Parintele prof. Mihai Valica: Sa postim si pentru tara noastra

Nu lasam doar mancarea de dulce ci si cele ale lumii, ale secolului. Nimeni sa nu indrazneasca sa posteasca, daca nu s-a iertat cu aproapele, cu cei din casa sau daca cumva cineva nu vrea sa vada pe cineva nu are voie sa posteasca pentru ca se transforma in pacat inclusive osteneala noastra. Este important sa iertati din toata inima. Atunci cand noi ca preoti criticam anumite atitudini ale unor politicieni sau oameni din administratie, locala sau centrala, care ne-au dezamagit sau isi fac doar jocul lor si dintr-un dispret total ne pericliteaza viata, nu am nimic cu ei ca persoane, ci ca atitudine. Noi ca preoti, efectiv avem obligatia morala si preoteasca de a sanctiona derapajele de orice natura: de la cele politice, administrative sau de morala.

Incepe o perioada frumoasa, de parasire a secolului, adica a celor lumesti si un proces de indumnezeire si de despatimire in primul rand si apoi de luminare si indumnezeire. Deci, iata ce perioada frumoasa ne asteapta. Si cu dorinta de a posti, de a ierta in primul rand, de a ne desavarsi in cadrul Bisericii, intr-o armonie frumoasa va fac si o recomandare: sa postim si pentru tara noastra, iubiti credinciosi. Postim pentru viata noastra, dar postul este extrm de important si pentru viata noastra. Avem nevoie foarte mult, mai mult ca oricand ca bunul Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de niste oameni care nu au nimic comun cu Romania, decat sa o fure, sa o predea si sa o vanda. De aceea ne rugam ca bunul Dumnezeu sa le lumineze mintea si sa lase tara asa cum este, sa nu o mai vanda, ca nu mai ce sa vanda.

Rugamintea mea este din tot sufletul sa postim si pentru tara noastra, sa ne randuiasca Dumnezeu oameni cu frica de Dumnezeu si iubitori de tara.

Cu aceste ganduri va urez in primul rand un post cu folos, nu post usor ca la somn usor, nu! Ci post cu folos care este foarte important pentru folosul nostru sufletesc, dar si al tarii noastre si am convingerea ca Dumnezeu va aduce lumina in tara aceasta si ne va ajuta si pe noi sa trecem o perioada foarte grea nu numai la noi, ci in toata lumea.

Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa va dea har, putere si sa prindem si  ziua frumoasa a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, cu pace si cu multa lumina. Amin.

extras din cuvantul la Duminica izgonirii lui Adam din Rai, 2012

https://apologeticum.files.wordpress.com/2012/02/parintele-valica-cuvant-la-duminica-iertarii.pdf

Cititi si: Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Parintele prof. Mihai Valica: Sa postim si pentru tara noastra

 1. Pr Timotei zice:

  Sa dea Dumnezeu ca din acest post sa invatam sa postim de cuvinte jignitoare.

  Un lucru care ar fi de luat in sema: observ limbajul dur dintre crestinii ortodocsi si atacul la persoana ceea ce arata intradevar racirea dragostei dinte frati. In numele unor idei nu mai suntem ingaduitori cu fratele nostru. Ne adunam pacate peste pacate prin calomnii de tot felul, si in loc sa zideasca un site ortodox demoleaza, raneste, e un loc in care crestinii ortodocsi de impung unii pe alti mai rau ca dracii. Cred ca diavolul se bucura foarte. Parintele Dumitru Staniloae are in Dogmatica un articol despre DELICATETEA SFANTULUI despre modul cum ar trebui sa ne comportam intre noi crestinii. Delicatetea e ceva specifica crestinului ortodox, in schimb aceste siteuri ajung sa fie arena de pupta si cei dintre pagani sau eretici care le citesc se ingrozesc de modul cum se ataca crestinii ortodocsi intr ei. E o lipsa de educatie in primul rand, pentru ca nu trebuie sa fii neaparat crestin ca sa inveti sa vobesti frumos fara sa ataci la persoana pe cineva, chiar daca are o parere contrara tie. Dar sa iti spui parerea, sa ii spui cu tarie ca greseste, dar fara sa il faci: masonule, criminalule, tampitule, ereticule, dobitocule, securistule, imbecilule-si acestea sunt doar cateva din investivele aruncate de crestinii nostri ce se considera foarte evoluati duhvniceste, dar din pacate aceste investive nu arata decat sa nunt needucati din punct de vedere uman, ce sa mai vorbim de plan spiritual, ortodoxie, delicatetea specifica crestinilor ortodocsi. Cu ce ne deosebim de musulmani care te omoara daca nu este deacord cu ei? In discutiile pe care le-am avut cu pr istin parvu am remarcat ceva foarte frumos– vorbea delicat, este un om delicat- cauta sa nu jigneasca pe nimeni, si atuci cand abordeaza un subiect delicat stie sa spuna lucrurilor pe nume fara a osandi la iad pe nimeni. Trebuie sa invata sa spunem adevarul fara al distruge pe cel de langa tine. Aceasta este ingaduinta crestina, nu toleranta masonica care insemna defapt nepasare. Noua ne pasa de celalat ii spunem aevarul, dar nu il ucidem cu vorba!

