Propunere de procesiune cu icoane, in Duminica Ortodoxiei, ca semn de protest fata de decizia MRU contra sfintelor icoane

Un frate a propus la comentarii un prostest faţă de decizia prim-ministrului MRU de a da jos icoanele din cladirile Guvernului.

Dacă tot ne plângem că nu facem nimic, ci doar comentăm ca babele la uluci, vă întreb: este o soluţie să facem o procesiune de Duminica Ortodoxiei care să treacă prin faţa Guvernului în semn de protest pentru gestul primului-ministru M. R. Ungureanu de a cere angajaţilor de la Guvern să scoată de pe pereţi tot ce aveau pus, inclusiv sfintele icoane? Vă reamintesc că Duminica Ortodoxiei este praznicul triumfului icoanelor şi venerării lor contra iconoclaştilor şi iconomahilor. Ori, gestul domnului ministru este unul iconomah. Să afle şi ei că poporul acesta este ortodox şi că ne pasă, că a fi creştin nu înseamnă a fi oaie proastă sau pasiv.
Ce ziceţi, ce forme legale s-ar putea rezolva repede azi, căci, probabil numai vineri este deschis la Primărie pentru aprobare?
Ce zic părinţii duhovniceşti şi juriştii creştini?

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Propunere de procesiune cu icoane, in Duminica Ortodoxiei, ca semn de protest fata de decizia MRU contra sfintelor icoane

 1. vali zice:

  ar fi potrivit

 2. dan ciprian zice:

  Eu voi fi acolo cu cativa crestini din Ploiesti

 3. un credincios ortodox zice:

  Mitropolitul Emanuel al Kilkis-ului a iesit impreuna cu clericii sa protesteze pe strada impotriva unui proiect minier care va afecta ecologic zona. Avem si noi ierarhi care sa se implice precum grecii – cu toate că ei sunt in situati ain care sunt economic???
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10955:2012-02-17-10-44-45&catid=26:2009-12-18-08-38-40

  O traducere Google aici:
  http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.romfea.gr/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D10955%3A2012-02-17-10-44-45%26catid%3D26%3A2009-12-18-08-38-40&hl=ro&langpair=auto|ro&tbb=1&ie=UTF-8

  Kilkisiou Emmanuel un miting împotriva minelor
  Vineri, 17 februarie 2012

  Pentru Romfea.gr, Chris Kanaropoulos 12.34

  În timp ce întâlnit Joi şaisprezece/2 la prânz, Comitetul permanent al producţiei şi comerţului cu privire la problema minelor, Kilkisiotes sute au fost prezenţi la miting organizat de Polyanis Metropolis, municipiul Kilkis, Clubul Comercial, ADEDY, Societatea ” cetăţenilor „şi” lupta împotriva minelor Frontul „, în faţa City Hall Kilkis.

  În ciuda frigului pătrunzător de protest trimis un mesaj puternic împotriva minelor, citit toate rezoluţiile de organismele şi apoi au mărşăluit prin iunie 21 la pace pătrat şi confirmă disponibilitatea lor n ‘a preveni orice încercare de a crea o activitate minieră în crusta.

  Impresionanta colectie, cea mai notabilă a fost prezenţa de studenţi şi tineri, prin biserica locală de preoţi în frunte cu Mitropolitul Emmanuel. De asemenea, prezenta a fost primarul suspendat taxele Kilkis, Balaskas V., deputaţi, DAV. consilieri, reprezentanţi ai agenţiilor şi asociaţii, etc

  Ton a dat sloganuri de protest care au fost emise de la gurile de ale protestatarilor ca „dorim de apă, ne dorim sănătate, în afara Kilkis de goldmines”, „nu bogăţia de moartea sa,” „Kilkis Columbia este în afara de la locul de minele noastre de aur „,” DA în mine este trădare. ”

  Cele Polyanis Sfintele Metropolis toată această perioadă de preoţi a avut loc un briefing de la oamenii de stiinta cu privire la impactul minelor, a adoptat o rezoluţie de poziţii, toate ateliere de lucru au participat pentru a informa părţile interesate şi a cetăţenilor, a participat la toate consiliile municipale şi a trimis de cancelar , Arhimandritul Epifanie Theodoridis, să participe la reuniunea din această problemă a comisiei corespunzătoare a Casei, producţie şi comerţ.

 4. un credincios ortodox zice:

  *situaţia în care

 5. CEL DINTÂI PĂCĂTOS zice:

  O atitudine potrivită!

