Noul premier Ungureanu. Sarcina de lucru: ROSIA MONTANA

În discursul de desemnare a noului premier Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele a transmis un mesaj cinic al continuităţii politicii prezidenţiale vinovate de actualul faliment al României.

Cu o privire rea, răzbunătoare, şi un ton cu reflexe de aroganţă megalomană, Traian Băsescu a ţinut să arate poporului, celor ce protestează de trei săptămâni în ger şi viscol, că tot el este tătucul. Ceva de genul “lasă că vă arăt eu vouă”, din ansamblul căruia doar arătatul pumnului a mai lipsit.

Dincolo de cinismul gestului de a desemna în locul demisionatului Boc un premier luat cu penseta de la vârful serviciilor secrete, invocînd astfel liniştirea tensiunilor sociale, dl Băsescu a ţinut să arate din nou României imaginea unui personaj cu apucături de mardeiaş şi ştaif politicianist, capabil să lepede oricând fracul dacă se pune problema unei încăierări de bodegă.

Fără a mai fi nevoie să vorbească, însăşi persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu este în sine un manifest viu al programului prezidenţial de guvernare pe mai departe a ţării. Mesajul este următorul: v-am dat premier luat de la serviciile secrete, adică să vedem dacă vă ţine cârca. Iar în ce priveşte programul, vă va guverna în continuare FMI-ul, cu care Ungureanu are relaţii straşnice, după cum relaţii excelente are şi cu factorul de sprijin american.

Despre oprirea proiectului de la Roşia Montană nici nu poate fi vorba. Mai  mult, Băsescu a ţinut musai să anunţe că nu se gândeşte să oprească deschiderea exploatării criminale din Munţii Apuseni. Se pare că preşedintele a ajuns să iubească jocurile la Bursă, altfel nu înţelegem frenezia cu care doreşte să crească mereu acţiunile Gold Corporation. Asta dacă nu cumva sunt adevărate afirmaţiile vehiculate de unii opozanţi ai proiectului, cum că Băsescu ar fi beneficiat prin suveici de sponsorizarea generoasă a companiei fantomă, sprijin atât de necesar în două campanii electorale prezidenţiale.

Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) este deţinută în proporţie de 80% de Gabriel Resources, companie canadiană dincolo de care se află un acţionariat nebulos. Două nume vehiculate în cadrul acestor acţionari sunt legate indisolubil de biografia noului premier: Marc Rich şi George Soros.

Ambii au avut un rol hotărâtor în devenirea profesională a fostului membru CC al PCR Ungureanu, numărându-se printre finanţatorii generoşi ai burselor de studii ale fostului utecist. Şi, aşa după cum şi badea Gheorghe de la Adunaţii-Copăceni ştie, atunci când accepţi să-ţi construieşti cariera pe banii unei asemenea finanţe, îi rămâi dator pe viaţă. Scadenţele se activează atunci când interesul sponsorului apare, iar tu te afli într-o poziţie cheie. Şi nu poţi refuza, căci cu astfel de potentaţi nu te joci. Altfel, te îmbolnăveşti subit şi mori.

Dar cine sunt cei doi mărinimoşi care au schimbat viaţa atâtor tineri mercantili? Dacă despre Soros şi reţeaua sa de organizaţii non-guvernamentale din România se cunosc multe, celălalt personaj, Marc Rich este mai puţin cunoscut. E suficient să precizăm însă că averea sa este estimată la peste 1 miliard de dolari, pentru a-i înţelege influenţa politică  într-o lume în care banul a ajuns dumnezeu.

Singura întrebare pe care ne-o punem este: între-adevăr, din discursul preşedintelui Băsescu ar trebui să înţelegem  că deschiderea noului Auschwitz de la Roşia Montană este una din sarcinile principale trasate spionului Ungureanu, spre executare cu orice preţ?

