împotriva unui asemenea eveniment.

2. Vor fi interzise declaraţii publice homofobe, adică nu vei avea dreptul să declari public că homosexualitatea este un păcat, că homosexualitatea este o orientare nenormală etc., iar poliţia îţi va putea percheziţiona proprietatea în cazul în care va considera că faci propagandă homofobă.

3. În şcoli şi grădiniţe se va face propagandă homosexuală deschisă, copiii vor fi învăţaţi că ei n-au încă o orientare sexuală şi că urmează să şi-o aleagă singuri. Tu nu vei avea dreptul să te opui, iar dacă nu vei trimite copilul la aceste lecţii va trebui să dai explicaţii.

4. Nu vei avea dreptul să protestezi în cazul în care copilul tău va fi sub supravegherea unui profesor/educator homosexual.

5. Nu vei avea dreptul să protestezi în nici un fel atunci când vei fi martorul unor momente romantice între doi homosexuali, care vor avea dreptul să se manifeste oriunde, oricând.

6. Dacă vei fi invitat să participi la un act homosexual, va trebui să refuzi cu respect şi amabilitate.

7. şi multe altele, la care nici măcar nu te gândeşti.

La moment, legea se limitează la drepturile homosexualilor, dar experienţa Canadei, SUA ş.a. ne spune că în categoria “minorităţi sexuale” vor intra mai târziu şi pedofilii sau zoofilii.

Cele enumerate sunt doar efectele imediate ale adoptării acestei legi, dar pe termen lung consecinţele vor deveni tot mai dure, iar legea se va “perfecţiona”, aşa cum s-a întâmplat în statele care au făcut măcar un singur pas pentru legalizarea deviaţiilor de orientare sexuală. Gândeşte-te bine, e vorba de viitorul tău şi al copiilor tăi.

| Andrei Creacico (vox.publika.md)

Cititi si:

Acest articol a fost publicat în anti-homosexualitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la NU homosexualitatii! Pr. Gheorghe Metalinos si prof. Dimitrie Telenghidis alaturi de ortodocsii din Basarabia in lupta contra legii antidiscriminare

 1. Pr Timotei zice:

  http://www.protv.md/#!/stiri/social/crestinii-moldoveni-vor-sa-ia-exemplu-de-la-preotii-eleni-cum.html

  Exact la sosirea pe aeroportul din Chisinau distinsii profesori din Grecia, Parintele Metallinos si domnul Telenghidis au fost opriti de politia moldava si au primit ordin ca sa se intoarca cu primul avion inapoi in Grecia. Dupa cateva ore prin trimiterea de avocati in specializarea Drepturilor Omului li sa permis accesul in Rep Moldova, si aceasta numai cu amenintarea celor de la Mitropolia Moldovei cum ca vor fi chemati ziaristii si se va creea un scandal international. Se pare ca oamenilor de stat din Rep Moldova nu le-a placut tema simpozionului si anume ” Uniunea Europeana si rezistenta ortodoxa”
  Tot in aceea zi, ca demonstratie de forta din partea puterii, au inceput perchezitii in toate bisericile din episcopia Balti, iar cei care au fost prinsi avand asupra lor materiale homofobe au fost arestati.

  http://ephbalti.md/

  http://www.napocanews.ro/2012/04/perchezitii-la-biserica-politistii-au-cautat-brosuri-cu-mesaje-anti-gay.html

 2. Pr Timotei zice:

  Premierul Vlad Filat consideră că nemulţumirea Bisericii faţă de Legea antidiscriminare şi broşurile cu mesaje antihomosexuale sunt acţiuni care au scop de a împiedica procesul de integrare europeană.

  Anterior, şeful Misiunii Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, a declarat că până nu va fi adoptată Legea antidiscriminare, moldovenii nu vor circula liber în Uniunea Europeană.

  La data de 30 martie, doi pretinși enoriași de la două Biserici Ortodoxe din or.Bălți (Biserica “Sf. Constantin și Elena” și Biserica “Sf. Parascheva”) au sunat la poliție și au declarat că în cele două biserici se distribuie broșuri cu conținut anti-gay. Sosită la Biserica “Sf. Constantin și Elena”, poliția a reușit să ridice de la enoriași 40 de copii de broșuri, intitulate: “Manifestul homosexualilor, acum și în Moldova”.

  Secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu, a fost reținut marţi de poliție chiar lângă sediul partidului și este suspectat de instigare la dezbinare naţională.

  Potrivit Ministerului de Interne, în mașina sau a fost efectuată o percheziție în urma căreia au fost depistate 1300 de broșuri împotriva homosexualilor, pe care Coropceanu intenționa să le distribuie.

  Pe acest caz a fost intentată o cauză penală. Coropceanu riscă până la 3 ani de închisoare în cazul în care se va dovedi că este vinovat.

  În acest moment, Coropceanu se află la departamentul urmărire penală al MAI. Deocamdată nu se știe dacă pe numele său va fi emis un mandat de arest.

  “Îmi pare rău, dar guvernarea actuală foloseşte sau apelează la metodele activiştilor leninişti care se aplicau la începuturile veacului trecut. Biserica nu a cunoscut o astfel de torturare, cel puţin de la sfârşitul anilor 1950″, a menţionat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

  Proiectul Legii antidiscriminare va fi examinat până la finele acestei luni. Declaraţia îi aparţine ministrului Justiţiei, Oleg Efrim şi a fost făcută la câteva zile după ce oficialii europeni au declarat că Moldova va obţine regimul liberalizat de vize cu UE doar după ce va adopta această lege.

 3. pcmouse zice:

  jos cu poponari ue.bravo Moldova!

