POLITISTII greci cer ARESTAREA liderilor UE si FMI. „Grecia nu poate trăi sub bocancul german”. Guvernul s-a rupt

Principalul sindicat al poliţiei elene ameninţă că va solicita emiterea unor mandate de arestare pe numele membrilor delegaţiilor UE şi FMI, sub acuzaţia că aceştia propun măsuri de austeritate profund nepopulare, scrie ziarul The Guardian, în ediţia online, citat de Mediafax.

Conform unei scrisori obţinute de Reuters, Federaţia Poliţiei Elene îi acuză pe reprezentanţii CE, BCE şi FMI de “şantaj, anularea în secret sau erodarea democraţiei şi suveranităţii naţionale” a Greciei. Sindicatul ameninţă că ar putea cere un mandat de arestare pe numele şefului delegaţiei FMI, Poul Thomsen.

Ameninţarea este mai degrebă simbolică, potrivit specialiştilor, în condiţiile în care mandatele de arestare trebuie aprobate de judecători. Situaţia reflectă însă furia cetăţenilor greci faţă de noile măsuri de austeritate solicitate de Troica formată din BCE, CE şi FMI pentru acordarea unui nou împrumut destinat evitării intrării Greciei în incapacitate de plată.

“Dat fiind că menţineţi această politică destructivă, vă avertizăm că nu puteţi să ne faceţi să luptăm împotriva fraţilor noştri. Refuzăm să stăm împotriva părinţilor noştri, fraţilor, copiilor şi altor cetăţeni care protestează cerând schimbarea acestor politici”, avertizează sindicatul poliţiştilor eleni.

Scrisoarea îi este adresată şefului Misiunii BCE în Grecia, Klaus Masuch, şi fostului şef al al Misiunii CE Servaas Deroose.

| Frontpress

„Grecia nu poate trăi sub bocancul german”. Guvernul s-a rupt

„Grecia nu poate trăi sub bocancul german". Guvernul s-a rupt

Membrii partidului de extremă dreapta LAOS care fac parte din executiv şi-au prezentat demisia din guvernul de uniune naţională din Grecia, anunţă agenţia elenă ANA. Este vorba de ministrul Infrastructurii şi trei secretari de stat. Premierul tehnorat Lucas Papademos va trebui să decidă dacă va accepta sau nu demisiile. Georgios Karatzaferis, liderul LAOS, a anunţat vineri că nu poate susţine măsurile de austeritate convenite de guvern sub presiunea creditorilor internaţionali ai Greciei, în special a FMI.

„Grecia poate supravieţui în afara UE”

„Creditorii ne cer 40 de ani de supunere. Grecia nu se va preda. Grecia poate supravieţui în afară UE, dar nu poate supravieţui sub bocancul Germaniei”, a declarat liderul LAOS. Karatzaferis a spus că insistenţa creditorilor pentru tăierea pensiilor suplimentare din Grecia este ultima lovitură aplicată Greciei şi că, dacă măsura va fi aprobată de parlament, atunci reprezentantul FMI Poul Thomsen va fi „persona non grata” în ţară.

Liderul LAOS nu a precizat cum vor vota cei 16 deputaţi ai formaţiuni în şedinţa dedicată aprobării noilor măsuri de austeritate, care trebuie să aibă loc sâmbătă sau duminică. Dacă aceştia vor vota împotrivă, voturile lor s-ar putea cumula cu cele ale unor socialişti şi conservatori nemulţumiţi şi ar putea duce la respingerea legilor. Grecia ar ntra astfel in faliment, pentru că în lipsa unui împrumut de 130 de miliarde de euro nu-şi va putea achita datoriile scadente pe 20 martie.

Guvernul Papademos a fost format în noiembrie 2011 cu sprijinul principalelor două formaţiuni politce din Grecia-socialiştii din Pasok şi conservatorii din Noua Democraţie. Acestora li s-a alăturat şi LAOS, care deţine patru ministere.

Pensionarii greci şi privilegiile lor

În Grecia sunt 3 milioane de pensionari care primesc 14 pensii pe an, incluzând aşa-numitele bonusuri de Crăciun şi de Paşte. Pensionarii primesc o pensie de bază şi una suplimentară. Aceasta din urmă se calculează în funcţie de vechime. Fiecare pensionar primeşte câte 1% din ultimul salariu pentru fiecare an în câmpul muncii care depăseşte vechimea de 11 ani şi câte 2,5% din ultimul salariu pentru fiecarea an care depăseşte o vechime de 26 de ani.

Pensia minimă din Grecia depăşeşte 450 de euro, fiind la nivelul salariului din Portugalia.