Dacă da, atunci manifestaţiile merită să continue. Măcar şi numai pentru asta.

de Florin DOBRESCU, Buciumul.ro

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Noul premier Ungureanu. Sarcina de lucru: ROSIA MONTANA

 1. NISTOR zice:

  Suntem bombardati ,zilnic,cu informatii, care de care mai naucitoate ,privind subminarea economiei ,tradarea fata de neam si tara a acestui personaj malefic ,care a pus mana pe tara dar ,nu ne spune nimeni cum ar trebui sa procedam ca sa ne salvam !Poate ne sugerati ,atat cat mai putem obtine informatii pe aceasta cale,cum sa facem sa scapam de aceasta ciuma portocalie!

 2. Andrei Danciu zice:

  O intrebare pentru cine poate sa-ami raspunda : Razvan Mihai Ungureanu , noul premier desemnat , este ortodox sau evreu ? Va multumesc anticipat pentru raspuns !

 3. Andrei Danciu zice:

  Rectific: sa-mi raspunda

 4. marin zice:

  Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu : „La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă 2004 reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei TEZAURULUI ROMÂNIEI(confiscat de bolsevici in 1918). Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuştean(servantul si subordonatul lui MRU) în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu,să nu mai abordez în nici un fel şi sub nici o formă problema Tezaurului”!!!
  http://www.jurnaluldevrancea.ro/politica/6367-ce_lipseste_din_biografia_premierului_ungureanu_agent_al_unui_se.html

 5. marin zice:

  Ana Pauker pe peretele lui Ungureanu

  Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu si-a declarat ieri sustinerea pentru portretul Anei Pauker, asezat langa biroul sau, in cadrul galeriei fostilor ministri de Externe ai Romaniei, informeaza un comunicat al Asociatiei Academice de Administratie Publica EUROPA (AAAPE). Reprezentantii AAAPE i-au cerut ieri in public ministrului Ungureanu sa indeparteze tabloul Anei Pauker, insa acesta a refuzat spunand ca din punct de vedere istoric nu poate renunta la nici unul dintre tablourile afisate pe holurile MAE. Ungureanu a declarat ca initiativa afisarii tabloului Anei Pauker ii apartine. (D.E.)
  (Ziua, 30 iunie 2006 )

  ANA PAUKER face parte din galeria marilor călăi ai neamului românesc
  nume real: Hannah Rabinsohn, evreica (1/12/1893, Codaesti, Vaslui – 3/06/1960, Bucuresti)

  Supranumita „Doamna rosie” a blocului sovietic, liderul neoficial al Partidului Comunist Roman imediat dupa razboi, conducătoarea din umbră al þării pe care o ura din tot sufletul, agenta nr. 1 a Moscovei la Bucureºti, a contribuit din plin la genocidul comunist si la distrugerea României sub bagheta lui Stalin. „A fost o terorista de anvergura internationala, cu nimic mai prejos decat un alt produs mai tardiv al Moscovei, Carlos Ilici Ramirez. Daca in cruzime ea l-a egalat pe Carlos, in schimb l-a depasit categoric in privinta vicleniei si machiavelismului” (Liviu Vălenas, „Memorialul stalinismului”, pg. 166)

  http://civicnet.info/Articol.asp?ID=2505

 6. Mos Ioan zice:

  „Premierul” Mihai Razvan Ungureanu, Traian Basescu, George Soros § Co., toti acesti ticalosi, sunt în slujba Sinagogii lui Satan. Toti astia joaca dupa cum le cânta sionistii…….

