Scrisoare deschisa adresata de ProVita catre Ministerul Educatiei, Guvern, Parlament, cadre didactice, parinti in legatura cu propaganda homosexualitatii in scoli

Scrisoare deschisă a Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România adresată  ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, Guvernului României, Senatului şi Camerei Deputaţilor, inspectorilor şcolari, cadrelor didactice, directorilor de şcoli, educatorilor, părinţilor şi tuturor reprezentanţilor societăţii civile

Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România îşi exprimă dezacordul faţă de organizarea, în mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar din Bucureşti, a unor acţiuni de familiarizare a tinerilor cu istoria minorităţilor sexuale (LGBT Lesbiene-Gay-Bisexuali-Trans). Desfăşurate pe tot parcursul lunii februarie 2012 de către organizaţia non-guvernamentală ACCEPT, manifestările sunt găzduite, printre altele, de „Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”, „Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială” din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din capitală.

Considerăm că organizarea, în şcolile din România, a unor astfel de activităţi reprezintă un precedent deosebit de grav, cu atât mai mult cu cât învăţământul de stat este finanţat din banii tuturor părinţilor care nu doresc să-şi expună copiii propagandei homosexualilor.

Astăzi, fenomenul homosexualităţii se răspândeşte din ce în ce mai repede în rândul tinerilor, fie prin organizare unor manifestaţii publice care susţin că acest păcat strigător la cer este un „drept” al omului ce nu trebuie să fie încălcat, fie prin presiunile unor organizaţii de tipul „ACCEPT” care solicită legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, precum şi a adopţiilor în vederea întemeierii unei „familii”. Ce se întâmplă, însă, cu adevărata familie, cea creştină, celula Bisericii? Aceasta este grav afectată, căci scopurile căsătoriei sunt total denaturate.

În Vechiul Testament stă scris „să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune” (Levitic 18, 22) şi tot aici este prezentat cazul celor două cetăţi Sodoma şi Gomora care au pierit din cauza acestor pervertiri ale făpturii umane (Fac. 19, 4-28). Păcatul acesta poarta şi numele de sodomie, după denumirea cetăţii în care a fost săvârşit (Sodoma).

De asemenea, în Noul Testament, mai precis în Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1, versetele 26-27, avem precizată clar pedeapsa pentru acest păcat: „Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi, luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.”

Conform doctrinei oficiale a Bisericii Ortodoxe Române, „sodomia, adică desfrâul împotriva firii, precum și impiedicarea cu știință a zămislirii de prunci și lepădarea lor” constituie păcate de moarte (strigătoare la cer, v. Învățătură de credință creștin ortodoxă, 110;   http://www.patriarh.ro/Index/invatatura.php?capitol=306)

Într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă, păcatul homosexualităţii a ajuns prilej de sărbătoare şi dezbateri publice, şi nu oriunde, ci în şcoli şi licee, sub ochii copiilor, părinţilor şi dascălilor noştri. Şi, deşi se duc lupte grele pentru eliminarea orelor de religie din curricula şcolară (pe cine oare deranjează acestea?), păcatul sodomiei este privit cu indulgenţă, de teama acuzaţiilor de discriminare.

Ce informaţii li se inoculează tinerilor noştri studenţi, aflaţi la vârsta când îşi pot întemeia o familie? Pentru ilustrare, iată cum se intitulează una dintre activităţile susţinute pe data de 11 februarie, sub titulatura „Spiritualitate şi sexualitate”, avându-i ca protagonişti pe Maria Irod şi Florin Buhuceanu: „Relaţia cu Dumnezeu e o piedică pentru identitatea ta ca gay, lesbiană, bisexual/ă sau persoană trangender? Este o oportunitate? E irelevant?”, în timp ce o altă activitate programată pentru data de 23 februarie, la Facultatea de Sociologie, are ca temă „Cine (ne) defineşte familia?”. De asemenea, ziua de 27 februarie este rezervată unei discuţii libere, cu tema Reflectarea persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans) în presa românească – „întâlnire la care sunt invitaţi să participe jurnalişti din presa scrisă, online, radioul şi televiziunea publice.” (http://accept-romania.ro/luna-lgbt/)

Încălcări ale prevederilor legale

Art. 4, alin. 2 din Tratatul asupra Uniunii Europene impune promovarea valorilor unui stat membru drept componentă a identităţii naţionale. Astfel, minorităţilor sexuale nu le este permis să încalce principiile educaţiei copiilor şi tinerilor, consfinţite în dispoziţiile art. 43 şi 44 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului: „Copiii au dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o pot atinge şi de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept” (art. 43). „Copiii au dreptul de a beneficia de un nivel de trai care să le permită dezvoltarea fizică, mintală, spirituală, morală şi socială” (art. 44).

