Un pas inapoi pentru ACTA: Romania amana ratificarea

Romania va amana procesul de ratificare a acordului ACTA pana cand Curtea Europeana de Justitie se va pronunta pe acest subiect, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

El a precizat ca subiectul a fost discutat in sedinta de joi a Guvernului.

„Astazi a fost o decizie la nivelul Cabinetului: in urma unor discutii cu ministrii responsabili pe problema ACTA. S-a tinut cont de evolutiile internationale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord, iar Comisia Europeana s-a adresat Curtii de Justitie pentru o evaluare a acordului. Tinand cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea sa fie amanata pana cand vom avea un raspuns al Curtii de Justitie si abia apoi se va lua o decizie in acest sens in privinta acordului ACTA in ceea ce priveste Romania”, a spus Suciu.

Comisia Europeana va apela la Curtea de Justitie a UE, cea mai inalta instanta europeana, pentru a determina daca Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului.

Mai multe state europene contesta acordul si au blocat ratificarea lui pana la clarificarea situatiei.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea in sens larg, de la medicamente si piese auto la pirateria pe internet.

ACTA a fost tinta unor proteste masive de strada in mai multe state europene si in alte parti ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA sustin ca formularile vagi din tratat pot conduce la ingradirea unor drepturi si libertati precum libertatea de expresie, dreptul la viata privata sau libera circulatie a ideilor.

| ziare.com

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Un pas inapoi pentru ACTA: Romania amana ratificarea

 1. Stefan zice:

  Daca s-a iesit in strada impotriva ACTA,a fost ptr. ca un satanist ce reprezenta Romania a fost „imputernicit”sa semneze asemenea aberatie.Se tot incearca politica pasilor marunti de catre noua ordine mondiala (nwo ) si mai ales se observa de la distanta rectiile diferitor popoare.
  Cu alte cuvinte „si-o incearca”mai toate liftele astea care vorbesc limba romana dar in fapt sunt tradatori ai natiunii Romane.Eu unul tare mult as vrea sa se faca dreptate,sa vina o conducere Crestina la carma tarii,sa dea o lege prin care sa se responzabilizeze toate iudele care au lasat bolnavii de cancer fara morfina si medicamente ,care efectiv mor in chinuri grele,sa fie judecati toate liftele care scot Icoanele Ortodoxe din cladiri guvernamentale ce apartin Romaniei Ortodoxe in proportie de 90 % si nu Romaniei masonice,sa fie judecati aia care au vandut gazele,petrolul,Rosia Montana,si mai nou,cel care a semnat ACTA ptr. ca trebuie sa isi asume raspunderea acest individ care a determinat o Romanie intreaga sa rectioneze impotriva acestei semnari de urmarire in masa !
  Daca mai exista justitie in Romania,apoi sa se faca si pentru noi Romanii care am ajuns o colonie
  de oameni din cea mai oropsita tara de pe glob.
  Romanii sunt neam de Sfinti,Eroi si Martiri si nu de iude ce ne tot vand satanei fara voia noastra !
  ORTODOXIE sau Moarte !

 2. rufin liban zice:

  Ștefan, cei în măsură să facă ceea ce vrei tu sunt morți. Adică au fost avortați. Mai e o Românie – parte țărînă, parte cenușă. Noi suntem cei ce am scăpat: desfrînați, fricoși, slăbănogi, moi, egoiști, sluți. Soarta noastră e pecetluită. România e scrum.

 3. Stefan zice:

  @rufin liban : e urat sa vorbesti asa ptr. ca daca urasti Ortodocsii ar trebui sa ai bunul simt sa nu ponegresti pe cei care sunt Crestini si sa nu uiti si tu si toti acestia care huliti Neamul Romanesc,voi toti vorbitorii de limba Romana,ca noi oamenii simpli si nu cei din categoria din care faci parte suntem sclavi la noi in tara,dar sclavi ai Lui Hristos !
  Cand ai facut caracterizarea Romanilor si te-ai privit in oglinda nu trebuia sa generalizezi si sa spui ca suntem sluti,muti,fricosi,egoisti si am convingerea ca tocmai ai descris etnia din care faci parte.
  Romania este o parte tarana,ai dreptate si acolo sunt neamurile noastre din care noi ne tragem si o parte cenusa din care va trageti voi alogenii.
  Soarta voastra e pecetluita cu cipuri probabil vrei sa spui ca noi Romanii stim a lupta si o sa aveti mari surprize voi astia care ne tot maculati cu mizeriile voastre.
  Voi nu ati cunoscut Romanul la disperare !
  Romania scrum este in cuptoarele unde se ard comunistii,ori ateii ca noi Romanii avem cea mai frumoasa tara din lume ponegrita mereu de iude si cel mai gras pamant unde mai sunt si resturi umane din tagma celor care au invadat aceasta tara precum alogenii din care faci parte!