 6. LEGIONARUL zice:

  Foarte tare, ideea!

 7. Carmen zice:

  Sunt bune si manifestatiile publice dar fara actiuni in daune împotriva angajatorului care încalcă libertatea de conştiinţă, nu cred ca exista vreo şansă de a opri aceasta obraznicie.
  Mie personal, daca mi se va impune o astfel de masura voi fi foarte fericita sa-l reclam în instanţa specializata de dreptul muncii, solicitând despăgubiri si restabilirea situaţiei anterioare si bineinteles ca si instanţele penale vor avea obiect de cercetare !
  Iata temeiul de drept:
  art.6 Codul muncii: „Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de … protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nici o discriminare.”
  art. 4 Munca forţată este interzisă. Munca forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber.
  Art.29 al.1-2 şi art.30 din Constituţie garantează nu numai libertatea de conştiinţă – care include credinţa – ci şi modalitatea de exprimare a propriei conştiinţe.
  Hotararea CEDO :Lautsi v.Italia statueaza ca simbolurile religiei majoritare nu împieteaza asupra minoritatii.

  Voi prezenta, celor interesati, un model de actiune. Atentie nu costa nimic, litigiile de dreptul muncii sunt gratuite, va puteti apoi reprezenta singuri, totul e sa aveti credinta tare si sa omorati demonul fricii!
  Doamne ajuta!

  Carmen Elena Paduraru

 8. Petru zice:

  Buna ideea.

 9. un credincios ortodox zice:

  Dacă este bună, cneaz ştie ce trebuie făcut legal, concret? Şi cine se apucă şi face? Mai sunt câteva ore…

 10. un credincios ortodox zice:

  *cine (nu cneaz)

 11. Danielo zice:

  Sa spuna fiecare preotului sau la parohie… Numai ca aceste procesiuni sunt asimilate, cred, cu mitinguri, si trebuie ceruta autorizatie de la primarie cu minim 48 de ore inainte… Perfect motiv de refuz!!! In locurile unde sunt proteste autorizate se poate face o astfel de miscare prin afisare de icoane… Eu nu mai am energie pentru a cere asa ceva unui preot, pentru ca baiguielile lui ma vor deprima in plus… Mai ales in contextul de azi, sunt foarte sceptic ca va indrazni cineva sa ridice macar un milimetru capul, chiar si pentru o cauza 100% crestina si ortodoxa precum icoanele… Asa ceva ar fi mediatizat pentru ca ca e vizibil, dar … tocmai de aia nu va iesi nimeni dintre preoti, pt ca SRI-urile din episcopii vor fi puse in alerta… Poate gresesc si exagerez, as vrea din suflet sa vad ca ma insel duminica viitoare, dar deja sunt obosit si contrariat dupa aproape o luna si jumatate de proteste de bun-simt, autorizate, cu prezenta a oamenilor invers proportionala cu gravitatea tradarii tarii de catre politicieni…

 12. LEGIONARUL zice:

  Aia care fac tot felul de blasfemii, sunt niste dobitoci!

  I-a fiti atenti aici…………HUOOOOOOOOOO, ECUMENISTIII !

  ****http://www.bru.ro/blaj/octava-de-rugaciune-ecumenica-pentru-unitatea-crestinilor-brasov-2012/****

  CE FRATIETATE PE EI !

 13. gigir zice:

  g

  Ar fi un gest de marturisire din partea noastra sa ne intalnim duminica cei din Bucuresti purtand icoane in maini si cantand Troparul Ortodoxiei ,dar din pacate cred ca ne lipseste curajul si unitatea pentru asa ceva , Eu unul sunt dispus chiar cu riscul unei amenzi ptr o manifestare neautorizata .Lumea ar trebui sa stie ca suntem romani si ortodocsi!Parinele meu duhovnic spunea intr-o predica de acum cativa ani la Duminica Ortodoxiei ca noi crestini in aceasta duminica ar trebui sa iesim pe strazi cu icoane in maini pentru ca in aceasta duminica credinta cea adevarata a invins eresul ce incuraja lupta impotriva icoanelor.

 14. Bogdan zice:

  Da, e o idee buna.

 15. traian zice:

  cred ca dn-a paduraru are dreptate.aceasta este solutia.