 2. Pr Timotei zice:

  Imi aduc aminte de un moment incare Parintele Iustin Parvu gresea in ceva, si cineva i-a atras atentia intr-o discutie particulara, parintele Iustin imediat ce a inteles ca a gresit a primit cuvantul fratelui mai mic si sa conformat si nu a mai repetat gresala respectiva. Aceasta insemna smerenia la un om Mare- chiar cand esti laudat ca mare duhovnic sa stii sa iti apleci urechea la un frate mai mic si sa indrepti ceea ce e stramb, pentru ca nimeni nu e fara de gresala. nu am sa vaspun despre ce gresala era vorba, pentru ca nu e normal sa va dezvalui. Doar va spun sa intelegeti ca asta insemna crestin ortodox. Sa stii sa asculti si pe celalalt, sa nu fii obsedat de ideea ta, ci daca fratele iti demonstreaza ca gresesti inceva mare sau mic sa te indrepti. Nu este aceasta oare dovada de smerenie?

 3. CRENGUTA LUCICA zice:

  DA, Parinte Timotei, ai dreptate! Sa ceri si Sfintia TA iertare de la Parintele Arsenie Boca pentru ca L-ai judecat!
  DUMNEZEU SA TE IERTE SI SA TE IUBEASCA! SA-L IUBESTI SI TU CA PE CREATORUL NOSTRU ! AMIN! ALILUIA!
  Cand Te spovedesti, sa spui si ca ai facut pacate cu toate cele 5 simturi, prin omisiune, cu si fara voie si ca pe unele le-ai uitat, ca sa Ti le ierte pe toate!

 4. CRENGUTA LUCICA zice:

  DUMNEZEU SA VA IERTE PENTRU CA M-ATI JUDECAT PE MINE SI SA VA IUBEASCA!
  SA-L IUBESTI SI TU CA PE CREATORUL NOSTRU ! AMIN! ALILUIA!

  Cand Te spovedesti, sa spui si ca ai facut pacate cu toate cele 5 simturi, prin omisiune, cu si fara voie si ca pe unele le-ai uitat, ca sa Ti le ierte pe toate!

 5. Pr Timotei zice:

  Crenguta, ai dreptate si iti voi urma sfatul, in legatura cu pr Arsenie Boca, dupa cum am mai spus, il pomenesc la Sf Liturghie. Dumnezeu sa il ierte pentru ca a pictat blasfemii pe peretii unei Biserici ortodoxe si mai ales in Sf Altar. Trebuie sa avem discernamant duhovnicesc ca sa putem sa deosebim duhurile, de sunt de la Dumnezeu sau de la diavolul.
  Cred ca pr Arsenie se bucura de acolo de unde e. El nu are nevoie de lauda noastra ci de rugaciunea noastra pentru ca sa il usureze Dumnezeu. Nu putem trece cu vederea ereziile, ele trebuie spuse si condamnate, asa cum Sfintii au facut cu ereticii sau cu ereziile. Sfintii nu si-au cerut iertare fata de eretici ca i-au condamnat. E absurd. Adevarul trebuie decantat de minciuna.