 4. Elena Tatiana zice:

  Un reportaj despre Sfantul Munte Atos , despre viata in post si rugaciune a fost primit ieri de colegele mele(de la laurentiudumitru.ro}, azi am incercat si eu sa-l vizionez dar nu am putut, este afisat un mesaj ca a fost interzis prin dreptul de autor ca urmare a sesizarilor primite. Nu cred ca autorul a interzis acest reportaj ci cei care se interpun in sistem. Ce este folositor pentru poporul raman este interzis prin dreptul de autor, prnografia nu este interzisa?

 5. rufin liban zice:

  Ștefan, Dumnezeu să-ți binecuvinteze entuziasmul! Totuși, nu m-ai înțeles…E vorba de faptul că asupra românilor apasă povara și vina a milioane de avorturi. Sîngele acela se cere ispășit. Prin ce? Prin robie.
  Pînă nu se va plăti și ultima picătură de sînge nevinovat, pe fruntea acestei țări va sta scris un singur cuvînt: ROBIE!

  PS :Cînd am făcut caracterizarea românilor, bine ai zis, chiar m-am uitat în oglindă: mut, fricos, singuratic, laș, egoist, fudul fără rost. Cu ce-aș fi mai bun decît semenii mei?

 6. pcmouse zice:

  conducere slugarnica!!!daca nu dadea inapoi ue.nu dadeau nici tradatorii acestui neam!!!atentie deci.nu va bazati pe asta,deja au inceput sa faca reclama la tv antipiratierie.lor le convine de minune acta.daca nu-i acta,o sa gaseasca motiv sa atace cu mascati firmele si persoanele private sub pretext de piraterie iti va intra in casa cu japca sa te aresteze.pt un amarat de mp3.parerea mea.faceti-va 2 pc-uri unul pt net cu win cu licenta si prograne free,iar al2lea neconectat la net burdusit cu de toate;),trageti de pe torente tot ce este bun.cat se mai poate.pana nu gasesc o portita legala sa inchida aceste site-uri.vedeti ce a patit megaupload..iti place un film sau o melodie.cumpara cu licenta.dar pana atunci vreau sa le vad moca.doar n-o sa dau banii pe un dvd care in prezentare pare superfilm jidanesc de holywood si cand te uiti este o porcarie!!!

 7. CRENGUTA zice:

  BUCURATI-VA PURUREA, RUGATI-VA NEINCETAT!

  PĂRINTELUI NICODIM , cu Dragoste

  Odată, am sărutat un Înger pe frunte
  şi am murit de nenumărate ori,
  până când mi s-a dat Puterea
  de a trăi în Prezent,
  până când, multicolore, CUVINTELE
  s-au încolăcit de bătrâneţea unei
  cârje a lui Moş Nicolae,
  cârjă dulce, din acelea pentru care
  COPIIi plâng pe lângă MAMA
  ca să le-o cumpere.

  Singurul risc ar fi să-şi strice
  dinţii de lapte.

 8. pcmouse zice:

  crenguta-spune-ne te rog esti adventista?

 9. CRENGUTA LUCICA zice:

  NU SUNT ADVENTISTA, nici eretica, ci doar SINCERA. SUNT ORTODOXA.

 10. Dinu zice:

  Eretica esti sigur, asa ca daca te minti pe tine singura , nu inseamna ca poti sa minti si pe alti. Asai ca am dreptate Lucifer scuze Lucica.