De asemenea, Legea nr. 272/2004 prevede obligaţii concertate pe care le au instituţiile publice ale statului, împreună cu părinţii, privind dezvoltarea sănătoasă mentală şi fizică a copilului. Aceste instituţii, definite de lege,  sunt: Administraţia publică locală, Servicii judeţene de protecţia copilului, Biserica, Poliţia, Servicii Medicale. Acceptarea încălcării din partea acestor instituţii a normelor care trebuie să garanteze în primul rând sănătatea fizică a copiilor noştri constituie infracţiuni grave de perversiune sexuală (art. 201 Cod penal în vigoare în prezent) şi corupţie sexuală (art. 202 Cod penal).

Totodată, Legea educaţiei naţionale prevede, la art. 7, alin. 1 că “în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.”

Având în vedere cele expuse mai sus, solicităm tuturor factorilor de răspundere respectarea atentă a legilației în vigoare și interzicerea imediată a susţinerii acestor activităţi în spaţiile publice, mai cu seamă în unităţile de învăţământ care sunt destinate formării caracterelor morale şi nu experimentelor de pervertire satanică a tinerilor!

Acest articol a fost publicat în anti-homosexualitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Scrisoare deschisa adresata de ProVita catre Ministerul Educatiei, Guvern, Parlament, cadre didactice, parinti in legatura cu propaganda homosexualitatii in scoli

 1. Oana zice:

  Sustin Scrisoare deschisa adresata de ProVita catre Ministerul Educatiei, Guvern, Parlament, cadre didactice, parinti in legatura cu propaganda homosexualitatii in scoli.

  Oana-Madalina

 2. Ciprian zice:

  Homosexualitatea este o forma de demonizare, prin acceptarea si sustinerea homosexualitatii societatea se face partasa la acest crunt pacat pentru care Dumnezeu a ars cu foc Sodoma si Gomora…..

  Fragmentul din „Iannis cel nebun pentru Hristos”, cand Constantin (homosexualul si povestitorul acestui fragment) il invita pe Iannis acasa la el deoarece il deranja din practicarea pacatelor:

  „Ca sa nu mai lungesc vorba, m-am hotarat sa-l invit pe Iannis-nebunul acasa la mine…

  De indata ce i-am deschis, a spus:
  -Binecuvantat sa fii, Constantine, in veacul de acum si in cel ce va sa fie.

  Pentru prima data auzeam un asemenea salut, insa tot pentru prima data l-am auzit vorbind si pe demonul care se cuibarise inlauntrul meu:

  -Ai venit si aici in casa mea, nebunule, ca sa ma alungi? Nu sunt singur, ci am impreuna cu mine trei sute saizeci si cinci de prieteni. Eu nu am sa plec. Pleaca tu, pentru ca altfel am sa te omor!

  Atunci Iannis a ridicat deasupra mea o cruce si a spus:

  -In numele Sfintei Treimi celei de o fiinta…

  Din clipa aceea nu am mai auzit nimic altceva, pentru ca am lesinat. Cand mi-am venit in sine, l-am vazut pe Iannis cum ma privea zambind. Simteam o mare bucurie ca se afla acolo, insa nu puteam sa-mi dau seama din ce pricina…

  … Eu socoteam povesti tot ceea ce spunea despre demoni. Credeam ca sunt nascociri ale preotilor si ale religiei, ca sa sperie lumea si sa castige usor bani, sa poata duce un trai mai bun, sa se imbogateasca si ale asemenea. Si iata ca acum eram martor al lucrarii lor ucigase asupra omului…”

 3. Moraru Gheorghe( Vulturul legionar). zice:

  Din pacate, aceasta demonizare poarta acum numele, denumirea de ,,drepturi ale omului-fara de viata, de Hristos.
  SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

 4. Ciprian zice:

  Sa luam aminte locatiile:
  „Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”,
  „Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială” din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de
  Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din capitală.