UE şi FMI au cerut reducerea pensiilor de bază şi a celor suplimentare cu 15%, însă politicienii au refuzat şi au la dispoziţie 15 zile pentru a găsi o soluţie de economisire a 300 de milioane de euro. Suma ar putea fi tăiată din bugetul Apărării. Liderul Noii Democraţii, Antonis Samaras, susţine că pensiile suplimentare nu trebuie să coboare sub pragul de 300 de euro.

Salariile tinerilor pot scădea cu 30%

UE şi FMI au cerut şi reducerea salariului minim cu 22%. În cazul tinerilor sub 25 de ani, salariul va fi redus cu înca 10%, pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, care a ajuns la 40%. Salariul minim din Grecia este de 751 de euro, faţă de 465 de euro în Portugalia, o ţară cu performanţe economice mai bune, sau faţă de 560 de euro în Spania.

Alte măsuri de austeritate urmează să îngheţe salariile până când rata şomajului, acum de 19,2%, va ajunge la sub 10%. Vor fi concediaţi 15.000 de noi funcţionari publici până la finalul anului şi alţi 135.000 până în 2015. Contribuţiile la asigurările sociale vor fi reduse cu 2% în acest an şi cu 3% în 2013. Salariile speciale ale judecătorilor, medicilor, diplomaţilor, poliţiştilor si militarilor vor fi revizuite.

Privatizarea forţată a Greciei

Va trebui ca, până la finalul anului, să fie vândute compania energetică naţionala Hellenic Petroleum şi Loteria Nationala, alături de distribuitorul de gaze DESFA şi companiile de distribuţie a apei din Atena şi Salonik. Grecia a aderat la Comunitatea Europeană în 1981, fără ca înainte sau după aceea să fi recurs la privatizările efectuate în statele central şi est-europene care au dorit să se alăture UE în anii 2000.

Angajaţii din companiile publice nu vor mai avea contracte pe termen nelimitat, ci pe cel mult trei ani.

Bugetul Apărării va fi redus cu cel puţin 0,15% din PIB.

Se vor oferi 40 de miliarde de euro (adică o treime din împrumutul pentru care se fac aceste sacrificii) pentru recapitalizarea băncilor.

Vorfi totusi reduse pensiile angajaţilor companiei de telecomunicatii OTE, cu 15%, şi a marinarilor, cu 7%.

Un sistem „feudal” controlat de dinastii politice

Grecia a fost tot mai des prezentată de presa internaţională ca un sistem feudal controlat de două „dinastii” politice, în care 40% din PIB reprezintă economia neagră. Deloc întâmplător, Transparency International plasează România şi Grecia pe primul loc în topul corupţiei în UE.

„În Grecia, să-ţi plăteşti impozitele înseamnă să fii prost”, spunea un patron grecpentru Liberation, in 2011. „Grecia pare o ţară fără stat”, concluzionează patron de IMM, sau o ţară în care statul se află în slujba marilor familii (a actualului premier Papandreou şi a predecesorului său de dreapta, Karamanlis) şi care îl utilizează pentru a-şi asigura fidelitatea clientelei. „Grecia este un sistem feudal, o mânărealo-craţie”, spunea un jurnalist grec.

Nici tradiţia democratică a ţării nu este foarte solidă. Condusă de dictatorul Ioannis Metaxas până la ocupaţia germană, Grecia a cunoscut un război civil între comunişti şi anticomunişti până în 1949 (însă în urma căruia a beneficiat din plin de binefacerea financiară a doctrinei Truman şi a Planului Marshall), iar apoi o perioadă de guvernare tradiţionalistă, cu sprijinul armatei, pentru ca apoi să fie condusa de o juntă militară, din 1967 până in 1974. Abia atunci Grecia a început apropierea de Comunitatea Europeană, sub conducerea a trei familii, adevărate dinastii: Karamanlis, Mitsotakis şi Papandreou. Monarhia a fost abolită, prin referendum, în 1974.

Călin Marchievici | Cotidianul
Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la POLITISTII greci cer ARESTAREA liderilor UE si FMI. „Grecia nu poate trăi sub bocancul german”. Guvernul s-a rupt

 1. . zice:

  Au sange in instalatie !
  jos palaria !
  romarlanasi, luati exemplu !

  un trecator…

 2. Mos Ioan zice:

  Bravo, grecilor pentru curajul lor! Sa-i ajuta Bunul Dumnezeu si Maica Sfânta în lupta lor cea dreapta!

  Ati auzit cum s-a exprimat ticalosul de Prim Ministru al României, referitor la sinistratii de sub zapezi? Acest Mihai Razvan Ungureanu este o lepra care trebuie sa paraseasca România urgent!