 11. CRENGUTA LUCICA zice:

  FRĂMÂNTĂRI INDISCRETE DESPRE DISCREŢIE
  (acum % ani in urma)
  Motto : Discreţia este un atribut al sfinţilor. Părinte Duhovnic, nu sunt o sfântă. Învaţă-mă SA FIU!
  În 40 de ani (ce lipsă de discreţie!) încă nu am învăţat să fiu discretă. Recunosc: nu am respirat cu discreţie, nu am dăruit cu discreţie, nu am iubit cu discreţie, nu am făcut decât un singur lucru cu discreţie. Şi pentru că a fost făcut cu discreţie, nu ar fi corect să îl spun acum. Discreţie…!
  Mă intreb dacă există diferenţă între “discreţie” şi “discreţie totală”. Mă întreb dacă oamenii care sunt discreţi o fac din modestie sinceră sau mimată. Mă întreb de ce nu am fost discretă…
  În Patericul egiptean, avva Pimen afirma că “a învăţa pe aproapele este asemenea cu a-l mustra.” Aşa că sfinţii foloseau o altă metodă: “relativizarea propriului discurs”. Şi asta, pentru că sufletul este foarte delicat şi nu trebuie intrat în el cu duritate, ci cu foarte multa discreţie şi gingăşie.
  În rugăciunea sa de Duhovnic, Părintele Sofronie cerea: “ Dă-mi, Doamne, să-l primesc pe cel care vine la mine aşa cum Tu l-ai primi, să plâng cu cel ce plânge, să mă bucur cu cel ce se bucură, să mă întristez cu cel ce se întristează şi să-i îmbrăţişez pe toţi care vin la mine şi să-i aduc la Tine!”
  Compasiunea adâncă şi intensă , plină de discreţie, îi face pe sfinţi să plângă la vederea celei mai mici răni făcute vreunei făpturi. În comportamentul sfântului nu se întâlneşte nici vulgaritate, nici răutate, nici josnicie, nici meschinărie. În el culminează gingăşia, sensibilitatea, transparenţa, care se asociază curăţiei, atenţiei generoase faţă de oameni.
  “Kenoza lui Hristos este o gingăşie spirituală prin care, participând la destinul celorlalţi, vroia să-i facă să renunţe la brutalitate.”
  Imitându-L pe Iisus, Duhovnicul face dovada unei mari gingăşii: este discret. El evită să numească în mod brutal slăbiciunile şi le dă putere fiilor săi duhovniceşti să le biruiască. El este un model.
  Primul semn al recunoaşterii Părintelui Duhovnicesc este “acoperirea cu dragoste a întregii sale lucrări, dar mai cu seamă a păcatelor noastre pe care le poartă în poala sa”, cu discreţie: “Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul să şi-l pună pentru prietenii săi. Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc”.
  Discreţia este o strategie de limbaj şi de comportament. Ea presupune o profunzime şi o deschidere opuse rigorii. Ca atitudine este o investiţie. Trebuie să investim în darurile cu profundă valoare sentimentală, care capătă valoare prin puterea de sacrificiu în iubire curată.
  În Biblie se afirmă că este mai bine să dai decât să primeşti şi nu-i puţin lucru să ai un asemenea dar. Să dăruim deci, cu discreţie şi să primim totul cu entuziasm. În orice împrejurare, chiar dacă suntem dezamăgiţi de ceea ce am primit, trebuie să apreciem gestul, nu să-l primim cu indiferenţă, nu să-l abandonăm ca pe ceva neimportant, sau să afişăm o grimasă în loc de zâmbet. Oamenii greşesc uneori, însă orice dar are o încărcătură emoţională, este o investiţie în prietenie, în Iubire.
  A greşit şi femeia prinsă în preacurvie. ( Ioan, 8, 1) Cu multă delicateţe, Iisus a corectat păcatul ei. Nu a jignit-o, ci doar a absolvit-o de vină şi a sfătuit-o. Curtezana a fost mustrată cu discreţie: “Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuiesti”.
  De atunci încoace, nimeni nu mai aruncă cu pietre, nimeni nu mai poate deschide gura. Decât dacă e sfânt.