  Deci acolo unde sunt viitorii „formatori de opinie” adica la jurnalism, litere cat si viitorii „duhovnici” (psihologii, sociologii), adica sa vina de pe bancile scolii gata indoctrinati…

  Oare cine sunt rectori la aceste institutii… niste rotarieni/masonei purtatori de sortuletz?!??

 5. MIhaela zice:

  Sustin propunerea de a aduna semnaturi ,pentru a sustine initiativa Pro vita.

 6. Pr.Alexandru zice:

  Iată aici o altă scrisoare deschisă, a PS Gurie al Devei și Hunedoarei, demnă de toată lauda această luare de poziție împotriva desfrâului instituționalizat:

  http://acvila30.wordpress.com/2012/02/24/episcopul-gurie-impotriva-casatoriilor-de-proba-axios/

 7. lica zice:

  RATIUNEA PENTRU CARE A FOST LEGIFERATA HOMOSEXUALITATEA A CONSTAT IN FAPTUL CA ERA SINGURA SOLUTIE PENTRU A CERE AZIL POLITIC IN OLANDA, SUA, ANGLIA. SI ASA ACUMA NU MAI EXISTA MOTIVE DE A CERE AZIL PE MOTIV DE DISCRIMINARE. IN REST SA TRAITI BINE , NU VOI VIERMII, CIUMPALACII CI ACEI NAZISTI DE LA PDL IN FRUNTE CU BASESCU SI FERICITUL DANIEL.

 8. emilian zice:

  Aceste dereglari sexuale sunt boli psihice si trebuiesc tratate ca atare

 9. Andrei Danciu zice:

  Are dreptate Emilian ! Cred ca ar trebui sa se ceara si sprijinul Patriarhiei in aceasta actiune ,mai ales ca este anul Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor ! Eu sustin aceasta actiune din tot sufletul !

 10. ana zice:

  FELICITĂRI pentru depistarea acestei acțiuni demonice. Mă întreb unde sunt celelalte biserici? Eu nu sunt ortodoxă, nici protestantă nici catolică, dar studiez Biblia și sunt contrariată de creștinismul modern ce doarme și se face că nu vede relele care se desfășoară sub soare. Oare atâtea instituții și biserici sunt legate la ochi? Sau aceste instituții care ar trebui să ne apere copiii, ni distruge. Ba sărbători păgâne în școli ca Halloween și acum încurajarea homosexualității. Sodoma și Gomora au fost distruse din această cauză. Să uităm că am fost făcuți după chipul lui Dumnezeu? Dumnezeu nu va permite ca chipul lui să fie profanat, așa cum nu a permis nici Sodomei și Gomorei. Acestea sunt semne că trăim chiar ultimii ani și că în curând va veni judecata apocaliptică. Sunt de asemenea semne că Biblia nu se citește, sau dacă se citește nu e crezută,și că nu mai există credința în clasa politică ( de la cap se împute peștele ). Să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să dea înțelepciune celor ce ne conduc. În curând se împlinesc cuvintele Psalmi 53:1  „ Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, au săvârşit fărădelegi urâte, nu este nici unul care să facă binele.”
  Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 11. admin zice:

  @ana
  celelalte biserici? Noi marturisim in Crez doar Una, Sfanta si Soboniceasca Biserica – cea Ortodoxa. Iti dai si singura seama ca Adevarul – Hristos- nu poate fi marturisit in mai multe moduri, adica de mai multe biserici.

 12. Pr Timotei zice:

  Ana, noi nu suntem relativisti, ci Crestini Ortodocsi. Biserica este Una, Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca si este intemeiata de Hristos, ea a pastrat pana astazi Adevarata Credinta, singura care mantuieste si anume Biserica Ortodoxa. inafara Bisericii ortodoxe exista doar iadul departarii de Dumnezeu. Nimeni inafara Bisericii ortodoxe nu are parte de mantuirea in Hristos,”Cine nu aduna cu Mine risipeste!”Evanghelia

 13. BULIGA MARIUS zice:

  SUSTIN SI SUNT DE ACORD ,EU SI FAMILIA MEA ACEASTA SCRISOARE DESCHISA.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s