 7. Fabian zice:

  @ Andrei Danciu:
  Mihai Razvan Ungureanu, în vârstă de 43 de ani, se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iaşi, fost membru supleant al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) înainte de 1989. A absolvit Facultatea de istorie-filosofie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 1992. Imediat s-a înscris pentru masterat la Oxford, la Centrul de studii evreieşti şi de ebraică (Centre for Jewish and Hebrew Studies). După ce a absolvit aceste cursuri în 1993, anul următor s-a înscris la doctorat tot la Facultatea de istorie a Universității din Iaşi. Printre distincţiile obţinute de-a lungul timpului, Ungureanu se poate mândri cu două premii “Felix Posen”, acordate din partea Universității Ebraice din Ierusalim, Israel.
  A mai fost o perioadă membru al conducerii Fundaţiei Soros în România. Deasemenea, a fost întotdeauna un apropiat al statului evreu; în timpul unei vizite în Israel, în calitatea de ministru de externe, a fost întâmpinat cu cuvintele “Bine ai venit, prietene!” de omologul său din acea vreme, Silvan Shalom. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului, “un expert în iudaism şi un prieten al Israelului“.
  (cf. http://www.ioncoja.ro/2012/02/a-propus-traian-basescu-un-fost-comunist-si-agent-sionist-in-functia-de-premier/comment-page-1/#comment-8989)
  Iata cum jigodia sionista conduce România.

 8. Emi zice:

  GATA. NU MAI POT. SINCER, M-AM SATURAT SA TOT SCRIEM CA… NEPUTINCIOSII PE BLOGURI IN TIMP CE EI FAC TOT CEEA CE VOR. LA CE NE FOLOSESTE PANA LA URMA?!?
  LA FEL SE LAUDA SI ANONYMOUSii CA VAI CE LOVITURA OR SA DEA SISTEMULUI, DAR DACA-L RIDICA PE VREUN HACKER SE DA DE PARTEA LOR PT UN SALAR MAI BUN.
  DRAG POPOR, EU CRED CA MAI BINE TRAGETI AER IN PIEPT SI VA ACCEPTATI SOARTA SI SA LASAM (nu ca am avea alte planuri) SA SE INTAMPLE TOTUL CUM PLANUIESC EI, CA SUNTEM FIERTI IN APA. LA FEL CA SI BOR, CARE S-A LEPADAT DE OAMENI, SI OAMENII DE CREDINTA. DE-ASTA CASTIGA EI, SI DE-ASTA VOR SI CASTIGA MEREU.
  Fiecare crede ca-i mai bun ca celalalt si d’asta nu suntem uniti. Bine ca ne scoatem ochii care-i mai cucernic, care-i mai destept, care-i mai demn, care-i mai credincios, care-i ortodox, care-i baptist, care-i budist… Cand de fapt pt ei suntem toti o adunatura care trebuie distrusa. Oamenii care protesteaza zile intregi pe frig au determinare, dar n-au informatie. Voi aveti informatie dar am impresia ca ramane doar pe net.
  Nu zic ca nu-i bine ca exista aceste spatii virtuale; Spun insa ca mai este putin timp pana cand se strange latul si nimic din ceea ce se intampla la ora actuala nu ne va salva.
  Apropo.. au inceput sa faca reclama la sistemul biometric Hitachi, la tv, daca ati vazut… Stai numai sa scoata Ungureanu moneda romaneasca cum a zis ca vrea sa faca, si apoi mai e doar putin…

 9. George zice:

  Reblogged this on Puterea blogului.

 10. Dumitru zice:

  NU pot spune decat ca ; legea omului /animal ,a fost si ramane ,cat timp va traii pe acest pamant ,unde este un mic/mare popor slab ,ce/l tare nu doarme …..?.NOI DE CE DORMIM ,CEI CARE IUBIM TARA SI DREAPTA CREDINTA !?. CE au cerut in aceste revolte oamenii ; unii bani ,alti Nase alti Base jos ……?. Cati au cerut jos cu toti cei din 90′ ,care au distrus totul si toate cele bune gasite geaba si gramada ,DAR prin jertfa a celor care au fost chinuiti de regimul trecut……???. Nu asa ce face treba ,ori gandim toti un lucru/doua maximul ,ori o facem de oaieee cu varza calita …..?.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s