  PS: “Sinceritatea în scris e o valoare echivocă. Numai autenticitatea trăirii garantează originalitatea produsului literar.” ( Corneliu Traian Atanasiu)

 12. antuza zice:

  Fragment din conferinta ASCOR Iasi: Valorile si primejdiile tineretii, din 23.02.2012
  Invitat Pr. Dr. Valentin Ioan Istrati

  ” ACTA este un act, o dispozitie care trebuie ratificata de guvernele tarilor semnatare, prin care se pedepseste drastic orice piratare, asa-zisa piratare. De fapt piratii sunt niste tipi care merg cu niste vase si fura alte vase. Acesti oameni obsedati de bani care au scris si au fundamentat ACTA, ceea ce ei nu stiu, ca nu totul este de vanzare pe lumea asta. Exista frumusetea. Nu-i de vanzare decat daca te chiama Columbeanu. Bucuria nu este vanzare, credinta nu este de vanzare. Lucrurile astea sunt lucruri fundamentale in viata. Iubirea nu este de vanzare. Placerea poate fi de vanzare. Iubirea nu, niciodata. Nu poti iubi cu adevarat decat pe cel pe care-l iubesti. … Deci astia de la ACTA incercand sa puna pret pe totul, pe toate drepturile de autor, de fapt transforma lumea asta intr-un bazar, intr-un iarmaroc urias, in care trebuie sa platesti pentru fiecare secunda, pentru fiecare clipa. Pai da, sunt mii de idei pe care eu le-am avut si le-au avut si altii inaintea mea. De ce sa fiu eu bagat la zdup pentru faptul ca am gandit la fel ca altii? Noi suntem umanitate, suntem frati. Va dati seama ce s-ar intampla daca ACTA asta ar fi acuma? Nu am mai avea acces nici la enciclopedii, nici la dictionare … Dar prin faptul ca eu imi intemeiez cultura generala, pentru faptul ca eu aflu lucruri extraordinare, prin faptul ca eu invat si citesc carti, chiar daca aceste carti nu aduc neaparat beneficii materiale, financiare autorului, autorul ala contribuie la frumusetea si la binele lumii, si va fi rasplatit in Imparatia lui Dumnezeu. Daca primeste bani, tot numai bani aici pe pamant, i se sterge orice merit spiritual, … atunci cred asa, ca trebuie facuta nuanta si anume, nu trebuie sa obtii privilegii comerciale din furt. Adica nu eu semnez o carte pe care o gasesc pe internet si o vand ca sa castig eu bani, ci doar ala (autorul) sa o vanda. Dar eu am dreptul s-o citesc. Pe vremea comunismului cand luai cartea de la biblioteca – biblioteca pentru toti – trebiua s-o platesti de fiecare data cand s-o imprumuti? Nu! Cartea era citita de zeci de mii de oameni, nu?, si costa 5 lei. Asa si cu asta. Deci cred ca uzul personal al unei valori intelectuale este justificat, si nu trebuie platit. Uzul comercial, uzul in care tu castigi si obtii profit, este un furt sa-l iei …”

 13. Pr Timotei zice:

  off topic-un raspuns pentru cineva care intreaba:
  Este vorba de faptul ca avem chiar obligatia de al pomeni pe Pr Arsenie Boca la Sfanta Liturghie. Eu personal il pomenesc la fiecare Sfanta Liturghie, pentru ca nu a murit despartit de biserica, chiar daca a pictat erezii si poate era in inselare. Noi ne rugam si pentru sfinti, asa cum sfintii se roaga pentru noi, la sf Liturghie noi ne rugam si pentru Maica Domnului- pomeneste Doamne mai ales pe Preasfanta Preacurata si Pururea Fecioara Maria- cu toti sfintii sa o pomenim. Aceasta este Ortodoxia- noi ne rugam pentru sfinti si sfintii se roaga pentru noi.

 14. rufin liban zice:

  Părinte Timotei,
  Am văzut că i-ai supărat pe comentatorii blogului saccsiv prin încercarea dumitale de a introduce o oarecare moderație în dezbaterea legată de actele biometrice și de derivatele acestora. Unii îți pun la îndoială însăși calitatea de preot, ceea ce-mi confirmă lipsa de fler a multor vajnici luptatori pentru puritatea catehismului. Dacă Ortodoxia s-ar fi epuizat în limitele catehismului, ce comod ne-ar fi fost!
  In ceea ce mă privește nu am îndoieli în ceea ce privește calitatea dumitale de cleric. Și nici tinerețea vîrstei nu mi-e necunoscută. Mă nedumerește însă prea puțina moderație a judecăților referitoare la pr. Arsenie, e drept, o figură aparte în peisajul destul tern și de repetitiv al Ortodoxiei transilvane, și nu numai. Te-au scîrbit excesele cu notă idolatră ale suporterilor, te-a stînjenit marketingul de doi bani pe socoteala memoriei părintelui, țicnelile unor babe ( știu pe una care jură că l-a văzut zburînd…), admirația incultă a multora față de încercările lui plastice ( eșecuri, n.m. ), ai toată îndreptățirea. Dar ca preot, trebuie să simți că părintele a fost omul potrivit unui context. A fost sfîntul unei epoci, cel puțin. Dincolo de aparentele „extravaganțe” care te încurcă. Nu le-aș numi erezii. Nici înșelări. In definitiv numai Sf. Treime e infailbilă. Și tu ai face lucruri amendabile/derutante dintr-un anumit punct de vedere, numai ca să-ți salvezi turma. I-ai primi la spovedanie cu buletinul ăla electronic în nădragi, pentru că le cunoști neputințele, și nu ai vrea să-i pierzi. Le-ai spune, însă, să nu meargă mai departe. Sunt sigur. Ai trage de ei pînă la epuizare. Spovedania nu știe de spam. Viața e altceva. Și părintele a tras de ei, cu orice preț, uzînd de tot ce i-a stat la îndemînă. Poate și de Francisc, cine știe? Uite că foarte puțini s-au smintit. De regulă smintiții.
  Părintele a fost o excepție. Și de aceea ne place Ortodoxia: are gust și pentru excepții.

  PS: Saccsiv2 e un nume nefericit. Fii tu însuți, nu un upercut aplicat lui saccsiv. Sărut-mîna.

 15. Pr Timotei zice:

  Cred ca e suficient sa ne rugam pentru parintele Arsenie Boca. In legatura cu pictura de la biserica Draganescu- pictura este necanonica-holografica- ce nu respecta dogma ortodoxa. Un telog al icoanei isi da sema imediat ca avem deaface cu altceva decat o aghiografie. Este doar o pictura originala, „profetica” dar care nu merge pe linia patristica. Iar cel mai grav este pictarea ereticilor si a ereziilor- francisc inselatul, ulfila, anatematizatul si ” unirea bisericilor” . Pe cine ajuta astfel de picturi? Pe cine folosea?
  Dupa invatatura Bisericii Apostolice Ortodoxe nu avem voie sa pomenim eretici la Sfanta Liturghie, dapai sa-i pictam in Sf Altar-care e mai mult decat ca i-am pomeni- e un act de o gravitate foarte mare. Nici un sfant pana la pr Arsenie Boca nu a facut asa ceva. Sa fie pr Arsenie mai deosebit decat insas Sfintii Apostoli si toti sfintii Bisericii?
  Viziunile sale povestite chiar de el din Athos -primirea cu usurita a vedeniilor ca si cum ar fi de la Dumnezeu-pe cand noi stim ca intoadeauna sfintii se indoiau de vedenii- mai ales la inceputul drumului in duhovnicie(si aici tanarul diacon celib Zian Boca(Arsenie) imediat imbratiseaza vedenia ca si cum sigur ar fi de la Dumnezeu. Daca parintele era atat de „profetic” de ce nu a scris in Cararea Imparatiei- carte scrisa de mana lui lucruri adevwerite stiintific cipareri proprii si neadevaruri medicale si genetice. Cartea aceasta e plina de greseli fatale-iar un simplu student la biologie intelege ca ceea ce e scris acolo e total eronat, e o ajustare a stiintei vremii lui la viziunea biblica, dar lipsita de orice temei stiintific.
  In legatura cu siteul saccsiv2 nu raspund in nici un fel pentru ca nu consider ca e de folos-am observat ca acest site nu mai exista, si oricum e o provocare-si nu raspund la provocari. Daca o sa vreau sa imi fac vreodata site o sa imi fac un site oficial unde o sa scriu tot numele, parohia, etc. si o sa imi scriu ideile fara sa ma fersesc sub pseudonime indiferent care ar fi acelea.