 16. Romanii_uitati_din_Grecia zice:

  O noua minune! O musulmanca din Athena, care era pe punctul de a naste, a inceput sa vocifereze si si sa tipe, pentru a fi data icoana Maicii Domnului jos, deoarece nu doreste ca copilulcand se va naste sa vada icoana de pe peretele salonului. Pana la urma doctorii au cedat, pentru a nu fi afectat copilul.Insa cand copilul s-a nascut, acesta era orb. Nu a vazut icoana.
  Sa nu ii uitam pe romanii deznationalizati din Grecia.

 17. In Bucuresti se face o procesiune cu Icoane, in Duminica Ortodoxiei, de cativa ani – incoace.
  Procesiunea are loc in jurul parcului Gradina Icoanei si, la sfarsit, pe o estrada amenajata in parc vor fi preoti care vor spune rugaciuni si se vor canta Tropare

 18. Pr Constantin Necula si pr Cristian Pomohaci au pactizat cu sectarii
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/pr-constantin-necula-si-pr-cristian.html
  Duminica seara (4 martie 2012) pr. Constantin Necula si pr. Cristian Pomohaci vor conferentia in sala mare a complexului penticostal “Ciresarii” din Beius. In program este prevazut si un concert de cantece interpretat de “Oastea Domnului”.

  Organizatorii se asteapta, ca la aceasta conferinta, sa participle cat mai multi ortodocsi, spune pastoral penticostal Vladimir Pustan, din Beius (jud. Bihor):“Vor fi foarte multi auditori, am invitat pastori din toata tara, care vor veni cu altii la randul lor. Am invitat oficialitatile locale si multi ortodocsi din zona pe care ii asteptam cu drag. Sper ca cei invitati sa aduca la randul lor si alti prieteni cu ei. Vom face astfel incat ortodocsii care vor venii, sa se simta bine la noi, caci suntem biserici surori. Toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu”. De asemenea pastorul penticostal ii invita pe credinciosii ortodocsi si la alte evenimente ale cultului penticostal care vor avea loc in viitor.

  In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.

  Ortodocsii din Beius considera participarea celor doi preoti la astfel de evenimente neoprotestante, tocmai in Duminica Ortodoxiei, ca fiind o sfidare a canoanelor si invataturilor Sfintilor Parinti, martiri si marturisitori, care au murit pentru dreapta credinta de-a lungul istoriei Bisericii. Nu stim daca cei doi preoti au binecuvantarea ierarhilor lor, sau macar a ierarhului locului, dar daca s-ar respecta canoanele Bisericii Ortodoxe, acestia ar fi trebuit depusi din treapta preotiei sau macar sanctionati (conform Constitutiilor Apostolice VI, 18).

 19. Şerban zice:

  HRISTOS a venit pentru ca SĂ NE FACĂ pe TOŢI care CREDEM întru EL în ICOANE VII şi în acest sens TAINA SFINTEI CUNUNII are UN ROST MARE; nu întâmplător MIRII ÎNTRUPEAZĂ AGNEŢUL DOMNULUI şi li se DĂ CINSTIRE ca ICOANELOR, fiind CĂDIŢI în obiceiurile mai vechi ale Bisericii Ortodoxe. În această direcţie vă trimit un material foarte interesant şi de actualitate în ceea ce priveşte TAINA IUBIRII, ROSTUL ACTULUI EROTIC în TAINA SFINTEI CUNUNII

  http://www.scribd.com/minunat/d/83637875-PARFUMUL-IUBIRII

 20. un credincios ortodox zice:

  @gândulbunElenaG:
  Atunci să vină cei de la Grădina Icoanei înspre Guvern? Poate le-o veni gândul bun!

 21. un credincios ortodox zice:

  Cine ştie la ce oră se termină procesiunea de la Grădina Icoanei? Ca după aceea să se întâlnească lumea şi dincoace?

 22. uluper zice:

  Vreau sa vad o mobilizare nationala a Bisericii Ortodoxe , impotriva pornografiei in randul tinerilor Se apropie Sfintele Sarbatori ale Pastelui . Ce urmeaza dupa Slujba de Inviere : petreceri in cluburi si baruri !!!!! Tinere aproape goale ,dar avand urechi de iepurasi , bautura garla.

 23. Pr Timotei zice:

  E bine sa anuntati pe prietenii din alte parohii bucurestene sa vina la guvern dupa Sfanta Liturghie cu Icoanele. Ar fi bine de stabilit o ora. Ora 20:30-1pm ca sa stie toti.Neaparat sa luati si o camera de filmat pentru a se filma si da pe net.

 24. un credincios ortodox zice:

  Nu vă văd. Unde sunteţi?

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s