 6. Pr Timotei zice:

  Daca dai sfaturi unui preot cred ca ai ajuns la o mare masura duhovniceasca, Cred ca esti o persoana postitoare cu multa nevointa si care a ajuns la despatimire, pentru ca asa rezulta din sfaturile tale, care sunt foarte indraznete si demne de luat in seama. Si chiar daca nu ai fi in starea de nepatimire, iluminare si indumnezeire, tot iti mutumesc pentru sfaturi, si le voi urma intocmai. Inafara de sfatul cu Pr Arsenie Boca.
  Stiu ca Maica Domnului, Mama lui iisus nu a dat sfaturi nici unuia din Apostoli, desi era Mama lui Dumnezeu. Sf Pavel spune ca femeia are voie doar sa il intrebe pe barbatul sau de cele ce nu a inteles la Biserica, si aceasta acasa. Ea nu are voie sa intrebe in Biserica, nici sa predice, dapa-i sa dea sfaturi preotilor! doar prin pogormant sa cante spre Slava lui Dumnezeu. Nu vreau sa te mustru, mai ales ca m-am folosit de sfaturile tale, inafara de cel cu pr Arsenie Boca. Iertati! Sa fie de folos!Iarta-ma dar pare cam indraznet modul tau, poate iti va fi de folos observatia mea frateasca, spusa din dragoste si spre zidire. Nu lua in nume de rau ceea ce am spus.

 7. Pingback: Parintele prof. Mihai Valica: Sa postim si pentru tara noastra. « Zidul Patriei

 8. CRENGUTA LUCICA zice:

  Parinte, Sf. Pavel a desconsiderat FEMEIA! CEA CARE L-a nascut pe HRISTOS E FEMEIE! Si apoi, din pacate, pana si Sf. Grigorie Palama, un alt Barbat, a gandit CU MINTEA, nu CU INIMA – asa cum judeca FEMEIA!!!- despre energiile necreate. El vorbeste de simboluri, de Lumina necreata vazuta!!dar vazuta cu ochii trupesti.

  EU AM CERUT de la DUMNEZEU SA VAD LUMINA NECREATA cu INIMA. CERE si SF. TA asta. DE ASTA spun tot ce spun cu indrazneala, si pentru ca IN RAI NU MAI EXISTA DECAT genul neutru, INGERI. DUMNEZEU NE JUDECA PE TOTI LA FEL!!!!!!!!! Cine esti TU ca sa judeci? Si ca sa judeci altfel? SPOVEDESTE Oamenii fara sa-i judeci!

  IAR in privinta Parintelui ARSENIE gresesti amarnic! El se roaga pentru tine. UITE: pictura este si ea o rugaciune catre DOMNUL. Asa a gandit Parintele ARSENIE BOCA. Ti-am spus CA EL MI-A SPUS DE CE A PICTAT ASA. PRICEPE ODATA, OMULE, SI NU MAI JUDECATU!

  A murit JUDECATORUL cumva si nu am aflat EU???????????????? NU MAI JUDECA TU, ca gresesti! JUDECATORUL E HRISTOS! TU TINE-TE DE ORTODOXIA ADEVARATA SI NU MAI GRESI! DOAMNE AJUTA!

 9. CRENGUTA LUCICA zice:

  TOTI Sfintii au fost Oameni ca si Noi. SINGURUL DUMNEZEU ESTE SFANT – asa mi-a dat in scris Parintele Proclu Nicau. Restul, suntem toti dupa Chipul si asemanarea Lui DUMNEZEU, daca ne spovedim Impartasim… Sfintii, fiecare dintre ei, au ajuns pana la un anumit nivel de sfintenie – cata a vrut Dumnezeu. Dar, ca oameni, au mai facut si greseli si chiar si-au permis sa le scrie in NOUL TESTAMENT. Uite de exemplu, la „apocalipsa” 22, 18-19, scrie clar: „si eu spun…” si urmeaza tot felul de blesteme pentru cei care vor scoate sau vor adauga cuvinte… DAR el ce a facut? NU si-a dat cu parerea in plus fata de ce i-a spus HRISTOS? Pentru ca singur recunoaste ca el, personal, spune ce spune.

  Si tot in NOUL TESTAMENT scrie CLAR cu CUVINTELE LUI HRISTOS: „SI EU AM ZIS: dumnezei sunteti – si Scriptura nu poate fi desfiintata”. DECI, HRISTOS NU A FACUT diferenta intre Barbat si Femeie, asa ca Pavel. Daca vrei, putem povesti mult INTRU CUVANT si imi face mare placere. Iti dau nr meu de mobil: 0746.392.152. Daca esti pe Orange, te sun eu ca am minute.

 10. CRENGUTA LUCICA zice:

  adresa mea de mail: amelie3c@yahoo.com

 11. Dinu zice:

  Femeie nu-ti cere nimeni sfatul, iar abuzul tau deranjeaza foarte tare, te rog frumos sa pricepi asta.

 12. Dinu zice:

  Cate cuvinte goale, dar noi sa luam aminte la cea ce ne este de folos. Doamne ajuta.