  Fa-ti bagajele si ia directia Tel Aviv, sarpe veninos ce esti! Poporul român n-are nevoie de criminali ca tine.

 3. Prahovean zice:

  Ce „drăguț”, acum pe frații greci îi ia la rost Poul Thomsen, același Poul Thomsen care a fost negociatorul FMI pentru România între 96 și 98. După ce ne-a lovit pe noi, îi lovește pe ei. Poate acum va plăti și pentru ce ne-a făcut nouă atunci.

 4. Stefan zice:

  …or fi neam de negustori aheii si elinii astia, dar cine stie ce intorsura a sortii le rezerva Dumnezeu…sa nu uitam ca Sfantul Ioan a scris Apocalipsul pe insula Patamos,,, deci sa nu uitam !!!

 5. Marcu zice:

  In cazul in care este adevarata aceasta stire… da, este o atitudine care merita tot respectul si nu poti decat sa-i admiri si sa te rogi la Dumnezeu sa le dea intelepciunea necesara sa poata trece acest hop… Dar asta te duce automat la urmatoarea intrebare: noi ce facem?… doar îi admiram pe altii ca au curajul sa se lupte pentru tara si neamul lor?…

 6. Vasile Parascan zice:

  Grecii au curaj, iar noi, in schimb, il avem pe Ungureanu, a carui origine si directie de defilare sunt pe axa Izrael – SUA!!!
  Iata cateva „amanunte” interesante despre el:
  Ceea ce lipseste din biografia noului prim ministru, Mihai Razvan Ungureanu:

  I. Printre limbile straine cunoscute de MRU se numara si limba ebraica, evident avand in vederea originea etnica evreiasca si studiile sale. (Interesant e ca evita mereu sa mentioneze acest lucru!).

  II. In toamna anului 2009, Mihai Razvan Ungureanu a fost acuzat de fostul purtãtor de cuvânt al SRI, Nicolae Ulieru, ca ar fi agent al unei puteri straine. „Când am auzit numirea lui Mihai Rãzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresãrire. Mi–am spus: oare preºedintele chiar nu stie cine e omul asta, sau SRI nu l–a informat?”.

  III. O parte din studiile–activitatile de la inceputul carierei sale fulminante au fost finatate si de un celebru infractor international, evreul Mark Rich, unul dintre jolly-jokerii marilor magnati evrei ai lumii (Rotschild), si ai diverselor servicii secrete israeliene, co-initiator in Romania anilor 90 a mai multor tunuri financiare precum si al celui de la Rosia Montana. Mark Rich a fost condamnat, pana la urma, in SUA si dat in urmarire internationala de catre FBI, dar s–a refugiat in Israel, apoi in Elvetia pentru a nu fi extradat. La presiunea finantei evreiesti mondiale, in sprijinul careia a lucrat, a fost gratiat personal de catre fostul Presedinte al SUA, Bill Clinton.

  IV. Odata cu investirea sa ca ministru de externe in 2004 si-a declarat sustinerea pentru montarea portretului distrugatoarei Romaniei postbelice Ana Pauker, chiar in sediul ministerului de externe roman. Reprezentantii AAAPE i–au cerut public ministrului Ungureanu sa indeparteze tabloul Anei Pauker, insa acesta a refuzat, recunoscand insa ca initiativa afisarii tabloului ii apartine! Pentru cei ce nu stiu, tovarasa Ana Pauker, numita „Stalin în fusta” nascuta Hanna Rabinsohn (1893-1960) – agent NKVD si cetatean sovietic de origine iudaica – a controlat pânã în 1952 Partidului Comunist Român si a fost vice-prim-ministru si ministru de externe al României. A militat pentru desprinderea Basarabiei de Romania si a semnat, între altele, actul prin care România ceda Uniunii Sovietice, Insula Serpilor.

  V. Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu: „La numirea mea ca ambasador în Federaþia Rusã, in 2004, reprezentanþi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentã a noastrã legatã de Federaþia Rusã, ºi anume urmãrirea problemei Tezaurului Romaniei (confiscat de bolsevici in 1918). Total surprinzãtor ºi de neînþeles pentru mine (nici acum), în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuºtean în numele lui Mihai Rãzvan Ungureanu, sã nu mai abordez în nici un fel ºi sub nici o formã problema Tezaurului”!