 4. silentzios zice:

  „Cărui bărbat nu-i plac femeile? În primul rând le iubești pentru farmecul lor și-n al doilea rând pentru că fac oameni.” Petre Țuțea

 5. crestinul ortodox zice:

  dar ,premierul Vlad Filat este in aceeasi barca cu iudeo-masonul Mircea R. Ungureanu , ati uitat cum s-au intalnit la Iasi unde au pus la punct toate detaliile si modalitatile de ingenunchiere a Basarabiei cum au ingenuncheat deja Romania si au pus-o pe tava ,fiarei de la Bruxelles ,adica U.E. asa vor sa faca cu Basarabia si nu uitati cum sunt conditionati moldovenii ca la trecerea frontierei Basarabia-Romania (un adevar f dureros) sa fie potcoviti deja cu cipul satanic,al fiarei prin prezentarea pasaportului biometric.Moldovenii nostri de peste Prut , romani ai Romaniei Mari sa nu accepte vanzarea bunurilor nationale cum ar fi Credinta,Biserica Ortodoxa ,istoria lor parte din istoria Romaniei Mari si tot ce mai avem Sfant si Crestin pe aceste plaiuri si sa se opuna cu mic si mare intrucat este timpul de a ne arata credinta cu cartile pe fata si nu pe din dos .
  Doamne Ajuta!

 6. Ala zice:

  Da crestine. Asa o sa facem. Randurile se strang.

 7. daniel zice:

  Bravo lor ca se opun! Dar cred ca remarcati sintagma de ”popor moldovenesc” pe care o foloseste episcopul. Nu stiu ce vor rezolva, pentru ca nu sunt de partea intregului adevar (poporul moldovenesc nu exista, ci numai poporul roman).

 8. grigore zice:

  Ii respect pe tinerii moldoveni, pentru verticalitatea de care dau dovada. Mi-ar place sa stiu ca sunt si la noi astfel de oameni pentru a colabora cu ei. Acolo nu sunt asa de inhibati si speriati ca noi, ci marturisesc ceea ce trebuie, au acest curaj. Bravo lor si atentie ca noi poate ne cam complacem in hotararile altora

 9. Antonia zice:

  Dumnezeu sa-i intareasca si sa le ajute. Sfintiii Inchisorilor comuniste ne invata clar ca nu e bine sa facem compromisuri. Astia vor sa ne satanizeze, ca apoi sa ne conduca mai usor. Credinta crestina ortodoxa este puterea noastra. Cum sa permitem sa ne fie spurcata in asemenea hal?

  Un traitor al credintei crestine este mai puternic, este mai greu de distrus fizic si moral. Ideal ar fi sa avem o credinta puternica in stare sa mute muntii. Avem nevoie si de pocainta si de spirit de jertfa. In aceste vremuri, cand pastorii nostri sunt atrasi in diverse ispite si curse, cand cel viclean ii vaneaza chiar si pe cei alesi, sa avem in vedere ca mucenicia este un alt botez, botezul sangelui.
  Decat sa traim o suta de ani fara Hristos,, mai bine sa traim cat ne ingaduie Dumnezeu, dar sa-L marturisim pe Hristos cu vorba si cu fapta. Uraciunea pustiirii are locul ei: in fundul iadului, nu in Biserica lui Hristos! Biserica ii primeste pe toti sa se pocaiasca, nu s-o spurce. Biserica daca nu considera homosexualitatea un pacat, nu mai e biserica. Politica are jocurile ei care si asa sunt murdare. Politica trebuie sa se lase influentata de biserica si nu invers. O societate care-l exclude pe Hristos este o societate antihristica.

  Cale de mijloc pur si simplu nu exista in aceste vremuri. Ori suntem cu Hristos si suferim crucea alaturi de El, ori suntem impotriva Lui si suntem de partea lui Antihrist.

 10. cezar zice:

  Asta e alta porcarie a uniunii dracesti ( UE). Ma intreb unde se va ajunge cu excesul asta de democratie si promovare la tot felul de tampenii?

 11. Pingback: NU homosexualitatii ?! Pr.prof.univ.dr. Gheorghe Metalinos si prof.univ.dr. Dimitrie Telenghidis alaturi de ortodocsii din Basarabia in lupta contra legii antidiscriminare, în conferința ”Secularizarea Europeană și rezistența ortodoxă” din 4 ap

 12. Pingback: NU homosexualitatii ?! Pr.prof.univ.dr. Gheorghe Metalinos si prof.univ.dr. Dimitrie Telenghidis alaturi de ortodocsii din Basarabia in lupta contra legii antidiscriminare, în conferința ”Secularizarea Europeană și rezistența ortodoxă” din 4 ap

 13. Ala zice:

  Daniel, cand Romania va fi a romanilor adevarati, eu o sa sterg colbul pe jos ca sa unesc cele doua maluri de Prut. Pana atunci luptam cu ce avem, cu ce putem. S-or considera ei moldoveni, dar nu te teme, daca ai veni sa protestezi impreuna cu noi, sa conferentiezi si sa spui ca „Noi Romanii care deja suntem in UE, nu vrem sodomizarea celui de-al doilea stat romanesc” nimeni nu o sa te alunge. Vezi cu ce acuzatii parsive vin toti jurnalistii pupincuristi cat si politicieni, ca noi de fapt nu vrem intrarea in UE, de aceea protestam la aceasta lege. Iar daca voi ati veni si ati marturisi langa noi, ei nu ar mai avea cu ce sa ne acuze.

 14. Ala zice:

  Iesiti din UE. Nu mai stai in doua luntri, caci nu e real, nici posibil si nici logic

 15. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.04.2012) « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s