 13. admin zice:

  @Cristian2
  Macar in post potoliti-va

 14. Pr Timotei zice:

  Toata Scriptura este de Dumnezeu insuflata! Tot ceea ce e scris in Noul Testament este insuflat de Dumezeu, Autorii, deci si Sf Pavel a fost ferit de Duhul Sfant de greseli atunci cand au scris epistolele lor care formeaza Noul Testament. Deci, tot ce spune Sf Pavel in Sfanta Scriptura e de la Duhul Sfant. Miscarea feminista a prins -o pe femeie inmandria ei, si a facut-o sa cada si in felul acesa diavolul a reusit sa distruga familia. Numai femeile smerite au familii armonioase si copii care vor deveni oameni de seama.

 15. Ioan zice:

  Despre cipuri: in curand vom plati la magazin cu telefonul mobil in loc de card cu cip.

  In unele tari (Japonia, Coreea) se pot extrage bani de la bancomate cu telefonul de peste 5 ani.

 16. Pr Timotei zice:

  Este o mare ispita pentru crestinii ortodocsi.Si anume ISPITA GHETOIZARII

  Nimeni pana acum nu a pus in matca sa fireasca problema cipurilor, si anume faptul ca nu reprezinta o lepadare de Hristos ci reprezinta o privare foarte fina a libertatii.

  Este un lat invizibil pus pe gatul tuturor. De aceea trebuie ca sa luptam ca acest lucru sa nu se intample. Sa nu primim buletine cu cip, dar nu in ideea ca daca le primim pierdem Harul Duhului Sfant ci in ideea parintilor (Pr Paisie Aghiritul, Pr Porfirie, etc) si anume ca prin primirea acestor lucruri ne vindem singuri libertatea.

  Iata cum libertatea de exprimare ne este stopata prin asa numita lege antidiscriminare, cand nu ai voie sa spui nimic de rau de poponari, de eretici, papistasi, etc.

  Acestea sunt legi perfide care au trecut ca neobservate prin parlament! Cine sa opus? Doua trei voci, atat! De aceea vom suporta consecintele cu parade de poponari indraciti ce marsaluiesc prin centrul Bucurestiului in vazul copiilor nostri.

  Nimeni nu a protestat atunci cand sa introdus CNP-ul, etc.

  In schimb, deodata s-au trezit unii ca tre sa faca “ghetou ortodox” ! Adica dintr-o extrema in alta. Sa fuga de lume, sa inceapa trocul. Idei extrem de nerealiste.

  Extreme ca Noua dreapta care incearca sa creeze o miscare gen miscarea neofscista din Germania, adica o caricatura ca sa se arate ca exemplu de democratie. Adica, vezi Doamne, avem si noi fascistii sau dreptacii nostri. Dar intodeauna trebuie aruncati in derizoriu. Sa se spuna: Cine a strigat impotriva homosexualilor? Niste nebuni de la noua drapta! Adica se se ridiculizeze o miscare crestina autentica care s-ar ridica impotirva sodomiei.

  A aparut o lupta imaginara, dusa in totalitate pe internet impotriva cipurilor, ea ramane doar la nivel cibernetic, si nu se incadreaza in adevar. Sa nu credeti ca prin a exagera faci sa iasa lumea in strada si sa spuna nu cipurilor, ca ne e frica pentru ca vom merge in iad. Dar acesti oameni nu mai cred in iad!

  Cu o astfel de ortodoxie in curand vom avea bisericile goale si noi ca preoti nu vom mai avea pe cine impartasi cu Trupul si Sangele Domnului Hristos.

 17. Pr Timotei zice:

  Din pacate exista o isterie generalizata in legatura ci actele cu cip, CNP etc.

  Sa ajuns la aberatii cum ca avand CNP, sau cip deja te-ai lepadat de Hristos, dar nimeni nu a luat in cont libertatea cu care Dumnezeu la inzestrat pe om. Omul fara vointa lui si liber consimtamant nu se poate lepada de Hristos.

  Oamenii sunt speriati de sfarsitul lumii, si sunt obsedati de sfarsitul lumii, parca si l-ar dori mai aproape, parca ar dori ca antihrist sa vina. Isi fac, sarmanii o mie de griji si uita de puterea Credintei Ortodoxe care daca o vor pastra curata vor invinge in lume aceasta.

  Uita sa se lupte cu lpaga ecumenismului, in schimb sunt preocupati de cipuri.