  VI. Octombrie 2005-acordul dintre guvernele Romaniei si Ungariei, conceput de Ungureanu si plasat „pe sub masa” la semnat, in cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucuresti–Budapesta: o parte din averea Fundatiei Gojdu, ramase in Ungaria, a fost trasferata ilegal statului ungar, in ciuda opozitiei Bisericii Ortodoxe Romane, executoare testamentara, care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu. Guvernul român ar fi trebuit sã achiziþioneze, contra cost, o parte din „Curþile Gojdu” din Budapesta si a oferit pãrþii maghiare posibilitatea constituirii unei fundaþii comune care sã continue munca filantropicã initiata de Gojdu. In 2004 insa, partea ungarã a vandut cand brusc Curþile Gojdu din Budapesta unei firme off–shore din Cipru, al carei proprietar este o companie israelianã, „Autoker Holding Rt”, reprezentanþii ei afirmând cã vor transforma Curtile Gojdu într–un centru comercial ºi de agrement.

  VII. Mihai Razvan Ungureanu a vizitat Federatia Rusa si a sustinut ca, dupa discutii intre patru ochi cu Patriarhului Intregii Rusii, Alexei II–lea, i-a transmis acestuia un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmatie respinsa imediat de Biserica Ortodoxa Romana. Patriarhia Romana a fost de–a dreptul enervata de o asemenea intruziune abuziva si mincinoasa in relatiile externe ale Bisericii, intr–un moment in care relatiile dintre cele doua Biserici erau la fel de incordate ca intodeauna, din cauza pretentiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei.

  VIII. In mai 2006, Mihai Razvan Ungureanu a declarat public ca cetatenii din asa numita Republica Moldova vorbesc „o varianta a limbii romane”, un fel de „light Romanian”, dand din nou apa la moara celor ce sustin ca acolo nu traiesc romani ci moldoveni.

  IX. Ca ministru de externe al Romaniei, el este cel care a semnat in 2005, cu ministru de externe rus Lavrov, cel mai pagubos act de politica externa postdecembrista a Romaniei: „Legea pentru ratificarea Protocolului dintre Romania si Rusia privind inventarierea relatiilor bilaterale”. Mihai Razvan Ungureanu a declarat ulterior ca : „Nu exista probleme intre Romania si Federatia Rusa! Astfel Romania, prin aceasta semnatura, si-a luat, de buna voie, adio de la Tezaurul nostru – sechestrat la Moscova, de catre Lenin, in 1918 – dar si de la vreo unificare cu Basarabia.

 7. Andrei Danciu zice:

  @ Vasile Parascan Interesante aceste informatii ale tale ! Biserica din care facem si noi parte , este obisnuita cu persoane de acest gen ! Nimic nou sub soare , doar nasterea lui Hristos pe care rudele de sange ale lui MRU o neaga de 2000 de ani ! Am fost , suntem si vom ramane vesnic cu credinta ortodoxa aici ! Acestia , iudeii , vor veni si vor pleca!

 8. Pr Timotei zice:

  cum poti sa arestezi ca politist fara hotarare judecatoreasca????? cred ca e o amenitare fara fond

 9. uluper zice:

  Acum am da dovada ca ne pasa de viitorul nostru , daca ne-am solidariza cu Poporul grec . Poate , condamnare si iesirea de sub asuprirea F.M.I. ,U.E ,B.M.

 10. . zice:

  la o lectura mai atenta se poate observa ca politistii CER nu au trecut deocamdata la fapte, desi, sincer, chit ca se incalca princpii pe drept penal fundamental, tare mi-as dori sa-i vad la racoare pe toti cei care ne-au nenorocit si pe noi !

  corect, in dreptul penal roman nu se poate efectua o arestare fara un mandat emis de o instanta de judecata.
  procurorul poate dispune retinerea invinuitului, 24 de ore iar inlauntrul acestui termen este obligat sa solicite prin propunere, arestarea preventiva.
  la greci nu am cunostinta cum e si… nici nu-mi doresc sa aflu decat din studii si tratate
  un trecator…

 11. Nic MaXim zice:

  Banca Central Europeana este de fapt Grossdeutschland Imperial Bank care face ”afaceri” sub numele INCORECT de BCE. Cine se afla in spatele acestei banci si ce afaceri se fac? La fel si FMI si UE .
  ” Vina, draga brutus, nu este a „stelelor”, ci a noastra ca stam sub ele ! „

 12. Alex zice:

  Ce bataie de joc la adresa statelor UE ,se pare ca si noi suntem pe list……FMI-ul asta nenorocit de care i-si freaca palmele cei de la putere ca le mai da cate un ban ,si vom ajunge sa ne omoram intre noi din cauza lor prin :greve ,manifestatii,revolutii….etc…..Vai de noi ca ne punem nadejdea in oameni si nu in Dumnezeu „priviti la pasarile cerului ele nu seamana si nici nu secera dar, bunul Dumnezeu are grija si de ele”……

 13. George zice:

  Reblogged this on Puterea blogului.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s