 16. Pr Timotei zice:

  Un lucru care ar fi de luat in sema: observ limbajul dur dintre crestinii ortodocsi si atacul la persoana ceea ce arata intradevar racirea dragostei dinte frati. In numele unor idei nu mai suntem ingaduitori cu fratele nostru. Ne adunam pacate peste pacate prin calomnii de tot felul, si in loc sa zideasca un site ortodox demoleaza, raneste, e un loc in care crestinii ortodocsi de impung unii pe alti mai rau ca dracii. Cred ca diavolul se bucura foarte. Parintele Dumitru Staniloae are in Dogmatica un articol despre DELICATETEA SFANTULUI despre modul cum ar trebui sa ne comportam intre noi crestinii. Delicatetea e ceva specifica crestinului ortodox, in schimb aceste siteuri ajung sa fie arena de pupta si cei dintre pagani sau eretici care le citesc se ingrozesc de modul cum se ataca crestinii ortodocsi intr ei. E o lipsa de educatie in primul rand, pentru ca nu trebuie sa fii neaparat crestin ca sa inveti sa vobesti frumos fara sa ataci la persoana pe cineva, chiar daca are o parere contrara tie. Dar sa iti spui parerea, sa ii spui cu tarie ca greseste, dar fara sa il faci: masonule, criminalule, tampitule, ereticule, dobitocule, securistule, imbecilule-si acestea sunt doar cateva din investivele aruncate de crestinii nostri ce se considera foarte evoluati duhvniceste, dar din pacate aceste investive nu arata decat sa nunt needucati din punct de vedere uman, ce sa mai vorbim de plan spiritual, ortodoxie, delicatetea specifica crestinilor ortodocsi. Cu ce ne deosebim de musulmani care te omoara daca nu este deacord cu ei? In discutiile pe care le-am avut cu pr istin parvu am remarcat ceva foarte frumos– vorbea delicat, este un om delicat- cauta sa nu jigneasca pe nimeni, si atuci cand abordeaza un subiect delicat stie sa spuna lucrurilor pe nume fara a osandi la iad pe nimeni. Trebuie sa invata sa spunem adevarul fara al distruge pe cel de langa tine. Aceasta este ingaduinta crestina, nu toleranta masonica care insemna defapt nepasare. Noua ne pasa de celalat ii spunem aevarul, dar nu il ucidem cu vorba!

 17. Pr Timotei zice:

  Imi aduc aminte de un moment incare Parintele Iustin Parvu gresea in ceva, si cineva i-a atras atentia intr-o discutie particulara, parintele Iustin imediat ce a inteles ca a gresit a primit cuvantul fratelui mai mic si sa conformat si nu a mai repetat gresala respectiva. Aceasta insemna smerenia la un om Mare- chiar cand esti laudat ca mare duhovnic sa stii sa iti apleci urechea la un frate mai mic si sa indrepti ceea ce e stramb, pentru ca nimeni nu e fara de gresala. nu am sa vaspun despre ce gresala era vorba, pentru ca nu e normal sa va dezvalui. Doar va spun sa intelegeti ca asta insemna crestin ortodox. Sa stii sa asculti si pe celalalt, sa nu fii obsedat de ideea ta, ci daca fratele iti demonstreaza ca gresesti inceva mare sau mic sa te indrepti. Nu este aceasta oare dovada de smerenie?

 18. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (26.02.2012) « Saccsiv's Weblog

 19. rufin liban zice:

  Da, și ar mai fi ceva: cultivarea cu îndărătnicie a unei stări de spirit specifice mediului sectar. Baricadarea nevrotică într-un „kibuț”, populat exclusiv de posesorii încruntați ai unei „gnoze” eshatologice unice, un bastard rezultat din întîlnirea catehismului cu speculații cabalistice în marginea micro-electronicii. Aderi la ea, ești ortodox; nu aderi, anatema! Sunt un dușman al utilizării antihristice a tehnologiei, dar detest orice monolog pe tema asta. Dialogul argumentat, deci civilizat, e mai de folos decît sudalma și spamul.
  Dar ceea ce mă scoate din minți e alimentarea constantă a unui tip de suspiciune plină de nesănătate: „ești în misiune”, „ești trol”, „ești jidan”…Hai să fim serioși, dacă cineva vrea să ia pulsul „curentului” saccsiv nu trebuie să se agite scriind, ci citind comentarii. In fond, dacă duc la extrem logica suspiciunii, de ce blogul respectiv să nu fie el însuși mediul de control al unui curent anti-sistem de extracție ortodoxă? Poți s-o iei razna…
  Ghetoul și mania persecuției nu au treabă cu ortodoxia.

 20. Pr Timotei zice:

  Sunt intru totul deacorsd cu Rufin Liban.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s