  Uita de Hristos si de gandesc tot timpul la antihrist si pecetea lui. Ca si cum Hristos ar fi slab si neputincios in fata lui antihrist. Acesti crestini sunt intr-un mare pericol, au devenit materialisti si au uitat de Duhul Sfant si de puterea Lui. Nu isi mai pun increderea in Dumnezeu ci in proriile solutii, de genul: sa renuntam la bani si sa facem troc, sa fugim in munti, sa facem sat crestin, etc. Cand crestinii toteauna au fost in mijlocul societatii, niciodata nu au fugit de ea, decat atunci cand au avut chemare, ca sa devina monahi si sa se roage pentru lume. Crestinul este implicat social, este lluptator si nu se ascunde ca un las.

  Am dat exemplul CNP ului care este indosariere clara si am explicat ca sunt pasi, pas este si cipul, dar solutiile expuse de unii sunt nerealiste.. Nu exista solutie omeneasca ci dumnezeiasca. Si pana sa vina 666 prin atituditea unora se baga multe suflete in disperare. Sunt persoane in stare sa se sinucida, da sa se sinucida pentru ca nu mai vad scapare. Si de aceea ideea de ghetoizare e gresita, o spunea si Pr Adrian Fageteanu, duhovnicul meu. Nu asa se duce lupta cea buna. Nu cu astfel de solutii rezolvi ceva. Nu faci decat sa ametesti pe unii si pe alti slabi de ingeri care o i-au razna, cad de-a dreapta. Unul din semnele sfarsitului lumii este racirea dragostei dintre frati.

  Ca sa nu ne apropiem de acest sfarsit sa inmultim dragostea dintre frati.

  Semnalele apocaliptice gen adventisti sau amis sunt din ce in ce mai frecvente pe unele siteuri ortodoxe.

 18. LEGIONARUL zice:

  *****************Miscarea Ortodoxa de Reinviere Monahala-biblioteca digiala*********************

  Carti despre ortodoxie, ecumenism, protestantism care pot fi citite online.
  DACA VIZIONATI, DE RETINUT –-INTERZISA–- ESTE CITIREA MOLITVELOR SFANTULUI VASILE CEL MARE SAU ALE SF IOAN GURA DE AUR, DE CATRE NOI MIRENII–-

  *MOLITFELNICUL NECENZURAT – POATE SUNT PREOTI PRINTRE NOI SI NE-AR PUTEA AJUTA , SA NE DAM SEAMA CAT DE SCHIMBAT ESTE MOLITFELNICUL ACTUAL , FATA DE CEL DE PE ACEST SITE, DACA ESTE ADEVARAT!

  http://www.mirem.ro/incredintare.html

  *DEASEMENI ADUC AMINTE DE O STIRE MAI VECHE DE PE APOLOGETICUM…

  IN UNELE CARTI ––PROHODUL DOMNULUI–– ESTE SCURTAT, ANUMITE STROFE AU FOST SCOASE , PE MOTIV CA SUNT ANTISEMITE!

  https://apologeticum.wordpress.com/2011/04/15/textul-intreg-si-neschimbat-al-prohodului-domnului-dumnezeului-si-mantuitorului-nostru-iisus-hristos/

  ******************ECUMENISMUL ESTE DE VINA, PENTRU TOATE SCHIMBARILE************************

 19. Alin zice:

  Doamna Crenuta, caderi sunt si de-a stanga si de-a dreapta. E bine ca avem ravna(nu si fara pricepere), dar duhul nu prea pare a fi Ortodox.

 20. Prahovean zice:

  @ Timotei
  Îți asumi cele de aici:
  http://saccsiv.wordpress.com/2012/02/23/ce-i-a-trecut-prin-cap-comentatorului-pr-timotei-sa-faca-blogul-%E2%80%9Esaccsiv2-iata-si-ce-hal-de-sminteli-promoveaza/
  sau spui că este furt de identitate?
  @ Crenguța
  Ataci dogma Ortodoxă, dacă negi integritatea Sfintei Scripturi, în Epistolele Sfântului Apostol Pavel, căci acele epistole, ca toată Biblia, sunt fără greșeală și parte a Dogmei. Deci nu poți spune că Sfântul Apostol e discriminat o categorie sau pe cineva. Oricâte păcate ar fi avut el ca om, scrierile sale din Biblie sunt fără greșeală. Una este să greșești din neștiință și alta este să persiști în greșeală. Eu îți spun, dacă susții asemenea lucruri, că un autor biblic a greșit ceva în Biblie, cazi în erezie.

 21. Pr Timotei zice:

  Prahovean nu raspund la atacuri la persoana in legatura cu cu un blog care nu mai exista.

 22. Prahovean zice:

  @ Timotei
  Recunoști că ai spus asta:
  „Deabea astept sa ma injectez cu ultimul cip de pe piata. E minunat. Cipul e inofesiv. A, sper ca nu aveti telefoane mibile. Imi pun si semnu, 666 pe frunte si pe mana, nu ma afecteaza cu nimic atata timp cat nu m-am lepadat de Hristos.” ?

 23. Pr Timotei zice:

  Prahovean nu raspund la atacuri la persoana

 24. rufin liban zice:

  Prahovene, vrea să spună că orice aplicare mecanică a vreunui dispozitiv electronic sau semn/tatuaj în/pe corp, fără o adeziune voluntară/liberă la șeptelul antihristului e zero. Iar dacă ălea te teleghidează e și mai zero. Are și dracu exigențele lui…
  Ca la Rai: nu mărul, ci atitudinea i-a fript pe protagoniști. Dacă șarpele i-l îndesa pe gît în timpul somnului, Adam nu pățea nimic.

  PS Cînd nu legăm culpa de libertatea alegerii, gîndim magic.

 25. Pr Timotei zice:

  Sunt perfect deacord cu rufin libian! Se pare ca lipsa de cateheza face ravagii in randul crestinilor nostri. Pai pot sa imi pun cip si in creer, ca daca nu e din din vointa, adeziunea voluntara, ci sunt teleghidat sa o fac, nu are valoare, insemna ca ti se ia vointa si nu mai poti face acte liber coinsimtite, deci nu raspunzi pentru faptele tale. Deci nici Dumnezeu nu te poate judeca si nici trimite in iad.

 26. Prahovean zice:

  @ Timotei
  Însă ai spus că abia aștepți să te implantezi cu ultimul tip de cip, să îți pui 666 pe frunte, pe mână. Deci conștient, voluntar.

 27. Pr Timotei zice:

  Ce insemna 666 ? Este simbolul puterii lumesti al comertului si al aurului! Daca acest numar nu este asociat cu fiara si este implantat inconstient nu afecteaza pe nimeni. Asa ca frica de a nu se afla in buletine semnul 666 e neintemeiata.
  Primirea pecetii demonice se face prin inchinarea la Fiara, asa spune Apocalipsa, inchinare adusa lui antihrist. Deocamdata antihrist nu sa aratat, si nici nu ne cere nimeni sa ne lepadam de Hristos. Da atunci cand ni se cere sa dam icoanele jos din institutii sau cand acceptam atunci ne lepadam de Hristos in mod evindent.

 28. admin zice:

  @Pr Timotei
  Puterea lumeasca, a comertului si a aurului in mainile cui este? Hai sa fim seriosi! Cui slujesc aceste marionete? Cui slujeste oculta mondiala? Tot ce inseamna cip in documentele de identitate, ne robeste si mai mult in cadrul sistemului antihristic mondial, ce tinde sa impuna un singur document, apoi cipul implantabil.Inchinarea la Fiara se face initial prin nebagarea de seama si ignorarea tuturor acestor avertismente ale alesilor lui Dumnezeu din aceste vremuri. Pe cine sa credem pr Timotei? Pe parinti ca Parintele Justin, Parintele Arsenie, Parintele Adrian sau pe matale?
  Daca ai de gand sa mai continui cu astfel de rataciri pe acest blog, atunci te invit sa nu mai scrii nimic, caci oricum iti vor fi sterse comentariile. Nu am timp de pierdut cu niste lucruri care sunt evidente. Doar rea vointa sa ai si sa nu pricepi dupa atata timp cum stau lucrurile. Chiar sa nu contina 666, aceste documente cu cip sunt inceputul pecetluirii si trebuiesc evitate cat se poate, de cine poate, asa cum ne va intari Dumnezeu. In Apocalipsa stiu ca scrie ca pecetea va contine 666, nu actele sau cipul. Deci daca nu am gasit 666 in documente sau cip nu inseamna ca nu mai sunt periculoase. Iar de vom gasi, sunt 2 variante: ori deja avem de-a face cu pecetea, ori 666 este pus la batjocora si cu viclenie, ca si in cazul codurilor de bara, ca sa ne obisnuiasca cu ideea.

 29. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (07.03.2012) « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s